|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
A z okazji dnia ojca zakupiłam 'Tato to ja' i tak sobie czytam. Fajne rzeczy im piszą
|
|
#1832 |
|
Zadomowienie
|
królewna to i tak ty masz dużo , ja mam najmniej z wszystkich tu dziewczyn bo raptem z 4 szt bodów, 3 pajace, 2 czapeczki, 3 pary skarpetek i 1 niedrapki i tyle nic więcej
|
#1833 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Diabli wiedzą, ale ja na naturalnych materacach nie mogę spać, po kokosie byłam zasmarkana jak rany boskie, więc wolę nie ryzykować. Te piankowe znam, twarde są, ładnie wracają do pierwotnego kształtu, zobaczymy. Mam z głowy w każdym razie. I z portfela
![]() Ja dziś przymierzałam chyba z pół godziny stroje w Tesco, ale w końcu nie wzięłam żadnego, bo doszłam do wniosku że jedziemy dopiero za 2 tygodnie i diabli wiedzą jak do tego czasu urosnę, kupię przed samym wyjazdem.
|
|
#1834 |
|
Zadomowienie
|
ja taka zasmarkana wstaje,hmm od kokosa mówisz? myślałam że to bardziej przez jakieś roztocza , może to przez ten cholerny kokos mnie tak katar i kichanie męczy i to tylko na łóżku
|
#1835 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Trąbią gdzie się da, że te materace nie uczulają, ale...wolę jednak nie ryzykować. Poza tym jak mi sklepy dla dzidzioli wciskały te materace na siłę, to się na nie wypięłam i poszłam do jysk, o.
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny zabiegana znowu jestem
pojechałam Dziś żeby jakiś stanik sobie kupić, bo już mi się cycuchy wylewaly:-P kupiłam 2 w fajnych cenach, rozmiar d, aż mi dziwnie :-P i weszłam do świata Dziecka łóżeczka pooglądać, i oczywiście skończyło się na ciuszkach, ale nic nie wzięłam bo dostałam wór od znajomej ciotki wiec tylko musze odebrać i poprzegladac czego nie będę miec a teraz lecę obiad robić, postaram się jeszcze zajrzeć
|
#1837 |
|
po drugiej stronie szafy
|
A, dziś w rośku zostawiłam trochę kasy, kupiłam parę rzeczy do torby szpitalnej, ten balsam Hipp o którym pisałam wcześniej...lżej w portfelu, ale drugi smoczek dali
|
|
#1838 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko mnie dobija, jeszcze wizaż zeżarł znowu cytaty i nie wiem co komu miałam odpisac
![]() Byliśmy dziś w Ikei i kupiliśmy tą komodę na ubranka, plus przywlokłam 2 maskotki - szczurka i królika oraz maskotkę owcę z pozytywką, jak się pociągnie za ogonek to leci śliczna delikatna melodyjka, będę puszczać malemu już przez brzuszek. Oglądalam łóżeczka i materace. Łóżeczko jeszcze nie wiem jakie wezmiemy, ale materac na pewno ten lateksowy, bardzo przyjemny: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00150184/
|
#1839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CHoć my na łóżko swoje kupiliśmy to mamy Gabi żałować?Kurde musiałam pół tabletki wziąć bo mi łeb pękał i na 2 h kima po obiedzie. Oczy mi zgniją jak będę tyle spała
|
|
#1841 |
|
po drugiej stronie szafy
|
4 dychy, ale chyba mi jeszcze dorzuciło zniżkę za kartę Rossnę, chociaż tutaj pewna nie jestem, bo brałam sporo rzeczy, a nie mogę zlokalizować paragonu.
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze nie mam za bardzo siły wam odpisywać
źle się czuję, jakaś zmęczona i plecy bolą a do tego słabo mi się w tramwaju zrobiło , dobrze że siedziałam bo niefajnie by było jakbym poleciała :/ później w autobusie oczywiście nikt mi nie ustąpił bo po co któraś pytała ile czapeczek i skarpetek mamy. ja skarpetek mam 7 par. czapeczek na jesień 4-5 w 2 rozmiarach i różnej grubości, po kąpieli 3 albo 4 nie pamiętam już , a na zimę jeszcze nie mam ![]() tż jutro ma dzień próbny
|
|
|
|
#1843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A o chamstwie w sklepach, tramwajach, autobkach to nie chce wspominać..nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby mnie ktoś przepuścił w kolejce, ludzie to chamy, udają, że nie widzą brzucha.
|
|
|
#1844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też jeszcze nie uświadczyłam uprzejmości , jeszcze dziś taki chłopak laciał przede mną aby być pierwszy w kolejce na wędliny w sklepie ehhh szkoda gadać
nasze 2620 gram szczęścia Edytowane przez gosiek0388 Czas edycji: 2015-06-23 o 19:09 |
|
|
|
|
#1845 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ano drogi...ale dla małego kręgosłupka ważny...ja dziś dobry kwadrans macałam ten materac który kupiłam, siadłam na nim, wsadziłam palec, pięść, ugniatałam, cudowałam, pracownicy padali ze śmiechu
![]() Ten z Ikei jest bomba, gruby, konkretny sprzęt Mój jest 2cm cieńszy. Teraz się zastanawiam jaki rozmiar prześcieradła zamawiać. ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#1846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie ma co żałować, ten materac wystarczy na ok. 3 lata więc myślę, że warto. A jeszcze macałam dziś próbki materacy w Ikei i faktycznie ten lateksowy najfajniej wypadał. Co do czapeczek, to będę mieć póki co z 7szt takich kąpielowo-jesiennych, zimowych jeszcze żadnych ale na to jest czas, zobaczymy jaki rozmiar główki wtedy będzie.
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
Cytat:
Pewnie oprócz pogody do bani, nerwy i znieczulenie źle na mnie podziałały ![]() Brawo dla Tżta ![]() Pochwalisz się co za praca i gdzie w Niemczech planujecie osiąść? Jeszcze przed ciążą mój Tż przebąkiwał o wyjeździe zagranicę do Niemiec lub Norwegii jeśli w pracy nie zaczną lepiej płacić Kto wie czy nas to nie czeka.
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako kierowca-dostawca, coś takiego. 40km od Dortmundu jeśli mniej więcej kojarzysz. niestety w Polsce coraz gorzej więc póki mamy szansę chcemy skorzystać
|
|
|
|
|
#1850 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 3mam mocno kciuki za Twojego męża, fajnie, że tak Wam się układa. Na pewno wszystko się uda.
|
|
|
#1851 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktoraś kupiła albo stosowała :
http://allegro.pl/woreczki-do-steryl...444477310.html czy szkoda kasy i lepiej kupić sterylizator do butelek ?? ![]() Malinowa po cichutku trzymam kciuki
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
przyszła mi książka "pierwszy rok życia dziecka" chyba zacznę czytać, bo nic innego nie mam siły robić
|
|
|
|
#1853 |
|
Rozeznanie
|
Kupiliśmy dzisiaj wózek!!
|
#1854 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SuperCytat:
JA mam prześcieradło z gumką 60x120 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- ooooo pokazuj jaki
|
|
#1855 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
bylam dzis w tym Białymstoku i myslalam, ze mi pęcherz w samochodzie eksploduje ![]() a wrażenia z wizyty... no cóż nie bylo źle, ale spodziewalam sie czegos wiecej po Arciszewskich niby robil mi prenatalne usg i zaplacilam 220zl, na paragonie mialam ze bylo 3d/4d a nie bylo. wkurzylam sie . lekarz ogolnie ok, ale strasznie konkretny az za bardzo. jak robil mi usg to mowil " kość nosowa w porządku" "serce w porządku" itd cale usg no i chłopak jest "bezdyskusyjny"pytałam sie o CC i niestety nie mam wskazań. powiedzial, ze jak pierwszy byl SN to juz autostrada przejechana i drugi bedzie łatwiejszy. no fajnie tylko wez jedz 120km ze skurczami i porodem a nie daj Boze korki sie trafia , bo to centrum Białegostoku ze znieczuleniem nie ma problemu i robia CC od razu jak porod nie postępuje. sama nie wiem co myslec i ta cena dziwna, znajoma w tamtym roku płacila po 140zł za wizyte. teraz jade 24 lipca.. nie wpisal mi wizyty w karte wiec bede miec przerwe w wizytach 7tygodniowa. i mam mase zleconych badan prywatnie w tym HIV i oczywiscie powtórzenie krzywej cukrowej , dzwonilam do Alabu i wyniesie mnie to 220zl czyli zakupow dla dzidziola juz w tym msc nie bedzie i nie wiem kiedy beda ![]() a jutro mam dentyste AHA PASZTETNIK! lekarz mi dzis powiedzial, ze prowadzi pacjentki z TRÓJMIASTA, wiec nic straconego, he ? ![]() serio i dojezdzaja z porodami naturalnymi, wszystkie zdążyły do tej pory. z Wawy tez dojezdzaja powiedzial, ze inaczej na to patrzą jak jest pierwsza ciąża i lęk przed porodem to wtedy rozwazaja CC a jak pierwsze było SN to juz tak nie bardzo chca :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja mam jutro na 13.20 i ciekawe co mi zrobi z osemka ;/Malinowa kciuki dla Tż ![]() Natalitka fajny brzusio ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- przestancie o tych robalach Ala spala 2 lata na gryce kokos i nie ma zadnych robali
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2015-06-23 o 20:54 |
|||
|
|
|
#1856 |
|
Rozeznanie
|
mala29lll oczywiście nie zrobiłam zdjęcia w sklepie... kupiliśmy wózek spacerowke Maxi Cosi Elea a do tego gondolke składaną i fotelik cybex i bazą isofix. Sam wózek będzie dopiero do odbioru końcem tygodnia a Wzięliśmy juz fotelik i bazę. I dobrze że Wzięliśmy to i poprosilismy o zalozenie w samochodzie bo sprzedawca się pomylił i dał nam bazę do innych fotelików :p ogólnie jesteśmy zadowoleni, biedniejsi o 3 tysiące i juz nie zamierzam nigdy w życiu kupować wózka :d śmiejemy się ze wymieniliśmy auto na wózek :p bo w sumie ledwo sprzedaliśmy naszego Passata i od razu kupiliśmy wózek póki kasa była
|
#1857 |
|
Zadomowienie
|
zarąbisty jest ten fotelik cybexa , facet nam go pokazywał ale strasznie ciężki sam w sobie i jednak się nie zdecydujemy na niego tylko na maxi cosi carbiofix bo duuuużo lżejszy
|
#1858 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Umarłam i jestem zezwłok kopany od środka przez własną córkę
Cytat:
Butelki i smoczki co kilka użyć się gotowało, a tak myliśmy gorącą wodą i płynem do naczyń Cytat:
A co do porodu, skoro i tak nie chcą Ci cc robić w tej klinice, to opłaca Ci się tam jeździć i kasę dawać? Nie lepiej gdzieś bliżej poszukać dobrego szpitala?
|
|
#1859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nam przede wszystkim zależało na bezpieczeństwie wiec za fotelik z baza daliśmy tysiąc złotych :/
|
|
#1860 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
No ja myślę o większym, bo pod prześcieradło jeszcze przecież podkład do nieprzeciekania będzie...zresztą wiem po swoich prześcieradłach z gumką, że mnie zawsze szlag trafia i ledwo naciągam jak są te w rozmiarze materaca, zawsze biorę większe
![]() Cytat:
Krótkiego? ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Pewnie bardziej nerwy niż znieczulenie, w końcu stres miałaś niesamowity...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

niby robil mi prenatalne usg i zaplacilam 220zl, na paragonie mialam ze bylo 3d/4d a nie bylo. wkurzylam sie . lekarz ogolnie ok, ale strasznie konkretny az za bardzo. jak robil mi usg to mowil " kość nosowa w porządku" "serce w porządku" itd cale usg
wiec bede miec przerwe w wizytach 7tygodniowa. i mam mase zleconych badan prywatnie w tym HIV i oczywiscie powtórzenie krzywej cukrowej , dzwonilam do Alabu i wyniesie mnie to 220zl
czyli zakupow dla dzidziola juz w tym msc nie bedzie i nie wiem kiedy beda