Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-16, 22:21   #3661
melawen
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Ale co to za porównanie. Dziecko to nie wózek. Rozumiem że jest jej przykro, ale nie przesadzajmy. Wątpię, żeby dla taty dziecko było obojętne Dla mojego tż też takie tematy są całkowicie obojętne. Musiałam go wprost siłą wyciągać wózki oglądać, pomarudził a i tak kupujemy taki co go nie widział w realu, nie macał i kolor mu się nie podoba Wydaje mi się, że dla nich wózek to taki sam sprzęt jak rower

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Ale to jest normalne, że szyjka będzie się skracać
Ja mojemu w ogóle odpuściłam takie zakupy, poszłam z mamą;P
On się ucieszył, zaakceptował po fakcie i tyle
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 22:24   #3662
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Witam się w klubie. Moje drugie imię to Niezdecydowana. Ciąża
Masakra, mój mąż ma dość bo przy półce z mlekiem potrafię ładne parę minut stać
Stary 2015-06-16, 22:24   #3663
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
No, ale ja nie umiem. Mam "polski" t9, ale znakow Polskich nie mam...
język masz wybrany polski, a podczas pisania słownik uzupełnia Ci po polsku, ale bez ogonków?
Spróbuj wiadomosci > ustawienia > tryb wprowadzania > unicode
Albo też w ustawieniach poszukaj ustawienia znaków.
Albo napisz jaki masz model tel. to poszukamy czegoś dokładniej

Edytowane przez melawen
Czas edycji: 2015-06-16 o 22:27
Stary 2015-06-16, 22:27   #3664
Panna Izabela
Zakorzenienie

Jutro idę na badania. Powiedzcie więcej o glukozie - mogę wypić rano wodę? Ile razy będę piła te gluty jak mam 75g i mam napisane po 1 i po 2godz, tzn że tyle razy mam pić czy tyle tam siedzieć?

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Bo wlasnie mam takie samo zdanie jak Ty w tej kwestii, wiec dla mnie nie ma roznicy czy cos jest przebadane czy nie skoro i tak robie cos na wlasna reke

---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ----------

Zaleta kp jest to, ze kladziesz sie z dzieckiem, przystawiasz i spicie. Zobaczysz jak bardzo odpoczynek bedzie potrzebny ;-)

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

Nie, ale Ty bedziesz na pewno w mniejszosci, ktora robi to z wlasnego wyboru
Dla mnie to nie aż taka zaleta a czytałam już wszystko co mogłam na ten temat. zresztą, koniec tematu, jak mi się nie spodoba albo będzie za dużo problemów to będzie mm i już. Dziecko będzie zadbane i kochane i to najważniejsze

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
A czemu smyk drogi? Teraz są wyprzedaże i na stronie i naprawdę ceny nie są wygórowane. Jesli chodzi o cocodrillo to uwielbiam są świetne i tez kupuje tylko w wyprzedażach. Dostałam kilka ciuchów od kuzynki i są body firmy lupilu , nie wiem co za firma ale body po praniu w układają superowo i wogole nie zniszczone. A są juz po jej synku jeśli chodzi o pepco to tam jest chybił trafił kiedyś kupiłam tshirt synowi i po I dwóch praniach nadruk zszedł i od tamtej pory nic już tam nie kupuje.
Lupilu w Lidlu widziałam po praniu wyglądają tak samo.
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Aaaaa dziewczyny historyczny dzień udało mi się spiąć włosy w mikromini kitka Od paru ładnych lat mam krótkie włosy, teraz jakoś mi nie wyszło chodzenie do fryzjera w tej ciąży i już na tyle odrosły że złapałam takiego mikruska na końcu + pierdyliard wsuwek. Ale się dziwnie czuję masakra :
Mi szybko odrastają. Miałam do szyi po ślubie a już mam długie kilka cm za ramiona. Ścinam w pt bo mi.za gorąco
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja myję dwa razy w tygodniu Są piękne, zdrowe, ale wypadają strasznie. Niestety. Całe mieszkanie jest w moich włosach. Ja ścięłam na początku ciąży (bo były wtedy tragiczne), ale żałuję i zapuszczam. Lepiej mi w krótkich, ale włosy mam niesforne, każdy w inną stronę i przy krótkich nie wygląda to dobrze.
Ooo ja mam identycznie
Cytat:
Ojej jak to już poważnie wygląda. Do człowieka dociera że zaraz nowa osóbka się w domu pojawi...
Do mnie dotarło mocno odkąd łóżeczko stoi z przewijakiem. A dziś prasowanie i pakowanie walizki aż mnie w brzuchu ściskało
Cytat:
Ja juz tez po wizycie mala ma Jakie's 30cm I wazy kolo kg (nie mialam USG). Polozna uczyla tz jak wyczuc gdzie jest dziecko, czyli jak jest ulozone poczulam nozki I glowke.

Od 28tc ruchu mam miec regularne! A I przez miesiac przytylam tylko 1kg, ale to nic, bo wczesniej sporo przytylam
Przydatne, szkoda że ja tego nie miałam.

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Gratuluję wizyty Fajnie, że umiesz wyczuć gdzie co jest, ja się boję jakoś mocniej naciskać brzuch, żeby wymacać gdzie głowa a gdzie nogi
W ogóle jakoś tak dziwnie czuje Małego, raz normalnie kopie w żebra, jakby był głową w dół, a za chwilę, szczególnie jak leżę na boku to czuję jak kopie i naciska po bokach brzucha, jakby był ułożony w poprzek. Nie wiem czy się tak wierci i przekręca, czy po prostu takie figury odstawia
Macie podobnie?

No racja Ale tak krótkich nie miałam nigdy
Ja tak mam
Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Tiny love? Skąd zamawiałaś? Też nad nim dumam
A u mnie też rządzą gwiazdki - mam kocyk taki sam tylko z fioletem A resztę wyprawki też mam w gwiazdki

Superowe macie brzuszki
A u nas rządzą żyrafy z zebrą i misiami ale głównie żyrafy

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki,
To teraz ja musze się pozalic...
Byłam na wizycie dzisiaj i u Tymonka wszystko super, waży 1040g, leży już glowka w dół, serduszko bije ładnie.
Problemem okazała się szyjka macicy, w ciągu 3 tygodni od ostatniej wizyty skrocila się z 45mm do 21 mm :-( :-( :-(
Dostałam luteine, magnez i nakaz całkowitego leżenia z wstawaniem na siku tylko...
W poniedziałek kontrola i jak szyjka się nie wydłuży to pesar zakładamy...
Wiem, że kobiety mają pesar i ciążę są donoszone itp ale jednak złapałam doła...

Ja nie umiem na tyłku usiedziec a co dopiero leżeć... Poryczalam się w samochodzie, Tż stara się mnie pocieszyć, że to nic, odpoczne i będzie ok ale myślę że to taka dobra mina do złej gry...
Ehhh :-( :-( :-(
Wiem, co czujesz bo też byłam przestraszona. Odpoczywaj jak najwięcej to może się obejdzie bez pessara.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 22:29   #3665
truskafffka91
Wtajemniczenie

Telefon kupiony za granica. (Wkurrr... Mnie to, ze jezyk nawet ukrainski jest, a polskiego nie MA!).

Sciagnelam sobie "polish keyboard". I w ustawieniach to ustawilam. Language -> j
Keyboard -> polish keyboard..
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 22:32   #3666
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam dylematy przy grubszych sprawach
Cytat:
Telefon kupiony za granica. (Wkurrr... Mnie to, ze jezyk nawet ukrainski jest, a polskiego nie MA!).

Sciagnelam sobie "polish keyboard". I w ustawieniach to ustawilam. Language -> j
Jaki masz model tego telefonu?
Stary 2015-06-16, 22:33   #3667
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ja ostatnio czulam jak sie obracala glowa w gore, mialam inny brzuch kilka godzin a pozniej znow wrocila na stare smieci glowka w dol
No to spoko, bo już myślałam, że takie akrobacje są jakieś nienormalne Nie pamiętam, żebym z córką tak miała, jakoś miałam wrażenie, że jak koło 28-30 tc ustawiła się główką w dół to tylko tak ją potem czułam. Ale i ona mniej ruchliwa była, może dlatego.

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
No ale boli mnie to że dla niego wózek to wóżek. I ńie ma róźńicy. Wogóle to nie ma co sie mocno zastanawiać nad wózkiem bo to nie samochod.
Oj tam, bo tak naprawdę to tylko wózek. Ważne, żeby wybrać taki, który nam pasuje, ale jakoś nie rozumiem takiego roztrząsania się nad wózkiem. Może jestem bardziej "męska" z charakteru w takich kwestiach, ale bezpieczne to są chyba wszystkie, to nie fotelik, że musi spełniać jakieś wyśrubowane normy, zazwyczaj różnią się wagą, materiałami, detalami, designem, itd. Warto je pooglądać, co nam pasuje a co nie, pojeździć w sklepie, wybrać taki, żeby pasował do naszego użytkowania (jakość chodników cz dróg, czy dużo podróżujemy, itp), ale rzeczywiście to nie samochód
Wybierz sobie kilka modeli, które wpadły Ci w oko, zadzwoń do sklepów czy mają je na stanie do obejrzenia, jedźcie kiedyś pooglądać i już. Nie ma co gadać i zasypywać facetów detalami, dla mojego to też było obojętne, to wybrałam sama i tyle

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Hej, ja po wizycie. Młody zdrowo rośnie, główka ustawiona przy kanale rodnym i lekarz mówi, że już tak raczej zostanie-oby. Rozbawił mnie gin zaleceniami na ten miesiąc:dieta wysokowapniowa(to ok, tym bardziej, że ciągnie mnie do "białego" od początku ciąży) i -uwaga: MAKSIMUM DUŻO RUCHU. Taaa...a ja z tym moim ciśnieniem, czasem jak przejdę 200m to mam dośc
Dobrze, że Młoda wymaga swojej porcji ruchu na świeżym powietrzu, to czasem nie ma wyboru
Haha, jednak te starsze dzieci czasem na coś się przydają Nie przyrośniemy całkiem do kanapy A tak naprawdę, to gdyby nie Młoda i jej niezbędna dawka ruchu i zabawy na dworze, to bym chyba się obijała przez większość dnia. A tak spokojnie robimy koło 5-8 km dziennie
A miałaś badany poziom wapnia, że masz zaleconą taką dietę? Na podstawie czego takie zalecenia?

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki,
To teraz ja musze się pozalic...
Byłam na wizycie dzisiaj i u Tymonka wszystko super, waży 1040g, leży już glowka w dół, serduszko bije ładnie.
Problemem okazała się szyjka macicy, w ciągu 3 tygodni od ostatniej wizyty skrocila się z 45mm do 21 mm :-( :-( :-(
Dostałam luteine, magnez i nakaz całkowitego leżenia z wstawaniem na siku tylko...
W poniedziałek kontrola i jak szyjka się nie wydłuży to pesar zakładamy...
Wiem, że kobiety mają pesar i ciążę są donoszone itp ale jednak złapałam doła...

Ja nie umiem na tyłku usiedziec a co dopiero leżeć... Poryczalam się w samochodzie, Tż stara się mnie pocieszyć, że to nic, odpoczne i będzie ok ale myślę że to taka dobra mina do złej gry...
Ehhh :-( :-( :-(
Ech, współczuję Wcale Ci się nie dziwię, że się dołujesz, każda komplikacja w ciąży jest trudna a co mówić nakaz leżenia Mam nadzieję, że odpoczynek pomoże, i że z szyjką będzie lepiej!
Obłóż sie książkami, ściągnij sobie jakiś fajny serial, jakoś dasz radę przetrwać ten trudny czas!

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Malaja tak czytałam co pisałaś o sytuacji z Tz i jest mi przykro, ze on tak do sprawy podchodzi. Ja to bym zapytała czy dziecko jest mu tak samo obojętne, jak ten wózek?
Ja się wcale nie dziwię, że czasem faceci nie chcą rozmawiać, jak takie argumenty są wytaczane Jak można porównywać dziecko do wózka? Przecież to tylko sprzęt, bez przesady Rozumiem, że istotny i niezbędny w wyprawce, i jakoś go razem wybrać trzeba, ale jak się go samej wybierze to nie świadczy o tym, że facet ma gdzieś dziecko.
grita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-16, 22:34   #3668
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Jutro idę na badania. Powiedzcie więcej o glukozie - mogę wypić rano wodę? Ile razy będę piła te gluty jak mam 75g i mam napisane po 1 i po 2godz, tzn że tyle razy mam pić czy tyle tam siedzieć?

Mi szybko odrastają. Miałam do szyi po ślubie a już mam długie kilka cm za ramiona. Ścinam w pt bo mi.za gorąco

Do mnie dotarło mocno odkąd łóżeczko stoi z przewijakiem. A dziś prasowanie i pakowanie walizki aż mnie w brzuchu ściskało
Trochę można wypić wody. Na pewno później po wypiciu glukozy nie można się opijać, jedynie parę łyków. A suszyć po tym słodkim może ale trzeba się powstrzymać.

No mi właśnie rosną wolno okropnie... Ma to swoje zalety np. z odrostami ale generalnie wkurzające.

Torbę już pakujesz?!
Cytat:
Napisz jaki to telefon.
Stary 2015-06-16, 22:36   #3669
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Glukoza - polozna nasypie do kubeczka jednorazowego 3/4 proszku czyli glukozy zaleje woda ciepla i zamiesza
Musisz to wypic w przeciagu 5min.
po wypiciu liczysz 1 h idziesz . Pobierają krew. Po nastepnej 1 h znow idziesz. Pobierają ktew i jestes free
A przed samym piciem kuja cie w palec i mierzom poziom cukru.

ja przed czyli w domu wypilam pare lykow wody pozniej do konca badania juz nic.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 22:37   #3670
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Mnie przed wypiciem też kłuli a nie badali glukometrem. Czyli miałam 3 wkłucia.
Stary 2015-06-16, 22:41   #3671
grita
Rozeznanie

Cytat:
Haha Mnie Młoda przy zakupach nauczyła szybkich decyzji. Już nie mam czasu stac przy każdej półce, bo inaczej ona idzie na inny dział "tylko pooglądać" a potem ją wyjmuję spomiędzy wieszaków z ubraniami albo zachodzę i widzę jak w najlepsze coś przestawia na półkach
Razem robimy szybkie zakupy, ona mi wtedy wszystko pomaga i pakuje do koszyka, ale jak za długo to trwa to zaczyna się armagedon

Cytat:

Możesz trochę wypić rano wody. Gluta pijesz raz. A kłucie jest 3 razy - najpierw na czczo, jeszcze przed glutem, potem po 1 godz i po 2 godz. Więc w sumie 2 godziny odsiadki. Weź coś do czytania koniecznie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-16, 22:44   #3672
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę można wypić wody. Na pewno później po wypiciu glukozy nie można się opijać, jedynie parę łyków. A suszyć po tym słodkim może ale trzeba się powstrzymać.

No mi właśnie rosną wolno okropnie... Ma to swoje zalety np. z odrostami ale generalnie wkurzające.

Torbę już pakujesz?!

Napisz jaki to telefon.
Kurde obym nie rzygała...

A tak spakowałam. Mało mam miejsca w komodzie jak te prania robię no i będę spokojniejsza jak się już spakuję. I tak jeszcze wszystkiego nie mam, a i mój szlafrok nieuprany, jeszcze będę wszytsko wyparzać itp... I widzę, czy zmieszczę się w walizkę i co gdzie mogę wsadzić, tak logistycznie. Przecież mi się nic nie stanie jak będę już spakowana chociaż w połowie
Cytat:
Glukoza - polozna nasypie do kubeczka jednorazowego 3/4 proszku czyli glukozy zaleje woda ciepla i zamiesza
Musisz to wypic w przeciagu 5min.
po wypiciu liczysz 1 h idziesz . Pobierają krew. Po nastepnej 1 h znow idziesz. Pobierają ktew i jestes free

ja przed czyli w domu wypilam pare lykow wody pozniej do konca badania juz nic.
O dzięki
Kuurde ile tam siedzenia. Dobrze, że sama nie będę ale co tam tż będzie robił to ja nie wiem. Chyba tylko zatykał mi usta jak będę miała wymiotować, żebym drugi raz nie musiała jechać

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Haha Mnie Młoda przy zakupach nauczyła szybkich decyzji. Już nie mam czasu stac przy każdej półce, bo inaczej ona idzie na inny dział "tylko pooglądać" a potem ją wyjmuję spomiędzy wieszaków z ubraniami albo zachodzę i widzę jak w najlepsze coś przestawia na półkach
Razem robimy szybkie zakupy, ona mi wtedy wszystko pomaga i pakuje do koszyka, ale jak za długo to trwa to zaczyna się armagedon :

Możesz trochę wypić rano wody. Gluta pijesz raz. A kłucie jest 3 razy - najpierw na czczo, jeszcze przed glutem, potem po 1 godz i po 2 godz. Więc w sumie 2 godziny odsiadki. Weź coś do czytania koniecznie
Wezmę na pewno. A jaka głodna będę, już to czuję...

Ehh idę spać bo przed 6 pobudka

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-16, 22:50   #3673
truskafffka91
Wtajemniczenie

J[quote=kissmisiaa;51772488]ja mam dylematy przy grubszych sprawach

jaki masz model tego telefonu?[/quoh

Edytowane przez truskafffka91
Czas edycji: 2015-06-17 o 10:12
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 22:54   #3674
grita
Rozeznanie

Cytat:
Kurde obym nie rzygała...

A tak spakowałam. Mało mam miejsca w komodzie jak te prania robię no i będę spokojniejsza jak się już spakuję. I tak jeszcze wszystkiego nie mam, a i mój szlafrok nieuprany, jeszcze będę wszytsko wyparzać itp... I widzę, czy zmieszczę się w walizkę i co gdzie mogę wsadzić, tak logistycznie. Przecież mi się nic nie stanie jak będę już spakowana chociaż w połowie

O dzięki
Kuurde ile tam siedzenia. Dobrze, że sama nie będę ale co tam tż będzie robił to ja nie wiem. Chyba tylko zatykał mi usta jak będę miała wymiotować, żebym drugi raz nie musiała jechać

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Wezmę na pewno. A jaka głodna będę, już to czuję...

Ehh idę spać bo przed 6 pobudka

Pierwsza spakowana na wątku

Oby nie było konieczności zatykania przez tżta Fajnie, że z nim będziesz, zawsze to inaczej czas leci jak można sobie pogadać. I jak Ci będzie gorzej, to Cię zawsze zagada, pomoże
Ja właśnie głodna nie byłam, po tym glucie to mi było tak słodko i mdliście, że właściwie jadłam z rozsądku. Ale zawsze coś sobie możesz wziąć na przekąskę na drogę powrotną, nie zaszkodzi

Jak czekałam po glukozie to na badanie przyszła inna kobietka w ciąży na jakieś badania i też musiała być na czczo. To mąż pod gabinetem czekał już z rozpakowanym batonikiem, ona jak wyszła, to tylko tego batonika porwała i od razu zjadła Śmiesznie to wyglądało, potem mówiła, że okropnie się czuje jak nie zje niczego przed wyjściem z domu i musi od razu po badaniu coś zjeść
Stary 2015-06-16, 22:57   #3675
petel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
No ale boli mnie to że dla niego wózek to wóżek. I ńie ma róźńicy. Wogóle to nie ma co sie mocno zastanawiać nad wózkiem bo to nie samochod.

Faceci są beznadziejni (jak sobie patrzę na zachowanie ostatnie egzemplarza tego, co mi tu się snuje, coraz bardziej dochodzę do tego wniosku). Złośliwie powiedz, że jak tak, to sama wybierasz i pokaż mu taki, który jest dla Was stanowczo za drogi (a możliwości jest sporo, bo te najdroższe to i kilkanaście tys. potrafią kosztować).
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 23:19   #3676
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Mnie nic kompletnie nie bylo po tej glukozie. Nawet normalnie ja wypilam raz dwa.
Jednak w 1 godzinie chce sie tak mega spac a książka pomaga w tym znuzeniu. Ja przysnelam. Na szczescie byly tam dwie wygodne kanapy wiec chociaż miekko bylo w tylek i wygodnie siedzieć.
Oprocz tak porannego wstawania bo ja byłam w przychodni o 7 to badanie jest znośne

Aaaa no i po wyjsciu poszlam do piekarni i kupilam sobie crosanta z czekoladą byl pyszny zalowalam ze dwuch nie wzielam
Ja akurat słodkie uwielbiam dlatego nie bylo to dla mnie takue straszne.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886

Edytowane przez aakkzzii
Czas edycji: 2015-06-16 o 23:23
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 23:56   #3677
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Oj bo to tylko facet W sumie rozumiem go, bo też nad autem zastanawiałabym się mocniej Prawda jest taka, że wózek ma być ładny i wygodny w obsłudze. No wiadomo bezpieczny ale o tym nie trzeba chyba wspominać Moim zdaniem nie ma się nad czym za bardzo rozkręcać. Nie chce rozmawiać to nie, ty sobie poogladaj i wybierz jaki chcesz.

Z tą pozycja to nie jest prawda. Dziecko na tym etapie jeszcze się kręci, a prawda jest taka, że pozycję może zmienić nawet na dzień przed porodem

Ej, nie nakręcaj się. To tylko szyjka, ważne, że z dzieckiem jest ok. Jak się nie poprawi to dostaniesz pierścionek i po sprawie. Nie ma co płakać, nie warto.

Ale mozna dziecku pomoc, by juz zostalo glowka w dol i chyba o to lekarzowi chodzilo zalecajac ruch

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Cytat:
No to spoko, bo już myślałam, że takie akrobacje są jakieś nienormalne Nie pamiętam, żebym z córką tak miała, jakoś miałam wrażenie, że jak koło 28-30 tc ustawiła się główką w dół to tylko tak ją potem czułam. Ale i ona mniej ruchliwa była, może dlatego.

Oj tam, bo tak naprawdę to tylko wózek. Ważne, żeby wybrać taki, który nam pasuje, ale jakoś nie rozumiem takiego roztrząsania się nad wózkiem. Może jestem bardziej "męska" z charakteru w takich kwestiach, ale bezpieczne to są chyba wszystkie, to nie fotelik, że musi spełniać jakieś wyśrubowane normy, zazwyczaj różnią się wagą, materiałami, detalami, designem, itd. Warto je pooglądać, co nam pasuje a co nie, pojeździć w sklepie, wybrać taki, żeby pasował do naszego użytkowania (jakość chodników cz dróg, czy dużo podróżujemy, itp), ale rzeczywiście to nie samochód
Wybierz sobie kilka modeli, które wpadły Ci w oko, zadzwoń do sklepów czy mają je na stanie do obejrzenia, jedźcie kiedyś pooglądać i już. Nie ma co gadać i zasypywać facetów detalami, dla mojego to też było obojętne, to wybrałam sama i tyle

Haha, jednak te starsze dzieci czasem na coś się przydają Nie przyrośniemy całkiem do kanapy A tak naprawdę, to gdyby nie Młoda i jej niezbędna dawka ruchu i zabawy na dworze, to bym chyba się obijała przez większość dnia. A tak spokojnie robimy koło 5-8 km dziennie
A miałaś badany poziom wapnia, że masz zaleconą taką dietę? Na podstawie czego takie zalecenia?

Ech, współczuję Wcale Ci się nie dziwię, że się dołujesz, każda komplikacja w ciąży jest trudna a co mówić nakaz leżenia Mam nadzieję, że odpoczynek pomoże, i że z szyjką będzie lepiej!
Obłóż sie książkami, ściągnij sobie jakiś fajny serial, jakoś dasz radę przetrwać ten trudny czas!

Ja się wcale nie dziwię, że czasem faceci nie chcą rozmawiać, jak takie argumenty są wytaczane Jak można porównywać dziecko do wózka? Przecież to tylko sprzęt, bez przesady Rozumiem, że istotny i niezbędny w wyprawce, i jakoś go razem wybrać trzeba, ale jak się go samej wybierze to nie świadczy o tym, że facet ma gdzieś dziecko.

Starsza corka tez mniej sie ruszala i jak sie raz ustawila glowka w dol, to juz tak zostala. To byla chyba kwestia polozenia lozyska i silniejszych miesni brzucha. Teraz lozysko nie amortyzuje no i miesnie sa nieco slabsze. U mnie moze sobie takie akrobacje robic jeszcze z poltora miesiaca a pozniej zadbam o to, by juz zostala glowa w dol
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 00:09   #3678
malena1979
Zadomowienie

grita, nie miałam żadnych badań. To podobno powinien być standard na tym etapie ciąży, bo dziecku kostnieje szkielet i "ciągnie"wapń od mamy, co może powodować "osteoporozę ciężarnych ", więc powinno się uzupełniać.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 06:05   #3679
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsza spakowana na wątku

Oby nie było konieczności zatykania przez tżta Fajnie, że z nim będziesz, zawsze to inaczej czas leci jak można sobie pogadać. I jak Ci będzie gorzej, to Cię zawsze zagada, pomoże
Ja właśnie głodna nie byłam, po tym glucie to mi było tak słodko i mdliście, że właściwie jadłam z rozsądku. Ale zawsze coś sobie możesz wziąć na przekąskę na drogę powrotną, nie zaszkodzi

Jak czekałam po glukozie to na badanie przyszła inna kobietka w ciąży na jakieś badania i też musiała być na czczo. To mąż pod gabinetem czekał już z rozpakowanym batonikiem, ona jak wyszła, to tylko tego batonika porwała i od razu zjadła Śmiesznie to wyglądało, potem mówiła, że okropnie się czuje jak nie zje niczego przed wyjściem z domu i musi od razu po badaniu coś zjeść
Obym tylko pierwsza nie urodziła przez to mam nadzieję, że mnie zagada i jakoś to przejdzie. Jejuuu już jestem głodna
Nic nie wzięłam do jedzenia i jak mi się uda nie zwrócić tego to zjem na obiad pizze
Cytat:
Mnie nic kompletnie nie bylo po tej glukozie. Nawet normalnie ja wypilam raz dwa.
Jednak w 1 godzinie chce sie tak mega spac a książka pomaga w tym znuzeniu. Ja przysnelam. Na szczescie byly tam dwie wygodne kanapy wiec chociaż miekko bylo w tylek i wygodnie siedzieć.
Oprocz tak porannego wstawania bo ja byłam w przychodni o 7 to badanie jest znośne

Aaaa no i po wyjsciu poszlam do piekarni i kupilam sobie crosanta z czekoladą byl pyszny zalowalam ze dwuch nie wzielam
Ja akurat słodkie uwielbiam dlatego nie bylo to dla mnie takue straszne.
A no właśnie a ja ze słodkim się tak nie uwielbiam w ciąży i właśnie nadszedł dzień, kiedy tego żałuję
Tż mówi, że już się źle nastawiam, że na pewno się zrzygam a na to on nie pomoże...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-17, 06:28   #3680
fatal21
Wtajemniczenie

Mten nie czuć go wcale.Gdyby nie aplikacji luteiny czy też globulem pgrzybiczych to bym nie wiedziała o nim.Ostrzegał że raz może być bardziej wyczuwalny raz mniej.I jego obecność nie oznacza mega aktywności tylko taką geriatrycNa.
Stary 2015-06-17, 07:02   #3681
Panna Izabela
Zakorzenienie

Już po, teraz czekam. Na 3x wypiłam, miałam odruchy wymiotne ale dałam radę. Teraz mnie mdli i trochę mi słabo ale do wytrzymania... Ale nic nie miałam kłute ani nic, jedyne co to pobranie krwi miałam. Mam nadzieję, że badanie będzie ważne mimo że ona nic nie robiła, nie wiem może z samego pobrania te wyniki będą :-D

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-17, 07:21   #3682
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Już po, teraz czekam. Na 3x wypiłam, miałam odruchy wymiotne ale dałam radę. Teraz mnie mdli i trochę mi słabo ale do wytrzymania... Ale nic nie miałam kłute ani nic, jedyne co to pobranie krwi miałam. Mam nadzieję, że badanie będzie ważne mimo że ona nic nie robiła, nie wiem może z samego pobrania te wyniki będą :-D

Pobieraja ci krew przed badaniem by wiedziec jaki byl poziom przed glutem. Ja mialam akurat sprawdzane glukometrem ale pobranie tez moze byc. Teraz po 1 h i po 2h pobiora ci znów krew i porowanja wyniki. Milego czekania mi sie dluzylo strasznie ;-)
Stary 2015-06-17, 07:23   #3683
melawen
Rozeznanie

Cytat:

Tutaj masz opisane co zrobić, tylko nie wiem czy sobie sama poradzisz.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2943147.html
Nie wiem czy będzie Ci działał root na telefonie,u mnie jest ten sam problem, który opisują. Wtedy spróbuj metody podanej przez jednego użytkownika w linku.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-17, 07:24   #3684
Małgosia89
Zakorzenienie

A ja dzisiaj na glukozie. Juz 2 klucia za mna, jeszcze godzinka i ostatnie Powiem Wam szczerze, ze roztwor do wypicia byl ok, ale to jak sie czulam po nim juz fajne nie bylo. Przez pierwsza godzine bylo mi slabo, spac mi sie chcialo i wymiotowac.. Masakraaa, modlilam sie tylko zeby nie zwrocic.. Teraz leci juz druga godzinka i wyglada na to, ze kryzys minal, uff

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 07:25   #3685
Blondynka17
Zadomowienie

A ja witam sie w 27 tyg 😊 dzis mam dzień samych zmian kodow hihi nowy tydzien, 3 trymestr a do tego wiekowo zmiana kodu na 3-z przodu 😉☺

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-06-17 o 07:33
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 07:31   #3686
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Pobieraja ci krew przed badaniem by wiedziec jaki byl poziom przed glutem. Ja mialam akurat sprawdzane glukometrem ale pobranie tez moze byc. Teraz po 1 h i po 2h pobiora ci znów krew i porowanja wyniki. Milego czekania mi sie dluzylo strasznie ;-)
Aha no to git. To czekam na drugie kłucie
Wifi jest, chociaż tyle dobrego, tż od pracownicy hasło załatwił i mamy
Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj na glukozie. Juz 2 klucia za mna, jeszcze godzinka i ostatnie Powiem Wam szczerze, ze roztwor do wypicia byl ok, ale to jak sie czulam po nim juz fajne nie bylo. Przez pierwsza godzine bylo mi slabo, spac mi sie chcialo i wymiotowac.. Masakraaa, modlilam sie tylko zeby nie zwrocic.. Teraz leci juz druga godzinka i wyglada na to, ze kryzys minal, uff
No to ja jeszcze kryzys mam...
Ale i glut był okropny już bym wolała wodę z cukrem, to gorsze
Cytat:
A ja witam sie w 27 tyg 😊 dzis mam dzień samych zmian kodow hihi nowy tydzien, 3 trymestr a do tego wiekowo zmiana kodu na 3-sprzodu 😉☺
Wszystkiego najlepszego!!!! Szybkiego i bezbolesnego porodu

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-17, 07:35   #3687
melawen
Rozeznanie

Cytat:
A ja witam sie w 27 tyg 😊 dzis mam dzień samych zmian kodow hihi nowy tydzien, 3 trymestr a do tego wiekowo zmiana kodu na 3-z przodu 😉☺
To potrójne gratulacje
Jesteś juz któraś dziewczyna z czerwca, ja też z czerwca
Stary 2015-06-17, 08:04   #3688
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Sciagnelam polska klawiature I dalej nie mam polskich znakow
Jak masz dotykowy to trzeba przytrzymać literkę i mi np wyskakują polskie znaki i sobie wybieram chcę ę przytrzymuje e i eybieram ę.

Cytat:
Oj bo to tylko facet W sumie rozumiem go, bo też nad autem zastanawiałabym się mocniej Prawda jest taka, że wózek ma być ładny i wygodny w obsłudze. No wiadomo bezpieczny ale o tym nie trzeba chyba wspominać Moim zdaniem nie ma się nad czym za bardzo rozkręcać. Nie chce rozmawiać to nie, ty sobie poogladaj i wybierz jaki chcesz.

Z tą pozycja to nie jest prawda. Dziecko na tym etapie jeszcze się kręci, a prawda jest taka, że pozycję może zmienić nawet na dzień przed porodem

Ej, nie nakręcaj się. To tylko szyjka, ważne, że z dzieckiem jest ok. Jak się nie poprawi to dostaniesz pierścionek i po sprawie. Nie ma co płakać, nie warto.

jej chyba bardziej chodzi o obojętność Tż w tej sprawie.

W sumie to mój też z wózkiem jakoś nie panikowal jakos zbytnio

Cytat:
No, ale ja nie umiem. Mam "polski" t9, ale znakow Polskich nie mam...
Wyłącz t9

I powiedz czy nasz dostykowa klawiaturę

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

U mnie mały napewno nie leży główką w dół.. bo wczoraj przy kąpieli czułam że leży w poprzek glowa z lewej a dupcia z nóżkami z prawej

Co mnie martwi, to to że za niedługo 30 tydzień i mojej koleżance w Polsce z powodu tego od 30 tyg ma cesarke zaplanowaną.. bo lekarz stwierdził jej ze mała się już nie przestawi.

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 08:17   #3689
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
A ja witam sie w 27 tyg dzis mam dzień samych zmian kodow hihi nowy tydzien, 3 trymestr a do tego wiekowo zmiana kodu na 3-z przodu

Sto lat!

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Jak masz dotykowy to trzeba przytrzymać literkę i mi np wyskakują polskie znaki i sobie wybieram chcę ę przytrzymuje e i eybieram ę.

Wyłącz t9

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

U mnie mały napewno nie leży główką w dół.. bo wczoraj przy kąpieli czułam że leży w poprzek glowa z lewej a dupcia z nóżkami z prawej

Co mnie martwi, to to że za niedługo 30 tydzień i mojej koleżance w Polsce z powodu tego od 30 tyg ma cesarke zaplanowaną.. bo lekarz stwierdził jej ze mała się już nie przestawi.

Probujesz gimnastyki na to, rozgrzewania ciala i ograniczasz ruch? To powinno pomoc
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 08:22   #3690
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość

Wyłącz t9

A to nie jest tak, że dziecko i tydzień przed porodem się może przekręcić albo i później?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości