|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
wkręcona :)
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
[/IMG]Mam nadzieję, że dobrze wstawiłam i wózek będzie widać
|
#1802 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Melduję, że przeżyłam
Muszę doczytać coście naprodukowały ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1803 |
|
|
Od razu wstawiam brzuch
Zdjęcie było robione w 22t6d czyli tydzien temu![]()
|
#1804 |
|
Raczkowanie
|
Ale piękny wózeczek
|
|
#1805 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś Ty do końca kompletowania wyprawki daleko, ale już sporo mam Cytat:
JA juz nie wiem sama. Chyba lateksowy będzie. ZobaczymyCytat:
![]() Płyn to do butelek http://allegro.pl/show_item.php?item=4944792018 Cytat:
Cytat:
|
|
#1806 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja mam na razie chyba 4 czapeczki, dwie były w komplecie z pajacami, więc nie wiem czy ich będę używać, a dwie kupiłam w Smyku z tego co kojarzę. Skarpetek mam kilka par, ale też jakoś nie liczyłam, w Lidlu były pakowane po 3 pary, to wzięłam dwa razy, mam parę z Tesco i z Endo, to chyba wszystko na razie. Myślę że będę kupować na bieżąco, bo teraz to ani rozmiar, ani nie wiadomo w czym będzie dzidziolowi wygodniej - w spodniach i skarpetkach, czy w pajacach/śpiochach/półśpiochach.
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
NAtalitka śliczny brzunio
![]() A co do wózka to widziałaś spacerówkę? Ja patrzę czy wkład nie jest jasny bo jak dzidzia będzie tam wcinać to trzeba będzie prać co chwilę Tosia dobrze, ze masz już za sobą biedo
|
#1808 | |
|
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Spacerówka jest w kolorze tych kwiatków, ale można ze spokojem ściągnąć wkład i wyprać a nawet całą spacerówe rozebrać i wszytsko wyprac..
|
|
#1809 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Możliwe, ten się nie odkształca, bardzo fajnie się dostosowuje do ciała - mam z Wellpura materac, rodzice mają nakładkę na materac i poduszki i chwalą sobie bardzo, więc nie będę się zastanawiać.
W sklepach dziecięcych wciskają mi na siłę grykę-kokos, a ja tego BARDZO nie chcę, lateksu w ogóle nie mogę dostać, więc stwierdziłam że zrobię po swojemu. Najwyżej będę wymieniać, trudno. Podobnie mam zresztą z wózkami, co sklep to ewidentnie widać że ma umowę z danym producentem, bo wciskają na chama dany wózek. Wszystkie be, fuj fuj fuj, a ten cacy "i wie pani, zniżkę od producenta nawet mamy", yhy.
|
|
#1810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaz wydaje mi sie ze w tej ciazy tak nie tyje jak z Inga jak mam cos luznego to nawet czasami brzucha nie widac. Kupilam pilke i mam kilka filmikow na yt ktore mi wpadly w oko cwiczenia sa fajne nawet ale jak juz pol roku siedze na tylku to ciezko ki sie zebrac :P macham 3 razy noga i nie mam sily Caly czas temat zakupow ja nic nie kupilam jeszcze bo jak juz pisalam wiekszosc mam i w sumie reczniki ,pieluszki itp chcialam kupic juz na nowy dom i jak sobie mysle ze mam to kupic do tego domu to mi sie odechciewa, zaraz pokoj bedzie jak rupieciarnia bo i tak juz brakuje miejsca
|
|
#1811 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No szlag mnie trafia. Tylko wiem, ze tym sprzedawcom tak każą, bo sama pracowałam w sklepie z markową bielizną i wiem jak nam kazali, aż mi głupio było się tak agresywnie zachowywać:/A co do np wózków to wkurza mnie jak mi ktoś wpiera, ze coś jest dobre i z taką pewnością jakby był/a alfą i omega a ja wiem że pierniczy głupoty i się nie zna
|
|
#1813 |
|
|
Mlaa a te przescieradła to wózka to są z frotte? i one pasują na kazdą gondole?
|
#1814 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Zaczepiam laski na ulicach i pytam o opinie na temat używanych przez nie wózków, bo inaczej to jest po prostu ciężko jakąkolwiek wiedzę zdobyć.
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest 38x80 więc większość wózków ma taką gondolę a na pewno Adamexy więc git DO łóżeczka brałam bawełniane a do wózka z frotki cienkiej
|
|
#1816 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ostatnio na moim psy wieszałam, a od kilku dni zachowuje się rewelacyjnie i nie mogę złego słowa powiedzieć. W naszym związku to taka sinusoida zawsze, ale myślę że najważniejsze że bardzo się kochamy i staramy się o tym pamiętać ![]() Cytat:
![]() Ja muszę dokończyć przegląd szaf w małym pokoju i jeszcze trochę rzeczy powyrzucać, to będę mogła zakupy jakieś zrobić, bo teraz nie mam gdzie upchnąć Ale mam już własną listę, a to już postęp ![]() Cytat:
![]() Wyjmowane szczebelki nam się nie sprawdziły, bo zwiewał zamiast usypiać, a jak był większy to sam próbował wykręcać szczebelki i to takie których się nie wyjmowało. W efekcie połamał całą ściankę szczebelków w solidnym łóżeczku, które przeżyło mojego męża i jego brata i jeszcze jakieś dzieci Cytat:
Dzięki raz jeszcze ![]() Zdałam się na rejestratorkę i trafiłam na bardzo fajną, młodziutką i delikatną dentystkę
|
|
#1817 | |
|
|
Cytat:
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to jestem rąbnięta jednak
Idę lepiej obiad robić bo zaraz zasnę i będą kanapki a nie obiad
|
#1819 |
|
po drugiej stronie szafy
|
U mnie Adamexów w ogóle nie widać (nic dziwnego, skoro tylko w Smyku jeden egzemplarz stoi), za to Camarelo są dość popularne, więc dość często mam okazję pogawędzić
Tym fajniej, że większość dziewczyn z tymi wózkami ma już spacerówki, więc można podpytać już konkretnie o to co jak się sprawowało/sprawuje. U mnie w bloku niestety króluje X-Lander, a zaraz po nim Jedo Fyn, a żaden z tych wózków mi nie leży, ani cenowo, ani wagowo, ani wyglądowo.
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam materac do łóżeczka pianka-kokos-gryka
|
|
|
|
#1821 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja nie chcę kokosa ani gryki, bo jestem uczuleniowcem i obawiam się, że dzidziol też może być.
|
|
#1822 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie co z tym materacykiem? Bo one przecież najbardziej popularny, z tego co pamiętam, mówiłyście coś o robalach, że mogą się tam gnieździć.
elve a myślisz, że on może uczulić?
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1824 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
byl najdrozszy ze wszystkich spacerowek w skelepie i pewnie mial na nim najmniejsza marze ![]() Cytat:
ja zakladlam nawet takie jak na przewijak przescieradlo z gumka ![]() Cytat:
pozniej beda lzy lecialy ale od smrodku ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Kurde egzamin na prawko zbliza sie bardzo szybko a ja wogole nie ucze sie teorii :O przyszlam wlasnie do szkoly siebtroche poduczyc zdac wstepnie teorie ale jest ten facet co go nie lubie :/ ma z 70lat i sluchac sie go nie da moze indywidualnie bedzie inaczej
|
|
#1825 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Znowu taki dzień, że tylko bym spała. Nic mi się nie chce :/. Za to młoda fika, że mi cały brzuch lata .
|
|
#1826 |
|
Zadomowienie
|
hejka dziewczynki , czuje się do doopy dziś , wszystko mnie boli począwszy od żołądka, brzucha, boków, pleców i skończywszy na kroczu
dzwoniłam do gina dziś żeby potwierdzić czy jutro napewno mam wizyte i potwierdzona ) to powiedział że to normalne bo dziś jest bardzo zły dzień i mogę się tak czućgratki przyszła mi przesyłka z 5 10 15 Tż popatrzył na te ciuszki i powiedział mi żebym jeszcze z pół roku ciążę ponosiła żeby dzidzia większa urosła
|
#1827 |
|
Raczkowanie
|
Byłam w małym lumpie u mnie w mieście, widziałam sporo rzeczy ładnych dla dzieci, nowych z metkami typu kombinezon, sukieneczki, nawet jeden komplecik do chrztu. Ja kupiłam tylko sobie stój kąpielowy, wreszcie mogę wybrać się na basen
Dla małego nic nie brałam, gadałam wczoraj z kuzynką że odda mi po swoim synku ciuchy, więc zobaczę co ma i co trzeba dokupić.
|
|
#1828 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jutro sie wybieram na lowy az do dwoch lumpkow ale ide ze szawgierka a ona nie potrafi nic znalesc wiec czuje ze bedzie co chwile pytac co i jak a i tak nic nie kupi no ona lubi ciuchy z pachnacych drogich butikow
|
#1829 |
|
Wtajemniczenie
|
Natalitka piękny brzusio
![]() Toska dzielna bestia z Ciebie ![]() jak tak Was czytam, to słabo mi, bo ja jeszcze nic nie mam dla dziecia swego oprócz kilku ubranek (no i wózek i łóżeczko, ale to zostało po pierwszym dziecku)..muszę chociaż listę spreparować, żeby się zmotywować do zakupów ![]() póki co mam już dość kurzu i latania ze szmatą, a tu jeszcze tydzień syfu przede mną.. dobrze, że pogoda jest względna i nie ma upałów..
|
|
#1830 |
|
Zadomowienie
|
hmm ale wam dobrze z tym lataniem po lumpkach , mi to jakoś nie idzie , bardzo szybko się zniechęcam
![]() Tż dziś do mnie żebyśmy narazie nic nie kupowali bo czeka nas remont sypialni i pokoju ale dopiero w sierpniu bo tak może fachowiec przyjść i trzeba wszystko wynosić bo chcemy wymienić panele, malować, wymieniać parapety na kamień no i przeciągać prądy bo musimy zawiesić TV na ścianie bo inaczej łóżeczka nie będzie gdzie postawić , kurde troche późno do sierpnia tak nic nie kupować, a i tak pewnie coś się przedłuży fachowcom , więc oby to tylko wrzesień nie był ![]() hmm ale z drugiej strony te rzeczy dla dzidzi są tak malutkie więc ile one znowu tak zajmią tego wynoszenia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

[/IMG]

DObra umyta to można iść się legnąć. DObranoc
żebym zaraz w jakąś schizę nie wpadła, że gdzieś tu padnę w domu a jestem sama
JA juz nie wiem sama. Chyba lateksowy będzie. Zobaczymy
Czekam jeszcze na 4 przesyłki z allegro z ciuszkami, później zapiszę na listę czy czegoś mi nie brak z ciuszków, bo dużo rzeczy wygrywałam na aukcjach 

No szlag mnie trafia. Tylko wiem, ze tym sprzedawcom tak każą, bo sama pracowałam w sklepie z markową bielizną i wiem jak nam kazali, aż mi głupio było się tak agresywnie zachowywać:/