|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Amelia no wlasnie najgorzej jest jak zmuszają do porodu naturalnego , kiedy wskazana jest cesarka, tak jak u mnie
chociaz dzieki Bogu Ala miała 10 pkt ale tak sie wymęczyla, ze cale oczko miala opuchnięte i pozniej kilka miesiecy miala zaczerwienione.Królewna- to teraz tez bedzie CC? |
|
|
|
#1202 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
nie było mnie kilka dni i nie mogę Was nadrobić wizaż na komórce nie chce się ładować, chyba od nowa go zainstaluje a laptopa nie chciało mi się w upały włączać ale żyje:PMiałam dzisiaj glukozę, wg mnie poranne wymioty żółcią były o wiele gorsze! Nie taki diabeł straszny Śliczne macie ciuszki i brzuszki. Jestem teraz na forum na etapie porządków w szafach :P właśnie zamierzam kupić worki próżniowe idę się kąpać bo krzyże mi dają w kość! pa
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Co myślicie o tym kompleciku do łóżeczka? http://allegro.pl/15el-posciel-patch...403763033.html
Tak oglądam i oglądam i wszystkie są na jedno kopyto,a to takie inne. Podobało mi się takie z misiami strasznie ale chyba mi się odwidziało
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1205 | |
|
wkręcona :)
|
Cytat:
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
No trochę dużo tych elementów. Muszę zobaczyć czy jest mniej z tego wzoru
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Ale u mnie leje. W sumie dobrze może te cholerne pyłki przestaną mnie dusić ![]() A dzisiaj na SR byłam sama a mój spał w samochodzie heheh już nie chciał iść po ostatnim jak siedział jako jedyny facet. A dziś był inny rodzynek i jak gadałyśmy o tych dolegliwościach ciążowych to taki jakiś czerwony był
|
#1207 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uploadfromtaptalk1434659925535.jpg Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#1208 |
|
Wtajemniczenie
|
mala fajna ta pościel
ja poprzednio z takich rzeczy używałam tylko ochraniacza do łóżeczka, prześcieradełek i kocyków. W ogóle żadnych poduszek nie miałam, ani kołdry. Do wózka też nie Wózek pod główką wykładałam pieluszką flanelową, a w razie potrzeby dziecko okrywałam kocykiem cieńszym lub grubszym. W sumie mam wątpliwości czy dobrze robiłam czy źle
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak coś nie zginie i później się będzie uzywało chyba? A do wózka to tylko kocyk i żadnej kołderki na mrozy![]() Niud co do stanika do karmienia to przeciez do szpitala juz musisz mieć to jak po porodzie kupić?
|
|
#1210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Ja kołderki używałam jak mała miała trochę wiecej jak rok. Wcześniej śpiworek |
||
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Poduszeczka to wiadomo że nie dla noworodka, ale można ją zwinąć i pod plecki np podłożyć jak na boczku dzidzia leży? A ja bym zresztą chciała mieć wszyyyyyyyyyyyyyyystko
Tyle lat na to czekałam, że jakoś na drugie bardziej pożałuję pewnie hihih
|
#1212 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() uwielbiam jak nazywasz pieszczochę grażyna Cytat:
używałam masła kokosowego ale nie mogła zdzierżyć zapachu ciuchów, nawet po praniu, które śmierdziały starym olejem, ale dla małej sie poświęcę i zamierzam zamiast oliwki smarować ją własnie olejem kokosowym virgin ![]() No widzisz Maggie po co się chwalisz, teraz Królewna Ci będzie ciuchy podkupywać na aukcjach, albo cenę podbijać Cytat:
szare sówki, groszki i pepitka, wychodzą taniej i też można skompletować zestaw ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale takiemu małemu lepiej bez i wydaje mi się bezpieczniej, a kocyki bardziej miłe w razie czego. Poduszki są dzieciom dłuuugo zbędne i niepotrzebne.Młody dopóki się karmiliśmy to sypiał z nami, więc nie potrzebował swojej kołdry. Jak spał sam to pod kocykiem/ w śpiworku. Ale on zawsze się rozkopywał i nadal to robi, więc zimą po prostu go ubierałam do spania tak, żeby bez przykrycia ciepło mu było. W wózku zimą dziecko mi jeździło w kombinezonie, ewentualnie taka wózkowa osłonka na nóżki była też, także nawet z koca rzadko korzystaliśmy. Jakiś jeden/dwa biustonosze do karmienia trzeba by mieć przed porodem. U mnie w szpitalu następnego dnia położne łaziły za nami i marudziły, żeby biustonosze nosić.
|
|
#1214 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś nie mialam weny na pisanie. Jakos tak sie bule jak czuje. To tego wylałam nievhcący wrzątek na ręke. I siedziałam godz i moczyłam w chłodzie. Na szczęście opanowałam sytuacje. Ja właśnie też zaxzęłam się Zastanawiać czy kupować już tą pościel. Widziałam u koleżanek też kocyki dla dzieciora.
|
|
|
|
#1215 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To taki ideał żeby nie wydawać na marne kasy. Myślę, że i tak jeden kupię tylko po prostu z zapasem.Ja normalnie mam problem z doborem stanika przez duży biust a co dopiero do karmienia ... Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-06-18 o 23:35 |
|
|
|
|
#1217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do koszuli to ją mam i uwielbiam ![]() a ja nie wiem czym będę dzidzię smarować bo nie mogę znieść zapachu Bambino oliwki A co do pościelki to nie chcę sówek ani żadnych takich wzorków bo się tak już napatrzyłam na allegro, ze mi zbrzydły i szukam czegoś INNEGO W sówki mam pielunie z tetry i flanelkęCytat:
Cytat:
Też uważam, ze do karmienia to wcześniej, bo do szpitala trzeba i to chyba nie jeden bo co jak przecieknie?
|
|
#1218 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety wydaje mi się, że każdy kosmetyk w postaci olejku ma ten specyficzny zapach w kontakcie z ubraniem, ten olej kokosowy jak sie smaruje to pachnie super i plus taki, że jest naturalny i ubrania się ładnie dopierają
tylko po praniu te ubrania tak dziwnie zalatują...To ciiiii, z tym ubrankiem, może dziewczyny nie doczytają i mnie nie zbesztają ![]() no mi się te szare pościele podobają, bo są takie stonowane, a ja nie lubię jak się za dużo wokół dzieje, chodzi mi o kolory, a sypialnię zamierzam odwaznie przemalować na beż, brąz i amarant, więc resztę chcę neutralną ![]() Dobra idę myć grażynę dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:50 ---------- czyżbym znowu była ostatnia
Edytowane przez Daisy 85 Czas edycji: 2015-06-18 o 23:51 |
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
JA już grażkę umyłam właśnie i tez spadam do wyrka
DObranoc
|
#1220 |
|
Wtajemniczenie
|
Zacytowalam i uciekło gdzieś
MAŁA nie używam margaryny bo nie lubię wszędzie wyczuje, no chyba ze kasie jak piekę ciasta ![]() Moja tez dopiero chyba na około 9msc miała kołdrę ale w sumie u mnie styczniowe to mała była a później już lato to nawet pielucha ja tak tylko przykrywalam; ) ---------- Dopisano o 05:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:28 ---------- Daisy ubranko do chrztu? :O Szaleństwo ![]() ---------- Dopisano o 05:41 ---------- Poprzedni post napisano o 05:32 ---------- Z tymi stanikami do karmienia to ostrożnie ja miałam przed ciążą miseczkę A w ciąży zrobiło się C a dobę po porodzie miałam E! Szczęście nie zdążyłam wcześniej kupić bo rodziłam 2 tyg przed terminem to mi teściowa kupywala ma znajoma w sklepie z bielizną wiec mi kilka przyniosła i mogłam wybrać a jak wróciłam do domu to zamówiłam sobie z internetu ![]() ---------- Dopisano o 05:43 ---------- Poprzedni post napisano o 05:41 ---------- Ja w szpitalu miałam 3 koszulę i jedna miałam taką zwykła nie podobała mi się ale była tania i tez myślałam a co ja się tam będę stroić , ale jednak lepiej się czułam w tych fajnych , nie dość że czujesz się fizycznie źle to jeszcze ta koszula hala teraz sobie dokupie ładna bo jedna jeszcze mam ![]() ---------- Dopisano o 05:46 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ---------- Powiedziałam wczoraj do Tz ze zostało jeszcze 3,5 msc a on ze jak to ze myślał że z 5 ![]() ---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ---------- A tak po za tym to moja dziecko nie śpi od 4.30 Tz właśnie wyszedł do pracy i tak leżę chce spać ale nie mogę bo urwis biega po mieszkaniu ![]() ---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ---------- Znalazłam fajna instrukcje co ma zrobić mężczyzna aby poczuć się jak w ciąży; ) Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku: 1-3 miesiąc☠ 1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną☠rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co.☠ 2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.☠ 3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę.☠ 4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!☠ 5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.☠ 6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też! 7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.☠ 8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.☠ 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.☠ 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.☠ 3-6 miesiąc 1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.☠ 2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty.☠ 3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku!☠ 4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.☠ 5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.☠ 6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną.☠ 7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.☠ 8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga.☠ 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?☠ 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!☠ 6-9 miesiąc☠ 1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie. 2. Dolej wody do materaca.☠ 3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę.☠ 4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną.☠ 5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.☠ 6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem!☠ 7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny☠i wybaczający.☠ 8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko!☠ 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.☠ 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?☠ The end☠ No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie! Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac.☠
16.01.2014r. Inga 14.10.2015r. Nel <3 02.2017r. maleństwo <3 Edytowane przez AgatkaSz Czas edycji: 2015-06-19 o 05:37 |
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
hehhe Agatko dobre z tym porówaniem
Kurde ja spać nie mogłam No masakrę dzisiaj miałam w nocy. Coraz większy ucisk czuję na biodra jak leżę. Tak strasznie chciałam sie położyć w końcu na brzuchu i zasnąć a tu nie można i niech mi ktos powie, że ciąża to nie choroba a stan błogosławiony jak wczoraj wieczorem ledwo dyszłam, bo jakoś mi ciężko oddech było złapać. Jaki mam humor spaprany przez tą durną noc i jeszcze jak zasnęłam to je..ięte sny oczywiście. No... musiałam sie wyżalić
|
#1222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Zadomowienie
|
Faktycznie ja też dłuższy czas nie uzywalam kolderki i podusi, Michał spał w rozku pod kocykiem.
---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- A co do tego, że nie można nosic u ciebie Natalitka tych majtek to bym ich śmiechem zabiła to nie te czasy, że kobieta musiała plackiem leżeć na porodzie i nie miała żadnych praw. To moja sprawa czy będę mieć coś nałożone, jak zechce to nawet dresy założę.
|
#1224 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niech teraz krolewna kupuje ![]() Cytat:
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Mala, też miałam ciężka noc :-/ Co do tych majtek itp w szpitalu to nieźle jaja hehe ciekawe jak będzie u mnie ale z tego co czytałam opisy porodów z Niemiec to tak nawet dzień po można iść na gimnastykę żeby szybciej wrócić do formy . Po szpitalu bardziej dres przydatny niż szlafrok podobno ![]() Kurczę panicznie boję się bólu i chyba wolałabym mieć cc .. |
|
|
|
#1226 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Ja dzisiaj na krzywej cukrowej, ale mi się spać chce... Taka jestem nieprzytomna po wypiciu. Jeszcze trochę ponad godzinę.
Cytat:
Cytat:
Też uwielbiam chleb w jajku! Cytat:
U nas kołderka i podusia też bardzo późno w użyciu była. Najpierw rożek, później kocyk. Kołderka to dopiero na kolejną jesień\ zimę. Uzywałam prześcieradła, ochraniacze i tej falbanki maskującej do łóżeczka
|
|
#1227 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki AgatkaSz za potwierdzenie, czyli zrobię tak jak polozna doradziła wybiore model a po porodzie tż kupi odpowiedni rozmiar.
Dziewczyny które mają łóżeczka i kupują jaki rozmiar kupujecie ? Ja mam dość dużo miejsce i myślę żeby zainwestować i kupić takie łóżeczko na dłużej 140x70, któraś takie ma albo znajomych którzy kupili większe i mogą ocenić tą decyzję z perspektywy czasu ? |
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
A ten kocyk do przykrywania w wózku to ten akrylowych Wam chodzi? Taki gruby? Bo chyba nie cienki
Wybaczcie durne pytania
|
#1229 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam łóżeczko 120*60. A teraz właśnie kupiliśmy "dorosłe łóżko".
No to zależy od pory roku. Jak mróz to taki grubszy, jak wyższa temp to cieńszy np z polarku, wiosną - bawełniany albo pielucha flanelowa albo bambus na lato
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

chociaz dzieki Bogu Ala miała 10 pkt ale tak sie wymęczyla, ze cale oczko miala opuchnięte i pozniej kilka miesiecy miala zaczerwienione.
wizaż na komórce nie chce się ładować, chyba od nowa go zainstaluje a laptopa nie chciało mi się w upały włączać ale żyje:P

Serio, nie mam koncepcji jeśli chodzi o ciuchy szpitalne, najlepiej to w ogóle chyba koszulę rozpinaną od góry do dołu, nie? Najłatwiej się wtedy udostępnia potrzebną część ciała 

Ale jak coś nie zginie i później się będzie uzywało chyba? A do wózka to tylko kocyk i żadnej kołderki na mrozy

ale takiemu małemu lepiej bez i wydaje mi się bezpieczniej, a kocyki bardziej miłe w razie czego. Poduszki są dzieciom dłuuugo zbędne i niepotrzebne.
i niech mi ktos powie, że ciąża to nie choroba a stan błogosławiony jak wczoraj wieczorem ledwo dyszłam, bo jakoś mi ciężko oddech było złapać. Jaki mam humor spaprany przez tą durną noc i jeszcze jak zasnęłam to je..ięte sny oczywiście. No... musiałam sie wyżalić