![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 74
|
Zwi±zek ze starszym facetem
Cze¶æ dziewczyny!
Mo¿e i mój w±tek wyda wam siê bezsensowny, ale potrzebujê siê wygadaæ. Pozna³am ostatnio faceta, ma 28 lat. Ja mam 21. Umówili¶my siê na parê randek i pomimo tego, ¿e naprawdê go lubiê, a on mnie, o czym otwarcie mówi, mam pewne w±tpliwo¶ci. Nie chodzi o jego charakter, bo tutaj odpowiada mi ca³kowicie. Zastanawia mnie jednak czy taka ró¿nica wieku nie jest przeszkod±? Dogadujemy siê bardzo dobrze, miêdzy nami wszystko jest tak jak powinno. Bojê siê jednak, ¿e bêdê mog³a zapomnieæ o wspólnych wypadach z moimi znajomymi, ¿e on siê nie dopasuje do nich. Czy s± tu dziewczyny, które s± w zwi±zkach ze starszymi facetami? Jak to wygladalo? Czy tez mialy¶cie takie w±tpliwo¶ci na pocz±tku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 562
|
Dot.: Zwi±zek ze starszym facetem
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=767506 Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2015-06-14 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
onie, umar³am. my¶la³am, ¿e starszy facet to przynajmniej 10 lat wiêcej. sama by³am w zwi±zkach z facetami 20 lat starszymi, wiêc nigdy nie uwa¿a³am, ¿e 7 lat to du¿a ró¿nica. na studiach mam ludzi w wieku twojego faceta (i starszych). i nie s± to studia zaoczne.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja rozumiem ze nie jest to wielka ró¿nica wieku, jednak ja nigdy nie zak³ada³am ze zwi±¿ê siê z kim¶ starszym chocia¿by o te 7 lat. Nie planowalam tego, nie mam tez doswiadczenia. Wszystko wysz³o przypadkiem. I po prostu chcê wiedzieæ, czy u tych z Was, które byly w takich sytuacjach nie by³o problemu miêdzy partnerem a waszymi znajomymi? Czy wszyscy siê dobrze dogadywali?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 18 638
|
Chcesz wybieraæ faceta pod znajomych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;51746294]Chcesz wybieraæ faceta pod znajomych?[/QUOTE]
Nie. Tylko wiem, ¿e przyjaciele tez sa dla mnie wazni i nie mam zamiaru z nich rezygnowaæ, bo mój przysz³y facet mo¿e siê z nimi nie dogadywaæ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 383
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 014
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 13 025
|
Przecie¿ nie musisz siê z nim wi±zaæ ju¿ teraz na ca³e ¿ycie. Sprawdzisz, czy ci z nim po drodze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 377
|
Pozna³am mojego mê¿a jak ja mia³am 20 lat, a on 29. Nie mieli¶my nigdy z t± ró¿nic± wieku prolemu, równie¿ nasi znajomi ani rodzina nie zwracali na to uwagi. Fakt te¿, ¿e wiêkszo¶æ znajomych T¯ta w dalszym ci±gu mysli, ¿e ja jestem w jego wieku
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 876
|
Uwa¿am, ¿e masz s³uszne obawy- w wieku 28 lat facet pewnie bêdzie chcia³ powoli siê ustabilizowaæ, mo¿e mieæ dzieci? Ty przejmujesz siê, czy siê dopasuje do znajomych. Dla mnie taka ró¿nica wieku by³aby przeszkod±, bo jest siê jakby na innych etapach.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 681
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 377
|
Cytat:
No to ju¿ musi konkretnie z facetem wyja¶niæ - ja np. tego problemu nie mia³am, dzieci mieæ ¿adne z nas nie chce, a gdyby nie ja to T¯ pewnie by siê do ¶lubu nie rwa³ - dla niego to tylko formalno¶æ, ale wiedzia³ ¿e ja chcê i ju¿. Ja siê rzeczywi¶cie te¿ o znajomych troche obawia³am, ale okaza³o sie ¿e bezpodstawnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 077
|
Cytat:
Nie widzê problemu, mam faceta w wieku 27 lat Twojego i nie widzê ró¿nicy. Tzn wiadomo do pewnych rzeczy ju¿ podchodzi inaczej ni¿ studenci ale nie jest to stary dziadek który nie rozumie m³odych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 876
|
Je¶li ju¿ o znajomych mowa, to w naszej paczce mamy faceta w wieku po 60
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dzieci nie ma, rozwodnikiem te¿ nie jest. Obawiam siê w³asnie tego, ¿e jeste¶my na ró¿nych etapach zyciowych, co oka¿e siê nie do pogodzenia. Ja studiujê, nie pracujê na co dzieñ - jedynie w wakacje. On ma pracê, w³asne mieszkanie. Chcia³am po prostu poznaæ przypadki innych osób, czy takie zwiazki siê udawa³y.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
7 lat to ¿adna ró¿nica. Naprawdê. Gdyby¶ mia³a 14, to rozumiem, ale w tym wieku?
Chyba, ¿e sama czujesz siê jeszcze dzieckiem, bo trochê tak to wygl±da. Znam takich co mieli 21 lat i 2 dzieci i takich co maj± 40 i nie my¶l± o pierwszym. Takich, którzy mieli 21 lat, wielkie firmy i drogie samochody i takich, którzy maj± 40 i nawet nie mog± pomy¶leæ o kredycie na mieszkanie. Takich, którzy mieli 21 lat i nie mieli nic do powiedzenia w ¿adnym towarzystwie i takich co maj± 40 i dogaduj± siê ¶wietnie i z 20- i z 80-latkami. Zastanów siê, czy chcesz spróbowaæ zwi±zku z tym w³a¶nie cz³owiekiem a nie zagl±daj mu w pesel. Mam niestety wra¿enie, ¿e Twoje problemy ¶wiadcz± jednak o tym, ¿e to Ty jednak nie przesta³a¶ byæ jeszcze dzieckiem i z tego powodu masz w±tpliwo¶ci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Nie generalizowa³abym z tym, ¿e w wieku 28 lat facet my¶li ju¿ o stabilizacji. Znam wiele przypadków w tym i starszym wieku, które wcale do tego jeszcze nie d±¿±. I nie jest to mniejszo¶æ, powiedzia³abym, ¿e szanse s± pó³ na pó³. 28 lat to m³ody wiek jeszcze ![]() A ludzie siê wzajemnie lubi± lub nie lubi± niezale¿ne od wieku. Doros³e ¿ycie to ju¿ nie szko³a, w której wszyscy s± podzieleni na grupy rówie¶nicze. Kilka lat temu na praktyce ¶wietnie dogadywa³am siê z pracownic±, która mia³a na oko 60 lat. Za to nie dogadywa³am siê w ogóle z dziewczyn± tylko 2 lata starsza ode mnie. Naprawdê nie ma regu³y. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 014
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 542
|
O jezu Dziewczyny dziwi mnie Wasze zdziwienie
![]() ![]() Ja sama bylam z facetem o 13 lat starszym i tez mialam tego typu watpliwosci, bo jednak byla miedzy nami spora roznica jak i moimi znajomymi, rowniez mialam obawy czy sie dogadaja - to zupelnie inne etapy zyciowe, inne poglady, priorytety. Po prostu trzeba probowac, zobaczyc, weryfikowac. Nie sadze aby znajomi byli jakas przeszkoda do rozwou relacji, ale jezeli spedza sie z nimi czas, a np. partner sie nie odnajduje w tym towarzystwie no to wtedy trzeba bedzie rozdzielic czas na znaomych i na faceta. Ale to wtedy szkoda, bo sie sporo traci.
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 282
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#24 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 074
|
Nie widzê problemu, 7 lat to nie jest du¿a ró¿nica. Oboje jeste¶cie m³odzi. I naprawdê wiêkszo¶æ facetów w wieku 28 lat nie ma parcia na szybki ¶lub, dzieci i zak³adanie rodziny tak¿e tym bym siê nie spina³a. Pierwsze te¿ s³yszê, ¿eby 28 latkowie nie chcieli z racji wieku chodziæ na imprezy
![]() Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2015-06-15 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja nigdzie nie napisa³am, ¿e mam obawy co do tego, czy on bêdzie chcia³ chodziæ na imprezy, bawiæ siê. Wiem, ¿e 30-tka to nie koniec ¿ycia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 115
|
Jesli uwazasz, ze moze cos fajnego z tego byc, czemu mialabys nie dac temu szansy? 7 lat to zadna roznica
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usuniête
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;51756309]Poza tym nie wiesz jak to ze znajomymi bywa? Raz s± a zaraz mo¿e ich nie byæ, a partnera szukasz sobie na sta³e (no tak przynajmniej zak³adam).[/QUOTE]
Dok³adnie tak. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#28 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 074
|
z tymi znajomymi siê nie zgodzê, przyja¼nie bywaj± trwalsze od zwi±zków, zreszt± oba typy relacji s± cz³owiekowi potrzebne,
Tylko, ¿e nawet je¶li twoi znajomi nie polubi± twojego partnera to przecie¿ nie musi oznaczaæ koñca znajomo¶ci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 11 173
|
7 lat to jak dla mnie ¿adna ró¿nica
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.