Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-19, 23:38   #1411
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
tak jak zamawiałam, bodajże od huba.. coś tam ekspresowa przesyłka i wszystko w porządku. Ceny też ok Mają cudne przewijaki i pieluszki tetrowe oraz flanelowe, są po prostu boskieee
Ja zamawiałam ponad 20 pierdół z HubiWorld czy jakoś tak co jest link właśnie na 1 stronie i super sprzedawca nawet jak podkłądu do przewijania nie było w tym wzorze co zamówiłam to Pan dzwonił i pytał czy może być inny czy oddać pieniądze

A co do tego wątku o monitorach oddechu to co myślicie o tym co dziewczyna pisała Snuza Halo http://allegro.pl/snuza-halo-hero-mo...411174405.html
Czy to już przesada z takim przenośnym?
Stary 2015-06-19, 23:40   #1412
Amelie04
Zakorzenienie

ja mam angelcare i nie zawiódł mnie ani razu.. raz córcia przestala oddychac to od razu dzwonil.

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

nie wiem czy ten snuza nie przeszkadza maluszkowi ?
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 23:49   #1413
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
ja mam angelcare i nie zawiódł mnie ani razu.. raz córcia przestala oddychac to od razu dzwonil.

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

nie wiem czy ten snuza nie przeszkadza maluszkowi ?
No właśnie też się zastanawiam czy nie będzie wkurzać i malucha i mnie JAk kupiłam sobie kiedyś krokomierz i miałam nosić to po 2 dniach zrezygnowałam bo mnie szlag mało nie trafił. W dodatku ciągle bym pilnowała czy nie spadł a to dużo kasy przecież i jakoś nie jestem przekonana
Stary 2015-06-19, 23:54   #1414
Amelie04
Zakorzenienie

no moim zdaniem ten pod łóżeczko lepszy, nam sie nie nigdy nie zsunąl ani nic, a bardzo czuły jest, ale to juz jak kto woli

edit mialo byc pod materacyk
Stary 2015-06-20, 00:17   #1415
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
no moim zdaniem ten pod łóżeczko lepszy, nam sie nie nigdy nie zsunąl ani nic, a bardzo czuły jest, ale to juz jak kto woli

edit mialo byc pod materacyk
heheh zajarzyłam mimo zbudynienia

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

czas do wyrka. DObranoc
Stary 2015-06-20, 01:32   #1416
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
oj skąd to znam a dziś w nocy to już wgl chyba rekord sikania pobiłam hehe
Właśnie mnie obudził pełny pęcherz
Teraz zasnąć nie mogę, bo jak już wstałam, to musiałam się napić, bo w gardle zaschło i się córcia zbudziła i robi łubudu łubudu

Cytat:
Malinowa no chyba ja tylko mam takie znajome
Toska tez tak mam momentami. czasem mały uciska mi cos po prawej str brzucha i jak dotkne to strasznie boli, ale czuje ze twardo, tzn ze tam siedzi.
Też się rozkłada tak, że aż jęczę że boli

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Tosia to ja się boję kichać albo kaszleć bez wkładki hihih że jakaś kropka poleci, bo i tak było jak mocno kichnęłam
Ja najgorzej miałam jak byłam chora i kaszałam
Po pierwszym porodzie wróciło do normy to i teraz mam nadzieję wróci

Cytat:
A ja jeszcze o wyprawce do łóżeczka. CO myślicie o ciemnym beżu i jasnym beżu? Kurde jasny mi się bardziej podoba, ale mam taką waniliową ścianę i boję się że się zleje http://allegro.pl/15ele-90x120-posci...379392541.html[COLOR="Silver"]
Jeśli mogę być szczera, to te mi się nie podobają żadne ani wzór ani kolory. Fajniejsza była ta którą pokazywałaś wczoraj chyba.
A pewna jesteś że chcesz te wszystkie baldachimy itd? Nie wystarczy kilka podstawowych elementów?
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 05:30   #1417
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:

600 zł? heheh szalona kobieto ale dzidzia kosztuje i taka prawda

ile ma ta komoda głębokości bo do przedpokoju by się zdała u mnie
48cm, na stronie są dokladne wymiary

Cytat:
Może mieć przewijak na te komodę ale z krzesła będziesz musiała śmierdziuszka przebierać
JAk wanienkę ze stelażem NA ŁÓŻKU
My w sypialni będziemy kąpać bo łazienka za mała
A no na naszym łózku jak emylka na kanapie
Qrde, z miejscem na kąpiel to mam największy problem, łazienka za mała, a w sypialni jak upchne wszystko to zmieści się tylko na łóżku :/ Chyba bede musiala w salonie albo pokoju z garderobą? Tylko wolalabym mieć wszystko w jednym miejscu Ehh, pokombinuje jeszcze

Cytat:
Mała połowy nie wykorzystasz, hehe

kurcze, a mnie ciągle zadziwiają ludzie znajoma stwierdzila, ze co ze mnie za matka, ze wstawiam zdjecia w czerwonej szmince no najlepiej wygladac jak fleja co nie ?
Skąd Ty bierzesz te kobiety w okół siebie?? Jesteś pewna że chcesz aby one nadal miały status "znajome"? Wolałabym ich nie znać
Sama tak mam, ze swoje otoczenie segreguję dosć ostro i kontakt tak na prawdę utrzymuję tylko z tymi od serca, nie będą mi krwi psuły lafiryndy

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Wy też biegacie do toalety co 15minut
Ciężko mi się podnieść, ale pęcherz mnie wykańcza. A w dodatku mała nieraz tak się ułoży, że jeszcze mi się w niego wciska
Ja nie biegam Od początku ciąży korzystam nieco częściej z toalety niz zwykle ale i tak nie częściej jak 4-5 razy dziennie W nocy w tym celu nie wstalam jeszcze ani razu. Ale pewnie jeszcze sie to zmieni

Cytat:
e tam mąż
pędzel bierzesz i dajesz znajoma dwa tyg przed porodem lazienke malowala, stojąc na .. wannie.

Już zostało ustalone że te Twoje "znajome" to chyba jakaś patologia

Dziewczyny, o 4:00 TŻ już wybył do pracy, wystarczylo ze obróciłam sie dwa razy na łóżku to Maks zaczął juz kopać, w pokoju jasno, słońce i ptaszki ćwierkają no i juz nie zasne

Ale jestem podekscytowana wczorajszymi zakupami, nie moge sie doczekac wszystkich paczek Tylko ze Smyka piszą że w środe wyślą dopiero :/ Wolałabym już to wszystko mieć bo jak nie mam w domu to się gubię co już mam i nie wiem co dalej kupic

Co do wózków, to jestem zdecydowana na Adamex Pajero Alu Len, wersja kolorystyczna z zalącznika A do niego fotelik MaxiCosi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (63,0 KB, 17 załadowań)
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 07:39   #1418
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Qrde, z miejscem na kąpiel to mam największy problem, łazienka za mała, a w sypialni jak upchne wszystko to zmieści się tylko na łóżku :/ Chyba bede musiala w salonie albo pokoju z garderobą? Tylko wolalabym mieć wszystko w jednym miejscu Ehh, pokombinuje jeszcze

Ja nie biegam Od początku ciąży korzystam nieco częściej z toalety niz zwykle ale i tak nie częściej jak 4-5 razy dziennie W nocy w tym celu nie wstalam jeszcze ani razu. Ale pewnie jeszcze sie to zmieni
U nas na początku wanienkę stawialiśmy na stole w aneksie. I tak wszystko pod ręką było bo łóżeczko zaraz obok, a koło niego kosmetyki itp.
Teraz przy młodym będzie z tym trudniej, bo nie będzie mogło to leżeć tak na wierzchu

A co do sikania, to nie dziwne że jestem ciągle niewyspana i zmęczona. Dzisiejsza noc: około północy zasnęłam, po 1 pobudka na siku i nie wiem kiedy znowu zasnęłam, po 4 obudził mnie budzik męża, a po 7 znowu parcie na pęcherz. Normalnie jakbym już miała w domu noworodka
Stary 2015-06-20, 07:50   #1419
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
48cm, na stronie są dokladne wymiary

Dziewczyny, o 4:00 TŻ już wybył do pracy, wystarczylo ze obróciłam sie dwa razy na łóżku to Maks zaczął juz kopać, w pokoju jasno, słońce i ptaszki ćwierkają no i juz nie zasne

Ale jestem podekscytowana wczorajszymi zakupami, nie moge sie doczekac wszystkich paczek Tylko ze Smyka piszą że w środe wyślą dopiero :/ Wolałabym już to wszystko mieć bo jak nie mam w domu to się gubię co już mam i nie wiem co dalej kupic

Co do wózków, to jestem zdecydowana na Adamex Pajero Alu Len, wersja kolorystyczna z zalącznika A do niego fotelik MaxiCosi
To za głęboka ta komoda. Kurde fajna Właśnie ja na tej stronie widziałam wysokość i szerokość, ale ślepa jestem w ciąży

No my też się głowiliśmy jak, co, gdzie kąpać. Dobrze mieć wszytsko pod ręką i nie może być przeciągu. Łazienka za mała. A w sypialni kupimy stelaż, wanienka, wszystko pod ręką i od razu obywatelkę na wyrko w ręczniczek albo na przewijak więc będzie git A później w brodziku głębokim, zamknę kabinę i niech chlapie do woli. Dzieciaki to uwielbiają. A ja książka i krzesełko przed kabiną. Może mi się nie oberwie tak wodą strasznie

Ładny ten wózek A widziałaś go na żywo? TO był mój pierwszy typ, ale że mnie się zmienia co tydzień to wiesz heheh kto wie czy finalnie nie skończę z tym właśnie kolorem i modelem hihih Najchętniej to już bym wszystko zamówiła i koniec, ale niestety nie mogę bo kasa, a z oszczędnościowego nie ruszę, bo jakieś zaskóraniaki trzeba amieć w razie Wu

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
U nas na początku wanienkę stawialiśmy na stole w aneksie. I tak wszystko pod ręką było bo łóżeczko zaraz obok, a koło niego kosmetyki itp.
Teraz przy młodym będzie z tym trudniej, bo nie będzie mogło to leżeć tak na wierzchu

A co do sikania, to nie dziwne że jestem ciągle niewyspana i zmęczona. Dzisiejsza noc: około północy zasnęłam, po 1 pobudka na siku i nie wiem kiedy znowu zasnęłam, po 4 obudził mnie budzik męża, a po 7 znowu parcie na pęcherz. Normalnie jakbym już miała w domu noworodka
JA dzisiaj 1 raz od nie wiem ile wstałam w nocy do Wc i sobie myślę co jest kurde a robal na ziemi Jednak pomaga mi na to sikanie robaczysko moje

Mamusie a może jakaś polecić stelaż do wanienki z jakiej firmy są stabilne? Bo nie wiem czy to nie takie cholerstwo jak deski do prasowania, ze trafić dobrą to cud
Stary 2015-06-20, 08:11   #1420
rita_k
Zadomowienie

Ja ostatnio jak ide spac kolo polnocy to rano sikam nie budzi mie w nocy. A wczesniej to tak z raz szlam. U mnie to byl pierwszy objaw ciazy sikanie co 15 min ale tez za dnia. Choc wczoraj jak wyszlismy na spacer to tez tylko wc szukalam
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 08:12   #1421
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
a moja to złośliwiec mały. Przed chwilą buszowała a jak poszłam na usg wodne do sypialni to cisza a teraz znowu. No złośliwiec. Tak się chroni, żeby tata nic nie zobaczył. Dobrze, ze kopniaka widział jednego bo by pomyślał że konfabuluje te kopy

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

a nie ma gdzies guzika "drzemka" ?hihih
Ja wczoraj wieczorem miałam to samo w brzuchu tańce, hulańce to myślę sobie nagram sobie brzuch. Biorę komórkę odkrywam kołdrę nagrywam minutę i cisza. Nie lubi być nagrywany tak jak ja

Którejś z Was podobał się spioworek coccodrillo - mi też się podoba ale ten jest dla kobiki
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5450114106
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 08:12   #1422
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Ja mam na święta tez Juz strój :-P tez ze smyka body z reniferem i pośpiochy polarowe w renikerki

ja mam piękny po Inguni ale będzie za duży

Cytat:
hehe kocham mojego tż , wie jak mi nastrój poprawić
mówi do mnie żebym nie miała doła z powodu tęsknoty, że jak przyjedzie po mnie to odrazu pojedziemy do primarka na zakupy kochanyyyy

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

my też w sypialni

mój mi niech tak nastrój poprawia
nie no ostatnio przyniósł mi prezent nowy telefon

Cytat:
Rany ile ja mam kaftaników 56/62 i bodziaków z długim rękawem 56. NAwet nie wiedziałam
i na 50 mam 2 takie słodkie sweterki białe ale nie wiem czy się przydadzą
Sweterki 50 zawsze na dłużej mogą być tylko założyć nie zapinac ja mam takie jeden chyba 56 to ostatnio nawet miała na sobie
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 08:13   #1423
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ależ kusicie tymi Adamexami Dobrze że nie mam za bardzo opcji kupienia, bo za każdym razem jak wklejacie kolejnego, to Sevilla blednie
Stary 2015-06-20, 08:14   #1424
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Ingunia juz się czuje lepiej to i ja mogę odpocząć
Musze tz pomęczyć aby do lidla mnie zawiózł a już coś mu się nie chce
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 08:32   #1425
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ja wczoraj wieczorem miałam to samo w brzuchu tańce, hulańce to myślę sobie nagram sobie brzuch. Biorę komórkę odkrywam kołdrę nagrywam minutę i cisza. Nie lubi być nagrywany tak jak ja

Którejś z Was podobał się spioworek coccodrillo - mi też się podoba ale ten jest dla kobiki
Oooooooo mnie się podobał. A 62 to będzie na całą zimę Czy jakie kupujecie zimowe kombinezony i śpiworki?
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ależ kusicie tymi Adamexami Dobrze że nie mam za bardzo opcji kupienia, bo za każdym razem jak wklejacie kolejnego, to Sevilla blednie
heheh w końcu i Ty kupisz Adamexa
Stary 2015-06-20, 08:34   #1426
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
To za głęboka ta komoda. Kurde fajna Właśnie ja na tej stronie widziałam wysokość i szerokość, ale ślepa jestem w ciąży

No my też się głowiliśmy jak, co, gdzie kąpać. Dobrze mieć wszytsko pod ręką i nie może być przeciągu. Łazienka za mała. A w sypialni kupimy stelaż, wanienka, wszystko pod ręką i od razu obywatelkę na wyrko w ręczniczek albo na przewijak więc będzie git A później w brodziku głębokim, zamknę kabinę i niech chlapie do woli. Dzieciaki to uwielbiają. A ja książka i krzesełko przed kabiną. Może mi się nie oberwie tak wodą strasznie

Ładny ten wózek A widziałaś go na żywo? TO był mój pierwszy typ, ale że mnie się zmienia co tydzień to wiesz heheh kto wie czy finalnie nie skończę z tym właśnie kolorem i modelem hihih Najchętniej to już bym wszystko zamówiła i koniec, ale niestety nie mogę bo kasa, a z oszczędnościowego nie ruszę, bo jakieś zaskóraniaki trzeba amieć w razie Wu[COLOR="Silver"]

[SIZE=1]---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------
No tak właśnie latać po pokojach to słabo :/ Jest jeszcze opcja robić to w kuchni, bo przez nią mamy wejście do łazienki więc wszystko by było obok, ale no nie wiem, jakoś tak przy jedzeniu Choć można dziecko szorować i garów doglądać pewnie wszystko wyjdzie w praniu

Nasz brodzik się nie nadaje do kąpieli jak malec podrośnie, ma rozwalony odpływ i nie da się go zamknąć :/ Naprawiać nam się nie opyla bo wynajmujemy to mieszkanie a poza tym tak mi jakoś fuj w nieswoim... Tylko prysznic brać w klapkach mogę :P
Z resztą jak dzieć będzie już na tyle duży by się pluskać, to już raczej nie będziemy tu mieszkać

Wózka na żywo nie widziałam, oglądałam tylko w necie real photo. I pewnie nie zobaczę, bo jak mam wizję użerania się z cierpliwością Tż na wycieczkach po wózkolandach to wolę nawet taczkę zamówić Chyba że gdzieś zobaczymy przy okazji.
W tym modelu podoba mi się że jest mało czerni, jest jasny ale jednocześnie praktyczny, bo na tym lnie nie powinno być widać syfu a to co białe wygląda na łatwe do umycia No i ogólnie model mi się podoba, podobny jest bardzo do Stokke (ale kosztuje połowe ), taki nowoczesny i jednocześnie klasyczny design. No i uniwersalny w razie jakby nam się kiedyś jeszcze dziewczynkę przypadkiem zrobiło Wystarczy kolorowy kocyk, miśka przypiąć, grzechotki i można śmigać

Stary 2015-06-20, 08:37   #1427
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Nie mam jak, nawet gdybym chciała, w Smyku stoi jedna sztuka i niekoniecznie chcą ze mną rozmawiać o zamówieniu odpowiedniego wzoru czy modelu. Poza tym kolor który bym chciała, w Sevilli podoba mi się bardziej niż w Pajero, przynajmniej w necie, bo na żywo nie mam jak sprawdzić. Pajero, bo Sevillę i w ogóle wózki Camarelo to już w większości wzorów widziałam na żywo.

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2015-06-20 o 08:40
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 08:39   #1428
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Oooooooo mnie się podobał. A 62 to będzie na całą zimę Czy jakie kupujecie zimowe kombinezony i śpiworki?

Ja się chyba wstrzymam z kombinezonem do porodu, nie wiadomo jaki malec będzie duży a do zimy jeszcze kawał czasu to spokojnie zdążę kupić przed No chyba że trafi się jakis fajny w dobrej cenie to pewnie wezmę 62 właśnie
A śpiworek to nie wiem czy w ogóle będę kupować Jakoś nie widzę sensu, tak samo jak pełne śpiochy.

Stary 2015-06-20, 08:42   #1429
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się chyba wstrzymam z kombinezonem do porodu, nie wiadomo jaki malec będzie duży a do zimy jeszcze kawał czasu to spokojnie zdążę kupić przed No chyba że trafi się jakis fajny w dobrej cenie to pewnie wezmę 62 właśnie
A śpiworek to nie wiem czy w ogóle będę kupować Jakoś nie widzę sensu, tak samo jak pełne śpiochy.
Ten jest nawet zawyżony rozmiar 62 i się odpina dół i zostaje kurteczka. Cholerka Niud Ty kusicielko

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

i nie nie ma kurczę info w jakim stanie jest. Nie wiem też czy się opłaca kupować używany śpiworek czy to nie sprane i nie zbite i dzidzi będzie zimno
Stary 2015-06-20, 08:45   #1430
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zamawiałam ponad 20 pierdół z HubiWorld czy jakoś tak co jest link właśnie na 1 stronie i super sprzedawca nawet jak podkłądu do przewijania nie było w tym wzorze co zamówiłam to Pan dzwonił i pytał czy może być inny czy oddać pieniądze

A co do tego wątku o monitorach oddechu to co myślicie o tym co dziewczyna pisała Snuza Halo http://allegro.pl/snuza-halo-hero-mo...411174405.html
Czy to już przesada z takim przenośnym?
Ja kupiłam Angel care bo czytałam ze ten przenośny się nie sprawdza jak dziecko ruchliwe i może się odpiąć. A do wózka czy fotelika niepotrzebny bo tam masz drgania więc tam dziecko nie przestanie oddychać, w łóżeczku jest takie ryzyko.

Znowu się obudziłam jakaś przybita dzisiaj
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 08:58   #1431
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Znowu się obudziłam jakaś przybita dzisiaj
Ja dzisiaj całą noc miałam złe sny, budziłam się, przewracałam, bałam się zasnąć...aż się dzidziol rozfikał konkretnie i mnie uśpił, ale i tak złe sny precz nie poszły :/
Stary 2015-06-20, 08:59   #1432
mala29lll
Zakorzenienie

Dobra poczekam z zimowym śpiworkiem czy kombinezonem i skupię się na jesiennym A teraz musze zamówić koszule dla siebie Tylko nie wiem czy M czy L hmm w sumie to ciążowe to nie musze worka zamawiać bo jest miejsce na brzuszek to chyba L zamówię tę Muzzy czy jak to się zwało
Stary 2015-06-20, 09:01   #1433
Amelie04
Zakorzenienie

witam sie z rana jestem ciekawa czy przyszedl do sklepu juz moj zamowiony wozeczek
Stary 2015-06-20, 09:24   #1434
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:

JA dzisiaj 1 raz od nie wiem ile wstałam w nocy do Wc i sobie myślę co jest kurde a robal na ziemi Jednak pomaga mi na to sikanie robaczysko moje
A jak tą poduchę układasz, że na pęcherz pomaga?

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Ja ostatnio jak ide spac kolo polnocy to rano sikam nie budzi mie w nocy. A wczesniej to tak z raz szlam. U mnie to byl pierwszy objaw ciazy sikanie co 15 min ale tez za dnia. Choc wczoraj jak wyszlismy na spacer to tez tylko wc szukalam
Ja to czasem 5 min po wyjściu z toalety już czuję, że chcę znowu jestem chyba jedyną ciężarną która w drugim trymestrze ma ten problem ciągle.
Na wyjeździe obczajaliśmy toalety co chwilę w parkach/stacjach benzynowych/pijalniach wód mineralnych/knajpach

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Super ale na razie muszę się wstrzymać

Cytat:
Nie wiadomo jakie dziecię duże będzie i jak szybko urośnie. Może zima trwać do lutego, a może do kwietnia. Aaaaaaaaa

Cytat:
i nie nie ma kurczę info w jakim stanie jest. Nie wiem też czy się opłaca kupować używany śpiworek czy to nie sprane i nie zbite i dzidzi będzie zimno
Młody miał wszystkie kombinezony używane kupione, bo nie było nas stać wydać 100-150zł na nowy za to kupowaliśmy po dwa lub dwie kurtki i spodnie ocieplane i nigdy się nie rozczarowaliśmy.
Stary 2015-06-20, 09:24   #1435
Amelie04
Zakorzenienie

też macie takie duszności z rana? dzisiaj tchu złapać nie mogłam..
Stary 2015-06-20, 09:34   #1436
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
A jak tą poduchę układasz, że na pęcherz pomaga?

Ja to czasem 5 min po wyjściu z toalety już czuję, że chcę znowu jestem chyba jedyną ciężarną która w drugim trymestrze ma ten problem ciągle.
Na wyjeździe obczajaliśmy toalety co chwilę w parkach/stacjach benzynowych/pijalniach wód mineralnych/knajpach

Super ale na razie muszę się wstrzymać

Nie wiadomo jakie dziecię duże będzie i jak szybko urośnie. Może zima trwać do lutego, a może do kwietnia. Aaaaaaaaa

Młody miał wszystkie kombinezony używane kupione, bo nie było nas stać wydać 100-150zł na nowy za to kupowaliśmy po dwa lub dwie kurtki i spodnie ocieplane i nigdy się nie rozczarowaliśmy.
Tosiu mam oparte plecy, głowę na robalu i między nogami. Tak się układam, ze nie ma nacisku na pęcherz. Od samego początku mi pomaga, bo latałam 3 razy nawet w nocy a z nią zaczęłam przesypiac całe noce i najwyżej nad ranem szłam ale rzadko.

Tosiu a powiedz mi czy taki śpiworek jest ok z odpinanymi nogami czy lepszy cały i czy lepszy śpiworek czy kombinezon

I jeszcze co do porodo, a raczej przed o co już Elve pytała czy powinna być koszula rozpinana z góry na dół żeby dostęp KTG do brzcha był ok i nie trzeba była z gołą doopką leżeć albo cyckami na wierzchu JA nie wiem jak to jest więc pytam doświadczonych Plis o odp bo zamawiam. Już tą Muzzy zamówiłam właśnie ale jeszcze jedną musze
Stary 2015-06-20, 09:39   #1437
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Tosiu mam oparte plecy, głowę na robalu i między nogami. Tak się układam, ze nie ma nacisku na pęcherz. Od samego początku mi pomaga, bo latałam 3 razy nawet w nocy a z nią zaczęłam przesypiac całe noce i najwyżej nad ranem szłam ale rzadko.

Tosiu a powiedz mi czy taki śpiworek jest ok z odpinanymi nogami czy lepszy cały i czy lepszy śpiworek czy kombinezon

I jeszcze co do porodo, a raczej przed o co już Elve pytała czy powinna być koszula rozpinana z góry na dół żeby dostęp KTG do brzcha był ok i nie trzeba była z gołą doopką leżeć albo cyckami na wierzchu JA nie wiem jak to jest więc pytam doświadczonych Plis o odp bo zamawiam. Już tą Muzzy zamówiłam właśnie ale jeszcze jedną musze
Ale poduchę masz z tyłu od strony pleców tak?
Bo ja wtulam się w nią z przodu

Młody miał z osobnymi nóżkami kombinezony, bo nie widziałam wtedy śpiworków, ale wydaje mi się że śpiworek lepszy będzie, bo łatwiej bąbla zapakować będzie i chyba dla dziecka wygodnie.
Tylko trzeba zwrócić uwagę, żeby miał otwór na pasy do fotelika.

Ja leżałam pod ktg z koszulą podciągniętą wysoko i okryta prześcieradłem od pasa w dół. Na porodówce już było mi kompletnie wszystko jedno kto mnie widzi i co widzi. Dla personelu to też wszystko naturalne i codzienność.
Nigdy nie spotkałam się z zaleceniem żeby koszula była rozpinana, no i to i tak nie rozwiązuje do końca problemu, bo pasem przy ktg muszą obwiązać Cię całkiem dookoła i samo rozpięcie tu może nie wystarczyć.
Stary 2015-06-20, 10:24   #1438
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
też macie takie duszności z rana? dzisiaj tchu złapać nie mogłam..
JA mam wieczorem tak, że się mało nie uduszę
Cytat:
Ale poduchę masz z tyłu od strony pleców tak?
Bo ja wtulam się w nią z przodu

Młody miał z osobnymi nóżkami kombinezony, bo nie widziałam wtedy śpiworków, ale wydaje mi się że śpiworek lepszy będzie, bo łatwiej bąbla zapakować będzie i chyba dla dziecka wygodnie.
Tylko trzeba zwrócić uwagę, żeby miał otwór na pasy do fotelika.

Ja leżałam pod ktg z koszulą podciągniętą wysoko i okryta prześcieradłem od pasa w dół. Na porodówce już było mi kompletnie wszystko jedno kto mnie widzi i co widzi. Dla personelu to też wszystko naturalne i codzienność.
Nigdy nie spotkałam się z zaleceniem żeby koszula była rozpinana, no i to i tak nie rozwiązuje do końca problemu, bo pasem przy ktg muszą obwiązać Cię całkiem dookoła i samo rozpięcie tu może nie wystarczyć.
Tak Poducha od strony pleców. CHyba, ze już mnie tak boli jeden bok to się przekręcam na prawy boczek i zarzucam girkę na poduchę

Dzięki za odp co do śpiworka

A to Gabi lumpki 56
56.jpg

i 62
62.jpg
Stary 2015-06-20, 10:47   #1439
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:

A to Gabi lumpki 56
Załącznik 6000860

i 62
Załącznik 6000861
dużo masz tego na 56
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 10:52   #1440
natalitka1988
wkręcona :)

Siema baby!!

skrobiecie i skrobiecie

Amelie a to nietrzymanie moczu to nie wraca u Ciebie później do normy tylko trwa cały czas?? kurde żeby przy drugim porodzie ci się jeszcze nie pogorszyło, bo ostatnio oglądałam własnie chyba Sekrety Chirurgii i tam była własnie kobieta z nietrzymaniem moczu po chyba 3 ciążach...

Mala duużo masz lumpków Ja jadę dzisiaj do znajomej, która ma dla mnie jeszcze jakieś ubranka i też chyba będę miała już dość ale na pewno jak znajdę coś ślicznego to kupię

Sukienki jeszcze nie mam żadnej i czapeczki

A rozmiar 68 już kupujecie? bo ja jeszcze nic nie kupiłam po za tym co dostałam używane...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości