Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-22, 09:11   #1621
rita_k
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ja bym powiedziala , ze ja chce to moze kupic

MALA mi na szczescie 8 wyszly juz dawno , tylko zeby mi wykrzywily i musialam nosic aparat ale za to nie musialam byc szczerbata bo wyrwal mi 6 dentysta i byla dziura a ortodonta sciagnal 7 i 8 na miejsce 6 i 7
Ale widze u Tz dzieje sie to sama sciskaja mu sie zeby bo sie te 8 pchaja , musimy mu wyrwac ale codziennie zapominam go zapisac bo nie wiem gdzie :P
Gdzie w wawie wyrywaja chirurgicznie?
odpowiedziałam jej w innej kwestii, że aż wstrzymała oddech z wrażenia

A co do wyrwania zęba do na nfz chcesz czy tak płatnie? Ogólnie chirurdzy wyrywają 8, ale inni dentyści też często
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 10:01   #1622
krolewna1986
Wtajemniczenie

Dziewczynki zamawiała któraś w końcu tą koszulę ciążową co wyglądała jak sukienka? za 26 zł bodajże? fajna?

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 10:26   #1623
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/wanna-wanienka-ana...189847570.html

doświadczone co sądzicie o takiej wanience? czy lepiej najzwyklejszą?a co z wkładką do wanienki? tylko nie ta z gąbki tylko plastikowa?
o taka
http://allegro.pl/tega-baby-anatomic...170822220.html
zwyczajna wanienka, a jak chcesz wkład podtrzymujący to lepiej ten plastikowy i na niego np. pieluche tetrową byś dawała by się nie ślizgało dziecko. gąbki w użyciu są fajne, ale to siedlisko bakterii

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
A to nie za wcześnie już w sierpniu? Bo tego urlopu ojcowskiego są tylko 2 tygodnie a potem mu się skończy i będzie musiał wrócić do pracy, no chyba że jakis dłuższy mu przysługuje.

Co do wanienki to chcę wziąć z Ikei, ponoc całkiem spoko i nawet wkladek żadnych nie trzeba bo ma na dnie silikon
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40248443/
miałam tą wanienkę i jest spoko, ale malutka i na długo nie wystarczy

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
dziewczyny a kupujecie podkład pod prześcieradło do łóżeczka?
tak, inaczej zniszczy się materac bo różnie to z maluchem bywa

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
No co? KAżdy ma swoją wanienkę. Akurat 3

Już kupiłam podkład

A ja chyba pójdę bardziej w coś takiego jeżeli chodzi o projektor:

http://allegro.pl/muzyczna-karuzela-...444491346.html

http://allegro.pl/muzyczna-karuzela-...264200562.html

http://allegro.pl/karuzela-do-lozecz...434173826.html
pierwszy miesiąc dziecko ma w dupce te melodyjki projektory karuzele, ja miałam i było zero reakcji, dopiero później zaczał się tym interesować

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
dz.
My niedługo do kościoła musimy lecieć po zaświadczenie bo tż ma być chrzestnym za tydz. i jeszcze tą świecę kupić
Teściowa mnie wczoraj wkurzyła, bo zaczeła wyliczać co ja to muszę kupić na wyprawke. I jeszcze to i tamto bo co druga synowa kupiła. Myślałam że mnie szlag trafi. Nie wiem chyba zaczynam być przewrażliwiona. Bo oczywiście pewnie jej synuś tyle wydał na wyprawke to wszyscy też musza z 10-15 tys. A ja tego drugiego synusia to najchętniej omijam szerokim łukiem i jego złote rady też

Dziewczyny jak to jest z tym laktatorem? on jest taki must have?
nie jest. jak bedziesz karmić piersią możesz sobie śmiało poradzić ręką do odciągnięcia

Cytat:

A co do wyrwania zęba do na nfz chcesz czy tak płatnie? Ogólnie chirurdzy wyrywają 8, ale inni dentyści też często

grr 8ki mnie jeszcze 2 dolne czekają do wyrwania

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

a tak w ogóle to dzień dobry!
u nas szaro, buro i zimno. ot takie lato : (

dziś mam pierwsze w życiu zebranie z rodzicami : ) w przedszkolu oczywiście. głupie uczucie, i trochę się stresuję

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 10:46   #1624
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Hej...

Muszę pofarbować włosy... jak robiła mi włosy fryzjerka to farba normalnie miałam na włosach, a musiałam tylko odrosty zrobić i odświeżyć kolor, a teraz jak użyłam sklepowej farby to zmywa się tak szybko, że szok...
.
a kup sobie farbę L'oreal w hurtowni fryzjerskiej i spróbuj bo te sklepowe to zawsze gorsze farby

[/QUOTE]

No to powodzenia

Rany co za pogoda. Tylko się walnąć spać. Wciągnęłam gołąbka od mamusi podpieczonego i już nic mi sie nie chce. Jeszcze mój mąż ma rehabilitacje od dzisiaj przez 2 tygodnie. Wróci na szybki obiad i jedzie.Nie wiem nawet o której będzie wracał. Pewnie wróci, drzemka i tak całymi dniami sama Choć może i lepiej bo mnie wkurza ostatnio. Noi nie sama tylko z Gabi Zaraz mi pralka będzie buczeć jakby sama nie mogła powiesić prania A później zmywarka a mi się nic nie chce i brzuch mnie pobolewa i ryjku nie wspominając

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Emylka wiem, ze na początku dzidzia będzie miała w doopce małej karuzelkę bo to to ślepe jak kret prawie hihih ale później są zalecane nawet
Stary 2015-06-22, 10:58   #1625
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:

U mnie w miescie nie wyrywaja , obojetnie jak jakis bliski termin to na nfz wole po co kase wydawac

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Kurde wy kupujecie wozki glebokie a ja wlasnie kupilam spacerowke i wydalam tyle kasy ze zastanawiam sie czy dobrze robie
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 11:07   #1626
Kuapouszka
Zadomowienie

Hello dziewczynki, no próbowałam nadrabiać i co? I tak jestem w daaaalekim tyle także może poprostu się włączę hehe
Jak tam u was z tyciem? u mnie prawie 9 :/ ale widzę ze juz zwalnia bo się waham między 8-9 juz z 3 tydzień

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
U mnie w miescie nie wyrywaja , obojetnie jak jakis bliski termin to na nfz wole po co kase wydawac

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Kurde wy kupujecie wozki glebokie a ja wlasnie kupilam spacerowke i wydalam tyle kasy ze zastanawiam sie czy dobrze robie
Jaka jaka? Ja też ostatnio wymienilam wózek na spacerowke

Stary 2015-06-22, 11:07   #1627
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w miescie nie wyrywaja , obojetnie jak jakis bliski termin to na nfz wole po co kase wydawac [COLOR="Silver"]
No dokładnie. NA leczenie i plombę dobrą można wydać, ale na wyrwanie po co płacić tyle. Jak mój mąż za 2 min zapłacił 200 zł
Stary 2015-06-22, 11:09   #1628
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Hello dziewczynki, no próbowałam nadrabiać i co? I tak jestem w daaaalekim tyle także może poprostu się włączę hehe
Jak tam u was z tyciem? u mnie prawie 9 :/ ale widzę ze juz zwalnia bo się waham między 8-9 juz z 3 tydzień
u mnie 8 i rośnie hehe
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 11:20   #1629
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:

Emylka wiem, ze na początku dzidzia będzie miała w doopce małej karuzelkę bo to to ślepe jak kret prawie hihih ale później są zalecane nawet
jasne, chodzi mi tylko o to że to można spokojnie dokupić później, albo zażyczyc sobie w prezencie dla dziecka ;p

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

np. na pierwsze mikołajki : akurat dziecko będzie już bardziej kumate

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 11:22   #1630
Kuapouszka
Zadomowienie

No dziecię około 2 -3 msc to się już domaga wręcz czegoś bo mu tak nudno chyba -wtedy karuzela dobra

Stary 2015-06-22, 11:31   #1631
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Hej, nie było mnie cały weekend..tzn coś tak czytałam, ale ciężko mi nadrobic:-( w ogóle to nie jestem w nastroju, szkoda gadać...mam nadzieje, ze u was lepiej
Stary 2015-06-22, 11:33   #1632
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Hej, nie było mnie cały weekend..tzn coś tak czytałam, ale ciężko mi nadrobic:-( w ogóle to nie jestem w nastroju, szkoda gadać...mam nadzieje, ze u was lepiej
Chyba rzadko która ma humor ostatnio
Stary 2015-06-22, 11:39   #1633
krolewna1986
Wtajemniczenie

właśnie..u mnie z humorem też kiepsko

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-06-22, 11:39   #1634
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cześć.
Musiałam mieszkanie ogarnąć poweekendowo zanim do kompa siadłam
Na raty Was doczytuję.

Cytat:
aaaaaaaaa nawet mi poszło wchodzenie na 4 pietro jestem z siebie dumna
Brawo ja bym wyzionęła ducha. A w dodatku od kilku dni te więzadła dają mi tak popalić, że masakra. Ledwo z młodym do przedszkola docieram, tak boli.

Cytat:
dziewczyny a kupujecie podkład pod prześcieradło do łóżeczka?
Koniecznie coś trzeba kupić co zabezpieczy materacyk
Polecam też nieprzemakalne prześcieradło na swoje łóżko kupić, bo nam się zdarzało że młodemu pielucha nie wytrzymała/ulało się albo że ja mimo wkładek przeciekłam, bo np. dziecko pospało dłużej

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość

my mielismy wklad z gąbki i super, bo od pierwszych dni nie musisz trzymac glowki, tylko dziec lezy sobie rozkosznie na gąbeczce
Wszędzie trąbią, że takie gąbki to idealne środowisko dla bakterii, dlatego ja nie kupowałam i nie kupuję, mimo że to duże ułatwienie

Cytat:

Dziewczyny jak to jest z tym laktatorem? on jest taki must have?
Olej teściową
Nie wiem czy zamierzasz karmić piersią, ale ja takie miałam założenie i w sumie najbardziej mi się przydał jak brałam leki i musiałam odciągać pokarm i wylewać, a za drugim razem jak polecieliśmy z mężem do Paryża bez dziecka
Natomiast może się przydać do pobudzania laktacji, przy nawale żeby trochę odciągnąć, no i do ściągania pokarmu jak chcesz np. wyjść i zostawić tacie butlę (o ile dziecko butli nie oprotestuje )

Cytat:
jezuuu coraz ciężej z goleniem nóg w wannie a o grażynie to nie wspomnę a tu jeszcze 3 miesiące i brzuszek coraz większy

trzymać kciuki bo dziś mam egzamin!! nawet nie miałam siły się za bardzo uczyć staram się podejść na luzie, co ma być to będzie, nie chce synka stresować.
Nogi wydepilowałam 3 tygodnie temu i nadal fajnie gładkie, ale golenie okolic bikini to masakra

Kciuki za egzamin
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 11:44   #1635
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Nogi wydepilowałam 3 tygodnie temu i nadal fajnie gładkie, ale golenie okolic bikini to masakra
ożesz, ale depilowałaś depilatorem? bo ja po maszynce, to na 3ci dzień już mam kiełki chyba muszę wrócić do depilatora, bo się zajadę tą maszynką..chyba że polecacie inne metody? plastry? kremy do depilacji?

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-06-22, 11:49   #1636
mala29lll
Zakorzenienie

Tosia też mnie ciągną wiązadła i pobolewa mnie podbrzusze. CHyba się za dużo wczoraj forsowałam.
Stary 2015-06-22, 11:53   #1637
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
No dokładnie. NA leczenie i plombę dobrą można wydać, ale na wyrwanie po co płacić tyle. Jak mój mąż za 2 min zapłacił 200 zł
Fajnie tak na nfz, ja niestety muszę nawet usuwać prywatnie bo mi te refundowane znieczulenia nie działają i jeżdżę 200km do swojej zaufanej dentystki-chirurga, byle dziurkę mi musi borować na takim końskim znieczuleniu bo inaczej ból że omdlewam

Cytat:
Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
U mnie tak samo, jeszcze TŻ chyba dostał jakiegoś podświadomego baby bluesa i co rusz mnie drażni tylko Chociaź zauważyłam, że jakos łatwiej potrafię do niego dotrzeć, lepiej udaje mi się tłumaczyć logiczne argumenty, chyba instynkt wychowawczy się mi włącza

Mnie też coraz trudniej oporządzić grażynę, brzuch mi nie zasłania ale jakaś sztywna się zrobiłam i zgiąć się nie idzie I tak się dziś pozacinałam, ze wyszłam spod prysznica jak z rzeźni
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 11:59   #1638
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

No właśnie czytałam w k, że kiepsko ost, mi nawet już się nie chce pisać o tym.
ost
Stary 2015-06-22, 11:59   #1639
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasę wydaje się po to żeby w ogóle odważyć się wejść do gabinetu, nie zemdleć i nie zwiać przez okno ze strachu Wiem, że brzmi śmiesznie, ale ja bardzo źle znoszę dłubanie przy zębach. Żadne znieczulenie nie daje mi 100% komfortu i zawsze odczuwam ból. Rozważałam nawet pełną narkozę, ale jej też się obawiam.
Jutro mam wizytę i już się stresuję, a rachunek na pewno nie poprawi sytuacji, ale nie mam wyjścia

Cytat:
Cytat:
Humor do bani, pogoda do bani, tu boli, tam boli, Tż i młody coraz bardziej kreatywnie testują moją cierpliwość.
Taaa ciąża to piękny czas

Cytat:
ożesz, ale depilowałaś depilatorem? bo ja po maszynce, to na 3ci dzień już mam kiełki chyba muszę wrócić do depilatora, bo się zajadę tą maszynką..chyba że polecacie inne metody? plastry? kremy do depilacji?
Depilatorem musiałam zęby zaciskać, bo pierwsza depilacja po przerwie dłuższej ale efekt jest. Szkoda, że tylko nogi mogę, bo gdzie indziej za bardzo boli.
Kremy u mnie nigdy nie dają pożądanego efektu, a wosku w życiu nie próbowałam.

Cytat:
Tosia też mnie ciągną wiązadła i pobolewa mnie podbrzusze. CHyba się za dużo wczoraj forsowałam.
Ja nawet nie forsuję się. Wstaję rano, ogarniam siebie, ubieram młodego, idziemy na autobus, a potem jak z autobusu do przedszkola idziemy to już mnie ciągnie mocno Powrót z zakupami to już w ogóle, no ale wyjścia nie ma za bardzo.
Stary 2015-06-22, 12:00   #1640
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Mnie nonstop więzadła i krocze bolą, nawet jak cały dzien tylko coś po domu porobię :/ Zaczęły już w 8 tyg i czasem tylko dają mi trochę spokoju. Ale ze mnie chudzielec i flak zawsze zwolniony z wf niewysportowany, to mięśnie chyba są w szoku że coś im każe się teraz rozciągać

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-06-22 o 12:02
Stary 2015-06-22, 12:03   #1641
mala29lll
Zakorzenienie

JA depilatorem nogi robię i zauważyłam, że dłużej mi odrastają włoski i mniej boli, bo na poczatku ciązy to tragedia. Po tygodniu odrośnięte włosy i ból koszmarny.

JAk pijecie kawę inkę? Ile łyżeczek się sypie na kubek? ile mleka? cukier też? chciałam pić, bo może przeszła by mi taka ochota na kawę. Jeszcze mąż nie kupił taką jaką znałam tylko Kauflandowska i nie wiem czy ja nie umiem jej zrobić czy ona jest do doopy
Stary 2015-06-22, 12:09   #1642
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Kasę wydaje się po to żeby w ogóle odważyć się wejść do gabinetu, nie zemdleć i nie zwiać przez okno ze strachu Wiem, że brzmi śmiesznie, ale ja bardzo źle znoszę dłubanie przy zębach. Żadne znieczulenie nie daje mi 100% komfortu i zawsze odczuwam ból. Rozważałam nawet pełną narkozę, ale jej też się obawiam.
Jutro mam wizytę i już się stresuję, a rachunek na pewno nie poprawi sytuacji, ale nie mam wyjścia
To witaj w klubie, mam z dzieciństwa taki uraz do grzebania w zębach że szok, nie dość ze nadwrazliwe i na bol i oporne na znieczulenia, to jeszcze dentysta z nfz mnie jako dziecko siłą przytrzymywal na fotelu i się wydzieral jak plakalam i mdlalam z bolu... Trauma straszna... Nawet po tym końskim znieczuleniu zawsze coś czuję, najgorzej dmuchanie zimnym powietrzem Jak siadam na fotelu to normalnie jakaś klaustrofobia mi się włącza, czuję się w sytuacji bez wyjścia aż do płaczu mnie to bierze ale staram się jakos to wytrzymac.
Narkozy też się boję, szczegolnie ze przez traumę zawsze wizytę u dentysty odkladalam w nieskonczonosc co zaowocowalo zębami połatanymi milion razy i doslownie rozsypują się... Mam twarde postanowienie, ze jak juz zamieszkamy na swoim i się urządzimy to pierwsze co odkladam na implanty, niech mi pousuwają te trupy i wstawią porcelany za jednym zamachem
Fuj, no nienawidzę zębów

Stary 2015-06-22, 12:19   #1643
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
To witaj w klubie, mam z dzieciństwa taki uraz do grzebania w zębach że szok, nie dość ze nadwrazliwe i na bol i oporne na znieczulenia, to jeszcze dentysta z nfz mnie jako dziecko siłą przytrzymywal na fotelu i się wydzieral jak plakalam i mdlalam z bolu... Trauma straszna... Nawet po tym końskim znieczuleniu zawsze coś czuję, najgorzej dmuchanie zimnym powietrzem Jak siadam na fotelu to normalnie jakaś klaustrofobia mi się włącza, czuję się w sytuacji bez wyjścia aż do płaczu mnie to bierze ale staram się jakos to wytrzymac.
Narkozy też się boję, szczegolnie ze przez traumę zawsze wizytę u dentysty odkladalam w nieskonczonosc co zaowocowalo zębami połatanymi milion razy i doslownie rozsypują się... Mam twarde postanowienie, ze jak juz zamieszkamy na swoim i się urządzimy to pierwsze co odkladam na implanty, niech mi pousuwają te trupy i wstawią porcelany za jednym zamachem
Fuj, no nienawidzę zębów
Siostro
To potrzymaj za mnie kciuki jutro od 10. Nie wiem co mnie czeka, bo dawno nie byłam, ale sama widzę, że ze 3 ubytki są
Ja mam problem już z samym przeglądem, bo jak dłubią żeby sprawdzić czy jest tam gdzieś dziura to ja sztywnieje z bólu i tryb ucieczki mi się włącza.
U mnie też zęby połatane, ale oprócz lęku przed dentystą ja mam słabe zęby podobno od leków którymi mnie faszerowano jak byłam mała i taki efekt.
Stary 2015-06-22, 12:24   #1644
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Tez mam dentystę w środę chyba:-( boje się jak wy, bo strasznie tego nie lubię
lubię..a co gorsza wyruszył mi się ząb ost tak konkretnie :-/ jestem przerażona, bo nie wiem czy mi go uratuje.
Stary 2015-06-22, 12:26   #1645
mala29lll
Zakorzenienie

Kto pije Inkę !!!!!!!!!!!?????????????? ??????? Pisać bo chcę sobie zrobić
Stary 2015-06-22, 12:29   #1646
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
U mnie w miescie nie wyrywaja , obojetnie jak jakis bliski termin to na nfz wole po co kase wydawac [COLOR="Silver"]
to tu masz wykaz
https://zip.nfz.gov.pl/GSL/GSL/LeczenieStomatologiczne

musisz sobie wybrać np leczeniechirurgiczne, i dalej warszawa, jak chcesz w warszawie

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
JAAA ale ja to na zimno z mlekiem, na ciepło z wodą to dla mnie bleeee

Edytowane przez rita_k
Czas edycji: 2015-06-22 o 12:28
Stary 2015-06-22, 12:29   #1647
krolewna1986
Wtajemniczenie

ja już mam dentystę za sobą i mam nadzieję, że nic się nie wydarzy do końca ciąży.. ja też jestem panikara i jak cokolwiek jest do robienia to od razu wołam znieczulenie ale jak byłam ostatnio z tą 6tką, to pierwszy raz byłam tak dzielna, że dałam się trochę powiercić bez znieczulenia, ale nie bolało nic a nic ufffff zakleiła mi dziurkę i mam już spokój oby do końca ciąży

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-06-22, 12:31   #1648
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie piję to się nie odzywam w tej kwestii

Rany głowa mnie boli, niemoc mnie ogarnęła.
Macie pomysł jak mam się zmobilizować, żeby się wziąć za dalsze odkopywanie ciuchów po młodym
Stary 2015-06-22, 12:34   #1649
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Nie piję to się nie odzywam w tej kwestii

Rany głowa mnie boli, niemoc mnie ogarnęła.
Macie pomysł jak mam się zmobilizować, żeby się wziąć za dalsze odkopywanie ciuchów po młodym
to ja Cię czaruje, żebyś sie zmobilizowała
Stary 2015-06-22, 12:37   #1650
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Ja inke wysypuje tak z 1,5 łyżeczki, cukier tez, zalewam z pół szklanki woda gorącą i dodaje resztę mleka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości