Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-24, 13:45   #1981
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Elve jeżeli chodzi o limonkowy to ładniejszy chyba Camerello, ale to rzecz gustu
Stary 2015-06-24, 13:51   #1982
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Elve jeżeli chodzi o limonkowy to ładniejszy chyba Camerello, ale to rzecz gustu
Goldola w Adamexie jest ładna, mniej wali po oczach niż Sevilla, ale spacerówka ładniejsza jest w Sevilli.
Stary 2015-06-24, 13:54   #1983
krolewna1986
Wtajemniczenie

jezu jaki mam dzisiaj beznadziejny dzień.. nic mi się nie chce, jestem śpiąca i sikać mi się chce, a nie mam jak, bo się kładą płytki w przedpokoju...aaaaaaaa umrę chyba

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 13:56   #1984
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Goldola w Adamexie jest ładna, mniej wali po oczach niż Sevilla, ale spacerówka ładniejsza jest w Sevilli.
to fakt ze spacerówką ale gondola też jak dla mnie camerello
Stary 2015-06-24, 13:59   #1985
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
NAm też się podobają strasznie te klasyczne modele. Mój mąż zawsze się ślini na widok tego w sklepie i nim jeździ. grrrr znowu nie mogę linków wstawiać. No nic więc chodzi o Tako Acoustic i fajny jest Tako Sunline ale jednak te sketne koła w innych wózkach mnie przekonują
Też się trochę obawiałam tych kół ale ponoć są leciutkie w obsłudze Niziutka i drobna była ta babka z nim wczoraj a raz dwa manewrowała

Mam już paczkę z 5-10-15
Zawartość na pierwszym foto, na drugim wczorajsze łowy z Ikei, łącznie z komodą Owieczka to pozytywka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (181,9 KB, 41 załadowań)
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-06-24 o 14:02
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 14:01   #1986
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
jezu jaki mam dzisiaj beznadziejny dzień.. nic mi się nie chce, jestem śpiąca i sikać mi się chce, a nie mam jak, bo się kładą płytki w przedpokoju...aaaaaaaa umrę chyba
a słoiczek do pokoju trza było wziąć

A mi sie Gabi po całym brzuchu wala heheh góra dół, góra dół bok i tak w kółko
Stary 2015-06-24, 14:01   #1987
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
to fakt ze spacerówką ale gondola też jak dla mnie camerello
Mnie trochę wkurza, że w Camarelo ten odcień zieleni na kółkach i na budce się dość konkretnie różni, no ale wesoły jest ten wózek

Nie wiem, najgorsze jest to, że teraz jak luby zjedzie to nie będzie czasu na podjęcie decyzji i zamówienie wózka Chyba że po prostu rzucimy monetą, czy coś albo się zdecydujemy na zupełnie inny wózek
Stary 2015-06-24, 14:04   #1988
Pasztetnik
Zadomowienie

Czemu ten je*nięty wizaz nagle zdjęcia dodaje do góry nogami Na 100% są zrobione prosto
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (58,0 KB, 34 załadowań)

Stary 2015-06-24, 14:05   #1989
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Też się trochę obawiałam tych kół ale ponoć są leciutkie w obsłudze Niziutka i drobna była ta babka z nim wczoraj a raz dwa manewrowała

Mam już paczkę z 5-10-15
Zawartość na pierwszym foto, na drugim wczorajsze łowy z Ikei, łącznie z komodą Owieczka to pozytywka
ale zaje..iste ciuszki a kiedyś myślałam że dla chłopców nie ma fajnych a tu proszę jakie Wy kupujecie ładne faceckie

Ogólnie wózek płynie na tych kołach ale już skręcanie i pod krawężnik z dzidizą i np zakupami to może być gorzej. no nie wiem. Nie mogę się wypowiedzieć
Stary 2015-06-24, 14:08   #1990
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
ale zaje..iste ciuszki a kiedyś myślałam że dla chłopców nie ma fajnych a tu proszę jakie Wy kupujecie ładne faceckie

Ogólnie wózek płynie na tych kołach ale już skręcanie i pod krawężnik z dzidizą i np zakupami to może być gorzej. no nie wiem. Nie mogę się wypowiedzieć
Dzięki Nie powiem łatwo nie jest, godzinami przewalam internety żeby ładne wyhaczyć i to jeszcze w ładnej cenie
A widzisz zdjęcia normalnie? Bo u mnie są do góry nogami Już nawet wizaż mnie dołuje

Stary 2015-06-24, 14:42   #1991
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Nie powiem łatwo nie jest, godzinami przewalam internety żeby ładne wyhaczyć i to jeszcze w ładnej cenie
A widzisz zdjęcia normalnie? Bo u mnie są do góry nogami Już nawet wizaż mnie dołuje
Do góry nogami. Musisz obrócić zdjęcie w przeglądarce zdjęć systemu windows zanim je zmniejszysz i tu dodasz

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Nienawidzę tych wózków wszystkich
Stary 2015-06-24, 14:51   #1992
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam już paczkę z 5-10-15
Piękne
A ta owieczka fajnie gra?
Może bym córci kupiła jak będę w Ikea po regał dla małego. Niech już dostanę wypłatę

Kopnęłam się w tyłek i póki młody śpi wysprzątałam łazienkę włącznie z myciem kuwety.
Teraz mi łeb rozsadza i czuję się słabo ehh.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 14:56   #1993
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Do góry nogami. Musisz obrócić zdjęcie w przeglądarce zdjęć systemu windows zanim je zmniejszysz i tu dodasz

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Nienawidzę tych wózków wszystkich
one są obrócone, dodaję je tak samo jak zwykle a na siłę mi je obraca Próbowałam nawet przechytrzyć system usuwając te i wgrywając takie normalnie do góry nogami a one wtedy się nie obracają i zostają do góry nogami
To konto założylam tu dopiero w lutym ze względy na ciążę ale wizaż użytkuję namiętnie od 6 lat Dwa lata dodaję tu zdjęcia z tego samego tabletu. I pierwszy raz taki cyrk widzę

Wózkami rzygam

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Piękne
Może bym córci kupiła jak będę w Ikea po regał dla małego. Niech już dostanę wypłatę

Kopnęłam się w tyłek i póki młody śpi wysprzątałam łazienkę włącznie z myciem kuwety.
Gra fajnie, tak delikatnie typowo niemowlęco ale krótko, jak naciągniesz na maxa ogonek to tak z pół minuty To taki bardziej usypiacz, melodyjka zwalnia i dzidzi może lulu. Już teraz mam mocne postanowienie codziennie przed snem puszczać Maksowi przez brzuszek, niech się oswaja
Fajne jest też, że jest dla dzieci 0+.

Stary 2015-06-24, 16:11   #1994
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Nie chce mi coś cytować cholerka.

Ale mniejsza o to.
.chodzę prywatnie, bo jakoś Lepszy komfort i nigdy mi nic nie schrzanila , a chodzę do niej od dziecka 120 zapłaciłam za ząbek, bez znieczulenia
Stary 2015-06-24, 16:15   #1995
AgatkaSz
Wtajemniczenie

No i przyszedl nasza nowa fura jemy obiad i biegniemy testowac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1435155304600.jpg (34,4 KB, 41 załadowań)
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 16:21   #1996
gosiek0388
Zadomowienie

hejka laski tak szybko bo musze uciekać byłam rano na wizycie w szpitalu ale mojego gina nie było i nic w sumie się nie dowiedziałam , wiem tylko że dzidzia ma 560 g i troche zwolniła bo tydzien różnicy między usg a om , wkurzona zadzwoniłam odrazu i umówiłam się na prywatna wizyte na wtorek, dam 180 zł ale niunie chociaż zobacze a na nfz ch..a bede później
Stary 2015-06-24, 16:24   #1997
vikicullen
Zadomowienie

Dziewczyny ja polecam konika morskiego z FP juz teraz można puszczać do brzuszka, ma bardzo fajne melodyjki, Michał od uwielbiał od urodzenia, jak włączalam był spokojny, słuchał.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 16:39   #1998
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
No właśnie co z tym materacykiem? Bo one przecież najbardziej popularny, z tego co pamiętam, mówiłyście coś o robalach, że mogą się tam gnieździć.

elve a myślisz, że on może uczulić?
Cytat:
Tutaj było o tych robalach http://www.dwapluscztery.pl/zdrowy-s...ybrac-materac/. Bleeeee wolę nie ryzykować i t nie odosobniony przypadek więc dziękuję
j tam taki miałam i nie zauważyłam żadnych robaków. a teraz nie wiem jaki kupię. a po ile te lateksowe są?

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
korzystałam z gazu i nie czułam zadnej roznicy, to chyba tylko taka zmyła ...
Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Używane łóżeczko bym kupiła, ale też uważam, że materac musi być nowy. Pomijając kwestię tego, że używany materac jest już odkształcony, to jeszcze dochodzi kwestia higieniczna.
Ja jeszcze nie wiem, gdzie będę rodzić . Mam do wyboru albo szpital w moim mieście - mały, niezbyt popularny. Niewiele kobiet tam rodzi, a te które rodziły chwalą sobie opiekę poporodową. Mam tam lekarza prowadzącego, ale nie ma tam ZZO w przypadku porodu SN. Jest tylko gaz rozweselający. Drugi szpital jest w mieście obok - dość niedaleko, autem będzie z 20 minut, ale za to tłumy niesamowite, jest ZZO, ale nie miałabym lekarza. Niby mogę teraz zmienić, ale już bliżej końca niż dalej. Co do opieki, to słyszę sprzeczne opinie. Raz, że jest dobra, a innym razem, że przez tłumy, które tam są jest beznadziejna. Jak na razie bardziej jestem przekonana do rodzenia u siebie w mieście, znowu TŻ by wolał w mieście obok.
u mnie tez nie ma i nie bylo zzo, tylko gaz. ale od tego gazu się porzygałam za przeproszeniem

Cytat:
JA pewnie pierwszy skurcz i w panikę wpadnę i do szpitala będę chciała a tam się pukną w głowę co ja tu robię Nawet nie wiem kiedy się udać do szpitala. Chyba jak skurcze regularne
na szkole rodzenia ci powiedzą kiedy

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
a kupowałaś coś na kartę rossnę ?
ja kupowałam wczoraj i tez nie dostalam

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Która kupuję wiecej niż Ty, wskaż proszę ?

Mam we wszystkich szufladach te przegródki

W weekend malujemy pokój i mam nadzieję skrecamy komodę i po mału przygotowujemy pokój. Już nie mogę się doczekać, aż ulożę sobie w komodzie wszystko rozmiarami i w końcu będę wiedziała ile czego mam

Ja byłam już na 3 zajęciach ze szkoły rodzenia i mam poczucie że dokładnie wiem kiedy mam jechać - jak Ci nie powiedzą to daj znać to Ci streszczę

Jestem właśnie na obciążeniu glukozą - nie jest tak źle - początek był niemiły ale po 20 minutach już luz. Jeżeli któraś jeszcze nie robiła (mam wrażenie ze jestem ostatnia, mimo jednej z najstarszych ciąż ) to nie słuchać panikar - idzie przeżyć

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
ja jeszcze przed glukozą

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
gratulacje

moj Lolo też idzie do przedszkola i też sie boję młodszy od twojego o 2,5 mca Jak u was z sikaniem? sam sika do kibelka na stojąco czy pomagasz? czy na nocnik jeszcze? sam majtki, spodnie podciąga ?
o tego sikania się najbardziej boję jeśli chodzi o przedszkole

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

ja tez nie ale dostałąm już skierowanie, wizyta 14 lipca wiec do tego czasu muszę zrobić :P
sika do ubikacji i przeważnie na stojąco, ale nie podnosimy klapy, bo on jeszcze kładzie interes na nią ;p ale generalnie trzeba mu pomóc bo sam strasznie się denerwuje przy sciaganiu ubranka, i ściąga je do końca, a siuraczek czasem się gdzieś wywinie i siebie i podłogę obleje. mam nadzieje że mu z tym beda pomagac na poczatku bo nie wiem czy do wrzesnia opanuje sytuację. a no i nie podciera się sam

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 17:29   #1999
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Nie chce mi coś cytować cholerka.

Ale mniejsza o to.
.chodzę prywatnie, bo jakoś Lepszy komfort i nigdy mi nic nie schrzanila , a chodzę do niej od dziecka 120 zapłaciłam za ząbek, bez znieczulenia
To taniej niż u mnie. A w dużym mieście mieszkasz? bo nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
sika do ubikacji i przeważnie na stojąco, ale nie podnosimy klapy, bo on jeszcze kładzie interes na nią ;p ale generalnie trzeba mu pomóc bo sam strasznie się denerwuje przy sciaganiu ubranka, i ściąga je do końca, a siuraczek czasem się gdzieś wywinie i siebie i podłogę obleje. mam nadzieje że mu z tym beda pomagac na poczatku bo nie wiem czy do wrzesnia opanuje sytuację. a no i nie podciera się sam
Mój szedł rok temu dopiero co odpieluszony. Ciocie pomagały jak potrzebował przy załatwianiu się. Do tej pory, mimo że wysoki (a może właśnie dlatego) potrafi mi obsiurać pół łazienki, bo się nie chce trzymać interesu wścieku dostaję wtedy.
Pupy sam nie wyciera jeszcze, zawsze mu ciocie pomagały, a wczoraj zobaczyłam brudne majtki. Pytam czemu tak, a on radośnie oświadczył że sam się wycierał obiecałam mu szkolenie przy najbliższej kupie
Stary 2015-06-24, 17:35   #2000
Amelie04
Zakorzenienie

Dziewczyny u dentysty myslalam, ze zejde. dotknęla mi wacikiem zęba a ja zerwalam sie z fotela i łzy w oczach mi z bólu stanęly. musze wyrwac u dentysty chirurga. zadzwonilam, powiedzial, ze w ciazy mi nie wyrwie, bo musi byc przeswietlenie ( to 8 ) czyli do pazdziernika bede zdychac z bólu, łącznie z uchem....

Cytat:
Piękne

kurcze nie boisz sie myc kuwety? chyba ze mialas juz toxo :P

pozazdrościłam Wam łowów i z tych nerwów po dentyscie wstąpilam do pepco. kupiłam Tomciowi ręcznik z żyrafką, kocyk beżowy milusi strasznie, półspiochy, kaftanik i dwie pieluszki tetrowe we wzorki zdjec Wam nie wrzuce , bo mi sie nie chce

Mała - moglabys mi wkleic linki na priva do sprzedawcow , u ktorych zamawialas? bo gdzies tam wstawialas ale ucieklo mi a chce pozamawiac wszystko.
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 17:38   #2001
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Lipa z tym zębem :/

Przecież myłam w rękawiczkach domestosem a poza tym jakbym miała od kotów złapać toxo to już bym daaaawno przeszła, a nadal jestem czysta w tym względzie

Parę lat temu uczestniczyłam w łapaniu dzikich kotów na sterylki, potem się nimi opiekowałam, w domu też miałam sporo kotów, którym szukaliśmy opiekunów i nigdy nic nie złapałam
Stary 2015-06-24, 17:39   #2002
Amelie04
Zakorzenienie

ja to omijam koty szerokim łukiem, hehe
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 17:44   #2003
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny u dentysty myslalam, ze zejde. dotknęla mi wacikiem zęba a ja zerwalam sie z fotela i łzy w oczach mi z bólu stanęly. musze wyrwac u dentysty chirurga. zadzwonilam, powiedzial, ze w ciazy mi nie wyrwie, bo musi byc przeswietlenie ( to 8 ) czyli do pazdziernika bede zdychac z bólu, łącznie z uchem....
o bidulko, współczuję..

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 17:48   #2004
natalitka1988
wkręcona :)

Amelie współczuję bólu... kurde wykończysz się do października...
Stary 2015-06-24, 17:53   #2005
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Lipa z tym zębem :/

Przecież myłam w rękawiczkach domestosem a poza tym jakbym miała od kotów złapać toxo to już bym daaaawno przeszła, a nadal jestem czysta w tym względzie

Parę lat temu uczestniczyłam w łapaniu dzikich kotów na sterylki, potem się nimi opiekowałam, w domu też miałam sporo kotów, którym szukaliśmy opiekunów i nigdy nic nie złapałam
Ja to byłam osiedlowa kociara i dokarmialam wszystkie kory a było ich mnóstwo. Największe dzikusy oswoilam nawet ale tylko do mnie podchodzily. I w domu też zawsze pełno kotów było a toxo nigdy nie miałam. A sprzątasz kuwete swoim kotom czy zostawiasz to mężowi? Odkąd się dowiedziałam o ciąży to mój TŻ przejął ten obowiązek ale ten dureń sprząta kuwete nawet co 2-3 dni a czasem nawet 4. A mamy dwa koty i jedna kuwete tylko i trzeba przez to cały piach częściej wymieniać bo śmierdzi :/

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 17:55   #2006
rita_k
Zadomowienie

Cytat:

pozazdrościłam Wam łowów i z tych nerwów po dentyscie wstąpilam do pepco. kupiłam Tomciowi ręcznik z żyrafką, kocyk beżowy milusi strasznie, półspiochy, kaftanik i dwie pieluszki tetrowe we wzorki zdjec Wam nie wrzuce , bo mi sie nie chce

Mała - moglabys mi wkleic linki na priva do sprzedawcow , u ktorych zamawialas? bo gdzies tam wstawialas ale ucieklo mi a chce pozamawiac wszystko.
Na pierwszej stronie są Ci sprzedawcy
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 17:56   #2007
natalitka1988
wkręcona :)

https://www.facebook.com/pages/Fashi...34793459951547

CHyba tam będziemy się ubierać w przyszłosci
Stary 2015-06-24, 18:13   #2008
mala29lll
Zakorzenienie

Amelie w K masz linki

A mi przyszedł PAlmers i odżywka z Kallos bananowa, ale daje bananami. Jutro spróbuję czy dobra. W sumie nie odżywka tylko maska
Stary 2015-06-24, 18:36   #2009
niud
Wtajemniczenie

Tapatalk nie działa najlepiej pocytowałam Was, ale nie mogłam odpowiedzieć spróbuję wieczorem z lapka.
Wpadłam Wam tylko napisać że secondhandy to maskra !!! Odkywam coraz to nowe, a w Warszawie jest ich trochę - narazie zwiedzam tylko te najdroższe w centrum bo mam po drodze z pracy Dziś przgrzebałam tylko 1 kosz a zostały mi jeszcze 3, ale nie miałam już więcej czasu bo pędzę na szkołę rodzenia ))

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-24, 18:45   #2010
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
A mi przyszedł PAlmers i odżywka z Kallos bananowa, ale daje bananami. Jutro spróbuję czy dobra. W sumie nie odżywka tylko maska
O, ciekawa jestem tej bananowej, miałam kiedyś bananową innej firmy i ją uwielbiałam A Kallosa jak na razie lubię tylko tą zielonę wersję, keratynową. Czekoladowa stoi i się kurzy, dobrze że te odżywki/maski są tanie

A, zapomniałam napisać, wczoraj przeżyłam mój pierwszy raz z tym balsamem Hipp - konsystencję ma bardzo wodnistą, przyzwyczajona jestem do maseł i podeszłam dość nieufnie do tematu, ale brzuchol był mega mięciutki I pachnie pięknie, migdałami I ma coś, co uwielbiam w kosmetykach - opakowanie próżniowe Ciekawe jak po dłuższym stosowaniu, czy faktycznie będzie pomagał w ujędrnieniu skóry. Kupię sobie na pewno jeszcze jedno opakowanie póki ta promocja jest

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości