Sierpniowe mamusie 2015 - część VII :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-19, 13:36   #91
kasperka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VII :)

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
No racja, racja. ALe masz tą perspektywę, że jeszcze troszkę i wrócicie na swoje. A nas zwodzą trochę. Miał być koniec czerwca, teraz polowa lipca. Oby nie przeciągali nam dalej.

Fuj. Jak ja się cieszę, że tutaj jedzenie w szpitalach to jest kilka dań do wyboru. Mała rzecz a jak humor poprawia
Ja zaraz dalej wracam do prasowania. a na obiad warzywa na patelnie z ryżem

Trzymam kciuki żeby poszło po Waszej myśli wszystko
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 13:36   #92
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

ech.. gdyby mnie czas nie naglił odpusciłabym mu te odpieluchowanie... ale skoro wytrzymałam tyle czasu to dam jeszcze sobie tydzien o ile cierpliwośc mi pozwoli bo dzis to już się popłakałm z bezsilności.. wyszlam do kuchni ale za mna przybiegł i spytał mamuś płacesz- ne płac . Trochę mi przeszło... bo nie jest w sumie winny .. tylko niedojrzały

mms u mnie to samo: Borys ? przecież to ruskie, więc już mam uszykowana odpowedz "protobułgarskie". Juz najlepsze było to jak "ktoś" powiedział takie pogańskie no to juz trzeba było dalej odpowiedz "Pierwszą znaną postacią historyczną, która nosiła to imię jest władca Bułgarów Borys I Michał, który w 864 r. wraz z całym swym krajem przyjął chrzest i który wkrótce po swej śmierci w 907 roku został ogłoszony bułgarskim świętym prawosławnym."
Stary 2015-06-19, 13:38   #93
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Z tą interpretacją się nie spotkałam, a przeleciałam kilka stron
Bywały momenty, że przejmowałam sie tym co mówią i zastanawiałam się, czy faktycznie Igor to odpowiednie imię, ale w końcu zmądrzałam i stwierdziłam, że mam gdzieś zdanie innych

a tak w ogóle to mówię do męża dzisiaj:

"Zobacz, od dwóch dni nie zjadłam nic słodkiego. Czyli początkowy okres karmienia piersią nie będzie taki ciężki" (no bo faktycznie nie miałam w ustach żadnego cukierka czy ciastka)

na co on:
"A ten słoik Nutelli, który od wczoraj opróżniłaś?"

No tak... On potrafi sprowadzić mnie na ziemię
Hahaha no nutella to nie slodycz tylko masło :-D
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 13:39   #94
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Z tą interpretacją się nie spotkałam, a przeleciałam kilka stron
Bywały momenty, że przejmowałam sie tym co mówią i zastanawiałam się, czy faktycznie Igor to odpowiednie imię, ale w końcu zmądrzałam i stwierdziłam, że mam gdzieś zdanie innych

"Zobacz, od dwóch dni nie zjadłam nic słodkiego. Czyli początkowy okres karmienia piersią nie będzie taki ciężki" (no bo faktycznie nie miałam w ustach żadnego cukierka czy ciastka)

na co on:

Na niemieckich kilku stronach jest taka interpretacja tego imienia
Ale mniejsza o to... tak jak juz napisalas uwazam, ze kazdy powinien sie kierowac swoim gustem i zdanie innych miec gdzies
Stary 2015-06-19, 13:40   #95
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
ech.. gdyby mnie czas nie naglił odpusciłabym mu te odpieluchowanie... ale skoro wytrzymałam tyle czasu to dam jeszcze sobie tydzien o ile cierpliwośc mi pozwoli bo dzis to już się popłakałm z bezsilności.. wyszlam do kuchni ale za mna przybiegł i spytał mamuś płacesz- ne płac . Trochę mi przeszło... bo nie jest w sumie winny .. tylko niedojrzały

mms u mnie to samo: Borys ? przecież to ruskie, więc już mam uszykowana odpowedz "protobułgarskie". Juz najlepsze było to jak "ktoś" powiedział takie pogańskie no to juz trzeba było dalej odpowiedz "Pierwszą znaną postacią historyczną, która nosiła to imię jest władca Bułgarów Borys I Michał, który w 864 r. wraz z całym swym krajem przyjął chrzest i który wkrótce po swej śmierci w 907 roku został ogłoszony bułgarskim świętym prawosławnym."

Tylko tu nie chodzi o Ciebie... Ty tu odgrywasz najmniejsza role - nerwy do kieszeni i jazda. Po prostu ewidentne widać, ze Twoje dziecko nie jest jeszcze gotowe a mówienie, ze nie masz czasu jest bezsensowne według mnie bo swoim brakiem czasu go nie pospieszysz ... Ja bym mu na trochę odpuściła

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 13:41   #96
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Ja bym zjadla pierogi z truskawkami albo.jagodami... Nawet z babcia dzis gadalam pytala kiedy robimy... Tylko ze ja teraz pranie wywieszalam i mi brzuch jak kamien sie zrobil... Nie msm sily... Znowu leze.
Połóż się i leż jerunie Ty jeden
Tak się chyba mówi tam u Was, nie ?
Stary 2015-06-19, 13:42   #97
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Na niemieckich kilku stronach jest taka interpretacja tego imienia
Ale mniejsza o to... tak jak juz napisalas uwazam, ze kazdy powinien sie kierowac swoim gustem i zdanie innych miec gdzies
Tak myślałam, że to z niemieckiej strony Dlatego ja sie z tym nie spotkałam... Tak czy siak my zdania nie zmienimy

Cytat:
Hahaha no nutella to nie slodycz tylko masło :-D
w sumie racja

Cytat:

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 13:43   #98
cassie24
Zadomowienie

Nutella no tak ja kocham to maselko

Ja mam faze ze wszystko co jem zagryzam slodkim albo lodami.
Stary 2015-06-19, 13:43   #99
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Połóż się i leż jerunie Ty jeden
Tak się chyba mówi tam u Was, nie ?
Pierunie :-D no na Śląsku sie tak mówi tam gdzie ślazacy mieszkaja. Ja juz mieszkam w zaglebiu slasko-dabrowskim i tu,, hanysów ,, nie ma wcale :-P
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 13:44   #100
cassie24
Zadomowienie

Cytat:
Pierunie :-D no na Śląsku sie tak mówi tam gdzie ślazacy mieszkaja. Ja juz mieszkam w zaglebiu slasko-dabrowskim i tu,, hanysów ,, nie ma wcale :-P
Ja pochodze z Piekar Slaskich
Stary 2015-06-19, 13:47   #101
Sectum_Sempra
Przyczajenie

Jess922 - dziękuję, że mnie utwierdziłaś w tym
mms_22 - co do mojej mamy to ograniczyłam kontakt, nie jest to łatwe, ale wiem, że tak musi być, może po rozwiązaniu bardziej przekona się do tego wszystkiego i nabierze większej wiary w nas.
Na szczęście nie ulegam jej presji i gdy chce pomarudzić oddaję ją w ręce TŻ, który cierpliwie ją wysłuchuje i próbuje ją poskromić ja niestety po rozmowach z nią mam huśtawkę nastroju, dlatego unikam długich rozmów.
Masz rację - Was nadgonić w tym wszystkim to trochę mission impossible wyszłam tylko na chwilę po paczkę z kosmetykami (przy okazji nie mogło się obyć bez kupienia owoców, tak dużo się naczytałam o nich tutaj, że uległam ) i już jest dużo tekstu, ale to dobrze

Cytat:
Ja jeszcze nie spotkałam się z chłopcem, który miał na imię Kuba. Zawsze to był Jakub, a że Kuba do niego mówili wszyscy, to swoją drogą...
ale powiem Wam, że niektóre zdrobnienia imion nijak mają się do tego "oryginalnego"... Np Jakub a Kuba, Joanna a Aśka, Aleksandra - Ola... Moim zdaniem te imiona powinny "działać" oddzielnie. Jak chcę Olę, to mam Olę a nie Aleksandrę itd...
Coś w tym jest.. Kiedyś dla mnie Ola może fajnie brzmiała, bo wymawiało się to krótko, ale kiedy muszę coś załatwić w urzędzie i słyszę Pani Olu, to gdzieś coś mnie kuje... Że nie mam na imię Ola, a Aleksandra, już chyba bym się lepiej czuła słysząc Aleks
Stary 2015-06-19, 13:49   #102
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Moja babcia, ktora mieszka w górach ma sąsiadkę ślązaczke i ona zawsze mówi JERUUUNIE
Moze to jakas zdrobniona forma jest hehe
Stary 2015-06-19, 13:50   #103
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bo ostatnio wpadło mi w ucho imie Aleksander. Olus, Olek wolała mama za synkiem jak Wam sir widzi?
Mi się podoba Aleksander, ale Olek już nie z wieloma imionami tak mam, no nie wiem.. dziwna jestem

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Ja za tydzien sie przeprowadzam, pierwsze zalatwimy sprawy hrzedowe, przemeblowanie w pokojach rodzicow, pozniej zaczniemy wykanczanie pokoiku dla malego, bedzie polaczony z naszym wiec drzwi trzeba wykuc. Ogolnie to dobrze zebysmy sie wyrobili do porodu ze wszystkim ale nie wiem, zobaczymy, plna poczatku zajmiemy salon bo blizej lazienka tzn mniej schodow do pokonania przed i po porodzie... A w naszym pokoju moze byc zbyt goraco. Wiec pewnie pierwsze tygodnie bedziemy z malucbem pietro nizej.
Masz już wybrany szpital gdzie będziesz rodzić? Orientowałaś się?

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
U nas na szczęście juz nie leje ale jak junior szedł do szkoły to lało mega
Lało, ale się wybrałam mimo wszystko ale i tak sobie nic nie kupiłam

Cytat:
Napisane przez Sectum_Sempra Pokaż wiadomość
Witam Sierpniowiczki
Witam

Tobie teraz stres niepotrzebny, więc lepiej żeby Cię mama nie denerwowała

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Witamy sie! Musze sie pochwalic moj syn zaczal dzis w koncu wolac siku!! Normalnie ciesze sie jak dziecko, zeszlo nam prawie 2 tyg nauki i gdyby nie to ze jestem w ciazy poddalabym sie a dzis sukces zadnej wpadki!
No to brawo dla synka
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 13:59   #104
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
no laseczka to może nie.. ale na pewno Niebrzydka tak o mnie mówi też teściówka
Niebrzydka
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
I ja też się melduje

Dziewczyny bo ostatnio wpadło mi w ucho imie Aleksander. Olus, Olek wolała mama za synkiem jak Wam sir widzi?
Bardzo ładne imię, mi dziś położna powiedziała że imię Adrian jest bardzo rzadkie w uk i mało popularne, to się śmiałam ze w Polsce przeciwnie
Cytat:
Napisane przez cassie24 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak z tel sie cytuje posty...

Przygarnelismy kiedys kota Kasie ale mial juz ok 5lat i do smierci Kasia zostala.
Ja mialam kota Puszka krolika Kitke psa Tino.

Historia z zycia.
Ide na spacer z kolezanka przez park ona mloda mama blizniakow z czego jeden mial na imie Kajtek. Przed nami idzie babcia i wola "Kajtus Kajtus do nogi"
Mina kolezanki mowila "babo zastrzele Cie"
Mój tż ma w Polsce psa Kajtka
Cytat:
Tylko tu nie chodzi o Ciebie... Ty tu odgrywasz najmniejsza role - nerwy do kieszeni i jazda. Po prostu ewidentne widać, ze Twoje dziecko nie jest jeszcze gotowe a mówienie, ze nie masz czasu jest bezsensowne według mnie bo swoim brakiem czasu go nie pospieszysz ... Ja bym mu na trochę odpuściła
ja ogólnie nie wypowiadam się na temat waszych sposobów odpieluchowania, ja mam skrajnie inne podejście. Bo nie chodzi tu o to czy dziecko "kuma" tylko o dojrzałość układu nerwowego który za to odpowiada i można i sto lat próbować i jeśli dziecko nie będzie dojrzałe to nauka nic nie da. Ale każdy robi jak uważa, mój Bartuś ma 21 miesięcy, lata w pampersie, posadze go na nocnik to ucieka, choć raz usiadł w ubraniu i zaczął na nim robić kupkę ale to był jednorazowy wyczyn podobno dziecko ma czas do 4rż.
Ja juz po wizycie, wszystko super, serduszko bije książkowo, moje wyniki świetne, następna wizyta w moim mieście w szpitalu, bo przychodnia będzie akurat nieczynna Adrian jest juz główka w dół

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 13:59   #105
Sectum_Sempra
Przyczajenie

Cytat:
Nutella no tak ja kocham to maselko

Ja mam faze ze wszystko co jem zagryzam slodkim albo lodami.
A co ja mam powiedzieć? W przeciągu 2-3dni zniknęły 2x słoiki 600g

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-19, 14:02   #106
Nicole`_
Zakorzenienie

Laski, a ja znów spałam pół dnia... zaczynam się zastanawiać czy to normalne. 3h spałam, po prostu padłam jak ścięta, nie było mowy żeby nie spać. Wczoraj 4 drzemki miałam!!! A gdyby nie telefon to spałabym dalej... nie wiem czy mała ma jakiś skok rozwojowy w brzuszku czy może coś nie tak jest ze mną? No to jest niemożliwe, nie robiłam dziś nic do 11 czym mogłabym się zmęczyć! Nawet z domu nie wyszłam

A teraz właśnie muszę szybko lecieć na targ po zakupy na obiad i owoce... takiej ochoty mi na czereśnie narobiłyście!
Stary 2015-06-19, 14:03   #107
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nadaje się nawet na zakupy, brzuch ciągnie mnie w dol... Już mam dość więc leżę na nowo ;/
Na obiadek robię fasolkę w bułce, kalafior w bułce, młode ziemniaczki z koperkiem, jajka sadzone i pomidoróweczkę
Maja mi pomogła więc już wszystko nastawione Malutka jest a tak rozumna, dumna normalnie z niej jestem... ja siedzialam kroilam a ta latala po kuchni nastawiała wszystko na gaz - ja tylko poodpalalam potem palniki nawet truskaweczki umyła i obrała szypulki...
Dobra córusia dba o mamusię Ty odpocznij wreszcie

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie :-*
Ja wlasnie wrocilam z banku i zakupow w warzywniaku... Padam, mdleje... Mecza juz mnie te schody, te drugie pietro wydaje mi sie coraz czesciej droga na koniec swiata, zwlaszcza z zakupami... Dzis rozmawialam z mama i mowie ze co dzien to mi co raz ciezej... A ona na to CO TY OPOWIADASZ, NIEMOZLIWE, TY LEWNIE CHCIALABYS JESZCZE URODZIC W BIEGU... Ze wie co to znaczy bo 5razy musiala to przetrwac... (podziwiam....) A pozniej sie zaczelo ze powinnam troche zwolnic tempa, wiecej odpoczywac i ochrzan na zapas zebym przy przeprowadzcce nic nie dzwigala bo zebym nie narobila tragedii i z dwoch zyc narobila zero... No a pozniej juz jak jej przeszlo to zaczela sie rozmowa normalna ;-) i milisie porzegnanie ;-) wiecie co? Nie chce mi sie jechac do pracy... Dobrze ze to juz dzis koniec... O 18bede juz po ale czuje sie po tej nocy taka wyczerpana ze ledwo co zyje... Dzis nic nie zrobilam a nie mialam czasu polezec nawet... Nie wiem gdzie ten dzien sie podzial...
Dobrze, że już kończysz tą pracę

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Wiecie co podali na obiad? Półsurowe jajko, ciapę ze szpinaku i wodniste ziemniaki. Jak zobaczyłam talerz to od razu oddałam. Dobrze ze pierogi mam jeszcze.
Bleh... też bym oddała

Cytat:
Ja właśnie zrobiłam obiad, w rezultacie zrobiłam dwie zupy - botwinkę i krem z ziemniaków, naleśniki z dżemem i koktajl truskawkowy... Kto co będzie chciał jeść to sobie zje, reszta zostanie na jutro a jak sie przy tym gotowaniu zmęczyłam...
Ależ pyszności jak zwykle

Cytat:

na co on:

'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2015-06-19, 14:04   #108
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Niebrzydka

Bardzo ładne imię, mi dziś położna powiedziała że imię Adrian jest bardzo rzadkie w uk i mało popularne, to się śmiałam ze w Polsce przeciwnie

ja ogólnie nie wypowiadam się na temat waszych sposobów odpieluchowania, ja mam skrajnie inne podejście. Bo nie chodzi tu o to czy dziecko "kuma" tylko o dojrzałość układu nerwowego który za to odpowiada i można i sto lat próbować i jeśli dziecko nie będzie dojrzałe to nauka nic nie da. Ale każdy robi jak uważa, mój Bartuś ma 21 miesięcy, lata w pampersie, posadze go na nocnik to ucieka, choć raz usiadł w ubraniu i zaczął na nim robić kupkę ale to był jednorazowy wyczyn podobno dziecko ma czas do 4rż.
Ja juz po wizycie, wszystko super, serduszko bije książkowo, moje wyniki świetne, następna wizyta w moim mieście w szpitalu, bo przychodnia będzie akurat nieczynna Adrian jest juz główka w dół
Brawo
Stary 2015-06-19, 14:05   #109
belleza_ines
Wtajemniczenie

Witam w 35tc
zaginęłam na kilka dni, TŻ wrócił z za granicy i na nic czasu nie miałam zaczęliśmy w końcu wszystko załatwiać, kompletować wyprawkę i tak cały tydzień

W końcu zamówiliśmy łóżeczko, będzie za jakieś dwa tygodnie, zastanawiamy się na wózkiem. Pokupowałam resztę rzeczy, typu skarpetki, czapeczki.
Jeszcze pościel, kocyk, rożek i kosmetyki

Śledziłam Was regularnie w wolnych chwilach, ale na pisanie miałam brak czasu musiałam się nim nacieszyć w końcu jest obok mnie i jestem dużo spokojniejsza o sprzątaniu i gotowaniu już nie muszę myśleć. TŻ wszystko robi, nawet mi głupio, bo nic mi nie da samej zrobić.

Poza tym byłam w środę na wizycie, moja malutka ma ok 2,5kg, położenie główkowe, więc na razie jest ok. A co najlepsze szyjkę miesiąc temu miałam 2,5cm, a w środę o dziwo 3,2cm

Edytowane przez belleza_ines
Czas edycji: 2015-06-19 o 14:09
belleza_ines jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-19, 14:05   #110
heroine86
Zakorzenienie

Temat imion- temat rzeka prawda jest taka, że każdemu co innego się podoba i nikomu nic do tego... jeden ma takie zdanie, drugi inne i loozz u nas jeszcze niewybrane, bo z TŻ-tem nie możemy dojść do porozumienia mamy kilka wstępnie wybranych, ale co z tego jak nasze wizje się nie pokrywają
Stary 2015-06-19, 14:06   #111
cassie24
Zadomowienie

Powiem jedno: jestem glodna! Pol godziny temu zjadlam obiad

MSLullaby gratuluje udanej wizyty

Edytowane przez cassie24
Czas edycji: 2015-06-19 o 14:08
cassie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 14:08   #112
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem jedno: jestem glodna! Pol godziny temu zjadlam obiad

kasperka gratuluje udanej wizyty
To Lulla miala wizytę

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Temat imion- temat rzeka prawda jest taka, że każdemu co innego się podoba i nikomu nic do tego... jeden ma takie zdanie, drugi inne i loozz u nas jeszcze niewybrane, bo z TŻ-tem nie możemy dojść do porozumienia mamy kilka wstępnie wybranych, ale co z tego jak nasze wizje się nie pokrywają
Pochwal się
Stary 2015-06-19, 14:11   #113
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
To Lulla miala wizytę

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Pochwal się

Zepsuła mi się wizja obiadu. Nie mam ani masła ani margaryny żeby zrobić zasmazke z bułki tartej i chyba zamiast fasolki będą frytki to nic ze wróciłam obladowana z zakupów jak osioł a nie kupiłam akurat tego co potrzebuje

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-19, 14:12   #114
roxana_lu
Zakorzenienie

Kasperka - łap !

ImageUploadedByWizaz Forum1434719548.559509.jpgImageUploadedByWizaz Forum1434719560.266306.jpg

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-19, 14:13   #115
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Niebrzydka

Super

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-19, 14:13   #116
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Osz Ty !!!
Przepis proszę
Stary 2015-06-19, 14:18   #117
Sectum_Sempra
Przyczajenie

Cytat:
Dopiero co jadłam, a przez te cuda znowu nabrałam ochoty
Stary 2015-06-19, 14:18   #118
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Laski, a ja znów spałam pół dnia... zaczynam się zastanawiać czy to normalne. 3h spałam, po prostu padłam jak ścięta, nie było mowy żeby nie spać. Wczoraj 4 drzemki miałam!!! A gdyby nie telefon to spałabym dalej... nie wiem czy mała ma jakiś skok rozwojowy w brzuszku czy może coś nie tak jest ze mną? No to jest niemożliwe, nie robiłam dziś nic do 11 czym mogłabym się zmęczyć! Nawet z domu nie wyszłam

A teraz właśnie muszę szybko lecieć na targ po zakupy na obiad i owoce... takiej ochoty mi na czereśnie narobiłyście!
To chyba normalne... Ja dzisiaj też położyłam się, bo mi sie brzuch stawiał, a okazało sie, że obudziałam się po 1,5 h a miałam tylko poleżeć :p ale dzisiaj u nas pada i ogólnie głowa mnie od rana boli

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez belleza_ines Pokaż wiadomość
Witam w 35tc

Poza tym byłam w środę na wizycie, moja malutka ma ok 2,5kg, położenie główkowe, więc na razie jest ok. A co najlepsze szyjkę miesiąc temu miałam 2,5cm, a w środę o dziwo 3,2cm
Gratuluję kolejnego tygodnia i wizyty Ale duża dziewczynka

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 14:18   #119
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Osz Ty !!!
Przepis proszę

Ziemniaki obieram, kroje w kostkę i gotuje w wodzie do miękkości. Po ugotowaniu odcedzam.

Do gara daje masełko, pokrojone liście i łodygi botwinki, starte buraczki. Chwile podsmażam, dodaje ząbek czosnku. Zalewam woda i gotuje do miękkości. Dodaje ziemniaki, sól, pieprz. No i dość trochę śmietany, byle nie słodkiej gotowe

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-19, 14:18   #120
cassie24
Zadomowienie

kasperka tak tak poprawilam sie, z tel wszystko mi sie pomieszalo

Mamusie z DE kiedy jedziecie di szpitala zrobic termin na 'planowanie porodu'?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości