|
|
#811 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Cytat:
To już kolejny raz, kiedy z tym domem jest coś nie tak...okazja okazją, ale nie wiem czy nie wyjdzie tak, że więcej nerwów na tym zeżrecie, niż to się opłaca...
|
|
|
#812 |
|
Rozeznanie
|
Buu..szkoda, że większość ciuszków malutkie rozmiary
Ale jeszcze poszperam :P Wczoraj znowu zamówiłam z 6 szt. ale też wyczajone na przecenach i przestałam się spinać, bo w sumie nie mam jeszcze jakoś mega dużo tych ubranek Uwielbiam czekać na pakę od kuriera ))
|
|
#813 |
|
wkręcona :)
|
elve dzieki! oczywiscie zapytam gina co on mysli o tych tabletkach
![]() AgatkaSz no to nieciekawa sytuacja z tym domem... chyba nie ma sensu psuc sobie nerwow... szukac trzeba czegos nowego
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś właśnie zauważyłam, że mam siare w cycuchach..zwłaszcza w jedym tym "wiekszym " troche
|
#815 |
|
Rozeznanie
|
A ja właśnie wróciłam z warzywniaka i narobie wam smaka
|
#816 |
|
|
Mi nie narobisz bo u mnie stoi cale wiadro.. dostalam od kolezanki i zastanawiam sie co z tym zrobic
![]() Co dzis gotujecie?
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Mi nie
Ja dziś robie obiadek dobry, zapieanke makaronową z mięskiem mielonym
|
#818 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na bieliźnie nic nie ma na szczęście ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lepiej ciasne, ale własne i pewne.Przykro mi biedo i rozumiem jaka rozżalona jesteś ![]() Cytat:
|
|
#819 |
|
|
Mala jeszcze nie wiem bo nie jechalam w ciazy nigdzie daleko... przekonamy sie 11 lipca
![]() ewlina podaj przepis na ta zapiekanke... ja jutro robie jakas wlasnie z makaronem i miesiem.. nigdy jej nie robilam.. zobaczymy co z tego wyjdzie https://www.przepisy.pl/przepis/zapi...kami-1?cat=262
|
#820 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Kochane, powróciłam, komputer naprawiony, mam nadzieję, że pochodzi dłużej
niestety nie jestem w stanie nadrobić już tyle stron, więc skupiłam się na kilku ostatnich ![]() melduję, że na wizycie wszystko ok, nic małej nie urosło, lekarka się śmiała, że ma bardzo długie nogi i nawet im fotkę zrobiła, mała się trochę wkurzała, badaniem usg i z pięści strasznie mocno pociągnęła w ten przyrząd, mąż się smiał, że waleczna po nim ![]() poza tym mój mąż, wrócił ostatnio ucieszony i mówi, że kupił coś swojej dziewczynce, okazało się, że kupił fotelik samochodowy, ale ten późniejszy, firmy Berber, używany tylko 1tydzień, cudeńko, fajnie wyglądał w samochodzie, juz nie mogę się doczekać jak wsadzę tam moją córeczkę ![]() Biorę się za pranie ciuszków, kupiłam Lowelę żel, czy dodawać do niemowlęcych ciuszków płyn do płukania (też Lowela)?! Cytat:
Cytat:
![]() Ps. słodkie ogrodniczki, ja mam długie z hm i też są regulowane, fajnie się w nich czuję, ale na te gorąca uratowały mi tyłek spodnie lniane... Cytat:
![]() Będzie ok, nic się nie martw Mi mąż ostatnio malował, ale raczej średnio mu wyszlo ![]() Cytat:
![]() ad.kopniaczków to na upały moja mała też jest dużo mniej aktywna, a ostatnio mój mąż poczuł kopa na plecach jak się do niego przytuliłam ![]() [QUOTE=Libra2;51761354 Wklejam obiecane zdjęcia żebyście nie pomyslały że też jestem trollem,bo ciągle obiecuję a nigdy nie dotrzymuję słowa . Prawie nic nie widać ale może na następnej wizycie (14 lipca) da sobie zrobić lepsze słit focie. Spadam do pracy a wam życzę miłego plotkowania.[/QUOTE]Fajnie wygląda, jakby się maluch zasłaniał, przed światłem ![]() Cytat:
Wiem jak to jest się napalić a później lipa, bo ja się w tamtym tygodniu tak rozkleiłam... okazało się, że starostwo powiatowe doszukało się jakiegoś durnego przepisu i wstrzymali nam pozwolenie na budowę, polegliśmy kosztowo i czasowo, bo próbowałam znaleźć jakiś kruczek prawny, ale sie nie udało... wyłam jak bóbr, a mała mnie waliła od środka, jakby chciała powiedzieć "mamusiu będzie dobrze", a przed meżem uchroniła mnie tylko ciąża, bo inaczej by mnie rozniósł (te omijania przepisów były moim wymysłem) Cytat:
|
||||||
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Natalitka ja bez przepisu lece
1 cebule kroję w kostke, troche czosnku i to podsmażam, dodaję mięso mielone, a potem co mam pomidor, papryka, pieczarki...koncentrat a najlepiej pomidory z puszki Dusisz, przyprawiasz do smaku. Gotuje makaron świderki np i do wszystko potem wymieszać, posypać serem i zapiec w piekarniku
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
To wstawiam zdjęcie mojego brzusia też tutaj i przy okazji w mojej nowej sukience z Lidla
tzn dwu tygodniowejsukienka lidl bok.jpg sukienka lidl przód.jpg
|
#823 |
|
Wtajemniczenie
|
Najgorsze jest to ze my juz zalatwiamy sprawy 2msc i tyle juz czasu i zaangazowania poszlo , ja juz sie czulam jak u siebie. Wszystkie papiery juz wyczyszczone byly wszystko sprawdzone , w tygodniu mial odebrac pozwolenie na uzytkowanie i tyle by bylo.
Odpuszczamy sobie , jeszcze tylko znajoma prawniczka powie jak to wyglada i ile czekania w razie co. Szukamy innego domu jak gdzies patrze to trzeba miec z 400tys. Az mi nie dobrze jak i tym mysle ide na lody
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Fajna sukienka
teraz mają być fajne w lidlu w sobote chyba
Najszczęśliwszy rok w moim życiu ![]() 12.10.2015 nasz największy Skarb Lena Edytowane przez ewlina Czas edycji: 2015-06-16 o 11:53 |
|
|
|
#825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja juz pół miski zjadłam :p codziennie jem kilogram czereśni :p Ja na obiad mam rosół jeszcze nie wiem czy z makaronem, zacierką czy kaszą. A na drugue standard - kotlety z serem (jeszcze z wesela :p), młode ziemniaczki z koperkiem i fasolka szparagowa z masłem i bułka tartą
|
|
#826 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Mala kurierka tylko w nocy jeździ, bo na rano mają rozładunki na magazynach głównych, branża mojego męża
![]() Cytat:
ale trzeba robić postoje co 2h na krótki spacer i zaczerpnięcie świeżego powietrza... mi jak jest niedobrze jak jeżdżę pomaga klima, ale na gardło trzeba uważać...Cytat:
|
||
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#828 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
coś w stylu rwy kulszowej, mi też doskwiera... Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- a ja dziś dietetycznie, kurczaczek z sałatą. pomidorem, ogórkiem i cebulą, polany sosem miodowo-musztardowym ![]() a na drugie truskawki z jogurtem
|
||||
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy zapinaj pasy, bo w razie wypadku nawet przy niedużej prędkości jak Cię wyrwie do przodu może się łożysko oderwać albo niefortunnie uderzysz głową i jak Ty zginiesz to małe też. Ja sobie nie wyobrażam nie zapinać pasów. To stary mit, żeby nie zapinać pasów w ciąży. Szczególnie jak nasze małe są już dość wysoko i jak pas pod brzuchem to tylko ochroni a nie zaszkodzi. BEzpieczniej zapinać
|
#830 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapytam się lekarki...---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Dziewczyny a co z tym praniem, bo chcę już włączyć pralkę dawać płyn do płukania (Lowela) czy nie?! bo już zgłupiałam, piorę śpiochy, pajace i kaftaniki, co mają bezpośredni kontakt ze skórą dziecka... wystarczy 40stopni skoro będę to później prasować?!
|
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pasy zapinam..boję się jeżdzić bez. Poza tym wole i tak jak Tż prowadzi i wtedy pilnuje poprostu, żeby pas był pod brzuchem
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będziesz prasować to 40 wystarczy, wyższa by mogła troszkę zniszczyć ubranka co do pasów to zawsze zapinam ale trzymam rękę między pasem a brzuszkiem
|
|
|
|
|
#834 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
JA nie będę dodawała płynu do płukania, a jak już to zrobiony samemu. Pisałam kiedyś tutaj o takim płynie z octu, sody i olejku naturalnego eterycznego(ale nie konieznie) i też są ciuszki mięciutkie i się nie elektryzują, a ocet jest antybakteryjny i dobrze robi pralce
|
|
#836 |
|
Zadomowienie
|
lepiej prać w niższej temp bo się mogą rozwlec , a i tak temp żelazka zabiję ewentualne bakterie , chociaż patrzyłam teraz bo mam program do prania w pralce bawełna dziecięca i wyskakuje mi 95 stopni prania
to przecież gotuje ![]() ja nie mogę dodać octu do pralki bo mam jakąś tam grzałke ceramiczną i nie zalecane jest i nie dawalam , a jak bym teraz dodala to by mi całą pralkę zarąbało kamieniem
nasze 2620 gram szczęścia Edytowane przez gosiek0388 Czas edycji: 2015-06-16 o 12:31 |
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Od czwartku mają być
Wybieram się
|
#838 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a 95st to strasznie dużo, ja co najwyżej będę prała w 60st białe, silnie ubrudzone ciuszki, ręczniki, pieluszki i szlafroczek
|
||
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehhe też 95 stopni
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Te dlugie sukienki w lidlu od 20
Od czwartku mają bć te krótkie i bielizna
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

))

Lepiej ciasne, ale własne i pewne.

dobrze, że kontroli nie było bo bym zapłaciła
później poprosiłam siostrę żeby poszła mi włączyć taty kompa bo muszę coś sprawdzić u niego... i tak sobie czekał z 2h aż sobie przypomnę i w końcu tata mówi czemu jego komputer jest włączony heheh no skleroza .. a teraz prasowałam ubrania i zapomniałam wyłączyć żelazka, dopiero po godzinie się skapnęłam .. boziu żebym ja do jakiejś tragedii przez to zbudynienie nie doprowadziła 
coś w stylu rwy kulszowej, mi też doskwiera...