|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
Oj miewałam takie sytuacje z drucikami z aparatu... Zreszta w ogóle to sie tak nacierpiałam przy noszeniu jak nigdy... Zrosty po ranach mam do dziś - a to dlatego, ze mam bardzo wąska szczenke i wszystko mnie uciskalo, raniło...
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
mmsik, cudny rożek! Dobrze, że pozwoliłaś mężowi wybrać
Fotel naprawdę wygląda zachęcająco, ten wybór jeszcze przede mną Karuzelka śliczna, chociaż ja póki co nie planuję kupować nic... jak malutka podrośnie to się kupi, a może ktoś sprezentuje... olewam temat na razie ![]() Dziewczyny, coś fajnego w h&m jest na dziale maluszków? Mravka, odpiszę Ci na PW
|
#4383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to jest jak nałóg... jak kupiłam jedną rzecz, tak dalej poszło samo ![]() nie mam jeszcze wszystkiego, bo np nie zamówiliśmy jeszcze komody (co uczynimy w tym tyg, bo na razie na wyprasowane ubranka Małego poświęciłam część swoich półek i już się nie mieszczę ), no i czekamy na wózek, leżaczek i huśtawkę, które dostaniemy od kuzynki z zakupów została mi wanienka i pościel ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszne to jest czasami...ale u mnie juz blizej niz dalej ![]() Tylko troche mialam nogi z waty ... ![]() W tej czesci kliniki bylam pierwszy raz, tam bede tez operowana ![]() Porozmawialam sobie z lekarka, powiedzialam kto mnie bedzie operowal i tez powiedziala, ze w dobrych rekach jestem i ze super specjalista z mojego pana chirurga Niestety strach pozostał... No i martwie sie jak ja Małego zostawię na tyle dni
|
|
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
O kolorach mogę napisać tutaj
![]() Myślę nad river blue (ale właśnie widziałam go na żywo w tym świecie dziecka i odcień niebieskiego jest taki wpadający w fioletowy co trochę mój zapał ostudziło) lub confetti
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się dalej do niego przekonać nie mogę
chyba dlatego, że jest biały no ale służył mi będzie tylko do karmienia pewnie, więc może być
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem Cię... pewnie miałabym takie same obawy... a już wiesz z kim Go zostawisz? z mężem, czy możecie liczyć na czyjeś wsparcie?
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozemy liczyc napewno na wsparcie teściowej...Moja mama tez napewno przyjechalaby chetnie tyle, ze jest nauczycielka, wiec wiesz sama, ze z urlopem w srodku roku nie jest łatwo ![]() W kazdym badz razie ja chce zeby to moj mąż został z małym...jakoś nie wyobrazam sobie, ze On jezdzilby codziennie do pracy, a mały wtedy bylby i bez mamy i bez taty... |
|
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już raz to pisałam, ale nadal uważam, że skoro ta operacja jest nieunikniona, to lepiej zrobić ją teraz, niż później, jak Mały zacznie więcej rozumieć i tęsknić... będzie dobrze
|
|
#4393 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do zgagi nie pomogę niestety,bo sama nigdy nie miałam (tfu tfu odpukać) Cytat:
A jak schody, robią się? ![]() W ogóle dobrze się Wam mieszka w tymczasowym miejscu? Cytat:
Cytat:
Cytat:
a spał,czy fikał?Cytat:
),a też zgagi nie miałam. Także może afro Iguś nie będzie miał,ale grzeczną,krótką fryzurke![]() Zapomniałam Ci napisać,że te literki ,które zrobiłaś są prześliczne. Naprawdę podziwiam za talent i samozaparcie. Wyszło profesjonalnie! Zakupy dzisiejsze śliczne, rożek naprawde ładnie się prezentuje. Mąż ma dobry gust .Cytat:
co do pogrubionego to też mam taki uczucie. Chyba dlatego,że brzuch jeszcze wysoko. Najgorzej jeszcze jak wciśnie tam Mały swoje odnoża i ewidentnie coś uwiera. Czytam i czytam o tym pakowaniu toreb,a ja jestem w ciemnym lesie. Nic,a nic nie mam. No dobra mam 2 opakowania tych podpasek "nart" ,bo mi zostały z kiedyś . Cytat:
. A karuzelka urocza. Jakieś spokojne melodyjki ma?![]() Cytat:
![]() Hmm co do koloru chyba tez bym brała ten confetti . Bardziej uniwersalny i fajnie można skomponować kolorowe dodatki.Cytat:
Ja właśnie po pysznej kolacji i w sumie czymś bym jeszcze dopchnęła. Zaraz się biore za gotowanie kompotu z rabarbaru, ostatnio jakąś faze na to mam
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||||||
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parkiet juz zerwany ![]() Jutro beda demontowane schody ![]() W srode malarz bedzie działał ![]() Terminu operacji jeszcze nie mam, bo nawet moja lekarka pow., ze teraz sie absolutnie operacja mam nie przejmowac... Najpierw poród, maleństwo jest najwazniejsze Na nastepnej wizycie z chirurgiem bedziemy rozmawiac kiedy, co i jak ... Chcialabym karmic, wiec musze spytac jak to po narkozie jest, czy mozna odciagac pokarm, a jesli tak to po jakim czasie itd ... Jesli chodzi o mieszkanie to odliczam juz nocki, ktore nam tu zostaly... Ladne, duze mieszkanie, ale nie czuje sie tu dobrze ![]() I to nie o to chodzi, ze jakas paniusia jestem itd ![]() No za cholere nie umiem sie tu odnalezc ![]() Teraz zaluje troche, bo Tz chcial te dni w pieknym hotelu tu u nas w miescie spedzic, a ja sie uparlam na mieszkanie... Jak pomysle teraz o tej cenie za te 9 nocy tu to mi słabo sie robi ![]() 2 ostatnie noce byly super, bo bylismy w Berlinie , dzis niestety juz tutaj
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-06-15 o 20:35 Powód: Blad |
|
|
|
|
#4395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie torba dla rodzacej spakowana oprocz zwyklych podrecznych rzeczy.niech sobie lezy jedno do odhaczenia,lozeczko tzreba zlozyc,wyprac posciel i ubranka ale to jest czas.. jak piszecie, reakcje dzieci na rodzenstwo różne.. mms22 tez uwielbiam biale ale czuje ze szybko zmieniloby kolor z mebla to jeszcze sie zetrze, ale z tapicerki gorzej jakas czekolada czy coś,starch pomyslec..
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ciekawa jestem jak będzie u Małego, bo zarówno ja, jak i mąż mamy gęste włosy ![]() co do karuzeli, to ma kilka melodyjek, takich spokojnych o kompot z rabarbaru uwielbiam! zwłaszcza w połączeniu z truskawkami
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Mms super zakupy, rożek śliczny
Gratuluję wizyt dziewczyny Ja też już torbę spakowalam, tylko jeszcze kupić i wsadzić piżame dla mnie i jutro mi przyjadą pampersy i chusteczki dla małego Tez czekam na wieści od moniski rosi:
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie... jakie pampersy kupujecie? 1 czy 2?
bo 1 są od 2-5 kg, a 2 od 3-6kg... My zdecydowaliśmy się na 2... a nie wiem czy jest duża różnica między nimi?
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozek tez bardzo ladny
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
jest wygodny
|
#4402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- zazdroszczę go
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez sie zastanawiam czy synek wlosy bedzie mial ![]() Ja mam geste wlosy, Tz tez, a zgagi nie mam wcale haha
|
|
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pampers sensitive---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Mms i nie zwracaj uwagi na te przedziały na opakowaniach bo według nich Bartek powinien nosić trójki lub czwórki a nosi 5+ lub 6 zależy od firmy
|
|
#4405 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie, mnie zabraklo z powodu braku neta... :-( wczoraj boczkiem objelo nas troszke chmurki i mielismy troche fajnego deszczu, a dzis fajnie chlodno i deszczyk od rana padal a ja do 11 w lozku bylam ;-) my juz prawie gotowi do wyprowadzki ;-) jeszcze zostalo nam tu troche ale na sam koniec bedzie sporo na glowie wiec lepiej wczesniej popakowac to co mozna ;-) ogolnie to czuje sie dzis ok, nie mam opuchnietych i obolalych nog wiec jestem happy ;-) ktoras dopadla zgaga, ja biore raz na kilka dni ORTANOL MAX na czczo popijam szklanka wody i nie mam problemow ze zgaga
czasami raz na tydzien starcza jak nie jem dan sprzyjajacych zgadze ;-)
|
|
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
... jeszcze :-D :-P
|
#4407 |
|
Zadomowienie
|
A w czwartek po pracy lecimy na wizyte
podejrzymy pewnie naszego rozrabiake ;-) widze ze Wasze dzieciaczki sobie juz ladnie waza ciekawa jestem ile nasz przypakowal... Mam nadzieje ze bedzie jednak z tych mniejszych dzieciaczkow... ;-)
|
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zgagę dostałam jakieś 3 tygodnie przed porodem i nie raz mi spać nie dała :/
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4410 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.

Fotel naprawdę wygląda zachęcająco, ten wybór jeszcze przede mną
Karuzelka śliczna, chociaż ja póki co nie planuję kupować nic... jak malutka podrośnie to się kupi, a może ktoś sprezentuje... olewam temat na razie 

), no i czekamy na wózek, leżaczek i huśtawkę, które dostaniemy od kuzynki 

ciekawe.
uwielbiam! zwłaszcza w połączeniu z truskawkami
rosi: