|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
![]() Jakie masz dwa Korsy? ![]() ![]() Gratulujcie jak zakupię ![]() ![]() Ja kiedyś zasnęłam na laptopie ![]() ![]()
![]() |
#4322 |
Wtajemniczenie
|
jak Wasze dzieci zachowują się w obliczu tych zmian? pojawienie się rodzeństwa? moj dosc dlugo byl sam...moj teraz czesto sie przytula i chce byc czesto ze mną,chce cos kupic malej.
![]() Moj 2 latek codziennie glaszcze i caluje brzuch, czesto pyta co robi Julka i czy moze zobaczyc jak kopie, ale wg mnie mala to dla niego abstrakcja wiec przygotowuje sie na niela rewolucje po porodzie. Mlody wybral juz pluszaka ktorego da Julii no i po powrocie ze szpitala mlody tez dostanie cos extra od siostry. Witam sie wsrod zywych, w weekend zatrulam sie najprawdopodobniej lodami. Taki bol brzucha jak skurcze porodowe plus goraczka, bluska bylam jechac do szpitala ale wizja lezenia tam przez 3 dni zniechecila mnie, dzis juz jest ok. Dziewczyny po cc, boli Was blizna? Dzisiaj poszlam po zakupy i ledwo wrocilam tak mnie brzuch a raczej blizna rozbolala.. teraz leze i jest dobrze i nie wiem dzwonic do gina czy czekac tydzien na wizyte? ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Ja mam, tesciowa kupila jak urodzilam synka, piekne to ale mlody majac ok miesiaca nie chcial juz w tyn lezec bo nic nie widzial... takze 2 raz bym na pewno nie kupila. Fajne w nim bylo to ze szlam gotowac i mlody ze mna, czesto usypual jak jechalam z nim od salonu do kuchni :-D |
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Zakorzenienie
|
O tym to bym poinformowała lekarza bez zwłoki... nie wiem kiedy miałaś CC, ale żeby Ci tam coś się nie rozeszło...
#4324 |
Wtajemniczenie
|
Rowno 2 lata temu, sprobuje zadzwonic do gina
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Zakorzenienie
|
Zadzwon zadzwon. Mnie np nic nie boli, nic nie czuje.
Maja 2tyg nie byla w przedszkolu przez ta alergie, dzis poszla i wlasnie pani zadzwoniła zebym po nia przyszla bo spuchly jej oczka od tarcia.. Umowilam sie tak z pania zeby dzwonila w razie co... Mialam nadzieje ze po tych ulewach bedzie jej lepiej... Echh
#4326 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O kurcze, najlepiej to skonsultować z lekarzem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratulacje ![]() Ja tak samo ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Niezła jesteś ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Zakorzenienie
|
Co do zazdrosci to Maja byla baaardzo zazdrosna i meeeega sie zdenerwowala... Choc tez przed faktem dokonanym jej nie postawilismy. Jak juz wiedzialam ze w ciazy jestem powiedzialam ze chce miec dzidziusia. Stanowczo zaprzeczyla. Dzień w dzien napominalam jej o tym ze fajnie by bylo itd. Nie byla zadowolona. Tlumaczylam jej ze ona juz jest madra i duza i fajnie by bylo bo bylaby starsza siostra itd... W koncu sie rozplakala i wyjasnila wszystkie swoje obawy, ze bede kochac tylko dzidzie, ze nie bede sie z nia bawic, ze nie bede sie nia zajmowac itd... Rozmowa byla dluuuga i wyjasnilismy jej ze to nie prawda, ze owszem dzidzius potrzebuje opieki ale mozemy wspolnie sie nim zajac i ze oczywiście nie spadnie Maja na drugi plan... Bardzo to pomoglo i juz tylko pytala kiedy ten dzidzius w brzuszku bedzie. W pewnym momencie powiedzialam ze dzidzius juz jest. Ucieszyla sie ale drugi powazny temat poruszyla... Skad on tam sie wzial... No i zas trzeba bylo tlumaczyc... Temat skad biora sie dzieci mamy dzieki temu za soba :-D
Teraz tez czasem widze zazdrosc ze cos dzidziusiowi kupilam a jej nie... Ale od razu to tlumaczymy. Ze kupolismy mu posciel a jej nie bo juz ma a dzidzia zmarzlby w samym lozeczku itd... Juz nie jest zazdrosna tak bardzo. Chodzi spiewa do brzicha, przytula, caluje, pyta ile jeszcze itd. Czasem nawet,, bija,, sie i wydurniaja z tz kogo kolej przy brzuszku posiedziec .. Czasem walka jest ostra haha
![]() |
#4328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały oddział jest nowiutenki. Są sale 2-osobowe, kilka jednoosobowych i chyba jedna 3 osobowa jak sie nie mylę ale jak w sobotę pojadę to Ci dokładnie powiem ![]()
![]() |
#4329 |
Zakorzenienie
|
Ja się obawiam reakcji Bartka bo on nawet o tż jest zazdrosny choć ostatnio specjalnie się więcej przy nim przytulamy itp żeby wiedział ze mama nie jest na wyłączność heh
#4330 |
Zakorzenienie
|
Uważaj, mi lekarka kazała sie niezwłocznie zgłosić jakby coś sie z rana działo (a moze sie dziać mimo tego ze cc miałam prawie 6 lat temu)!
#4331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4332 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie zaczęłam segregować ciuszki rozmiarami. I mam problem. Każda firma ma inną rozmiarówkę czy co? Z jednejy form rozmiar 56 i 62 z innej są takiej samej wielkości. a np jedne body 62 mam jakieś ogromniaste. i teraz nie wiem jak to rozmiarami segregować... a i czy używacie chusteczek pochłaniających kolor do prania? Bo mam dużo kolorowych ciuszków i boję się, żeby nie zafarbowały..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pralam kolorami zeby nie zafarbowalo.
![]() |
#4334 |
Zakorzenienie
|
Czeeść
![]() Dziękuję za wszystkie gratulacje ![]() Od rana Was nadrabiałam, w międzyczasie zrobiłam obiad, pranie, posprzątałam wszystkie notatki i schowałam głęboko, teraz siadłam z kawką ![]() ![]() Cudowne uczucie, nie muszę się uczyć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubranek jeszcze nie prałam, ale nawet do naszego prania wrzucam często ściereczki pochłaniające kolor. Mimo, że piorę kolorami to czasem się zdarzy coś czego nie do końca jestem pewna czy nie farbuje. I zawsze ściereczka wychodzi lekko pofarbowana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co się orientuję, to w aptece można kupić jakiś test, którym sprawdza się czy to wody płodowe, czy nie, ale nie wiem jak sie nazywa... moniska trzymam kciuki ![]() u nas w końcu pada ![]() ![]()
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
Bylam przed chwila u lekarza i sie okazalo, ze lekarka przyjmuje dopiero od 15:30 i musialam sie wracac do domu
![]() ![]()
#4339 |
Zakorzenienie
|
Tez mam kolorowe ciuszki, pralam zgodnie z tym co napisane na metce i nie farbowalo nic...
![]() |
#4340 | |
Zakorzenienie
|
Ponoć ta mandarynka nie daje po oczach
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Niech ten dzień się kończy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Zakorzenienie
|
Juz chyba wszystko rusza z wyprzedazami.
#4343 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Rozeznanie
|
![]() Wróciłam po weekendzie ![]() Wszystko zrobiłam i teraz leżeee ![]() ![]() Koniec miesiąca a początek lipca bedzie do odbioru ![]() ![]() U nas na dworze dzisiaj ladnie ale nie gorąco ![]() Jesteśmy juz na swoim mieszkaniu i tak mi dziwnie bez siostrzenicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Wtajemniczenie
|
Online podobno w srode
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |||||
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Ta pogoda mnie dobija. Jest taka duchota,że czuje się jak zwłoki. Zero sił witalnych Cytat:
Gardło Cię boli? Cytat:
![]() Moja siora się broni końcem czerwca(a termin ma na wrzesień) i też już się nie może doczekać kiedy będzie miała z głowy Cytat:
Cytat:
![]() A z ciekawości,gdzie byliście oglądać wózki/foteliki? Słuchaj, wybierasz się na te targi Mother&baby? Cytat:
![]() U sąsiadów jest 3 tyg Maluszek i 1,5 roczna dziewczynka. O ile samo pojawienie się brata na świecie nie zrobiło na Niej wrażenie o tyle trzeba uważać,aby Mu przypadkiem krzywdy nie zrobiła. Wiadomo,że nie zdaje sobie sprawy,że coś może boleć itp. Podobnież z sytuacją,gdzie oboje potrzebuje nagle uwagi mamy. Nie potrafi jeszcze zrozumieć,że trzeba zaczekać. właśnie wciągnełam bigos z młodej kapuchy i młode ziemniaki,do tego zsiadłe mleko. ![]() ![]() ale ta micha czereśni jeszcze się tak uśmiecha ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- achh w Klubie wrzuciłam Wam zdjęcie mojego Małego Człowieka ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tym bardziej leżało mi to na wątrobie, że w pierwszych tygodniach ciąży sporo zajęć opuściłam przez złe samopoczucie. Na szczęście udało mi się wszystko ogarnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bylismy w Swiecie Dziecka na Targowku, tam obok Ikei ![]()
![]() |
#4349 | ||
Zadomowienie
|
moniska mocno trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę i wierzę,że wszystko będzie dobrze
![]() Niespodziewajka chciałam baardzo pogratulować Synkowi,że tak sprawnie Mu poszło pożegnanie z pieluchą ![]() ![]() ..aaa i super,że TZ będzie miał prace. Odetchneliście zapewne z ulgą,że najbliższy czas będzie zabezpieczony heroine zapomniałam odpisać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() Tj pisałam już wielokrotnie i tak podziwiam wszystkie dziewczyny,które studiują w ciąży. Cytat:
![]() Aaaa to wiem gdzie ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Trzeba się będzie przejść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.