Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-19, 12:18   #4111
Blondynka17
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
ja ostatnio kupiłam 80G bo mnie ciśnie mega pod biustem. Mam też 75H. urosły mniej więcej o jeden rozmiar, martwi mnie to bo kupić coś niedrogiego na taki biust nie jest łatwo Na dodatek mam tak wrażliwe brodawki (nie wiem jak dziecko się przyssie jak to wytrzymam) a większość jest semi-soft.. Ale pilnuje się, nie chce mieć zwisów (moja mama ma ładny biust po ciążach, oby mi tak zostało). A Tż się cieszy bo lubi duże
Niestety w Pl niestandardowe rozmiary czyt. Powyzej A-D cenia sie jak na batorym. Ogolnie w takiej dziurze jak ja mieszkam dostac cos innego graniczy z cudem. To samo tyczy się obwodów ponizej 75 nie uświadczysz.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Mam zamówiony taki sam tylko mietowy na Allegro? Ja od producenta

Czyli jest okay?
Ja chcialam mietowy albo turkus, ale gramatura byla 265 i balam sie ze moze byc slaby. Wyglada ok w dotyku tez mily ale nie mam porownania z inna gramatura by stwierdzić czy ta jest okay ;-)
Stary 2015-06-19, 12:21   #4112
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Niestety w Pl niestandardowe rozmiary czyt. Powyzej A-D cenia sie jak na batorym. Ogolnie w takiej dziurze jak ja mieszkam dostac cos innego graniczy z cudem. To samo tyczy się obwodów ponizej 75 nie uświadczysz.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Ja chcialam mietowy albo turkus, ale gramatura byla 265 i balam sie ze moze byc slaby. Wyglada ok w dotyku tez mily ale nie mam porownania z inna gramatura by stwierdzić czy ta jest okay ;-)
http://www.tinystar.pl/pl/p/Minky-Opal-i-gwiazdki-M/155 -> o ten kupilam, ale sie nie znam na tych gramaturach
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 12:28   #4113
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Ja pie rd ole faceci to jednak sa beznadziejni.
prosilam go zeby byl o 1 .
oczywiscie go nie ma.
Do tego zeby bylo jeszcze ciekawiej nawet nie mam jak do niego zadzwonic bo nie doladowalam konta w telefonie....

Zaczynam miec swoje jazdy juz . Zaczynam się poprostu wkurzac.
a ten nawt nie zadzwoni
faceci sa do bani !!!

---------- Dopisano o 02:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

Allle tak nie spiac dopiero czuje jak mocno mnie kopie ta mala karateka

Jednak w dzien ma duzo mniejsza i lzejsza aktywnosc.

Dobrze ze te nogi na dole ma wole jak mnie tam kopie niz jak by miala w żołądek czy cos tam na gorze

---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:28 ----------

No wrocil jasniepan.
Oczywiscie nawalony bogu ducha winny. Z wielkim usmiechem smierdzacy fajami piwskiem zaczol mi dawac buziaki bleeeeee

Jestem zła i mam focha.
mogl zadzwonic i chociaż zapytać czy u mnie wporzafku

W dupie nie gadam z nim ani slowa nie powiem
Dobrze, że mój tż nie imprezuje
Ja wolę, jak mała kopie w górze, a nie w dole

Cytat:
Dzień dobry!

ja po wczorajszej wizycie. Było godzinne opóźnienie bo wcześnie nie było światła. Nasza mała pociecha waży 1455 g i wszystko u niej w porządku. Oczywiście sobie smacznie spała, ziewała i pozasłaniała czym trzeba, że jej nie zobaczyliśmy praktycznie wcale. Mieliśmy mieć 4D droższe o 100 zł od 2D, ale że nic nie było widać to wziął jak za 2D. Miło. Niestety nasze maleństwo jeszcze się nie przekręciło i lekarz zasugerował, że jeśli się nie przekręci to będzie CC (głowę na górze - poprzecznie miednicowo czy jakoś tak). Wiem, że ma jeszcze czas ale będziemy musieli to obserwować. Następna wizyta w 32 tyg. No i martwię się (wiem, że nie potrzebnie i na zapas) ale nie chcę CC.
Dobrze, że wszystko w porządku i że nie zapłaciliście więcej
Może jeszcze się przekręci w dobrą stronę, trochę czasu jeszcze ma

Cytat:
Moj niby lezy glowka w dol, jak ma czkawke to czuje jak podskakuje przy samym lonie, a kopniaki tez czuje na dole nie wiem jak on to robi chyba te girki na glowie trzyma hehe

Jest taki kod napewno w orange a czy w kazdej sieci to nie wiem ze mozna zadzwonic pod każdy nr na koszt odbiorcy jak mialam tel na karte to w sutuacjach kryzysowych sie przydawalo

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Bo to z tymi miseczkami nie jest tak prosto. Kiedys mi to kobitka wyjasniala. Ja zawsze kupowalam staniki z obwodem 70-75 ( ten drugi latwiej w pl kupić) a miseczka D. A co sie okazalo ze 70D i 75D to nie ta sama miska. 70D ma mniejsza miseczke. I tym sposobem wiem ze moj rozmiar to 70E teraz w ciazy to juz chyba F musze sie wybrac po cos wiekszego bo z tych mi sie juz wylewa
Noo nie jest prosto. Muszę się wybrać stacjonarnie, ale wcale nie jest łatwo znaleźć brafitterkę, żeby nie jechać na drugi koniec Wawy i nie zapłacić jak za 5 biustonoszy w innym sklepie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
A jak się mierzysz? Może się ściskasz? Spróbuj zmierzyć obwód w misce bez stanika w pochyle. Fajne tabelki do obliczania mają na stanikomanii. Teraz pisze z tel.jak wejdę na kompa to poszukam Ci linka.
Możesz tez zawsze iść zmierzyć stacjonarnie i potem kupić przez neta. Ale ja od siebie polecam Ci kupić coś lepszej firmy niż Atlantic.poczujesz różnice, a biust Ci podziękuję. I wątpię, że masz 75A. To rozmiar dość szerokiej babki bez biustu. Polecam wybrać się choć raz do brafiterki,która Ci dobierze stanik. Mieszkasz w Wawie,wiec spokojnie znajdziesz taki sklep. Jeszcze raz polecam, spróbuj, poczujesz wielką różnicę.

Ja też mam coś takiego, że jak gadam z dziewczyną z dużym biustem to się gapie a swój Lubie trzymać w rękach, ale mąż jest zazdrosny i mi zabiera; ) przy czym normalnie mam 65ff-g, g a teraz wskoczyłam na 70 g i w końcu uważam, że wielkość jest wystarczająca. Wcześniej mi było mało; )
Znalazłam na stanikomanii kalkulator. Ale pokazuje mi pod biustem 70 (mimo, że wpisałam 75cm to byle mi właśnie wychodzi) no więc pozostaje mi jednak stacjonarnie mierzyć. 'Spokojnie' znajdę taki sklep? Jakoś nie potrafię

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja też miewam takie sny. Najlepszy był jeden jak się wyprowadzałam z naszego domu żeby zamieszkać z nowym facetem i było mi tak żal że zostawiam mojego misia tutaj samego i zrozum kobietę
Hahahahaha mi się ostatnio śniło, że mieszkałam z tż w wielgachnym mieszkaniu, i mieszkała z nami jeszcze jakaś dziewczyna - no i sobie żyliśmy w trójkącie

Cytat:
Taaaa lampka i 0,9 promila wyszło. Jasssssssssne. Powinien przeprosić, poddać się karze i siedzieć cicho.
Dokładnie.
A jak mnie zdenerwowało, jak w tv usłyszałam o jakimś sportowcu czy kimś znanym, prowadzącym auto po alko. Zabrali mu prawko - uwaga! - NA 3 MIESIĄCE! Faktycznie, sporo go to nauczy, sądzę, że po tych 3 miesiącach już w życiu nie wsiądzie za kółko po pijaku

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 12:29   #4114
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
http://www.tinystar.pl/pl/p/Minky-Opal-i-gwiazdki-M/155 -> o ten kupilam, ale sie nie znam na tych gramaturach
Śliczny😊
Tez sie nie znam przerylam neta i wyczytalam ze im wieksza g tym lepszy polar. Dlatego zanim kupilam to wypytalam sprzedawcę jake ma gramatury. I okazalo sie ze od roznych producentow sa dlatego sie roznia. "Oryginalny" firmy Shannon Fabrics polar minky powinien miec 400g i takie niby ma lamilou i kilka innych firm ale wiadomo ceny sa duzo wyzsze.
Stary 2015-06-19, 12:30   #4115
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Ech, współczuję problemów z szyjką... Mam nadzieję, że odpoczynek pomoże A norma jest przekroczona tak niewiele, że miejmy nadzieję, że to nic poważnego.
A macie już imię dla Małego?
Dziękuję póki co zostaje Gabriel, ale nie mogę w 100% powiedzieć, że tak już zostanie.
Kupiłam dzisiaj podkłady dla małego z Dady za 13.99 i są całkiem porządne.
Dziewczyny czy któraś z Was nosi już regularnie wkładki (chodzi mi o biust) ? Bo mi tak leci, że już muszę a zapomniałam lekarza o to zapytać
Dobrze, że powstrzymałam się zakupami większymi ciuszkowymi bo w ciągu tygodnia dostałam praktycznie wszystko co przez pierwsze parę miesięcy będzie potrzebne, łącznie z kurteczkami, śpiworkami itd
Stary 2015-06-19, 12:32   #4116
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Mam dwie kiecki. Obydwie czarne.
jutro wesele. W czym ja mam isc ?
Tzn w ktorej
Obydwie okropnrvale wybrac musze nic innego nie mam ; (

Tej z dlugim rekawem to taki plus ze zaslania mi tluste ramiona z lekkim celulitem ... i nie musze zakladac nic na gore bo nic nie mam. Wszystko przymale :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150619_122100.jpg (76,3 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150619_122110.jpg (71,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150619_122128.jpg (75,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150619_122234.jpg (76,2 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150619_122328.jpg (78,2 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150619_122257.jpg (75,2 KB, 40 załadowań)

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 12:34   #4117
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ile koszul nocnych macie zamiar kupić? Ja mam dwie...
Ja mam dwie. Trzecią do samego porodu, starą swoją. I nie kupuję, chyba że po powrocie ze szpitala stwierdzę, że mam za mało

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Tzn w ktorej

Tej z dlugim rekawem to taki plus ze zaslania mi tluste ramiona z lekkim celulitem ... i nie musze zakladac nic na gore bo nic nie mam. Wszystko przymale :/
Mi się bardziej podoba ta bez rękawków.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-19, 12:36   #4118
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Śliczny😊
Tez sie nie znam przerylam neta i wyczytalam ze im wieksza g tym lepszy polar. Dlatego zanim kupilam to wypytalam sprzedawcę jake ma gramatury. I okazalo sie ze od roznych producentow sa dlatego sie roznia. "Oryginalny" firmy Shannon Fabrics polar minky powinien miec 400g i takie niby ma lamilou i kilka innych firm ale wiadomo ceny sa duzo wyzsze.

zobaczymy jak w realu, aczkolwiek widzialam te kocyki TinyStar na zywo i sa ladne

Wiesz moze jaka ten kocyk ma gramature?
Stary 2015-06-19, 12:41   #4119
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Ja biorę 4 - dwie do porodu (jedna w razie 'w' jakby się ta pierwsza wybrudziła itp.) i dwie na pobyt w szpitalu.

Cytat:
Czytałam że mniejsze w obwodzie o jeden rozmiar i większe w miseczce o 1-2 rozmiary. Albo wykpić się sportowym na pobyt w szpitalu a potem zobaczysz jak będzie.
Kurde jak ja mam obwód taki sam jak przed ciążą to mi chyba nie spadnie? Pewnie kupie go na ostatnią chwilę, bo może coś sie zmieni w tym temacie jeszcze

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 12:43   #4120
Panna Izabela
Zakorzenienie

Lecę się szykować do fryzjera, w końcu będę miała krótsze włoski, wyreguluję brwi i zrobię hennę, której dawno nie robiłam
I może poszukam jakiegoś dodatku do prezentu dla brata, ma jutro urodziny, obchodzimy w niedzielę... mamy dla niego szczoteczkę do zębów na baterie ze spidermanem, ponoć taką chciał. Trochę biednie wypadamy na tle innych (bumerang chciał od dziewczyny mojego brata, a hulajnogę od siostry ciotecznej), i mam obawę, że mi powie, że ode mnie chciał coś innego, tylko że ja go nie pytałam co chce tak jak reszta i kupiłam mu to, co mama powiedziała, że chce zawsze jak są w Rossmannie Niestety ten rozpieszczony dzieciak ma umyślone w głowie co od kogo chce dostać i potrafi powiedzieć wprost, że chciał coś innego. Mam nadzieję, że ja tak dzieci nie wychowam

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-19, 12:47   #4121
201701300931
Konto usunięte

U mnie wizyta kontrolna skończyła się na izbie przyjęć Miałam wody w dolnej granicy normy i moja gin wolała, żeby jeszcze ktoś to sprawdził. Na szczęście w szpitalu było już odrobinę lepiej i mnie puścili do domu. Tym razem byłam gdzie indziej niż ostatnio i od razu lepiej - lepsza organizacja, sprzęt, ludzie, szpital. Ale wolę tam nie rodzić, bo o tym szpitalu same negatywy są i ciągle jakieś afery...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 12:49   #4122
margaritkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Dziękuję póki co zostaje Gabriel, ale nie mogę w 100% powiedzieć, że tak już zostanie.
Dziewczyny czy któraś z Was nosi już regularnie wkładki (chodzi mi o biust) ? Bo mi tak leci, że już muszę a zapomniałam lekarza o to zapytać
Dobrze, że powstrzymałam się zakupami większymi ciuszkowymi bo w ciągu tygodnia dostałam praktycznie wszystko co przez pierwsze parę miesięcy będzie potrzebne, łącznie z kurteczkami, śpiworkami itd

Mi siara leci już chyba z 1,5 miesiąca. Widać to zwłaszcza nocą po mokrych koszulkach i prześcieradle-myślę,że jak leżę na boku to przycisnę cyca. Tż marudził też raz,że przy "przytulaniu" go zmoczyłam:P

Ubieram sportowy stanik i czasem dodatkowo do tego wkładki. Nie jest to jakaś duża ilość,ale zawsze coś.

Zazdroszczę wyprawki
margaritkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 12:55   #4123
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Tzn w ktorej

Bierz ta bez rekawkow, do tego jakies jasne dodatki marynarke i bedzie si
Cytat:
zobaczymy jak w realu, aczkolwiek widzialam te kocyki TinyStar na zywo i sa ladne

Wiesz moze jaka ten kocyk ma gramature?
Ten moj ma niby 320 a jaka naprawde pies wie ;-) moj byl szyty na zamowienie wiec moga sie roznic. A te tinystar to nie mam pojecia ale wygladaja bardzo podobnie.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Mi narazie kapie raz poraz, jak sie maluje to smeram ramieniem po cycku to cos poleci ale tylko z jednej piersi, narazie zapobiegawczo wkladam chusteczke i nigdy jeszcze nie byla mokra wiec u mnie to bardzo malo leci.
Stary 2015-06-19, 12:58   #4124
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
U mnie wizyta kontrolna skończyła się na izbie przyjęć Miałam wody w dolnej granicy normy i moja gin wolała, żeby jeszcze ktoś to sprawdził. Na szczęście w szpitalu było już odrobinę lepiej i mnie puścili do domu. Tym razem byłam gdzie indziej niż ostatnio i od razu lepiej - lepsza organizacja, sprzęt, ludzie, szpital. Ale wolę tam nie rodzić, bo o tym szpitalu same negatywy są i ciągle jakieś afery...
Ojej co za przeżycie:/ dobrze że wszystko się dobrze skończyło!

Aakkzzii bez rekawów, z jakąś jasną marynarką/kardiganem.
Stary 2015-06-19, 13:00   #4125
jamalowa
Raczkowanie

Cytat:
u mnie już też ok 1,5 miesiąca sączy się tak konkretnie - najbardziej z lewej piersi więc i na dzień i na noc wkładki zakładam

jamalowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 13:01   #4126
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Musiala bym cos kupic w sklepie. Cos na . Bo wszystko za male

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 13:10   #4127
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dobry wszystkim.
Dziś szaro i buro za oknem, a mały w brzuchu mi się wierci jak nie wiem co
Cytat:
Ja pie rd ole faceci to jednak sa beznadziejni.
prosilam go zeby byl o 1 .
oczywiscie go nie ma.
Do tego zeby bylo jeszcze ciekawiej nawet nie mam jak do niego zadzwonic bo nie doladowalam konta w telefonie....

Zaczynam miec swoje jazdy juz . Zaczynam się poprostu wkurzac.
a ten nawt nie zadzwoni
faceci sa do bani !!!

---------- Dopisano o 02:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

Allle tak nie spiac dopiero czuje jak mocno mnie kopie ta mala karateka

Jednak w dzien ma duzo mniejsza i lzejsza aktywnosc.

Dobrze ze te nogi na dole ma wole jak mnie tam kopie niz jak by miala w żołądek czy cos tam na gorze

---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:28 ----------

No wrocil jasniepan.
Oczywiscie nawalony bogu ducha winny. Z wielkim usmiechem smierdzacy fajami piwskiem zaczol mi dawac buziaki bleeeeee

Jestem zła i mam focha.
mogl zadzwonic i chociaż zapytać czy u mnie wporzafku

W dupie nie gadam z nim ani slowa nie powiem
Ha zaraz mi się moja akcja przypomniała z Tz ostatnio. No cóż faceci i alkohol.
Za rzuć fochem z przytupem tak jak ja i facet raz dwa się ustawi do pionu. Mój to latał kolo mnie na drugi dzień skruszony jak nie wiem co
Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Witam sie w 7 miesiącu. Aaaaa. Ale ten czas szybko minął. Kiedy? Pokoik dla dzidziusia pomaliwany. No i prawie wszystko kupione, zostala tylko szafa i komoda. Moze w sobotę pojade. Milego piateczku Uciekam do roboty.
To super. Nam zostało jeszcze pomalować pokój nasz i łóżeczko kupić.
W tym miesiącu mam zamiar pokupowac wszystko dla siebie do szpitala plus dziecka. Jakieś kosmetyczne sprawy zostawię na sierpień.
Kupię jeszcze pościel kocyki i rożek dla małego.
Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
A ja mam skierowanie do diabetologa . I chyba bedzie insulina . Przez 2 tygodnie diety schudłam kilogram.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Biedna ty rzytul:

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
aakkzzii ooo matko, faceci czasami naprawdę zachowują się tak jakby im mózg ktoś amputował.
Mnie jeszcze trzyma po tym weselu... najdziwniejsze jest to, że to nie jest już foch... rozmawiam z nim chyba normalnie, ale czuję jakiś taki...dziwny dystans, którego wcześniej nie było. Muszę chyba to dłużej przetrawić. To silniejsze ode mnie i dzieje się samo.

No i TŻ wczoraj rano wyjechał w delegację i nie było go na noc, wraca dzisiaj. Nie lubię być sama w domu gdy jest noc, kiepsko mi się spalo. Cala noc mialam wlaczony tv z min dzwiękiem, żeby nie było ciemno i zupelnie cicho. Dopiero ok 3 rano jak się przebudziłam na setne siku to wyłączyłam, bo już się wtedy szaro robi na dworze i juz się wtedy nie boję

Aaaa no i raz na ruski rok nie ma TŻ na noc a ja już go zdradzam...we śnie!!! śniło mi się, że on wyjechał a ja spakowałam swoje rzeczy i wyprowadziłam się do jakiegoś faceta (pierwszy raz kolesia na oczy widziałam) haha a ten facet się tak ucieszył, że mała bania. Zamieszkałam u niego, razem z tym facetem urządzałam pokoik dla dziecka... jajca jak berety. Co to siedzi w tej głowie.
Ohhh sny w ciąży są mega dziwne. A szczególnie o seksie hehe
Cytat:
Jak będą pisali o jakiejś wariatce w golfie w 30 stopniowych upałach to ja
Hehe ta ja bez klimy teraz ani rusz.
Dupa do wygody się szybko przyzwyczaja.
Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
No a ja mam w końcu śpioszki. Zauważyłam, że cieżko teraz kupic stacjonarnie. Chyba wszyscy wolą pajacyki, a ja zawsze opiekując sie dziećmi miałam śpiochy

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

.
Teraz ciężko z spioszkami aby kupić. Myślę że w połowie wakacji będą się pojawiać
Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
, wcale nie taka mała Na ostatnich zajęciach na sr za tydzień ma nam właśnie dokładnie powiedzieć o ćwiczeniach na dobrą pozycję dziecka to dam znać

O jezu, jak przeczytałam to pierwszy raz przeraziłam się, że jedziesz rodzić

Ja kupiłam sobie do porodu te koszule co aakkzzii wklejała, nie za piękne one, ale nie długie i można rozpiąć aby dziecko na cyca położyć.

Widziałam, że rozmawiałyście o stanikach to może mi doradzicie - mi praktycznie nie urosły cycki w ciąży i nie wiem jaki mam kupić stanik do karmienia U mnie w szpitalu jest wymagany, a przecież nie kupie za wielkiego, bo nawał mleczny pewnie będzie po 3 dniach, ale znowu w swoim rozmiarze też bez sensu kupować. Co myślicie?
Chętnie sama skorzystam z rad. Musze siąść i poczytać o tych stanikach do karmienia.
Cytat:
Ja będę miała 2. Bo u mnie w szpitalu dają koszule do porodu.
Cytat:
Ja kupilam taki na allegro na próbę za 67zl niby z gramatura 320g, zobaczymy po praniu , ale czaje sie na lamilou, kolezanka ma od roku i nie widac zuzycia
Śliczny. Im wyższa gramatura tym lepiej.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Tzn w ktorej

Aakkzzii ja bym poszła w tej na ramiączkach plus jakiś żakiet na to

Sama idę w czarnej i żakiet na to.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
No widzisz. Dostarczają nam te nasze dzieciaki atrakcji.
Stary 2015-06-19, 13:13   #4128
party_girl7
Zakorzenienie

Mi nic z piersi nie leci jeszcze...
Stary 2015-06-19, 13:14   #4129
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Mi nic z piersi nie leci jeszcze...
U mnie też nic nie ma...
Stary 2015-06-19, 13:14   #4130
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Hahahahaha mi się ostatnio śniło, że mieszkałam z tż w wielgachnym mieszkaniu, i mieszkała z nami jeszcze jakaś dziewczyna - no i sobie żyliśmy w trójkącie

Dokładnie.
A jak mnie zdenerwowało, jak w tv usłyszałam o jakimś sportowcu czy kimś znanym, prowadzącym auto po alko. Zabrali mu prawko - uwaga! - NA 3 MIESIĄCE! Faktycznie, sporo go to nauczy, sądzę, że po tych 3 miesiącach już w życiu nie wsiądzie za kółko po pijaku
Żeby życie miało smaczek raz dziewczynka raz chłopaczek haha

Ale ten sportowiec to w Polsce? U nas chyba nie ma takiej opcji w prawie żeby na 3 miesiące zabrali...

A taj w ogóle to ja też u fryzjera jestem, właśnie siedzę z farbą na głowie. Cieszę się że będę miała na głowie porządek. Od razu się człowiek lepiej czuje.

Cytat:
Napisane przez margaritkaaa Pokaż wiadomość

Ubieram sportowy stanik i czasem dodatkowo do tego wkładki. Nie jest to jakaś duża ilość,ale zawsze coś.

Zazdroszczę wyprawki
Ja też tak od 2 tygodni śpię w sportowym staniku i wkladkach bo bez tego piżama do prania po jednej nocy...
Stary 2015-06-19, 13:14   #4131
mysza007
Zakorzenienie

Witajcie

Jessooo, jak ja sie przestraszylam-od kilku dni byłam tykającą bombą, dziś zdenerwował mnie pies, no i wybuchłam. Tak sie zdenerwowałam, ze dostałam jakiegos dziwnego spięcia brzucha, ale w podbrzuszu jakos nie, tylko wysoko, tu gdzie teraz wypchnięty zołądek, do tego okropnie spięte mięśnie kręgosłupa, az sie ruszyc nie moglam. Brzuch jakoś nie stwardnial, ale sie tak przestraszyłam ze az sie rozpłakałam. Mały kopie normalnie.

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 13:19   #4132
didi9
Raczkowanie

Cytat:
O mam ten sam problem! Ja miałam manię kanapkową, potem owsiankową, potem kasze manną Teraz raz w tygodniu jem gotowane jajka, raz kiełbasę gotowaną, a tak to zazwyczaj kanapki, ale takie kolorowe z sałatą, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką.

A mi w nocy podczas snu, kiedy teoretycznie jest odpoczynek i nie powinien się spinać

O, fajnie Ja biorę ten przewijak http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90256727/ i tą komodę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10242635/

Dokładne tę komodę mamy właśnie dla małej, ten przewijak tez chcieliśmy na początku, ale on jest bejcowany na biało tylko, a komoda i łóżeczko malowane na biało i jest różnica i stwierdziliśmy, że nam ne pasi do siebie, ale owieczce na przykład to bejcowanie właśnie się bardzo podoba
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 13:40   #4133
dirtyblack
Raczkowanie

akzi - a mnie sie brdziej podobsz w sukience z dlugim rekawem. Dodalabym kolorowy naszyjnik, buty i torebke.

mnie tez jeszcze nic nie cieknie z piersi.
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 13:53   #4134
truskafffka91
Wtajemniczenie

Co myślicie o pieluchach bambusowych? Hit, czy kit?
Stary 2015-06-19, 14:01   #4135
agu23gda
Wtajemniczenie

aakkzzii zdecydowanie ta bez rękawów

Ja też jeszcze siary nie mam.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 14:12   #4136
loudres
Zadomowienie

Cytat:
no szkoda, że go nie zabrałaś jeszcze z żalu żeby mieszkał z Toba i Twoim nowym facetem... hahahha
Masakra... sny bywają choooore

Booże w dzień dobry tvn Olbrychski się tłumaczy z tego, że jechał na fazie samochodem... na bank sam chciał przyjść do tv się wyzalić, że wypił lampkę wina wieczorem... i jeszcze żona za niego szczeka a on robi z siebie ofiarę biedną... TVN to gówno jednak...dno i metr mułu...
Wkurza mnie jak jakaś osoba publiczna popularna pije alko idzie do tv i robią z niego ofiarę! A jak pan Janek zul z osiedlowe go baru wsiadł by to z więzienia by nie wyszedł. Zasrance zabrać prawko i tyle to też zwyczajny obywatel!
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 14:23   #4137
didi9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Noo nie jest prosto. Muszę się wybrać stacjonarnie, ale wcale nie jest łatwo znaleźć brafitterkę, żeby nie jechać na drugi koniec Wawy i nie zapłacić jak za 5 biustonoszy w innym sklepie

Znalazłam na stanikomanii kalkulator. Ale pokazuje mi pod biustem 70 (mimo, że wpisałam 75cm to byle mi właśnie wychodzi) no więc pozostaje mi jednak stacjonarnie mierzyć. 'Spokojnie' znajdę taki sklep? Jakoś nie potrafię
W warszawie jest kilka miejsc, w których kupuję staniki obecnie 80g z dobrymi brafitterkami. Sprawdz sobie Dopasowaną (Okrzei 24 na Pradze) i Lady's Place ( w pasażu handlowym nad metrem centrum- tam gdzie są perony albo na mehoffera na tarchominie- nie wiem gdzie mieszkasz dokładnie ). Możesz sobie tam pójść, pooglądać, pomierzyć, a kupić taniej przez neta na przykład. Ja na okres ciąży kupuję używki na allegro od ewy michalak- uwielbiam te staniki, ale sa dosyć drogie, a w ciąży zmieniałam już rozmiar 2 razy, więc nówki są w moim przypadku bez sensu.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
aakkzzii zdecydowanie ta bez rękawów

Ja też jeszcze siary nie mam.

Wg mnie również lepiej wygląda ta bez rękawów. a tak swoją drogą aakkzzzii co się stało z Twoją piękną żółtą sukienką? Jak zobaczyłam Cię w niej to bardzo mi się spodobała i chyba też taka kupię na wesele 11 lipca, które mamy, bo pewnie będzie upał, a ja mam tylko 2 sukienki ciążowe na lato, ale z rękawami takimi dłuższymi do łokcia (jedna biała, więc w ogóle odpada) i się ugotuję w nich pewnie, bo mi duszno jest non stooop...

A no i mi jeszcze siara nie leci, nie wiem może coś ze mną nie tak. Niedawno usłyszałam od jednej strasznej pani, że z takimi ogromnymi cycami to mam się nawet nie szykować na karmienie piersią ale nie wiem czemu, bo nie zapytałam- tak się speszyłam...
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 15:07   #4138
owieczkaa
Zakorzenienie

Aakkzzii - jestem przed komputerem i przyłączam się do chóru - lepiej Ci w tej bez rękawów.

Po drodze od fryzjera wpadłam do centrum handlowego i kupiłam to co chciałam i to jeszcze pasujące na brzuszek (bo rozmiar 44 haha) - koszulę w niebieskie paski i szmizjerkę. Po ciąży będzie oversize

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
A no i mi jeszcze siara nie leci, nie wiem może coś ze mną nie tak. Niedawno usłyszałam od jednej strasznej pani, że z takimi ogromnymi cycami to mam się nawet nie szykować na karmienie piersią ale nie wiem czemu, bo nie zapytałam- tak się speszyłam...
Siary może nie być przed porodem w ogóle i o niczym to nie świadczy. Najprawdopodobniej masz szczelniejsze zawory

A starsza pani niech sobie schowa takie bzdurne rady do kieszeni. Gdyby kobiety potrzebowałyby mikrocycków do karmienia to wszystkie na drodze ewolucji byśmy takie miały.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-06-19 o 15:05
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 15:08   #4139
grita
Rozeznanie

Hejo!
Dzisiaj niestety w naszej zwykłej porze spacerowej była straszna ulewa, więc z Młodą się wybrałyśmy po prezent dla mojego bratanka, bo jutro ma urodziny. Ech, jakieś głupie, wcale nieszczególnie duże, pudełko Lego i 180 zł w plecy. Poszaleli z tymi cenami Dobrze, że się składamy na ten prezent z moimi rodzicami, bo tak samemu mu kupić Lego, to albo jakiś malutki zestawik albo trzeba wydać kosmiczne pieniądze.
Dobrze, że dzisiaj przyszła kasa z Zusu, to popołudniu wybieram się poszukać tego i owego na wyprzedażach

Cytat:
Dzień dobry!

ja po wczorajszej wizycie. Było godzinne opóźnienie bo wcześnie nie było światła. Nasza mała pociecha waży 1455 g i wszystko u niej w porządku. Oczywiście sobie smacznie spała, ziewała i pozasłaniała czym trzeba, że jej nie zobaczyliśmy praktycznie wcale. Mieliśmy mieć 4D droższe o 100 zł od 2D, ale że nic nie było widać to wziął jak za 2D. Miło. Niestety nasze maleństwo jeszcze się nie przekręciło i lekarz zasugerował, że jeśli się nie przekręci to będzie CC (głowę na górze - poprzecznie miednicowo czy jakoś tak). Wiem, że ma jeszcze czas ale będziemy musieli to obserwować. Następna wizyta w 32 tyg. No i martwię się (wiem, że nie potrzebnie i na zapas) ale nie chcę CC.
Wiem, że się martwisz, bo mnie też to czasem zastanawia, czy Młody po tych ciągłych akrobacjach i kręciołkach nie ułoży się jakoś dziwacznie.. Jeszcze mają czas i miejsce, żeby się dobrze ułożyć, jak nie to będziemy ćwiczyć

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
A ja mam skierowanie do diabetologa . I chyba bedzie insulina . Przez 2 tygodnie diety schudłam kilogram.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Ech, dobrze że to już niedługo końcówka...

Cytat:
No a ja mam w końcu śpioszki. Zauważyłam, że cieżko teraz kupic stacjonarnie. Chyba wszyscy wolą pajacyki, a ja zawsze opiekując sie dziećmi miałam śpiochy.
Fajne te śpiochy! A gdzie je kupiłaś? I za ile jeśli mogę wiedzieć?
Mnie czasem w pajacykach wkurzała ilość napów, szczególnie w nocy

Cytat:
Widziałam, że rozmawiałyście o stanikach to może mi doradzicie - mi praktycznie nie urosły cycki w ciąży i nie wiem jaki mam kupić stanik do karmienia U mnie w szpitalu jest wymagany, a przecież nie kupie za wielkiego, bo nawał mleczny pewnie będzie po 3 dniach, ale znowu w swoim rozmiarze też bez sensu kupować. Co myślicie?
Chyba jak Ci się do tej pory obwód nie zmienił to tu bym nic nie zmieniała, tylko miseczkę wzięła większą. Rozmiar lub dwa, tylko chyba w ciemno, bez mierzenia, brać taki bez fiszbin, bo w nim nic nie będzie ugniatać jeśli będzie odrobinę za ciasny.
Podczytuję czerwcówki i jedna pisała, że od niewygodnych fiszbin ze stanika od karmienia zrobiło jej się zapalenie piersi..
Ja muszę pomierzyć te z pierwszej ciąży, ale i tak pewnie jakiś będę musiała dokupić. Rozważam kupno po prostu sportowego, przynajmniej na noc.

Cytat:
Ja też tak mam jak męża nie ma. Mimo, że teściowie za ścianą. Tylko szkoda, że ze strony tż tak nie ma. Mój mi mówił ostatnio że poza domem nie mógł spać, mi sie zrobiło miło a on na to : a to karetka, a to światła z dźwiękiem, a to śmieciarA
Sorki, ale okropnie mnie to rozbawiło Mój mąż czasem taki romantyczny, że normalnie ręce opadają, jak coś palnie to nie wiadomo czy się śmiać czy wkurzać

Cytat:
Tzn w ktorej

Fajnie wyglądasz w obu! Chyba ta na ramiączkach trochę lepiej leży na Tobie, spróbuj poszukać jakiegoś żakietu albo jasnego sweterka do niej i będzie ok

Cytat:
Oj, dobrze że wszystko się ok skończyło!
Patrz, jak to czasem pierwsze wrażenie może być złudne, mimo że wydaje się szpital na pierwszy rzut oka porządniejszy, to lepiej w nim nie rodzić...

Cytat:
Co myślicie o pieluchach bambusowych? Hit, czy kit?
Nie miałam przy córce, teraz chyba kupię, taką większą. Będzie służyła w domu jako otulacz albo lekki kocyk, bo mam same cieplejsze i byłyby za gorące.

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Daj spokój, w ogóle się nie przejmuj! Poglądy rodem z porodówek prlu. Karmienie nie zależy od wielkości piersi, spokojnie dzieci karmią i te mało i dużobiuściaste
Za produkcję mleka odpowiada tkanka gruczołowa i naprawdę rzadkie są przypadki, że kobiety mają jej zbyt mało, że wytworzyła się odpowiednia ilość mleka.
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 15:08   #4140
asia1010
Zadomowienie

Jaki rozmiar kołderki do lozeczka macie?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości