Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 1 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-16, 11:31   #1471
Izuniaa89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 1

Tien wysłałam priv.

Mama mnie wkurzyła
Stary 2015-06-16, 11:33   #1472
mimi_77
Zakorzenienie

Tez slyszalam ze mam malo wartosciowe mleko. Az sama w to uwierzylam na chwile. A okazalo sie ze.mialam kryzys laktacyjny. Glupota

Juz wiem po czym obie sie tak zle czujemy. Po rosole mala w.koncu zrobila.kupe ale mnie glowa napier...ala. na.watrobe mi ppszlo

Agnes trzymam za.was kciuki

Hanka zycze pogody. Czuje jaka.jest u was bo u nas taka.sama, moge zapomniec o spacerze dzis. Zreszta nawet nie dalabym.rady.

Lezymy od rana w.lozku i mam zamiar tu spedzic dzis caly dzien

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 11:36   #1473
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Mimi

ja też dziś nie ide na spacer, zimno jest
dwa, jestem w proszku, nawet sniadania nie zjadłam.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 11:36   #1474
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Iluzja chyba że malec ciągle na piersi to naprawdę wystarczy

Sylwia w Rossmannie można dostać saszetki z mm takie na jedną porcje ale nie wiem czy 1. też.

My na spacerku
no mm dostał 3 razy, 2 razy jak wzięłam tabletki przeciwbólowe mocniejsze i jednym razem, za pierwszym, ciut na próbę czy wypije. ogólnie mu nie daję mm, cały czas jest na piersi.
tylko ona tak się rzuciła na nas no jak to dlaczego mu nie dajemy herbatki.
a u teściów w mieszaniu na dole chłodno, zreszta no tłumaczyłam jej, ze i ma sucho i najedzony tylko po prostu dziecku sie spac chciało a tu kazdy latał koło niego i dziwić sie, ze marudził. a ona usilnie mi wmawiała ze mu się pić chce i ze wgl co dzien powinien dostawac.
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 11:39   #1475
Anol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
No właśnie sęk w tym ze ja ją dokarmiam. Chyba muszę zacząć dawać jej butlę regularnie co 3 godziny tyle ile chce a pierś dodatkowo kiedy będzie chciała.
Jak mnie to wku#@ia dziewczyny!!! Cyce jak donice, prawie do podłogi wiszą a nie dość że mleka mało to jeszcze gowno warte bo mi dziecko malo przybiera- choć doi niemal cały czas!! Aż mi się gotuje jak o tym myślę!! Wrrrrr
Ktoras z dziewczyn pisala o herbatce na laktacje z Rossmanna i tez zaczelam pic... i kurka dziala! Dokarmialam przez jakies 2 tyg az zaczelam tracic pokarm, wtedy kupilam herbate, po kazdym karmieniu pilam 2 szkl wody i ogolnie ciagle duzo pije zeby nadrobic to co mloda wyssie, poza tym miedzy karmieniami stymulowalamn cyce przez 3 min. (Bardzo malo wtedy spalam). Teraz mloda jest tylko na moim mleczku i moze jesc ile chce wazyla 3950, ma juz 4 tyg i wazy 5250 :-o i 62 cm. Moze wyprobuj chociaz herbate i picie mega ilosci wody zwlaszcza po karmieniu.
Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
Oby Tien kochana, bo podnoszenie się do małej mnie dobija. Kosmos z tym kręgosłupem. A nie ma mnie kto odciążyć sama wszystko robię, przy kąpieli też plecy pękają... Miejmy nadzieję że minie...

Myko witaj w klubie
Tak, w nocy nie wstaje robić mleka, napije się cyca, pociumka i zazwyczaj zasypia dość szybko.
Odpukac- w nocy śpi ładnie kruszka moja choć czasem wieczorem mam problem żeby uśpić dziada na dobre. Ona uwielbia krótkie drzemki
Ale jest przekochana <3
Za ten uśmiech oddałabym wszystko!! I te oczka poznające już mamę, ach...

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Tematu mojego wyglądu/wagi/ braku ubrań i rozstepow nie rozwijam bo po co się na noc denerwować

Coś niespokojnie śpi ta koza mała, ja już mam oczy na zapałki więc też ide!

Uwielbiam Was czytać
A z ssakow i reakcji na cyca się uśmiałam
U mnie podobnie- cyc lekarstwem na totalnie wszystko!!
Kurcze nawet nie mow o kregoslupie. Po kapieli nie moge sie podniesc tak regoslup boli. Do tego musze moja panne sporo nosic w pionie bo ma refluks... i tez plecy siadaja. Co do karmienia to jak przysnie to smyram ja w stopki i dalej ssie, moze to trwac 30-40 min ale nie odpuszczam, chyba ze wredota pusci suta to juz nie da jej sie na nowo zapchac, bo sutek za miekki.

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Baset - sto lat ! Masz urodziny tego samego dnia co mój mąż

Moja okrucha wstała o 6.30 do 8 sobie pogadałyśmy, posiedziała w bujaku i dała mamie zrobić śniadanko I o 8 padła nyny w tym bujaczku.

BTW bujaczek to byl super udany zakup Mała ładnie w nim zasypia, lubi w nim siedzieć, jak jeszcze jej wibracje włączę to szaleństwo
Potwierdzam, bujaczek is the best :-D szkoda ze moj nie ma wibracji, tylko sie buja i gra.
Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Tydzien czasu dodatkowa .ale u nas lamy sie nie zapowiadaja ja w szpitalu z mala zostaje

My w szpitalu ;(;(

Czemu nas to wszystko spotyka.juz na poczatku;(

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka
Trzymam kciuki za was. Biedne malenstwo
Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Dokładnie jak Tien pisze. Mleko było ok, ale myśmy je otworzyli, stało otwarte opakowanie ze 2 mies i tż zrobił mleko z tego proszku. Na opakowaniu był napis, żeby zużyć w 3 (?) tyg po otwarciu czy jakoś tak, ale myśmy tego nie przeczytali, nawet nam do głowy nie przyszło, że to może się zepsuć, a przecież to białko, tłuszcz. Trzymaliśmy w szafce w kuchni, więc ciepło. To całkowicie nasza wina była.

Ale przestrzegam wszystkie mamy, szczególnie jak ktoś ma mm na wszelki wypadek i stoi i czeka na okazję, bo tak jak się karmi mm na bieżąco, to takie opakowanie idzie w kilka dni i nie ma szans się przeterminować.

Lepiej kupić na wszelki wypadek takie mleczko gotowe w malutkiej butelce, na jeden raz.
O matko ja nadal mam pol puszki a stoi 4 tyg i tez nie czytalam opakowania! Ogromnie dziękuje za info !!
Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Stara jestem.
Mam tyle co ty

Kurcze u nas najpierw byly okropne wzdecia i jak juz znalazlam na nie metode, to teraz malenstwo meczy refluks, no zesz kufa mac. Wyprobuje zagestnik, ale to oznacza ze musze odciagac pokarm i znowu nic nie bede spac. No trudno ale plakac mi sie chce jak patrze na jej umeczona buzke i zrobie dla niej wszystko. Od 7:00 spala raz 30min i obudzil ja refluks, teraz spi ale u mnie na klacie prawie w pionie i reka mi juz odpada hehe.
No i skonczyla 4 tyg wiec czekam "niecierpliwie" na skok haha

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Baset ***STO LAT***

Oliwia 18.05.2015

Anol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 11:49   #1476
201606011622
Konto usunięte

hmm ja mam bebiko otwarte jakos ponad tydzien... to jeszcze ze 2 tyg i wywale dla bezpieczenstwa.

Anol pomaga duzo picia, ja piłam i w szpitalu i po powrocie bardzo duzo wody i cycki rozsadzało, teraz pije z herbapolu na laktacje i tez pomaga, no i mały spokojniejszy jest bo wiadomo, na niego te ziółka kojąco działają, jakis rumianek tam jest koperek, kminek wiec wszystko ok dla niego
Stary 2015-06-16, 12:01   #1477
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
ja ją karmiłam piersią, ale kupiliśmy puszkę mm, na wypadek mojej nieobecności i żeśmy ją otworzyli, żeby spróbować jak smakuje i stało dalej w szafce. minęło ze 2 miesiące i ja wybrałam się ze starszą na basen. Mała była nakarmiona, a dodatkowo w zamrażarce był mój pokarm. Ale mężowi nie chciało się rozmrażać i wpadł na pomysł, że jej da mm. Zjadła, bo była głodna. Po godzinie czy dwóch zaczęła wymiotować, ale bardzo mocno, chlustała co chwila wymiocinami, potem żółcią. Biegiem do lekarza nocnego i od razu do szpitala. Tam czekaliśmy w poczekalni, bo byli inni pacjenci, dopiero jak tam zaczęła haftować żółcią i była aż zielona na twarzy i zaczęła wywracać białka oczu to nas wzięli na oddział. Na początku nikt nie brał na serio opcji zatrucia, więc miała robione usg, rtg płuc, krew, mocz, laryngolog - cała noc bieganina w szpitalu, bo dziecko się lało przez ręce - aż bałam się najgorszego

Ale jak już wyrzygała wszystko, to zasnęła i obudziła się jak skowronek - zero objawów. badania niczego nie wykazały, dziecko ozdrowiało i nas wypuścili po południu. Bez diagnozy, ale przyjęto zatrucie jako pp wersję.

Wypieprzyłam to mleko i już nigdy więcej nie kupiłam.
o matko! dlatego lepiej nie mieć zapasów, zwłaszcza jak otwarte. Nawet sobie nie wyobrażam co wtedy przeżyliście

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Wykończona jestem wiszeniem na cycku.
Ja też
Jakoś wcześniej Tymek tak ładnie ssał i spał, co 3 godz. a nawet więcej, a teraz góra co 2 godziny jest alarm. Już sama zaczynam myśleć że się nie najada, albo najada za słabo
Po jedzeniu z godzinę i więcej czuwa, potem krótka drzemka i budzi się z rykiem, bo jeść! Jak to u Was wygląda? Normalne, czy faktycznie mam się martwić Czasem po południu zdarzy się dłuższa przerwa, albo po prostu uda się go dłużej zabawić, nosić bo głód nie jest tak straszny A tak to alarmy z zegarkiem w ręku

Agnes i zdrowia dla Małej, żebyście szybko zdrowe wróciły do domu

Anol za wagę Oliwki

Edytowane przez jagodowa07
Czas edycji: 2015-06-16 o 12:03
jagodowa07 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-16, 12:03   #1478
Izuniaa89
Zakorzenienie

w traakcie jedzenia młoda zwróciła mi dużo na pierś. dać jej dalej jeść?
Stary 2015-06-16, 12:14   #1479
201606011622
Konto usunięte

Jagodowa, zauwazyłam, ze Kubi tez się domaga częściej cyca.ale nie dam sobie wmówić, ze mam zły pokarm. mm dałam do tej pory 3 razy raz na próbe i 2 razy jak brałam silne leki przeciwbólowe. wydaje mi się, ze po prostu dziecko coraz więcej tego pokarmu potrzebuje im jest większe . no i teraz jak jest juz powoli gorąco to pić im się chce.
Stary 2015-06-16, 12:18   #1480
moniisia90
Wtajemniczenie

Baset - 100 lat!!

Moja ma noce dobre ale dni sa różne...

A jakie bujaczki macie ze dzieciaczki uwielbiają w nich spać?? Macie takie samobujajace sie?

Iluzja - a ty cycujesz?

Ja wode podaje tylko czadem na spacerze bo tak jak mówi Santi nie zawsze można cyca wyciągnąć

Ja tez kupiłam herbatkę z rossmana bo moja sie skonczyla i potwierdzam ze jest dobra

Dobrze ze piszecie o tym mm bo ja tez mam otwarte i juz chyba muszę wyrzucic, kurde, 3x użyłam... Chyba więcej nie kupie

Izunia - moja wczoraj tez zwymiotowala sporo a potem domagala sie cyca strasznie, nie chciałam jej dać bo się balam ale w końcu uleglam - najadla sie i zasnęła...

Moja śpi na cycu... Jak wyciąga to ryk, lulam i po chwili też ryk...
Iluzja - :chetnie bym zajrzala do klubu ale z Tel sie nie da... :/

Odebrałam chustę właśnie sie pierze, jutro chustujemy
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017

Edytowane przez moniisia90
Czas edycji: 2015-06-16 o 12:19
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 12:22   #1481
Iluzja00
BAN stały

To napisze tutaj..
Od jakiegos czasu, w sumie od kiedy pamietam (a na pewno miesiac) mam zawroty glowy i chwilami robi mi sie ciemno przed oczami.
Myslalam ze to cisnienie ale bol glowy przeszedl a zawroty zostaly.
Do tego co jakis czas mam mdlosci no i ostatnio brakuje mi sil.
Czy to jeszcze "pozostalosci" po porodzie?? Czy ktoras z Was - ktora ma juz drugie dziecko, miala cos podobnego?
Dodam ze w ciazy mialam obnizone MCV, nie wiem jak teraz.
Zapisalam sie na dzisiaj do lekarza rodzinnego, ale gnebi mnie ten temat
Iluzja00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-16, 12:39   #1482
truskawkaxx
Zadomowienie

Iluzja jak dla mnie masz klasyczne objawy anemi a obniżone MCV mogło wskazywać na jej początki. Zrób morfologie i poziom żelaza.
Stary 2015-06-16, 12:40   #1483
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
mi położna też mówiła, żeby na spacerze mieć butelkę z wodą, bo nie zawsze jest możliwość wyjęcia cyca a pić się chce bardziej niż w domu.

my mamy dzisiaj dzień marudy. w prawdzie już druga drzemka ale po jedzeniu nic mu nie pasowało.. dopiero jak wstałam z nim i przeszłam po domu to zasnął jak ręką odjął mógłby jeszcze pospać, bo sama zmęczona jestem ;P
ja tam zawsze mam możliwość

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość

Ja też
Jakoś wcześniej Tymek tak ładnie ssał i spał, co 3 godz. a nawet więcej, a teraz góra co 2 godziny jest alarm. Już sama zaczynam myśleć że się nie najada, albo najada za słabo
Po jedzeniu z godzinę i więcej czuwa, potem krótka drzemka i budzi się z rykiem, bo jeść! Jak to u Was wygląda? Normalne, czy faktycznie mam się martwić Czasem po południu zdarzy się dłuższa przerwa, albo po prostu uda się go dłużej zabawić, nosić bo głód nie jest tak straszny A tak to alarmy z zegarkiem w ręku
myślę, że to bardzo normalne
tylko mnie to wiszenie nie męczy? luuubię te chwile

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
dałabym do obicia, chwila odpoczynku i jeśli będzie chciała to znów pierś

Przyszła mi dziś butelka z aventu, jak wieczorem znajdę chwilę to spróbuję odciągnąć trochę mleka.

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 12:47   #1484
moniisia90
Wtajemniczenie

Iluzja - ja niestety nie pomogę. Dobrze ze zapisalas sie do lekarza...
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 12:50   #1485
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
ja tam zawsze mam możliwość

myślę, że to bardzo normalne
tylko mnie to wiszenie nie męczy? luuubię te chwile

dałabym do obicia, chwila odpoczynku i jeśli będzie chciała to znów pierś

Przyszła mi dziś butelka z aventu, jak wieczorem znajdę chwilę to spróbuję odciągnąć trochę mleka.
Ja też lubię, ale ile można jeść Ja liczyłam że się wszystko unormuje, że te przerwy będą dłuższe, a zamiast tego są dłuższe okresy czuwania, i co chwila cyc

Iluzja anemia? Pewnie masz niską hemoglobinę.
Mi też się robi ciemno przed oczami jak wstaje i kręci mi się w głowie. W sumie mam tak od początku, ale ostatnio tak mi zawirował świat że poleciałam na telewizor. dobrze że tż był i mnie ogarnął, ale jutro poproszę lekarza o skierowanie na morfologię. Chyba że to zwykłe osłabienie, ale lepiej sprawdzić

Izunia u nas tez tak czasem, wtedy biorę do odbicia, chwilę ponoszę i jak jeszcze "dziubie" i szuka cycka po takiej przerwie to przystawiam raz jeszcze

Monisia my mamy Tiny Love, ten 3w1. I ja jestem bardzo zadowolona

Edytowane przez jagodowa07
Czas edycji: 2015-06-16 o 12:53
jagodowa07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 12:53   #1486
dorka607
Wtajemniczenie

Ja juz po spacerku. W wozku juz plakala a jak ja wzielam to usnela mi na klacie mialam robic obiad no ale trudno posiedze tak sobie
Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Ja tez strasznie sie czuje nadal biegunke mam.i chyba wymioty dolacza

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

wracajcie szybko do zdrowka i dawaj znac co i jak

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Tez slyszalam ze mam malo wartosciowe mleko. Az sama w to uwierzylam na chwile. A okazalo sie ze.mialam kryzys laktacyjny. Glupota

Juz wiem po czym obie sie tak zle czujemy. Po rosole mala w.koncu zrobila.kupe ale mnie glowa napier...ala. na.watrobe mi ppszlo

Agnes trzymam za.was kciuki

Hanka zycze pogody. Czuje jaka.jest u was bo u nas taka.sama, moge zapomniec o spacerze dzis. Zreszta nawet nie dalabym.rady.

Lezymy od rana w.lozku i mam zamiar tu spedzic dzis caly dzien
Kciuki za lepsze samopoczucie
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 12:55   #1487
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Ja też lubię, ale ile można jeść Ja liczyłam że się wszystko unormuje, że te przerwy będą dłuższe, a zamiast tego są dłuższe okresy czuwania, i co chwila cyc
może to jego norma jeszcze troszkę
ja też jestem w szoku, że ta moja mała może tyle zjeść bo mało jest ciumkania, naprawdę intensywnie ssie i połyka

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 12:56   #1488
Iluzja00
BAN stały

Dzieki.Zostaje mi tylko czekac na badania, wtedy sie dowiem
Iluzja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 13:16   #1489
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anol Pokaż wiadomość
Ktoras z dziewczyn pisala o herbatce na laktacje z Rossmanna i tez zaczelam pic... i kurka dziala! Dokarmialam przez jakies 2 tyg az zaczelam tracic pokarm, wtedy kupilam herbate, po kazdym karmieniu pilam 2 szkl wody i ogolnie ciagle duzo pije zeby nadrobic to co mloda wyssie, poza tym miedzy karmieniami stymulowalamn cyce przez 3 min. (Bardzo malo wtedy spalam). Teraz mloda jest tylko na moim mleczku i moze jesc ile chce wazyla 3950, ma juz 4 tyg i wazy 5250 :-o i 62 cm. Moze wyprobuj chociaz herbate i picie mega ilosci wody zwlaszcza po karmieniu.

Kurcze nawet nie mow o kregoslupie. Po kapieli nie moge sie podniesc tak regoslup boli. Do tego musze moja panne sporo nosic w pionie bo ma refluks... i tez plecy siadaja. Co do karmienia to jak przysnie to smyram ja w stopki i dalej ssie, moze to trwac 30-40 min ale nie odpuszczam, chyba ze wredota pusci suta to juz nie da jej sie na nowo zapchac, bo sutek za miekki.

Potwierdzam, bujaczek is the best :-D szkoda ze moj nie ma wibracji, tylko sie buja i gra.

Trzymam kciuki za was. Biedne malenstwo

O matko ja nadal mam pol puszki a stoi 4 tyg i tez nie czytalam opakowania! Ogromnie dziękuje za info !!

Mam tyle co ty

Kurcze u nas najpierw byly okropne wzdecia i jak juz znalazlam na nie metode, to teraz malenstwo meczy refluks, no zesz kufa mac. Wyprobuje zagestnik, ale to oznacza ze musze odciagac pokarm i znowu nic nie bede spac. No trudno ale plakac mi sie chce jak patrze na jej umeczona buzke i zrobie dla niej wszystko. Od 7:00 spala raz 30min i obudzil ja refluks, teraz spi ale u mnie na klacie prawie w pionie i reka mi juz odpada hehe.
No i skonczyla 4 tyg wiec czekam "niecierpliwie" na skok haha

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Baset ***STO LAT***
Anol my próbowaliśmy zagęstnik - w Pl to jest Bebilon Nutriton, ale Mała za żadne skarby świata go nie chce, pluje strasznie. więc kupiliśmy i nie dajemy, a niestety - ja na odciąganie i dawanie z butli jestem za leniwa. Poza tym wydaje mi się, że u mnie nie tryska to mleko jakoś strasznie, więc Mała musi się czasem sporo napracować, żeby się najeść (pewnie dlatego zawsze jest taki żal jak sie jej uleje - "jak to tyle pracy na marne, wylało mi sie?!" ) i zwyczajnie boję się, ze jak zacznę jej podawać butlę, to na pierś nie wróci. Wolę już kilkukrotne odbijanie w trakcie karmienia, bardziej pionową pozycję przy karmieniu (zawsze założone kolano na siedząco, unikam karmienia na leżąco - ale w nocy jednak trochę odpuszczam i na leżąco też karmię), jak puści pierś to daję jej dużo czasu zanim znowu przystawię - bo wcześniej głupia przystawiałam od razu, ona jadła pod korek i od razu ulewała. Wszystko to dłużej trwa, ale chyba coś daje. Są gorsze dni (np wczoraj) ale są i lepsze, kiedy nic nie uleje.

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
ja czekam - noszę w pionie, odbijam kilka razy, jak już wali ostrego "dzięcioła" i jęczy, to dopiero daję jej dalej jeść. i jest ok.

Iluzja - ja mam dalej zawroty mimo dobrej hemoglobiny. ale tylko rano, jak szybko wstaję i biegnę do łazienki, bo Ssak już woła. no i bez omdleń. sprawdź sobie morfologię może?

Agnes strasznie Wam współczuję szpital z takim maleństwem jest prze-okropny, nie wyobrażam sobie! mega żeby jak najszybciej Malutka wróciła do zdrowia i szybko Was wypuścili, oby nie tydzień

Sylwia o Matko dobrze, ze piszesz o tym... masakra! dobrze, że się szybko skończyło, ale co przeżyłaś to Twoje
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 13:19   #1490
Izuniaa89
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za odp
Stary 2015-06-16, 13:49   #1491
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

ta koleżanka zaraz zepsuje mi cały dzień. no weeeźcie

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-06-16, 13:54   #1492
201606011622
Konto usunięte

Zgrzesze i ziem smażone udko... ale bez skórki. Muszę w końcu coś normalnego ruszyć a nie tylko kanapki bo niedługo znikne całkiem w talii
W niedzielę jadlam trochę warzyw i kawałek zeberka z kociolka. Małemu było trochę ciężko po tym ale no potraktowałam mu brzusznek masazem i rumiankiem . Kto pisał coś o maści majerankowej, jak tego użyć na brzuszek ?
Stary 2015-06-16, 13:56   #1493
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Zgrzesze i ziem smażone udko... ale bez skórki. Muszę w końcu coś normalnego ruszyć a nie tylko kanapki bo niedługo znikne całkiem w talii
W niedzielę jadlam trochę warzyw i kawałek zeberka z kociolka. Małemu było trochę ciężko po tym ale no potraktowałam mu brzusznek masazem i rumiankiem . Kto pisał coś o maści majerankowej, jak tego użyć na brzuszek ?
Mignęlo mi żeby wcierać tak jak przy masażu.

jedz Kochana

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-16, 14:05   #1494
201606011622
Konto usunięte

Mam chęć też na cukinie choćby duszona. Można chyba nie?

Oo właśnie, wcierac, zapamietam i powiem tz zeby zajechał do apteki.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Nie wiem jak to Kuba zrobił ale tak się zasikal że mu przecieklo tyłem i mokre plecy ma albo ją za nisko pampersa zalozylam
Stary 2015-06-16, 14:06   #1495
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Duszoną jak najbardziej możesz
póki karmiłam, jadłam duszone, Małej nic nie było.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-06-16, 14:10   #1496
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Mam chęć też na cukinie choćby duszona. Można chyba nie?

Oo właśnie, wcierac, zapamietam i powiem tz zeby zajechał do apteki.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Nie wiem jak to Kuba zrobił ale tak się zasikal że mu przecieklo tyłem i mokre plecy ma albo ją za nisko pampersa zalozylam
nam się to często zdarza...
cukinie mozes
Stary 2015-06-16, 14:11   #1497
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Iza dziękuje

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-06-16, 14:18   #1498
Nadzieja87
Zakorzenienie

Hej kurde chyba się nie dodał mój wcześniejszy post...
To wifirifi mnie zaczyna irytować

Agnes, współczuje chorobska, zdrowia dla was i obyście jak najszybciej wyszły ze szpitala

Baset, wszystkiego najlepszego kochana!

Sylwia, masakra, chyba bym zeszła na zawał... Właśnie mi uświadamilas ze mam napoczete mleko które stoi od miesiąca w kuchennej szafce. Dzięki że mnie uświadomiłaś....

Dziewczyny generalnie masakra, dziecko mi wskoczyło w rozmiar 62 z dnia na dzień. jakiś taki barczysty mi się zrobił chłopiec, ze nie mogę mu wcisnąć rąk w bluzeczki na 56 do tego wszystkie spodnie ma za ciasne w pasie, body za krótkie w kroku, a pajace mają za krótkie nóżki ! Jak to możliwe, że jeszcze wczoraj nosił wszystko na 56 a dziś jest problem żeby go wcisnąć?? cała garderoba do wymiany

Musze teraz na szybko kupić następny rozmiar ubranek, bo na 68 mam zaledwie kilka ciuszków...
Myślicie że do końca wakacji 68 pójdzie w ruch? bo nie wiem czy skupić się na letniej paczce ubrań czy bardziej jesiennej...Ech chyba jednak na letniej, bo lipiec i sierpień dopiero przed nami....
Stary 2015-06-16, 14:24   #1499
maartussss
Zadomowienie

Sylwia jeny, straszna ta historia z mm

Myko

Agnes dużo dużo zdrówka!!!

Santi przy dzieciach na szczęście pomaga, ale w małżeńskich sprawach jest do
Kubuś w ogóle nie jest zazdrosny, mówi do Franka, pyta się o niego, jak płacze to się pyta: "Mamo a co jest Franusiowi? dzieje mu się krzywda? nie rób mu krzywdy mama, to jest mój braciszek" ale np. dotknąć czy przytulić go nie chce, trzyma dystans

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
dziękuje
stawiam tort bezowy na malinach

mniam

Byliśmy na spacerze pierwszy raz Mały spał, nie marudził.
A teraz idę usmażyć naleśniki dla Kubiego

Kurczę, mam wrazenie, że małemu się robi ciemieniucha bo bardzo dużo skórek mu się tam zrobiło dziś rano ale jutro idziemy na wizytę i zapytam czy to na pewno to. Trzeba będzie kupić parafinę.
Stary 2015-06-16, 14:26   #1500
201606011622
Konto usunięte

Mój w 56 się już nie miesci, 62 zakładam. Tylko niektóre są za szerokie a na długość dobre bo on jeszcze barczasty nie jest.

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Większości ubranej nawet nie nosil
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości