Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-16, 05:59   #4441
dd1dd
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
a ja się dalej do niego przekonać nie mogę chyba dlatego, że jest biały no ale służył mi będzie tylko do karmienia pewnie, więc może być
Ja też mam biały w motylki
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Ja właśnie po pysznej kolacji i w sumie czymś bym jeszcze dopchnęła. Zaraz się biore za gotowanie kompotu z rabarbaru, ostatnio jakąś faze na to mam

Cytat:
a właśnie... jakie pampersy kupujecie? 1 czy 2?
bo 1 są od 2-5 kg, a 2 od 3-6kg... My zdecydowaliśmy się na 2... a nie wiem czy jest duża różnica między nimi?
Mam dwie paczki 1 i jedną paczkę 2
Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Jestem żyję, głowa jest normalna ale i tak mam wczasy w szpitalu bo to co mi ciekło po nogach to najprawdopodobniej są wody ale to już bez stresu. Idę was nadrabiać.
Super, że wszystko dobrze z bobasem a Ty odpoczywaj

Ja wczoraj do 1 w nocy w szpitalu byłam z mężem zostawili go na obserwacji, jest mi źle, smutno i ciężko na sercu także musicie mi wybaczyć ale może mnie nie być kilka dni
Trzymajcie się
Stary 2015-06-16, 06:10   #4442
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem żyję, głowa jest normalna ale i tak mam wczasy w szpitalu bo to co mi ciekło po nogach to najprawdopodobniej są wody ale to już bez stresu. Idę was nadrabiać.
Uff, super, ze mala zdrowa ! Mam nadzieje, ze szybko Ci ten pobyt zleci

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Moniska bardzo sie cieszę, ze z malutka wszystko w porządku!! to są najcudowniejsze wiadomości na świecie... Dowiedzieć sie w ciąży, ze wszystko dobrze. Wiem bo sama to przechodziłam i teraz po takich chwilach chyba nawet szpital nie jest Ci aż taki straszny co nie zmienia faktu, ze trzymam kciuki, żeby ten czas minął raz dwa i żeby okazało sie, ze wszystko dobrze !

jess wczoraj juz zapomniałam ale wejdź sobie na stronkę szpitala w G., oddział i galerie. Nie wiem jak bardzo ale na 100% wyremontowany oddział bo mi lekarka mówiła. Teraz jest kilka sal dwuosobowych chyba z łazienka na korytarzu, kilka sal jednoosobowych ze wspólna łazienka na dwa pokoje i chyba jedna sala o podwyższonym standardzie gdzie nawet tż moze spać z własna łazienka

Nawiazując do tego co pisałam jess... Mam w sobotę jechać oglądać oddział gdzie będę rodzic, jestem umówiona z lekarka, ze jej sie SMS przypomnę i napisze mi o której będzie mało ludzi i będę mogła przyjechać... I kuzwa jak nigdy, zgubiłam wczoraj kartkę z jej numerem telefonu kom ciekawe jak sie z nią teraz dogadam...

Dzień dobry tak w ogóle! Zasnęłam wczoraj ok. 20:00 na tapczanie, pózniej przeniosłam sie do sypialni... Tyle co sie przebudzalam, sprawdzałam czy Moniska napisała... No ale cała noc przespana
Zaraz budzę tż, niech śmiga po pieczywo bo juz głodna jestem muszę dzisiaj jeszcze jechać na uczelnie ogarnąć obiegówkę itd i oddac prace do dziekanatu... I w końcu zacząć sie uczyć haha

Wiem widzialam te zdjecia i jak bylam w grudniu to juz tak tam wlasnie wygladalo. Zastanawialysmy sie wczoraj nad tym z siostra i cos nam nie pasowalo, bo jak ona urodzila to odwiedzila dwie znajome po cc i obie lezaly w 2 innych 6-cio osobowych salach, a ona sama lezala w 2-os. No i nie wiemy o co tu chodzi a jak bys zadzwonila do kliniki i poprosila o numer do tej lekarki, nie podaliby Ci ?

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja wczoraj do 1 w nocy w szpitalu byłam z mężem zostawili go na obserwacji, jest mi źle, smutno i ciężko na sercu także musicie mi wybaczyć ale może mnie nie być kilka dni
Trzymajcie się
A co sie z mężem dzieje ?

Ja dzis wybieram sie do pracy zawiezc L4, wejde na chwile do swojego zespolu pogadac, a potem wracam i mam zamiar wysprzatac kuchnie w koncu. Jak sobie pomysle te wszystkie rzeczy z szafek wyciagac blee. Okien chyba myc nie bede, jeszcze widac przez nie swiat

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-06-16 o 06:14
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 06:21   #4443
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Uff, super, ze mala zdrowa ! Mam nadzieje, ze szybko Ci ten pobyt zleci

Wiem widzialam te zdjecia i jak bylam w grudniu to juz tak tam wlasnie wygladalo. Zastanawialysmy sie wczoraj nad tym z siostra i cos nam nie pasowalo, bo jak ona urodzila to odwiedzila dwie znajome po cc i obie lezaly w 2 innych 6-cio osobowych salach, a ona sama lezala w 2-os. No i nie wiemy o co tu chodzi a jak bys zadzwonila do kliniki i poprosila o numer do tej lekarki, nie podaliby Ci ?

A co sie z mężem dzieje ?

Ja dzis wybieram sie do pracy zawiezc L4, wejde na chwile do swojego zespolu pogadac, a potem wracam i mam zamiar wysprzatac kuchnie w koncu. Jak sobie pomysle te wszystkie rzeczy z szafek wyciagac blee. Okien chyba myc nie bede, jeszcze widac przez nie swiat

Aaa widzisz, to ja nie wiedziałam ze tak juz wyglada
W sobotę dowiemy sie o co tu chodzi. Wiem tylko tyle, ze tych sal juz nie ma... Moze powoli remontowali i sukcesywnie zamieniali te 6-osobowe na mniejsze ? Od grudnia juz trochę czasu minęło wiec moze po prostu jak siostra była to juz część była zrobiona a resztę dokończyli pózniej...

No właśnie tak planuje dzisiaj tam zadzwonić i wyblagac o ten jej numer, mam nadzieje, ze mi podadzą...
Cytat:
Dzień dobry

Trzymajcie się

Ojej coś poważnego ?

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 06:21   #4444
martulka0991
Zadomowienie

Witajcie
Moniska, super ze z malenstwem ok, a Ty odpoczniesz... Wiadomo czlowiek chciaoby inne wczasy ale pocieszeniem jest to ze bedziesz pewnie czesto ogladala maluszka i bedziesz na biezaco z info co u niej
Dd1dd nie zalamuj.... :-* zdrowka dla meza
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 06:48   #4445
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Witajcie
Moniska, super ze z malenstwem ok, a Ty odpoczniesz... Wiadomo czlowiek chciaoby inne wczasy ale pocieszeniem jest to ze bedziesz pewnie czesto ogladala maluszka i bedziesz na biezaco z info co u niej
Dd1dd nie zalamuj.... :-* zdrowka dla meza
Miałam trzy usg od wczoraj. O płeć nie zapytał bo na 1 i 2 myślałam a po czym innym a na dzisiejszym cicho siedziałem bo kilku lekarzy było podczas badania i dyrektor szpitala. Wazne ze wszystko jest z małą dobrze. Wody to były na pewno teraz jest prawidlowa ilosc a nie wiadomo ile było ich prędzej. Mam duzo leżeć i zapowiada się dłuższy pobyt. Obrona stoi pod znakiem zapytania, ale z tym pogodziłam się w zeszłym tygodniu juz. Oby wszystko dobrze się skończyło i do sierpnia wytrzymać 2 w 1. Ale i tak się będę uczyć, najwyżej potem będę mieć to ogarnięte.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 07:09   #4446
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
To już mniejszy stres bo to nie jest pewne na 100% choć ten patyczek zabarwil się na czarno. Ale to może być efekt tych globulek które biorę albo infekcji.
Dostałam juz leki na rozwój płuc, piecze po tym krocze... skurczy nie mam, płynu też jest tyle ile trzeba. Miałam już dziś 2 usg, mała waży 1500 g. O ile nic jej nie urosło bo z tego wszystkiego to nie zapytałam o płeć.
Dziewczyny przepraszam że tak późno napisałam , ale musiałam się spakować i młodego do mamy wyprawic a potem w szpitalu też mi zeszło. Przyjęcie, krew, usg, ktg i inne rzeczy.
Wakacje mam do poniedziałku
Moniska ale się cieszę, że z Malutką wszystko dobrze. Odpoczywaj jak najwięcej*
Cytat:
Dzień dobry

Trzymajcie się
Ojej a co się stało??
Dziewczyny nie wiecie czy możemy fastum stosować? Tak mnie strasznie biodro boli i nie wiem czy mogę się posmarować.
A tak poza tym to dzis chyba komodę skręcimy, żebym w końcu mogła ciuszki poprać
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 07:18   #4447
majka242007
Zakorzenienie

Hej mamusie :-D
Slonko wyszlo
Nawet sie wyspalam. I lece dzis konczyc kanalowe leczenie zeba... Mam nadzieje ze dzis juz koniec...

dd1dd daj znac co z mezem... Trzymam kciuki.

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Moniska ale się cieszę, że z Malutką wszystko dobrze. Odpoczywaj jak najwięcej*

Ojej a co się stało??
Dziewczyny nie wiecie czy możemy fastum stosować? Tak mnie strasznie biodro boli i nie wiem czy mogę się posmarować.
A tak poza tym to dzis chyba komodę skręcimy, żebym w końcu mogła ciuszki poprać
Przeczytaj ulotke moze... Mi sie wydaje ze nie mozna.
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-16, 07:19   #4448
asienka_182
Rozeznanie

Hej
Ja tez juz obecna bo ostatnio cos się budzę o 8 i koniec spania ale niby się wysypiam
Za chwile jadę do miasta poplacic co trzeba, kupic jakas książkę na ślub (oczywiście nie wiem jaka) kupic cos Antosiowi bo sie syn kuzynce urodził w środę i tam troche posiedziec
Zaś pojadę do fryzjera sie pofarbować i troche do mamy i na końcu spotkać z kolezanka i znając życie dzień zleci
Dziadkowi obiad zrobi tesciowa wiec nie musze się martwić :p
Także miłego dnia kobietki bo pewnie mnie bedzie tu Malo dopiero nadrobię wieczorem
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 07:22   #4449
heroine86
Zakorzenienie

Witam się w 31 tygodniu

Cytat:
tak,miałam już zabieg zapisany na styczeń na usunięcie teraz mała ma coraz mniej miejsca i może mi tam uciskać i boję się tylko, żeby ten kamień nie wszedł gdzie nie trzeba bo nie wiem co wtedy
O kurcze, to lepiej uważać jedz leciutko

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
W piatek wieczorem zaczelo mnie bolec z tylu i cala skora od wewnatrz poraniona, a do tego krwawienie . Wszystkiemu winien drucik od aparatu, ktory sie tak jakby wywinal w druga strone i ranił mi dziąsło i krwawienie się zaczęło. Gdybym nie pojechała na ostry dyżur do kliniki to napuchło by mi jeszcze mocniej i zakażenie mogłabym mieć
Staram się nie panikować w takich sytuacjach, ale w sobotę szykował nam się wyjazd, wiec chcialam miec spokoj
I dobrze, że mężuś Cię przekonał bo z zakażeniem nie ma żartów

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie gapa jestem bo nic nie wypytalam, ja jak słyszę ze ginekolog do mnie mowi ze wszystko jest okej, serduszko ladnie bije itd. to pozniej zapominam o co mialam pytac generalnie szyjka zamknieta na 4 spusty, mowi ze do porodu daleko (co sie dziwic to dopiero 31 tydzien )
Gratulacje super, że z dzidzią wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
Witam
Ja rowniez po wizyciemaly juz obrocony glowka do dolu i wazy 1820g wszystko jest ok i mam nadzieje ze tak zostanie.
Wow, duży już gratulacje
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 07:23   #4450
majka242007
Zakorzenienie

asienka_182
Jakie ambitne plany na dzis :-D
Mi to sie nic w ciazy nie chce. Mam tel do odebrania od dwoch dni z gwarancji i nie mam weny jechac po niego :-/
Stary 2015-06-16, 07:51   #4451
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
ale tak swoją drogą, to słyszałam kolejny przesąd, tym razem powiązany własnie ze zgagą, mianowicie taki, że jak kobietę w ciąży męczy zgaga, to oznacza, że dziecko będzie miało długie włosy
wierząc w to, to nasz Igi będzie chyba łysy

a i pochwalę się, że kolejne zakupy za nami Kupiliśmy dziś prześcieradło do łóżeczka i rożek Rożek mi średnio pasował, bo jest biały z niebieskimi sówkami (jakoś boję się białego koloru przy dziecku), no ale wybierał go mój mąż miał tyle frajdy przebierając w tych rożkach dzisiaj, więc mu tego nie odbierałam i pozwoliłam mu wybrać taki, jaki mu się podobał bo na zakupy zawsze jeździliśmy razem, ale dzisiaj się tak wyjątkowo w nie angażował
Nam położna na szkole rodzenia powiedziała, że to zabobon tyle porodów odebrała to może się wypowiadać sama urodziła dwójkę, zgagi zero, a dzieciaki zarośnięte, że hej!
Mnie póki co zgaga omija

Śliczny rożek

Cytat:
Strasznie się cieszę! Kamień z serducha... teraz odpoczywaj dużo i pisz co tam Ci lekarze mówią

Cytat:
Trzymajcie się
Jejku... mam nadzieję, że to nic poważnego trzymajcie się
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-16, 07:59   #4452
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Hej mamusie :-D
Slonko wyszlo
Nawet sie wyspalam. I lece dzis konczyc kanalowe leczenie zeba... Mam nadzieje ze dzis juz koniec...

dd1dd daj znac co z mezem... Trzymam kciuki.

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Przeczytaj ulotke moze... Mi sie wydaje ze nie mozna.
Ach, właśnie m ulotkę wcięło ale już na necie znalazłam. Masz rację. nie można
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 08:00   #4453
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dd11dd wracaj szybko i zdrowia dla tż
Mnie od rana boli brzuch jak na @ :/

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 08:04   #4454
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Ach, właśnie m ulotkę wcięło ale już na necie znalazłam. Masz rację. nie można
Chyba niczym sie smarowac nie mozna przeciwbolowym, rozgrzewajacym, chlodzacym itp ale dopytaj lekarki na wizycie jak bedziesz.

Moj maly rozbojnik juz wstal i robi mi armagedon w brzuchu. Skad on ma tyle sil taki maluszek.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dd11dd wracaj szybko i zdrowia dla tż
No co ty... A mocno? Brzuch nie powinien bolec jak na @
Stary 2015-06-16, 08:07   #4455
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba niczym sie smarowac nie mozna przeciwbolowym, rozgrzewajacym, chlodzacym itp ale dopytaj lekarki na wizycie jak bedziesz.

Moj maly rozbojnik juz wstal i robi mi armagedon w brzuchu. Skad on ma tyle sil taki maluszek.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

No co ty... A mocno? Brzuch nie powinien bolec jak na @
Mnie niestety boli często raz lżej raz mocniej

Adrianek
30.07.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-16, 08:08   #4456
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
No coś Ty....

Cytat:
Może zadzwoń do lekarza? Daleko masz do szpitala?
Stary 2015-06-16, 08:09   #4457
Acka
Rozeznanie

Dzien dobry!no dzis sie wyspalam a rano snadanko do lozka od tz. i pyszna kremoweczka do kawki..dzien zapowiada sie owocnie
Jeszcze jakis obiad trzeba wymyslic..chyba botwine zrobie
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 08:10   #4458
MsLullaby
Zakorzenienie

Dziewczyny spokojnie w moim przypadku musiałabym tam kilka razy w tygodniu dzwonić a z dzieckiem kto mi wtedy zostanie? W piątek mam wizyte to powiem położnej co i jak

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-06-16, 08:11   #4459
heroine86
Zakorzenienie

Ja dzisiaj sama jestem, więc nawet obiadu mi się wymyślać nie chce... może makaron z cukinią zmontuję
Stary 2015-06-16, 08:18   #4460
NOK84
Raczkowanie

dzień dobry mamusie

moniska - bardzo się cieszę że z małą wszystko ok, kamień z serca - teraz tylko odpoczywaj i na pewno wszystko będzie dobrze - jesteś pod dobrą opieką jak nie będą pewni że jest bezpiecznie to do domu cię nie wypuszczą

dd11 - zdrówka dla męża, mam nadzieję że to nic poważnego

mslullaby - może nospę łyknij na wszelki wypadek
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 08:42   #4461
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko
tzn ubrań na wyjście dla siebie i Małego nie spakowałam, ale odłożyłam do innej szuflady i pokazałam mężowi gdzie w razie "w" są, bo stwierdziłam, że szkoda mi ich trzymać w torbie, bo moje rzeczy niepotrzebnie zajmowałyby miejsce, a Małego ubranka są wyprane i wyprasowane, więc nie chciałam ich tam wciskać poza tym jak zdążę, to może je jeszcze raz wypiorę (tzn wypukam w Loveli)

już wrzucam
i zamontowaliśmy dzisiaj też karuzelę to też Wam przy okazji wrzucę nie będzie używana od początku na pewno, ale musiałam ją wypróbować

a i przy okazji zobaczcie jaki mam wypaśny fotel do karmienia (1 zdj)
zakupiliśmy go już dawno, ale właśnie z myślą o wygodnym karmieniu na ostatnim zdj widać go lepiej, tylko wtedy stał w salonie, a teraz jest w sypialni
śliczne zakupy teraz weszlam na lapka pooglądać
Stary 2015-06-16, 08:52   #4462
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
wszystko
tzn ubrań na wyjście dla siebie i Małego nie spakowałam, ale odłożyłam do innej szuflady i pokazałam mężowi gdzie w razie "w" są, bo stwierdziłam, że szkoda mi ich trzymać w torbie, bo moje rzeczy niepotrzebnie zajmowałyby miejsce, a Małego ubranka są wyprane i wyprasowane, więc nie chciałam ich tam wciskać poza tym jak zdążę, to może je jeszcze raz wypiorę (tzn wypukam w Loveli) już wrzucam
i zamontowaliśmy dzisiaj też karuzelę to też Wam przy okazji wrzucę nie będzie używana od początku na pewno, ale musiałam ją wypróbować

a i przy okazji zobaczcie jaki mam wypaśny fotel do karmienia (1 zdj)
zakupiliśmy go już dawno, ale właśnie z myślą o wygodnym karmieniu na ostatnim zdj widać go lepiej, tylko wtedy stał w salonie, a teraz jest w sypialni
mam taki sam rozek a fotel wyglada na wygodny ale jak sie tak na nim rozlozysz z igorkiem na rekach to dasz rade potem wstac?
Cytat:
a właśnie... jakie pampersy kupujecie? 1 czy 2?
bo 1 są od 2-5 kg, a 2 od 3-6kg... My zdecydowaliśmy się na 2... a nie wiem czy jest duża różnica między nimi?
u nas w szpitalu kaza brac 1
Cytat:
Cytat:
Miałam trzy usg od wczoraj. O płeć nie zapytał bo na 1 i 2 myślałam a po czym innym a na dzisiejszym cicho siedziałem bo kilku lekarzy było podczas badania i dyrektor szpitala. Wazne ze wszystko jest z małą dobrze. Wody to były na pewno teraz jest prawidlowa ilosc a nie wiadomo ile było ich prędzej. Mam duzo leżeć i zapowiada się dłuższy pobyt. Obrona stoi pod znakiem zapytania, ale z tym pogodziłam się w zeszłym tygodniu juz. Oby wszystko dobrze się skończyło i do sierpnia wytrzymać 2 w 1. Ale i tak się będę uczyć, najwyżej potem będę mieć to ogarnięte.
super ze wszystko ok, dobrze ze zostawili cie w szpitalu przynajmniej beda mieli na ciebie oko.
Cytat:
mnie tez, lekarka mowila ze nie ma powodu do niepokoju
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 09:08   #4463
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
mam taki sam rozek a fotel wyglada na wygodny ale jak sie tak na nim rozlozysz z igorkiem na rekach to dasz rade potem wstac?
u nas w szpitalu kaza brac 1 super ze wszystko ok, dobrze ze zostawili cie w szpitalu przynajmniej beda mieli na ciebie oko.
mnie tez, lekarka mowila ze nie ma powodu do niepokoju

a ja tak nie wierzyłam w gust mojego męża
a z fotela wbrew pozorom wstaje się łatwo Mój mąż ma z tym problem tylko, bo jest ciężki i wpada do środka jak dla mnie jest wygodny

dzięki dziewczyny za odp w sprawie pampersów to kupimy też 1

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

ooo... Igorek ma czkawkę Biedactwo moje się męczy
a tak swoją drogą od czego to zależy? w sensie ta czkawka u dzieci?

a już wiem skąd ta czkawka :p tu znalazłam artykuł:
http://oczekujac.pl/2012/07/czkawka-...noworodka.html

to by się zgadzało, bo przed chwilą zjadłam kilka cukierków mars, twix i milky way i pewnie słodkie wody Mu posmakowały i łapczywie łapał :p

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2015-06-16 o 09:12
mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2015-06-16, 09:14   #4464
MsLullaby
Zakorzenienie

Mms Igorka nie męczy czkawka, płuca sobie ćwiczy

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-06-16, 09:29   #4465
martulka0991
Zadomowienie

Jak dobrze ze przyszlo te ochlodzenie... ;-) dzis od rana szaleje, pranie juz sie suszy, bigosik z mlodej kapusty na wedzonych zeberkach ugotowany ;-) teraz chwila oddechu bo cos brzuch zaczyna mnie bolec... :-( wczoraj uslyszalam od znajomej pielegniarki ze mam sie oszczedzac i nluwazac na schodach, bo 8ms to najgorszy czas dla dziecka na porod wiec troche musze przystopowac, ogolnie to aby przetrwac wyprowadzke i sie rozpakowac a pozniej juz niech dzieje co chce maz powoli bedzie robil remoncik pokoiku malego. A w czwartek wizyta to sie dowiem co i jak z malenstwem i szyjka ja dzis na popoludnie do pracy, jeszcze 4dni z dzisiejszym... Juz odliczam ;-) chyba zafunduje sobie przed praca nospe bo ostatnio nie domagam popoludniami...
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 09:42   #4466
majka242007
Zakorzenienie

Jej a ja pisalam rano ze ide do dentysty i zapomniałam... Patrze teraz na zegarek i uff mam jeszcze troche czasu bo na 11:30 wiec lece sie ogarniac. Nigdy nie bylam tak zapominalska jak teraz...

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Nie no
... Nie do wiary... Polecialam do lazienki patrze w lusterko a ja juz pomalowana.... Hmmm zapomnialam ze rano to zrobilam :-D
Stary 2015-06-16, 09:47   #4467
kasperka
Zakorzenienie

Dzien dobry

Dziewczyny, podczytuję Was na bieżąco, ale jakoś nie mam weny na pisanie...Męczy mnie strasznie te mieszkanie w innym miejscu
Jestem wlasnie po terminie u ortodonty i rozmawialysmy z lekarka o operacji ... Moja lekarka rozmawiala z chirurgiem i ordynatorem itd i nie bede miala operacji jesli będę karmić piersią... czyli możliwe, że wydłuży się to wszystko nawet o rok...czyli rok dłużej z drutami
Ale przynajmniej maleństwa nie zostawię samego.
Planowo operacja powinna byc w pazdzierniku 😱
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2015-06-16, 09:57   #4468
Acka
Rozeznanie

A ja wczoraj przechwalilam ze zgagi niemam a tu dzis tak mnie piecze ze na wymioty idzie blee
mms moj ma kilka razy dziennie czkawkejuz sie martwilam ze cos nie tak ale ponoc moze tak byc.zwlaszcza jak jem sporo slodkiego(a jem) to maly pije wode lapczywie bo mu smakuje.Pewnie tez jest slodziusiaale tak jak mowi mslullaby to go nie meczy raczej tak jak nas..
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 10:00   #4469
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
a ja tak nie wierzyłam w gust mojego męża
a z fotela wbrew pozorom wstaje się łatwo Mój mąż ma z tym problem tylko, bo jest ciężki i wpada do środka jak dla mnie jest wygodny

dzięki dziewczyny za odp w sprawie pampersów to kupimy też 1

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

ooo... Igorek ma czkawkę Biedactwo moje się męczy
a tak swoją drogą od czego to zależy? w sensie ta czkawka u dzieci?

a już wiem skąd ta czkawka :p tu znalazłam artykuł:
http://oczekujac.pl/2012/07/czkawka-...noworodka.html

to by się zgadzało, bo przed chwilą zjadłam kilka cukierków mars, twix i milky way i pewnie słodkie wody Mu posmakowały i łapczywie łapał :p
Moj maluch raz dostał czkawki jak mnie tż przestraszył :p

Cytat:
Jej a ja pisalam rano ze ide do dentysty i zapomniałam... Patrze teraz na zegarek i uff mam jeszcze troche czasu bo na 11:30 wiec lece sie ogarniac. Nigdy nie bylam tak zapominalska jak teraz...

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Nie no
... Nie do wiary... Polecialam do lazienki patrze w lusterko a ja juz pomalowana.... Hmmm zapomnialam ze rano to zrobilam :-D
budyń pełna para widzę :p
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 10:05   #4470
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Dziewczyny, podczytuję Was na bieżąco, ale jakoś nie mam weny na pisanie...Męczy mnie strasznie te mieszkanie w innym miejscu
Jestem wlasnie po terminie u ortodonty i rozmawialysmy z lekarka o operacji ... Moja lekarka rozmawiala z chirurgiem i ordynatorem itd i nie bede miala operacji jesli będę karmić piersią... czyli możliwe, że wydłuży się to wszystko nawet o rok...czyli rok dłużej z drutami
Ale przynajmniej maleństwa nie zostawię samego.
Planowo operacja powinna byc w pazdzierniku 😱
A kiedy koncza ci remont?

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Moj maluch raz dostał czkawki jak mnie tż przestraszył :p

budyń pełna para widzę :p
No masakra... I nie wiem jak wysiedze u dentysty bo maly tak kopie ze hej.rozpycha mi brzuch na wszystkie strony. Znow pomocnica dentysty bedzie miala frajde bo sie gapi zawsZe w ten brzuch i piska ze szczescia jak widzi ruchy :-D
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości