Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-25, 11:07   #2071
emylka86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Posprawdzałam własnie wszystko i u mnie ceny na metkach się zgadzają Tzn są wyższe niż placilam bo poza skarpetkami wszystko bralam z przeceny

No to Smyk cz I. - ubranka Wszystko fajna jakość, czapeczek nie wiedziałam jaki brać rozmiar to wzięłam każda w innym
super zakupy.

a tak w ogóle dzień dobry. dziś nie pada, więc uciekam z synkiem spacerować

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 11:27   #2072
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Posprawdzałam własnie wszystko i u mnie ceny na metkach się zgadzają Tzn są wyższe niż placilam bo poza skarpetkami wszystko bralam z przeceny

No to Smyk cz I. - ubranka Wszystko fajna jakość, czapeczek nie wiedziałam jaki brać rozmiar to wzięłam każda w innym
Cytat:
Smyk cz II - ręczniczki, myjki (biała i żółta były gratis do ręczników ), pieluchy i rożki - ten w gwiazdki jest super, bo normalnie z kołderki, będzie się potem nadawał na kołdrę; ten beżowy to do szpitala i do spania na początek.

Edit: ☠☠☠☠☠☠☠e to odwracanie zdjęć przez wizaż
Ale fajowskie!!!
I super, w sumie to uniwersalne

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Pasztetnik super te ciuszki ja poszłam bardziej w kolory i zamowilam zielone, żółte, niebieskie
Ty się nie chwal tylko pokazuj

Kurde zamówiłam tydzień temu tą koszulę sukienkową i do tej pory jej jeszcze nie ma....

A wczoraj dostałam paczkę myślałam, że to ta koszula a to paczka od koleżanki, dostałam spodnie ciążowe (troszkę za duże) 3 szt białych body dla małej, dwie pasy spodenek i taki jesienny kombinezonik
Stary 2015-06-25, 11:50   #2073
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Pasztetnik super te ciuszki ja poszłam bardziej w kolory i zamowilam zielone, żółte, niebieskie
Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
super zakupy.

a tak w ogóle dzień dobry. dziś nie pada, więc uciekam z synkiem spacerować
Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Ale fajowskie!!!
Dzięki
Jeszcze mi trochę koloru dojdzie z F&F bo tam mają śliczny odcień błękitu Ale ogólnie to prawda, z kolorów to dla niemowlęcia stawiam tylko na odcienie niebieskiego Sporo mam też neutralnych bo może kieeedyś zrobimy sobie dziewczynkę...

Aaa, właśnie listonosz przyniósł mi koszule ciążowe, no to wygodnie będę dziś spać Jeszcze robala muszę zamówić w końcu ale to po przyjeździe z tej durnej wycieczki...
dostałam też przed chwilą sms, że będzie kurier z paczką z F&F
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 12:04   #2074
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

W końcu nie pisalyscie za duzo ja wstałam i ogarniam się trochę wstawilam pranie a zaraz prasowanie mnie czeka kurde spodnie q lidlu a ja nie mam jak się tam dostać :-( może wieczorem podjadę ale raczej nie będzie po co...i ogólnie jest mi nie dobrze, i nie mam na nic sily:-(
Stary 2015-06-25, 12:08   #2075
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
ALe w ogóle kołderka nie jest potrzebna Ale jak coś nie zginie i później się będzie uzywało chyba? A do wózka to tylko kocyk i żadnej kołderki na mrozy
?
u mnie dzieci urodzone na wiosnę a na jesień przykrywałąm już kołderką
Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość

Dziewczyny które mają łóżeczka i kupują jaki rozmiar kupujecie ?
Ja mam dość dużo miejsce i myślę żeby zainwestować i kupić takie łóżeczko na dłużej 140x70, któraś takie ma albo znajomych którzy kupili większe i mogą ocenić tą decyzję z perspektywy czasu ?
moja siostra miałą większe z możliwością przerobienia na normalne tzn zdejmuje się boki całkiemi jak tapczanik wygląda i jej synek 5 lat ma i śpi nadal na tym tylko już takim przerobionym bez tych boków
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 12:10   #2076
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękne
A te rożki drogie były?
Ja kupię chyba na allegro jakiś niedrogi, ale też chodzi za mną szary w gwiazdki albo podobny

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Kuchnie, lazienke... mamy 2 pokoje ale ja mialam u tesciow byc chwilowo jestesmy od 9 kwietnia i szukamy swojego mialo byc chwila i skladac o kredyt a tu niestety ciagnie sie ale juz blizej niz dalej
No to kciuki, żebyście jak najszybciej mieli swój własny dom
A z łazienką jak odwiedzamy teściów to jest o tyle problem, że ja jak się kąpię to potrafię godzinę albo dłużej się pławić w wannie a jak wszyscy zjedziemy to jest nas z młodym 6 osób w kolejce do łazienki
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 12:16   #2077
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
helloł

łeb mnie napierdziela jak nie wiem stresa mam. zbieram się na egzamin o 12 ostatni raz proszę o kciuki
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Nie, była rano przerwa techniczna i jak zwykle naprawiając jedno, spieprzyli drugie
Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Tesciowa nie gotuje tak super jak ja haha nie no serio jak ja gotuje to wszyscy sie zajadaja a ona to zrobi aby zrobic szybki kotlet utlucze ziemniaka i gotowe oczywiscie przy smazeniu kotleta cale mieszkanie w dymie i tesc to sama ogien max kotlet plywa w oleju i smaza
Ale nauczylam sie robic tylko dla mnie Ingi i Tz bo ja gotuje zdrowiej no i troche hmmm drozej a jak bym miala robic dla tesciow to bym poszla z torbami i tesciowa zawsze cos tesciowi zrobi szybko on lubi kielbase albo sos z maki i koncentratu
Kiedys bylo mi glupio gotowac tylko dla tz ale bez przesady ciezarna baba bedzie gotowac codziennie dla calego domu i stala pol dnia przy garach
Dzis robie zeberka ale jeszcze nie wiem z czym
Ja bym udusiła teściową albo ona mnie jakbyśmy jedną kuchnię miała. Ona nie wpuszcza nikogo do kuchni, a ja nie lubię jej tłustego i mącznego jedzenia w dodatku niedoprawionego. Niektóre rzeczy ok robi, ale większość bleee
Cytat:

Ja Cię udusze chyba. No i będę musiała zamówić ale to jużpo wypłacie. Nie mogę znaleźć tego koali na stronie smyka a się zakochałam więc poprosze o link.

Niud pytałaś kto tu szaleje z zakupami to proszę powyżej masz odpowiedź
Cytat:
Aaa, właśnie listonosz przyniósł mi koszule ciążowe, no to wygodnie będę dziś spać Jeszcze robala muszę zamówić w końcu ale to po przyjeździe z tej durnej wycieczki...
dostałam też przed chwilą sms, że będzie kurier z paczką z F&F
Szalona kobieto. Nie za dużo masz tych ciuszków już?
JA czekam na koszulę Muzzy ale zamawiałam przesyłką in post to dłużej idzie.

A ja zaczynam 26 tydzień

JAk sie zajechałam sprzątaniem. Kuchnia błyszczy a zaraz będę robić obiad i znowu nasyfie heheh nie pomyślałam. No ale to powierzchownie a posprzątania dokłądnie na błysk
Później łazienka. Kur...ja sprzątam a zaraz jest bałagan. Jak to się dzieje do cholery a jak dziecko będzie to w ogóle swój pedantyzm muszę sobie w buty wsadzić

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

MAm pytanka czy któraś zamawiała wyprawkę do łóżeczka oprócz Malinowej?

I czy ktoś widział na żywo ten wózek ??http://www.entliczekpentliczeksklep....-4_p_1061.html
On ma żakardową tkaninę i nie wiem jak to wygląda na żywo?
Stary 2015-06-25, 12:26   #2078
mijode
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]MAm pytanka czy któraś zamawiała wyprawkę do łóżeczka oprócz Malinowej?
ja zamawiałam wyprawkę do łóżeczka
będzie to ochraniacz, kołderka, podusia i rożek. taki zestaw kolorystyczny: *tylko ochraniacz bedzie na całe boki.

Stary 2015-06-25, 12:32   #2079
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mijode Pokaż wiadomość
będzie to ochraniacz, kołderka, podusia i rożek. taki zestaw kolorystyczny: *tylko ochraniacz bedzie na całe boki.

Jakie piękne! ! Gdzie to zamowilas?

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Ale fajowskie!!!

Ty się nie chwal tylko pokazuj

Kurde zamówiłam tydzień temu tą koszulę sukienkową i do tej pory jej jeszcze nie ma....

A wczoraj dostałam paczkę myślałam, że to ta koszula a to paczka od koleżanki, dostałam spodnie ciążowe (troszkę za duże) 3 szt białych body dla małej, dwie pasy spodenek i taki jesienny kombinezonik
Możesz podać linka do tej koszuli?

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 12:34   #2080
mijode
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

dziękuję znajoma mojej siostry szyje więc zamówiłam u niej.
Stary 2015-06-25, 12:40   #2081
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
W sumie moja siostra tez szyje... i tez uszyla piękna pościel i ochraniacze i przybornik do łóżeczka. Może się do niej zgłosze :p z tym ze obiecała mi uszyć kombinezon dla dziecka wiec teraz nie wiem czy ją jeszcze męczyć :p

A tak apropo poleccie dobry termometr dla dzieciątka. Chce kupić teraz wszystkie potrzebne rzeczy, w sierpniu kupimy łóżeczko a we wrześniu dopiero chusteczki, pampersy i kosmetyki... żeby na świeżo było

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 12:40   #2082
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:

Tez bym chciała takie!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 12:42   #2083
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:

Proszę cie bardzo : http://allegro.pl/show_item.php?item=5422935147

Cytat:

Śliczne Ja nadal szukam i nic nie mogę znaleźć
Stary 2015-06-25, 12:43   #2084
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Piękne
A te rożki drogie były?
Ja kupię chyba na allegro jakiś niedrogi, ale też chodzi za mną szary w gwiazdki albo podobny
No ceny takie sobie, ale ten w gwiazdki wg. mnie warto, bo jest mięciutki i się nada na kołderkę. Ten beżowy to taki sztywny jakby z gąbki ale o nim piszą że się znowu później na matę do zabawy nada . O te wzięłam:
http://www.smyk.com/delfin-becik-gwi...t-niemowlaka-p
http://www.smyk.com/klups-zyrafka-ro...t-niemowlaka-p

Cytat:

Ja Cię udusze chyba. No i będę musiała zamówić ale to jużpo wypłacie. Nie mogę znaleźć tego koali na stronie smyka a się zakochałam więc poprosze o link.

Niud pytałaś kto tu szaleje z zakupami to proszę powyżej masz odpowiedź

Szalona kobieto. Nie za dużo masz tych ciuszków już?
JA czekam na koszulę Muzzy ale zamawiałam przesyłką in post to dłużej idzie.

[/COLOR]MAm pytanka czy któraś zamawiała wyprawkę do łóżeczka oprócz Malinowej?

I czy ktoś widział na żywo ten wózek ??http://www.entliczekpentliczeksklep....-4_p_1061.html
On ma żakardową tkaninę i nie wiem jak to wygląda na żywo?
Bo ten pajac jest w "kompletach" bo jest z czapeczką
http://www.smyk.com/cool-club-komple...a-dla-dzieci-p
Wzięłam 56 i jest całkiem luźniutki, mniejszy niż te 62 ale powinien na trochę wystarczyć.

Kobieto, u mnie komoda nowa złozona a pustkami świeciła, totrzebabyło wszystko w końcu zapełnić Już w kolejce mam kolejne zakupy tylko teraz nie będzie nas tydzień więc nie mogę kurierów zamawiać No i po stacjonarnych się muszę przejść bo jeszcze nie łaziłam a tam na pewno coś mają z ostatków czego nie ma na stronie Brakuje mi trochę kaftaników no i kombinezon jakiś choć jeden ale wszędzie drogie albo brzydkie Nie mam jeszcze żadnych półśpiochów ale juz wylukalam fajne w H&M, trochu drogie (39zl za 2szt), ale półśpiochy na dłużej starczają no i druknę sobie kupon -25% to można leźć kupować Plus do Tesco na F&F muszę zajechać bo tam mają sto razy więcej niz na stronie, ostatnio śliczną serię z Kubusiem Puchatkiem widziałam Ale to tez jak wrócimy dopiero.

A Ty co znowu za wózek wymyśliła? U nas mąz też się napalił na retro Roan Maritę i mamy postanowienie zajechać gdzies do jakiego sklepu żebym zobaczyła jak się tym skręca i prowadzi, bo design to jedno ale wygoda drugie. Najlepiej żeby mieli w tym samym tez jakis Adamex Pajero to porównamy odrazu czy duża różnica w wygodzie użytkowania.

Pościeli nie zamawiałam jeszcze, ale chcę ten komplet (szare kropeczki):
http://allegro.pl/13-el-posciel-120x...912435117.html
I to prawda, ze jest w nim sporo elementow, ktorych mozna sie obyc, ale jak licze ile bym musiala zaplacic kupujac osobno posciel, poduszki, ochraniacz na łóżeczko itp, to tutaj jest mega taniutko a przyda się zawsze

Stary 2015-06-25, 12:47   #2085
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

śliczna tylko ja nie chcę z różem, bo już ubranek ma mała trochę różowych i chcę chyba z firmy Milpol

https://pl-pl.facebook.com/pages/Milpol/342332665811671

ale nie wiem jaki kolor. Chyba coś w jasnym beżu, ale podoba mi się żyrafka ale nie widzę jasnego beżu żyrafki:/
i na allegro są jeszcze
http://allegro.pl/15el-90x120-poscie...446386980.html
Stary 2015-06-25, 12:51   #2086
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
śliczna tylko ja nie chcę z różem, bo już ubranek ma mała trochę różowych i chcę chyba z firmy Milpol

https://pl-pl.facebook.com/pages/Milpol/342332665811671

ale nie wiem jaki kolor. Chyba coś w jasnym beżu, ale podoba mi się żyrafka ale nie widzę jasnego beżu żyrafki:/
i na allegro są jeszcze
http://allegro.pl/15el-90x120-poscie...446386980.html
A żem się bała, że za dużo elementów chcę w swojej

Wqrwia mnie teściowa... idę z tej okazji założyc w K nowy wątek

Stary 2015-06-25, 12:51   #2087
mala29lll
Zakorzenienie

Jaka pięknaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ale dla starszego dziecka chyba http://www.smyk.com/pszczolka-maja-k...t-niemowlaka-p
Stary 2015-06-25, 12:55   #2088
mijode
Zadomowienie

Cytat:
W sumie moja siostra tez szyje... i tez uszyla piękna pościel i ochraniacze i przybornik do łóżeczka. Może się do niej zgłosze :p z tym ze obiecała mi uszyć kombinezon dla dziecka wiec teraz nie wiem czy ją jeszcze męczyć :p

A tak apropo poleccie dobry termometr dla dzieciątka. Chce kupić teraz wszystkie potrzebne rzeczy, w sierpniu kupimy łóżeczko a we wrześniu dopiero chusteczki, pampersy i kosmetyki... żeby na świeżo było
mi właśnie dziś przyszedł microlife nc 150. mąż znalazł na allegro za 105zł z darmową wysyłką. i wykorzystaliśmy jeszcze kupon z biedronki :P

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Tez bym chciała takie!!!
możesz pisać, na fb znajdź Dziecięce Minky i poprosić o dostępność materiałów bo na zdjęciach nie ma wszystkiego.
Stary 2015-06-25, 13:03   #2089
Kuapouszka
Zadomowienie

No nie nadrobie poczytałam was po lepkach i tylko chciałam w sumie chwile ponarzekać na stresująca sytuacje jeśli chodzi o mieszkanie (na 3 dni przed wyjazdem do pl ) i powrót plamienia -normalnie stres mnie wykonczy -czekam na męża żeby pojechać do szpitala bo już nie wiem co robic

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Ale widzę ze tutaj szał zakupowy trwa

Stary 2015-06-25, 13:15   #2090
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
śliczne

ja chodzę do dr Teresińskiej tez na nfz a poród nie wiem Karola rodziłam na Jaczewskiego i byłam zadowolona moja lekarka pracuje na lubartowskiej więc zobaczymy
Na Lubartowskiej jest ponoć bardzo dobra opieka poporodowa
Świdnik też cieszy się dobrą opinią wśród moich koleżanek

Cytat:
dziewczyny zamowilam chyba wszystko... jeszcze tylko czekamy na wózek
Wow zazdroszczę, my mamy aż kilka ubranek uniwersalnych i łóżeczko po TŻa chrześniaku

Cytat:

cudne
też już bym chciała zacząć kupowanie takich ciuszków, ale pewnie przyjdzie nam do końca żyć w niepewności co sie urodzi

Cytat:

Stary 2015-06-25, 13:22   #2091
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Też się boję bólu, ale praktycznie każda kobieta, która miała CC odradza mi CC. Głównie przez to, że nie można się podnieść po porodzie i sporo z nich kiepsko przeszło rekonwalescencję po CC. Ja coraz bardziej jestem zdecydowana na poród SN. Oczywiście, jeśli będą wskazania do CC to się przy SN nie będę upierać, ale jak tylko będę mogła, to wolę urodzić SN.
.
a ja tam po dwóch cc polecam hehe co organizm to inaczej pewnie przechodzi

Cytat:
A co do chrzcin dziewczyny to robicie w domu czy w restauracji? bo mój tż dzwonił ostatnio do restauracji i tak orientacyjnie pytał o chrzciny tj 80 zł od osoby plus picie i ciasto w własnym zakresie więc znośnie.. ale najgorsze jest to, że jest lipa z terminami wolny jest albo 12 grudnia albo dopiero luty
do tej pory robiłam w domu tylko dla najbliższych rodzice, rodzeństwo z rodzinami podejrzewam że teraz pewnie też tak zrobimy Był obiad a potem ciasto, sałatki, wędlina

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Dziewczyki do aznokci lepsze nożyczki czy cążki?
ja tylko nożyczek używałam i do tej pory używam

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez zytka26 Pokaż wiadomość
Na Lubartowskiej jest ponoć bardzo dobra opieka poporodowa

Świdnik też cieszy się dobrą opinią wśród moich koleżanek
dobrze wiedzieć dzięki za takie info

a co do świdnika to po pewnej wpadce u znajomych jakoś mam obawy przed tym szpitalem chociaż inne koleżanki urodziły i obyło się bez problemu Do października jeszcze trochę czasu na zastanowienie
Stary 2015-06-25, 13:29   #2092
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:

do tej pory robiłam w domu tylko dla najbliższych rodzice, rodzeństwo z rodzinami podejrzewam że teraz pewnie też tak zrobimy Był obiad a potem ciasto, sałatki, wędlina
u mojego TŻa w rodzinie jest taki zwyczaj że na chrzciny i komunie zaprasza się całą rodzinę, łącznie z rodzeństwem ciotecznym a że u niego każde rodzeństwo ma już małżonka i dzieci to wychodzi prawie jak wesele... U mnie zaprasza się najbliższą rodzinę, czyli rodzeństwo i dziadków
my się nie orientowaliśmy co do chrzcin. Ale myślę, że pewnie na wiosnę zorganizujemy
Stary 2015-06-25, 13:31   #2093
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cześć
Cytat:
No to niech się uczą na tych co zachodzą na pstryknięcie palców co chwilę JA w życiu nie zaryzykuję życia i zdrowia dzidzi Juz pal licho moje ale dzidzi nigdy

A czemu Ty nie śpisz od tej godziny?
Można powiedzieć, że jestem jedną z tych, co zaszły na pstryknięcie palca i nie dałabym sobie nic zrobić stażystce . Dziecko jest dla mnie ważniejsze. Ale rozumiem twój strach po tylu latach starań.
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Znalazłam fajną ofertę cenową Sevilli z fotelikiem Maxi Cosi Citi http://www.entliczekpentliczeksklep....ac_p_1377.html i dumam...cena wychodzi tak samo jak w stacjonarnym sklepie za 3w1.
Wzięłabym, tylko cały czas się zastanawiam jak to jest z zamawianiem z netu, co w razie problemów technicznych z wózkiem? Do producenta się wtedy pisze? Bo do sklepu prowadzącego sprzedać Camarelo to tak dziwnie będzie iść, jeśli wózek nie kupiony u nich
TŻ brał nam wózek w sklepie i dali fajne zniżki z racji tego, że wziął wózek z fotelikiem. Przez internet też bym się trochę bała kupować, właśnie ze względu na jakieś reklamacje i inne tego typu rzeczy.
Cytat:
A ja znowu nie wiem jaki brac wozek
Bo wczoraj w Ikei widzialam babke z tym Roan Marita co chcialam wczesniej:
http://www.imagic.pl/files/13814/Passo/s165.jpg
I on jest zaje*isty!! Normalnie luxtorpeda do innych wózków Mimo że babka go miala w takim sobie kolorze, to wrazenie robil uhh... wszystkie inne wózki sie mogą schowac. Tylko duzy jest bardzo... Ale za to gondolka duza tez...
I znowu nic nie wiem
Też mi się podobają klasyczne wózki, ale skrętne koła zwyciężyły.
Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
helloł

łeb mnie napierdziela jak nie wiem stresa mam. zbieram się na egzamin o 12 ostatni raz proszę o kciuki
Kciuki za egzamin .

U nas małe problemy, bo TŻ sprzedał wczoraj swoje auto o 18.Wszystko ładnie pięknie - auto w 100% sprawne, a o 22 telefon, że oni chcą zwrotu kasy, bo samochód nie odpala na benzynie (TŻta auto na gaz jest). Nie zgodziliśmy się na to, bo przy nas auto było sprawne, a skąd mamy wiedzieć, co z nim robili przez te 4 godziny?Może chcą tylko kasę wyłudzić, a samochód już się do niczego nie nadaje? Panowie się zdenerwowali i stwierdzili, że pójdą z tym do sądu. A niech sobie idą... TŻ wszystko o aucie powiedział, nic nie ukrywał. Poza tym, kupujący nie sprawdzili tego auta nigdzie - ani na stacji diagnostycznej, ani u mechanika. Ale że są z bliska, to nam teraz, za przeproszeniem, d... trują, że bubla wcisnęliśmy . Ciekawe, jak się sprawa rozwiąże, ale TŻ rozmawiał ze swoim kumplem, który miał podobną sytuację i on stwierdził, żeby się tym nie przejmować, bo po pierwsze w takim starym aucie (15-letnim) wszystko się może zepsuć w każdej chwili (i to słowa rzeczoznawcy), a po drugie pewnie tylko chcą postraszyć.
Byłam też dzisiaj u dentysty. Pytałam się o usuwanie kamienia i normalnie w ciąży można to robić. Raz do roku jest na NFZ.
A już jutro USG i nie mogę się doczekać, aż zobaczę malutką.
Stary 2015-06-25, 13:31   #2094
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:
a co do świdnika to po pewnej wpadce u znajomych jakoś mam obawy przed tym szpitalem chociaż inne koleżanki urodziły i obyło się bez problemu Do października jeszcze trochę czasu na zastanowienie
czytałam, że miałaś cc to lepiej na Luabrtowskiej bo w Świdniku lepiej naturalnie rodzić niż cc
Stary 2015-06-25, 13:34   #2095
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
No nie nadrobie poczytałam was po lepkach i tylko chciałam w sumie chwile ponarzekać na stresująca sytuacje jeśli chodzi o mieszkanie (na 3 dni przed wyjazdem do pl ) i powrót plamienia -normalnie stres mnie wykonczy -czekam na męża żeby pojechać do szpitala bo już nie wiem co robic
No nie gadaj, że znowu plamienie Dobrze, ze córcia już dość duża i silna. Czytałam, ze niektóre kobiety do końca ciąży męczą się z krwiakami. Jak nie przeleżysz porządnie to się nie chcą dziady goić albo nawracają eh Daj znać po szpitalu co i jak. A wczoraj się zastanawiałam co Ty się nie odzywasz
Stary 2015-06-25, 13:37   #2096
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
mi właśnie dziś przyszedł microlife nc 150. mąż znalazł na allegro za 105zł z darmową wysyłką. i wykorzystaliśmy jeszcze kupon z biedronki :P
też mam zapisany ten termometr do kupienia o co chodzi z kuponem z biedronki?

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
przepiękna ta pościel ile wyszło za taki komplet??

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 13:38   #2097
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
u mojego TŻa w rodzinie jest taki zwyczaj że na chrzciny i komunie zaprasza się całą rodzinę, łącznie z rodzeństwem ciotecznym a że u niego każde rodzeństwo ma już małżonka i dzieci to wychodzi prawie jak wesele... U mnie zaprasza się najbliższą rodzinę, czyli rodzeństwo i dziadków
my się nie orientowaliśmy co do chrzcin. Ale myślę, że pewnie na wiosnę zorganizujemy
my robiliśmy i było jak my chcemy nie obchodziło mnie "że tego wypada zaprosić" no chyba że chcą zapłącić za wszystkich gości to niech zapraszają kogo chcą :P

Cytat:
czytałam, że miałaś cc to lepiej na Luabrtowskiej bo w Świdniku lepiej naturalnie rodzić niż cc
podejrzewam że pewnie na lubartowskiej skończę bo tam moja lekarka przyjmuje ale to będę rozmawiać z nią o tym bliżej października
Stary 2015-06-25, 13:38   #2098
krolewna1986
Wtajemniczenie

Pasztetnik właśnie przekonałaś mnie do zakupu reniferka, wygląda 100 ray lepiej niż na stronie jaki rozmiar wzięłaś??

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 13:39   #2099
zytka26
Zakorzenienie

blindness_94 a ten wózek to jak na wysokość? Bo ja mam 160 cm i jak przymierzaliśmy się do wózka Babyactive Shell to się okazało że wyglądam przy nim jak małe dziecko jest za wysoki niestety dla mnie
a tym samochodem nie macie się co martwić, skoro nie pojechali nigdzie go sprawdzić ( co dla mnie jest nie do pomyślenia ) a Twój TŻ im wszystko powiedział to niech teraz spadają na szczaw
Stary 2015-06-25, 13:42   #2100
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
No nie gadaj, że znowu plamienie Dobrze, ze córcia już dość duża i silna. Czytałam, ze niektóre kobiety do końca ciąży męczą się z krwiakami. Jak nie przeleżysz porządnie to się nie chcą dziady goić albo nawracają eh Daj znać po szpitalu co i jak. A wczoraj się zastanawiałam co Ty się nie odzywasz
Ja się normalnie trzęse dziś bo od kilku dni się źle czuje mimo dużego zwolnienia tempa -w zasadzie to całe dnie poleguje, maly spacer z małą i coś ugotuje i nic poza tym a co wieczór łapią mnie konkretne skurcze -naprawdę bolesne :/ przedwczoraj dzwoniłam do położnej i mówiła ze to mogą być braxton-hicksa ale nie powinny się regularnie powtarzać i bolec -a ja wczoraj przez dobra godzinę czułam jakbym miała wyjątkowo bolesny okres i co chwila skurcz a dziś plamienie takie różowe :/
Poza tym pamiętam ze jak miałam braxton -hicksa skurcze to one tak czuć było od góry macicy takie dretwienie bardziej :/
Normalnie wariatkowo -boje się czytać was regularnie żeby nie zobaczyć ze któraś podobne atrakcje ma na całe szczęście widzę ze ok i niech tak pozostanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości