izotek - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-21, 11:52   #4651
Margoza
Raczkowanie

Dot.: izotek

A wiecie coś na temat depilacji laserowej? Tzn.ile trzeba odczekać po izo? Pół roku tak jak z innymi zabiegami? A może któraś z was miała? Podobno efekty zachwycające i warte swojej ceny (choć szczerze mówiąc myślałam, że droższe to jest tak jak zaczęłam o tym czytać)! Tak mi się marzy taki zabieg, ile to czasu człowiek zaoszczędzi wtedy i nerwów... Muszę pogadać z moim dermem bo wykonuje takie zabiegi.
Margoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 12:09   #4652
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez slow_motion Pokaż wiadomość
U mnie tak samo, co by się nie działo, podkład, a raczej jego resztki, muszę zmyć. Chociaż z tuszem zdarza mi się zasnąć.

Mam do Was głupie pytanie: czy możliwe, żeby została na nosie blizna po "wciśnięciu" paznokcia? Oczywiście wiem, że nie można wyciskać i naprawdę staram się tego nie robić, choć czasem nie mam wyjścia, bo mam tak paskudne zmiany na policzkach, że i tak mi się leje (przepraszam za dosadność opisu ). Od tygodnia natomiast mój nos przypomina tarkę, nastąpił atak wągrów, które są niemal w całości na wierzchu, więc podkusiło mnie i zaczęłam usuwać. W efekcie mam od wczorajszego wieczora na środku nosa bardzo mocne zadrapanie, zarysowanie, nie wiem, jak to nazwać, ciągle czerwone i zaczynam panikować, że zostanie mi blizna Żadnej krwi nie było, ale teraz skóra jest tak delikatna... Chyba sobie nie daruję
Jeśli nie masz jakiejś dużej skłonności to niekoniecznie blizna się zrobi. Ale następnym razem zostaw te wągry w spokoju, cierpliwości - same ładnie wyjdą. Ewentualnie już lepiej zrób nawet jakąś parówkę i jak skóra się rozgrzeje i pory pootwierają t o zrób peeling enzymatyczny do skóry suchej/wrażliwej o ile Ci nie szkodzi(mi np. ten z Dermiki nie szkodził) albo jakąś delikatną maseczkę oczyszczającą.

Cytat:
Napisane przez shini Pokaż wiadomość
Przecież przez jakieś pół roku nie możesz się nadal opalać...
To jest wiadome, ale jak jest ciepło to nie ubierzesz golfu i długich rękawów, słońce złapie czasem nawet mimo filtra, a sama się przekonałam, że nawet po kuracji Izo skóra jest bardzo podatna na opalenie.

Cytat:
Napisane przez Margoza Pokaż wiadomość
A wiecie coś na temat depilacji laserowej? Tzn.ile trzeba odczekać po izo? Pół roku tak jak z innymi zabiegami? A może któraś z was miała? Podobno efekty zachwycające i warte swojej ceny (choć szczerze mówiąc myślałam, że droższe to jest tak jak zaczęłam o tym czytać)! Tak mi się marzy taki zabieg, ile to czasu człowiek zaoszczędzi wtedy i nerwów... Muszę pogadać z moim dermem bo wykonuje takie zabiegi.
Na wszystkie zabiegi, nawet laserem musisz poczekać minimum te pół roku.
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 13:58   #4653
Asiaaa95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agatha2003 Pokaż wiadomość
Siemka
jak wiecie, jestem już po kuracji ponad miesiąc Skóra twarzy ok, usta do czwartku były ok, ale wczoraj jakoś takie były podsuszone, ale radze sobie z nimi różnymi masełkami zrobiłam sobie badanie krwi, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Wyniki mam wg mnie bardzo dobre, tak jakbym nigdy nie brała Akne (po miesiącu było tylko pogorszenie, po 2 czy 3 były takie jak przed braniem akne, potem nie spr). Zbadałam też poziom żelaza bo niepokoi mnie to wypadanie włosów, ale też jest ok. Musze jeszcze zrobić TSH- może tutaj siedzi powód ;/ kupie wcierkę Jantar i moze wychwalane ampułki z Vichy (cena mnie troche odstrasza, już i tak cała kuracja mnie mnóstwo kosztowała, 11 wizyt po 100 zł, leki, dojazd do dermy)

Kurcze, nic nie przechodzi Ci to wypadanie? A jak to u Ciebie wygląda? Tez przy myciu i czesaniu jest "tragicznie"?
Boję się, bo czytałam, że przy wybraniu więcej niż 150 mg/kg m.c. skutki uboczne mogą być nieodwracalne... A ja wybrałam 160 mg, Ty 200... Włosy mi lecą przy myciu tragicznie... Jestem cała znerwicowana tym...☠
Daj znać proszę jak to u Ciebie wygląda Bo ja mam już czarne wizję, że nie przejdzie i w ogóle... Strasznie zaczęłam się tym przejmować.

Ja jem ten Solgar i Biotebal, zamówiłam wczoraj ten szampon z Biokapu przeciw wypadaniu.
Mimo wszystko liczę na to, że to wypadanie w końcu przejdzie, skoro w ulotkach Izo pisze, że to zwykle proces przejściowy...
W poniedziałek idę na badania, robię morfologię, mocz, glukozę, poziom żelaza, ferrytynę, TSH, aspat, alat, cholesterol i trójglicerydy, czyli kompleksowo. Trzeba posprawdzac wszystko...

A zamiast ampułek z Vichy Aminexil zastanawiam się nad tym lotionem Hair Medic... Tak wiem, kupa kasy, ale zamowilabym go do polski, a mama wysłała by mi listem. Wyszloby mnie taniej, bo około 74 funtów... Hmm tak się zastanawiam czy na to lepiej nie odłożyć zamiast tych ampułek Vichy... I chyba tak zrobię.

Mam jeszcze pytanie - czy przy braniu tabletek antykoncepcyjnych wyniki hormonów: testosteronu, prolaktyny mogą wyjść "sfałszowane"?

Edytowane przez Asiaaa95
Czas edycji: 2015-06-22 o 11:16
Asiaaa95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 15:06   #4654
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynusia Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki! U mnie tez w przyszlym tygodniu koniec^^
Dziękuję Mam nadzieję, że będzie dobrze..
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 15:48   #4655
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Dziś ostatnia tabletka Izo.. Trochę się boję.
Nie ma się co bać
Ja już prawie miesiąc po odstawieniu, kilka dni temu powitałam na mojej skórze pierwszego, od października 2014, pryszcza
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 16:17   #4656
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Nie ma się co bać
Ja już prawie miesiąc po odstawieniu, kilka dni temu powitałam na mojej skórze pierwszego, od października 2014, pryszcza
To jednak coś się pojawia:/ Ja jestem teraz szczęśliwa z moją czystą buzią i wolałabym tego nie zmieniać Do lekkiego przesuszenia to się nawet przyzwyczaiłam, wolę to, niż błysk na twarzy Oczy z kolei nieco odpoczną wreszcie od ciągłego wysuszania.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 11:17   #4657
Asiaaa95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiaaa95 Pokaż wiadomość
Kurcze, nic nie przechodzi Ci to wypadanie? A jak to u Ciebie wygląda? Tez przy myciu i czesaniu jest "tragicznie"?
Boję się, bo czytałam, że przy wybraniu więcej niż 150 mg/kg m.c. skutki uboczne mogą być nieodwracalne... A ja wybrałam 160 mg, Ty 200... Włosy mi lecą przy myciu tragicznie... Jestem cała znerwicowana tym...☠
Daj znać proszę jak to u Ciebie wygląda Bo ja mam już czarne wizję, że nie przejdzie i w ogóle... Strasznie zaczęłam się tym przejmować.

Ja jem ten Solgar i Biotebal, zamówiłam wczoraj ten szampon z Biokapu przeciw wypadaniu.
Mimo wszystko liczę na to, że to wypadanie w końcu przejdzie, skoro w ulotkach Izo pisze, że to zwykle proces przejściowy...
W poniedziałek idę na badania, robię morfologię, mocz, glukozę, poziom żelaza, ferrytynę, TSH, aspat, alat, cholesterol i trójglicerydy, czyli kompleksowo. Trzeba posprawdzac wszystko...

A zamiast ampułek z Vichy Aminexil zastanawiam się nad tym lotionem Hair Medic... Tak wiem, kupa kasy, ale zamowilabym go do polski, a mama wysłała by mi listem. Wyszloby mnie taniej, bo około 74 funtów... Hmm tak się zastanawiam czy na to lepiej nie odłożyć zamiast tych ampułek Vichy... I chyba tak zrobię.

Mam jeszcze pytanie - czy przy braniu tabletek antykoncepcyjnych wyniki hormonów: testosteronu, prolaktyny mogą wyjść "sfałszowane"?
No i byłam dziś rano na badaniach, po południu lecę odebrać wyniki... Jestem strasznie ciekawa co to będzie.
Stary 2015-06-22, 11:39   #4658
kalinolistek
Zakorzenienie

U mnie mija prawie 3 miesiac leczenia, a nadal mocno mnie wysypuje

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 11:52   #4659
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
U mnie mija prawie 3 miesiac leczenia, a nadal mocno mnie wysypuje
U mnie do końca 3 miesiąca cały czas coś wywalało i nie jakoś pojedyńczo tylko kilka pryszczy naraz, więc nie przejmuj się w czwartm miesiącu nastąpiła duża poprawa. Nie dość, że wszystko w ciągu kilku dni po prostu zniknęło to nie pojawiają się nowe Ale niestety mam sporo przebarwień...beż podkładu to słabo... Znaczna poprawa nastąpiła u mnie po zwiększniu dawki najpierw do 40 później do 60 mg.
Margoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 12:49   #4660
krokodylowa1996
Raczkowanie

czy ktos bral izotek na pojedyncze ale duze pryszcze>
krokodylowa1996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 13:02   #4661
meowww
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krokodylowa1996 Pokaż wiadomość
czy ktos bral izotek na pojedyncze ale duze pryszcze>
Ja moze nie mialam calkowicie pojedynczych - ale np po 2, czasem po 5 jak bylo bardzo zle, byly to podskorne pryszcze, nie takie typowe jak sie ma majac nascie lat, nie wiem czy o to dokladnie Ci chodzi.
meowww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 13:13   #4662
krokodylowa1996
Raczkowanie

tzn masz na mysli takie ropne? bo ja mam sklonnosc do takich duzych czasem bylo wiecej, mniejsze ropne tez sie zdarzaly ale dziwne bo zaskornikow prawie nie mam, skora tez sie nie tlusci ale mam troche przebarwien od tych duzych pryszczy no i wystarcxzy taki 1 czy 2 zeby wstydzic sie wyjsc z domu jak ich nie zablokuje w zarodku to goja sie tydzien..

dlatego mysle zeby na jesien wziac izotek.bo juz mnie cos trafia. bo niemal ciagle cos mam na twarzy. Ostatnio bylam przeziebiona i bralam na gardlo antybiotyk miesiac bylo lepiej...ale znow atakuje mniepomoglo Ci??

Edytowane przez krokodylowa1996
Czas edycji: 2015-06-22 o 13:17
krokodylowa1996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 14:11   #4663
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margoza Pokaż wiadomość
U mnie do końca 3 miesiąca cały czas coś wywalało i nie jakoś pojedyńczo tylko kilka pryszczy naraz, więc nie przejmuj się w czwartm miesiącu nastąpiła duża poprawa. Nie dość, że wszystko w ciągu kilku dni po prostu zniknęło to nie pojawiają się nowe Ale niestety mam sporo przebarwień...beż podkładu to słabo... Znaczna poprawa nastąpiła u mnie po zwiększniu dawki najpierw do 40 później do 60 mg.
Kurację zaczęłam od dawki 40mg i kurde... Zaskórników nadal jest mnóstwo.

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 14:58   #4664
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Nie ma się co bać
O kurcze, czyli jednak coś się pojawia nawet na krótki czas po odstawieniu Izoteku...Niedobrze...
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 15:45   #4665
meowww
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krokodylowa1996 Pokaż wiadomość
tzn masz na mysli takie ropne? bo ja mam sklonnosc do takich duzych czasem bylo wiecej, mniejsze ropne tez sie zdarzaly ale dziwne bo zaskornikow prawie nie mam, skora tez sie nie tlusci ale mam troche przebarwien od tych duzych pryszczy no i wystarcxzy taki 1 czy 2 zeby wstydzic sie wyjsc z domu jak ich nie zablokuje w zarodku to goja sie tydzien..

dlatego mysle zeby na jesien wziac izotek.bo juz mnie cos trafia. bo niemal ciagle cos mam na twarzy. Ostatnio bylam przeziebiona i bralam na gardlo antybiotyk miesiac bylo lepiej...ale znow atakuje mniepomoglo Ci??
Nie moje foto - ale ja mialam cos takiego mniej wiecej tylko, ze mniej ttp://cdn.acne.org/ipb_uploads/med_gallery_8549_219_1092 613395.jpg

Jak duze sa Twoje? Czy to bardziej np takie cysty?

Jesli nic innego nie pomaga to mysle, ze kwalifikowalabys sie na izo, jak lekarz nie bedzie widzial przeciwskazan. Mi pomoglo, juz po 1 miesiacu praktycznie nic juz nie wychodzilo, mam nadzieje ze to oczywiscie trwaly efekt
Stary 2015-06-22, 18:53   #4666
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
O kurcze, czyli jednak coś się pojawia nawet na krótki czas po odstawieniu Izoteku...Niedobrze...
Niestety .. 30 maja skończyłam brać i coś się tam pod skórą dzieje, bo czuję jak ją dotykam. Póki co nic ropnego i wielkiego, ale nie jest już tak fajnie jak w trakcie brania Izo
Ale dodam, dla pocieszenia, że bez makijażu dalej śmigam i chyba tylko ja widzę to co widzę, nikt inny nie przygląda mi się z odległości 5mm od twarzy, także da się żyć
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 20:13   #4667
Agatha2003
Raczkowanie

Cytat:

Niestety tak jak piszesz, włosy podczas mycia wypadają na potęge, całe kłęby (2-4 standard) jutro zrobie sobie badanie tsh i ponownie testosteron. Wkurzam się bo kuracje zakończyłam ponad miesiąc temu a nadal wywalam kase na badania, specyfiki do włosów przeciw wypadaniu. Wybiore się jutro po pracy po wcierkę Jantar, zamówiłam sobie też wcierke placenta
Musiałabym już włosy zafarbować ale pomęcze się jeszcze z 2 tygodnie...
Agatha2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 21:50   #4668
Asiaaa95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agatha2003 Pokaż wiadomość
Niestety tak jak piszesz, włosy podczas mycia wypadają na potęge, całe kłęby (2-4 standard) jutro zrobie sobie badanie tsh i ponownie testosteron. Wkurzam się bo kuracje zakończyłam ponad miesiąc temu a nadal wywalam kase na badania, specyfiki do włosów przeciw wypadaniu. Wybiore się jutro po pracy po wcierkę Jantar, zamówiłam sobie też wcierke placenta
Musiałabym już włosy zafarbować ale pomęcze się jeszcze z 2 tygodnie...
Mnie to strasznie martwi, mam nadzieje, że w końcu nam to przejdzie? Choćby po kilku miesiącach, ale przejdzie?
A suplementujesz się czymś od środka?
Ja dziś rano zrobiłam badania i po południu odebrałam wyniki i wszystko w normie... Wątroba, TSH, morfologia, mocz, żelazo, wszystko w najlepszym porządku.
Stary 2015-06-22, 22:12   #4669
meowww
Raczkowanie

Cytat:
Mnie to strasznie martwi, mam nadzieje, że w końcu nam to przejdzie? Choćby po kilku miesiącach, ale przejdzie?
Ja dziś rano zrobiłam badania i po południu odebrałam wyniki i wszystko w normie... Wątroba, TSH, morfologia, mocz, żelazo, wszystko w najlepszym porządku.
Hmm nie wiem czy to pomoze, ale moze sprobujcie szybciej pozbyc sie nadmiaru izo z organizmu? Wiadomo, ze w ekspresowym tempie sie nie da, ale podobno intensywne cwiczenia pomagaja w pozbyciu sie izo z organizmu w szybszym tempie.

Edytowane przez meowww
Czas edycji: 2015-06-22 o 22:21
Stary 2015-06-22, 22:25   #4670
Asiaaa95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meowww Pokaż wiadomość
Hmm nie wiem czy to pomoze, ale moze sprobujcie szybciej pozbyc sie nadmiaru izo z organizmu? Wiadomo, ze w ekspresowym tempie sie nie da, ale podobno intensywne cwiczenia pomagaja w pozbyciu sie izo z organizmu w szybszym tempie.
Ja ze stresu nad wlosami schudłam dwa kilo w ciągu tygodnia. Piszę poważnie. I ten stres tym włosom tym bardziej nie pomaga... Ja w sumie dopiero dziś ósmy dzień od odstawienia Aknenorminu, wiec nie mogę liczyć na to, że nagle z dnia na dzień włosy przestaną wypadać, zdaje sobie sprawę, że to teraz może być kwestia 2-3-4 miesięcy, ale o jedno tylko proszę, żeby przestały lecieć...
Stary 2015-06-22, 22:30   #4671
meowww
Raczkowanie

Cytat:
Ja ze stresu nad wlosami schudłam dwa kilo w ciągu tygodnia. Piszę poważnie. I ten stres tym włosom tym bardziej nie pomaga... Ja w sumie dopiero dziś ósmy dzień od odstawienia Aknenorminu, wiec nie mogę liczyć na to, że nagle z dnia na dzień włosy przestaną wypadać, zdaje sobie sprawę, że to teraz może być kwestia 2-3-4 miesięcy, ale o jedno tylko proszę, żeby przestały lecieć...
A probowalas szampon vichy dercos i ampulki?
Stary 2015-06-22, 22:34   #4672
Asiaaa95
Raczkowanie

Cytat:
A probowalas szampon vichy dercos i ampulki?
Nie. Wyżej w postach pisałam, że miałam zamiar spróbować, ale kupiłam szampon z Biokapu Anticaduta przeciw wypadaniu (zero sls i innych uczulających, drażniących substancji + dużo ziołowych ekstraktów w składzie), zbiera dobre noty wiec zamówiłam, a zamiast ampułek Vichy póki co z pierwszej wypłaty w UK chcę zamówić tonik hair medic. Wiem, droga sprawa, ale na funty nie wyjdzie tak źle, odżałuje, skoro taki ponoć też skuteczny.
Do tego łykam ten Solgar i Biotebal...
Stary 2015-06-22, 22:36   #4673
meowww
Raczkowanie

Cytat:
Nie. Wyżej w postach pisałam, że miałam zamiar spróbować, ale kupiłam szampon z Biokapu Anticaduta przeciw wypadaniu (zero sls i innych uczulających, drażniących substancji + dużo ziołowych ekstraktów w składzie), zbiera dobre noty wiec zamówiłam, a zamiast ampułek Vichy póki co z pierwszej wypłaty w UK chcę zamówić tonik hair medic. Wiem, droga sprawa, ale na funty nie wyjdzie tak źle, odżałuje, skoro taki ponoć też skuteczny.
Do tego łykam ten Solgar i Biotebal...
Aha, musialam ominac ten post, ostatnio spory tutaj ruch
Mozesz dorzucic jeszcze Calcium pantothenicum, kosztuje grosze, a tez robi roznice.
Stary 2015-06-22, 22:39   #4674
Asiaaa95
Raczkowanie

Cytat:
Aha, musialam ominac ten post, ostatnio spory tutaj ruch
Mozesz dorzucic jeszcze Calcium pantothenicum, kosztuje grosze, a tez robi roznice.
Spoczko mi też nie raz coś sprzed oczu tu ucieknie Czytałam o tym CP, tylko wiesz, tez juz zaś boję się, żeby za dużo nie nabrać zaś tych tabletek i nie przedobrzyć. Bo tu Solgar, tu Biotebal, tu jeszce miałoby być to... Niby w składach się nie powtarza, ale taka ilość tabletek dziennie + antykoncepcja (tez tabletki) ktorą stosuję nie tylko ze względu na Aknenormin, to już chyba za dużo, sama nie wiem.

Edytowane przez Asiaaa95
Czas edycji: 2015-06-22 o 22:42
Stary 2015-06-23, 00:18   #4675
meowww
Raczkowanie

Cytat:
Spoczko mi też nie raz coś sprzed oczu tu ucieknie Czytałam o tym CP, tylko wiesz, tez juz zaś boję się, żeby za dużo nie nabrać zaś tych tabletek i nie przedobrzyć. Bo tu Solgar, tu Biotebal, tu jeszce miałoby być to... Niby w składach się nie powtarza, ale taka ilość tabletek dziennie + antykoncepcja (tez tabletki) ktorą stosuję nie tylko ze względu na Aknenormin, to już chyba za dużo, sama nie wiem.
No tak, to prawda, ale suplementy raczej nie powinny zaszkodzic, skoro maja inne skladniki - wiadomo zawsze jest tam jakiego ryzyko, ale u mnie wygrala proznosc i musialam chronic wlosy Teraz mialam taki wysyp baby hairow, ze nie wiem co z nimi robic......
Stary 2015-06-23, 02:42   #4676
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Żebyście wiedziały, ile ja tabletek biorę... lekarz wie, nie podoba mu się, ale co ma zrobić .
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 08:07   #4677
Asiaaa95
Raczkowanie

Cytat:
No tak, to prawda, ale suplementy raczej nie powinny zaszkodzic, skoro maja inne skladniki - wiadomo zawsze jest tam jakiego ryzyko, ale u mnie wygrala proznosc i musialam chronic wlosy Teraz mialam taki wysyp baby hairow, ze nie wiem co z nimi robic......
A też Ci wypadały? Jesteś już po kuracji? i można wiedzieć co robiłaś, że taki wysyp?
I jeszcze mam pytanko odnośnie tego CP, to nie jest kwas pantotenowy przypadkiem czyli Wit B5 jak się nie mylę? I ma to coś wspólnego z pantenolem?
Stary 2015-06-23, 12:47   #4678
lisnov
Zakorzenienie

Moim ogromnym problemem było pocenie się. Teraz w czasie izo zauważyłam, że jest dużo lepiej. Do tego ładniejsza cera, włosy rosną szybciej. Ogłaszam wszem i wobec, iż ani mi się śni kończyć kurację izo.
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 12:53   #4679
Asiaaa95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Moim ogromnym problemem było pocenie się. Teraz w czasie izo zauważyłam, że jest dużo lepiej. Do tego ładniejsza cera, włosy rosną szybciej. Ogłaszam wszem i wobec, iż ani mi się śni kończyć kurację izo.
Tak, ja też tak myślałam. Dopóki niecały miesiąc przed końcem kuracji włosy nie zaczęły lecieć jak szalone.
Stary 2015-06-23, 13:59   #4680
Agatha2003
Raczkowanie

Cytat:
Musimy być dobrej myśli..chociaż jak czuje na nogach te spadające kłęby włosów to zbiera mi się do płaczu. Od maja czy końca kwietnia biore biotebal, dodatkowo olej lniany. U mnie wątroba też się ma dobrze, zrobiłam też bilirubinę, tg, cholesterol, żelazo- wyniki są ok. Dzisiaj znowu poleciałam na badanie krwi, tym razem tsh, ft3 i ft4, anty TPO oraz testosteron.
Agatha2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości