|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
Jestem głodna... Ide po loda
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 03:12 ---------- Poprzedni post napisano o 02:58 ---------- https://instagram.com/p/4F19JkB5Gq Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja mam skurcze co 10 min z krzyża i trwają po 50-60 sekund. Pewnie koło 8 zacznę dopiero rodzić. A przed chwilą urodziło się maleństwo i tak pięknie płacze.
Jakub 26.11.2002r ![]() Oliwka 19.03.2008r ![]() Julcia 19.06.2015r ![]() ![]() Edytowane przez barbaritka84 Czas edycji: 2015-06-19 o 04:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | |
Zadomowienie
|
Dziekuje
![]() Cytat:
![]() A tak poza tym to u nas ok, malutka z kazdym dniem zmienia sie niesamowicie ![]() ![]() ![]() Gratuluje nowym mamuśkom ![]() Za pozostałe porody trzymam kciuki ![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Nie miałam jak do Was napisać ![]() Od wczoraj jesteśmy zmala w domu, miała żółtaczkę, ale jej poziom juz spadł dlatego zostawili nas na 6 dni, ściągam teraz pokarm wiec mam chwilkę by opisać Wam moj poród ![]() A wiec w nocy ok 22 zaczęły mi sie delikatne skurcze takie jak na miesiączkę, nieregularne, myślałam, że to jeszcze nie czas, ale stawały sie co raz bardziej silniejsze i regularne, Tylko ostrzegałam meza, ze dzis sie urodzi nasza córeczka i zeby był pod telefonem, wyszedł do pracy o 5.30 a ja przed 7.00 dzwoniłam do niego bo obracając sie na lozku usłyszałam pękanie pęcherza płodowego, zdążyłam wstać szybko z łóżka żeby go nie zmoczyć ![]() Szybki prysznic i na porodówkę, leżałam pod Ktg 30 minut, szyjki brak, ale nie rozwarta podczas badania wyleciała reszta wód płodowych, skurcze odczuwalam jak miesiączkę, następne badanie o 10 rozwarcie na 3 cm to juz trochę bardziej bolało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Mia ![]() Edytowane przez ultraviolwt188 Czas edycji: 2015-06-19 o 05:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Zakorzenienie
|
Wlasnie sie nasluchalam od poloznych jakie to mamy szczescie ze lezymy w tym szpitalu bo tak w sumie to nie ma miejsc. My ostatnia dobe bylysmy we trojke w piecioosobowej sali. Jedno trzeba przyznac ze ruch jest tam niesamowity
---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Cytat:
Najlepszy byl motyw pierwszego dnia jak trafilam na patologie ciazy. Babka podpina mi ktg a jak to w szpitalach model sprzed 20 lat. Wczesniej nikt mnie pod takie urzadzenie nie podpinal to i nie wiedzialam do konca jak to dziala. Pamietam ze ktoras z was pisala ze ma skurcze 40-60 i zaraz urodzila. Pani mnie podpiela kazala zaznaczac ruchy malej i lezec. Chwila mija a ja na zapisie mam skurcze 70-100 dziewczyny z sali patrza zdziwione na mnie i mowia ze zaraz bede rodzic a mnie nic nie boli. To sobie mysle ladnie, to porod nie taki straszny. Po 20min przyszla inna polozna spojrzala ze tamta cos nie wyzerowala wcisnela guzik i moje skurcze zeszly do 10 ![]() Teraz wiem ze skurcze na poziomie 60 sa juz bardzo bolesne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Konto usunięte
|
Ultra piękny opis
![]() Country u nas w jednym szpitalu do 24.06. nie przyjmują na patologie na szczęście nie w tym który sobie wybrałam ![]() ![]() Nie dzwonię zapisywać sie na ktg, tz powiedział ze pójdzie miedzy swoimi pacjentami bo chce obejrzeć sobie oddział ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze sie pochwale ze zostalo mi 1.5kg do wagi sprzed ciazy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluje mamusiom!!! ![]() ![]() Jakies takie te wszystkie opisy wzruszające dla mnie są mocno ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |||
Zakorzenienie
|
wow zazdroszczę
![]() Ja przez ostatnie 3 tyg przytyłam 5kg ![]() Irmusia dobrze, że ten antybiotyk chociaż działa. kombinuj jeszcze dziś z tym ktg. Kurcze nie wiem czemu u was takie problemy z tym ktg, u mnie można i do szpitala jechać a można i u położnej środowiskowej zrobić. A jak ktoś nie może przyjechać to ona sama ze sprzętem jeździ po domach bo jak ktos jest do niej zapisany to obowiązkowo musi mieć zrobione raz w tyg. Cytat:
Jak się akcja rozkręciła to konkretnie, dobrze, że zdążyliście dojechać Cytat:
mam nadzieję, że już rodzisz ![]() Cytat:
Kaja, Ultra piękne opisy! aż mi się płakać chciało jak czytałam ![]() ![]() Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-06-19 o 07:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Irmusia na Twoim miejscu to od razu dzwoniłabym do gin. Niech ona załatwia to ktg skoro tak Cię zlewa. Jaka u mnie dzisiaj pogoda do ![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny super opisy, fajnie poczytać ![]() ale Ci dobrze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Zakorzenienie
|
Kaja, Ultra suuuuuper opisy!!!
![]() ![]() ![]() Mój Tż już tak przeżywa, że na każde moje westchnienie pyta się czy rodzę ![]()
#4694 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4695 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast jadła rzadziej, co 3 - 3,5 h. Czasami nawet do 4 przeciągała. Ale bardzo szybko się to skończyło ![]() Cytat:
![]() ![]() Jaka dłuuuga! Cytat:
![]() aż się stresowałam Tobą po tym co pisałaś wczoraj.. kaja, ultra przepiękne opisy! ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4697 | |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() dzwonił mój tato- kupił mi bób!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() kaja, ultra, piękne opisy ![]() ![]()
![]() |
#4698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4699 |
Konto usunięte
|
U mnie lakiery GR sa w osobnym sklepie takim wielkim firmowym
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4700 |
Zakorzenienie
|
To pewnie u mnie też. A z takich dostępnych w tych drogeriach polecacie jakieś?
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Zadomowienie
|
U mnie Golden Rose kiedys mialo wlasny sklep/stoisko. W drogeriach nigdy nie widziałam.
Ale mnie tz wkurzyl od rana. On sobie jezdzi do pracy,na budowe czy gdzie dusza zapragnie i nie rozumie ze ja nie moge calymi dniami siedziec w domu ![]() Nawet z mala nie moge wyjsc sama na glupi spacer ze wzgledu na nieciekawa okolice -mieszkam miedzy dwoma cmentarzami,niedaleko ruchliwej ulicy bez mozliwosci przejscia z wozkiem. Normalnie jak wiezien ![]()
#4703 |
Konto usunięte
|
Bell air flow (ale tylko ten! w prostokątnych buteleczkach, nie okrągłych!) 13 zł w ross
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
Byla pediatra, Lena dalej ma te szmery na serduszku,malutkie i pewnie nic groźnego, ale trzeba sprawdzić. A w week nie ma kardiologa więc jedziemy dopiero we wtorek
![]() Dziś jedziemy do usc zarejestrowac malutka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziękujemy za opisy, suuper się je czyta i można sobie choć troszke wyobrazić jak to będzie wyglądać
![]() Cytat:
Mój tż już obiecuje ze na pewno będzie się zajmował i zabierał na spacerki córcie i psa bym miała czas dla siebie. Ale to na razie tylko obiecanki zobaczymy jak to będzie naprawdę ![]() Aaa wogole po miejscu w końcu pomalował tą nieszczęsna ścianę w salonie!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Zakorzenienie
|
Zalezy czego oczekujesz na patologii bylo spoko. Na poporodowej trzeba bylo sie upominac by cos pomogli. Szczesliwie w ostatnia noc byla na zmianie moja polozna z SR to ami bardzo pomogla ale ona w ogole fajna babka. Brak troche takiego zainteresowania personelu, o wszystko trzeba samej pytac
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Wtajemniczenie
|
Aa i Country brawo za wagę!! Też tak chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj po poludniu wychodzimy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Zakorzenienie
|
U nas tez szmery, byl kardiolog w szpitalu, miala echo, byla kilka razy dziennie zabierana na monitorowanie i za 6 tyg kolejne echo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.