|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Cytat:
![]() A co do tego wątku o monitorach oddechu to co myślicie o tym co dziewczyna pisała Snuza Halo http://allegro.pl/snuza-halo-hero-mo...411174405.html Czy to już przesada z takim przenośnym?
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam angelcare i nie zawiódł mnie ani razu.. raz córcia przestala oddychac to od razu dzwonil.
---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- nie wiem czy ten snuza nie przeszkadza maluszkowi ? |
|
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JAk kupiłam sobie kiedyś krokomierz i miałam nosić to po 2 dniach zrezygnowałam bo mnie szlag mało nie trafił. W dodatku ciągle bym pilnowała czy nie spadł a to dużo kasy przecież i jakoś nie jestem przekonana
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
no moim zdaniem ten pod łóżeczko lepszy, nam sie nie nigdy nie zsunąl ani nic, a bardzo czuły jest, ale to juz jak kto woli
![]() edit mialo byc pod materacyk
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- czas do wyrka. DObranoc
|
|
#1416 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz zasnąć nie mogę, bo jak już wstałam, to musiałam się napić, bo w gardle zaschło i się córcia zbudziła i robi łubudu łubudu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po pierwszym porodzie wróciło do normy to i teraz mam nadzieję wróci ![]() Cytat:
A pewna jesteś że chcesz te wszystkie baldachimy itd? Nie wystarczy kilka podstawowych elementów?
|
|
#1417 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Qrde, z miejscem na kąpiel to mam największy problem, łazienka za mała, a w sypialni jak upchne wszystko to zmieści się tylko na łóżku :/ Chyba bede musiala w salonie albo pokoju z garderobą? Tylko wolalabym mieć wszystko w jednym miejscu ![]() Cytat:
![]() Sama tak mam, ze swoje otoczenie segreguję dosć ostro i kontakt tak na prawdę utrzymuję tylko z tymi od serca, nie będą mi krwi psuły lafiryndy ![]() Cytat:
W nocy w tym celu nie wstalam jeszcze ani razu. Ale pewnie jeszcze sie to zmieni ![]() Cytat:
Już zostało ustalone że te Twoje "znajome" to chyba jakaś patologia ![]() Dziewczyny, o 4:00 TŻ już wybył do pracy, wystarczylo ze obróciłam sie dwa razy na łóżku to Maks zaczął juz kopać, w pokoju jasno, słońce i ptaszki ćwierkają no i juz nie zasne Ale jestem podekscytowana wczorajszymi zakupami, nie moge sie doczekac wszystkich paczek Co do wózków, to jestem zdecydowana na Adamex Pajero Alu Len, wersja kolorystyczna z zalącznika
|
|
#1418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz przy młodym będzie z tym trudniej, bo nie będzie mogło to leżeć tak na wierzchu ![]() A co do sikania, to nie dziwne że jestem ciągle niewyspana i zmęczona. Dzisiejsza noc: około północy zasnęłam, po 1 pobudka na siku i nie wiem kiedy znowu zasnęłam, po 4 obudził mnie budzik męża, a po 7 znowu parcie na pęcherz. Normalnie jakbym już miała w domu noworodka
|
|
#1419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie ja na tej stronie widziałam wysokość i szerokość, ale ślepa jestem w ciążyNo my też się głowiliśmy jak, co, gdzie kąpać. Dobrze mieć wszytsko pod ręką i nie może być przeciągu. Łazienka za mała. A w sypialni kupimy stelaż, wanienka, wszystko pod ręką i od razu obywatelkę na wyrko w ręczniczek albo na przewijak więc będzie git Ładny ten wózek Najchętniej to już bym wszystko zamówiła i koniec, ale niestety nie mogę bo kasa, a z oszczędnościowego nie ruszę, bo jakieś zaskóraniaki trzeba amieć w razie Wu---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
Mamusie a może jakaś polecić stelaż do wanienki z jakiej firmy są stabilne? Bo nie wiem czy to nie takie cholerstwo jak deski do prasowania, ze trafić dobrą to cud
|
|
#1420 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio jak ide spac kolo polnocy to rano sikam
nie budzi mie w nocy. A wczesniej to tak z raz szlam. U mnie to byl pierwszy objaw ciazy sikanie co 15 min ale tez za dnia. Choc wczoraj jak wyszlismy na spacer to tez tylko wc szukalam
|
|
|
|
#1421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Którejś z Was podobał się spioworek coccodrillo - mi też się podoba ale ten jest dla kobiki ![]() http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5450114106 |
|
|
|
|
#1422 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam piękny po Inguni ale będzie za duży ![]() Cytat:
mój mi niech tak nastrój poprawia ![]() nie no ostatnio przyniósł mi prezent nowy telefon Cytat:
|
|
#1423 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ależ kusicie tymi Adamexami
Dobrze że nie mam za bardzo opcji kupienia, bo za każdym razem jak wklejacie kolejnego, to Sevilla blednie
|
|
#1424 |
|
Wtajemniczenie
|
Ingunia juz się czuje lepiej to i ja mogę odpocząć
Musze tz pomęczyć aby do lidla mnie zawiózł a już coś mu się nie chce
|
#1425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy jakie kupujecie zimowe kombinezony i śpiworki?Cytat:
|
|
#1426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć można dziecko szorować i garów doglądać pewnie wszystko wyjdzie w praniu ![]() ![]() Nasz brodzik się nie nadaje do kąpieli jak malec podrośnie, ma rozwalony odpływ i nie da się go zamknąć :/ Naprawiać nam się nie opyla bo wynajmujemy to mieszkanie a poza tym tak mi jakoś fuj w nieswoim... Tylko prysznic brać w klapkach mogę :P Z resztą jak dzieć będzie już na tyle duży by się pluskać, to już raczej nie będziemy tu mieszkać ![]() Wózka na żywo nie widziałam, oglądałam tylko w necie real photo. I pewnie nie zobaczę, bo jak mam wizję użerania się z cierpliwością Tż na wycieczkach po wózkolandach to wolę nawet taczkę zamówić W tym modelu podoba mi się że jest mało czerni, jest jasny ale jednocześnie praktyczny, bo na tym lnie nie powinno być widać syfu a to co białe wygląda na łatwe do umycia No i ogólnie model mi się podoba, podobny jest bardzo do Stokke (ale kosztuje połowe ), taki nowoczesny i jednocześnie klasyczny design. No i uniwersalny w razie jakby nam się kiedyś jeszcze dziewczynkę przypadkiem zrobiło Wystarczy kolorowy kocyk, miśka przypiąć, grzechotki i można śmigać
|
|
#1427 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie mam jak, nawet gdybym chciała, w Smyku stoi jedna sztuka i niekoniecznie chcą ze mną rozmawiać o zamówieniu odpowiedniego wzoru czy modelu. Poza tym kolor który bym chciała, w Sevilli podoba mi się bardziej niż w Pajero, przynajmniej w necie, bo na żywo nie mam jak sprawdzić. Pajero, bo Sevillę i w ogóle wózki Camarelo to już w większości wzorów widziałam na żywo.
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-06-20 o 08:40 |
|
|
|
#1428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A śpiworek to nie wiem czy w ogóle będę kupować Jakoś nie widzę sensu, tak samo jak pełne śpiochy.
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- i nie nie ma kurczę info w jakim stanie jest. Nie wiem też czy się opłaca kupować używany śpiworek czy to nie sprane i nie zbite i dzidzi będzie zimno
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znowu się obudziłam jakaś przybita dzisiaj |
|
|
|
|
#1431 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja dzisiaj całą noc miałam złe sny, budziłam się, przewracałam, bałam się zasnąć...aż się dzidziol rozfikał konkretnie i mnie uśpił, ale i tak złe sny precz nie poszły :/
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra poczekam z zimowym śpiworkiem czy kombinezonem i skupię się na jesiennym
A teraz musze zamówić koszule dla siebie Tylko nie wiem czy M czy L hmm w sumie to ciążowe to nie musze worka zamawiać bo jest miejsce na brzuszek to chyba L zamówię tę Muzzy czy jak to się zwało
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie z rana
jestem ciekawa czy przyszedl do sklepu juz moj zamowiony wozeczek |
|
|
|
#1434 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na wyjeździe obczajaliśmy toalety co chwilę w parkach/stacjach benzynowych/pijalniach wód mineralnych/knajpach ![]() Cytat:
ale na razie muszę się wstrzymać Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
też macie takie duszności z rana? dzisiaj tchu złapać nie mogłam..
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tosiu a powiedz mi czy taki śpiworek jest ok z odpinanymi nogami czy lepszy cały i czy lepszy śpiworek czy kombinezon ![]() I jeszcze co do porodo, a raczej przed o co już Elve pytała czy powinna być koszula rozpinana z góry na dół żeby dostęp KTG do brzcha był ok i nie trzeba była z gołą doopką leżeć albo cyckami na wierzchu JA nie wiem jak to jest więc pytam doświadczonych Plis o odp bo zamawiam. Już tą Muzzy zamówiłam właśnie ale jeszcze jedną musze
|
|
#1437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo ja wtulam się w nią z przodu ![]() Młody miał z osobnymi nóżkami kombinezony, bo nie widziałam wtedy śpiworków, ale wydaje mi się że śpiworek lepszy będzie, bo łatwiej bąbla zapakować będzie i chyba dla dziecka wygodnie. Tylko trzeba zwrócić uwagę, żeby miał otwór na pasy do fotelika. Ja leżałam pod ktg z koszulą podciągniętą wysoko i okryta prześcieradłem od pasa w dół. Na porodówce już było mi kompletnie wszystko jedno kto mnie widzi i co widzi. Dla personelu to też wszystko naturalne i codzienność. Nigdy nie spotkałam się z zaleceniem żeby koszula była rozpinana, no i to i tak nie rozwiązuje do końca problemu, bo pasem przy ktg muszą obwiązać Cię całkiem dookoła i samo rozpięcie tu może nie wystarczyć.
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
JA mam wieczorem tak, że się mało nie uduszę
Cytat:
![]() Dzięki za odp co do śpiworka A to Gabi lumpki 56 56.jpg i 62 62.jpg
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1440 |
|
wkręcona :)
|
Siema baby!!
skrobiecie i skrobiecie ![]() Amelie a to nietrzymanie moczu to nie wraca u Ciebie później do normy tylko trwa cały czas?? kurde żeby przy drugim porodzie ci się jeszcze nie pogorszyło, bo ostatnio oglądałam własnie chyba Sekrety Chirurgii i tam była własnie kobieta z nietrzymaniem moczu po chyba 3 ciążach... Mala duużo masz lumpków Ja jadę dzisiaj do znajomej, która ma dla mnie jeszcze jakieś ubranka i też chyba będę miała już dość ale na pewno jak znajdę coś ślicznego to kupię![]() Sukienki jeszcze nie mam żadnej i czapeczki![]() A rozmiar 68 już kupujecie? bo ja jeszcze nic nie kupiłam po za tym co dostałam używane...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

Mają cudne przewijaki i pieluszki tetrowe oraz flanelowe, są po prostu boskieee 

JAk kupiłam sobie kiedyś krokomierz i miałam nosić to po 2 dniach zrezygnowałam bo mnie szlag mało nie trafił. W dodatku ciągle bym pilnowała czy nie spadł a to dużo kasy przecież i jakoś nie jestem przekonana