Czekające na oświadczyny i te, które się już doczekały :) cz. IX - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-15, 00:35   #2071
pajeczyna
Zadomowienie

Dot.: Czekające na oświadczyny i te, które się już doczekały :) cz. IX

Cytat:
Napisane przez klatka Pokaż wiadomość
To chyba tylko mi zaszkodzily te kosmetyki z lrp. Moje wszystkie problemy z cera zniknely jak je odstawilam i zaczelam sie wylacznie nawilzac.
Czarnuszka jest super. To potwierdzam.
A powiesz czego używasz? Ja też kocham olejki, ale raczej na włosy, na cerę nie zauważyłam zbawczego efektu. Dzisiaj zauważyłam, że moja skóra woła piiić i odstawiam lekkie kwasy z nocy i przez 2 tyg smaruję się tylko tym samym nawilżeniem co rano (Uriage AquaPrecis)
Cytat:
Napisane przez Apolinka Pokaż wiadomość
O tak, spining też mi ładnie kondycję poprawił

Martwi mnie jedna kwestia związana z salą. Tam gdzie wczoraj byliśmy bardzo spodobała nam się oferta i sala sama w sobie. Jednak dwie kwestie powstrzymują nas od podpisania umowy od razu - budynek z zewnątrz nie jest za ładny, taki prosty, zwyczajny i druga sprawa, że sala jest na piętrze i dość oddalona od wyjścia, więc zastanawiam się czy to będzie wygodne dla osób chcących zapalić/przewietrzyć się. Przeszkadzałoby Wam to z pozycji gościa?

Druga sprawa - dowiedziałam się o nowej sali, która działa od maja tego roku. Bardzo ładny budynek, teren przed, ale miejsce, o którym niewiele wiadomo na ten moment. Z jednej strony mogą się starać, żeby wyrobić sobie dobrą markę, więc na plus, że to nowe miejsce, a z drugiej strony nie wiadomo czy starania przyniosą efekt.

Dj i fotograf, to już chyba będzie łatwiejsza kwestia, przynajmniej mam taką nadzieję
Ja bym się tak nie bała tej nowej sali. Po pierwsze łatwiej z terminami a po drugie też uważam, że pracują dopiero na swoją markę, więc nie mogą sobie pozwolić na wtopy. Będą mieli jeszcze rok, więc i doświadczenie jakieś będzie. Brałabym pod uwagę na Twoim miejscu.
pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 06:41   #2072
klatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
A powiesz czego używasz? Ja też kocham olejki, ale raczej na włosy, na cerę nie zauważyłam zbawczego efektu. Dzisiaj zauważyłam, że moja skóra woła piiić i odstawiam lekkie kwasy z nocy i przez 2 tyg smaruję się tylko tym samym nawilżeniem co rano (Uriage AquaPrecis)

Ja bym się tak nie bała tej nowej sali. Po pierwsze łatwiej z terminami a po drugie też uważam, że pracują dopiero na swoją markę, więc nie mogą sobie pozwolić na wtopy. Będą mieli jeszcze rok, więc i doświadczenie jakieś będzie. Brałabym pod uwagę na Twoim miejscu.
Pewnie Moja pielegnacja jest chyba juz na maksa minimalna. Moim kremem nawilzajacym jest Dexeryl (wg. Opini na wizazu nie kazdemu posluzy). Kupuje w aptece ale nie w kazdej jest. Opcjonalnie mieszam ten krem z wybranym olejem. Oleje testuje ale zazwyczaj uzywam kremu solo. Na noc i na dzien to samo tylko na noc grubsza warstwe. I myje sie mydlem aleppo. Mega minimalizm ale to mi najbardziej sluzy :-D mimo to musze kupic cos pod oczy jeszcze ;-)

klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 07:26   #2073
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie Moja pielegnacja jest chyba juz na maksa minimalna. Moim kremem nawilzajacym jest Dexeryl (wg. Opini na wizazu nie kazdemu posluzy). Kupuje w aptece ale nie w kazdej jest. Opcjonalnie mieszam ten krem z wybranym olejem. Oleje testuje ale zazwyczaj uzywam kremu solo. Na noc i na dzien to samo tylko na noc grubsza warstwe. I myje sie mydlem aleppo. Mega minimalizm ale to mi najbardziej sluzy :-D mimo to musze kupic cos pod oczy jeszcze ;-)
To u mnie podobnie, z tym że używam kremu Ewa Naturia z melisą. Dodatkowo oprócz olei - hydrolaty i kwas kojowy na noc.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 11:31   #2074
kiss of night
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Kilka lat temu byłam na weselu w lokalu położonym w środku parku, przy pięknym jeziorku. Na sali siedziała 1/5 gości, bo wszyscy łazili dookoła tego jeziora i po parku Wiadomo, że w dużej mierze to wina gości, ale osobiście uważam, że nie ma się po co zbytnio przejmować otoczeniem sali weselnej. Ważniejsze jest żeby jedzenie było dobre, sala ładna, dobrze klimatyzowana, przestronna.
Wczoraj akurat patrzyłam na ofertę jednej sali (w hotelu nad jeziorem) i tam było napisane, że plaża jest do dyspozycji gości weselnych. Wyobraziłam sobie, jak wszyscy wyłażą na plażę i nikt nie zostaje w sali.
kiss of night jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 12:08   #2075
Agaczok
wredna wizażanka

No to po egzaminie! właściwie mam już wakacje, musze tylko jeszcze plan pracy mgr dostarczyć promotorce
Agaczok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 12:08   #2076
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss of night Pokaż wiadomość
Wczoraj akurat patrzyłam na ofertę jednej sali (w hotelu nad jeziorem) i tam było napisane, że plaża jest do dyspozycji gości weselnych. Wyobraziłam sobie, jak wszyscy wyłażą na plażę i nikt nie zostaje w sali.
Dokladnie tak bylo na tym weselu na ktorym bylam w piatek. Na zewnatrz byly kanapy i krzeselka pod eleganckimi namiotami i prawie wszyscy tam siedzieli. ale muzyka byla beznadziejna, wiec ja tez bylam na dworze.

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 12:09   #2077
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
Dokladnie tak bylo na tym weselu na ktorym bylam w piatek. Na zewnatrz byly kanapy i krzeselka pod eleganckimi namiotami i prawie wszyscy tam siedzieli. ale muzyka byla beznadziejna, wiec ja tez bylam na dworze.
Kalino, gdzie było to wesele?
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 12:49   #2078
kalinolistek
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51750886]Kalino, gdzie było to wesele?[/QUOTE]

Zajazd u Michala sala i otoczenie piekne, reszta gorzej...

Stary 2015-06-15, 13:35   #2079
Konto usunięte

Aż mnie zmroziło, bo to moja sala dobrze, że chodziło o zespół, a nie, że sala w czymś zawiodła
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 13:37   #2080
201608212239
Konto usunięte

Dzisiaj mam pierwszą jazdę. Postanowiłam wykupić sobie kilka godzin, zanim wsiądę za kierownicę sama, bo od czasu zdania egzaminu na prawo jazdy prawie wcale nie jeździłam. Jestem strasznie zestresowana, prowadzenie auta to zawsze był dla mnie koszmar.
201608212239 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 14:56   #2081
201801191006
Konto usunięte

Usc oficjalnie załaatwiony.
Dostaliśmy nawet zaproszenie na nasz slub
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 14:57   #2082
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dalisa Pokaż wiadomość

Dzisiaj mam pierwszą jazdę. Postanowiłam wykupić sobie kilka godzin, zanim wsiądę za kierownicę sama, bo od czasu zdania egzaminu na prawo jazdy prawie wcale nie jeździłam. Jestem strasznie zestresowana, prowadzenie auta to zawsze był dla mnie koszmar.

A my dzisiaj pierwszy raz na nauki. Muszę pilnować, żeby naładować telefon przed wyjściem
Stary 2015-06-15, 14:58   #2083
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
Usc oficjalnie załaatwiony.
Dostaliśmy nawet zaproszenie na nasz slub
super!

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 15:17   #2084
Konto usunięte

Kalinolistek, a możesz mi powiedzieć jaki był harmonogram rozdawania jedzenia na tym weselu? Tzn o której dany posiłek dawali tak mniej więcej?
Stary 2015-06-15, 15:40   #2085
jot_91
Raczkowanie

Dziewczyny mam problem z obsesyjnym myśleniem o zaręczynach, ślubie..
Wiem że do zaręczyn jest jeszcze daleka droga... O przyszłości rozmawiamy często, wiemy że chcemy razem iśc przez życie ale kiedyś podczas jednej rozmowie przekonałam się że do zarączyn a tym bardziej ślubu jeszcze daleka droga. Nie pamiętam dokładnie jak to TŻ powiedział, ale wiem że te marzenia nie spełnią się szybko.
Problemem przede wszystkim jest brak środków finansowych
Nie mam do nikogo pretensji, wiem że jeśli los będzie nam sprzyjał to przyjdzie i na nas czas. Powiedziałam sobie że będę cierpliwie czekac, ale nie potrafię przestac myślec o pierścionku, o ślubie. Uwielbiam czytac o tym jak ktoś się przygotowuje do ślubu, oglądac sukienki ślubne, pierścionki zaręczynowe, a nawet przeglądac oferty weselne lokali w pobliżu... Nie ma dnia żebym nie myślała o tym
Może jest to spowodowane tym że ciagle w koło są jakieś śluby i wesela. Mamy kilka w tym roku na które jesteśmy zaproszeni. W tym ślub bierze brat bliźniak mojego TŻ... A my? Mam wrażenie że to jest bardzo odległa sprawa Jeszcze te pytania zanjomych kiedy my... Chciałabym przestac o tym tak obsesyjnie myślec i marzyc. Pewnie nie ma złotego środka ale może coś poradzicie
jot_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 15:42   #2086
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Znalezc sobie zajecie/hobby. I pisać z nami, to pomaga.
Ja mam skoki takie jak Ty - ale zwykle udaje mi sie w kilka dni uspokoic, az do następnego razu.
Masz jakas przyjaciółkę której mozesz sie wygadac?

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 15:55   #2087
jot_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Ja mam skoki takie jak Ty - ale zwykle udaje mi sie w kilka dni uspokoic, az do następnego razu.
Mam wrażenie że ogolądanie pierścionków czy sukienek ślubnych to jest teraz moje hobby. Dobrze że TŻ nie wie jak często o tym myślę bo miałby mnie za wariatkę. Ale co mam poradzic? Jak wszyscy, dosłownie wszyscy obok nas zaręczają się, przygotowywują się do ślubu albo starają się o dziecko. No i ten ślub bliźniaka TŻ.. Ja dłużej się znam z moim TŻ a ani zaręczyn ani ślubu nie widac A pytania "kiedy my?" dosłownie mnie bolą
Wiem że to głupie ale nie wiem jak sobie zając wolny czas, wymyślic jakies hobby. Narazie moje życie to praca, czasem siłownia, spotkania z TŻ a w wolnych chwilach myślę o ślubie i o tym jak bardzo tego już bym chciała
Wygadałam się mojej najlepszej i najbliższej koleżance. Ale czy to coś dało? Ona ma chyba gorszą sytuację niż ja więc wspólne pogrążanie się nic nie daje

Edytowane przez jot_91
Czas edycji: 2015-06-15 o 15:57
Stary 2015-06-15, 16:29   #2088
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Ja też Aleppo, ale jakiegoś wielkiego szału nie widzę. Może jak odstawię kwasy to mi to wystarczy. Aha, ja mam Aleppo z glinką chyba czerwoną.
Cytat:
A mi się wydaje, że moje myślenie o pierścionkach tutaj stało się jeszcze intensywniejsze
pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 16:37   #2089
jot_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
Ja też Aleppo, ale jakiegoś wielkiego szału nie widzę. Może jak odstawię kwasy to mi to wystarczy. Aha, ja mam Aleppo z glinką chyba czerwoną.

A mi się wydaje, że moje myślenie o pierścionkach tutaj stało się jeszcze intensywniejsze
Mi wizaz też nie pomaga Wchodzę często, czytam co u dziewczyn które się przygotowywują do ślubu, czytam o zaręczynach itd.. No i przestac się nie da bo lubię to miejsce
Stary 2015-06-15, 16:42   #2090
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jot_91 Pokaż wiadomość
Mi wizaz też nie pomaga Wchodzę często, czytam co u dziewczyn które się przygotowywują do ślubu, czytam o zaręczynach itd.. No i przestac się nie da bo lubię to miejsce
Zdecydowanie powinnaś znaleźć sobie inne zajęcia
Bo takie natarczywe myślenie o ślubie często jest spowodowane zbyt dużą ilością wolnego czasu. Mnie z takich myśli "leczyło" bycie zajętą.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 17:07   #2091
jot_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Zdecydowanie powinnaś znaleźć sobie inne zajęcia
Bo takie natarczywe myślenie o ślubie często jest spowodowane zbyt dużą ilością wolnego czasu. Mnie z takich myśli "leczyło" bycie zajętą.
Jakkolwiek to zabrzmi to po prostu nie mogę sobie znaleźc jakiegoś ciekawego zajęcia. Czasem jedynie cwiczę, a po pracy często jestem zmęczona, więc najlepiej odpocząc przy serialu czy pobuszowac po forum... eh. No i mam czas myślec, gdybac i marzyc...
Stary 2015-06-15, 17:34   #2092
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez jot_91 Pokaż wiadomość
Jakkolwiek to zabrzmi to po prostu nie mogę sobie znaleźc jakiegoś ciekawego zajęcia. Czasem jedynie cwiczę, a po pracy często jestem zmęczona, więc najlepiej odpocząc przy serialu czy pobuszowac po forum... eh. No i mam czas myślec, gdybac i marzyc...
Moze warto wyjsc ze znajomymi?
W ogole napisz cos o sobie i swoim TZ.
Rozmawialas z nim o zareczynach? Co on mowi? On pracuje?

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2015-06-15, 18:01   #2093
kalinolistek
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51752207]Aż mnie zmroziło, bo to moja sala dobrze, że chodziło o zespół, a nie, że sala w czymś zawiodła [/QUOTE]

Sala była jak najbardziej ok. Była klimatyzacja, gdyby zespół grał szybciej, to nawet bym się nie spociła.

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51753647]Kalinolistek, a możesz mi powiedzieć jaki był harmonogram rozdawania jedzenia na tym weselu? Tzn o której dany posiłek dawali tak mniej więcej?[/QUOTE]

Ojjj gdybym ja to pamiętała! Wesele było o 15, mniej więcej o 16:30 byliśmy na miejscu. Oczywiście wesele zaczęto kieliszkiem szampana, a potem każdy usiadł na swoje miejsce. Co dziwne, konsumpcję zaczęto od kieliszka wódki zamiast rosołu, a potem wyszliśmy zrobić zdjęcie.

Wróciliśmy, kolejny kieliszek wódki i dopiero wtedy na stoły wjechał rosół, a potem mięso, ziemniaki i inne standardowe dania. Może była 17 albo nieco później? Nie chcę kłamać, nie jestem pewna.

Co mnie zdziwiło, to fakt, że tort i słodkości pojawiły się bardzo wcześnie, było jeszcze jasno.
Potem, jak już się ściemniło wjechał prosiak (?, akurat wtedy byłam na zewnątrz, widziałam tylko jakieś mięso i kelnera, który wydzielał porcje).
Później na stole pojawiły się galarety, ryby po grecku itd.

I to by było na tyle. Nie chcę być złośliwa mówiąc o tym weselu ale wydaje mi się, że państwo młodzi nie zadbali o dużą ilość jedzenia (tzn. można było się najeść ale wszystkiego było mało, tak samo z różnorodnością - niewielki wybór). Z resztą później sami wybyli na zewnątrz na dłuuugi czas. Zespół co 4 piosenki robił ponad 10 minutowe przerwy i nawet jeśli chciałoby się coś przekąsić do wódki, to potem nie było z czego wybierać.
Akurat to co piszę nie jest winą lokalu, tylko tak wybrali nowożeńcy i tyle.

Stary 2015-06-15, 18:12   #2094
jot_91
Raczkowanie

Cytat:
Moze warto wyjsc ze znajomymi?
W ogole napisz cos o sobie i swoim TZ.
Rozmawialas z nim o zareczynach? Co on mowi? On pracuje?
Nie no, spotykam się ze znajomymi Średnio raz na tydzień gdzieś wychodzimy.
Jestem w związku na odległośc... ale i tak dośc często się widzimy. Średnio raz na tydzień, a zdarza się że i trzy dni pod rząd jak los jest łaskawszy
Oficjalnie jesteśmy ze sobą dwa lata, a nieoficjalnie ze cztery. Początki były dośc skomplikowane przed odległośc ale z czasem było coraz lepiej. I jesteśmy szczęśliwi, tzn wiadomo że do pełni szczęścia jeszcze trochę brakuje.
Pracujemy oboje, ale pensja 2tys nie wystarcza nam żeby odłożyc potrzebną sumę na wesele. Ciągle są inne wydatki, teraz sporo wesel na które musimy iśc, albo TŻ inwestuje w samochod, albo odkłada na nowy... I ciągle coś. A na wesele z tego co się orientuje to potrzeba min 30tysięcy. A na rodzicow nie możemy liczyc niestety. Zanim odłożymy to miną całe lata... A odkładac będziemy zapewne po zaręczynach. Często rozmawiamy o przyszłości, TŻ poważnie myśli o naszm związku, czasem jak powiem że my to ślub weźmiemy pewnie za pare lat to on mówi no chyba żartujesz że tak późno, no co ty....itd. O zaręczynach nie rozmawialiśmy nigdy tak bezpośrednio. Wspominałam mu tylko że nie chciałabym np wybierac sobie sama pierścionka kiedys tak jak robilo to kilka par z naszego otoczenia i on podziela moje zdanie że to ma byc wybór faceta.
Chyba nie pragnę tak bardzo ślubu, bo wiem że to odleglejsza sprawa, ale tego pieprzonego pierścionka najbardziej Żeby nosic go z dumą i zamknąc usta znajomym którzy pytają kiedy my. Tylko potem to sie zacznie temat kiedy ślub :P Błędne koło. Chciałabym tak po prostu odpuścic i nie myślec o tym, ale nawet otoczenie nie daje spokoju :P
Stary 2015-06-15, 18:15   #2095
201801191006
Konto usunięte

uwaga, chwalę się klik
teraz już nie ma wyjścia, ślub musi być
Stary 2015-06-15, 18:17   #2096
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
uwaga, chwalę się klik
Cieszę się razem z Tobą!
Jak to szybko zleci...

Stary 2015-06-15, 18:19   #2097
Moniika95
Zakorzenienie

Loloo obserwuje na insta

18.08.2012 razem
14.02.2015 zaręczeni
Moniika95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 18:21   #2098
Agaczok
wredna wizażanka

Cytat:
uwaga, chwalę się klik
Zaklepana
Agaczok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 18:21   #2099
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Jot - to może warto pogadać o zareczynach.
Wy w ogole macie obgadana kwestie slubu i wesela? Nie trzeba robic spedu za 30 tys, mozna zrobic skromniejsza impreze.
Wy teraz mieszkacie razem?

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2015-06-15, 18:24   #2100
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agaczok Pokaż wiadomość
Zaklepana
to samo tż powiedział

w ogóle jak mnie kierownik urzędu pytał o moje nazwisko i nazwisko dzieci, czy będzie takie samo jak męża, to tż od razu "tak", ani nie zdążyłam sama odpowiedzieć xD
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości