Ostatnio obejrzane filmy - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-31, 23:14   #3451
dioda87
Zadomowienie

GG do dioda87
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy

popieram! Ojciec hrzestny to genialny film. Byłam kiedyś na kursie filmowym i po zapoznaniu się ze struktura tego filmu. wszystkimi chwytami i trikami stwierdzam, że jest to jeden z najlpszych filmów świata.

A ja polecam film "Billy Eliot". Wspaniały film o spełnianiu swoich marzeń i realizowaniu tego co jest dla nas ważne a inni uważaja za głupie i wręcz śmieszne. To opowieść o chłopcu, który kochał tańczyć.... niedawno leciał w TV, a ja oglądałam to w kinie dobrych pare lat temu. Do dziś jest to jeden z moich ulubionych filmów.
Że chyba wiesz co robisz Boże?

Moje butelki i inne pierdołki
Moje karteczki
dioda87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-31, 23:26   #3452
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dioda87 Pokaż wiadomość
popieram! Ojciec hrzestny to genialny film. Byłam kiedyś na kursie filmowym i po zapoznaniu się ze struktura tego filmu. wszystkimi chwytami i trikami stwierdzam, że jest to jeden z najlpszych filmów świata.

A ja polecam film "Billy Eliot". Wspaniały film o spełnianiu swoich marzeń i realizowaniu tego co jest dla nas ważne a inni uważaja za głupie i wręcz śmieszne. To opowieść o chłopcu, który kochał tańczyć.... niedawno leciał w TV, a ja oglądałam to w kinie dobrych pare lat temu. Do dziś jest to jeden z moich ulubionych filmów.
Oj, Billy Eliot, świetny, jak to często bywa z obyczajówkami angielskimi.
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-01, 02:13   #3453
Madzia007
Zadomowienie

Simpsons - the movie - nie jestem fanką Simpsonów, ale doceniam fakt że poruszyli temat dewastacji środowiska. Mnie się raczej nie podobał 5/10
Przeczucie (preminention) - hmm sama nie wiem co myśleć, chyba całkiem dobry 7,5/10
Niepokój (disturbia) - fajny! Przez pierwsze pół filmu wyglądało na typowy głupi film dla nastolatków ale potem bałam się jak na mało którym horrorze 9/10
Motel (vacancy) - recenzje ogólnie ma raczej kiepskie ale mi się podobał. Może dlatego, że miałam kiedyś podobny koszmar, po którym miałam wielkie shizy (ubrane na czarno goniące mnie postacie) i może dlatego mnie tak przeraził. 7/10
A właśnie że tak - prawdę mówiąc spodziewałam się więcej po tym filmie i po Mandy Moore, mało zwrotów akcji, wszystko jakieś takie oklepane no i niestety wynudziłam się na tym filmie 5,5/10
Ostrza chwały - dawno się tak nie uśmiałam, bardzo śmieszny, chętnie obejrzałabym jeszcze raz. 9/10
Anchorman - legenda telewizji - bez rewelacji, ale spokojnie można obejrzeć, momentami bardzo śmieszny 7/10
Wzgórza mają oczy 2 - nie widziałam jedynki, więc nie bardzo wiem jak to ocenić, ale średnio mi się podobało. Zmutowani krwiożerczy ludzie? To nie moje klimaty... 6/10
Fragile - przez 3/4 filmu niewiele się dzieje i można się trochę zawiesić, ale pod koniec jest straszny No i bardzo dobrze pomyślane zakończenie 8,5/10
Stary 2007-09-01, 12:16   #3454
pestka1830
Zakorzenienie

Statek miłości w roli gł. Cuba Gooding Jr. o 2 zaprzyjaźnionych facetach którzy wyruszają w rejs po Karaibachw mających nadzieję że na statku spotkają cudowne kobiety. Niestety okazuje się że rejs jest dla gejów... 9/10

miłość na zamówienie w rolach gł. Sarah Jessica Parker, Matthew McConaughey.
35letni Tripp ciągle mieszka z rodzicami. W końcu rodzice wynajmują dziewczynę która ma sprawić że ich syn się usamodzielni. Całkiem fajna komedia romantyczna 9/10
-A while..."
pestka1830 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-01, 12:37   #3455
narcy
Wtajemniczenie

Locwa jeleni. przepiekny film, goraco polecam.

aktualnie na W. tylko czytam tematy i odbieram pw, nic nie pisze.
narcy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-01, 12:42   #3456
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Krwawy diament - z Leonaro DiCaprio. Bardzo mi sie podobał Piekny film... Momentami byłam przerażona ludzką brutalnością, gdzie zabijanie i znęcanie się było jak chleb powszedni... Szokujace było też to, co robili z dziećmi, chłopcami, których faszerowali narkotykami żeby potem robić im pranie mózgu i wychowywać na morderców, na maszyny do zabijania.
Ale oprócz strasznego okrucieństwa, film pokazywał też i dobrą stronę.
Podobała mi sie też gra DiCapria. Kiedyś w czasach Titanica byłam nim oczarowana, teraz jestem pod wrażeniem jego talentu. Uważam, że jest to bardzo dobry aktor i podziwiam go, że potrafił uciec od wizerunku amanta łamiącego kobiece serca. Bardzo dobrze zagrał przemytnika diamentów, a jego akcent i czesto wypowiadane słowa "ja, ja" rozbrajały mnie za kazdym razem hihi
Jednym słowem polecam.
9/10
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-01, 12:47   #3457
black_prinsess
Zakorzenienie

Deja vu - momentami spalam momentami nie spalam :P
tak 7/10...

Don't ever give up your Dreams!
black_prinsess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-01, 14:32   #3458
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Cytat:
Napisane przez Madzia007 Pokaż wiadomość
Wzgórza mają oczy 2 - nie widziałam jedynki, więc nie bardzo wiem jak to ocenić, ale średnio mi się podobało. Zmutowani krwiożerczy ludzie? To nie moje klimaty... 6/10

J moge powiedziec ze jedynka w porownaniu do dwojki byla 'mjstersztykiem'. 2 to taki gniot ze szkoda gadac.
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-01, 14:46   #3459
cheer
Zakorzenienie

Sie macie ludzie - film dokumentalny o Ryśku Riedlu, w którym nie zgodził się jednak wystąpić Dżem (notabene z tego filmu dopiero dowiedziałam się o oskarżeniach - chyba można to tak nazwać - pod adresem zespołu jakoby SPOILER chciał tylko na Riedlu zarobić i nawet w obliczu jego staczania się przez narkotyki, "wymuszał" na nim kolejne koncerty...
Nie ma w tym filmie podanych na tacy żadnych wzruszeń, ale mimo to ogląda się go ze wzruszeniem , nawet jeśli ktoś nie był nigdy fanatykiem Dżemu. Rysiek był absolutnie niezwykłą postacią, ta jego prostota (ale nie prostactwo!), szczerość, spojrzenie...Widzę to samo w jego synu, Bastku (pamiętacie go z programu Bar?
Szkoda, że film skupiał się głównie na opowiadaniu o nałogu Ryśka.
8/10

Fucking Åmål - szwedzki film o nastolatkach. Dziwny, a mimo to byłam ciekawa "co będzie dalej" (co jest u mnie wyznacznikiem tego czy film jest interesujący czy nie). Podobno w Szwecji odniósł duży sukces. Nie wiem dlaczego, bo to jest zwyczajna (myślę, że w dzisiejszych czasach można już powiedzieć "zwyczajna" - kto widział, ten wie o co chodzi ) historia kilku nastolatków, a raczej wyrwane z kontekstu i opowiedziane kilka dni z ich życia. A w tym życiu nie działo się nic ciekawego (przynajmniej z pewnego punktu widzenia).
Z drugiej strony, wydaje mi się, że ukazanie tego w ten sposób było celem twórców. Jeśli tak, to można przemyśleć kwestię czy SPOILER blondynka na prawdę była biseksualistką, czy z nudów chciała "pieprzyć Åmål" i zobaczyć jak to jest z kobietą...
Szwedzki to wyjątkowo niedźwięczny język
6/10
Stary 2007-09-01, 21:06   #3460
agnieszka k
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to agnieszka k

transformers- nawet fajny, warty obejrzenia. Oceniam go na 8/10!

Essence mania trwa

agnieszka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-01, 21:35   #3461
Fraoch
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cheer Pokaż wiadomość
Fucking Åmål - szwedzki film o nastolatkach. Dziwny, a mimo to byłam ciekawa "co będzie dalej" (co jest u mnie wyznacznikiem tego czy film jest interesujący czy nie). Podobno w Szwecji odniósł duży sukces. Nie wiem dlaczego, bo to jest zwyczajna (myślę, że w dzisiejszych czasach można już powiedzieć "zwyczajna" - kto widział, ten wie o co chodzi ) historia kilku nastolatków, a raczej wyrwane z kontekstu i opowiedziane kilka dni z ich życia. A w tym życiu nie działo się nic ciekawego (przynajmniej z pewnego punktu widzenia).
Z drugiej strony, wydaje mi się, że ukazanie tego w ten sposób było celem twórców. Jeśli tak, to można przemyśleć kwestię czy SPOILER blondynka na prawdę była biseksualistką, czy z nudów chciała "pieprzyć Åmål" i zobaczyć jak to jest z kobietą...
Szwedzki to wyjątkowo niedźwięczny język
6/10
a dla mnie jest to jeden z ciekawszych filmów europejskiego kina ja bym mu 9/10 dała
Is ar ár n-anam féin...

Fraoch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-02, 00:04   #3462
marta6704
Zakorzenienie

The Simpsons Movie:Film podobał mi się,troche się pośmialam,Arnold był boski 8/10
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-02, 01:18   #3463
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

2 sezony South Park jedym okiem przy pracy.... Chyba dam dziecku na imie Butters...

Nat

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-02, 10:07   #3464
martul
Rozeznanie

GG do martul

wczoraj "Domino"o filmie przed obejrzeniem nie słyszałam a główną rolę gra Keira Knightley(mam nadzieje ze dobrze napisałam) i jest w tej roli świetna.gra zbuntowaną nastolatkę która zostaje łowczynią nagród,film trochę brutalny, świetna muzyka, super plenery i taki zbyt słodkawy happy end jak dla mnie duży plus 8/10
Stary 2007-09-02, 10:59   #3465
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Ktoś całkiem obcy (Perfect stranger) - występują m.in. Bruce Willis i Halle Berry.
Spodziewałam sie czegoś lepszego, a film okazał się przynudnawy. Przez większą część spoglądałam na licznik, żeby sprawdzić ile jeszcze do końca. Mimo, że film trwa tylko ok. 1:30 to dłużył mi się bardzo. Ogólnie nie polecam, bo nie jest to coś co trzeba widzieć.
5/10
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-02, 11:17   #3466
basilissa
Rozeznanie

Jutro idziemy do kina - w tv
W każdej epoce młodość, wkraczanie w dojrzałość wiąże się z wiarą we własne możliwości. Ten entuzjazm maturzystów 1938 kojarzy mi się z optymizmem 3 bohaterów Ziemi Obiecanej Wajdy(na podstawie powieści Reymonta). Piękny polski film 9/10
Stary 2007-09-02, 12:49   #3467
justyne3ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basilissa Pokaż wiadomość
Jutro idziemy do kina - w tv
W każdej epoce młodość, wkraczanie w dojrzałość wiąże się z wiarą we własne możliwości. Ten entuzjazm maturzystów 1938 kojarzy mi się z optymizmem 3 bohaterów Ziemi Obiecanej Wajdy(na podstawie powieści Reymonta). Piękny polski film 9/10
Mnie też ten film bardzo się podobał.Świetna obsada,choć nie przepadam za K.Wesołowskim to jednak w tym filmie pokazał klase .Oby więcej takich filmów!
justyne3ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-02, 12:57   #3468
cheer
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fraoch Pokaż wiadomość
a dla mnie jest to jeden z ciekawszych filmów europejskiego kina ja bym mu 9/10 dała
Mnie nie przypadł do gustu. Może go nie zrozumiałam? Może nie miałam odpowiedniego nastroju? Ale oglądałam kilka trudniejszych filmów i mam jako takie porównanie. Nie rozumiem co miał ten film wnieść do mojego życia...
Stary 2007-09-02, 13:45   #3469
martuska888
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyne3ka Pokaż wiadomość
Mnie też ten film bardzo się podobał.Świetna obsada,choć nie przepadam za K.Wesołowskim to jednak w tym filmie pokazał klase .Oby więcej takich filmów!
Oj tak... Film piękny, aż się na końcu popłakałam.

I nic we mnie i nic koło mnie
Kiedy się dziwić przestanę
Kiedy się dziwić przestanę
Będzie po mnie.

Wszystko jest możliwe.
Niemożliwe wymaga po prostu więcej czasu.
martuska888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-02, 15:05   #3470
marta6704
Zakorzenienie

Hannibal:po raz kolejny.Lubie Hopkinsa i to jak zagrał w tym filmie.
9/10
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-02, 16:01   #3471
berethalia
Raczkowanie

GG do berethalia

transformers porazka, wiedzialm ze to bedzie film dla dzieci ale te teksty i ten udawany patos to byla przesada;//////// no moze komu sie podobalo ale nie dla mnie
chociaz plus dla efektow specj
5/10
To nikt nie kupuje ci kwiatów.
berethalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-02, 16:50   #3472
Kizia Mizia19
Zadomowienie

Death Proof- Quentina Tarantino
Stary 2007-09-02, 16:58   #3473
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

napoleon wybuchowiec.
nie trzeba chyba nic mowic. dla mnie bomba;D
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-02, 17:10   #3474
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez magrest Pokaż wiadomość
Krwawy diament - z Leonaro DiCaprio. Bardzo mi sie podobał Piekny film... Momentami byłam przerażona ludzką brutalnością, gdzie zabijanie i znęcanie się było jak chleb powszedni... Szokujace było też to, co robili z dziećmi, chłopcami, których faszerowali narkotykami żeby potem robić im pranie mózgu i wychowywać na morderców, na maszyny do zabijania.
Ale oprócz strasznego okrucieństwa, film pokazywał też i dobrą stronę.
Podobała mi sie też gra DiCapria. Kiedyś w czasach Titanica byłam nim oczarowana, teraz jestem pod wrażeniem jego talentu. Uważam, że jest to bardzo dobry aktor i podziwiam go, że potrafił uciec od wizerunku amanta łamiącego kobiece serca. Bardzo dobrze zagrał przemytnika diamentów, a jego akcent i czesto wypowiadane słowa "ja, ja" rozbrajały mnie za kazdym razem hihi
Jednym słowem polecam.
9/10

Widziałam ten film już jakiś czas temu i też byłam pod ogromnym wrażeniem. Obejrzałam drugi raz- wrażenie pozostało Bardzo ważny film, bo oprócz aspektu przygodowego pokazuje bardzo ważne rzeczy, o których "normalni" ludzie często nie mają żadnego pojęcia.
Jak dla mnie 10/10.

PS. DiCaprio rzeczywiście świetny, ale to wiem od bardzo dawna, gdy zagrał upośledzonego chłopca w "Co gryzie Gilberta Grape'a?". Oscar należał mu się już wtedy.
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-02, 17:50   #3475
Julkaaa777
Wtajemniczenie

Przerwana lekcja muzyki świetny flim. Ciekawa gra Winony Rider i Angeliny Jolie. Do tego wspaniała ścieżka dźwiękowa. Film niezapomniany i daje dużo do myślenia. Polecam

zdecydowanie 10/10

szczęście wchłaniam z powietrzem

Julkaaa777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-02, 18:03   #3476
berethalia
Raczkowanie

GG do berethalia

Cytat:
Napisane przez Julkaaa777 Pokaż wiadomość
Przerwana lekcja muzyki świetny flim. Ciekawa gra Winony Rider i Angeliny Jolie. Do tego wspaniała ścieżka dźwiękowa. Film niezapomniany i daje dużo do myślenia. Polecam

zdecydowanie 10/10
zgadzam sie w zupelnosci;-) 10/10
To nikt nie kupuje ci kwiatów.
berethalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-02, 21:13   #3477
kate1991
Wtajemniczenie

Żona dla zuchwałych- to mój drugi bollywoodzki film i chcę więcej . Wspaniały klimat, muzyka, taniec. Fabuła może trochę banalna , ale film ma dużo innych zalet. Zdecydowanie polecam. 9/10
kate1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-02, 23:21   #3478
syntagma
Zakorzenienie

Fucking Åmål - moim zdaniem swietny Rewelacyjnie ukazane "zwiazki" nastolatkow, scena seksu kwintesencja wszystkiego po prostu. Ostatnia scena bardzo mi sie podobala, taka prosta i symboliczna.

na bialo: co do Elin, ze z nudow i chciala sprobowac z kobieta jak dla mnie to jest od poczatku jasne, ze jest bi/les, nie jest szczesliwa. Klotnia na hustawce bodajze z siostra, gdy ta jej zarzuca, czemu nie jest szczesliwa przeciez "zawsze dostaje czego chce"....a Elin jej mowi, ze ona nie ma pojecia czego ona naprawde pragnie...
Stary 2007-09-03, 07:19   #3479
Mondzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kizia Mizia19 Pokaż wiadomość
Death Proof- Quentina Tarantino
Może jakaś recenzja.. opinia??

Samą miłością nie wyżyjesz...

Mondzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-03, 12:47   #3480
paulin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syntagma Pokaż wiadomość
Fucking Åmål - moim zdaniem swietny Rewelacyjnie ukazane "zwiazki" nastolatkow, scena seksu kwintesencja wszystkiego po prostu. Ostatnia scena bardzo mi sie podobala, taka prosta i symboliczna.
Zgadzam się z Twoją opinią, bardzo piękny i całkiem mądry film. Szkoda, że w Polsce nie kręci się takich filmów dla/o młodzieży, tylko chłam nastawiony na bicie kasy. a przecież nawet komercyjne kino może nieśc pewne wartości, pokazać jakąś wrażliwosc. :|
paulin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości