|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Cytat:
![]() A co do wyrwania zęba do na nfz chcesz czy tak płatnie? Ogólnie chirurdzy wyrywają 8, ale inni dentyści też często |
|
|
|
|
#1622 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki zamawiała któraś w końcu tą koszulę ciążową co wyglądała jak sukienka? za 26 zł bodajże? fajna?
|
|
#1623 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak, inaczej zniszczy się materac bo różnie to z maluchem bywa Cytat:
Cytat:
Cytat:
grr 8ki mnie jeszcze 2 dolne czekają do wyrwania ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- a tak w ogóle to dzień dobry! u nas szaro, buro i zimno. ot takie lato : ( dziś mam pierwsze w życiu zebranie z rodzicami : ) w przedszkolu oczywiście. głupie uczucie, i trochę się stresuję |
|||||
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[/QUOTE] No to powodzenia ![]() Rany co za pogoda. Tylko się walnąć spać. Wciągnęłam gołąbka od mamusi podpieczonego i już nic mi sie nie chce. Jeszcze mój mąż ma rehabilitacje od dzisiaj przez 2 tygodnie. Wróci na szybki obiad i jedzie.Nie wiem nawet o której będzie wracał. Pewnie wróci, drzemka i tak całymi dniami sama A później zmywarka a mi się nic nie chce![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Emylka wiem, ze na początku dzidzia będzie miała w doopce małej karuzelkę bo to to ślepe jak kret prawie hihih ale później są zalecane nawet
|
|
#1625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Kurde wy kupujecie wozki glebokie a ja wlasnie kupilam spacerowke i wydalam tyle kasy ze zastanawiam sie czy dobrze robie
|
|
#1626 | |
|
Zadomowienie
|
Hello dziewczynki, no próbowałam nadrabiać i co? I tak jestem w daaaalekim tyle
także może poprostu się włączę hehe Jak tam u was z tyciem? u mnie prawie 9 :/ ale widzę ze juz zwalnia bo się waham między 8-9 juz z 3 tydzień ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- np. na pierwsze mikołajki : akurat dziecko będzie już bardziej kumate
|
|
|
|
|
#1630 |
|
Zadomowienie
|
No dziecię około 2 -3 msc to się już domaga wręcz czegoś bo mu tak nudno chyba -wtedy karuzela dobra
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, nie było mnie cały weekend..tzn coś tak czytałam, ale ciężko mi nadrobic:-( w ogóle to nie jestem w nastroju, szkoda gadać...mam nadzieje, ze u was lepiej
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1633 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie..u mnie z humorem też kiepsko
|
|
#1634 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Musiałam mieszkanie ogarnąć poweekendowo zanim do kompa siadłam ![]() Na raty Was doczytuję. Cytat:
ja bym wyzionęła ducha. A w dodatku od kilku dni te więzadła dają mi tak popalić, że masakra. Ledwo z młodym do przedszkola docieram, tak boli.Koniecznie coś trzeba kupić co zabezpieczy materacyk Polecam też nieprzemakalne prześcieradło na swoje łóżko kupić, bo nam się zdarzało że młodemu pielucha nie wytrzymała/ulało się albo że ja mimo wkładek przeciekłam, bo np. dziecko pospało dłużej ![]() Cytat:
Olej teściową Nie wiem czy zamierzasz karmić piersią, ale ja takie miałam założenie i w sumie najbardziej mi się przydał jak brałam leki i musiałam odciągać pokarm i wylewać, a za drugim razem jak polecieliśmy z mężem do Paryża bez dziecka ![]() Natomiast może się przydać do pobudzania laktacji, przy nawale żeby trochę odciągnąć, no i do ściągania pokarmu jak chcesz np. wyjść i zostawić tacie butlę (o ile dziecko butli nie oprotestuje )Cytat:
Kciuki za egzamin
|
|
#1635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Tosia też mnie ciągną wiązadła i pobolewa mnie podbrzusze. CHyba się za dużo wczoraj forsowałam.
|
#1637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie tak samo, jeszcze TŻ chyba dostał jakiegoś podświadomego baby bluesa i co rusz mnie drażni tylko Chociaź zauważyłam, że jakos łatwiej potrafię do niego dotrzeć, lepiej udaje mi się tłumaczyć logiczne argumenty, chyba instynkt wychowawczy się mi włącza ![]() Mnie też coraz trudniej oporządzić grażynę, brzuch mi nie zasłania ale jakaś sztywna się zrobiłam i zgiąć się nie idzie I tak się dziś pozacinałam, ze wyszłam spod prysznica jak z rzeźni
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie czytałam w k, że kiepsko ost, mi nawet już się nie chce pisać o tym.
ost
|
#1639 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że brzmi śmiesznie, ale ja bardzo źle znoszę dłubanie przy zębach. Żadne znieczulenie nie daje mi 100% komfortu i zawsze odczuwam ból. Rozważałam nawet pełną narkozę, ale jej też się obawiam.Jutro mam wizytę i już się stresuję, a rachunek na pewno nie poprawi sytuacji, ale nie mam wyjścia Humor do bani, pogoda do bani, tu boli, tam boli, Tż i młody coraz bardziej kreatywnie testują moją cierpliwość. Taaa ciąża to piękny czas ![]() Cytat:
ale efekt jest. Szkoda, że tylko nogi mogę, bo gdzie indziej za bardzo boli.Kremy u mnie nigdy nie dają pożądanego efektu, a wosku w życiu nie próbowałam. Cytat:
Powrót z zakupami to już w ogóle, no ale wyjścia nie ma za bardzo.
|
|
#1640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-06-22 o 12:02 |
|
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
JA depilatorem nogi robię i zauważyłam, że dłużej mi odrastają włoski i mniej boli, bo na poczatku ciązy to tragedia. Po tygodniu odrośnięte włosy i ból koszmarny.
JAk pijecie kawę inkę? Ile łyżeczek się sypie na kubek? ile mleka? cukier też? chciałam pić, bo może przeszła by mi taka ochota na kawę. Jeszcze mąż nie kupił taką jaką znałam tylko Kauflandowska i nie wiem czy ja nie umiem jej zrobić czy ona jest do doopy
|
#1642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak siadam na fotelu to normalnie jakaś klaustrofobia mi się włącza, czuję się w sytuacji bez wyjścia aż do płaczu mnie to bierze ale staram się jakos to wytrzymac.Narkozy też się boję, szczegolnie ze przez traumę zawsze wizytę u dentysty odkladalam w nieskonczonosc co zaowocowalo zębami połatanymi milion razy i doslownie rozsypują się... Mam twarde postanowienie, ze jak juz zamieszkamy na swoim i się urządzimy to pierwsze co odkladam na implanty, niech mi pousuwają te trupy i wstawią porcelany za jednym zamachem ![]() Fuj, no nienawidzę zębów
|
|
#1643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To potrzymaj za mnie kciuki jutro od 10. Nie wiem co mnie czeka, bo dawno nie byłam, ale sama widzę, że ze 3 ubytki są ![]() Ja mam problem już z samym przeglądem, bo jak dłubią żeby sprawdzić czy jest tam gdzieś dziura to ja sztywnieje z bólu i tryb ucieczki mi się włącza. U mnie też zęby połatane, ale oprócz lęku przed dentystą ja mam słabe zęby podobno od leków którymi mnie faszerowano jak byłam mała i taki efekt.
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam dentystę w środę chyba:-( boje się jak wy, bo strasznie tego nie lubię
lubię..a co gorsza wyruszył mi się ząb ost tak konkretnie :-/ jestem przerażona, bo nie wiem czy mi go uratuje.
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Kto pije Inkę !!!!!!!!!!!?????????????? ??????? Pisać bo chcę sobie zrobić
|
#1646 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://zip.nfz.gov.pl/GSL/GSL/LeczenieStomatologiczne musisz sobie wybrać np leczeniechirurgiczne, i dalej warszawa, jak chcesz w warszawie ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
ale ja to na zimno z mlekiem, na ciepło z wodą to dla mnie bleeee
Edytowane przez rita_k Czas edycji: 2015-06-22 o 12:28 |
||
|
|
|
#1647 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już mam dentystę za sobą i mam nadzieję, że nic się nie wydarzy do końca ciąży.. ja też jestem panikara i jak cokolwiek jest do robienia to od razu wołam znieczulenie
ale jak byłam ostatnio z tą 6tką, to pierwszy raz byłam tak dzielna, że dałam się trochę powiercić bez znieczulenia, ale nie bolało nic a nic ufffff zakleiła mi dziurkę i mam już spokój
|
|
#1648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rany głowa mnie boli, niemoc mnie ogarnęła. Macie pomysł jak mam się zmobilizować, żeby się wziąć za dalsze odkopywanie ciuchów po młodym
|
|
#1649 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Ja inke wysypuje tak z 1,5 łyżeczki, cukier tez, zalewam z pół szklanki woda gorącą i dodaje resztę mleka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

i już nic mi sie nie chce. Jeszcze mój mąż ma rehabilitacje od dzisiaj przez 2 tygodnie. Wróci na szybki obiad i jedzie.Nie wiem nawet o której będzie wracał. Pewnie wróci, drzemka i tak całymi dniami sama
A później zmywarka a mi się nic nie chce
także może poprostu się włączę hehe 

ja bym wyzionęła ducha. A w dodatku od kilku dni te więzadła dają mi tak popalić, że masakra. Ledwo z młodym do przedszkola docieram, tak boli.
a tu jeszcze 3 miesiące i brzuszek coraz większy 

Jak siadam na fotelu to normalnie jakaś klaustrofobia mi się włącza, czuję się w sytuacji bez wyjścia aż do płaczu mnie to bierze ale staram się jakos to wytrzymac.