|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Ja rodzilam w tshircie (nawet dzis mam go na sobie hahaha). Mnie odchodzil czop powoli wiec mialam podpaske dopoki bylam w majtkach a pozniej juz bylam uziemiona na samolocie od pasa w dol naga, przykryta tylko jakas chusta, ktora i tak przy najmniejszym ruchu sie zsuwala, mnie wkurzala totalnie, ale mialam ubaw, ze miliard razy polozna ja poprawiala. A leci z Ciebie duzo, dlatego wg mnie do porodu lepiej jest miec cos do pasa niz dluzsze, bo wtedy rzeczywiscie wszystko bedzie i upackane i co gorsze mnie by zimno bylo |
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Raczkowanie
|
Leci, ale koszule masz podwiniętą jak siedzisz. W ogole tak szczeze, to nawet o tym nie myślisz ze jest brudna czy nie. Po urodzeniu ja sie przebralam z tego co pamietam, ale moze dlatego ze mialam cc wiec mnie rozebrali do rosołu wiec sila rzeczy mysialam w cos sie ubrac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Konto usunięte
|
Odebrałam właśnie wyniki posiewu moczu i jestem w szoku, bo jest ujemny! Chyba faktycznie ta woda mi pomaga i mi wypłukuje wszelkie paskudztwo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o takie mleko, środki jednorazowe itp, to często przychodnie i szpitale dostają je gratis, to jest rodzaj łapówki za to, że będą przypisywać ich leki, polecać ich produkty i to widać. Na Kraśnickiem położna mi wprost powiedziała, ze oni to mleko dostają od koncernów i nic za to nie płacą, a dlaczego? Bo dziecko, które raz spróbuje jednego mleka, często nie chce już innego, zresztą przestawianie jest męczące i często powoduje problemy z brzuszkiem, dlatego rodzice rezygnuja już na starcie ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Moja piżama też była czysta, chociaż wody mi się cały czas sączyły a później miałam cc ale wtedy rozbierają.
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mi sie wydaje, ze polroczne dziecko, ktore nie choruje nie jest zadnym ewenementem, nawet to urodzone zima. Ale to wszystko zalezy od samego dziecka i sposobu opieki nad nim. U mnie corka ma ponad 2 lata i odpukac nie byla ani razu chora a nie moge powiedziec, ze ja oszczedzamy ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja myślałam o tym aby wziąć dwie koszule do porodu i dwie do szpitala ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3578 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Podobno koszule najbardziej się brudzą od prysznica, potu itd. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny. Mialam zarwana noc, nie wiem czemu nie moglam spac... w dodaku ok 3 w nocy zaczal mnie bolec brzuch. Boli mnie do teraz. Na dole. Nie moge sie wyprostowac tak ciagnie. W dodatku kregoslup i stopy. Chodze jak jakas stara babcia inwalidka. Na dodatek niunia slabo sie rusza. Jestem przygnebiona jakos na to wszystko. Placz mam na koncu nosa. Chyba jeszcze mnie trzyma ta noc po weselu. Mam dola. Na dodatek te dolegliwosci. Nie wiem czy wytrzymac do czwartkowej wizyty czy isc na ip... nie chce tez panikowac... echh
![]()
#3580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam płaczący dzień w sobotę, z każdego powodu potrafiłam się rozryczeć. Może to kolka jelitowa. Przypomnij sobie jak było z wypróżnieniami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja scielam na krotko tuz po porodzie, bo corka bardzo za wlosy ciagnela |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3583 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Zakorzenienie
|
Jedzenie zrobione na parze jest super, takie 100% smaku surowego tylko cieplutkie i miękkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Głodna jakaś jestem, ale nie jestem w stanie jeść i mam jakieś rewolucje żołądkowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3586 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja dostałam parowar na początku ciąży żebym się zdrowo odżywiała, ale wtedy przez nudności rzadko go używałam. A teraz życia sobie bez niego nie wyobrażam. Fasolkę ostatnio zrobiłam - pycha. Na co zwracać uwagę? Moim zdaniem na moc ![]() ![]()
![]() |
#3587 |
Zakorzenienie
|
Dorwałam fasolkę szparagową w sklepie. Nie pytajcie po ile bo droga jak cholera ale już nieważne. Jutro na obiadek będzie bo dzisiaj ryba...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I też się nastawiałam na to, zeby nie kupować laktatora, bo ona też o tym tam pisze, ale mama mnie namówiła, że się może przydać na wszelki wypadek przy nawale. Mam taki ręczny, nie inwestowałam w elektryczny. Ale właśnie mówiła mi o tym żeby odciągać do pustych, a teraz wszyscy piszą, żeby tylko do uczucia ulgi, bo się robią coraz większe nawały i koło się zamyka. I w sumie nie mam zamiaru jej słuchać, bo opisywała mi, ze miała straszne nawały i bóle ![]() Z drugiej strony karmiła mnie 14 miesięcy, co w tamtych czasach było długo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Zakorzenienie
|
A mojemu małemu chyba mozarella nie podchodzi, bo już parę razy miałam do niej podejście i za każdym razem po zjedzeniu czułam się do bani, a mały kopał jak szalony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale włosy mam w ciąży super, jak musiałam myć codziennie i już wieczorem były przetłuszczone, tak teraz mogę co 3 dni, nigdy tak nie miałam. I w ogóle nie wypadają i szybciej rosną (szkoda, ze na innych częściach ciała też ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Zadomowienie
|
A pochwale sie a co ;P dzisiaj doszło do mnie zamówienie na leżaczek, rożek i kocyk, ale mam banana moje pierwsze wyprawkowe zakupy ;-)
Mial byc niebieski ale tz uparl sie na czerwony ;-) Trochę się natrudzilam ze złożeniem tego ale udało się ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez krecona, co prawda przy japonskich kosmetykach trudno mi skret wydobyc, ale nadchodzi wilgotna pora roku, wiec nic robic nie bede musiala i fryzura bedzie super. Ja scialam zupelnie krotko a teraz znow chce dluzsze i mam cos a la bob, wiec do ucha to dla mnie juz dlugie ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do stylizacji robię na żelu i ugniatam ręcznikiem z microfibry, tak się najlepiej układają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dokładnie, takie małe ubranka, ja starczają na miesiac-dwa, to nie zdąża się zniszczyć ![]() Cytat:
![]() ![]() Myślę, że warto mieć coś na zmianę, zawsze to komfort psychiczny, że jak się zaleje wodami koszulę to się można przebrać, ale niekoniecznie się przyda. Cytat:
![]() Ale sam potem przyznał jak woził córkę, że jednak pewne rzeczy mają znaczenie i dobrze, że go nie posłuchałam ![]() Cytat:
Przynajmniej tak twierdzi nasza pediatra. Ale tak szczerze, to u mnie w rodzinie żadne z pierwszych dzieci jak było takie małe to nie chorowało, a rodzone były o różnych porach roku ![]() Chociaż niestety liczę się z tym, że teraz będzie zupełnie inaczej i katar nas będzie męczył o wiele wcześniej.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze się może zdarzyć, że koniecznie będzie trzeba gdzieś wyjść (lekarz, itd) i że mleko trzeba będzie jednak zostawić, nawet na wszelki wypadek, więc wygodniej mieć laktator i butelkę. A przy nawale najlepiej jednak ściągać do uczucia ulgi, dosłownie trochę, bo w przeciwnym razie, organizm dostaje sygnał, że dziecko tyle wcina i będą się znowu piersi przepełniać. Chociaż nie jest łatwo o takie uczucie ulgi, mnie było lepiej dopiero po 40-50 ml, a to przecież sporo. I niestety trochę to trwało zanim się piersi wyregulowały, pewnie dłużej niż jakbym ściągała mniej, ale mnie bolały takie pełne piersi okropnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Wtajemniczenie
|
Ja juz tez po wizycie
![]() ![]() Od 28tc ruchu mam miec regularne! A I przez miesiac przytylam tylko 1kg, ale to nic, bo wczesniej sporo przytylam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stylizuje tak samo, tylko tu trudno o zel a szampony i odzywki nie pasuja moim wlosom; Japonczycy maja zupelnie inne potrzeby. Jak jest goraco i niemal 100% wilgotnosci to naprawde nic robic nie musze a jest szal ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
Chyba, ze masz tak krotkie, ze ukladac nie trzeba ;-) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.