Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-15, 17:11   #3451
ali_ma
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Wiem, zabraliśmy dokumenty przy wyprowadzce. Mój starszy brat był chrzczony baaardzo daleko a jednak dokumenty na komunię i bierzmowanie się znalazły bez konieczności jechania po nie.
Wiesz przeprowadzka nie jest aż taka pewna bo wszystko zależy już tylko od pracy tż (niestety jeśli będzie musiał szukać nowej pracy to może być tak, że nieprędko nastąpi i jeszcze komunia nas będzie czekała w Wawie..tfu!!).
A przeprowadzić się mamy blisko ale to nie ta parafia i nie ta gmina co moja mama no i oczywiście miejscowość też nie ta, chociaż blisko. Szkoda urlopu tż, żeby jechać załatwiać z księdzem chrzciny, znaleźć odpowiednie miejsce (bez wtrącania się moich rodziców to mało wykonalne), poza tym chciałoby Ci się jechać z dzieckiem na jego chrzciny ponad 100km w jedną stronę? A powrót? No i wystarczy czegoś zapomnieć spakować i już jest problem. Ani odpocząć ani nic po takich chrzcinach, bo jeszcze podróż powrotna, nie masz swoich rzeczy pod ręką, a szykować się musisz u rodziców (1 łazienka na 7 lub 8 osób). Cenowo jest tylko korzystniej i może łatwiej o chrzciny w sobotę zamiast w niedzielę jak ksiądz chociaż trochę znany, chociaż akurat ten proboszcz jest trudny.
ja nie miałam tyle szczęścia, bo proboszcz trudny (wtedy był) i musiałam jechać osobiście po zaświadczenie, ale to też nie było jakoś strasznie daleko, zrobisz jak uważasz, jeśli Tobie będzie wygodniej w Wa-wie to rób w Wa-wie i nie patrz na nikogo,
ja planuję zrobić chrzciny w sobotę, żeby moja siostra, a zarazem chrzesna dla dziecka przyjechała 800km, bo jeśli nie dostanie urlopu to w niedziele będzie musiała już wyjeżdżać
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 17:20   #3452
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
O taaaak, jak będę miała swoje to świat stanie przede mną otworem Na pewno bardzo dużo się zmieni, już widzę po sobie że jestem ostrożniejsza i bardziej się obawiam ale nie przesadzajmy...

Termometr jasne że przetestuję, porównam pomiary z rtęciowym bo jeszcze mam w domu i z elektronicznym microlife
Chętnie poczekam na twoją opinie
Stary 2015-06-15, 17:29   #3453
margaritkaaa
Raczkowanie

W SR położna polecała nam Angelcare Abakus.

Cena podobna,sama nie wiem jaki wybrać.
margaritkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 17:33   #3454
loudres
Zadomowienie

Ja tez się zastanawiałam właśnie nad chrztem, bo mogłabym zrobić u mojej mamy w parafii i mi to nie przeszkadza, tylko później gonić 30 km do lokalu na chrzest... jakoś mi się nie chce. Nie wiem jeszcze może poczekam aż dziecko podrosnie chociaż z pół roku i wtedy zrobię. . W sumie nawet było by fajnie bo mogłabym zrobić jak hylo by już ciepło a nie w zimie tym bardziej ze chrzestnym pewnie będzie mój szwagier który mieszka w irlandii a oni zapewne cieszyli by się jak by było ciepło

A u mnie to taka znieczulica jest, jak czułam się dobrze w pierwszej ciąży to teraz musze czuć się identycznie.. moja mama to wogole nie może znieść dlaczego ja nie biegam? Teraz gada do mojej ciotki "na 3 piętro będzie w łazić to w końcu się ruszy" , mam wrażenie ze naprawdę aż by się ucieszyła gdyby coś się stało. . W sumie z moja mama mamy ciężki kontakt wiec :/
Dziś się na chodziłam kilkanaście razy bo się przeprowadzamy i te kilka lekkich rzeczy tż pozwolił mi wnieść a resztę wnosił sam ją ogarnialam kuchnie i poskrecalismy kilka mebli on sam był wycienczony a co mówić ja?
Powoli się przenosimy myślę że do piątku będziemy już spać u siebie
Nawet kołyska Igora juz skrecona
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 17:38   #3455
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Hej wszystkim!
U mnie gorzej.
Chyba wybiorę się do lekarza.
Głowa mi ciąży a z gardłem jeden wielki ogień :/
Chyba poplukam szałwia sobie jak nic nie przejdzie to jutro jadę do lekarza.
Współczuję. Ale jak nie przechodzi, to lepiej iść do lekarza, jak mówi moja w ciąży lepiej chuchać i nawet iść z byle powodu.
I zdrowia życzę
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 17:46   #3456
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Współczuję. Ale jak nie przechodzi, to lepiej iść do lekarza, jak mówi moja w ciąży lepiej chuchać i nawet iść z byle powodu.
I zdrowia życzę
Zobaczę jak będę się rano czuła. Teraz juz lepiej, pewnie na wieczór mi się nawróci.
Stary 2015-06-15, 17:56   #3457
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Ja jestem mega wybuchowa, ale wiem, że on by marzył o tym, żebym ja zamiast olewania go gderała. Wolałby moje gderanie i wypominanie niż tą ciszę i zlewanie tego co do mnie mówi Niech cierpi
Niech cierpi też czasem tak robię, choć się we mnie gotuje, to wiem, że tż uznał by, że burza przeszła i jest już ok, a tak to go pogłębić trochę mogę

Cytat:
Tak jak mówię dziewczyny pamiętajcie że moja mama przytyła ponad 35 kg (ile dokładnie nie wiadomo bo przestała się ważyć jakieś 2 tygodnie przed porodem) i zrzuciła wszystko w 3-4 miesiące. I nie ma ani jednego rozstępu więc głowy do góry
to ja głowa w dół, bo mi rozstępy wylazły na biodrach :/
Stary 2015-06-15, 18:04   #3458
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Ja tez się zastanawiałam właśnie nad chrztem, bo mogłabym zrobić u mojej mamy w parafii i mi to nie przeszkadza, tylko później gonić 30 km do lokalu na chrzest... jakoś mi się nie chce. Nie wiem jeszcze może poczekam aż dziecko podrosnie chociaż z pół roku i wtedy zrobię. . W sumie nawet było by fajnie bo mogłabym zrobić jak hylo by już ciepło a nie w zimie tym bardziej ze chrzestnym pewnie będzie mój szwagier który mieszka w irlandii a oni zapewne cieszyli by się jak by było ciepło

A u mnie to taka znieczulica jest, jak czułam się dobrze w pierwszej ciąży to teraz musze czuć się identycznie.. moja mama to wogole nie może znieść dlaczego ja nie biegam? Teraz gada do mojej ciotki "na 3 piętro będzie w łazić to w końcu się ruszy" , mam wrażenie ze naprawdę aż by się ucieszyła gdyby coś się stało. . W sumie z moja mama mamy ciężki kontakt wiec :/
Dziś się na chodziłam kilkanaście razy bo się przeprowadzamy i te kilka lekkich rzeczy tż pozwolił mi wnieść a resztę wnosił sam ją ogarnialam kuchnie i poskrecalismy kilka mebli on sam był wycienczony a co mówić ja?
Znam ten bol. Moja mama uwaza, ze skoro ona i moja siostra( chociaz nic nie wie na ten temat) ciaze przechodzily super to ja tez musze. Przeciez ona w 9msc ciazy na wykopki jezdzila, bo miala maly zgrabny brzuch. Nawet wymyslila sobie, ze w przyszlym miesiacu jak ona na wakacje pojedzie to mi zostawi farby i ja pomaluje caly dom ( a to nie jest jeden pokoj!), bo tz pracuje i nie bedzie mial czasu nawet mi pomoc.

Nie powiem, ze zle sie czuje, bo czuje sie dobrze, ale jak dluzej gdzies chodze to wszystko mi "ciazy". Ale bez przesady caly 8 msc spedze sama na remoncie domu.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 18:05   #3459
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
Tak jak mówię dziewczyny pamiętajcie że moja mama przytyła ponad 35 kg (ile dokładnie nie wiadomo bo przestała się ważyć jakieś 2 tygodnie przed porodem) i zrzuciła wszystko w 3-4 miesiące. I nie ma ani jednego rozstępu więc głowy do góry
Rozstępy niestety już mam - kilka na biuście (ale od spodu więc to nie problem), oprócz tego kilka kreseczek na boczkach i przodzie ud . Ale ja rozstępy mam od czasów nastoletnich więc przypuszczałam, że i teraz trochę ich przybędzie niestety dalej nie mamy imienia - ciężko będzie. Podoba nam się Gabriel ale nie jestem w 100 % przekonana. Pewnie skończy się tak, że zdecydujemy jak już będzie na świecie
Cytat:
to ja głowa w dół, bo mi rozstępy wylazły na biodrach :/
Brzydko to zabrzmi ale trochę mnie pociesza, że nie jestem sama z tym problemem.

Edytowane przez olkka16
Czas edycji: 2015-06-15 o 18:12
olkka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 18:09   #3460
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Zobaczę jak będę się rano czuła. Teraz juz lepiej, pewnie na wieczór mi się nawróci.
Ojjj... I ja jestem chora. Gardlo, katar (zatkany nos), bol glowy I to od czwartku. W nocy spac nie moge. Myslalam, ze mi przejdzie, ale jest coraz gorzej.

Moja mama stwierdzila, ze katar nieleczony przechodzi po tygodniu, a leczony po 7 dniach. I po co ja mam do lekarza isc skoro I tak nic nie moge wziac, bo w ciazy jestem.
A to, ze dzisiaj kaszel mnie meczyl I malo co pluca nie wyplulam to sa efekty tego nieleczonego kataru.
Stary 2015-06-15, 18:17   #3461
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Znam ten bol. Moja mama uwaza, ze skoro ona i moja siostra( chociaz nic nie wie na ten temat) ciaze przechodzily super to ja tez musze. Przeciez ona w 9msc ciazy na wykopki jezdzila, bo miala maly zgrabny brzuch. Nawet wymyslila sobie, ze w przyszlym miesiacu jak ona na wakacje pojedzie to mi zostawi farby i ja pomaluje caly dom ( a to nie jest jeden pokoj!), bo tz pracuje i nie bedzie mial czasu nawet mi pomoc.

Nie powiem, ze zle sie czuje, bo czuje sie dobrze, ale jak dluzej gdzies chodze to wszystko mi "ciazy". Ale bez przesady caly 8 msc spedze sama na remoncie domu.
Taa.. no bo przecież po co masz w domu bezczynnie siedzieć
Ja też nie powiem ze czuje się źle i fatalnie ale bolą mnie plecy szczególnie po prawej stronie i jak dluzej coś robię trochę brzuszek mi pobolewa. Staram się pomagać jak tylko mogę i na ile mam siłę, mój mąż sam mówi ze przeprowadzimy się nawet jak kilka dni dalej to nic się nie stanie. Przecież jeszcze mamy czas.

A.najlepiej koleżanka mówi tylko ty się nie zasiedz w domu bo później na koniec juz nic nie będziesz mogła robić nawet szklanki podnieść. Ja tam w ciąży wszystko robiłam nawet w 8 miesiącu dywan trzepalam.

Juz mi się na język cisnelo ze jeszcze pewnie dlatego przez całą ciążę paliła fajki bo to nie szkodzi..
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 18:21   #3462
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margaritkaaa Pokaż wiadomość

ja poczekam jeszcze na opinię owieczki, bo tamten miałam na liście, a co do Angelcare to ja od nich będę kupować nianię z monitorem ruchu, chciałabym tą AC 1100, ale jak mąż usłyszał, ze kosztuje około 900 zł to stwierdził, że oszalałam więc muszę się ograniczyć do modelu AC 401

olkka16 - mi imię Gabriel się bardzo podoba, ale mój mąż mówi NIE, podoba mi się jeszcze Tymon (dla męża ujdzie), Leon (ale jemu nie), Oskar (na to przystał), a jemu podoba się Natan (ale mi się kojarzy szatan więc pewnie zdecydujemy jak już się urodzi.

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2015-06-15 o 18:30
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 18:26   #3463
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja sobie obadałam właśnie wypożyczenie laktatora u mnie w mieście i są przynajmniej cztery punkty. Więc na pewno teraz nie będę kupować i jak będzie problem z karmieniem to wtedy wypożyczę i poszukam czegoś do kupienia.
mi położona powiedziała, że jeśli chcę karmić piersią, a mam już siarę, to niepotrzebny jest laktator. W razie zastoju lepiej ściągać ręcznie.
Położna za każdym razem mi powtarza, że najważniejsze jest nastawienie, bo karmienie zaczyna się w głowie.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Utrzymac to jedno, ja jestem ciekawa jak samym laktatorem chce w ogole rozkrecic. Bardzo jestem ciekawa. I na ile takie kp jest warte swieczki
Też się zastanawiam, mleko w piersi dostosowuje się do potrzeb dziecka, zależnie od pory dnia, temperatury itd. a ściany pokarm już nie będzie miał takich właściwości.
Stary 2015-06-15, 18:48   #3464
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość

olkka16 - mi imię Gabriel się bardzo podoba, ale mój mąż mówi NIE, podoba mi się jeszcze Tymon (dla męża ujdzie), Leon (ale jemu nie), Oskar (na to przystał), a jemu podoba się Natan (ale mi się kojarzy szatan więc pewnie zdecydujemy jak już się urodzi.
Natan też mi się podoba ale Tż mnie wyśmiał, a Gabriel jakoś nam obojgu pasuje.
Stary 2015-06-15, 18:48   #3465
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jest napisane na opakowanii ulotki. Ani nic z polaru itp. To się dostosowałam

Najwięcej jest pierdół właśnie

A ja luteina pod język i Pregna Plus i tyle na szczęście chociaż kiedyś tylko żelazo i wystarczyło, teraz niby też powinnam ale nie biorę

A ja nigdy nie wiem czy to głowa czy pupa, a może kolano?
Zdziwiona jestem tym co piszesz i Gemini, moja paczka to nawet tygodnia nie szła. No ale sama widzę po all, że można mieć 1000 pozytywnych komentarzy i choćby i 13 negatywnych, skądś się jednak biorą

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
No to moim zdaniem 5 dni to jest bardzo długo. Zamawiając w innych mam czasem towar następnego dnia nawet. A oni dają sobie na wysyłkę do 10 dni (roboczych) a kiedyś mieli 7.

Cytat:
Coraz częściej myślę o porodzie, ale głównie o takich technicznych sprawach. I mam zagwozdkę z laktatorem. Brać czy nie brać na poródówkę? Zastanawiam się, czy ściągnąć mleko w szpitalu już (ale wtedy trzeba brać cały asortyment, laktator, podgrzewacz, butelkę, w domu to jakoś łatwiej jest a czy w szpitalu tak będzie? Wątpię), czy w szpitalu po prostu powiedzieć, że nie karmię i niech mi dadzą mleko dla Małej (czy wtedy trzeba mieć swoje mm?). Wiem, że dla dziecka lepiej moje mleko, ale teraz się zastanawiam pod kątem logistycznym bardziej

Jak dla mnie to nie ma znaczenia czy w domu czy w szpitalu. Obsługa wszędzie wygląda tak samo. W szpitalam maja mm, ale nikt go nie podgrzewa. Takie bobaski jak zjedzą 5 ml to jest dobrze. Oni mają zazwyczaj takie malusieńkie buteleczki z już gotowym mlekiem i podają strzykawką, co tez jest złym rozwiązaniem, bo dziecko ma później problem z ssaniem - ze strzykawki leci samo No i mając własny asortyment nikt ci nie smędzi nad głową, jaka z ciebie matka, ze chodzisz na dokarmianie. A opcja że w szpitalu mm a później w domu cycek może nie wypalić, bo dziecko baaardzo szybko przyzwyczaja się do konkretnej formy karmienia i później może nie chcieć zarówno piersi, jak i twojego pokarmu. Może tez być tak, że butelce powie NIE. Podgrzewacz jest mały, butelka też najmniejsza wystarczy.

Jezu jakie fajne to szkolenie. Koleś opowiadał nam o swojej historii zawodowej. Okazało się, że pracował przez 6 lat w koncernie farmaceutycznym. Opowiadał nam o różnych lekach oraz kosmetykach dla dzieci! Zgroza. Powiedział, że obecnie wszystkie kosmetyki prowadzą do wyjałowienia skóry. Najgorszą rzeczą jaką matki robią jest używanie emulgatorów do kąpieli a po tym oliwek itp. To wszystko prowadzi do atopowego zapalenia skóry. Powiedział, że on swoje dziecko myje raz na 2 tygodnie z użyciem kosmetyku a tak wyciera je mokrą pieluchą. Podobno jeszcze nigdy nie chorował i nie miał żadnych skórnych problemów. A dziecko ma pół roku. Nawet na przykładzie konkretnej firmy nam podał, że matka dodaje coś do wody, co podrażnia, że skóra aż piecze ale w zestawie jest oczywiście balsam łagodzący. Nie pamiętam nazwy niestety, ale koncern działa tak od ponad 20 lat.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 19:01   #3466
Airish88
Zakorzenienie

Hej dziewczyny,

kupowała może któraś z Was rożek z minky przez internet? Może macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę do polecenia. Stacjonarnie nigdzie nie mogłam znaleźć tego co potrzebuje.

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Padlam po tej glukozie. Obudzilam sie przed chwila

Ja dzisiaj bez glukozy padłam. Wystarczył dłuższy spacer i na 3 godziny mnie zabrało.
Stary 2015-06-15, 19:01   #3467
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
ja nie miałam tyle szczęścia, bo proboszcz trudny (wtedy był) i musiałam jechać osobiście po zaświadczenie, ale to też nie było jakoś strasznie daleko, zrobisz jak uważasz, jeśli Tobie będzie wygodniej w Wa-wie to rób w Wa-wie i nie patrz na nikogo,
ja planuję zrobić chrzciny w sobotę, żeby moja siostra, a zarazem chrzesna dla dziecka przyjechała 800km, bo jeśli nie dostanie urlopu to w niedziele będzie musiała już wyjeżdżać
No to właśnie o tą wygodę chodzi. Będzie mi wygodnie jak się przeprowadzimy i wtedy tam zrobimy chrzciny i będzie taniej. Ale szansa jest na to taka duża... Jakieś 2% normalnie. Dlatego nastawiamy się na Wawę lub pod.
Cytat:
Chętnie poczekam na twoją opinie
I ja!
Cytat:

Abakus to Angelcare? To ta sama firma, ja myślałam że inna? Mi się od Abakusa nie podobają opinie na Ceneo, za ti szwagierka porównywała ze zwykłym szpitalnym (dotykowym oczywiście) i pomiar się zgadzał.

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość

Noo to już szybko zleci i zaraz będziecie na swoim, gratulacje

Cytat:
mi położona powiedziała, że jeśli chcę karmić piersią, a mam już siarę, to niepotrzebny jest laktator. W razie zastoju lepiej ściągać ręcznie.
Położna za każdym razem mi powtarza, że najważniejsze jest nastawienie, bo karmienie zaczyna się w głowie.

Też się zastanawiam, mleko w piersi dostosowuje się do potrzeb dziecka, zależnie od pory dnia, temperatury itd. a ściany pokarm już nie będzie miał takich właściwości.
A ściągany podobno trzeba po prostu dostosować do stałej pory, skąd pierś wie, że nie karmię dziecka? Skoro wszystko siedzi w głowie to może i z tym tak jest. Przecież jak ma się problemy z laktacją to się ją pobudza laktatorem, więc jakoś chyba można nim rozkręcić

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
No to moim zdaniem 5 dni to jest bardzo długo. Zamawiając w innych mam czasem towar następnego dnia nawet. A oni dają sobie na wysyłkę do 10 dni (roboczych) a kiedyś mieli 7.

Jak dla mnie to nie ma znaczenia czy w domu czy w szpitalu. Obsługa wszędzie wygląda tak samo. W szpitalam maja mm, ale nikt go nie podgrzewa. Takie bobaski jak zjedzą 5 ml to jest dobrze. Oni mają zazwyczaj takie malusieńkie buteleczki z już gotowym mlekiem i podają strzykawką, co tez jest złym rozwiązaniem, bo dziecko ma później problem z ssaniem - ze strzykawki leci samo No i mając własny asortyment nikt ci nie smędzi nad głową, jaka z ciebie matka, ze chodzisz na dokarmianie. A opcja że w szpitalu mm a później w domu cycek może nie wypalić, bo dziecko baaardzo szybko przyzwyczaja się do konkretnej formy karmienia i później może nie chcieć zarówno piersi, jak i twojego pokarmu. Może tez być tak, że butelce powie NIE. Podgrzewacz jest mały, butelka też najmniejsza wystarczy.

Jezu jakie fajne to szkolenie. Koleś opowiadał nam o swojej historii zawodowej. Okazało się, że pracował przez 6 lat w koncernie farmaceutycznym. Opowiadał nam o różnych lekach oraz kosmetykach dla dzieci! Zgroza. Powiedział, że obecnie wszystkie kosmetyki prowadzą do wyjałowienia skóry. Najgorszą rzeczą jaką matki robią jest używanie emulgatorów do kąpieli a po tym oliwek itp. To wszystko prowadzi do atopowego zapalenia skóry. Powiedział, że on swoje dziecko myje raz na 2 tygodnie z użyciem kosmetyku a tak wyciera je mokrą pieluchą. Podobno jeszcze nigdy nie chorował i nie miał żadnych skórnych problemów. A dziecko ma pół roku. Nawet na przykładzie konkretnej firmy nam podał, że matka dodaje coś do wody, co podrażnia, że skóra aż piecze ale w zestawie jest oczywiście balsam łagodzący. Nie pamiętam nazwy niestety, ale koncern działa tak od ponad 20 lat.
5 dni to czasem i z all nie idzie...
W szpitalu mam tylko jeden problem, a mianowicie - pracownicy, którzy mi właśnie smędzą, komentują i gadają, jeszcze nie czuję się na to odporna. I jak dla mnie to JEDYNY problem z moją laktacją i karmieniem na dzień dzisiejszy jak butelce powie nie, to mam ustnik do karmienia niemowląt, na coś się w końcu zdecyduje przecież jeść musi.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 19:10   #3468
party_girl7
Zakorzenienie

Endo nic nie mówił na ten wapń, tylko ogólnie ze wyniki mam bardzo dobre, wiec chyba jest ok. Zapytam jeszcze dżina ale to dopiero za ponad 3 tyg, bo wtedy wizyta.
Stary 2015-06-15, 19:19   #3469
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

kupowała może któraś z Was rożek z minky przez internet? Może macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę do polecenia. Stacjonarnie nigdzie nie mogłam znaleźć tego co potrzebuje.

Ja dzisiaj bez glukozy padłam. Wystarczył dłuższy spacer i na 3 godziny mnie zabrało.
Ja zamowilam w piatek, narazie czekam az dojdzie, sama jestem ciekawa jaki przyjdzie. Polar ma niby gramature 350 zobaczymy...
Stary 2015-06-15, 19:22   #3470
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Ja zamowilam w piatek, narazie czekam az dojdzie, sama jestem ciekawa jaki przyjdzie. Polar ma niby gramature 350 zobaczymy...

Pokaż skąd. Jeśli możesz to jak dojdzie napisz opinie. Bardzo proszę.
Stary 2015-06-15, 19:22   #3471
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość

Zazdroszcze wykladu, z checia bym posluchala. Jak czyta sie co w kremach i innych produktach dla dzici jest pakowane a napisy na tupkach zatwierdzone przez instyty sruty to sie noz w kieszeni otwiera. Ja moze i mam manie ale zanim cos kupie to dokladnie analizuje sklad.
Stary 2015-06-15, 19:37   #3472
melawen
Rozeznanie

Cytat:
A co ma laktator do ssania dziecka? Dziecko będzie ssało butelkę a laktator ma mi ściągnąć mleko z piersi. Tak będę ustawiać laktator, żeby najefektywniej pracował, najpierw będę ściągać z tą stymulacją, a jak się nauczę już jak najlepiej ściągnąć to tak będę ustawiać od razu.

Wiem, zabraliśmy dokumenty przy wyprowadzce. Mój starszy brat był chrzczony baaardzo daleko a jednak dokumenty na komunię i bierzmowanie się znalazły bez konieczności jechania po nie.
Wiesz przeprowadzka nie jest aż taka pewna bo wszystko zależy już tylko od pracy tż (niestety jeśli będzie musiał szukać nowej pracy to może być tak, że nieprędko nastąpi i jeszcze komunia nas będzie czekała w Wawie..tfu!!).
A przeprowadzić się mamy blisko ale to nie ta parafia i nie ta gmina co moja mama no i oczywiście miejscowość też nie ta, chociaż blisko. Szkoda urlopu tż, żeby jechać załatwiać z księdzem chrzciny, znaleźć odpowiednie miejsce (bez wtrącania się moich rodziców to mało wykonalne), poza tym chciałoby Ci się jechać z dzieckiem na jego chrzciny ponad 100km w jedną stronę? A powrót? No i wystarczy czegoś zapomnieć spakować i już jest problem. Ani odpocząć ani nic po takich chrzcinach, bo jeszcze podróż powrotna, nie masz swoich rzeczy pod ręką, a szykować się musisz u rodziców (1 łazienka na 7 lub 8 osób). Cenowo jest tylko korzystniej i może łatwiej o chrzciny w sobotę zamiast w niedzielę jak ksiądz chociaż trochę znany, chociaż akurat ten proboszcz jest trudny.

Jak ściąganie boli to coś jest nie tak

to sobie spróbuj śmieszne uczucie. Ale ja mam ręczny, nie elektryczny.

Cytat:

Ja też myślałam, że niepotrzebny i nie miałam w planie kupować. W sumie dostałam od mamy, powiedziała mi, że jak będę miała nawał to będzie moim najlepszym przyjacielem W sumie może sobie leżeć na wszelki wypadek.
A wiesz może w jaki sposób odciąga się ręcznie? Bo słyszałam o tym, ale nie mogłam znaleźć "instrukcji"

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Co do chrzcin, to ja rozważałam właśnie w domu u rodziców, bo jest najwięcej miejsca. Ale chyba zrobimy u nas w mieszkaniu. Planujemy małe chrzciny na ok. 10-12 osób i póki co czuję się na siłach zrobić je sama.
Zobaczymy jak będzie po porodzie
Teściową poproszę o zrobienie tortu, moja mamę o pomoc z mięsami i wspólnymi siłami myślę, że zrobimy super wyżerkę A i komfort własnej przestrzeni będzie.
Tylko krzeseł mam za mało, ale najwyżej pożyczę od sąsiadów
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 19:39   #3473
margaritkaaa
Raczkowanie

Cytat:

Abakus to Angelcare? To ta sama firma, ja myślałam że inna? Mi się od Abakusa nie podobają opinie na Ceneo, za ti szwagierka porównywała ze zwykłym szpitalnym (dotykowym oczywiście) i pomiar się zgadzał.

Położna tak nam właśnie podała. Myślę,że mowa o tym:

http://www.rtvagd.sklep.pl/angelcare...003_54301.php5
margaritkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 19:58   #3474
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
No to ja właśnie policzyłam z ciekawości i 100dniowke mam za jakiś tydzień :-D a dzisiaj obchodze swoje 27 urodziny i z tej okazji wybrałam się z ranca na glukoze ;-)
Plus oprócz morfologii i toxo miałam zrobić badanie moczu....
No to tż tak mnie zagadywal rano, że w przychodni zaorientowalam się iż pojemniczek został w domu :-D

Ale gluta nawet jakoś wypilam, tylko pieronsko słodkie to badziewie ale dałam radę. Teraz tylko 2h z książką i coś zjem jupi bo ja bez śniadania to jak bez ręki :-(

Dostałam od przyjaciółki psychologa książke Grzeczne dziecko, Siegel & Bryson także mam chwile na poczytanie jak będzie fajna to Wam zdam relacje

100 lat.

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy mialyscie jakies inne jeszcze badania przy glukozie? Procz morfologi i moczu. Chodzi mi o kiłe czy cos w tym stylu? Bo ja nie mialam nic. A teraz jak bylam u gina dostalam kartke xe mam zrobic morfologie, mocz i antyciala czy cos w tym stylu, a ja mam krew rh plus, mąż tez wiec nie wiem po co to :/
Ja miałam na HIV, chlamydie rozyczke antyciala grupe krwi i toxoplazmoze za 1 razem. A dziś mialam na antyciala. Nie wiem czemu ale tak mialam.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 20:02   #3475
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
O taaaak, jak będę miała swoje to świat stanie przede mną otworem Na pewno bardzo dużo się zmieni, już widzę po sobie że jestem ostrożniejsza i bardziej się obawiam ale nie przesadzajmy...

Termometr jasne że przetestuję, porównam pomiary z rtęciowym bo jeszcze mam w domu i z elektronicznym microlife
jak ja dawno rtęciowego nie widziałam... też czekam na opinie!

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze wykladu, z checia bym posluchala. Jak czyta sie co w kremach i innych produktach dla dzici jest pakowane a napisy na tupkach zatwierdzone przez instyty sruty to sie noz w kieszeni otwiera. Ja moze i mam manie ale zanim cos kupie to dokladnie analizuje sklad.
Dlatego ja chcę kąpać w olejku migdałowym i tyle z kosmetyków, a tu wystarczy kilka kropel. No i nie wiem jak z zimą, bo się trochę obawiam o mróz i delikatną skórę dziecka, mnie by piekło....

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
to sobie spróbuj śmieszne uczucie. Ale ja mam ręczny, nie elektryczny.

Ja też myślałam, że niepotrzebny i nie miałam w planie kupować. W sumie dostałam od mamy, powiedziała mi, że jak będę miała nawał to będzie moim najlepszym przyjacielem W sumie może sobie leżeć na wszelki wypadek.
A wiesz może w jaki sposób odciąga się ręcznie? Bo słyszałam o tym, ale nie mogłam znaleźć "instrukcji"

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Co do chrzcin, to ja rozważałam właśnie w domu u rodziców, bo jest najwięcej miejsca. Ale chyba zrobimy u nas w mieszkaniu. Planujemy małe chrzciny na ok. 10-12 osób i póki co czuję się na siłach zrobić je sama.
Zobaczymy jak będzie po porodzie
Teściową poproszę o zrobienie tortu, moja mamę o pomoc z mięsami i wspólnymi siłami myślę, że zrobimy super wyżerkę A i komfort własnej przestrzeni będzie.
Tylko krzeseł mam za mało, ale najwyżej pożyczę od sąsiadów
Ręcznie to sobie obejmujesz pierś i masując jakoś ściągasz.. Mam to w książce ze zdjęciami i widziałam, jak robiła to lata temu moja ciocia
U nas chrzciny na 40 osób, więc się nie zmieszczą ani u nas w kawalerce, ani u moich rodziców w pokoju także lokal musi być.

Cytat:
Położna tak nam właśnie podała. Myślę,że mowa o tym:

http://www.rtvagd.sklep.pl/angelcare...003_54301.php5
Ja też o tym mówię. Nie wiedziałam, że to ta sama firma

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 20:07   #3476
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
olkma
Co ciąża to powinno się zrobić antyciała w krwi. Po co? Tłumaczył mi to i ginekolog i położna w szkole rodzenia. U mnie też mąż ma czynnik dodatni, ale co z tego? To nie chodzi tylko o potwierdzenie grupy krwi, ale głównie te przeciwciała! Poczytaj dokładnie na temat konfliktu serologicznego i dziedziczeniu czynnika Rh. Jeżeli oboje macie Rh+ to wasze dziecko będzie mogło mieć albo Rh+ albo Rh-! Bywa tak, że w pierwszej ciąży wszystko ok bo nie ma konfliktu a tu w następnej jest konflikt. zdarza się, że kobieta nie wie nawet, że była w ciąży (bardzo wczesne poronienie) i już wtedy organizm mógł wytworzyć antygen, który sobie już będzie krążył w organizmie i w następnej ciąży jeżeli dziecko będzie miało czynnik Rh+ a kobieta Rh- to bywa mamy problem. (musiałam edytować :P). http://www.poradnikzdrowie.pl/eksper...minus/87015/1/ masz tu wyjaśnienie o tym - i +

Mnie powtórzył toxo, ciągle mocz, morfologia, glukoza. Grupę krwi, różyczkę itd. miałam wcześniej. Podobnie jak cytologię.
Mnie gin powiedział, ze jak mam dodatni to nie będziemy powtarzać, szczególnie, że mam książeczkę krwiodawcy.

Cytat:
Wczoraj po tych upałach spuchłam. Mogłam nie schodzić z kiblee, co pare sekund podsikiwałam i to nie żadnymi kropelkami tylko małym strumyczkiem.

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Potwierdzam w H&M spore przeceny ale na mało rzeczy. Kupiłam za 10 zeta

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Słodziachne!
Cytat:
A ja się z tym pierwszym nie zgodzę - w takim układzie moja mama powinna się ze mną obchodzić jak z jajkiem od początku ciąży, a się zachowywała jakby mnie chciała zaharować, dopiero od problemów z szyjką mi karze odpoczywać.

A propo mojej mamy - znów mnie wkurzyła
Gadałyśmy przez telefon i jakoś zeszło na imprezy rodzinne, komunię mojego brata, no i na chrzciny Wiki (ogólnie gadałyśmy, że w lokalu będziemy robić każda swojemu dziecku imprezę, bo mama ma niewykończony meblowo dom, a my jesteśmy w kawalerce i nikt nam się tu nie zmieści), jakoś tak powiedziałam, że będziemy się rozglądać za lokalami w Wawie albo pod ale mamy jeszcze czas na to... Jak się oburzyła, że nie na wsi tam, że powinnam robić tam, gdzie jestem zameldowana (ciekawe czemu nie tam, gdzie tż jest zameldowany...) i cytat "nawet nie ma dyskusji, zrobicie tutaj i już", odpowiedziałam, że na pewno nie będę jechała ponad 100km ochrzcić dziecko i to kilka razy żeby wszystkie formalności pozałatwiać, to stwierdziła "a ja mam niby jechać te 100km, na pewno nie" opieprzyłam ją, że ona jest gościem na chrzcinach a nie organizuje chrzcin swojemu dziecku i to goście przyjeżdżają na chrzciny a nie chrzczone dziecko do gości. Ehh żebym przed porodem jeszcze się o chrzciny kłóciła normalnie aż mam ochotę zrobić te chrzciny na złość jej w samej Wawie, choć będzie dużo drożej niż na wsi na pewno

Ja bym wolała żeby tż nie prasował, szkoda mi ciuchów jeszcze swoje wyprasuje, bo duże, ale z moimi już ma problem. Zresztą ja to lubię. A co do terminu, to ja się boję, że urodzę wcześniej. Będę mieć z głowy już i będę spokojniejsza taka spakowana. Może się wyluzuję bardziej przy drugim dziecku

Postaram się

Ja o żelazu mówiłam takim sprzed ciąży

Chyba są bardziej przewiewne niż takie zwykłe. Ja wolę w gacaiach niż bez, jak ma mi ciągle ciec ze mnie, to tylko będę zmieniała koszule i podkłady
Aaa to nie wiedziałam. Zobaczę, ale pewnie będę jednak korzystać z własnego. Chyba - okaże się po porodzie. Oby poród mi w ogóle zdjął ten problem z głowy i nie będę się w ogóle nad tym zastanawiać.

Melisę można pić na pewno ale leków chyba żadnych nie wolno
smaka mi narobiłaś na bób (ale bez masła)
Hahahhaha no ja słyszałam coś podobnego przy ślubie, że u nich więcej gości to powinno być wesele u nich Teraz już słyszałam, że skoro jedno dziecko ochrzczone u mnie to kolejne powinno być u nich....taaaa jasne.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-15, 20:14   #3477
truskafffka91
Wtajemniczenie

Moj tz bedzie zadowolony - mowe mi odjelo. Nie moge nic powiedziec... Chrypie... Kuuu...
Stary 2015-06-15, 20:19   #3478
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No to właśnie o tą wygodę chodzi. Będzie mi wygodnie jak się przeprowadzimy i wtedy tam zrobimy chrzciny i będzie taniej. Ale szansa jest na to taka duża... Jakieś 2% normalnie. Dlatego nastawiamy się na Wawę lub pod.

I ja!

Noo to już szybko zleci i zaraz będziecie na swoim, gratulacje

A ściągany podobno trzeba po prostu dostosować do stałej pory, skąd pierś wie, że nie karmię dziecka? Skoro wszystko siedzi w głowie to może i z tym tak jest. Przecież jak ma się problemy z laktacją to się ją pobudza laktatorem, więc jakoś chyba można nim rozkręcić

5 dni to czasem i z all nie idzie...
W szpitalu mam tylko jeden problem, a mianowicie - pracownicy, którzy mi właśnie smędzą, komentują i gadają, jeszcze nie czuję się na to odporna. I jak dla mnie to JEDYNY problem z moją laktacją i karmieniem na dzień dzisiejszy jak butelce powie nie, to mam ustnik do karmienia niemowląt, na coś się w końcu zdecyduje przecież jeść musi.

Co byś nie zobiła i tak będą gadać, tyle że jak masz swoje graty to nie musisz nikogo prosić i masz wszystkich w d.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-15, 20:20   #3479
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Moj tz bedzie zadowolony - mowe mi odjelo. Nie moge nic powiedziec... Chrypie... Kuuu...
Mnie już lepiej.
Kup sobie to tantum verde. Fajnie nawilża gardło i nie mam po nim chrypy. Dodatkowo pije herbatę z miodem i cytryna. Myślę że swoją zasługę duża ma też woda morska.
Stary 2015-06-15, 20:24   #3480
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie już lepiej.
Kup sobie to tantum verde. Fajnie nawilża gardło i nie mam po nim chrypy. Dodatkowo pije herbatę z miodem i cytryna. Myślę że swoją zasługę duża ma też woda morska.
Nie wiem czy w sklepie jest to tantum. Dzisiaj wzielam strepsils. Nic mi nie pomaga.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości