|
|
#4651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: izotek
A wiecie coś na temat depilacji laserowej? Tzn.ile trzeba odczekać po izo? Pół roku tak jak z innymi zabiegami? A może któraś z was miała? Podobno efekty zachwycające i warte swojej ceny (choć szczerze mówiąc myślałam, że droższe to jest tak jak zaczęłam o tym czytać)! Tak mi się marzy taki zabieg, ile to czasu człowiek zaoszczędzi wtedy i nerwów...
Muszę pogadać z moim dermem bo wykonuje takie zabiegi.
|
|
|
|
#4652 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest wiadome, ale jak jest ciepło to nie ubierzesz golfu i długich rękawów, słońce złapie czasem nawet mimo filtra, a sama się przekonałam, że nawet po kuracji Izo skóra jest bardzo podatna na opalenie. Cytat:
|
||
|
|
|
#4653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze, nic nie przechodzi Ci to wypadanie? A jak to u Ciebie wygląda? Tez przy myciu i czesaniu jest "tragicznie"? Boję się, bo czytałam, że przy wybraniu więcej niż 150 mg/kg m.c. skutki uboczne mogą być nieodwracalne... A ja wybrałam 160 mg, Ty 200... Włosy mi lecą przy myciu tragicznie... Jestem cała znerwicowana tym...☠ Daj znać proszę jak to u Ciebie wygląda Bo ja mam już czarne wizję, że nie przejdzie i w ogóle... Strasznie zaczęłam się tym przejmować. Ja jem ten Solgar i Biotebal, zamówiłam wczoraj ten szampon z Biokapu przeciw wypadaniu. Mimo wszystko liczę na to, że to wypadanie w końcu przejdzie, skoro w ulotkach Izo pisze, że to zwykle proces przejściowy... W poniedziałek idę na badania, robię morfologię, mocz, glukozę, poziom żelaza, ferrytynę, TSH, aspat, alat, cholesterol i trójglicerydy, czyli kompleksowo. Trzeba posprawdzac wszystko... A zamiast ampułek z Vichy Aminexil zastanawiam się nad tym lotionem Hair Medic... Tak wiem, kupa kasy, ale zamowilabym go do polski, a mama wysłała by mi listem. Wyszloby mnie taniej, bo około 74 funtów... Hmm tak się zastanawiam czy na to lepiej nie odłożyć zamiast tych ampułek Vichy... I chyba tak zrobię. Mam jeszcze pytanie - czy przy braniu tabletek antykoncepcyjnych wyniki hormonów: testosteronu, prolaktyny mogą wyjść "sfałszowane"? Edytowane przez Asiaaa95 Czas edycji: 2015-06-22 o 11:16 |
|
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do lekkiego przesuszenia to się nawet przyzwyczaiłam, wolę to, niż błysk na twarzy Oczy z kolei nieco odpoczną wreszcie od ciągłego wysuszania.
|
|
|
|
|
#4657 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie mija prawie 3 miesiac leczenia, a nadal mocno mnie wysypuje
|
|
|
|
#4659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w czwartm miesiącu nastąpiła duża poprawa. Nie dość, że wszystko w ciągu kilku dni po prostu zniknęło to nie pojawiają się nowe Ale niestety mam sporo przebarwień...beż podkładu to słabo... Znaczna poprawa nastąpiła u mnie po zwiększniu dawki najpierw do 40 później do 60 mg.
|
|
|
|
|
#4660 |
|
Raczkowanie
|
czy ktos bral izotek na pojedyncze ale duze pryszcze>
|
|
|
|
#4661 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4662 |
|
Raczkowanie
|
tzn masz na mysli takie ropne? bo ja mam sklonnosc do takich duzych czasem bylo wiecej, mniejsze ropne tez sie zdarzaly ale dziwne bo zaskornikow prawie nie mam, skora tez sie nie tlusci ale mam troche przebarwien od tych duzych pryszczy no i wystarcxzy taki 1 czy 2 zeby wstydzic sie wyjsc z domu
jak ich nie zablokuje w zarodku to goja sie tydzien..dlatego mysle zeby na jesien wziac izotek.bo juz mnie cos trafia. bo niemal ciagle cos mam na twarzy. Ostatnio bylam przeziebiona i bralam na gardlo antybiotyk miesiac bylo lepiej...ale znow atakuje mnie pomoglo Ci??
Edytowane przez krokodylowa1996 Czas edycji: 2015-06-22 o 13:17 |
|
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4665 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak duze sa Twoje? Czy to bardziej np takie cysty? Jesli nic innego nie pomaga to mysle, ze kwalifikowalabys sie na izo, jak lekarz nie bedzie widzial przeciwskazan. Mi pomoglo, juz po 1 miesiacu praktycznie nic juz nie wychodzilo, mam nadzieje ze to oczywiscie trwaly efekt |
|
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dodam, dla pocieszenia, że bez makijażu dalej śmigam i chyba tylko ja widzę to co widzę, nikt inny nie przygląda mi się z odległości 5mm od twarzy, także da się żyć
|
|
|
|
|
#4667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jutro zrobie sobie badanie tsh i ponownie testosteron. Wkurzam się bo kuracje zakończyłam ponad miesiąc temu a nadal wywalam kase na badania, specyfiki do włosów przeciw wypadaniu. Wybiore się jutro po pracy po wcierkę Jantar, zamówiłam sobie też wcierke placentaMusiałabym już włosy zafarbować ale pomęcze się jeszcze z 2 tygodnie... |
|
|
|
|
#4668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A suplementujesz się czymś od środka? Ja dziś rano zrobiłam badania i po południu odebrałam wyniki i wszystko w normie... Wątroba, TSH, morfologia, mocz, żelazo, wszystko w najlepszym porządku. |
|
|
|
|
#4669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez meowww Czas edycji: 2015-06-22 o 22:21 |
|
|
|
|
#4670 |
|
Raczkowanie
|
Ja ze stresu nad wlosami schudłam dwa kilo w ciągu tygodnia. Piszę poważnie. I ten stres tym włosom tym bardziej nie pomaga... Ja w sumie dopiero dziś ósmy dzień od odstawienia Aknenorminu, wiec nie mogę liczyć na to, że nagle z dnia na dzień włosy przestaną wypadać, zdaje sobie sprawę, że to teraz może być kwestia 2-3-4 miesięcy, ale o jedno tylko proszę, żeby przestały lecieć...
|
|
|
|
#4671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4672 |
|
Raczkowanie
|
Nie. Wyżej w postach pisałam, że miałam zamiar spróbować, ale kupiłam szampon z Biokapu Anticaduta przeciw wypadaniu (zero sls i innych uczulających, drażniących substancji + dużo ziołowych ekstraktów w składzie), zbiera dobre noty wiec zamówiłam, a zamiast ampułek Vichy póki co z pierwszej wypłaty w UK chcę zamówić tonik hair medic. Wiem, droga sprawa, ale na funty nie wyjdzie tak źle, odżałuje, skoro taki ponoć też skuteczny.
Do tego łykam ten Solgar i Biotebal... |
|
|
|
#4673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mozesz dorzucic jeszcze Calcium pantothenicum, kosztuje grosze, a tez robi roznice. |
|
|
|
|
#4674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytałam o tym CP, tylko wiesz, tez juz zaś boję się, żeby za dużo nie nabrać zaś tych tabletek i nie przedobrzyć. Bo tu Solgar, tu Biotebal, tu jeszce miałoby być to... Niby w składach się nie powtarza, ale taka ilość tabletek dziennie + antykoncepcja (tez tabletki) ktorą stosuję nie tylko ze względu na Aknenormin, to już chyba za dużo, sama nie wiem.
Edytowane przez Asiaaa95 Czas edycji: 2015-06-22 o 22:42 |
|
|
|
|
#4675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz mialam taki wysyp baby hairow, ze nie wiem co z nimi robic......
|
|
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4677 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i można wiedzieć co robiłaś, że taki wysyp?I jeszcze mam pytanko odnośnie tego CP, to nie jest kwas pantotenowy przypadkiem czyli Wit B5 jak się nie mylę? I ma to coś wspólnego z pantenolem? |
|
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
Moim ogromnym problemem było pocenie się. Teraz w czasie izo zauważyłam, że jest dużo lepiej. Do tego ładniejsza cera, włosy rosną szybciej. Ogłaszam wszem i wobec, iż ani mi się śni kończyć kurację izo.
|
|
|
|
#4679 |
|
Raczkowanie
|
Tak, ja też tak myślałam. Dopóki niecały miesiąc przed końcem kuracji włosy nie zaczęły lecieć jak szalone.
|
|
|
|
#4680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

Muszę pogadać z moim dermem bo wykonuje takie zabiegi.

). Od tygodnia natomiast mój nos przypomina tarkę, nastąpił atak wągrów, które są niemal w całości na wierzchu, więc podkusiło mnie i zaczęłam usuwać. W efekcie mam od wczorajszego wieczora na środku nosa bardzo mocne zadrapanie, zarysowanie, nie wiem, jak to nazwać, ciągle czerwone i zaczynam panikować, że zostanie mi blizna
Żadnej krwi nie było, ale teraz skóra jest tak delikatna... Chyba sobie nie daruję 

Trochę się boję.

Teraz mialam taki wysyp baby hairow, ze nie wiem co z nimi robic......