|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
|
|
#212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uciekamy z Młodą po zakupy i na plac zabaw. Miłego dnia! |
|
|
|
|
#213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#214 |
|
Wtajemniczenie
|
olkma
Mój tż wyczekuje 37 tygodnia bo nam wtedy dał lekarz zielone światło na igraszki hehehe. czarownica_tea nadrobisz kg spokojnie olkka16 Będę trzymać kciuki! Dasz radę!
|
|
#215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na szczęście już niedługo
|
|
#216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Olkma- jakbyś miała pytania o dietę czy cos wal śmiało. Mam już kilkutygodniowe doświadczenie.
Grita- nie wyrabiam kalorii. Jak zjadam 1800 to wszystko. Przy ograniczeniu węglowodanów trudno nadrabiac kalorie. Szczególnie ze ze względu na uczulenie na laktozę nie mogę dopychac nabiałem. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#218 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas sex to prehistoria gdyż moje ciążę nie są książkowe niestety i mamy zakaz.ale mój TŻ daje radę.poprzednią wytrzymał to i teraz da radę.zresztą ją nie mam ochoty nawet.
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- PYTANIE Napiszcie jakie macie fotelikiem do samochodu.My kupujemy używany ale nie wiem jaki,może doradzicie
|
#219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak będę miała jakieś wątpliwości to na pewno będę pisać. Póki co oswajam się z myślą, że koniec z arbuzami, bananami, bułeczkami
|
|
#220 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesli chodzi o Nas to też mieliśmy zakaz przez moje odklejające się łożysko. Mój TŻ dzielnie to znosi i czasami aż się nawet martwię, że zbyt dzielnie
nie dobiera się ani nic. Ostatnio wreszcie w sobote mi się zebrało na sexy i go dopadłam. Było ok, ale widziałam, że on się trochę boi. Na samym początku sie pytał czy się nic nie stanie, czy nie zaszkodzimy dziecku itd więc go uspokoiłam, że nie bo gin pozwoliła na delikatne zbliżenia. A później się w trakcie ciągle śmialismy... ja na gorze próbowałam.. TŻ po chwili... "czuję jakiś brzuuuuch" i beeeka... i tak co chwilę. ale i tak wydaje mi się, że oboje mielismy i tak z tego przyjemność - mimo, że było bardziej śmiesznie niż namiętnie i romantycznie
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
A wasi męzowie wiedza ze piszecie na forum itd.?
Ja mojemu sie nie chwaliłam, bo wiem ze czytałby każdy jeden post no ale tez jakos tego nie ukrywam, nie kasuje historii, czasem wspomne ze coś tam przeczytałam na forum, ale bez szczegółów na jakim itd Kiedyś jak pisałam na innym forum o kotach, bo kupiliśmy kota i chcieliśmy dowiedzieć się o danrj rasie wiecejwiecej, o karmieniu itd to moj tz wiedział o tym to sprawdzał mi nawet pw co mnie strasznie wkurzało, bo czułam sie conajmniej jak bym miała konto na portalu randkowym a nie na forum! ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Jak czytam te czerwcówki to aż zazdroszcze im, że mają maluchy koło siebie już ale z drugiej strony ciesze sie jeszcze, że jestem 2w1 ale wiem że jak przyjdą upały to znowu bede plakać że chce już urodzić bo wtedy tak puchne że to masakra... I wszystko mnie boli, szczególnie nogi. Boje się troche jak to bedzie przy dwójce dzieci, szczególnie że mój 5 latek ma stwierdzoną nadpobudliwość psychowo-ruchową i naprawdę jedt ciężkim dzieckiem. Ciężko mu cokolwiek przetłumaczyć, wyjaśnić itd. Jakby żył w swoim świecie, oddzielony szklaną kulą... Ciężko, naprawdę... Jak widze dzieci w jego wieku jak sie zachowują to aż się dziwie że są takie dojrzałe i odpowiadaja pelnymi zdaniami i można z nimi prowadzić dialog. Mam wrażenie, że moj syn jest mniej rozwiniety od trzy latków które widze w przedszkolu... Masakra
No i jest drugi Synuś Edytowane przez olkma Czas edycji: 2015-06-25 o 11:51 |
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
|
#223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasami tylko pyta jak nie widzi "z kim ty tak tyle piszesz??" wtedy mu pokazuje lapka, widzi ze to wizaż i "aaaaaaa myslalem, że z jakimś gachem" i bekaa ![]() on za to gra w gry online od X lat (Bosh jakie to dziecinne) i tam tez czesto pisze na forum czy co... szczerze też mnie to nie interesuje. Dziewczyny... idę na chrzciny do córeczki kuzynki... nie mam jeszcze prezentu... a nie chce wydawać nie wiadomo ile... ile najmniej wlożyc do koperty...a jeśli nie to co kupic w prezencie można?
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Stary przeleciał mi przed oczami, nawet nie zdążyłam do niego dobrze zajrzeć... Na swoje usprawiedliwienie mam informację, że bardzo intensywnie pracowałam nad pracą magisterską, którą już złożyłam i czekam na obronę. W szeroko pojętym międzyczasie przeżyłam badanie z glukozą (na szczęście nie mam cukrzycy ciążowej, uff), zakupiłam wanienkę, fotelik, łóżeczko i ubranka dla malucha, teraz powoli biorę się za siebie ![]() Fotelik do auta mamy Recaro Privia. A i jestem już w 27 tc Młody jest na tyle grzeczny, że w większości daje mi przespać całą noc. Jak tylko się obronię to obiecuję, że będę częściej zaglądać
|
|
#225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Olkka- tak, telefon mi czasem nicki poprawia
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Co do fotelików my mamy jedo bo z takiej firmy mamy tez wózek. Jest to chyba jedo avionaut + baza isofix.
Moja koleżanka ma do sprzedania 4baby wygląda praktycznie jak nowy, z odpinanym daszkiem, kolor pomarańczowy cena 80zł, więc chyba warto Jak chcesz to prześle ci zdjęcia go, jesli to nadal aktualne bo moze juz go sprzedała
|
#228 |
|
Wtajemniczenie
|
olkma
Mój tż wie, że piszę tutaj na forum. Całą moją przygodę z wizażem zaczęłam od PMek .
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Boże, u mnie zaraz zacznie się 8 mc ! Jak to szybko leci... Jeszcze niedawno był 1 styczeń i wtedy wyszły mi dwie wyraźne krechy na teście
. Przed sylwestrem robiłam dwa testy, ale druga kreseczka była taka bardzo, mega light a teraz już taki wielki brzuchol
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
ja też bym tak chciała ale wiem ze to za mało. jestem tak napalona na karmienie cycem ( bo mam nadzieje ze przez to schudne ) że nic nie może mnie od tego powstrzymać więc najlepsze kremy bede stosować na suteczki.
|
#233 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i nierozróżnianie końcówek "ą" i "om" na przykład "zostałam mamom" Cytat:
Cytat:
Co do chrzcin to ja ostatnio mam system na prezenty dla dzieci - daję kartę prezentową do Smyka czy gdzieś. Bo jednak to nie są pieniądze, które można na cokolwiek wydać, tylko widać że to są pieniądze dla dziecka ale nie chcę kupować czegoś, co się rodzicom i dziecku nie przyda. Więc niech wybiorą sami |
||||
|
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
Idę się w końcu kąpać. Miałam iść o 9 ale tak to jest jak już wejdę na wizaż
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie też szukam jakiegoś postu od niej ...
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja w koszyku na Gemini mam już prawie 200zł z przesyłką
Oto co mam: Marimer, aspirator do nosa, od urodzenia Linomag 0,2g/1g, maść, od urodzenia, 30g BABY ONO szczotka do butelek i smoczków Dicoflor 60, 20 kapsułek Paracetamol Biofarm 500mg, 20 tabletek Tantum Rosa, 10 saszetek Magnez + witaminą B6, 60 tabletek BABY ONO szczoteczka z naturalnym super miękkim włosiem + grzebyk Maść majerankowa, 10g Marimer Baby, woda morska, spray izotoniczny do nosa, dla dzieci od urodzenia, 50ml ZIAJA Mamma Mia, lano-maść, 15ml Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk Kompresy MATOVLIES niejałowe, 4 warstwowe, 7,5x7,5cm, 100 sztuk 30g OCTENISEPT, Płyn, 50ml BABY ONO, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar M, 2 sztuki CANPOL, majtki poporodowe, jednorazowe, rozmiar M, 5 sztuk Termometr elektroniczny Microlife, MT 16C2, owulacyjny
|
#237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2015-06-25 o 12:33 |
|
|
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
A czemu kupujecie tak na Gemini? Tam jest najtaniej czy co?
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bądź tu mądry człowieku
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie słyszałam że to w sumie najlepszy sposób oczyszczenia nosa z glutów. Też wolałabym sól fizjologiczną ale chodzi o ten psikacz. Ampułką to tylko na tą samą końcówkę wkroplisz i to jak mocno dziecku głowę odchylisz. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

oj będzie ciężko
No i coraz trudniej znaleźć wygodną pozycję 

07.02.2015r.