|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
Cytat:
Termometr wzięłam ten. Kierowałam się stosunkiem dobrych opinii do ceny. http://www.aptekagemini.pl/termometr...n-contact.html Cytat:
To dobrze że u TŻ nie ma laktacji bo jakkolwiek zabawne by to było to to jest bardzo niedobra wiadomość. A kupowałam przez neta wszystko ![]() Cytat:
W III trymestrze nie ma co się przejmować głupimi tekstami szczególnie z ust facetów którzy PMSa by nie przeżyli co dopiero okres ciąża czy o zgrozo! poród. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście teraz mam blisko tanią aptekę, w której mogę złożyć zamówienie i następnego dnia odbieram. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Wtajemniczenie
|
Ja jak zamawiam w Gemini to po 2 dniach zawsze jest odbiór gotowy, z ta różnicą, że ja zamawiam do punktu i jadę odebrać sama. Zamówienie jeśli zamawiam w tygodniu zawsze jest do odbioru "pojutrze". Więc ja jestem zadowolona. A że ten punkt jest po drodze TŻ z pracy to żaden problem.
#3424 |
Zakorzenienie
|
Padlam po tej glukozie. Obudzilam sie przed chwila
![]()
#3425 |
Rozeznanie
|
Uf, spacer i zakupy odbębnione
![]() ![]() ![]() Agu, fajnie, że imprezy się udały i szkoda, że tak się zakończyły.. Mam nadzieję, że się szybko pogodzicie ![]() My jakoś nie miewamy cichych dni, zazwyczaj jak emocje opadną to wszystko sobie wyjaśniamy. Nie lubię takich sytuacji, że ktoś jest obrażony i się do mnie nie odzywa i robi mi na złość. Tż też tego nie lubi, bo to takie dokopywanie temu, co nawalił. Ja też czasem w nerwach coś powiem za dużo i nie chciałabym takich "kar" od męża w postaci cichych dni, po prostu sobie wszystko później na spokojnie wyjaśniamy. Ale wiadomo, co para to inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My bierzemy chyba z Abakusa bezdotykowy. Czekamy tylko na dostawę w internetowej aptece, bo tam był najtaniej ![]() a z tym farm jed to było pisać wcześniej! ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Co do laktatorów to nie wiem, gdzie jaki jest ![]() ![]() co do laktacji tż to był przecież żart, nie czekaliśmy na jego laktację przecież ![]()
![]() |
#3427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do traktowania nas ciężarnych (przede wszytskim przez inne kobiety) to wydaje mi się, że to zależy od tego co same przeszły w życiu, np. moja mama miała problemy z zajściem w ciąże, z siostrą leżała 5 miesięcy, ze mną 7, z czego chyba 3 w szpitalu, przez całą ciążę latali za nią z miskami ogólnie masakra jak opowiadała, nic nie mogła robić i teraz jak mnie widzi np. z odkurzaczem lub jak coś "dźwigam" ze sklepu lub wyjdę na miasto i zaginę w akcji ![]() ![]() Panna Izabela - no ja mam remont, ale na innym piętrze, a prania myślałam robić w sierpniu, wcześniej tylko to co do szpitala, a jak wcześniej urodzę, to mąż też może poprać i poprasować jak będę jeszcze w szpitalu ![]() Edytowane przez ali_ma Czas edycji: 2015-06-15 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak jak Owieczka mówi porozgladaj się za używanymi jak nie chcesz wydawać tyle kasy na nowy. Po za tym looknij sobie na bebetto, bo jeszcze za 1500 zł masz nowy i do ciężkich mega nie należy bo z gondola waży 15 kg. Gdyby nie fakt ze rodzice mi się dokładają do wózka i mąż nie chciał pompowanych kół to bralabym bebetto, ale mnie się ciężko nim jeździło na tych pompowanych kołach.
![]() |
#3429 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tylko dobrze, żeby Cię jednak lekarz obejrzał ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dla mnie kp na początku było ok, tylko miałam ciągle jakieś zastoje i twarde piersi, bo pokarmu miałam full, a córa nie chciała tego ściągać, bo nie miała dużego apetytu. I tak się bujałam z laktatorem, co było o wiele bardziej upierdliwe ![]() Zobaczymy jakie teraz nam się dzieciaki trafią ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Zakorzenienie
|
Ja tez kupuje nowe ciuszki z rabatami.
Musze siąść z kartka i spisać co mi jeszcze brakuje i co już mam i przejrzeć te 2 dwa kartony (wybrać co lepsze) ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
Mąż kupił mi lody i zjadłam jednego jaka ulga w gardle.
![]() |
#3431 |
Wtajemniczenie
|
Narzekacie na polska kulture.
Bylam wczoraj w sklepie. Stoje w kolejce, bo widze, ze babka z przodu gramoli sie z wozkiem (nie chcialam, zeby mnie uderzyla). Babka prawie skonczyla,a jakis facet z rozbiegu wpadl do kasy przepychajac mnie. Sobie mysle - pewnie nie zauwazyl, ale nie drugi! Mowie do niego, ze ja bylam pierwsza,a on mi sie bezczelnie wpieprzyl. Autobus/ Pociag - tu nie ma takiego czegos jak ustapic miejsce osobam starszym/ kobiecie w ciazy, badz z dzieckiem. Kiedys ustapilam i caly autobus patrzyl sie na mnie jakbym byla kosmitka. U lekarza? - zapomnij. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3432 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dokładnie, znaczna część starszych ludzi nie patrzy w ogóle na innych, i już nie mówię tylko o kobietach w ciąży, ale przecież każdy może być bardziej chory lub gorzej się czuć niż oni. Moja babcia taka jest niestety, wpycha się zawsze w kolejkę, bo "ona jest chora". Jakby poza nią to tylko zdrowi czekali w kolejce ![]() ![]() Nie ma to jak drzemka ![]() ![]() Cytat:
Swoją drogą to była masakra, mama mi opowiadała, że w ciąży musiała stać z dwójką dzieci po mleko czy mięso, duszno, kolejki kilometrowe. Ja chybabym nie dała rady ![]() Ja też prasowanie zwalam na męża ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laktator taki oddziałowy na 100% jest darmowy. Za wypożyczenie do domu się płaci. Ja wiem że z TŻ to był żart ![]() Cytat:
Z przeżyciami na pewno masz rację ale moja mamusia droga nie miała przejść z ciążami a i tak traktuje mnie jak niepełnosprawną. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-06-15 o 14:23 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Rozeznanie
|
A tak w ogóle muszę się umówić do okulisty, wczoraj na festynie badali za darmo ciśnienie wewnątrzgałkowe i miałam w jednym oku podwyższone. A że mój tata ma jaskrę, to jednak wolę pójść na kontrolę, mam nadzieję że to tylko chwilowe było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3436 |
Konto usunięte
|
Ja sobie obadałam właśnie wypożyczenie laktatora u mnie w mieście i są przynajmniej cztery punkty. Więc na pewno teraz nie będę kupować i jak będzie problem z karmieniem to wtedy wypożyczę i poszukam czegoś do kupienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3438 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Witam się po kolejnych dniach nieobecności. Myślałam, że od kiedy będę miała wolne to sobie odpocznę ale ciągle jest coś do załatwienia. Mam nadzieję że od połowy lipca to się zmieni (wtedy kończymy remont mieszkania) i wtedy nie będę musiała was gonić raz na jakiś czas. Wiecie może czy można coś brać na uspokojenie w ciąży? W tym trymestrze jestem jakaś strasznie nerwowa, do tego powrót mdłości i teściowej coś odwaliło i nagle po 7 miesiącach "przejmuje się" i "cieszy się" tym że jestem w ciąży ![]() Na poprawę humoru gotuje sobie teraz 0.5 kg bobu i zamierzam go zaraz pochłonąć z dodatkiem masełka om nom nom ![]()
Edytowane przez Ana0611 Czas edycji: 2015-06-15 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Zakorzenienie
|
Potwierdzam w H&M spore przeceny ale na mało rzeczy. Kupiłam za 10 zeta
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#3440 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() będę miała prośbę, jak przyjdzie Twój termometr i go przetestujesz napiszesz swoją opinię ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Termometr jasne że przetestuję, porównam pomiary z rtęciowym bo jeszcze mam w domu i z elektronicznym microlife ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Utrzymac to jedno, ja jestem ciekawa jak samym laktatorem chce w ogole rozkrecic. Bardzo jestem ciekawa. I na ile takie kp jest warte swieczki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propo mojej mamy - znów mnie wkurzyła ![]() Gadałyśmy przez telefon i jakoś zeszło na imprezy rodzinne, komunię mojego brata, no i na chrzciny Wiki (ogólnie gadałyśmy, że w lokalu będziemy robić każda swojemu dziecku imprezę, bo mama ma niewykończony meblowo dom, a my jesteśmy w kawalerce i nikt nam się tu nie zmieści), jakoś tak powiedziałam, że będziemy się rozglądać za lokalami w Wawie albo pod ale mamy jeszcze czas na to... Jak się oburzyła, że nie na wsi tam, że powinnam robić tam, gdzie jestem zameldowana (ciekawe czemu nie tam, gdzie tż jest zameldowany...) i cytat "nawet nie ma dyskusji, zrobicie tutaj i już", odpowiedziałam, że na pewno nie będę jechała ponad 100km ochrzcić dziecko i to kilka razy żeby wszystkie formalności pozałatwiać, to stwierdziła "a ja mam niby jechać te 100km, na pewno nie" ![]() ![]() ![]() Ja bym wolała żeby tż nie prasował, szkoda mi ciuchów ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaa to nie wiedziałam. Zobaczę, ale pewnie będę jednak korzystać z własnego. Chyba - okaże się po porodzie. Oby poród mi w ogóle zdjął ten problem z głowy i nie będę się w ogóle nad tym zastanawiać. Cytat:
![]() ![]() smaka mi narobiłaś na bób (ale bez masła) ![]()
![]() |
#3444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokarm nie moze byc nie sycacy. A konsultowalas sie z doradca, bo moze problemy mial synek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Zadomowienie
|
Pozniej was nadrobie bo skrobiecie jak szalone 😊
Ja dzis po wizycie z mlodym wszystko si, wazy 1100g ☺ i znow mial czkawke caly podskakiwal na badaniu 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz mi jak Ty chcesz wyregulowac moc laktatora, skoro nie wiesz, jak Twoja corka bedzie ssala? To wlasnie po to jest regulacja, zeby jak najbardziej symulowac przystawianie ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
Porodu nie wywolasz, spokojna glowa. Ja nadal karmie i nawet skurczow nie ma. Jesli organizm nie jest gotowy na porod, to stymulacja piersi nic nie da |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Zadomowienie
|
Hej, witam się po weekendzie
![]() Tak mi się nie chciało jechać na te urodziny w sobotę, a w sumie było bardzo fajnie. Chociaż myślałam, że mi język ucieknie do tyłka, gdy dziewczyny piły super drineczki i koktajle, a ja musiałam się raczyć "mojito free"(czyli wodą z miętą i cytryną ![]() Jak mnie łapał kryzys, to wywalałam na kanapie w salonie i było git. Nawet sobie trochę potańczyłam, całe trzy tańce, ale zawsze coś ![]() Za to w niedzielę prawie cały czas leżałam sobie u teściowej w altance w ogródku na huśtawce, a wieczorem mężu zrobił małe ognisko i upiekliśmy kiełbachy ![]() Ale żeby nie było tak super hiper, to jak mnie wczoraj złapał skurcz w lewej łydce, to dopiero dziś rano mnie puścił, normalnie skurcz długodystansowy. Na szczęście nie jakiś potworny żeby mi nogę wykręcało, ale bolesny skurczybyk i tak sobie kulałam pół dnia jak kaczuszka, bo niezależnie od mega dawki magnezu, nie puszczał i koniec. Na szczęście rano dał mi spokój. ![]() A tak ogólnie to dziś zaczęłam 28 tydzień i od kilku dni już mi się brzuch lekko spina, ale ta takie niegroźne raczej skurczyki. Zresztą, jutro mam wizytę u gina, to się upewnię. I to tyle. Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-06-15 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a z tego co pamiętam to kupiliście dom w tej miejscowości co Twoja mama, i pewnie tam będzie komunia i Wy zostaniecie na starość, więc łatwiej coś załatwić, ale to tylko moje zdanie :-P Edytowane przez ali_ma Czas edycji: 2015-06-15 o 15:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiesz przeprowadzka nie jest aż taka pewna bo wszystko zależy już tylko od pracy tż (niestety jeśli będzie musiał szukać nowej pracy to może być tak, że nieprędko nastąpi i jeszcze komunia nas będzie czekała w Wawie..tfu!!). A przeprowadzić się mamy blisko ale to nie ta parafia i nie ta gmina co moja mama no i oczywiście miejscowość też nie ta, chociaż blisko. Szkoda urlopu tż, żeby jechać załatwiać z księdzem chrzciny, znaleźć odpowiednie miejsce (bez wtrącania się moich rodziców to mało wykonalne), poza tym chciałoby Ci się jechać z dzieckiem na jego chrzciny ponad 100km w jedną stronę? A powrót? No i wystarczy czegoś zapomnieć spakować i już jest problem. Ani odpocząć ani nic po takich chrzcinach, bo jeszcze podróż powrotna, nie masz swoich rzeczy pod ręką, a szykować się musisz u rodziców (1 łazienka na 7 lub 8 osób). Cenowo jest tylko korzystniej i może łatwiej o chrzciny w sobotę zamiast w niedzielę jak ksiądz chociaż trochę znany, chociaż akurat ten proboszcz jest trudny. Cytat:
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.