|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Ja chcialam mietowy albo turkus, ale gramatura byla 265 i balam sie ze moze byc slaby. Wyglada ok w dotyku tez mily ale nie mam porownania z inna gramatura by stwierdzić czy ta jest okay ;-) |
|
|
|
|
#4112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4113 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wolę, jak mała kopie w górze, a nie w dole ![]() Cytat:
i że nie zapłaciliście więcej Może jeszcze się przekręci w dobrą stronę, trochę czasu jeszcze ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jak mnie zdenerwowało, jak w tv usłyszałam o jakimś sportowcu czy kimś znanym, prowadzącym auto po alko. Zabrali mu prawko - uwaga! - NA 3 MIESIĄCE! Faktycznie, sporo go to nauczy, sądzę, że po tych 3 miesiącach już w życiu nie wsiądzie za kółko po pijaku
|
|
#4114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez sie nie znam przerylam neta i wyczytalam ze im wieksza g tym lepszy polar. Dlatego zanim kupilam to wypytalam sprzedawcę jake ma gramatury. I okazalo sie ze od roznych producentow sa dlatego sie roznia. "Oryginalny" firmy Shannon Fabrics polar minky powinien miec 400g i takie niby ma lamilou i kilka innych firm ale wiadomo ceny sa duzo wyzsze. |
|
|
|
|
#4115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupiłam dzisiaj podkłady dla małego z Dady za 13.99 i są całkiem porządne. Dziewczyny czy któraś z Was nosi już regularnie wkładki (chodzi mi o biust) ? Bo mi tak leci, że już muszę a zapomniałam lekarza o to zapytać ![]() Dobrze, że powstrzymałam się zakupami większymi ciuszkowymi bo w ciągu tygodnia dostałam praktycznie wszystko co przez pierwsze parę miesięcy będzie potrzebne, łącznie z kurteczkami, śpiworkami itd
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dwie kiecki. Obydwie czarne.
jutro wesele. W czym ja mam isc ? Tzn w ktorej ![]() Obydwie okropnrvale wybrac musze nic innego nie mam ; ( Tej z dlugim rekawem to taki plus ze zaslania mi tluste ramiona z lekkim celulitem ... i nie musze zakladac nic na gore bo nic nie mam. Wszystko przymale :/
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dwie. Trzecią do samego porodu, starą swoją. I nie kupuję, chyba że po powrocie ze szpitala stwierdzę, że mam za mało
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
|
#4118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zobaczymy jak w realu, aczkolwiek widzialam te kocyki TinyStar na zywo i sa ladne ![]() Wiesz moze jaka ten kocyk ma gramature? |
|
|
|
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę 4 - dwie do porodu (jedna w razie 'w' jakby się ta pierwsza wybrudziła itp.) i dwie na pobyt w szpitalu.
Cytat:
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę się szykować do fryzjera, w końcu będę miała krótsze włoski, wyreguluję brwi i zrobię hennę, której dawno nie robiłam
I może poszukam jakiegoś dodatku do prezentu dla brata, ma jutro urodziny, obchodzimy w niedzielę... mamy dla niego szczoteczkę do zębów na baterie ze spidermanem, ponoć taką chciał. Trochę biednie wypadamy na tle innych (bumerang chciał od dziewczyny mojego brata, a hulajnogę od siostry ciotecznej), i mam obawę, że mi powie, że ode mnie chciał coś innego, tylko że ja go nie pytałam co chce tak jak reszta i kupiłam mu to, co mama powiedziała, że chce zawsze jak są w Rossmannie Niestety ten rozpieszczony dzieciak
|
#4121 |
|
Konto usunięte
|
U mnie wizyta kontrolna skończyła się na izbie przyjęć
Miałam wody w dolnej granicy normy i moja gin wolała, żeby jeszcze ktoś to sprawdził. Na szczęście w szpitalu było już odrobinę lepiej i mnie puścili do domu. Tym razem byłam gdzie indziej niż ostatnio i od razu lepiej - lepsza organizacja, sprzęt, ludzie, szpital. Ale wolę tam nie rodzić, bo o tym szpitalu same negatywy są i ciągle jakieś afery...
|
|
|
|
#4122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi siara leci już chyba z 1,5 miesiąca. Widać to zwłaszcza nocą po mokrych koszulkach i prześcieradle-myślę,że jak leżę na boku to przycisnę cyca. Tż marudził też raz,że przy "przytulaniu" go zmoczyłam:P Ubieram sportowy stanik i czasem dodatkowo do tego wkładki. Nie jest to jakaś duża ilość,ale zawsze coś. Zazdroszczę wyprawki
|
|
|
|
|
#4123 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aakkzzii bez rekawów, z jakąś jasną marynarką/kardiganem.
|
|
#4125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
Musiala bym cos kupic w sklepie. Cos na . Bo wszystko za male
|
#4127 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wszystkim.
Dziś szaro i buro za oknem, a mały w brzuchu mi się wierci jak nie wiem co ![]() Cytat:
Za rzuć fochem z przytupem tak jak ja i facet raz dwa się ustawi do pionu. Mój to latał kolo mnie na drugi dzień skruszony jak nie wiem co ![]() Cytat:
W tym miesiącu mam zamiar pokupowac wszystko dla siebie do szpitala plus dziecka. Jakieś kosmetyczne sprawy zostawię na sierpień. Kupię jeszcze pościel kocyki i rożek dla małego. Cytat:
rzytul:Cytat:
Cytat:
Dupa do wygody się szybko przyzwyczaja. Cytat:
Cytat:
Ja będę miała 2. Bo u mnie w szpitalu dają koszule do porodu. Cytat:
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() Sama idę w czarnej i żakiet na to. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
Mi nic z piersi nie leci jeszcze...
|
#4129 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ten sportowiec to w Polsce? U nas chyba nie ma takiej opcji w prawie żeby na 3 miesiące zabrali... A taj w ogóle to ja też u fryzjera jestem, właśnie siedzę z farbą na głowie. Cieszę się że będę miała na głowie porządek. Od razu się człowiek lepiej czuje. Ja też tak od 2 tygodni śpię w sportowym staniku i wkladkach bo bez tego piżama do prania po jednej nocy... |
|
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Jessooo, jak ja sie przestraszylam-od kilku dni byłam tykającą bombą, dziś zdenerwował mnie pies, no i wybuchłam. Tak sie zdenerwowałam, ze dostałam jakiegos dziwnego spięcia brzucha, ale w podbrzuszu jakos nie, tylko wysoko, tu gdzie teraz wypchnięty zołądek, do tego okropnie spięte mięśnie kręgosłupa, az sie ruszyc nie moglam. Brzuch jakoś nie stwardnial, ale sie tak przestraszyłam ze az sie rozpłakałam. Mały kopie normalnie.
|
#4132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładne tę komodę mamy właśnie dla małej, ten przewijak tez chcieliśmy na początku, ale on jest bejcowany na biało tylko, a komoda i łóżeczko malowane na biało i jest różnica i stwierdziliśmy, że nam ne pasi do siebie, ale owieczce na przykład to bejcowanie właśnie się bardzo podoba
|
|
|
|
|
#4133 |
|
Raczkowanie
|
akzi - a mnie sie brdziej podobsz w sukience z dlugim rekawem. Dodalabym kolorowy naszyjnik, buty i torebke.
mnie tez jeszcze nic nie cieknie z piersi. |
|
|
|
#4134 |
|
Wtajemniczenie
|
Co myślicie o pieluchach bambusowych? Hit, czy kit?
|
|
|
|
#4135 |
|
Wtajemniczenie
|
aakkzzii zdecydowanie ta bez rękawów
Ja też jeszcze siary nie mam.
|
#4136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Możesz sobie tam pójść, pooglądać, pomierzyć, a kupić taniej przez neta na przykład. Ja na okres ciąży kupuję używki na allegro od ewy michalak- uwielbiam te staniki, ale sa dosyć drogie, a w ciąży zmieniałam już rozmiar 2 razy, więc nówki są w moim przypadku bez sensu.---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Wg mnie również lepiej wygląda ta bez rękawów. a tak swoją drogą aakkzzzii co się stało z Twoją piękną żółtą sukienką? Jak zobaczyłam Cię w niej to bardzo mi się spodobała i chyba też taka kupię na wesele 11 lipca, które mamy, bo pewnie będzie upał, a ja mam tylko 2 sukienki ciążowe na lato, ale z rękawami takimi dłuższymi do łokcia (jedna biała, więc w ogóle odpada) i się ugotuję w nich pewnie, bo mi duszno jest non stooop... A no i mi jeszcze siara nie leci, nie wiem może coś ze mną nie tak. Niedawno usłyszałam od jednej strasznej pani, że z takimi ogromnymi cycami to mam się nawet nie szykować na karmienie piersią ale nie wiem czemu, bo nie zapytałam- tak się speszyłam...
|
|
|
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Aakkzzii - jestem przed komputerem i przyłączam się do chóru - lepiej Ci w tej bez rękawów.
Po drodze od fryzjera wpadłam do centrum handlowego i kupiłam to co chciałam i to jeszcze pasujące na brzuszek (bo rozmiar 44 haha) - koszulę w niebieskie paski i szmizjerkę. Po ciąży będzie oversize ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() A starsza pani niech sobie schowa takie bzdurne rady do kieszeni. Gdyby kobiety potrzebowałyby mikrocycków do karmienia to wszystkie na drodze ewolucji byśmy takie miały. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-06-19 o 15:05 |
|
|
|
|
#4139 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Hejo!
![]() Dzisiaj niestety w naszej zwykłej porze spacerowej była straszna ulewa, więc z Młodą się wybrałyśmy po prezent dla mojego bratanka, bo jutro ma urodziny. Ech, jakieś głupie, wcale nieszczególnie duże, pudełko Lego i 180 zł w plecy. Poszaleli z tymi cenami Dobrze, że się składamy na ten prezent z moimi rodzicami, bo tak samemu mu kupić Lego, to albo jakiś malutki zestawik albo trzeba wydać kosmiczne pieniądze.Dobrze, że dzisiaj przyszła kasa z Zusu, to popołudniu wybieram się poszukać tego i owego na wyprzedażach Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie czasem w pajacykach wkurzała ilość napów, szczególnie w nocy Cytat:
Podczytuję czerwcówki i jedna pisała, że od niewygodnych fiszbin ze stanika od karmienia zrobiło jej się zapalenie piersi.. Ja muszę pomierzyć te z pierwszej ciąży, ale i tak pewnie jakiś będę musiała dokupić. Rozważam kupno po prostu sportowego, przynajmniej na noc. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Patrz, jak to czasem pierwsze wrażenie może być złudne, mimo że wydaje się szpital na pierwszy rzut oka porządniejszy, to lepiej w nim nie rodzić... Nie miałam przy córce, teraz chyba kupię, taką większą. Będzie służyła w domu jako otulacz albo lekki kocyk, bo mam same cieplejsze i byłyby za gorące. Cytat:
Za produkcję mleka odpowiada tkanka gruczołowa i naprawdę rzadkie są przypadki, że kobiety mają jej zbyt mało, że wytworzyła się odpowiednia ilość mleka. |
||||||||
|
|
|
#4140 |
|
Zadomowienie
|
Jaki rozmiar kołderki do lozeczka macie?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

urosły mniej więcej o jeden rozmiar, martwi mnie to bo kupić coś niedrogiego na taki biust nie jest łatwo
na Allegro? Ja od producenta 

czy kimś znanym, prowadzącym auto po alko. Zabrali mu prawko - uwaga! - NA 3 MIESIĄCE! Faktycznie, sporo go to nauczy, sądzę, że po tych 3 miesiącach już w życiu nie wsiądzie za kółko po pijaku 

. I chyba bedzie insulina
. Przez 2 tygodnie diety schudłam kilogram.
rzytul:
, wcale nie taka mała 

Dobrze, że się składamy na ten prezent z moimi rodzicami, bo tak samemu mu kupić Lego, to albo jakiś malutki zestawik albo trzeba wydać kosmiczne pieniądze.