Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-15, 10:17   #4321
Nicole`_
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
ja chciałam coś w kolorze z tych mandarynkowych na lato, mam 2 korsy i jestem strasznie zadowolona
Ja pojechałam obejrzeć tę mandarynkę na żywo w butiku Korsa, ale to nie dla mnie, za mocno pomarańczowa jest. Oczywiście teraz (po kilku dniach) zaczynam się zastanawiać czy kolor inaczej nie wygląda w świetle dziennym np, b0 tam to mocne, białe ledowe światła, jak to w butikach. Tego małego jet seta bym przygarnęła za tę cenę co teraz jest -20% jeszcze... tylko jeśli to będzie nadal pomarańcza to nie dla mnie

Jakie masz dwa Korsy?

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Nicole`_ gratuluje wyboru wózka

Gratulujcie jak zakupię Bo póki co jeszcze dumam nad kolorem

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Przysnelo mi sie... Nawet nie wiem kiedy.
Lol
Ja kiedyś zasnęłam na laptopie Aż się bidulek przegrzał i wyłączył
Stary 2015-06-15, 10:21   #4322
ankaaa206
Wtajemniczenie

jak Wasze dzieci zachowują się w obliczu tych zmian? pojawienie się rodzeństwa? moj dosc dlugo byl sam...moj teraz czesto sie przytula i chce byc czesto ze mną,chce cos kupic malej.[/QUOTE]

Moj 2 latek codziennie glaszcze i caluje brzuch, czesto pyta co robi Julka i czy moze zobaczyc jak kopie, ale wg mnie mala to dla niego abstrakcja wiec przygotowuje sie na niela rewolucje po porodzie. Mlody wybral juz pluszaka ktorego da Julii no i po powrocie ze szpitala mlody tez dostanie cos extra od siostry.

Witam sie wsrod zywych, w weekend zatrulam sie najprawdopodobniej lodami. Taki bol brzucha jak skurcze porodowe plus goraczka, bluska bylam jechac do szpitala ale wizja lezenia tam przez 3 dni zniechecila mnie, dzis juz jest ok.

Dziewczyny po cc, boli Was blizna? Dzisiaj poszlam po zakupy i ledwo wrocilam tak mnie brzuch a raczej blizna rozbolala.. teraz leze i jest dobrze i nie wiem dzwonic do gina czy czekac tydzien na wizyte?

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość

Dziewczyny chyba kupie kosz mojzesza, ktoras cos slyszala czy to dobre rozwiazanie na pierwsze miesiące?
Ja mam, tesciowa kupila jak urodzilam synka, piekne to ale mlody majac ok miesiaca nie chcial juz w tyn lezec bo nic nie widzial... takze 2 raz bym na pewno nie kupila. Fajne w nim bylo to ze szlam gotowac i mlody ze mna, czesto usypual jak jechalam z nim od salonu do kuchni :-D

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 10:22   #4323
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Dziewczyny po cc, boli Was blizna? Dzisiaj poszlam po zakupy i ledwo wrocilam tak mnie brzuch a raczej blizna rozbolala.. teraz leze i jest dobrze i nie wiem dzwonic do gina czy czekac tydzien na wizyte?
O tym to bym poinformowała lekarza bez zwłoki... nie wiem kiedy miałaś CC, ale żeby Ci tam coś się nie rozeszło...
Stary 2015-06-15, 10:26   #4324
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
O tym to bym poinformowała lekarza bez zwłoki... nie wiem kiedy miałaś CC, ale żeby Ci tam coś się nie rozeszło...
Rowno 2 lata temu, sprobuje zadzwonic do gina

Julka
Stary 2015-06-15, 10:35   #4325
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Zadzwon zadzwon. Mnie np nic nie boli, nic nie czuje.

Maja 2tyg nie byla w przedszkolu przez ta alergie, dzis poszla i wlasnie pani zadzwoniła zebym po nia przyszla bo spuchly jej oczka od tarcia.. Umowilam sie tak z pania zeby dzwonila w razie co... Mialam nadzieje ze po tych ulewach bedzie jej lepiej... Echh
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 10:44   #4326
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Heroine od razu wyższe ciśnienie jest jak się takie wiadomość słyszy
Ja myślałam w nocy, że wody mi odeszły. Obudziło mnie jak pociekło mi coś po tyłku. Jak doszłam do łazienki (5 kroków) to nogi miałam mokre. Ale to chyba był taki wodnisty śluz, bo więcej tak mi się nie działo. Nie boli, skurczy nie ma, brzuch się rusza. Ale zapytam czy to mogą mi się wody sączyć.
No podniosło mi się, nie powiem już urodziła 4 godziny pod odejściu wód dwa parcia i Mała na świecie też chcę taki poród dodam, że to pierworódka

O kurcze, najlepiej to skonsultować z lekarzem mi się nie zdarzyło takie coś

Cytat:
Dzieki dziewczyny... To jeszcze dwa wyzsze wydatki i z glowy... Bo zapomnialam ze jeszcze nie kupilam maty tez co jak dziecko przestaje oddychac to piszcze z niania... Ale juz wybralismy tylko kupic trzeba. Ona dosc droga tez :-/
Też myślimy nad nianią Tzn. zależy na jaki materacyk się w końcu zdecydujemy, bo dumam nad tym LifeNestem jeszcze

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
No i zaczęłam 34 tc;d
Gratulacje

Cytat:
O matko co za poranek, nie mogłam się dobudzić
Ja tak samo przyjemnie się spało, bo deszcz padał

Cytat:
Czy mam sie martwic jak dzidzia kopie.... Hmmm zbyt często ? Wczoraj tak robil z 10min i teraz znow to czuje... Ogolnie jest bardzo ruchliwy, przesuwa sie, przeciska ale to inne uczucie. Nie wiem czy umiem opisac... Po telej stronie na dole czuje taki miarowy rytm. Jak by wystawil leciutko raczke i tak miarowo pukal mnie w brzuch, delikatnie, co sekunde doslownie.
U Ciebie kopie na potęgę, a u mnie leniuszek... i też nie wiem czy to normalne...

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
Melduję, że powróciłam ze Szklarskiej Poręby, byłam tam za dzieciaka i byłam mile zaskoczona to jak Szkarska sie zmienila, nie jest juz wcale taka malutka, nałaziłam się sporo, ale dobrze mi to zrobiło, wjechać co prawda na Szrenicę nie mogłam, ale i tak klimat górski sprawił, że odżyłam No szkoda tylko, że to taki krótki pobyt był.
Pranie, prasowanie no i muszę pozamawiać jeszcze wszystko co potrzebuje do szpitala i dla małego.

Ja tez mam dzisiaj wizytę u lekarza, jutro miałam mieć prenatalne, ale przeniosłam na przyszły poniedziałek
Więc będę oglądała synka tydzień po tygodniu
Fajnie, że wypad się udał

Kciuki za wizytę

Cytat:
Aa, zapomniałam napisać, że wczoraj pojechaliśmy obejrzeć wózki jeszcze raz i fotelik. Jesteśmy zdecydowani na 100% na Murę 4 plus, tylko koloru nie wybraliśmy. Przy foteliku jeszcze rozmawiamy...
Super, że decyzja podjęta mi też się Mura podoba, ale ona strasznie ciężka jest a że będę zdana sama na siebie na co dzień, więc każdy kilogram mniej to zbawienie

Cytat:
Ja kiedyś zasnęłam na laptopie Aż się bidulek przegrzał i wyłączył
Niezła jesteś
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 10:48   #4327
majka242007
Zakorzenienie

Co do zazdrosci to Maja byla baaardzo zazdrosna i meeeega sie zdenerwowala... Choc tez przed faktem dokonanym jej nie postawilismy. Jak juz wiedzialam ze w ciazy jestem powiedzialam ze chce miec dzidziusia. Stanowczo zaprzeczyla. Dzień w dzien napominalam jej o tym ze fajnie by bylo itd. Nie byla zadowolona. Tlumaczylam jej ze ona juz jest madra i duza i fajnie by bylo bo bylaby starsza siostra itd... W koncu sie rozplakala i wyjasnila wszystkie swoje obawy, ze bede kochac tylko dzidzie, ze nie bede sie z nia bawic, ze nie bede sie nia zajmowac itd... Rozmowa byla dluuuga i wyjasnilismy jej ze to nie prawda, ze owszem dzidzius potrzebuje opieki ale mozemy wspolnie sie nim zajac i ze oczywiście nie spadnie Maja na drugi plan... Bardzo to pomoglo i juz tylko pytala kiedy ten dzidzius w brzuszku bedzie. W pewnym momencie powiedzialam ze dzidzius juz jest. Ucieszyla sie ale drugi powazny temat poruszyla... Skad on tam sie wzial... No i zas trzeba bylo tlumaczyc... Temat skad biora sie dzieci mamy dzieki temu za soba :-D
Teraz tez czasem widze zazdrosc ze cos dzidziusiowi kupilam a jej nie... Ale od razu to tlumaczymy. Ze kupolismy mu posciel a jej nie bo juz ma a dzidzia zmarzlby w samym lozeczku itd... Juz nie jest zazdrosna tak bardzo. Chodzi spiewa do brzicha, przytula, caluje, pyta ile jeszcze itd. Czasem nawet,, bija,, sie i wydurniaja z tz kogo kolej przy brzuszku posiedziec
.. Czasem walka jest ostra haha
Stary 2015-06-15, 10:59   #4328
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Czkawka

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Roxana- jak bedziesz szla ogladac szpital to zerknij jakie sale sa na poloznictwie- siostry kolezanka jest teraz w szpitalu i napisala jej, ze teraz wszystkie sa dwuosobowe bo niby zrobili remont, ale moja siostra jak w grudniu rodzila to byla tylko 1 dwuosobowa i zadnego remontu w tym czasie, wiec sie teraz zastanawiamy jak to mozliwe, czy czasem ta dziewczyna czegos zle nie zrozumiala

Cały oddział jest nowiutenki. Są sale 2-osobowe, kilka jednoosobowych i chyba jedna 3 osobowa jak sie nie mylę ale jak w sobotę pojadę to Ci dokładnie powiem

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 11:00   #4329
MsLullaby
Zakorzenienie

Ja się obawiam reakcji Bartka bo on nawet o tż jest zazdrosny choć ostatnio specjalnie się więcej przy nim przytulamy itp żeby wiedział ze mama nie jest na wyłączność heh

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 11:00   #4330
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

Uważaj, mi lekarka kazała sie niezwłocznie zgłosić jakby coś sie z rana działo (a moze sie dziać mimo tego ze cc miałam prawie 6 lat temu)!

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 11:04   #4331
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Cały oddział jest nowiutenki. Są sale 2-osobowe, kilka jednoosobowych i chyba jedna 3 osobowa jak sie nie mylę ale jak w sobotę pojadę to Ci dokładnie powiem
To dziwne,że w pol roku zrobiliby remont

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-15, 11:20   #4332
Mirabelka_90
Zadomowienie

A ja właśnie zaczęłam segregować ciuszki rozmiarami. I mam problem. Każda firma ma inną rozmiarówkę czy co? Z jednejy form rozmiar 56 i 62 z innej są takiej samej wielkości. a np jedne body 62 mam jakieś ogromniaste. i teraz nie wiem jak to rozmiarami segregować... a i czy używacie chusteczek pochłaniających kolor do prania? Bo mam dużo kolorowych ciuszków i boję się, żeby nie zafarbowały..
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 11:26   #4333
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
A ja właśnie zaczęłam segregować ciuszki rozmiarami. I mam problem. Każda firma ma inną rozmiarówkę czy co? Z jednejy form rozmiar 56 i 62 z innej są takiej samej wielkości. a np jedne body 62 mam jakieś ogromniaste. i teraz nie wiem jak to rozmiarami segregować... a i czy używacie chusteczek pochłaniających kolor do prania? Bo mam dużo kolorowych ciuszków i boję się, żeby nie zafarbowały..
Tez tak mam... Raczej na oko... Niektore 62 sa malutkie jak 56 wiec je razem trzymam. Tylko najmniejsze mam juz uprane, poprasowane i w komodce. Jak widzisz 62 ktore wyglada jak 68 to wrzuc do wiekszych. Z reszta potem jak dzidzius sie urodzi to pewnie zobaczymy dokladnie jak to wyglada i czy pasuje.
Ja pralam kolorami zeby nie zafarbowalo.
Stary 2015-06-15, 11:31   #4334
Molise
Zakorzenienie

Czeeść
Dziękuję za wszystkie gratulacje

Od rana Was nadrabiałam, w międzyczasie zrobiłam obiad, pranie, posprzątałam wszystkie notatki i schowałam głęboko, teraz siadłam z kawką Od tego ciągłego leżenia i uczenia się już wariowałam ... Nie chcę też przesadzać. Wiem, że muszę leżeć, no ale dzisiaj już nie mogłam ! Na dzisiaj plan wyrobiony, jeszcze tylko mężowi przygotuję wszystko na wieczorne wesele (jedzie z fotobudką). A ja w tym czasie się wybiorę z mamą na duże zakupy spożywcze, bo mam wrażenie, że nagle zabrakło wszystkiego Ale co się dziwić, jak przez ostatnie 2 tygodnie dom mnie średnio interesował...

Cudowne uczucie, nie muszę się uczyć

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 11:32   #4335
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Tez tak mam... Raczej na oko... Niektore 62 sa malutkie jak 56 wiec je razem trzymam. Tylko najmniejsze mam juz uprane, poprasowane i w komodce. Jak widzisz 62 ktore wyglada jak 68 to wrzuc do wiekszych. Z reszta potem jak dzidzius sie urodzi to pewnie zobaczymy dokladnie jak to wyglada i czy pasuje.
Ja pralam kolorami zeby nie zafarbowalo.
No właśnie też zaczęłam przykładać je do siebie i porównywać i tak segreguje. ja też będę prała kolorami ale no mam kilkukolorowe ciuszki i np białe paseczki i nie wiem czy nie zafarbują one.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 11:35   #4336
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Ja segregowałam ubranka układając od najmniejszego do największego przykładając do siebie. Największe odłożyłam, a są wśród nich 56. Ale 56 tylko na metce, bo wielkościowo podchodzą pod 68. Kilka takich mam, również w drugą stronę. 68 mam przy 56. Wszystko zależy od firmy.

Ubranek jeszcze nie prałam, ale nawet do naszego prania wrzucam często ściereczki pochłaniające kolor. Mimo, że piorę kolorami to czasem się zdarzy coś czego nie do końca jestem pewna czy nie farbuje. I zawsze ściereczka wychodzi lekko pofarbowana.

Leon
Stary 2015-06-15, 11:35   #4337
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
No nigdy tak nie miałam, nawet jak młodego rodzilam. Tylko wtedy jak pojechałam do szpitala to położna pyta kiedy mi wody odeszły, mówię, że jeszcze nie odeszły a ona że tak. Więc nawet nie wiedziałem jak to z tymi wodami jest.
Podobno mogą się tak sączyć nawet kilka dni, ale to przed porodem a nie 2 miesiące do przodu.

z tego co się orientuję, to w aptece można kupić jakiś test, którym sprawdza się czy to wody płodowe, czy nie, ale nie wiem jak sie nazywa...

moniska trzymam kciuki

u nas w końcu pada no i noc miałam nie najgorszą, bo obudziłam się tylko 1 raz

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 11:41   #4338
Jess922
Zakorzenienie

Bylam przed chwila u lekarza i sie okazalo, ze lekarka przyjmuje dopiero od 15:30 i musialam sie wracac do domu jeszcze cos mnie lapie chyba i zle sie czuje, mam nadzieje, ze to nie angina
Stary 2015-06-15, 11:41   #4339
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie też zaczęłam przykładać je do siebie i porównywać i tak segreguje. ja też będę prała kolorami ale no mam kilkukolorowe ciuszki i np białe paseczki i nie wiem czy nie zafarbują one.
Tez mam kolorowe ciuszki, pralam zgodnie z tym co napisane na metce i nie farbowalo nic...
Stary 2015-06-15, 12:16   #4340
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie masz dwa Korsy?
Ponoć ta mandarynka nie daje po oczach mam js tz czarnego i selmę messenger dark khaki

Cytat:
Bylam przed chwila u lekarza i sie okazalo, ze lekarka przyjmuje dopiero od 15:30 i musialam sie wracac do domu jeszcze cos mnie lapie chyba i zle sie czuje, mam nadzieje, ze to nie angina
oj zdrówka

Niech ten dzień się kończy ledwo patrzę na oczy I od dzisiaj przechodzę na dietę woreczek mi się odezwał już wczoraj... a najgorsze jest, że to czego nie można tak bardzo mi się chce np mirindę i batonika
Stary 2015-06-15, 12:22   #4341
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dziewczyny h&m dzis ruszyl z wyprzedażą!!

Julka
Stary 2015-06-15, 12:36   #4342
majka242007
Zakorzenienie

Juz chyba wszystko rusza z wyprzedazami.
Stary 2015-06-15, 12:39   #4343
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Szkoda ze nie online :p

Jestem dziś nie do zycia... twk samo wczoraj i przedwczoraj slabo mi i nie mam siły nawet chodzić.. a w domu cisnieniomierza nie mam nawet zeby zmierzyc cisnienie
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 12:46   #4344
asienka_182
Rozeznanie

Wróciłam po weekendzie
Wszystko zrobiłam i teraz leżeee ) zamówilam wózek i fotelik
Koniec miesiąca a początek lipca bedzie do odbioru ale sie cieszę )
U nas na dworze dzisiaj ladnie ale nie gorąco
Jesteśmy juz na swoim mieszkaniu i tak mi dziwnie bez siostrzenicy :p
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 12:49   #4345
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Szkoda ze nie online :p

Jestem dziś nie do zycia... twk samo wczoraj i przedwczoraj slabo mi i nie mam siły nawet chodzić.. a w domu cisnieniomierza nie mam nawet zeby zmierzyc cisnienie
Online podobno w srode

Julka
Stary 2015-06-15, 12:53   #4346
Mravka
Zadomowienie

Dzien dobry!
Ta pogoda mnie dobija. Jest taka duchota,że czuje się jak zwłoki. Zero sił witalnych

Cytat:
to sobie zrobiłaś wycieczke ;/
Gardło Cię boli?

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Czeeść
Dziękuję za wszystkie gratulacje

Od rana Was nadrabiałam, w międzyczasie zrobiłam obiad, pranie, posprzątałam wszystkie notatki i schowałam głęboko, teraz siadłam z kawką Od tego ciągłego leżenia i uczenia się już wariowałam ... Nie chcę też przesadzać. Wiem, że muszę leżeć, no ale dzisiaj już nie mogłam ! Na dzisiaj plan wyrobiony, jeszcze tylko mężowi przygotuję wszystko na wieczorne wesele (jedzie z fotobudką). A ja w tym czasie się wybiorę z mamą na duże zakupy spożywcze, bo mam wrażenie, że nagle zabrakło wszystkiego Ale co się dziwić, jak przez ostatnie 2 tygodnie dom mnie średnio interesował...

Cudowne uczucie, nie muszę się uczyć
to jeszcze ja się dołącze do gratulacji. Super,że już masz to za sobą, taki psychiczny luz,prawda?
Moja siora się broni końcem czerwca(a termin ma na wrzesień) i też już się nie może doczekać kiedy będzie miała z głowy
Cytat:
Nie bagatelizowałabym tego. Jednak to już taki etap ciąży,że ta blizna jest mocno narażona na rozciągnięcie. Lekarz może zrobić usg i ocenić jej stan (jak byłam na usg ostatnio to właśnie tak było).
Miałam taki dyskomfort na początku ciąży,kiedy w nocy mnie tak zakłuło.
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Ja mam, tesciowa kupila jak urodzilam synka, piekne to ale mlody majac ok miesiaca nie chcial juz w tyn lezec bo nic nie widzial... takze 2 raz bym na pewno nie kupila. Fajne w nim bylo to ze szlam gotowac i mlody ze mna, czesto usypual jak jechalam z nim od salonu do kuchni :-D
Cytat:
Aa, zapomniałam napisać, że wczoraj pojechaliśmy obejrzeć wózki jeszcze raz i fotelik. Jesteśmy zdecydowani na 100% na Murę 4 plus, tylko koloru nie wybraliśmy. Przy foteliku jeszcze rozmawiamy...

Ostatnio pisałyśmy o minusach tego wózka to jeszcze telepiąca się gondola Tak trochę jakby niestabilna była, źle wpięta, ale sprzedawca powiedział, że niestety tak jest.

I zaczepy na torbę do wózka są nisko, przy spacerówce będzie przeszkadzać torba jak będziemy chciały oparcie obniżyć. Ale to drobiazg.
No to już połowa sukcesu skoro wybór dokonany
A z ciekawości,gdzie byliście oglądać wózki/foteliki?
Słuchaj, wybierasz się na te targi Mother&baby?

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość

jak Wasze dzieci zachowują się w obliczu tych zmian? pojawienie się rodzeństwa? moj dosc dlugo byl sam...moj teraz czesto sie przytula i chce byc czesto ze mną,chce cos kupic malej.
Mój zależnie od dnia. Myślę,że i tak nie do końca dociera do Niego widmo zmian. Pewnie dopiero jak się braciszek pojawi nastąpi zderzenie z rzeczywistością. Taki 3,5latek jednak ma jeszcze ograniczone możliwości zrozumienia. Niemniej staramy się Go przygotować.
U sąsiadów jest 3 tyg Maluszek i 1,5 roczna dziewczynka. O ile samo pojawienie się brata na świecie nie zrobiło na Niej wrażenie o tyle trzeba uważać,aby Mu przypadkiem krzywdy nie zrobiła. Wiadomo,że nie zdaje sobie sprawy,że coś może boleć itp. Podobnież z sytuacją,gdzie oboje potrzebuje nagle uwagi mamy. Nie potrafi jeszcze zrozumieć,że trzeba zaczekać.

właśnie wciągnełam bigos z młodej kapuchy i młode ziemniaki,do tego zsiadłe mleko. Jestem zaspokojona kulinarnie
ale ta micha czereśni jeszcze się tak uśmiecha

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

achh w Klubie wrzuciłam Wam zdjęcie mojego Małego Człowieka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 12:57   #4347
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

to jeszcze ja się dołącze do gratulacji. Super,że już masz to za sobą, taki psychiczny luz,prawda?
Moja siora się broni końcem czerwca(a termin ma na wrzesień) i też już się nie może doczekać kiedy będzie miała z głowy
Luz psychiczny niesamowity
Tym bardziej leżało mi to na wątrobie, że w pierwszych tygodniach ciąży sporo zajęć opuściłam przez złe samopoczucie. Na szczęście udało mi się wszystko ogarnąć

Leon
Stary 2015-06-15, 12:59   #4348
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
No to już połowa sukcesu skoro wybór dokonany
A z ciekawości,gdzie byliście oglądać wózki/foteliki?
Słuchaj, wybierasz się na te targi Mother&baby?
Bardzo bym chciala isc, ale nie wiem czy damy rade, bo wlasnie zaczynamy przeprowadzke... i moze byc krucho z czasem

Bylismy w Swiecie Dziecka na Targowku, tam obok Ikei
Stary 2015-06-15, 13:03   #4349
Mravka
Zadomowienie

moniska mocno trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę i wierzę,że wszystko będzie dobrze

Niespodziewajka chciałam baardzo pogratulować Synkowi,że tak sprawnie Mu poszło pożegnanie z pieluchą. Właśnie o to chodzi,aby trafić w odpowiedni moment,bo często nawet 2 tyg robią różnice. Wierzę też,że duma Cię rozpiera i w ogóle się nie dziwie.
..aaa i super,że TZ będzie miał prace. Odetchneliście zapewne z ulgą,że najbliższy czas będzie zabezpieczony

heroine zapomniałam odpisać,ale pogoda nam się udała. Jak marzenie! naprawdę niezłego fuksa miałyśmy zważając na to jak potrafi być nad polskim morzem. W takich warunkach to ja mogę wakacjować. A mieszkaliście gdzieś w "Centrum" Władka?

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Luz psychiczny niesamowity
Tym bardziej leżało mi to na wątrobie, że w pierwszych tygodniach ciąży sporo zajęć opuściłam przez złe samopoczucie. Na szczęście udało mi się wszystko ogarnąć
no nie dziwie się,ale już na szczęscie nie musisz o tym myśleć. Zdolniacha
Tj pisałam już wielokrotnie i tak podziwiam wszystkie dziewczyny,które studiują w ciąży.
Cytat:
Bardzo bym chciala isc, ale nie wiem czy damy rade, bo wlasnie zaczynamy przeprowadzke... i moze byc krucho z czasem

Bylismy w Swiecie Dziecka na Targowku, tam obok Ikei
A skąd dokąd się przenosicie? Faaajnie na nowe, widziałam,że narożnik nowy będzie. W sumie ja się zastanawiam czy iść,bo nie wiem,czy tam wyrobie jak tłoczno będzie

Aaaa to wiem gdziea ogólnie jakie kolory obstawiasz? masz jakieś typy?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 14:08   #4350
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Niefajnie.... zdrówka życzę

Cytat:
Niech ten dzień się kończy ledwo patrzę na oczy I od dzisiaj przechodzę na dietę woreczek mi się odezwał już wczoraj... a najgorsze jest, że to czego nie można tak bardzo mi się chce np mirindę i batonika
miałaś już wcześniej problemy?

Cytat:
Trzeba się będzie przejść

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość

Wróciłam po weekendzie
Wszystko zrobiłam i teraz leżeee ) zamówilam wózek i fotelik
Koniec miesiąca a początek lipca bedzie do odbioru ale sie cieszę )
U nas na dworze dzisiaj ladnie ale nie gorąco
Jesteśmy juz na swoim mieszkaniu i tak mi dziwnie bez siostrzenicy :p
Super, że zamówione

Cytat:
heroine zapomniałam odpisać,ale pogoda nam się udała. Jak marzenie! naprawdę niezłego fuksa miałyśmy zważając na to jak potrafi być nad polskim morzem. W takich warunkach to ja mogę wakacjować. A mieszkaliście gdzieś w "Centrum" Władka?
No, wstrzeliłyśmy się nieźle
Nie w sumie to już było Chłapowo choć to tak na pograniczu, bo zaraz była tabliczka Władysławowo a Wy? no i ceny w czerwcu dużo niższe niż w sezonie urlopowym
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości