|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
|
|
|
|
#392 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A zawsze jak miałam jakieś pytania, to nikt mnie nie zlewał, tylko zawsze odpowiedział, a z "ogólnie" dostępnej na wątku wiedzy (linki do rożków, poduszek i takich tam) też korzystałam
|
|
|
|
|
#394 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#395 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też właśnie po usg i mały waży pidobnie ale lobuz się posladkowo przefiknal i jak się nie przekreci to cc mnie czeka:-( i jest spory bo tak jak ma 30 tydz a jestem w 28. ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
|
|
#396 |
|
Wtajemniczenie
|
No czasami ale po rostu lekko pocieram bo nie wiem co na to pomoc
|
#397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ono jest jakoś tam oprocentowane, ale ne tyle marnie, że nie zauważyłam, żebym się jakoś szalenie wzbogaciła od tego. Raz w m-cu mogę sobie przelać z oszczędnościowego na normalne i raz w m-cu wybrać z niego kasę w banku, to mam za darmo. Potem - kosztuje to 7 zł, więc człowiek się dwa razy zastanowi
|
|
|
|
|
#398 |
|
Wtajemniczenie
|
Poparzylas się??? Ojej ale masz fatalny dzień, połóż się zrelaksuj i nic już nie rob
|
#399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W pracy nawet jakby ściemę strzelił,że narąbany i nie może przyjsć do pracy w TAKIM stanie to i tak mu nie uwierzy kierownik bo zna go od prawie 10 lat i wszyscy wiedzą,że mój tż nie pijący AŻ TAK. mysza007 wiem co czujesz i ridja też...szkoda,że nie mieszkamy w tym samym mieście i że nie możemy się zsynchronizować i rodzić razem tego samego dnia w tym samym szpitalu. Mi zostaje do towarzystwa jedynie moja mama ale za nic w swiecie nie chciałąbym by to właśnie ona była wtedy ze mną. Mama to straszna panikara i bardzo emocjonalna osoba a w dodatku jej poród był traumatyczny (nie chcę więcej pisać o tym) i nawet jakby się uparła to nie pozwoliłabym jej na to. Zapytacie- a moze przyjaciółka? Od półtora roku nie mam już przyjaciółki. Była zazdrosna o mój zwiazek,że nam się tak udało,że jesteśmy parą prawie idealną a ona trafia na Piotrusiów Panów i...na chwile obecną nie mam przyjaciółki. I chyba juz nigdy nie zaufam az tak bardzo by ją mieć. Mam przyjaciela -kolegę ale on akurat między majem a październikiem pracuje jako pilot wycieczek,wiec doopa. owieczkaa gratuluję opóźnionego zapłonu w sprawie jagodzianki ![]() wgl to byłam w sklepie i babka ekspedientka pytała się mnie jak z ciążą bo chyba już pani urodziła a ja zonk,że takie pytanie i się pytam-dlaczego tak twierdzi bo mi jeszcze dwa miechy zostały a ona i jej koleżanka,że:"gdzie pani ma ten brzuch"?No właśnie nie wiem co się dzieje ale ja mam co raz mniejszy brzuch.nie wiem gdzie Mała mi sie przemieszcza-czy się za ślepą kiszką chowa?,czy w wątrobiankę się wciska? nie wiem czy to normalne by mi się brzuch zmniejszył. obniżył się to na pewno bo to czuję i widać. |
|
|
|
|
#400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie czepiając się szczegółów, chodziło mi o to, że są narzędzia prawne w takich sytuacjach. Mniejsza o nazewnictwo, bo to akurat najmniej ważne. |
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w sytuacji kataru lub zatkanego nosa
|
|
#402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
osZUSt |
|
|
|
|
#403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez truskafffka91 Czas edycji: 2015-06-25 o 19:59 |
|
|
|
|
#406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#408 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Też rozpatruje temat termometru. Chcę jskis bezdotykowy. Są jakieś rankingi na necie ale sama już zgupialam co wybrac
|
|
#409 |
|
Zadomowienie
|
oczarowana, to naprawdę sporo nas łączy. Moja przyjaciółka też była ze mną tak długo jak byłam singielka albo w toksyczny związku. Jak poznałam mojego męża, to się wypięla na mnie i tyle było z "przyjazni", a znalysmy się 16 lat. Od tego czasu (jakieś 11 lat) też nie mam przyjaciolki, bo już chyba nie wierzę w babską przyjaźń.
|
|
|
|
#410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#411 |
|
Wtajemniczenie
|
No i ja już się melduje wykąpana z lozka z najwiekszą paczką laysów jaką mozna kupić. Jestem prosiakiem
Dzisiaj byłam w szkole rodzenia... wrócilam tak w☠☠☠☠iona, że hej! do tej pory wszystko było tam spoko - poza tym, że trochę nudno, ale to myslalam, że dlatego, że wiele po prostu już wiem. Zajecia trwaly zawsze ok 1-1.5 godz bo spotkań jest aż 14. A dzisiaj nie dość, ze zaczeliśmy pozniej 15 minut to jeszcze włączyła nam film i poszla w ☠☠☠☠u. No ok. Bywa, filmy w szkole rodzenia - nic nowego. Ale ten film trwał 2,5 h !!! byl o karmieniu piersią, był tak obrzydliwy, nudny, denny i taki jakiś... oblesny, że szok! Sądząc po słownictwie, obrazie, ubraniach i fryzurach ludzi film był z roku 1990 kiedy to rodziła mnie moja kochana mama. Jakby zobaczyła go jakaś feministka to by chyba dostała zawału, bo ja sama byłam bliska. Nie dość, że wiele metod już się nie sotsuje jakie byly w tym filmie pokazywane to na dodatek kobiety byly w tym filmie traktowane jak automat do mleka. Wszystko co było tam mowione było w takim tonie, że karmienie MM to ZŁOO! Ze matka nie ma rpawa nie mieć pokarmu - tylko skoro go nie ma - to znaczy, ze nie chce miec. I te kobiety z cycami na wierzchu po pas. Ohyda! Ja piersią nigdy nie karmiłam jeszcze... ale skutecznie mi to dzisiaj obrzydzili. Widzialam juz wiele kobiet karmiących i na pewno nie wygląda to tak jak bylo na tym filmie. Wyszlam tak w☠☠☠☠iona, że do domu weszłam ze łzami w oczach, az się TŻ przestraszył, że coś mi jest. Wiem, ze to szkola na NFZ, wiem, że nie płace i nie powinnam sie spodziewać niewiadomo czego, ale dzisiaj to już była przesada. Zaczynam się coraz bardziej zastanawiać nad rezygnacją z tych zajęc, bo serio się tam nudzę a dzisiaj dodatkowo w☠☠☠☠iłam. Przy mojej gin w przychodni pracuje połozna do ktorej zawsze chodze sie mierzyć, daję wyniki itd itp i byłam ostatnio u niej w gabinecie na takim 1,5 godzinnym spotkaniu. Ja i jeszcze tylko 2 dziewczyny. Grono kameralne. Ona opowiada, my zadawalysmy pytania i bylo ok. Wiec sie zastanawiam czy po prostu nie chodzić do tej mojej poloznej na te "spotkania" i na luzie pogadać. Mysle, ze wyniose z tego tyle samo co ze szkoly rodzenia. W dodatku ta polozna, ktora pracuje przy mojej gin , jest moją polozna i ona bedzie sie mna opiekowac po porodzie, no i ona bedzie na wizytach patronażowych.
|
#412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo jak przyjaciel jest gejem ![]() A rodzić chciałąbym z Chłopem bo to jedyna bliska mi osoba,która patrzy mega racjonalnie na wszystko i potrafi wylać kubeł zimnej wody na łeb gdy sytuacja tego wymaga. opitolić potrafi też,albo powydawać rozkazy niemal jak kapral w wojsku i ja natychmiast wstaję do pionu (bo ja to wgl panikara uprawiająca czarnowidztwo albo wpadająca w skrajność i widząca wszystko mega pozytywnie,na różowo i pachnąco gumą balonową)
|
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam super przyjaciółkę ale jakoś nie chciałabym z nią rodzić. Zresztą my jesteśmy sobie bliskie emocjonalnie ale nie fizycznie. Nie przytulamy się ani nie całujemy (tak wiecie, na 3 razy po polsku
) więc nie wyobrażam sobie jej na sali porodowej. I akurat boję się tą granicę przekroczyć o wiele bardziej niż z TŻ.A tak w ogóle to mam pytanie dotyczące przewijaka. Kupuję taki usztywniany na łóżeczko. Sądzicie że kupować do niego takie jakby prześcieradło czy pielucha/podkład zda egzamin? Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-06-25 o 20:30 |
|
|
|
#414 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak czujesz,że nie tędy droga to wypisuj się szybko,szkoda twoich nerwów kochana. ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
eee pielucha albo zwykły podkładzik wystarczą ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
hhmmm? Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-06-25 o 20:38 |
|||
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba pokrowców nie będę kupować tylko pieluszki.Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#416 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do przewijaka, to ja mam pokrowce jak prześcieradło na gumce.
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-06-25 o 21:15 |
|
|
|
|
#418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-06-25 o 20:51 |
|
|
|
|
#419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a z koleżankami/przyjaciółką to też się nie ciumkałam,nie buziaczkowałam ani nie chodziłąm za rączkę.never jakieś to takie dla mnie było obleśne.
|
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli widzę że zdania podzielone. Może kupię jeden pokrowiec bo nie są drogie, najwyżej się nie przyda i strata niewielka będzie.
A tak w ogóle to zauważyłam że nie opłaca się kupować prześcieradła do łóżeczka czy ręcznika na allegro - w ikei połowę taniej... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

Moja królewna ważny 1495 g i ma długie nóżki 
Ale na szczęście w domku
Zobaczymy co lekarz na to powie, czy coś zadziała, czy umyje ręce. Dobrze że mam rodziców, którzy mogą mi pomóc, bo bym została z 70 zł
formalnie żona swojego męża 14.07.2012

No ale pomyśl, jest jeszcze czas. Wrzesień będzie na pewno bardzo oblegany. Jak szłam na pierwszą wizytę, to mi ginka powiedziała, że jest teraz tak dużo dziewczyn wświeżej ciazy, że jej zbraklo kart ciąży