|
|
#1231 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
CC też do bezbolesnych nie należy. I jednak dość upierdliwe może być, nie każda kobieta jest w stanie po cc normalnie śmigać, brać dziecko na ręce itd.
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Duże jest pewnie fajnym rozwiązaniem, ale wydaje mi się, że pod warunkiem że nie jest to zwykłe łóżeczko, a wynalazek który da się przerobić na "dorosłe" wyrko - nasza młodzież się zrobi w pewnym momencie samodzielna i łóżeczko przestanie pasować ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Przyszła kolejna przesyłka z ciuchami, tak patrzę i chyba już dość, ewentualnie jeszcze kupię ze 2-3 pary spodni/półśpiochów jak będę w Smyku. Reszta po porodzie. Czas się skupić na kwestiach higienicznych - pieluchy, laktator, butelki i tak dalej
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-06-19 o 10:22 |
|
|
|
|
#1232 |
|
wkręcona :)
|
Hej, Hej
Ja miałam całkiem dobrą noc.. ale codzinnie śnią mi się jakieś głupoty.. nawet jak zasypiam na chwile... ale czytałam, że to zupełnie normalne ![]() Zamówiłam wczoraj wieczorem tą sukienkową koszule zobaczymy jaka przyjdzie![]() Kurde to ile my tych kocyków musimy mieć??? Ja mam pierzynkę do łóżeczka... taaaką mięciutką ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Elvegirl jak już się pochwaliłaś, że przyszła paczka to teraz pochwal się co tam nazamawiałaś
|
#1233 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a oprócz tego kołderkę do łóżeczka i do wózka też, bo razem w zestawie były ![]() pochwal się jak dojdzie ![]() Elve czekamy na zdjęcia ![]() ja też dziś czekam na ostatnie przesyłki z allegro i... będę mieć już niemal wszystko zostanie tylko łóżeczko, komoda z przwijakiem i wanienka. no i proszek do prania i chusteczki nawilżane ale to przed porodem bo by zdążyły wyschnąć pieluchy, pampersy, butelki, smoczki, ręczniczki itp wszystko już mam :O
|
|
|
|
|
#1235 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mogę tak rodzic co rok . Przynajmniej tak było za pierwszym razem zobaczymy teraz Słyszałam że jeżeli kobieta przed ciążą była aktywna i w ciąży nie leżała to cc zniesie dobrze Ja mam wybór czy SN czy CC i narazić chce SN ale jak myślę że już mam bliznę po cc, to po co udawać twarda i się meczyc ale jako kobieta chce wiedzieć jak to jest Cytat:
i wydaje mi się ze gdybym miała mniejsze musiałabym juz wymienić a tak mam wyjęte szczebelki i Inga sobie wchodzi i wychodzi kiedy chce i ma jeszcze trochę miejsca ![]() Zmienię dopiero teraz aby druga miała gdzie spać
|
|
#1236 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
. Cytat:
Też się boję bólu, ale praktycznie każda kobieta, która miała CC odradza mi CC. Głównie przez to, że nie można się podnieść po porodzie i sporo z nich kiepsko przeszło rekonwalescencję po CC. Ja coraz bardziej jestem zdecydowana na poród SN. Oczywiście, jeśli będą wskazania do CC to się przy SN nie będę upierać, ale jak tylko będę mogła, to wolę urodzić SN. Cytat:
Piekę własnie truskawki pod kruszonką, ale coś mi się piec nie chcą
|
|
#1237 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Łóżeczko, dwa materace, dwie karuzele z zabawkami, komoda kąpielowa, wózek, poszewki na kocyki/kocyki (mam po dwa kocyki biedronkowe, ale jeszcze bym po jednym dokupiła), pieluchy, pampersy, podkłady pod prześcieradło, płyn do prania i płukania, chusteczki nawilżane, butelki, laktator, nakładki na cyc, katarek i gruszka, termometr, koszule nocne, majtki poporodowe, podkłady poporodowe, staniki do karmienia, wkładki laktacyjne...kremy do dupci dla dzidziola, coś do kąpieli dzidziola...o rany Wklejam fotki, niestety kijowe światło, leje dziś od rana O ile deszcz mnie bardzo cieszy, o tyle zdjęć się robić nie da
|
|
|
#1238 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
No lekki szok, człowiek nie wie kiedy będzie chrzcił, a tu już ubranko
![]() Cytat:
Pamiętam że jak poszłam do koleżanki do szpitala i zobaczyłam ją leżącą plackiem, obłożoną lodem i płaczącą z bólu (mimo przeciwbólowych) i wściekłości że nie mogła wziąć córki na ręce, to wtedy powiedziałam sobie, że nie ma opcji na CC u mnie Ale to i tak zależy od mojego gina.
|
|
|
#1239 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- cc to niestety też ból, ale po wszystkim.. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- prawdopodobnie tak..za mały odstęp czasu między dwoma porodami. Poza tym chyba nie chcę ryzykować SN, że pęknie mi macica i coś się złego stanie dzidzi..
|
|
|
#1240 |
|
|
Elve ale śliczne ubranka...
A co do kołderki jeszcze to ja uważam, że mi się bardzo przyda bo nie zamierzam jakoś wielce w domu mieć gorączki...normlana optymalna temperatura, więc w nocy dziecia trzeba ładnie przykryć ![]() (moi znajomi jak sie im dziecko urodziło to w domu 27 stopni normlanie sauna!!)
|
#1241 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
czyli nie ma reguły, nie przewidzi się, ech.---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
Spodenki w takie kropki i paski ![]() To wszystko z jednego sklepu, oni mają całe serie z takimi wzorami. Skończą się przeceny to nowe wzory rzucą ![]() Cytat:
ale wolę chyba cieplej ubrać dzidziola do spania, niż opatulać kołdrą - większa swoboda ruchów.
|
|
|
#1242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślę że nie ma różnicy jaki prod dużo zależy od kobiet , królewna szybko wstała po cc bo musiała i było git Ja widziałam kobiety po SN co nawet usiąść nie mogły i chodziły jak kaleki bo ich tyłki bolały i jak wychodziły ze szpitala to jak pingwiny ![]() Nic nas nie będzie boleć czy SN czy cc wszystkie szybko dojdziemy do siebie
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja zawsze byłam dość aktywna fizycznie, ciało miałam jędrne więc może bym szybko doszła po CC do siebie. jeszcze zobaczymy czy wgl mogę z moimi wąskimi biodrami rodzić naturalnie najwyżej spróbuję siłami natury a jak będę czuć, że nie dam rady to zażądam cesarki. w DE nie ma z tym tak problemu jak tutaj |
|
|
|
|
#1244 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Sama zobacz, endo.pl
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1246 |
|
|
A co do chrzcin dziewczyny to robicie w domu czy w restauracji? bo mój tż dzwonił ostatnio do restauracji i tak orientacyjnie pytał o chrzciny tj 80 zł od osoby plus picie i ciasto w własnym zakresie więc znośnie.. ale najgorsze jest to, że jest lipa z terminami
wolny jest albo 12 grudnia albo dopiero luty
|
#1247 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Haha
No niestety Ja już nie wchodzę, czekam na nową kolekcję ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Najprawdopodobniej w domu, zależy jeszcze od pory roku. Nawet o chrzestnych nie myśleliśmy, a to też dość istotne. No i o księdzu który ochrzci, bo znalezienie takiego, który nie będzie stękał żeby przy okazji wziąć ślub kościelny, trzeba jednak poszukać
|
|
#1248 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam takie głupie pytanie - jaki rozmiar skarpetek kupić takiemu maluszkowi?
|
|
#1249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do terminu, to ja bym chciała jak już będzie ciepło, czyli maj-czerwiec będziemy chrzcić pewnie
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, zamieszczam zdjęcia wczorajszych ubranek:-) i robie listę co mam a czego nie:-) jakiej firmy smoczki i butelki wybieracie?:-)
Przepraszam ze do góry nogami ale tel, bo przez kompa nie daje rady ost.
Najszczęśliwszy rok w moim życiu ![]() 12.10.2015 nasz największy Skarb Lena Edytowane przez ewlina Czas edycji: 2015-06-19 o 11:07 |
|
|
|
#1251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miałam jakoś 20osob juz nie pamiętam i jak bym miała robić to w domu to bym się zakopala w robocie, gdzie to wszystko pomieścić tyle talerzy nawet nie mam i lataj z kuchni do pokoju to kawa to zupa to obiad pilnuj aby nikomu nic nie zabrakło a i tak wyda się dużo kasy. Tak przy okazji miałam 26 października i było ciepło Inga miała body na ramiączka cienkie rajstopki sukieneczka cieniutka i takie fajne futerko a i balerinki Teraz chciałam zrobić chrzest ze slubem kościelnym ale mój tz mi jeszcze pierścionka nie dał wiec nawet nie myślę o terminie
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my będziemy chrzcić w Niemczech a więc będzie najbliższa rodzina - moi rodzice z siostrą i mam tż z partnerem i siostrą. plus chrzestni. i chyba w restauracji bo nie chce mi się bawić z tym w domu Ewlina super łowy ja mam butelki antykolkowe firmy MAM , a smoczki kurcze nie wiem bo już spakowane
Edytowane przez malinowa4 Czas edycji: 2015-06-19 o 11:12 |
|
|
|
|
#1253 |
|
|
No ja też nawet pod uwagę nie biorę w domu.. talerzy też tylu nie mam.. nam wyjdzie jakieś 17-20 osób...szkoda latania za tym wszystkim i robienia bałaganu w domu
a tak płacisz i nic cie nie obchodzi... jeszcze żarcie do domu dostaniesz co zostanie![]() a jak się wszystko policzy to nie wiem czy wiele taniej wyjdzie w domu jak sie wszystko pokupi...
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
i wiekszosc z pepco
tylko 2 ost bluzeczki z lupkpa po 2 zl ![]() A spiworek tez nie duzo bo 29 zl
|
#1255 |
|
|
Ewlina super łowy
![]() Mnie by sie chyba w nocy nie chciało dziecka jeszcze ze śpiworka wyciagać do przewijania ![]() Ja butelki kupuję dr.Brown czy jakos tak ma bardzo dobre opinie i pediatra ostatnio na jakimś portalu też polecał jak opowiadał o wszystkich butelkach... na drugim miejscu był Avent
|
#1256 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Też się nad tym zastanawialiśmy, bo chociaż jesteśmy wierzący, to nie w Kościół i ślubu kościelnego brać nie zamierzamy, ale póki co jednak jesteśmy za chrzcinami.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja będę celowała w Philips Avent.
|
|
|
#1257 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a myślicie już nad zakupem laktatora??
|
|
#1258 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja właśnie grzebię na allegro w tej sprawie
|
|
#1259 |
|
Wtajemniczenie
|
to się wtrafiłam
ja zastanawiam się nad elektrycznym Lovi, ma mnóstwo dobrych opinii, tylko drogawy
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

pieluchy, pampersy, butelki, smoczki, ręczniczki itp wszystko już mam :O

.
O ile deszcz mnie bardzo cieszy, o tyle zdjęć się robić nie da 

najwyżej spróbuję siłami natury a jak będę czuć, że nie dam rady to zażądam cesarki. w DE nie ma z tym tak problemu jak tutaj
ale boję się wchodzić, bo znów coś kupię