Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-23, 21:27   #1861
gosiek0388
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

my stwierdziliśmy że maxi cosi wystarczy szkoda tyle kasy wydawać na rok tylko a my dużo nie jeżdzimy i pewnie w zimie bedziemy tylko jezdzić dom-lekarz który jest 1km od nas , facet nawet w sklepie powiedział ze jesli ktoś duzo nie jezdzi i np tak jak my mieszkamy na wsi gdzie natężenie samochodów jest mniejsze a tym samym prawdopodobieństwo wypadku to szkoda kasy lepiej zainwestować w drugi fotelik
Stary 2015-06-23, 21:33   #1862
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
my stwierdziliśmy że maxi cosi wystarczy szkoda tyle kasy wydawać na rok tylko a my dużo nie jeżdzimy i pewnie w zimie bedziemy tylko jezdzić dom-lekarz który jest 1km od nas , facet nawet w sklepie powiedział ze jesli ktoś duzo nie jezdzi i np tak jak my mieszkamy na wsi gdzie natężenie samochodów jest mniejsze a tym samym prawdopodobieństwo wypadku to szkoda kasy lepiej zainwestować w drugi fotelik
No dokładnie, dlatego jest tyle różnych fotelików żeby każdy mógł dopasować go pod siebie natomiast ja wiem jak mój TŻ jeździ :p tzn baaardzo szybko chociaż jest świetnym kierowcą mam nadzieje ze po porodzie będzie jeździł wolniej i bezpieczniej. My to w sumie nawet auto specjalnie kupiliśmy nowe i bezpieczne ze względu na dziecko ;p ja za to jeżdżę wolno ale niepewnie

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 21:56   #1863
mala29lll
Zakorzenienie

Amelia w takiej sytuacja ja bym zrezygnowała z nich i rodziła tam gdzie Agatka i gdzie miałaś plan wcześniej. Szkoda by mi było kasy i nerwów, że nie zdążę dojechać na poród. Mniej kłótni z mężem, więcej kasy dla Was i dzidzi Takie moje skromne zdanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No ja myślę o większym, bo pod prześcieradło jeszcze przecież podkład do nieprzeciekania będzie...zresztą wiem po swoich prześcieradłach z gumką, że mnie zawsze szlag trafia i ledwo naciągam jak są te w rozmiarze materaca, zawsze biorę większe

.
Podkład nieprzeciekający jest cieniutki więc dużo miejsca nie zajmie a jak kupisz za duże prześcieradło i się będzie zwijało to będzie dzidzię wkurzać.
Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
No dokładnie, dlatego jest tyle różnych fotelików żeby każdy mógł dopasować go pod siebie natomiast ja wiem jak mój TŻ jeździ :p tzn baaardzo szybko chociaż jest świetnym kierowcą mam nadzieje ze po porodzie będzie jeździł wolniej i bezpieczniej. My to w sumie nawet auto specjalnie kupiliśmy nowe i bezpieczne ze względu na dziecko ;p ja za to jeżdżę wolno ale niepewnie
JA mojemu powiedziałam, że udusze jak będzie z dzidzią szalał i sam mówi, ze na pewno nie będzie.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Ta moja dzidzia się prawie nie rusza dzisiaj i mnie martwi eh...
Stary 2015-06-23, 22:04   #1864
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
A co do porodu, skoro i tak nie chcą Ci cc robić w tej klinice, to opłaca Ci się tam jeździć i kasę dawać? Nie lepiej gdzieś bliżej poszukać dobrego szpitala?
mam uraz do szpitali państwowych...

Cytat:

Krótkiego? [COLOR="Silver"]
.
z tyłu krotsze do karku a z przodu dłuzsze

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Amelia w takiej sytuacja ja bym zrezygnowała z nich i rodziła tam gdzie Agatka i gdzie miałaś plan wcześniej. Szkoda by mi było kasy i nerwów, że nie zdążę dojechać na poród. Mniej kłótni z mężem, więcej kasy dla Was i dzidzi Takie moje skromne zdanie

juz mam dosc zmieniania tych lekarzy moze zły dzien miał akurat, bo znajoma bardzo chwali. no zobaczymy na nast wizycie. warunki w klinice sa super.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

mój Tomuś waży juz 570g a termin porodu z usg jest tylko dzien pozniej niz z OM
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 22:04   #1865
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
kurcze nie mam za bardzo siły wam odpisywać
źle się czuję, jakaś zmęczona i plecy bolą a do tego słabo mi się w tramwaju zrobiło , dobrze że siedziałam bo niefajnie by było jakbym poleciała :/ później w autobusie oczywiście nikt mi nie ustąpił bo po co jakaś baryła co zajmuje 2 miejsca ma pierwszeństwo ;/ ja jakbym poleciała przy hamowaniu to i mi i dziecku by mogło się coś stać a ona nawet draśnięcia by nie miała chamstwo w tej komunikacji jak nie wiem .

któraś pytała ile czapeczek i skarpetek mamy. ja skarpetek mam 7 par. czapeczek na jesień 4-5 w 2 rozmiarach i różnej grubości, po kąpieli 3 albo 4 nie pamiętam już , a na zimę jeszcze nie mam

tż jutro ma dzień próbny jak wszystko będzie ok to przyjedzie po mnie w weekend , bo praca od 1 lipca
To kciuki dla tżta na jutro . My też planowaliśmy kiedyś wyjechać, ale zawsze coś na trzymało. Może, jak mała podrośnie, to się zdecydujemy.
Cytat:
zarąbisty jest ten fotelik cybexa , facet nam go pokazywał ale strasznie ciężki sam w sobie i jednak się nie zdecydujemy na niego tylko na maxi cosi carbiofix bo duuuużo lżejszy
No, cybex jest strasznie ciężki. Planowaliśmy go kupić na początku, ale stwierdziłam, że jego waga plus waga dziecka, to trochę za dużo. Nawet dla TŻta był trochę za ciężki. Maxi Cosi odrzuciliśmy ze względu na to, że konstrukcja jest z 2002 roku, więc ma już trochę lat. Ostatecznie mamy Recaro Privię - jest cięższy od Maxi Cosi, ale na pewno lżejszy od Cybexa.

Z tych nudów oglądam jakiś beznadziejny film na TVNie o owadach . Jeszcze taka zmęczona byłam, że spałam dwie godziny po południu, a niby nic nie robiłam . Mam wrażenie, że teraz się będę już czuła tylko gorzej.
Stary 2015-06-23, 22:20   #1866
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Też tak myślę.
Cytat:
Podkład nieprzeciekający jest cieniutki więc dużo miejsca nie zajmie a jak kupisz za duże prześcieradło i się będzie zwijało to będzie dzidzię wkurzać.
A dlaczego ma się zwijać? Moje się nie zwijają, normalnie je zakładam w całości pod spód i wszystko gra. A jak są niby na mój rozmiar materaca, to wiecznie z któregoś rogu spada

Nie wiem, tak dumam, na razie jeszcze nie znalazłam stacjonarnie sklepu, w którym można by było pomacać, zobaczyć które milsze.

Cytat:
Ta moja dzidzia się prawie nie rusza dzisiaj i mnie martwi eh...
Mamuśka śpiąca, to dzidziolek też

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
No ale i tu się nie wykazali za bardzo...

Cytat:
z tyłu krotsze do karku a z przodu dłuzsze
Uwielbiam takie fryzury!!!

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Tak czytam o tych prześcieradłach, widzę że większość ma zakład 15cm, to może faktycznie wziąć w normalnym rozmiarze...tylko teraz jeszcze jaki materiał?
Stary 2015-06-23, 22:28   #1867
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
no tak jak mowisz szału nie ma, ale moze ja przesadzam , bo w sumie czego ja oczekiwalam zobaczymy co sie bedzie dzialo za miesiac. ale lekarz kulturalny, na wstepie reke mi podal, przedstawil sie.
Stary 2015-06-23, 22:33   #1868
gosiek0388
Zadomowienie

ja zawsze mam problem z tymi prześcieradłami , mamy łoże małż 160 x200 , jak raz właśnie kupiłam taki rozmiar to było za małe i wyciągało się pod wpływem masy doopki a raz kupiłam 180 to było idealne a ostatnio kupiłam 180 i jest o wiele za duże i się zwija , to zależy od producenta chyba no i nigdy nie wiem jakie kupić
spadam spać , jutro wizytka rano , trzeba sie wyspać... kciuki trzymać proszę

Edytowane przez gosiek0388
Czas edycji: 2015-06-23 o 22:42
gosiek0388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 23:07   #1869
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
no tak jak mowisz szału nie ma, ale moze ja przesadzam , bo w sumie czego ja oczekiwalam zobaczymy co sie bedzie dzialo za miesiac. ale lekarz kulturalny, na wstepie reke mi podal, przedstawil sie.
No ja za taka kase to bym chciala juz full wypas ja bym sie bala tyle km od domu trodzic , Tz bedzie codziennie dojezdzal na wizyty? Pozniej po wyjsciu taka dluga podroz do domu z maluszkiem
Szpital w moim miescie ma super ludzi a jak ordynatorowi dasz z 2 tysie to zrobi cc napewno

Dobrze ze ja nie mam urazu z pierwszego porodu

Ktoras pisala i fotelikach cybexa... czy chodzi o te z takim hmm walkiem z przodu? Bo widzialam filmik co sie dzieje z dzieckiem orzy dachowaniu ze wypada z fotelika taki bezpieczny :/ bo testow nie prowadza przy dachowaniu z tego co slyszalam.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
ja zawsze mam problem z tymi prześcieradłami , mamy łoże małż 160 x200 , jak raz właśnie kupiłam taki rozmiar to było za małe i wyciągało się pod wpływem masy doopki a raz kupiłam 180 to było idealne a ostatnio kupiłam 180 i jest o wiele za duże i się zwija , to zależy od producenta chyba no i nigdy nie wiem jakie kupić
Ja kupuje na gumce i spokoj mam :P

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Paznokcie zrobilam , brwi zrobilam mozna isc spac i jutro piekna wstac wszyscy mi mowia ze nie wygladam na 6 msc zaczelam dzis 25 tydzien
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 23:12   #1870
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie na ten patrzyłam w necie materac. Musze popatrzeć czy jest gdzies tańszy lateksowy. Drogi ten lateks CHoć my na łóżko swoje kupiliśmy to mamy Gabi żałować?

Kurde musiałam pół tabletki wziąć bo mi łeb pękał i na 2 h kima po obiedzie. Oczy mi zgniją jak będę tyle spała
Może i drogi ( jak robiłam rozpoznanie to prawie każdej firmy w podobnej cenie ) ale też jakoś czuje, że w co jak w co ale w materac inwestować warto. Sama taki mam i jestem mega zadowolona. Komfortowy sen to mega ważna rzecz dla dorosłego człowieka, a co dopiero dla dzieciaczka.

Cytat:
Napisane przez izabela596 Pokaż wiadomość
Hej
Niektóre z Was to chyba już wszystko mają z wyprawki a ja w tyle jestem ale przeczekam jeszcze do połowy lipca, chcę się wybrać do Holandii, może coś fajnego będzie później przejdę się do lumpeksu z nudów, popatrzę co tam
przyszło mi na maila, że F&F ma -50 % podobno ;P

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
jak tak Was czytam, to słabo mi, bo ja jeszcze nic nie mam dla dziecia swego oprócz kilku ubranek (no i wózek i łóżeczko, ale to zostało po pierwszym dziecku)..muszę chociaż listę spreparować, żeby się zmotywować do zakupów
Cytat:
królewna to i tak ty masz dużo , ja mam najmniej z wszystkich tu dziewczyn bo raptem z 4 szt bodów, 3 pajace, 2 czapeczki, 3 pary skarpetek i 1 niedrapki i tyle nic więcej
Dziewczyny uspokajacie mnie bo ja też mam dopiero kilka ciuszków Jak się czyta tą spamerki mała i malinową, to można wpaść w stresa, że już się jest wyrodną matka jeszcze przed narodzinami

Cytat:
Możliwe, ten się nie odkształca, bardzo fajnie się dostosowuje do ciała - mam z Wellpura materac, rodzice mają nakładkę na materac i poduszki i chwalą sobie bardzo, więc nie będę się zastanawiać.
W sklepach dziecięcych wciskają mi na siłę grykę-kokos, a ja tego BARDZO nie chcę, lateksu w ogóle nie mogę dostać, więc stwierdziłam że zrobię po swojemu. Najwyżej będę wymieniać, trudno.
Też mam poduszkę Wellpura taka profilowana i jestem już do niej tak przyzwyczajona że nie umiem spać na robalu do końca, bo mnie kark boli, więc robię kombinację

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Wszystko mnie dobija, jeszcze wizaż zeżarł znowu cytaty i nie wiem co komu miałam odpisac

Byliśmy dziś w Ikei i kupiliśmy tą komodę na ubranka, plus przywlokłam 2 maskotki - szczurka i królika oraz maskotkę owcę z pozytywką, jak się pociągnie za ogonek to leci śliczna delikatna melodyjka, będę puszczać malemu już przez brzuszek.

Oglądalam łóżeczka i materace. Łóżeczko jeszcze nie wiem jakie wezmiemy, ale materac na pewno ten lateksowy, bardzo przyjemny:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00150184/
Materac jest jak najbardziej ok. I też znam ikee od lat i mimo to jeszcze dam sobie czas do namysłu
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 23:17   #1871
Amelie04
Zakorzenienie

dziewczyny, znajoma sprzedaje takie lozeczko razem z materacem

http://www.smyk.com/klups-lozeczko-d...t-niemowlaka-p

w super stanie, brac ? za 100zł
Stary 2015-06-23, 23:22   #1872
ktosiula
Wtajemniczenie

Ja dla malutkiej jeszcze nic nie kupiłam. Ale prawie wszystko mam po synu. Muszę zrobić jakąś listę co potrzeba. Mam dużo ubranek unisex tych najmniejszych, trudno nie będzie miałana początek nic typowo babskiego.

Z tymi robakami w gryce to prawda. Chyba 3 dziewczyny miały u nas z poprzedniego wątku. Wszystkie miały materace z firmy Fiki Miki. Ja też mam gpk i więcej bym nie kupiła. Co jakiś czas ssprawdzam czy nic tam nie ma. Teraz mały śpi już w nowym łóżku.

Prześcieradła do materaca 120 na 60 miałam w tym samym rozmiarze i były dobre.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 23:28   #1873
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak myślę.
A dlaczego ma się zwijać? Moje się nie zwijają, normalnie je zakładam w całości pod spód i wszystko gra. A jak są niby na mój rozmiar materaca, to wiecznie z któregoś rogu spada

Nie wiem, tak dumam, na razie jeszcze nie znalazłam stacjonarnie sklepu, w którym można by było pomacać, zobaczyć które milsze.

Mamuśka śpiąca, to dzidziolek też

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Uwielbiam takie fryzury!!!

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Tak czytam o tych prześcieradłach, widzę że większość ma zakład 15cm, to może faktycznie wziąć w normalnym rozmiarze...tylko teraz jeszcze jaki materiał?
Elve no własnie mają spory zapas te przescieradełka Więc jakbyś kupiła większe to by było kiepsko. Tym bardziej, że większe to juz takie dopasowane znowu do tych większych łóżeczek i by się majtał materiał.

My zawsze mamy problemy z prześcieradłami bo mój mąż wielki i wciaga prześcieradło i w dodatku kopie jak koń przez sen więc tylko i wyłacznie z gumką.

Brałąm prysznic przed chwilą, patrze na cycka a tam białe heheh no ładnie. Zaczyna się. Wcześniej było żołtawe to siara a teraz białe. Czyżby mleczko?

Amelie rodź gdzie będziesz czuła się bezpiecznie. To Twoja decyzja i ma Tobie być z tym dobrze

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Może i drogi ( jak robiłam rozpoznanie to prawie każdej firmy w podobnej cenie ) ale też jakoś czuje, że w co jak w co ale w materac inwestować warto. Sama taki mam i jestem mega zadowolona. Komfortowy sen to mega ważna rzecz dla dorosłego człowieka, a co dopiero dla dzieciaczka.

Dziewczyny uspokajacie mnie bo ja też mam dopiero kilka ciuszków Jak się czyta tą spamerki mała i malinową, to można wpaść w stresa, że już się jest wyrodną matka jeszcze przed narodzinami

Materac jest jak najbardziej ok. I też znam ikee od lat i mimo to jeszcze dam sobie czas do namysłu
JA CI dam spamerkę małpo Niektóre tu więcej kupują niż ja

Gadaliśmy o materacu z mężem i chyba stanie na lateksowym i chyba właśnie z Ikei. Będziemy jechali bo chcę przegródki tam kupić do szuflad, bo są fajne takie osobne i będę sobie układała osobno wszytskie rodzaje ciuszków JAk sobie gaciorki tak dzidzi body, śpioszki itd Tak sobie wymyśliłam
Cytat:
dziewczyny, znajoma sprzedaje takie lozeczko razem z materacem

http://www.smyk.com/klups-lozeczko-d...t-niemowlaka-p

w super stanie, brac ? za 100zł
Amelia łóżeczko tak jak ci się podoba, ale materaca bym używanego w życiu nie kupiła dzidzi, bo każde ciałko inaczej odkształca i bym się bała. Materac lepiej tańszy ale nowy
Stary 2015-06-23, 23:33   #1874
Amelie04
Zakorzenienie

z tymi porodami to oszaleć mozna. juz sama nie wiem co robic.
Mała nie wiem , bo w sumie mam po Ali materac tez...
Stary 2015-06-23, 23:53   #1875
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
z tymi porodami to oszaleć mozna. juz sama nie wiem co robic.
Mała nie wiem , bo w sumie mam po Ali materac tez...
No właśnie i najlepiej nowy. Lepiej na czym innym przyoszczędzić Można znaleźć bardzo tanie łóżeczka jak patrzyłam na OLX i wtedy materacyk nowy. Szkoda kręgosłupa malutkiego.

JA tam na poczatku kombinowałam gdzie rodzić, a później dałam sobie spokój i rodzę w moim szpitalu. CO ma być to będzie, a najbliżej domu jakby co. JA bym się niepokoiła jakbym miała dalej rodzić. Tym bardziej że to moje 1 dziecko i by panika była, ze urodze gdzies pod drzewem
Stary 2015-06-23, 23:57   #1876
Amelie04
Zakorzenienie

no ja jak nie zdąże to urodze w samochodzie
ale moze takiego ekspresu to nie bedzie....
Stary 2015-06-23, 23:57   #1877
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz, ja też miałam ciężki poród i przejścia w szpitalu w którym rodziłam. Prawie mnie wykończyli dosłownie. Nigdy więcej się tam nie pojawię i nikomu nie polecę.
A mimo tego, a może właśnie dlatego, teraz też chcę rodzić sn tylko zasięgnęłam opinii i uważnie wybieram szpital Ważne, żeby każda z nas dobrze sprawę przemyślała i czuła się komfortowo i pewnie Mam nadzieję, że sprostają Twoim wymaganiom.

Poprzednio miałam zzo, a teraz jak mi te płytki krwi spadają, to będę się bała zaryzykować, więc pozostanie mi chyba gaz. Korzystała któraś?

Cytat:
Kciuki za wizytę
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 00:00   #1878
Amelie04
Zakorzenienie

korzystałam z gazu i nie czułam zadnej roznicy, to chyba tylko taka zmyła ...
Stary 2015-06-24, 00:04   #1879
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
JA tam na poczatku kombinowałam gdzie rodzić, a później dałam sobie spokój i rodzę w moim szpitalu. CO ma być to będzie, a najbliżej domu jakby co. JA bym się niepokoiła jakbym miała dalej rodzić. Tym bardziej że to moje 1 dziecko i by panika była, ze urodze gdzies pod drzewem
Eee przy pierwszym porodzie to raczej tak szybko nie idzie
Spoko zdążysz

Cytat:
korzystałam z gazu i nie czułam zadnej roznicy, to chyba tylko taka zmyła ...
Może będzie okazja sprawdzić
Stary 2015-06-24, 00:06   #1880
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Używane łóżeczko bym kupiła, ale też uważam, że materac musi być nowy. Pomijając kwestię tego, że używany materac jest już odkształcony, to jeszcze dochodzi kwestia higieniczna.
Ja jeszcze nie wiem, gdzie będę rodzić . Mam do wyboru albo szpital w moim mieście - mały, niezbyt popularny. Niewiele kobiet tam rodzi, a te które rodziły chwalą sobie opiekę poporodową. Mam tam lekarza prowadzącego, ale nie ma tam ZZO w przypadku porodu SN. Jest tylko gaz rozweselający. Drugi szpital jest w mieście obok - dość niedaleko, autem będzie z 20 minut, ale za to tłumy niesamowite, jest ZZO, ale nie miałabym lekarza. Niby mogę teraz zmienić, ale już bliżej końca niż dalej. Co do opieki, to słyszę sprzeczne opinie. Raz, że jest dobra, a innym razem, że przez tłumy, które tam są jest beznadziejna. Jak na razie bardziej jestem przekonana do rodzenia u siebie w mieście, znowu TŻ by wolał w mieście obok.
Stary 2015-06-24, 00:13   #1881
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Eee przy pierwszym porodzie to raczej tak szybko nie idzie
Spoko zdążysz

Może będzie okazja sprawdzić
no cóż na początku fajnie sobie powdychać ale jak juz masz bóle takie , ze nie wiesz czy jeszcze zyjesz czy juz umierasz to juz raczej nie pomoze. mi jak polozna kazala to wdychac pozniej to mialam ochote przypieprzyc jej tym gazem i powiedziec sama sobie s.ko wdychaj, ale moze kazdy inaczej na niego reaguje

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

bez ZZO nie rodze
Stary 2015-06-24, 00:25   #1882
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
no cóż na początku fajnie sobie powdychać ale jak juz masz bóle takie , ze nie wiesz czy jeszcze zyjesz czy juz umierasz to juz raczej nie pomoze. mi jak polozna kazala to wdychac pozniej to mialam ochote przypieprzyc jej tym gazem i powiedziec sama sobie s.ko wdychaj, ale moze kazdy inaczej na niego reaguje

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

bez ZZO nie rodze
No jeśli mi płytki spadną bardziej to i tak nikt nie zgodzi się na podanie mi zzo. Wolę się przygotować na taką ewentualność
Stary 2015-06-24, 00:39   #1883
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
no ja jak nie zdąże to urodze w samochodzie
ale moze takiego ekspresu to nie bedzie....
JA pewnie pierwszy skurcz i w panikę wpadnę i do szpitala będę chciała a tam się pukną w głowę co ja tu robię Nawet nie wiem kiedy się udać do szpitala. Chyba jak skurcze regularne
Stary 2015-06-24, 05:29   #1884
sabonka123
Rozeznanie

Mnie też wszyscy pytają gdzie chce rodzic. A mi to jest wszystko jedno bo tak czy siak będzie bolało jak cholera. Szpital u mnie widać z okna :p i tam będę rodzic tymbardziej ze maja świetny oddział noworodkowy. Zzo nie mają ale i tak nie chce żadnych znieczulen bo bardziej boję się komplikacji. Jedynie przestrzegam przed studentami. Siostra rodziła 5 lat temu i zgodziła się na to aby studentka zajęła się nią po porodzie i wyrwała jej łożysko nie sprawdzając czy wyszło całe. .. lekarz ja pozszywał a ona w momencie dostała krwotoku. Położna na niej okrakiem siadła i zaczęła jej z całym impetem naciskać na brzuch a potem na żywca miała czyszczenie macicy no i przetaczali jej krew. Dlatego jak studenci chcą się uczyć to na pewno nie na mnie ale mimo wszystko siostra świadomie zdecydowała się na drugie dziecko i poród w tym samym szpitalu tylko juz bez studentów.

Dzidziuś 10.10.2015
Stary 2015-06-24, 06:03   #1885
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też wszyscy pytają gdzie chce rodzic. A mi to jest wszystko jedno bo tak czy siak będzie bolało jak cholera. Szpital u mnie widać z okna :p i tam będę rodzic tymbardziej ze maja świetny oddział noworodkowy. Zzo nie mają ale i tak nie chce żadnych znieczulen bo bardziej boję się komplikacji. Jedynie przestrzegam przed studentami. Siostra rodziła 5 lat temu i zgodziła się na to aby studentka zajęła się nią po porodzie i wyrwała jej łożysko nie sprawdzając czy wyszło całe. .. lekarz ja pozszywał a ona w momencie dostała krwotoku. Położna na niej okrakiem siadła i zaczęła jej z całym impetem naciskać na brzuch a potem na żywca miała czyszczenie macicy no i przetaczali jej krew. Dlatego jak studenci chcą się uczyć to na pewno nie na mnie ale mimo wszystko siostra świadomie zdecydowała się na drugie dziecko i poród w tym samym szpitalu tylko juz bez studentów.
Co mi tu takie historie krwawe z rana Ja bym się na pewno nie zgodziła na żadnych studentów. Za długo czekałam na dziecko i za dużo mnie kosztowały nerwów, zdrowia same starania, zeby ryzykować

No i co ja mam teraz kurde robić o 6 rano? eh się wygniłam wczoraj i już po spaniu. Nawet mi się nie chce kąpać o tej godzinie.
Przed ciążą to o 5.30 wstawałam, godzinka ćwiczeń i do roboty, a później jak już nie pracowałam to w zasadzie to samo, bo się już tak budziłam wczesnie. A teraz wstanę i zagubiona jak dziecko we mgle. Nie wiem co mam robić
Stary 2015-06-24, 06:33   #1886
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Co mi tu takie historie krwawe z rana Ja bym się na pewno nie zgodziła na żadnych studentów. Za długo czekałam na dziecko i za dużo mnie kosztowały nerwów, zdrowia same starania, zeby ryzykować

No i co ja mam teraz kurde robić o 6 rano? eh się wygniłam wczoraj i już po spaniu. Nawet mi się nie chce kąpać o tej godzinie.
Przed ciążą to o 5.30 wstawałam, godzinka ćwiczeń i do roboty, a później jak już nie pracowałam to w zasadzie to samo, bo się już tak budziłam wczesnie. A teraz wstanę i zagubiona jak dziecko we mgle. Nie wiem co mam robić
No niestety studenci na kimś się uczyć muszą. I pewnie bym pozwoliła żeby też na mnie gdyby nie historia mojej siostry. Przy drugim porodzie się nie zgodziła i studentka była ponoć wielce oburzona.

Ja juz od 4:30 nie śpię juz po sniadanku i skończyłam oglądać jeden odcinek mojego serialu :p zaraz się wezmę za sprzątanie bo znajoma dziś wpada zrobię potem zdjęcie moich zakupów

Dzidziuś 10.10.2015
Stary 2015-06-24, 06:44   #1887
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety studenci na kimś się uczyć muszą. I pewnie bym pozwoliła żeby też na mnie gdyby nie historia mojej siostry. Przy drugim porodzie się nie zgodziła i studentka była ponoć wielce oburzona.

Ja juz od 4:30 nie śpię juz po sniadanku i skończyłam oglądać jeden odcinek mojego serialu :p zaraz się wezmę za sprzątanie bo znajoma dziś wpada zrobię potem zdjęcie moich zakupów
No to niech się uczą na tych co zachodzą na pstryknięcie palców co chwilę JA w życiu nie zaryzykuję życia i zdrowia dzidzi Juz pal licho moje ale dzidzi nigdy

A czemu Ty nie śpisz od tej godziny?
Stary 2015-06-24, 06:53   #1888
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
No to niech się uczą na tych co zachodzą na pstryknięcie palców co chwilę JA w życiu nie zaryzykuję życia i zdrowia dzidzi Juz pal licho moje ale dzidzi nigdy

A czemu Ty nie śpisz od tej godziny?
mogę ci powiedzieć ze zaszłam w ciaze jak to mówisz na pstrykniecie palcami tzn dzidzia była nieplanowana ale bardzo chciana i kochana a mimo to nie oddam się w ręce studentów bo tak jak mówisz, nie zaryzykuję zdrowia dzieciątka.

A nie śpię bo mąż o tej godzinie wstawał do pracy a mi się odechciało spać i wstałam może o lumpka dziś zahacze bo mam 5 minut pieszo

Dzidziuś 10.10.2015
Stary 2015-06-24, 07:22   #1889
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
mogę ci powiedzieć ze zaszłam w ciaze jak to mówisz na pstrykniecie palcami tzn dzidzia była nieplanowana ale bardzo chciana i kochana a mimo to nie oddam się w ręce studentów bo tak jak mówisz, nie zaryzykuję zdrowia dzieciątka.

A nie śpię bo mąż o tej godzinie wstawał do pracy a mi się odechciało spać i wstałam może o lumpka dziś zahacze bo mam 5 minut pieszo
Żebyś mnie źle nie zrozumiała, bo wcale nie twierdzę, ze jakoś mniej kochasz swoją niunię niż ja swoją czy coś nie nie... Nie wiem jak CI to wytłumaczyć, bo nie chcę nikogo urazić w żadnym wypadku. Może tak, że jak już mnie tyle nieszczęść spotkało i o to szczęście trzeba było tak ciężko walczyć to w żadnym wypadku nie chcę nawet w najmniejszym przypadku ryzykować, ze coś pójdzie nie tak, bo moja psychika już by więcej nie wytrzymała chyba Już i tak psychika ryta tyle lat, że kruchutka jak płatek lodu. Mniej więcej o to mi chodziło

Może też pójdę do lumpka, bo jakoś się nawet dobrze czuję dzisiaj
Stary 2015-06-24, 07:31   #1890
krolewna1986
Wtajemniczenie

witam się i ja z rańca robotnik już jest, nie wiem co ja będę robiła tyle godzin zamknięta w pokoju

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości