Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-16, 21:31   #931
Pasztetnik
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
w sensie szpaki też zeżarłaś ?
Dżizas, jedna sie zajada robakami, druga szpakami
Ruzumiem, ciążowe zachcianki, ale żeby aż tak
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 21:32   #932
ktosiula
Wtajemniczenie

Ile wy piszecie! Nadrabiam cały dzień po trochu i już pozapominałam co kto pisał i co komu chciałam napisać...

I jeszcze mnie wkurza że nie widzę zdjęć w aplikacji
Mogliby zrobić z tym porządek.

Elvegirl zgadzam się z tobą w 100%. Pasy zawsze zapięte, żadnego przytrzymywania, mało tego, ściągnięte luzy. Im mocniej dociągnięte pasy tym mniejszą prędkość rozwinie nasze ciało podczas zderzenia. Ale ja też jakiś czas wchodziłam w dyskusję na temat fotelików i to można mówić, tłumaczyć i noc z tego. Szkoda moich nerwów. Tak w ogóle jak jestem w temacie to na przyszłość polecam wybrać się z dziećmi na Inspekcję fotelików, byłam w tym roku 2 raz. Specjaliści sprawdzają jak zapięty jest fotelik i dziecko, dają wskazówki i dużo cennych rad. Kontrolują też jak zapinają się dorośli, na prawdę impreza godna polecenia!

Pasztetnik Twój mąż pojechał po bandzie! Ja bym się wkurzyła mimo wszystko.

Malinowa ja mam bezdotykowy termometr thermolife chyba się nazywa. Dużo dobrych opinii o nim słyszałam ale nie jestem zadowolona. Nie ufam mu i jak przyjdzie co do czego to wole użyć rtęciowego.

Mała to się mąż postarał że już złożył! Brawo! Musisz mu wybaczyć to lekkie uszkodzenie

Agatka bardzo zagmatwane z tym domem ... Ja bym się bała kupować....

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 21:41   #933
toskaKrk
Wtajemniczenie

heloł z łóżeczka znad miski truskawek
Byliśmy z młodym w parku, żeby poćwiczył jazdę na rowerze, trochę pochodziliśmy ale spokojnie, a myślałam że do auta nie dojdę. Tak mnie podbrzusze bolało, że prawie się poryczałam. I spojenie mnie napiernicza

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Te douszne też wcale nie są super hiper rewelacyjne, raz że u bardzo małych dzieci się nie sprawdzają, bo ucho w środku jest za malutkie, a dwa weź utrzymaj dzidziola spokojnego z jakimś wynalazkiem w uchu, nawet ja bym pewnie nie wytrzymała
Ja odkąd się młody urodził używam tylko termometru elektronicznego z elastyczną końcówką. Te wszystkie bezdotykowe kojarzą mi się jako niedokładne ale mogę się mylić.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 21:50   #934
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
w sensie szpaki też zeżarłaś ?
tak miałam faze na szpaki a co się będę

z tymi termometrami to mi się wydaję ze aby byl naprawde dokładny musi troche kosztować a te do 100 zł czy 100 pare to o doope potłuc, niedokładne

Edytowane przez gosiek0388
Czas edycji: 2015-06-16 o 21:53
gosiek0388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 21:53   #935
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
tak miałam faze na szpaki

z tymi termometrami to mi się wydaję ze aby byl naprawde dokładny musi troche kosztować a te do 100 zł czy 100 pare to o doope potłuc, niedokładne
może parę lat temu, teraz potaniały i zarówno ten co ja zamówiłam i ten co mala pisała ma same pozytywne opinie (jeden i drugi nieco ponad 100zl)
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 22:05   #936
gosiek0388
Zadomowienie

no być może no nie wiem
Stary 2015-06-16, 22:41   #937
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Elve ale Twój to nie z braku chęci nie skręca komody tylko On na wyjazdach ciągle chyba?
To chyba do mnie było, faktycznie mój tylko 1,5dnia w tygodniu w domu więc go tak nie ganiam, ale mam nadzieję, że w tym tyg mi komodę skręci, bo chcę już ciuszki wkładać

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Tak mnie podbrzusze bolało, że prawie się poryczałam. I spojenie mnie napiernicza
kurde, to uważaj na siebie...
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 23:05   #938
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
może parę lat temu, teraz potaniały i zarówno ten co ja zamówiłam i ten co mala pisała ma same pozytywne opinie (jeden i drugi nieco ponad 100zl)
A Ty jaki zamówiłaś w końcu?
Cytat:
tak miałam faze na szpaki a co się będę
Z piór chociaż obierałaś czy nie przeszkadzało?
Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
To chyba do mnie było, faktycznie mój tylko 1,5dnia w tygodniu w domu więc go tak nie ganiam, ale mam nadzieję, że w tym tyg mi komodę skręci, bo chcę już ciuszki wkładać
.
A no o Ciebie chodziło No ja też chcę mieć wszystko w jednym miejscu
Stary 2015-06-16, 23:08   #939
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty jaki zamówiłaś w końcu?

Z piór chociaż obierałaś czy nie przeszkadzało?

A no o Ciebie chodziło No ja też chcę mieć wszystko w jednym miejscu
Ten http://allegro.pl/show_item.php?item=5441198404
Stary 2015-06-16, 23:18   #940
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli to identyko to co mój Tylko różnica w firmie.

Ale ładna ta komoda. Jak jeszcze łóżeczko będzie to w ogóle cacy, ale na razie w salonie stoi bo muszę pokoik z moimi lompami w końcu skończyć. CIągle coś mi przeszkadza
Stary 2015-06-16, 23:26   #941
mala29lll
Zakorzenienie

Moja komoda
komoda.jpg
Stary 2015-06-17, 00:27   #942
Amelie04
Zakorzenienie

hej szkoda, ze nie moge byc z Wami w dzien, ale przewaznie spędzamy caly na dworzu, a Tż wraca dopiero o 19, odkąd zmienil prace..

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
A jeszcze jedno pytanie! Bardzo dla mnie wazne..

Niedlug wybieramy sie nad morze.. mamy ok 380km a ja mam straszna chorobe lokomocyjna... czy ktoras orientuje sie czy mozna brac jakies tabletki na chorobe lokomocyjna lub cos co mogloby mi pomoc?

elve to nic nie pomaga bo mam to dobrze ustawione
u mnie jeszcze w szkole podczas wycieczki kazali wszystkim zaklejać pępki i faktycznie nie bylo pozniej niespodzianek w autobusie
Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Drogie doświadczone mamusie Mam do Was olbrzymią prośbę, najchętniej do tych mam, co rodziły jak my podobnie jesień/zima, jak ubierałyście dzieciątka na następujące sytuacje, chodzi mi o warstwy:

1) cały dzień w domu,
2) na spacerek,
3) na zakupy,
4) na noc,
5) "w gości"

Ja totalnie jestem zielona z tymi warstwami, kiedy kaftanik, na co śpiochy, półśpichy? Co na body itp. itd. więc będę wdzięczna za Wasze podpowiedzi, to też pomoże w zakupkach
to chyba zalezy tez od temp w pokoju. najwygodniej ubierac dziecko body + polspiochy, bo z pajacami to za duzo rozpinania hihi chyba w ogole nie bede kupowac. zaopatrze sie tylko w body, polspiochy i pare kaftanikow/ bluzeczek.
jak jest zimniej w pokoju/ na dworze to body krotki rekaw+ bluzeczka/ kaftanik na to, do tego rajstopki lub polspiochy, na dwor to chyba lepiej rajstopki albo pod kombinezon

Cytat:
a ja właśnie wróciłam od bratowej i zdeklarowała mi się że wszystko po córce mi da nawet fotelik ale Tż powiedział że absolutnie bo mieli no name i mam jej powiedzieć że kupił już fotelik bez mojej wiedzy no i mówiła że 56 to starczy mi po 3 szt bodów i pajaców i połśpiochów , w kaftaniki żebym się nie pchała bo niewygodne dla mnie i dziecka, no i namieszała mi w glowie żebyśmy lepiej kupili kojec z przewijakiem niż łóżeczko drewniane bo lekkie wszędzie się je przeniesie a potem dziecko nie uderza się o drewniane jak wstaje a kojec mięciutki, ehhh troche mi to wsio zobrazowała
kojec to chyba bardziej do zabawy niz do spania i on nie ma regulacji.
łózeczko turystyczne ma 2 st regulacji, my mielismy i nie polecam. strasznie sie brudzi ten material, a do monitora oddechu trzeba dziure wycinac w tej siateczce ja tak zrobilam i okropnie to wyglądalo ale nie bylo jak inaczej tego kabla przeciagnac, zeby dziecko sie nie zaplątalo.

Cytat:
Te douszne też wcale nie są super hiper rewelacyjne, raz że u bardzo małych dzieci się nie sprawdzają, bo ucho w środku jest za malutkie, a dwa weź utrzymaj dzidziola spokojnego z jakimś wynalazkiem w uchu, nawet ja bym pewnie nie wytrzymała
slyszalam, ze w uchu nie są miarodajne, bo chyba jest tam wyzsza temperatura czy cos takiego...

Cytat:
fajna

ładne brzuchy dziewczyny

u mnie pralka nie pobiera płynu do plukania
znowu cos sie zatkało
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 01:25   #943
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
hej szkoda, ze nie moge byc z Wami w dzien, ale przewaznie spędzamy caly na dworzu, a Tż wraca dopiero o 19, odkąd zmienil prace..

u mnie jeszcze w szkole podczas wycieczki kazali wszystkim zaklejać pępki i faktycznie nie bylo pozniej niespodzianek w autobusie

to chyba zalezy tez od temp w pokoju. najwygodniej ubierac dziecko body + polspiochy, bo z pajacami to za duzo rozpinania hihi chyba w ogole nie bede kupowac. zaopatrze sie tylko w body, polspiochy i pare kaftanikow/ bluzeczek.
jak jest zimniej w pokoju/ na dworze to body krotki rekaw+ bluzeczka/ kaftanik na to, do tego rajstopki lub polspiochy, na dwor to chyba lepiej rajstopki albo pod kombinezon

kojec to chyba bardziej do zabawy niz do spania i on nie ma regulacji.
łózeczko turystyczne ma 2 st regulacji, my mielismy i nie polecam. strasznie sie brudzi ten material, a do monitora oddechu trzeba dziure wycinac w tej siateczce ja tak zrobilam i okropnie to wyglądalo ale nie bylo jak inaczej tego kabla przeciagnac, zeby dziecko sie nie zaplątalo.

slyszalam, ze w uchu nie są miarodajne, bo chyba jest tam wyzsza temperatura czy cos takiego...

fajna

ładne brzuchy dziewczyny

znowu cos sie zatkało
Wyjmowałaś szufladkę i próbowałaś czyścić tą rurke od pbieracza płynu.

Mój termometr douszny z brauna ma tzw. współczynnik pomniejszenia jak chyba każdy douszny.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 06:44   #944
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Witam z rana Tz mnie wybudzil i juz zasnac nie moge.
Dzis mam w planach jechac do swiata dzieckp zerknac na spacerowki bo wpadla mi jedna w oko ale jest kosmiczna i zastanawiam sie jak wyglada na zywo zadzwonie po sklepach moze gdzies maja.
Ale mnie dzisiaj kopie szalenstwo chyba jakas imprezke ma az z kazdej strony brzucha czuje

Ja mam 2 termometry conpola do ucha i czola i jeszcze

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ----------

I taki http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p58020-Ter..._bezkontaktowy i polecam ten porownywalam go z termometrem w szpitalu i ta sama temperatura
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 07:46   #945
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość

znowu cos sie zatkało
Pępki? O co chodzi?

A spróbuj puścić pranie na wysoką temp z octem i wlej też do płukania. Może się odetka. Widać jak działa ocet jak się odkamienia czajnik elektryczny
Stary 2015-06-17, 08:08   #946
vikicullen
Zadomowienie

Co do termometrow to miałam i taki bezdotykowy i zwykły elektroniczny i powiem wam, że nie ufalam temu bezdotykowemu, e zależności w ktorym miejscu przystawilam juz inna temperatura była, nawet jak o milimetr dalej i skąd miałam wiedzieć która jest dobra??
Więc uzywalam elektronicznego i mierzyłam w pupie i najdokładniej było.
Cos mi sie zepsulo w klawiaturze w tel. I Nie moge wklejac linkow:/[COLOR="Silver"]

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png

Edytowane przez vikicullen
Czas edycji: 2015-06-17 o 08:10
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 08:29   #947
niud
Wtajemniczenie

Heja dziewczyny. Ja szybko w drodze do pracy z krótkim info. Pisałam Wam ze mnie uczulenie męczy, wiem że nie tylko mnie. Moja doktor prowadząca powiedziała że niema niczego uniewersalnego na uczulenie i że raczej nie można brać ogolnie dostępnych tabletek ala zyrtek i wysłała do specjalisty. Wczoraj byłam u arelgolga i potwierdził, że bezpiecznych tabletek dla ciężarnych nie ma. Dostałam krople do nosa do używania oszczędnie. Pamiętam że któraś z Was pisała że lekarz pozwolił używać zyrtek - proponuje skonsultować to z dodatkowym lekarzem.
Pozdrawiam

P.S. Jeszcze tylko 3 i pół tygodnia w pracy
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 08:54   #948
amelia177
Rozeznanie

Cześć kobitki,

Ja pierdziule ale rano złapałam schize, że z dzidziusiem coś nie tak, od wczoraj wieczorem praktycznie się nie ruszała jak zawsze był szał i czekałam do rana a tu cisza i brzuch jakiś płaski i wpadłam w ryk..... Dobrze że był jeszcze mąż i zaczął gadać do brzucha i się poruszyła ale...normalnie wpadłam w panikę. Mam nadzieję, że dzisiaj nadrobi....

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:03   #949
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Heja dziewczyny. Ja szybko w drodze do pracy z krótkim info. Pisałam Wam ze mnie uczulenie męczy, wiem że nie tylko mnie. Moja doktor prowadząca powiedziała że niema niczego uniewersalnego na uczulenie i że raczej nie można brać ogolnie dostępnych tabletek ala zyrtek i wysłała do specjalisty. Wczoraj byłam u arelgolga i potwierdził, że bezpiecznych tabletek dla ciężarnych nie ma. Dostałam krople do nosa do używania oszczędnie. Pamiętam że któraś z Was pisała że lekarz pozwolił używać zyrtek - proponuje skonsultować to z dodatkowym lekarzem.
Pozdrawiam

Tez mam uczulenie i mi gin mowil żeby brać zyrtec i wapno, wapno pije ale tabletek nie biorę, ja to uważam że każda tabletka może coś zaszkodzić nawet teoretycznie bezpieczna.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:11   #950
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Pępki? O co chodzi?
Zakleja się pępek plastrem i ma to pomagać na chorobę lokomocyjną. Co ciekawe, wielu osobom pomaga Nie ma konkretnych badań, które by to potwierdzały albo obalały, bardzo możliwe że to jest efekt placebo, ale...spróbować można

Cytat:
Pamiętam że któraś z Was pisała że lekarz pozwolił używać zyrtek - proponuje skonsultować to z dodatkowym lekarzem.
No jak widać co lekarz to opinia.

Cytat:
Ja pierdziule ale rano złapałam schize, że z dzidziusiem coś nie tak, od wczoraj wieczorem praktycznie się nie ruszała jak zawsze był szał i czekałam do rana a tu cisza i brzuch jakiś płaski i wpadłam w ryk..... Dobrze że był jeszcze mąż i zaczął gadać do brzucha i się poruszyła ale...normalnie wpadłam w panikę. Mam nadzieję, że dzisiaj nadrobi....
Wszystkie tu w wątku piszemy od paru dni, że dzidziole mają zmniejszoną aktywność - pewnie przez pogodę, my jesteśmy zmęczone, to i one też Ewentualnie tak jaka pisała Mala, mają coraz więcej ciekawszych zajęć niż kopanie
Stary 2015-06-17, 09:20   #951
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
n

Ja pierwszy raz dziś doświadczyłam skurczu łydek, w życiu nie czułam takiego bólu... [COLOR="Silver"]
ja mam prawie co drugą noc :/

Cytat:
będę zamawiać termometr dla dziecka bezdotykowy i zastanawiam się między tym co Amelie pisała, że ma firmy diagnostic a Geratherm zastanawiała się może któraś z was nad termometrami ? wiem, że przy dziecku to podstawa.
ja mam ThermoFlash LX26 taki mieli u mnie w szpitalu siostra taki ma i mi poleciła i jestem zadowolona. MOżna też mierzyć temperaturę otoczenia
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:22   #952
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja mam ThermoFlash LX26 taki mieli u mnie w szpitalu siostra taki ma i mi poleciła i jestem zadowolona. MOżna też mierzyć temperaturę otoczenia
O, moja koleżanka sobie go niedawno kupiła, fajny jest, jak pistolet
Stary 2015-06-17, 09:31   #953
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Zakleja się pępek plastrem i ma to pomagać na chorobę lokomocyjną. Co ciekawe, wielu osobom pomaga Nie ma konkretnych badań, które by to potwierdzały albo obalały, bardzo możliwe że to jest efekt placebo, ale...spróbować można

No jak widać co lekarz to opinia.

Wszystkie tu w wątku piszemy od paru dni, że dzidziole mają zmniejszoną aktywność - pewnie przez pogodę, my jesteśmy zmęczone, to i one też Ewentualnie tak jaka pisała Mala, mają coraz więcej ciekawszych zajęć niż kopanie
To jak zaklejać usta plastrem w celach odchudzających ale jak komuś pomaga to niech sobie przykleja

Cytat:

O ten mam! I nie jestem zadowolona. Jak Mikołaj był maleńki to Zawsze mu pokazywało wysoką temperaturę a jak zmierzyłam w pupie to było ok. Wysłałam na reklamację i dostałam nowy, nadal to samo. W zależności od miejsca pomiaru jest różnica, a mowie o różnicy w milimetrach. U mnie i u męża były mniejsze rozbieżności. Teraz mu nie ufam i już. Ponoć kiedyś był produkowany we Włoszech i był super a teraz w Chinach produkcja...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:37   #954
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
śliczna!

Cytat:
Pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Tez mam uczulenie i mi gin mowil żeby brać zyrtec i wapno, wapno pije ale tabletek nie biorę, ja to uważam że każda tabletka może coś zaszkodzić nawet teoretycznie bezpieczna.
moja gin też powiedziała, że mogę wapno i doraźnie zyrtec albo alertec. też jak viki piję tylko wapno, bo każdego leku się boję jeszcze chyba elve pisała, że jej lekarz też pozwolił alertec?
Stary 2015-06-17, 09:55   #955
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
jeszcze chyba elve pisała, że jej lekarz też pozwolił alertec?
Tak, w razie konieczności, bo tak na co dzień nie biorę nic. Cetyryzyna należy do grupy B, czyli leków, które podczas badań amerykańskich bodajże wykazały szkodliwe działanie na płód zwierzęcy, ale na ludzki nie (nie wiem tylko kiedy te grupy były ustalone). Wiadomo, obojętne na organizm toto nie jest, ale nie wyobrażam sobie nie brać swoich leków przy ataku alergii - mam astmę na tle alergicznym i zaprzestanie leczenia mogłoby się skończyć katastrofą.

Wiem że lepiej unikać w pierwszym trymestrze:

"W roku 2008 opublikowano też nowe dane świadczące o wysokim bezpieczeństwie cetyryzyny u kobiet w I trymestrze ciąży (31), które potwierdzają poprzednie doniesienie z roku 1997 (32). W tym niemieckim badaniu prospektywnym w grupie matek leczonych CTZ wykazano podobny do grupy matek nie leczonych CTZ odsetek wad wrodzonych u noworodków (OR 1,07; CI 0,21-3,59), podobny odsetek spontanicznych poronień (OR 0,97; CI 0,54-1,65) oraz porodów przedwczesnych (OR 0,76; CI 0,35-1,5). Także masy urodzeniowe noworodków matek z obu grup nie różniły się od siebie istotnie statystycznie (p = 0,13). Jednakże część badaczy podkreśla, że niektóre zależności mogące decydować o bezpieczeństwie LPH w I trymestrze ciąży nie są jeszcze dokładnie znane i wymaga to dalszego zbierania danych (33)."

źródło

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2015-06-17 o 09:56
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 10:00   #956
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja komoda
Bardzo ładna

Cytat:
Moja chyba ostatnio bawi się pępowiną, strasznie głupie uczucie, jakby mi coś pępek ciągnęło do wewnątrz...

Cytat:
czytałam, że trzeba łykać na te skurcze więcej magnezu i w ciągu dnia ćwiczyć rozciąganie łydek, jakby to opisać kręcić stopami i przyciągać stopy do siebie i odpychać na zmianę (tylko palców stóp nie ciągnąć), a jak już skurcz złapie to uderzyć piętą o coś twardego, lub stanąć na zimnych płytkach, ale tych patentów nie próbowałam. dziś miałam spokój, ale faktycznie w ciągu dnia je ćwiczyłam
Stary 2015-06-17, 10:01   #957
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Cześć kobitki,

Wczoraj była u mnie położna i mi tłumaczyła, że dziecko ma prawo nie ruszać się 8 h (może spać być zmęczone). Dopiero po tym czasie trzeba podjąć próby obudzenia, położyć się na plecach po chwili przekręcić na prawy bok potem po jakimś czasie na lewy). Jak się nie uda to na IP.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2015-06-17, 10:01   #958
Daisy 85
Wtajemniczenie

kurde za 1,5 tyg rozpoczynam szkołę rodzenia, a koleżanka mi powiedziała, że to za wcześnie i żebym się przepisała na miesiąc później
Stary 2015-06-17, 10:04   #959
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Na łydki magnez koniecznie

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Wczoraj była u mnie położna i mi tłumaczyła, że dziecko ma prawo nie ruszać się 8 h (może spać być zmęczone).
Dzidziol też człowiek w końcu, czasem potrzebuje odpoczynku
Stary 2015-06-17, 10:12   #960
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Na łydki magnez koniecznie

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Dzidziol też człowiek w końcu, czasem potrzebuje odpoczynku
Dokładnie

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości