Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-25, 10:52   #211
mysza007
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Witam sie na nowym wątku
Nie zostałam dopisana, mimo że prosiłam
Boże, od kilku dni mi się snią jakieś dziwne sny, głównie rodzina z która nie mam jakiegoś super kontaktu bo mieszkaja b. daleko, albo jakoś tak wyszło ze oni maja swoje życie a my swoje.... Dzisiaj mi się snił wujek z którym sie nie widziałam kilka lat już, ciotka która widzialam owszem niedawno ale tylko dlatego ze byla na moim slubie, a tak to tez z kilka lat...
Noo dziwne to jakies... No ale podobno w III trymestrze ma sie dziwne sny
O, ja tez mam dziwne sny, ale jak sie budze to az jestem po nich roztrzęsiona

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 10:56   #212
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam od diabetologa "uszczęśliwiona" torbą pełną książeczek o diecie, glukometrem i zakazem jedzenia wszystkiego co tak na prawdę teraz jem oj będzie ciężko
Współczuję.. Dobrze, że to już do końcówki bliżej niż dalej! Trzymaj się kochana!

Uciekamy z Młodą po zakupy i na plac zabaw. Miłego dnia!
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 10:56   #213
olkma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Tusia prosiła, żeby jej pisać na priv prośby o dopisanie, bo tak jej mogą umknąć.
Ja miałam takie dziwaczne sny na samym początku, teraz jakoś niczego nie pamiętam jak się budzę.

Ja ściągam większość rzeczy z chomikuj, ale tam trzeba zapłacić za transfer.

Ja też tak mam... W II trym miałam o wiele więcej sił i ochoty, teraz jakoś mniej.. Czuję się ciężka, brakuje mi siły czasem No i coraz trudniej znaleźć wygodną pozycję
A nie macie wyrzutów sumienia, że zaniedbujecie swojego męża? Mi troche, nawet bardzo szkoda... Bo nie chce być nachalny, ale wiem że ma ochotę...
Stary 2015-06-25, 11:03   #214
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

olkma
Mój tż wyczekuje 37 tygodnia bo nam wtedy dał lekarz zielone światło na igraszki hehehe.

czarownica_tea
nadrobisz kg spokojnie . Ja dopiero od niedawna przybieram na wadze bo chudłam przez 4 miesiące...

olkka16

Będę trzymać kciuki! Dasz radę! Może to jedzenie nie będzie takie złe...
Stary 2015-06-25, 11:07   #215
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
A nie macie wyrzutów sumienia, że zaniedbujecie swojego męża? Mi troche, nawet bardzo szkoda... Bo nie chce być nachalny, ale wiem że ma ochotę...
Heh Wy macie wyrzuty sumienia bo nie macie ochoty (co totalnie rozumiem), a my z racji tego, że od samego stycznia miałam te krwawienia i ciągle były jakieś problemy to od tego czasu nic na szczęście mój TŻ wyrozumiały też się boi, że mogło by to zaszkodzić i dobrze znosi sytuację. Radzimy sobie jak możemy inaczej ale wiadomo, że to już nie to na szczęście już niedługo
Stary 2015-06-25, 11:13   #216
olkma
Raczkowanie

Cytat:
Heh Wy macie wyrzuty sumienia bo nie macie ochoty (co totalnie rozumiem), a my z racji tego, że od samego stycznia miałam te krwawienia i ciągle były jakieś problemy to od tego czasu nic na szczęście mój TŻ wyrozumiały też się boi, że mogło by to zaszkodzić i dobrze znosi sytuację. Radzimy sobie jak możemy inaczej ale wiadomo, że to już nie to na szczęście już niedługo
No to współczuje. Mi ciężko sobie wyobrazić jak on da radę te 6 tyg połogu... Mówi, że jak nie bede mu robić ochoty to bedzie o.k a ja mowie ze na pewno wiecznie bedzie widzieć moje cyce bo bedę karmić i bede pewnie w samym staniku latać i to takim sportowym, albo w bluzce z dekoldem a on ta to że to juz gorzej bo bedzie chciał dotykać cały czas
Stary 2015-06-25, 11:16   #217
czarownica_tea
Zakorzenienie

Olkma- jakbyś miała pytania o dietę czy cos wal śmiało. Mam już kilkutygodniowe doświadczenie.

Grita- nie wyrabiam kalorii. Jak zjadam 1800 to wszystko. Przy ograniczeniu węglowodanów trudno nadrabiac kalorie. Szczególnie ze ze względu na uczulenie na laktozę nie mogę dopychac nabiałem.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 11:20   #218
fatal21
Wtajemniczenie

U nas sex to prehistoria gdyż moje ciążę nie są książkowe niestety i mamy zakaz.ale mój TŻ daje radę.poprzednią wytrzymał to i teraz da radę.zresztą ją nie mam ochoty nawet.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

PYTANIE
Napiszcie jakie macie fotelikiem do samochodu.My kupujemy używany ale nie wiem jaki,może doradzicie
Stary 2015-06-25, 11:21   #219
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Olkma- jakbyś miała pytania o dietę czy cos wal śmiało. Mam już kilkutygodniowe doświadczenie.

To chyba miało być do mnie, mamy podobne nicki jak będę miała jakieś wątpliwości to na pewno będę pisać. Póki co oswajam się z myślą, że koniec z arbuzami, bananami, bułeczkami
Stary 2015-06-25, 11:24   #220
agu23gda
Wtajemniczenie

Jesli chodzi o Nas to też mieliśmy zakaz przez moje odklejające się łożysko. Mój TŻ dzielnie to znosi i czasami aż się nawet martwię, że zbyt dzielnie nie dobiera się ani nic. Ostatnio wreszcie w sobote mi się zebrało na sexy i go dopadłam. Było ok, ale widziałam, że on się trochę boi. Na samym początku sie pytał czy się nic nie stanie, czy nie zaszkodzimy dziecku itd więc go uspokoiłam, że nie bo gin pozwoliła na delikatne zbliżenia. A później się w trakcie ciągle śmialismy... ja na gorze próbowałam.. TŻ po chwili... "czuję jakiś brzuuuuch" i beeeka... i tak co chwilę. ale i tak wydaje mi się, że oboje mielismy i tak z tego przyjemność - mimo, że było bardziej śmiesznie niż namiętnie i romantycznie
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 11:48   #221
olkma
Raczkowanie

A wasi męzowie wiedza ze piszecie na forum itd.?
Ja mojemu sie nie chwaliłam, bo wiem ze czytałby każdy jeden post no ale tez jakos tego nie ukrywam, nie kasuje historii, czasem wspomne ze coś tam przeczytałam na forum, ale bez szczegółów na jakim itd
Kiedyś jak pisałam na innym forum o kotach, bo kupiliśmy kota i chcieliśmy dowiedzieć się o danrj rasie wiecejwiecej, o karmieniu itd to moj tz wiedział o tym to sprawdzał mi nawet pw co mnie strasznie wkurzało, bo czułam sie conajmniej jak bym miała konto na portalu randkowym a nie na forum!

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Jak czytam te czerwcówki to aż zazdroszcze im, że mają maluchy koło siebie już ale z drugiej strony ciesze sie jeszcze, że jestem 2w1 ale wiem że jak przyjdą upały to znowu bede plakać że chce już urodzić bo wtedy tak puchne że to masakra... I wszystko mnie boli, szczególnie nogi.
Boje się troche jak to bedzie przy dwójce dzieci, szczególnie że mój 5 latek ma stwierdzoną nadpobudliwość psychowo-ruchową i naprawdę jedt ciężkim dzieckiem. Ciężko mu cokolwiek przetłumaczyć, wyjaśnić itd. Jakby żył w swoim świecie, oddzielony szklaną kulą... Ciężko, naprawdę... Jak widze dzieci w jego wieku jak sie zachowują to aż się dziwie że są takie dojrzałe i odpowiadaja pelnymi zdaniami i można z nimi prowadzić dialog. Mam wrażenie, że moj syn jest mniej rozwiniety od trzy latków które widze w przedszkolu... Masakra

Edytowane przez olkma
Czas edycji: 2015-06-25 o 11:51
olkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 11:52   #222
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Już poprawione, w każdym razie możesz obejrzeć ma cda. pl
dziekuje już znalazłam
Stary 2015-06-25, 11:53   #223
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
A wasi męzowie wiedza ze piszecie na forum itd.?
Ja mojemu sie nie chwaliłam, bo wiem ze czytałby każdy jeden post no ale tez jakos tego nie ukrywam, nie kasuje historii, czasem wspomne ze coś tam przeczytałam na forum, ale bez szczegółów na jakim itd
Kiedyś jak pisałam na innym forum o kotach, bo kupiliśmy kota i chcieliśmy dowiedzieć się o danrj rasie wiecejwiecej, o karmieniu itd to moj tz wiedział o tym to sprawdzał mi nawet pw co mnie strasznie wkurzało, bo czułam sie conajmniej jak bym miała konto na portalu randkowym a nie na forum!

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Jak czytam te czerwcówki to aż zazdroszcze im, że mają maluchy koło siebie już ale z drugiej strony ciesze sie jeszcze, że jestem 2w1 ale wiem że jak przyjdą upały to znowu bede plakać że chce już urodzić bo wtedy tak puchne że to masakra... I wszystko mnie boli, szczególnie nogi.
Boje się troche jak to bedzie przy dwójce dzieci, szczególnie że mój 5 latek ma stwierdzoną nadpobudliwość psychowo-ruchową i naprawdę jedt ciężkim dzieckiem. Ciężko mu cokolwiek przetłumaczyć, wyjaśnić itd. Jakby żył w swoim świecie, oddzielony szklaną kulą... Ciężko, naprawdę... Jak widze dzieci w jego wieku jak sie zachowują to aż
Mój wie, ale szczerze go zupełnie to nie inreresuje czasami tylko pyta jak nie widzi "z kim ty tak tyle piszesz??" wtedy mu pokazuje lapka, widzi ze to wizaż i "aaaaaaa myslalem, że z jakimś gachem" i bekaa on za to gra w gry online od X lat (Bosh jakie to dziecinne) i tam tez czesto pisze na forum czy co... szczerze też mnie to nie interesuje.

Dziewczyny... idę na chrzciny do córeczki kuzynki... nie mam jeszcze prezentu... a nie chce wydawać nie wiadomo ile... ile najmniej wlożyc do koperty...a jeśli nie to co kupic w prezencie można?
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 11:58   #224
zuzulka_89
Zadomowienie

Witam się w nowym wątku
Stary przeleciał mi przed oczami, nawet nie zdążyłam do niego dobrze zajrzeć...
Na swoje usprawiedliwienie mam informację, że bardzo intensywnie pracowałam nad pracą magisterską, którą już złożyłam i czekam na obronę.

W szeroko pojętym międzyczasie przeżyłam badanie z glukozą (na szczęście nie mam cukrzycy ciążowej, uff), zakupiłam wanienkę, fotelik, łóżeczko i ubranka dla malucha, teraz powoli biorę się za siebie

Fotelik do auta mamy Recaro Privia.
A i jestem już w 27 tc Młody jest na tyle grzeczny, że w większości daje mi przespać całą noc.

Jak tylko się obronię to obiecuję, że będę częściej zaglądać
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 12:09   #225
loudres
Zadomowienie

Cytat:
A i jeszcze jedno pytanko do Was czy wy macie też ostatnio mniejszą ochotę na seks? Nie chodzi o jakiś wstręt do męża, albo że się nie podoba czy coś, bo w ciąży mam wrażenie jakbym go jeszcze bardziej pokochała i jakby jeszcze bardziej mi sie podobał . Ale bardziej o takie lenistwo czy coś w tym stylu, brak potrzeby zaspokojenia seksualnego, o coś w tym stylu . No i ja np mam tak że u ruszać sie nie mogę w trakcie bo zaraz mam tak niesamowitą kolkę że masakra no i ogólnie szybko się mecze...
A ja od początku mam wielką ochotę na seks; ) 3 dni bez to już u nas dużo, szczególnie jestem aktywna rano. Fakt szybko się mecze ale też mąż szybko mnie zaspokaja wiec nasze przytulanki nie trwają długo. Chociaz coraz bardziej odczuwam ciężar ciała i myślę że niedługo juz tak kolorowo nie będzie.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 12:14   #226
czarownica_tea
Zakorzenienie

Olkka- tak, telefon mi czasem nicki poprawia

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 12:18   #227
olkma
Raczkowanie

Co do fotelików my mamy jedo bo z takiej firmy mamy tez wózek. Jest to chyba jedo avionaut + baza isofix.
Moja koleżanka ma do sprzedania 4baby wygląda praktycznie jak nowy, z odpinanym daszkiem, kolor pomarańczowy cena 80zł, więc chyba warto
Jak chcesz to prześle ci zdjęcia go, jesli to nadal aktualne bo moze juz go sprzedała
Stary 2015-06-25, 12:19   #228
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

olkma
Mój tż wie, że piszę tutaj na forum. Całą moją przygodę z wizażem zaczęłam od PMek .
Stary 2015-06-25, 12:20   #229
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
A ja od początku mam wielką ochotę na seks; ) 3 dni bez to już u nas dużo, szczególnie jestem aktywna rano. Fakt szybko się mecze ale też mąż szybko mnie zaspokaja wiec nasze przytulanki nie trwają długo. Chociaz coraz bardziej odczuwam ciężar ciała i myślę że niedługo juz tak kolorowo nie będzie.
U mnie natomiast zupełnie na odwrót. Całkowicie nie myślę o tym i nie odczuwam potrzeby

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 12:24   #230
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Ja nie brałam maści na brodawki soli na kolki tez nic nie brałam. Zamiast bepantenu wzięłam linomag koszt 6 zł a naprawdę u mnie siostra zadowolona była bardzo. Może poszukaj tańszych zamienników.
Ja jestem w temacie bo wczoraj zamowilam to moja lista z gemini ale jest kilka rzeczy nie dla noworodka a dla mnie do domu
1BOBINI 2w1, szampon i płyn do kąpieli, Mandarynkowe figle, 400ml
OILATUM Baby Łagodna Ochrona, balsam do ciała, od urodzenia, 200ml
BABY ONO zestaw pilniczek, nożyczki, cążki
ZIAJKA, oliwka pielęgnacyjna dla dzieci i niemowląt, od urodzenia, 270ml
BABY ONO, laktator ręczny
Podkłady higieniczne, BELLA MAMMA, 10 sztuk
Podkłady higieniczne, SENI SOFT, 60cmx60cm, 5 sztuk
CANPOL gruszka do nosa
Linomag 0,2g/1g, maść, od urodzenia, 30g
Olimp, Vita-min Plus Mama, 30 kapsułek
HIPP, Herbatka z kopru włoskiego BIO, od 1 tygodnia, 20 saszetek
ZIAJKA, krem ochronny dla dzieci i niemowląt, SPF6, 50ml
Zioła fix Rumianek, 30 saszetek
Zioła fix Koper Włoski, ApteoNatura, 30 saszetek
Woda utleniona 3% 100g
OCTENISEPT, Płyn, 50ml
Calcium C Polfa, smak jeżyny, 16 tabletek musujących OKAZJA

Gaza Matocomp JAŁOWA 17 nitkowa 1/4m2

To lista z gemini a takie rzeczy mam już w domu
Emolium 400 ml płyn do kąpieli
patyczki do uszu CANPOL
smoczki
majtki poporodowe 5 sztuk CANPOL
wkładki laktacyjne 60 sztuk CANPOL
alantan altek plus zasypka
płatki kosmetyczne
Szczotka do włosów z miękkim włosiem
wieczorkiem usiąde przy kompie i to wszytsko posprawdzam

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość

Obejrzałam sobie to:
https://www.youtube.com/watch?v=Uuu6y2Bbmf4
I się rozryzczałam. Bardzo się boję tego wszystkiego. Jak sobie poradzę z takim małym człowiekiem? J3 dni pewnie spędzi się w szpitalu...
też to obejrzałam i I część też i aż mi słabo

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 12:26   #231
olkma
Raczkowanie

Boże, u mnie zaraz zacznie się 8 mc ! Jak to szybko leci... Jeszcze niedawno był 1 styczeń i wtedy wyszły mi dwie wyraźne krechy na teście . Przed sylwestrem robiłam dwa testy, ale druga kreseczka była taka bardzo, mega light a teraz już taki wielki brzuchol
Stary 2015-06-25, 12:26   #232
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Ja nie kupuje nic na sutki. Bedę obmywała je przegotowaną wodą i smarowała kroplą własnego mleka.

.
ja też bym tak chciała ale wiem ze to za mało. jestem tak napalona na karmienie cycem ( bo mam nadzieje ze przez to schudne ) że nic nie może mnie od tego powstrzymać więc najlepsze kremy bede stosować na suteczki.

wymianki
Stary 2015-06-25, 12:27   #233
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
O czym ten film? To dokument?
Bobasy to dokumentalny, rozwój dzieci od urodzenia do około roku, pokazane kadry z życia dzieci w różnych stronach świata.
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Te ampulki to do noska i oczkow sol fizjologiczna.

A gaziki wzielam wieksze by jeden rozcinac na pol
Do nosa raczej ampułki się nie sprawdzą bo musi być jakieś tam ciśnienie tej wody do noska (oczywiście mniejsza niż w tych psikaczach dla dorosłych). Poza tym sól morska to nie to samo co sól fizjologiczna.
Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Mnie akurat razi nagminne olewanie
istnienia formy zemleć. Mój dziadek nigdy nie chciał żeby mu zmielic kawę albo mówienie trzydzisci zamiast trzydzieści...
Ale mało jest purystów językowych, którzy tak mówią. U mnie akurat cała rodzina jest przewrazliwiona na tym punkcie. Stąd ja też jestem orto/grammar nazi, lubię kolekcjonować zasady, tak hobbystycznie. Normalnie się nie czepiam błędów, ale jak już zaczęliśmy dyskusję...
Mnie najbardziej denerwuje używanie słowa "bynajmniej" jako "przynajmniej". Śmieszne jest to, że ludzie którzy tak mówią są dumni z siebie że tak górnolotnej mowy używają No i nierozróżnianie końcówek "ą" i "om" na przykład "zostałam mamom"
Cytat:
Właśnie wróciłam od diabetologa "uszczęśliwiona" torbą pełną książeczek o diecie, glukometrem i zakazem jedzenia wszystkiego co tak na prawdę teraz jem oj będzie ciężko
Dobrze, że leków nie trzeba wdrażać. Poza tym jakoś dasz radę przez tę parę tygodni, trzymaj się dzielnie!
Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Mój wie, ale szczerze go zupełnie to nie inreresuje czasami tylko pyta jak nie widzi "z kim ty tak tyle piszesz??" wtedy mu pokazuje lapka, widzi ze to wizaż i "aaaaaaa myslalem, że z jakimś gachem" i bekaa on za to gra w gry online od X lat (Bosh jakie to dziecinne) i tam tez czesto pisze na forum czy co... szczerze też mnie to nie interesuje.

Dziewczyny... idę na chrzciny do córeczki kuzynki... nie mam jeszcze prezentu... a nie chce wydawać nie wiadomo ile... ile najmniej wlożyc do koperty...a jeśli nie to co kupic w prezencie można?
Mój też wie o wizażu i szczerze go to nie obchodzi. Ja go nie szpieguję, on mnie też nie i jest najlepiej.

Co do chrzcin to ja ostatnio mam system na prezenty dla dzieci - daję kartę prezentową do Smyka czy gdzieś. Bo jednak to nie są pieniądze, które można na cokolwiek wydać, tylko widać że to są pieniądze dla dziecka ale nie chcę kupować czegoś, co się rodzicom i dziecku nie przyda. Więc niech wybiorą sami
Stary 2015-06-25, 12:28   #234
olkma
Raczkowanie

Idę się w końcu kąpać. Miałam iść o 9 ale tak to jest jak już wejdę na wizaż
Stary 2015-06-25, 12:28   #235
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Ciekawe co tam u Ridji?
no właśnie też szukam jakiegoś postu od niej ...

wymianki
Stary 2015-06-25, 12:30   #236
party_girl7
Zakorzenienie

no to ja w koszyku na Gemini mam już prawie 200zł z przesyłką a to jeszcze bez balsamu do mycia i balsamu po kąpieli, bez płynu do mycia smoczków i paru innych Bo podpaski, podkłady, wkładki laktacyjne już mam w domu.

Oto co mam:
Marimer, aspirator do nosa, od urodzenia
Linomag 0,2g/1g, maść, od urodzenia, 30g
BABY ONO szczotka do butelek i smoczków
Dicoflor 60, 20 kapsułek
Paracetamol Biofarm 500mg, 20 tabletek
Tantum Rosa, 10 saszetek
Magnez + witaminą B6, 60 tabletek
BABY ONO szczoteczka z naturalnym super miękkim włosiem + grzebyk
Maść majerankowa, 10g
Marimer Baby, woda morska, spray izotoniczny do nosa, dla dzieci od urodzenia, 50ml
ZIAJA Mamma Mia, lano-maść, 15ml
Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk
Kompresy MATOVLIES niejałowe, 4 warstwowe, 7,5x7,5cm, 100 sztuk 30g
OCTENISEPT, Płyn, 50ml
BABY ONO, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar M, 2 sztuki
CANPOL, majtki poporodowe, jednorazowe, rozmiar M, 5 sztuk
Termometr elektroniczny Microlife, MT 16C2, owulacyjny
Stary 2015-06-25, 12:31   #237
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Bobasy to dokumentalny, rozwój dzieci od urodzenia do około roku, pokazane kadry z życia dzieci w różnych stronach świata.

Do nosa raczej ampułki się nie sprawdzą bo musi być jakieś tam ciśnienie tej wody do noska (oczywiście mniejsza niż w tych psikaczach dla dorosłych). Poza tym sól morska to nie to samo co sól fizjologiczna.

Mnie najbardziej denerwuje używanie słowa "bynajmniej" jako "przynajmniej". Śmieszne jest to, że ludzie którzy tak mówią są dumni z siebie że tak górnolotnej mowy używają No i nierozróżnianie końcówek "ą" i "om" na przykład "zostałam mamom"

Dobrze, że leków nie trzeba wdrażać. Poza tym jakoś dasz radę przez tę parę tygodni, trzymaj się dzielnie!

Mój też wie o wizażu i szczerze go to nie obchodzi. Ja go nie szpieguję, on mnie też nie i jest najlepiej.

Co do chrzcin to ja ostatnio mam system na prezenty dla dzieci - daję kartę prezentową do Smyka czy gdzieś. Bo jednak to nie są pieniądze, które można na cokolwiek wydać, tylko widać że to są pieniądze dla dziecka ale nie chcę kupować czegoś, co się rodzicom i dziecku nie przyda. Więc niech wybiorą sami
Też mnie straszne denerwuje złe używanie tego slowa ;-) i staram sie poprawiac i uswiadamiac ze to nie znaczy to samo 😉 jestem wredna hihi

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-06-25 o 12:33
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 12:34   #238
olkma
Raczkowanie

A czemu kupujecie tak na Gemini? Tam jest najtaniej czy co?
Stary 2015-06-25, 12:40   #239
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

czytałam że sól morska strasznie wysusza śluzówkę noska ...
bądź tu mądry człowieku

wymianki
Stary 2015-06-25, 12:42   #240
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu kupujecie tak na Gemini? Tam jest najtaniej czy co?

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
czytałam że sól morska strasznie wysusza śluzówkę noska ...
bądź tu mądry człowieku
A ja właśnie słyszałam że to w sumie najlepszy sposób oczyszczenia nosa z glutów. Też wolałabym sól fizjologiczną ale chodzi o ten psikacz. Ampułką to tylko na tą samą końcówkę wkroplisz i to jak mocno dziecku głowę odchylisz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości