|
|
#2071 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekające na oświadczyny i te, które się już doczekały :) cz. IX
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja pielegnacja jest chyba juz na maksa minimalna. Moim kremem nawilzajacym jest Dexeryl (wg. Opini na wizazu nie kazdemu posluzy). Kupuje w aptece ale nie w kazdej jest. Opcjonalnie mieszam ten krem z wybranym olejem. Oleje testuje ale zazwyczaj uzywam kremu solo. Na noc i na dzien to samo tylko na noc grubsza warstwe. I myje sie mydlem aleppo. Mega minimalizm ale to mi najbardziej sluzy :-D mimo to musze kupic cos pod oczy jeszcze ;-)
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2075 |
|
wredna wizażanka
|
No to po egzaminie!
właściwie mam już wakacje, musze tylko jeszcze plan pracy mgr dostarczyć promotorce
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2077 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51750886]Kalino, gdzie było to wesele?[/QUOTE]
Zajazd u Michala sala i otoczenie piekne, reszta gorzej...
|
|
|
|
#2079 |
|
Konto usunięte
|
Aż mnie zmroziło, bo to moja sala
dobrze, że chodziło o zespół, a nie, że sala w czymś zawiodła
|
|
|
|
#2080 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj mam pierwszą jazdę. Postanowiłam wykupić sobie kilka godzin, zanim wsiądę za kierownicę sama, bo od czasu zdania egzaminu na prawo jazdy prawie wcale nie jeździłam. Jestem strasznie zestresowana, prowadzenie auta to zawsze był dla mnie koszmar. |
|
|
|
#2081 |
|
Konto usunięte
|
Usc oficjalnie załaatwiony.
Dostaliśmy nawet zaproszenie na nasz slub
|
|
|
|
#2082 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A my dzisiaj pierwszy raz na nauki. Muszę pilnować, żeby naładować telefon przed wyjściem
|
|
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2084 |
|
Konto usunięte
|
Kalinolistek, a możesz mi powiedzieć jaki był harmonogram rozdawania jedzenia na tym weselu? Tzn o której dany posiłek dawali tak mniej więcej?
|
|
|
|
#2085 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam problem z obsesyjnym myśleniem o zaręczynach, ślubie..
![]() Wiem że do zaręczyn jest jeszcze daleka droga... O przyszłości rozmawiamy często, wiemy że chcemy razem iśc przez życie ale kiedyś podczas jednej rozmowie przekonałam się że do zarączyn a tym bardziej ślubu jeszcze daleka droga. Nie pamiętam dokładnie jak to TŻ powiedział, ale wiem że te marzenia nie spełnią się szybko. Problemem przede wszystkim jest brak środków finansowych Nie mam do nikogo pretensji, wiem że jeśli los będzie nam sprzyjał to przyjdzie i na nas czas. Powiedziałam sobie że będę cierpliwie czekac, ale nie potrafię przestac myślec o pierścionku, o ślubie. Uwielbiam czytac o tym jak ktoś się przygotowuje do ślubu, oglądac sukienki ślubne, pierścionki zaręczynowe, a nawet przeglądac oferty weselne lokali w pobliżu... Nie ma dnia żebym nie myślała o tym Może jest to spowodowane tym że ciagle w koło są jakieś śluby i wesela. Mamy kilka w tym roku na które jesteśmy zaproszeni. W tym ślub bierze brat bliźniak mojego TŻ... A my? Mam wrażenie że to jest bardzo odległa sprawa Jeszcze te pytania zanjomych kiedy my... Chciałabym przestac o tym tak obsesyjnie myślec i marzyc. Pewnie nie ma złotego środka ale może coś poradzicie
|
|
|
|
#2086 |
|
zuy mod
|
Znalezc sobie zajecie/hobby. I pisać z nami, to pomaga.
Ja mam skoki takie jak Ty - ale zwykle udaje mi sie w kilka dni uspokoic, az do następnego razu. Masz jakas przyjaciółkę której mozesz sie wygadac?
|
|
#2087 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A pytania "kiedy my?" dosłownie mnie bolą![]() Wiem że to głupie ale nie wiem jak sobie zając wolny czas, wymyślic jakies hobby. Narazie moje życie to praca, czasem siłownia, spotkania z TŻ a w wolnych chwilach myślę o ślubie i o tym jak bardzo tego już bym chciała Wygadałam się mojej najlepszej i najbliższej koleżance. Ale czy to coś dało? Ona ma chyba gorszą sytuację niż ja więc wspólne pogrążanie się nic nie daje Edytowane przez jot_91 Czas edycji: 2015-06-15 o 15:57 |
|
|
|
|
#2088 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2089 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wchodzę często, czytam co u dziewczyn które się przygotowywują do ślubu, czytam o zaręczynach itd.. No i przestac się nie da bo lubię to miejsce
|
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo takie natarczywe myślenie o ślubie często jest spowodowane zbyt dużą ilością wolnego czasu. Mnie z takich myśli "leczyło" bycie zajętą. |
|
|
|
|
#2091 |
|
Raczkowanie
|
Jakkolwiek to zabrzmi to po prostu nie mogę sobie znaleźc jakiegoś ciekawego zajęcia. Czasem jedynie cwiczę, a po pracy często jestem zmęczona, więc najlepiej odpocząc przy serialu czy pobuszowac po forum... eh. No i mam czas myślec, gdybac i marzyc...
|
|
|
|
#2092 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
W ogole napisz cos o sobie i swoim TZ. Rozmawialas z nim o zareczynach? Co on mowi? On pracuje?
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51752207]Aż mnie zmroziło, bo to moja sala
dobrze, że chodziło o zespół, a nie, że sala w czymś zawiodła [/QUOTE]Sala była jak najbardziej ok. Była klimatyzacja, gdyby zespół grał szybciej, to nawet bym się nie spociła. ![]() [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51753647]Kalinolistek, a możesz mi powiedzieć jaki był harmonogram rozdawania jedzenia na tym weselu? Tzn o której dany posiłek dawali tak mniej więcej?[/QUOTE] Ojjj gdybym ja to pamiętała! Wesele było o 15, mniej więcej o 16:30 byliśmy na miejscu. Oczywiście wesele zaczęto kieliszkiem szampana, a potem każdy usiadł na swoje miejsce. Co dziwne, konsumpcję zaczęto od kieliszka wódki zamiast rosołu, a potem wyszliśmy zrobić zdjęcie. Wróciliśmy, kolejny kieliszek wódki i dopiero wtedy na stoły wjechał rosół, a potem mięso, ziemniaki i inne standardowe dania. Może była 17 albo nieco później? Nie chcę kłamać, nie jestem pewna. Co mnie zdziwiło, to fakt, że tort i słodkości pojawiły się bardzo wcześnie, było jeszcze jasno. Potem, jak już się ściemniło wjechał prosiak (?, akurat wtedy byłam na zewnątrz, widziałam tylko jakieś mięso i kelnera, który wydzielał porcje). Później na stole pojawiły się galarety, ryby po grecku itd. I to by było na tyle. Nie chcę być złośliwa mówiąc o tym weselu ale wydaje mi się, że państwo młodzi nie zadbali o dużą ilość jedzenia (tzn. można było się najeść ale wszystkiego było mało, tak samo z różnorodnością - niewielki wybór). Z resztą później sami wybyli na zewnątrz na dłuuugi czas. Zespół co 4 piosenki robił ponad 10 minutowe przerwy i nawet jeśli chciałoby się coś przekąsić do wódki, to potem nie było z czego wybierać. Akurat to co piszę nie jest winą lokalu, tylko tak wybrali nowożeńcy i tyle. |
|
|
|
#2094 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Średnio raz na tydzień gdzieś wychodzimy.Jestem w związku na odległośc... ale i tak dośc często się widzimy. Średnio raz na tydzień, a zdarza się że i trzy dni pod rząd jak los jest łaskawszy ![]() Oficjalnie jesteśmy ze sobą dwa lata, a nieoficjalnie ze cztery. Początki były dośc skomplikowane przed odległośc ale z czasem było coraz lepiej. I jesteśmy szczęśliwi, tzn wiadomo że do pełni szczęścia jeszcze trochę brakuje. Pracujemy oboje, ale pensja 2tys nie wystarcza nam żeby odłożyc potrzebną sumę na wesele. Ciągle są inne wydatki, teraz sporo wesel na które musimy iśc, albo TŻ inwestuje w samochod, albo odkłada na nowy... I ciągle coś. A na wesele z tego co się orientuje to potrzeba min 30tysięcy. A na rodzicow nie możemy liczyc niestety. Zanim odłożymy to miną całe lata... A odkładac będziemy zapewne po zaręczynach. Często rozmawiamy o przyszłości, TŻ poważnie myśli o naszm związku, czasem jak powiem że my to ślub weźmiemy pewnie za pare lat to on mówi no chyba żartujesz że tak późno, no co ty....itd. O zaręczynach nie rozmawialiśmy nigdy tak bezpośrednio. Wspominałam mu tylko że nie chciałabym np wybierac sobie sama pierścionka kiedys tak jak robilo to kilka par z naszego otoczenia i on podziela moje zdanie że to ma byc wybór faceta. Chyba nie pragnę tak bardzo ślubu, bo wiem że to odleglejsza sprawa, ale tego pieprzonego pierścionka najbardziej Żeby nosic go z dumą i zamknąc usta znajomym którzy pytają kiedy my. Tylko potem to sie zacznie temat kiedy ślub :P Błędne koło. Chciałabym tak po prostu odpuścic i nie myślec o tym, ale nawet otoczenie nie daje spokoju :P
|
|
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to szybko zleci...
|
|
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
Loloo obserwuje na insta
|
#2098 | |
|
wredna wizażanka
|
Cytat:
|
|
|
#2099 |
|
zuy mod
|
Jot - to może warto pogadać o zareczynach.
Wy w ogole macie obgadana kwestie slubu i wesela? Nie trzeba robic spedu za 30 tys, mozna zrobic skromniejsza impreze. Wy teraz mieszkacie razem?
|
|
#2100 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

Moja pielegnacja jest chyba juz na maksa minimalna. Moim kremem nawilzajacym jest Dexeryl (wg. Opini na wizazu nie kazdemu posluzy). Kupuje w aptece ale nie w kazdej jest. Opcjonalnie mieszam ten krem z wybranym olejem. Oleje testuje ale zazwyczaj uzywam kremu solo. Na noc i na dzien to samo tylko na noc grubsza warstwe. I myje sie mydlem aleppo. Mega minimalizm ale to mi najbardziej sluzy :-D mimo to musze kupic cos pod oczy jeszcze ;-)
Wiadomo, że w dużej mierze to wina gości, ale osobiście uważam, że nie ma się po co zbytnio przejmować otoczeniem sali weselnej. Ważniejsze jest żeby jedzenie było dobre, sala ładna, dobrze klimatyzowana, przestronna.

Jestem strasznie zestresowana, prowadzenie auta to zawsze był dla mnie koszmar. 

Jeszcze te pytania zanjomych kiedy my... Chciałabym przestac o tym tak obsesyjnie myślec i marzyc. Pewnie nie ma złotego środka ale może coś poradzicie

Wchodzę często, czytam co u dziewczyn które się przygotowywują do ślubu, czytam o zaręczynach itd.. No i przestac się nie da bo lubię to miejsce
Zespół co 4 piosenki robił ponad 10 minutowe przerwy i nawet jeśli chciałoby się coś przekąsić do wódki, to potem nie było z czego wybierać.