|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
A nie mogłaś gdzies wybyć? Czy męża nie ma i pilnujesz?
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też witam się z rana
rana..za chwilę zbieram się do dentysty:-( juz mnie żołądek boli z nerwow, bo na pewno coś Znajdzie nie mówiąc o moim ukruszonym zebie :-( mam nadzieje, ze nie ucieknie z przed gabinetu.
|
#1893 | |
|
wkręcona :)
|
Cytat:
A i zapraszam do mnie ja mam górę prasowania, więc chętnie ci je odstąpię![]() Amelie jak masz się tam czuć bezpiecznie to ródź... to tobie ma być dobrze i ty masz podjąć decyzję gdzie Tobie będzie najlepiej... Ja już dziś o 7 się obudziłam... ![]() A i ten wózek chyba będziemy zamawiać...
|
|
#1894 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
Chyba teraz mnie lapie jakies przeziebienie nos i gardlo strasznie mnie piecze kilka dni :/ Uwielbiam budzic sie rano jak mnie Emi kopie po brzuszku a Inga po twarzy hahha ale bede miala w domu cyrk z dwoma dziewuchami ![]() O widzicie jednak mam wydatek materac do lozeczka bo tez nie chce uzywanego nawet jezeli po siostrze ![]() Lozko i dwa materace dla Ingi i Emilki ![]() Moze dzis kupie cos malutkiego w lumpku chociaz pewnie dla Ingi cos bedzie latem zawsze jest tyle sukienek w tam tym roku bylo pelno sukienek z next Czekam na wozek i chce juz Inge na spacer nowa bryka zabrac A okazalo sie ze otworzyli u mnie nowy gabinet stomatologiczny i wyrywaja chirurgicznie osemki nie musi Tz do warszawy jechac ![]() Och no dobra to sobie polezalam tesciowa chce abym jej wlosy zrobila
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stąd lęk przed tym, ze mogło by się coś złego stać, bo kto wie czy jeszcze by mi było dane mieć dzieci![]() Naprawdę ładny ten wózeczek, ale mój mąż ma nadzieję na drugiego synka i wtedy ten wzorek to nie bardzo ![]() Agatka mnie też moja kozunia właśnie skopała Tak mocno, że brzuch latał i chciałam nagrać bo mój mąż to chyba myśli, że mi się coś w oczach pier....
|
|
#1896 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() które? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja wpadnę w panikę, histerie i wgl co ja zrobię jak będę sama w domu, tż w pracy ? Praca 25km od mieszkania (jak ją dziś dostanie ) mam nadzieję , że się w nocy zacznie jak większość albo , że będę mieć planowaną cesarkę heheh Cytat:
Tosia wczoraj przeżyła więc dasz radę ;* ja za to nie mam problemów z chodzeniem do dentysty, zawsze chętnie chodzę i nigdy nie biorę znieczulenia hehe ![]() dziś mam już lepszy dzień , może dlatego że pogoda się poprawiła tylko się tż denerwuję na popołudnie się umówiłam z kumpelą i kumplem więc miło spędzony dzień będzie. jeszcze do rosska wpadnę może też smoczek dostanę a o jutrzejszym egzaminie wolę nie myśleć
|
|||||
|
|
|
#1897 | |
|
|
Cytat:
![]() Ja tam do dentysty chodzę bez strachu.... znieczulenia też nie biorę... Po porodzie musze wybrać sie do stomtologa estetycznego... moje zęby nie podobają mi się za grosz...
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niby tez zawsze bez znieczulenia, ale nie lubię potwornie
..hmm byłam wczoraj w rosmanie i nie dostałam smoczka:-( W ogóle to moja mała tez się rozkręca, pływa i daje takie kopniaki, że nie da się nie zauwazyc na szczęście Tz tez wiec nie ma, że nie prawda:-D
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
a kupowałaś coś na kartę rossnę ?
|
|
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pamiętam hiihii Przeciez nie Ty, bo co Ty tam masz hie hie hieNo ja też się o niebo lepiej czuję dzisiaj Jednak my meteoropatki jak nic. Pogoda zabija. chyba się wygrzebię i do tego lumpka skoczę. Choć ja nie powinnam już ciuszków kupować hmmm...
|
|
#1901 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam we wszystkich szufladach te przegródki ![]() W weekend malujemy pokój i mam nadzieję skrecamy komodę i po mału przygotowujemy pokój. Już nie mogę się doczekać, aż ulożę sobie w komodzie wszystko rozmiarami i w końcu będę wiedziała ile czego mam Cytat:
![]() Jestem właśnie na obciążeniu glukozą - nie jest tak źle - początek był niemiły ale po 20 minutach już luz. Jeżeli któraś jeszcze nie robiła (mam wrażenie ze jestem ostatnia, mimo jednej z najstarszych ciąż ) to nie słuchać panikar - idzie przeżyć ![]() Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no meteopatki jak nic, nie dość, że wczoraj ciśnienie atmosferyczne niskie to ja sama miałam 100/60 a dziś słoneczko i aż żyć się chce ja będę dziś w galerii ale smyka omijam szerokim łukiem już
|
|
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to nie nie kupowałam wczoraj :-P
Ja jeszcze Glukozy nie robiłam, idę albo za tydzień albo za dwa, bo skierowanie juz mam i mój Lekarz Powiedział ze pobieram mi na czczo i tylko po 2 godzinach, że to mu wystarczy...dla mnie spoko Zawsze mniej klucia
|
#1904 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje pazurki
Tz powiedzial ze jak u ksiezniczki :P
|
#1905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i w ogóle dziewczyny szaleją w lumpkach i sklepach internetowych a szczególnie smyku i 5-10-15 i F&F. ja to teraz pierdoły pokupowałam a ciuszków w sumie za dużo to nie kupiłam a dużo dostałam![]() Co do szkoły rodzenia to nam tez wszytko powiedzą. Tylko mamy program zajęć podzeilony na etapy i na razie jest o ciąży, dolegliwościaich, radzeniu sobie z nimi, jakie ćwiczenia itd a później będzie poród ![]() Cytat:
Aż wypiłam małą kawę i od razu mnie na nogi postawiło---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Jakie śliczne a to tipsy czy żel na Twoje pazurki? JA mam straszne i obgryzione aż sobie chyba kupię żel i klej i sobie zrobię
|
|
#1906 | ||
|
Zakorzenienie
|
śliczne
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka to pazurki z efektem syrenki?
|
#1908 |
|
|
AgatkaSz śliczne pazurki
a to Twoje naturalne??Ja też jeszcze glukozy nie miałam... idę chyba we wtorek... ile to kosztuje w ogóle? Pokażcie mi laski o jakich wy przegródkach mówicie? bo ja jak zwykle zacofana
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
hejka
Cytat:
|
|
#1910 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj popołudniu mam wizytę, ciekawe co tam u mojej Ninki słychać. Nie mogę się doczekać!
Ostatnio bardzo się rozbrykała i wierci się ciągle. Co do dentysty to ja miałam jakąś awersję z dzieciństwa i bardzo się bałam, ale przemogłam się i chodzę z minimalnym stresem. Nigdy nie biorę znieczulenia a lekarka jak to mówi leje dużo wody żeby mało bolało i nie boli ![]() Ładne słoneczko dziś za oknem, aż się wstać chce i na spacer lecieć Miłego dnia!
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie coś http://www.kreocen.pl/produkt/UE-Org...4_1769576.html http://allegro.pl/ikea-pudelko-z-prz...255266575.html ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Ktosiula powodzenia
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę z lublina jesteś, u kogo ciąże prowadzisz i w którym szpitalu planujesz rodzić ?dają, dają tylko teraz wszedł próg dochodowy na osobę nie można ileś tam przekroczyć wtedy się dostaje
|
|
#1913 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja też jeszcze nie miałam glukozy
|
|
#1914 |
|
Wtajemniczenie
|
Pasztetnik miałam się jeszcze dopytać odnośnie łóżeczek, czemu nie chcesz zabudowanych krótszych boków? Widziałam już w recenzji jednego łóżeczka, że ktoś na to narzekał ale nie czuje czemu ?
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]() ![]() Cytat:
młodszy od twojego o 2,5 mca Jak u was z sikaniem? sam sika do kibelka na stojąco czy pomagasz? czy na nocnik jeszcze? sam majtki, spodnie podciąga ? o tego sikania się najbardziej boję jeśli chodzi o przedszkole ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- ja tez nie ale dostałąm już skierowanie, wizyta 14 lipca wiec do tego czasu muszę zrobić :P
|
|
#1916 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te przegródki widzisz qrde do komody zapomniałam wczoraj wziąć Cytat:
![]() ostatnio też dostałam faze na poród SN, no chciałabym zobaczyć jak to jest. I choć wiem, ze bol bedzie niewyobrazalny, to pomaga mi swiadomosc, ze to przeciez chwilowe wiec nie ma czego sie bac. Jedynie o komplikacje sie boje aby malenstwu nic sie nie stalo ale w tym szpitalu niby nie bawia sie w ryzyko i jak cos idzie nie tak to szybko robia CC. Cytat:
Śliczne ![]() Też bym sobie zrobiła ale nawet rzęsy ze ślubu muszę ściągnąc bo TŻ nakazał oszczędzać... Jakoś tak się czuję zaniedbana ![]() Tak w ogóle to dzień dobry. Dostałam rano sms że w kiosku Ruch czeka na mnie juz paczka z 5-10-15 także nie moge sie doczekac Z F&F nadal leci, wyslali tez z allegro koszule ciążowe a ze Smyka dziś wysylaja kurierem. Komoda juź czeka, zaraz bede ukladac to co dotychczas pokupilismy.Poza tym zapisalam sie tez na Szkole Rodzenia. Platna no ale trudno, w sumie 350zł za 10 spotkan po 1,5h to nie jest dużo a wszystko dla dobra dziecka. Poza tym mają fajny program zajęć, Panow też zapraszają no i poznam polozne z "mojego" szpitala. ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
Jedynie sie zastanawiam, czy w takim z pelnymi szczytami nie będzie dzidzi duszno bo to jednak mniejsza przewiewność niż przez same szczebelki z ochraniaczem
|
|
#1917 |
|
Wtajemniczenie
|
mąż w pracy, ja na posterunku
|
|
#1918 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Piękne
Ja się już przyzwyczajam do wersji dzidziolowej paznokci, czyli krótkie, łagodnie opiłowane Ale przyznam, że jeśli ktoś wymyśli zwykły lakier z efektem syrenki, to będę miała duże ciągotki, żeby paznokcie chociaż ciuteńkę zapuścić
|
|
#1919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pasztetnik to przez te nasze problemy z prolaktyną przed ciążą. Pewnie skoczył nam poziom znowu mocno i tez stąd większe nerwy, bo prolaktyna to hormon stresu. Jak mi zbili przed ciążą poniżej normy to anioł cierpliwości i łagodności się ze mnie zrobił ![]() A wiesz czy w ogóle są jeszcze te przegródki? TO jest takich 6 materiałowych pudełek osobnych takich złożonych na płasko za chyba 39, 99 zł, bo nie chcę tych złączonych przegródek na razie ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Kupię ten żel i sobie machnę pazurki a co? mam takie śliczny brokat, że mogę podobne zrobić jak Agata
|
|
#1920 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
To jest taki pyłek do hybryd, który się pięknie mieni Niestety żaden brokat dostępny na rynku nie da Ci tego efektu, bo ten pyłek się wciera w hybrydę, jest jakby wtopiony...no i żaden brokat nie jest tak drobno zmielony.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

robotnik już jest, nie wiem co ja będę robiła tyle godzin zamknięta w pokoju 

Stąd lęk przed tym, ze mogło by się coś złego stać, bo kto wie czy jeszcze by mi było dane mieć dzieci

ja wpadnę w panikę, histerie i wgl co ja zrobię jak będę sama w domu, tż w pracy ? 

:

05.07.2008