|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Cytat:
bo szybko woda stygnie i dużo trzeba jej nalewać, ja będę dziecinkę mydlić calą na ręczniku kąpielowym a wkładać do wanienki tylko żeby spłukać , rach ciach , szybciutko żeby nie zmarzłoCytat:
jak sobie przypomne to masakra,bo rosła nie do góry , tylko w bok
|
|
#1652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mnie ktos nie kopnie w doopę bo jeszcze prania nie powiesiłam. Normalnie zwłok ze mnie Cytat:
Na zimno nie piłam nigdy. W szpitalu po operacji dawali Inkę z mlekiem i taka dobra była. Choć ja taka herbaciara, że mąż musiał mi dostarczac w termosie
|
|
#1653 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Badanie tym ostrym szpikulcem też mnie boli jak cholera ![]() Mam wrażenie że moje zęby po prostu fatalnie reagują na kontakt z metalem, jak kiedyś coś jadłam i przygryzłam przez przypadek kawałek folii aluminiowej w która było owinięte, to ból taki,mże zaczęłam z miejsca się wić jakby mnie coś opętało normalnie, od samego kontaktu z tym zębów ![]() Cytat:
|
|
#1654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1655 |
|
Zadomowienie
|
o cholera moje pranie , dobrze że mi przypomniałaś rano zrobiłam przed wyjściem. Musze powiesić żeby mi nie skisło
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
podczytuję Was od czasu do czasu i postanowiłam dołączyć ![]() Tp. 27 października. To nasze pierwsze dziecko. Nie znamy jeszcze płci, noszę małego uparciucha, który nie chce się pokazać ani zbadać ![]() Co do samopoczucia to czuję się rewelacyjnie, jednak muszę codziennie aplikować luteinę, mierzyć ciśnienie 3x dziennie i brać leki na wysoki puls. Na początku miałam również problemy z cukrem, dlatego krzywą miałam robioną już w 12tc na szczęscie wyszła prawidłowo i od tamtej pory problemy z cukrem zniknęły ![]() Nie wiem co jeszcze mam napisać, więc proszę pytać
|
|
|
|
#1657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe zaraz wstanę, dzięki
Cytat:
Dla nas żarłoków robię z 1,5 albo i 2x podanych składników, tylko zamiast masła daję łyżkę oleju i możesz dać mniej cukru Ja daję łyżeczkę, bo potem jemy z dżemem najczęściej. Idę zmywarkę wyłączyć, bo skończyła zmywać to czego mnie się nie chciało
|
|
#1658 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
dlaczego nie mam gofrownicy
|
|
|
#1659 |
|
Rozeznanie
|
Cześć matuleńki!
![]() Też Was nadrabiam przez weekend, bo ciągle coś się działo, jak nie grill to odgruzowywanie domu itp. Piszecie o zębach, mala współczuję bólu i opuchnięcia, może idź na kontrole, niech Ci ktoś zajrzy do mordki, bo w ciąży trzeba z tym uważać. Ja mam trochę kamienia za zębach i waham się czy do porodu dawać sobie grzebać w gębie, boję się , że jeszcze po tym grzebaniu zrobi mi się stan zapalny i coś się wykluje. Wczoraj kawałek tego kamienia mi się oderwał z dolnej jedynki i mnie haczy ząb jak językiem przejadę, a na razie odpukać. Myślicie, że ściągać ten kamień??? Gofryyyy....o tak od dawna mi się marzą, muszę mamę naciągnąć, bo ona ma taką starą dobrą gofrownicę. Kurde zjadłam dzisiaj nieświadomie podpleśniałą brzoskwinię i się boję, żebym jakieś sraczki nie dostała. Teraz delektuję się gorzką czekoladą z pomarańczą ![]() Też tak jak Wy nie mam dzisiaj dnia i weny...pogoda do d i w ogóle nic mi się nie chce, gdyby nie moje szalejące w brzuchu dziecię w ogólnie byłoby do bani ![]() Nie mam pomysłu na obiad :/ Może jakieś klopsy w sosie pomidorowym? Kto za mnie zrobi?? ![]() Podczytałam dzisiaj trochę mamuś czerwcowych i tak patrząc po ich liście na pierwszej stronie, to tak co druga, co trzecia miała CC hmmm...
|
|
#1660 |
|
Wtajemniczenie
|
Amelka gdzieś kiedyś czytałam, że nie ściąga się kamienia w ciąży, ale nie wiem czy to tyczyło konkretnego trymestru czy co
musisz zapytać dentysty..
|
|
#1661 |
|
Rozeznanie
|
Aaa.. chyba sobie podaruję, teraz jesteśmy narażone na krwawienie dziąseł bardziej, to czuję, że byłaby rzeźnia , starczy mi że czasem wyskoczy mi afta, jak się np. zahaczę szczoteczką do mycia zębów i umieram z bólu.
|
|
#1662 |
|
Wtajemniczenie
|
Wygrzebałam z szuflady jedyne ciuszki jakie zostawiłam po synku z tego pierwszego okresu po urodzeniu
![]() Nie umiałam się z nimi rozstać, więc czekały 4 lata
|
#1663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
W końcu ruszyłam kuperek i powiesiłam. Nienawidze wieszac skarpetek. Trzeba je odwracać na drugą strone bleeeeee...
I robię warzywka z ryżem. Najpierw podpiekłam cebulkę z pieczarkami i wrzuciałam mieszankę. Polecam zresztą taką http://e-rast.pl/dania-mrozone/32109...50g-daucy.html z przyprawą toskańską. W Kauflandzie mąż kupuje i jest pycha Cytat:
Cytat:
A czemu bierzesz Lutkę jeszcze? Długo się staraliście o niunię? Twoja niunia taka uparta jak naszej Elvegirl![]() Cytat:
MAm nadzieję, ze będą dobre---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
|
|
#1664 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wejdź na 1-sza strone wątku i wyślij PW malinowej z pierwszego posta ze swoimi danymi, co doda Cię do listy ![]() Cytat:
Mnie sie tez dzis nic nie chce... Od 2h sie zabieram za podlanie kwiatow
|
|
#1665 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dwie reklamówki ciuchów obfociłam (rany nasze ulubione polarki i bluzy z okolic roczku
) i zaraz zrobię nalot na szafę. Mam tam dwa kartony w których nie pamiętam co jest po młodym i strasznie mnie korci, żeby sprawdzić co to za skarby
|
#1666 |
|
Rozeznanie
|
Mamuśki, bardzo Was proszę odpowiedzcie na mojego nieszczęsnego posta w sprawie ubierania dzieciaczków, piszcie z własnego doświadczenia, nikt przecież nie będzie nikogo oceniał, ani krytykował, wiem, też że różnie jest ciepło w każdym domku, ale chodzi tylko o dobieranie ubranek, w sensie kiedy te kaftaniki co pod śpiochy, kiedy półśpiochy, będę wdzięczna za każdą odpowiedź
![]() "Drogie doświadczone mamusie Mam do Was olbrzymią prośbę, najchętniej do tych mam, co rodziły jak my podobnie jesień/zima, jak ubierałyście dzieciątka na następujące sytuacje, chodzi mi o warstwy:1) cały dzień w domu, 2) na spacerek, 3) na zakupy, 4) na noc, 5) "w gości" ![]() Ja totalnie jestem zielona z tymi warstwami, kiedy kaftanik, na co śpiochy, półśpichy? Co na body itp. itd. więc będę wdzięczna za Wasze podpowiedzi, to też pomoże w zakupkach "
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to ciężko stwierdzić ile się staraliśmy, po prostu świadomie się nie zabezpieczaliśmy ![]() Co do zębów, to ja nigdy nie miałam problemów. U dentysty byłam w jakimś 14tc i miałam właśnie ściągany kamień
|
|
|
|
|
#1668 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Cytat:
. U mnie też zwalnia, bo w ciągu miesiąca przytyłam około kilograma. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też mi się nic dzisiaj nie chcę. I te noce ostatnio są masakryczne. Z 2-3h prześpię normalnie, a potem się wiercę, co chwilę budzę i wstaję rano bardziej zmęczona, niż jak się kładłam spać
12.10.2015 Edytowane przez blindness_94 Czas edycji: 2015-06-22 o 13:50 |
|||||||
|
|
|
#1669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też ostatnio strasznie się kręcę przez sen i budzę, nawet robal nie pomaga, a mój mąż się wkurza, bo go budzę tym kręceniem. Właśnie miałam się zabierać za pulpety, a tu jajek nie mam, a nie chce mi się lecieć do sklepu, trudno zrobię spagetii, przenajmniej tż się ucieszy :P Parę dni temu kupiłam lody sorbetowe "jak dawniej" cytrynowe JAKA PYCHAAAAAAA i prawie chemii nie ma. Polecam ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- malinowa powodzenia na egzaminie! Na pewno pójdzie jak po maśle
|
|
|
#1670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba jak cytryna to nie takie słodkie mocno?O rany. Mnie też te kremy okropnie walą bleeeeeeeeee tzn tak mnie się kojarzy a teraz to nie wiem jaki to ma zapach. Raz kiedyś kupiłam i nie chCIAŁY TE WŁOSKI ODCHODZI I DAŁAM SOBIE SPOKÓJ (ups sorki caps lock) i to samo z plastrami z woskiem. Został depilator i maszynka
|
|
#1672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jeszcze tydzień po użyciu Ziaji prawie płakałam, jak mocz oddawałam.
|
|
#1673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1675 |
|
Raczkowanie
|
Witam nową mamusię
![]() Za mną też gofry chodzą od wczoraj, może dziś zrobię . patrzcie co w Finlandii dostają na urodzenie dziecka ![]() https://mamotoja.pl/dlaczego-finskie...,17687,r1.html
|
|
#1676 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Poszłam sobie dziś do lidla a tu zwrot jakiś był tej długiej sukienki w biało szare paski w rozmiarze S i od razu wzięłam ![]() Wy takie marudy jesteście a ja ostatnio tryskam energią a dziś jadę do endokrynologa a za tydzień juz kolejna wizytka u gina Pozamawialam dużo rzeczy dla siebie i dzidziuni. Dziś ogarnę tez koszule. Te ki podobaja: http://allegro.pl/rozpinana-koszula-...323617670.html http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...046374289.html
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzidzia będzie spała w kartonie po wypiekaczu chleba A ile my dostaniemy becikowego tak normalnie?
|
|
#1678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jednorazowo 1000 zł jest
|
|
|
#1679 |
|
Rozeznanie
|
Apropo gofrow to ja robie jak zwykle ciasto nalesnikowe tylko ze gestsze, dodaje dodatkowo proszek do pieczenia i ubijam pianę z białek :p
|
#1680 | |
|
Zadomowienie
|
Za kazdym razem jak rozważam zmianę na depilator/wosk/krem stwierdzam to samo
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

bo szybko woda stygnie i dużo trzeba jej nalewać, ja będę dziecinkę mydlić calą na ręczniku kąpielowym a wkładać do wanienki tylko żeby spłukać , rach ciach , szybciutko żeby nie zmarzło
jak sobie przypomne to masakra,bo rosła nie do góry , tylko w bok 

dlaczego nie mam gofrownicy

) i zaraz zrobię nalot na szafę. Mam tam dwa kartony w których nie pamiętam co jest po młodym i strasznie mnie korci, żeby sprawdzić co to za skarby

także może poprostu się włączę hehe
. U mnie też zwalnia, bo w ciągu miesiąca przytyłam około kilograma.