|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
Taki zastój był a teraz jak się wszystkie wzięły do roboty
![]() Szuu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 |
Zakorzenienie
|
nooo, ogarniasz dziewczyno
![]() ![]() o matko, spojrzałam na liste... jestem 4 w kolejce! ![]() sram po gaciach ![]() ....nooooo, chyba ze młoda zechce poczekać do terminu z om to jestem 8 ......... ![]()
#4653 |
Zakorzenienie
|
Jestem 11
![]() Tak sobie wbiłam do głowy, że mogę rodzić po tym weselu, że jestem przekonana, że tak będzie. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Zadomowienie
|
Gratulacje dziewczyny! !! Ja nie pisze duzo ostatnio ale czytam was!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Rozeznanie
|
Aika- gratulacje
A ja dostałam kolację, mam zbierać siły, skurcze z krzyża mniej więcej co 10 min, ale nic się na ktg nie zapisało, badana też nie byłam i nie wiem czy rozwarcie się powiekszylo, coś czuję ze całą noc tak Bedzie jak przy poprzednich porodach
#4656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem ostatnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Widać kto roboty nie ma ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Zakorzenienie
|
Aika i alkamor gratulacje
![]() ![]()
![]() |
#4659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jutro ide do mamy na obiad. wprawdzie to nie impreza, ale jak sie nażre klusek, potem pokręce troche w domu zadem to może i u mnie ruszy?? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4660 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tez jutro jadę do mamy ![]() ![]() Buu Tz wpadł na chwile, zjadł i juz go nie ma... Poprosiłam o wpisanie w terminarz seksow ze mna bo mam braki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | ||
Zadomowienie
|
Gigantka ;-)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 |
Zakorzenienie
|
oooo dokładnie tak bede jutro robić
![]() a właśnie dziś myślałam o tym, że tęsknie za czopkiem, dziękuje ![]()
#4663 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() ![]() Dziewczyny jak chcę iść na KTG (mam skierowanie) to muszę wcześniej się umówić? I nie wiem gdzie dzwonić - na oddział położniczy, na patologię czy do poradni ginekologiczno-położniczej szpitala? |
![]() ![]() |
![]() |
#4664 |
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu na Izbie robią bez wcześniejszego umawiania a później na oddział i tam sprawdza gin.
Pewnie zależy od szpitala. Najlepiej będzie jak zadzwonisz i się dowiesz. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Zadomowienie
|
Alkamor
![]() ![]() ![]() Pszczoua, smoczek jest be i go wypluwa. Moze musze sprobowac z innym albo poczekac
#4666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aika nie pamietam czy gratulowalam ![]() ![]() ![]() Ide pod prysznic i spac bo padam na pysk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas idzie się na ip a oni kierują dalej, ale formalności na ip. Dla pewności zadzwoń sobie i zapytaj
![]() |
#4668 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4669 |
Zakorzenienie
|
Dziecko już godzinę temu mi padło po zabawach z koleżankami. Też się chyba już położę, bo coś mnie nogi bolą, takie rwanie w łydkach, że nie mogę ich ułożyć.
Dobranoc ![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4670 | |||
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim alkamor i aika ogromne gratulacje
![]() ![]() ![]() Poryczałam się dziś znów... Zadzwoniłam do szpitala, zeby zapisać się na ktg na poniedziałek, a pielegniara z poradni do mnie, ze pierwszy wolny termin jest na piątek 26 czerwca ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4671 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- albo ja, kto wie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() noo prawie jak w UK ![]() Oczy już ok- nie ropieją. Ucho jeszcze śrenio, ale wierzę, ze jutro będzie już widoczna poprawa. Najgorszy jest kaszel, bo szarpie mi przy nim całym brzuchem i potem brzuch boli ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4674 |
Zakorzenienie
|
Gabi gratuluję
![]() ![]() Alkamor i Aika.też wielkie gratulacje ![]() Ja nie.mam jakoś weny na nic.. Jakoś taka bezsilna jestem ze.tylko śpię. Taki flaczek ![]() Dobrze ze tz jest bo tak to bym nawet i śniadania nie jadła. Jestem w trakcie nawału, więc cierpię. Tzn mam nadzieję ze.najgorsze już za.mną :p Testowalam dziś truskawki, mam nadzieję ze nic Lenie nie będzie. Po pomidorach i ptasim mleczku było ok ![]() Jak się nie obudzi to machne opis porodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie, ze testy jedzeniowe wychodza Wam dobrze ![]()
![]() |
#4676 |
Zakorzenienie
|
No więc, jak wiecie w niedzielę byłam ba tej rocznicy u teściów. W ciągu dnia meczyly mnie jakieś skurcze ale.miałam je gdzies bo ciągle coś mnie męczyło.Po 18 wróciliśmy do domu, Blanka ostała na noc.
Byłam padnieta tak ze zasypiałam ba stojąco. Uwalilam się na kanapie i chciałam zadzwonic do.mamy ze już jesteśmy i ze tz zaraz jej odstawi auto pod blok ale nie odebrała. Zara z oddzwonila i sięgając po telefon poczułam emajtkach mokro i.mówie nie.no chyba nie.sikalam bo dopiero co byłam. I.mam mówido.mnie żebym wstała. Wstałam pocieklo dalej, więc skończyłysmy gatke, dzwonię do tza.. Między czasie poszłam pod prysznic i zaczęły się mega skurcze. Tz wpadł zostawiając auto na.środku ulicy otwarte z kluczykami w drzwiach, myślał ze już rodze. Zabralismy się do.szpitala, droga była okropna, każdy zakręt, dół.. Masakra.. Już przybierałam takie pozycję ze tz się śmiał. Wychodze z auta a wody chlust, dobrze ze nie w aucie bo dopiero prany był ![]() Wpadamy na ta ip a tz od.progu się drze haloo ona rodzi ![]() Tam znów wody poszły, przyszła położna i to.ta.sama.co.mnie.przyjm owała.dwa razy poprzednio, zaczęła się śmiać i ja też. Zabrała mnie na.porodowke, 6cm. Podlaczyla ktg, dała butle z gazem, nawet nie wiem.co.ile.te skurcze były ![]() ![]() ![]() Po.ktg.poszliśmy pod prysznic i tam zaczęły się parte, więc siłą wyciągali mnie spod niego.. Badanie - 8 cm. Przyszedł gin i.mówi ze wiedział ze się spotkamy itd. Zabrały mi już gaz, żebym kontakt miała. Tz dzielnie masowal plecy, glaskal itd. Mega No i się zaczęły takie mega parte i 10 cm. Ale nie.mogłam się jakoś zgrać, parlam w policzki, skurcze krótkie.. Podali mi oxy i ruszylo.. Czułam jak.mi.schodzi przed wnętrznosci, tz mówi ze już widać lepek, ze włoski czarne a ja byłam tak zdezorientowana ze to już. I tak o 21.05 na brzuchu wylądowała Lena ![]() Była taka malutka i taka.. Dziwna, ze ja to, już, ze mieszkała tyle w brzuchu a teraz już tu jest i ja glaszcze. Tz się poplakal, przeciął pepowine, ja rodzilam łożysko. Ale po lozysku chlustnelo ze.mnie krwią, zawolali. Z powrotem gina, podali mi coś ze odlecialam i.mnie czyścili. Obudziłam się dopiero jak położna mnie zaszywala bo niestety pękłam. Na sali poporodowej siedział już tz, mówił ze wszystko mała jest ok, ze wszyscy już poinformowani, i po 23 pojechał do.domu a ja dostałam już Lene i.wio na oddział. Poród krótki, dwie.godzinki i bez większych komplikacji. Ja, przez czyszczenie mało krwawie, chodze w zwyklych podpaskach i krwawienie jak w 3 dzień.okresu. Tylko ten szew mnie trochę ciągnie ale jest i tak lepiej niż przy Blance. |
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4678 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() także ![]() ![]()
![]() |
#4679 |
Konto usunięte
|
Irmusia
![]() ![]() Kaja super opis, jutro dopisze bo teraz juz z tel w lozku jestem My po ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Wtajemniczenie
|
Dzis juz Was nie nadrobie. Dziekuje za wszystkie gratulacje. Jakby nie wyciagali ja ta przysawka to juz dzis bylybysmy w domu a tak do jutra musze zostac. Mam
Nadzieje ze rano wyjdziemy. Mala jest cudowna, Tz super sie spisal i ciesze sie ze byl ze mna caly czas, ogarnial co sie dzieje bo ja po gazie czulam sie jak na jakims haju i bylo mi wsztstko obojetne. W Bozeme tez zagladal bo mu polozna kazala ![]() W domu bylam moze kolo 2 h i potem skurcze sie zaczely co 3 min, dosc mocne. O 7:00 nie bylo rozwarcia a jak przyjechalismy po 12:00 to juz 8 cm bylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.