|
|
#361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
z gory sorry za przekrecenia slow bo mój słownik to ostatnio mi takie dziwadla podklada ze non stopa musze poprawiac 😉 |
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, od wczoraj staram się Was nadrobić, ale strasznie ciężko idzie. Szybciej piszecie niż czytanie mi zajmuje :P Macie może jakieś godne polecenia termometry dla maluszka? Robię listę potrzebnych mi przeczy i nie mogę zdecydować się co do termometru....
|
|
|
|
#363 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Pocieszę Cię że Sopot ginie w tłumach w sezonie i chodzenie tam niewiele ma z przyjemności. A do tego zzzzzzimno!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A Mongołka obwijali ciasno bo widać taka praktyka u nich, u nas też wchodzą do mody takie ciasne owijacze bo hamują odruch moro. Ale wszyscy byliśmy w szoku jak ciasno jest zawinięty. Cytat:
A przygotować to znaczy co, krzesło przynieść czy podłogę wyszorować
|
||||
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie chce sie kłócić ale właśnie o tym pisze. My sie bulwersujemy ze ktoś nas obmawia na innym wątku a potem na tym wątku pojawiają sie przytyki do tamtej osoby. Po co nam to? Nie nam oceniać dlaczego sobie dana osoba poszła. A takie pisanie napędza tylko spiralę złości. A nie o to nam tu chodzi.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też jestem znad morza tzn. od ponad 7lat już nie :-P ale najbardziej nie lubię go w sezonie letnim
|
|
|
#366 |
|
Konto usunięte
|
Ja sobie dzisiaj przeczytałam, że w szpitalu w którym chciałam rodzić było wczoraj 17 porodów
Sale porodowe są 4 + 2 ewentualnie... A że szpital przepełniony, często tam nie przyjmują, to babki kładą na jednym oddziale, a dzieci na przykład na innym piętrze... Coraz mniej mi się podoba opcja rodzenia tam, a tylko tam jest sporo sal do porodu rodzinnego, bo w innych jest głównie dla ogólna i jedna albo dwie sale... Dodatkowo szpital w miejscowości blisko mnie zamykają, a inny w mieście będzie miał odświeżany oddział. Bo przecież są wakacje... Nie wiem co zrobię
|
|
|
|
#367 |
|
Wtajemniczenie
|
Danae
Będzie dobrze nie martw się na zapas!! U mnie w szkole rodzenia baba chwalila szpitale poza moim miastem i ten w którym ona pracuje a reszta beee... Bo tego nie ma i tamtego, że tylko jej szpital robi zewnątrzoponowe i takie tam. Będzie miejsce to będzie gorzej jak straszą, że odsyłają
|
|
#368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#370 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Tak zawsze na wątkach staraczkowych jest. W końcu część jest w ciąży i tematy i problemy się trochę rozjeżdżają. Ja z tego powodu też opuściłam wątek staraczkowy ale nie robiłam afery z tego.
|
|
|
|
#372 |
|
Zadomowienie
|
Właśsnie z roboty dzwonił do mnie TŻ i powiedział,że w dniu w którym zacznie się poród a on będzie w pracy na stanowisku to,że nie wypuszczą go bo do połowy września idą urlopy i nie będzie go miał kto zastąpić ;( wyć mi się chce. juz widzę,jak se sama załątwiam transport do szpitala i jak sama rodzę w obcym miejscu.
urwa co za zakłąd pracy. tak 'kolorowo' tylko jak sie z boku patrzy. jak się ktoś nawali i jest nieswieży to dzwoni do kierownika że nawalony i nie przyjdzie choćby się paliło i waliło ( u mnie w klinice gdzie pracuje to samo) ale nie daj BOże jak prawdę powiesz,że coś tam poważnego wypadło...mają to gdzieś i nawet na żądanie nie dadzą. Zaczynam sie od dziś modlić by poród się zaczoł po pracy lub na klika godzin przed a nie W TRAKCIE. wgl jak to jest,załużmy,że zaczynam mieć skurcze późnym wieczorem,koło drugiej w nocy postanawiamy jechać do szpilata bo skurcze są co 5-6 min,Chłopu ma iść do pracy na 6:00. Czy tego dnia może już skorzystać z urlopu okolicznosciowego bo watpie że na żądanie mu dadzą choć wiem,że nie wolno pracownikowi go odmawiać. (ale wiecie jak to jest w rzeczywistości). Im blizej TEGO DNIA to ja mam co raz wiecej obaw i powodów do NIEPOKOJU. |
|
|
|
#373 |
|
Wtajemniczenie
|
Może być tak że część z nas urodzi w sierpniu ale przecież fajną paczką jesteśmy i nie będziemy po rozwiązaniu się dzielić na wrześniowe i sierpniowe
.
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#375 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczarowana
Co za masakra :/. Przecież na żądanie to na żądanie!! Też bym się zdenerwowała. Życzę Ci porodu wtedy gdy Twój tz będzie miał wolne lub będzie po pracy.
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#377 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam termin na sobotę, jednak jak będzie to nie wiadomo. Chciałabym, żeby mój TŻ był z nami. Na tygodniu też nie będzie miał kiedy. Cytat:
|
||
|
|
|
#378 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysza
A jakaś przyjaciółka nie wchodzi w gre?
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#381 |
|
Wtajemniczenie
|
Ridja
No tak w takim przypadku to zupełnie inaczej sprawa się ma.... ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Bianeczkaa No dokładnie dlatego zwróciłam uwagę. Z resztą napisałam na priv i odpowiedź dostałam arogancką... No ale niech się jej wiedzie byle z dala od nas .Mam wrażenie jakby mo macica znów się rozciągała jak wtedy gdy brzuch zaczął rosnąć...
|
|
#382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, ze u nas na Lubartowskiej jest więcej :P A sale są 8 osobowe! Mi sie wydaje, że te sale rodzinne, to tak trochę naciagane, bo w wiekszości przeszklone, i tak słychać wszystko co sie obok dzieje, a na takiej ogólnej też przecież się nie leży fotel obok fotela No ale pomyśl, jest jeszcze czas. Wrzesień będzie na pewno bardzo oblegany. Jak szłam na pierwszą wizytę, to mi ginka powiedziała, że jest teraz tak dużo dziewczyn wświeżej ciazy, że jej zbraklo kart ciąży ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- oczarowana, kurde trudna sprawa :/ a nie macie jakiegoś lekarza, żeby nawet na 2 dni l4 wystawił? Ludzie to są świnie. Wychodzi na to, że powinien się uchlać, to byłby usprawiedliwiony. Najlepiej, jakby cięzłapało w nocy albo po pracy, i od razu sms albo telefon, w zależnosci od pory, że go nie będzie. I bym się nie pytała o pozwolenie tylko oznajmiła, że niorę urlop na żądanie. Nie przesadzajmy z tym czasem urlopowym, przecież nie będzie brał wolnego na 2 tygodnie, tylko na dzień, góra dwa. Może niech z kims zagada i się umówi, ze w razie czego za niego przyjdzie, może ktoś ma tam serce.
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-06-25 o 18:46 |
||
|
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Bianeczkaa swoim podpisem mi zrobiłaś smaka na jagodziankę!
|
|
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
Owieczkaa
Hahaha rozwaliłaś mnie
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
hhahahahaah a on tam jest od x czasu
|
|
#387 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
No ja wiem ale jakoś teraz do mnie przypłynęło
|
|
|
|
#389 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a woda morska też będzie potrzebna?
|
#390 |
|
Wtajemniczenie
|
Woda morska???
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

.

No ale skoro w 3 wątkach nie moze wejść w grupę, to raczej nie wróżę jej dobrze na przyszłość, nawet pod innym nickiem 
Sale porodowe są 4 + 2 ewentualnie... A że szpital przepełniony, często tam nie przyjmują, to babki kładą na jednym oddziale, a dzieci na przykład na innym piętrze... Coraz mniej mi się podoba opcja rodzenia tam, a tylko tam jest sporo sal do porodu rodzinnego, bo w innych jest głównie dla ogólna i jedna albo dwie sale... Dodatkowo szpital w miejscowości blisko mnie zamykają, a inny w mieście będzie miał odświeżany oddział. Bo przecież są wakacje... Nie wiem co zrobię

U mnie w szkole rodzenia baba chwalila szpitale poza moim miastem i ten w którym ona pracuje a reszta beee... Bo tego nie ma i tamtego, że tylko jej szpital robi zewnątrzoponowe i takie tam. Będzie miejsce to będzie gorzej jak straszą, że odsyłają

ale ewidentnie coś się dzieje. No i przyszła dziś ta koszula, i zonk-brzuch to mogłabym dwa razy taki wepchnąć, ale w biuście "na styk" jest już teraz. I nie wiem, co robić? Zostawić, odesłać, kupić nową, ale na jaki rozmiar?