Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-26, 12:02   #571
fatal21
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Co do dojrzewania w czasie kąpieli to ją tak robilam.Jakoś ja kobieta z dużą TK tłuszczowa wychodząc z kąpieli czuje chłód mało przyjemny to taki dzidziuś jeszcze gorzej.potem zabierała do drugiego pokoju i wieyrzylam.ją mam fride od 3,5 roku i nic mi się nie rozpadło ale myślę o tym katarku teraz.
Ją nam fart bo rodzice zadbali o córki i mamy swoje m.....niestety coś za cos bo tata zmarł na zawał pewnie z przepracowania i chorób serca.teraz się budujemy u TŻ bo mieszkam z jego rodzicami ale końca nie widać i kredytu nie weźmiemy bi TŻ nie ma zdolnosci
Stary 2015-06-26, 12:04   #572
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
To ja mam tak z ciężarówkami i tirami przejezdzającymi koło domu. Jest taki łomot, ze głowa mała, a chałupa tak sie trzęsie, ze nocą jak jakiś przejezdza to sie łóżka trzymam bo mam wrazenie ze spadne. Czasami sie szukuje, zeby spadające kubki z półek łapac.
Boje sie, ze jak mały sie urodzi to nie bedzie mogl przez to spac

A tak poza tym to witam sie w ten pochmurny dzien
Przyzwyczai się. W ogóle dziecko.sporo umie się przyzwyvzaic. Jak chodzę że szwagierka i z jej małym na spacery to szczekanie psów i samochody nie przeszkadzają mu w snie

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
To jeszcze trzeba mieć fajne siostry czy bratowe Ja siostry nie mam, a bratowa? Bez komentarza

Aha właśnie, też mam kody do biedrony. Można pisać na priv.
No racja, ja ma rodzinę nie mogę narzekać. Mam wsxysykich blisko.i w wiekszosci się dogadujemy i pomagamy sobie nawzajem
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 12:05   #573
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana0611 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku i w 31tc !

p.s. w załączniku mój balonik z wczoraj
jejku jaki Ty masz mały brzuch!!!

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 12:06   #574
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
No dla mnie to tez bardzo wysoka ale gdzie nie szukam na necie info to nawet 24-25st. pisza.
Może do kąpieli. Zamierzam się nie spinac i trzymać dziecko w takiej temperaturze jaka będzie w domu i nie będę latać z termometrem ze jest 2 stopnie za mało.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Jesli chesz jedna to musi to byc tkana. Elastyk poniesie kilka miesiecy. Pasiak, to chusta w pasy o tyle dobra, ze rozni sie kolorami na krawedziach, co ulatwia wiazanie na poczatku, bo wiesz od razu, czy Ci sie gdzies nie przekrecila. Splot skosno-krzyzowy tez jest podobno najlepszy na poczatek, poniesie calkiem sporo, ale sa tez inne, ktore na poczatku beda trudniejsze w obsludze, ale dluzej posluza. Chusty masz bawelniane 100% lub z domieszkami: lnu, konopi, jedwabiu, bambusa. Te z domieszka sa twardsze, ale znow dluzej posluza. Jesli kupisz dobra chuste, to jak bedziesz chciala nowa, to pierwsza sprzedaz - uzywane nie traca nic na wartosci a sa chetnie kupowane wlasnie przez to, ze sa juz zlamane. Zlamana znaczy tyle, co miekka, plastyczna, taka ktora byla juz uzywana. Sposobow jest wiele, pranie, prasowanie, robienie warkoczy, hamaka i oczywiscie noszenie dziecka. Ja swoja uzywam jeszcze jako wkladki miedzy nogi do spania czy podczas siedzenia jako podporki pod krzyz. Po kilku miesiacach zrobila sie mieciutka i tylko czeka na wklad

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Ale mowimy o kapieli tylko. Dziecko nie ma jeszcze wyrobionej termoregulacji i to dlatego.
Dzięki, poczytam na tej stronie o której pisalyscie.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-06-26, 12:09   #575
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Może do kąpieli. Zamierzam się nie spinac i trzymać dziecko w takiej temperaturze jaka będzie w domu i nie będę latać z termometrem ze jest 2 stopnie za mało.

Dzięki, poczytam na tej stronie o której pisalyscie.

Tak ja mowilam o temperaturze pomieszczenia do mycia.
Stary 2015-06-26, 12:09   #576
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Hej mam świetny humorem bo kupilam fure dla Kajetana.wózek memo fyn z limitowanej edycji kupiony 10.08.2014 więc gwarancją spoko.
Widzę, że u nas na wątku jedo jest popularny

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dlatego ja jestem uparciuch i jak mi ktoś coś wpiera, to się jeszcze bardziej zacinam i daję radę po swojemu.
Od mamy ciągle słyszę o kp, i że na bank będę z Małą spać, bo ona spała z moim bratem (mało istotne, że nie zmieścilibyśmy się we trójkę na łóżku), nie będę mieć czasu na internet i całą zimę przesiedzę w domu. Wiele rzeczy nam zabraniała kupować (monitor oddechu to głupota, wózek i fotelik można od kogoś pożyczyć (crash testy nie są ważne, kiedyś nie było fotelików przecież), butelka mi niepotrzebna bo zmienię zdanie i będę kp (nagle przestanie mnie to odrzucać...), łóżeczko oni mają (nieważne, że popsute), komoda nam niepotrzebna)... W ogóle zauważyłam, że sporo osób już wie, jak to będzie u nas, na co będzie czas, jacy będziemy itp. Samych jasnowidzów znam normalnie.
Jakbym tak wszystkiego miała słuchać i wszystko brać do siebie, to bym p***lca dostała. Mam swój instynkt jakiś tam i krzywdy dziecku nie zrobię, można się zasugerować innymi ale zasugerować a nie ślepo za tym podążać
Ostatnio moja babcia mówiła mi, że teraz będę mieć rok wycięty z życia tylko dom i dziecko Jak jej zaczęłam mówić, że mam kumpele, z którymi się regularnie spotykam w zasadzie od urodzenia ich dzieci to nie mogła uwierzyć jak to

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Jejuu ale jestem zła;( zaktualizowałam sobie oprogramowanie w smartfonie na nowego Lollipopa i teraz tel nie łączy mi się z wifi w domu tragedia, przywróciłam już ustawienia fabryczne na kom ale nie działa dalej... a tak mogłam być wiecej na wizażu, bo komputer nie jest u mnie non stop włączony. Chyba sie załamię, ani poczty sprawdzić, ani nic na telefonie, masakra, już chyba nigdy nie zaktualizuje systemu...
Mój TŻ sobie zaktualizował i strasznie się na niego wkurza. Wprawdzie wi-fi mu działa, ale jest wolny, zacina się itp.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 12:17   #577
fatal21
Wtajemniczenie

Jedo ogólnie wszędzie króluje.tzn gdzie nie spojrzenie tam ten wózek.ale mnie się podoba.teraz szukam fotelik recaro z adapterami.może wpadnie Wam w oko gdzieś lub ktoś znajomy będzie sprzedawal
Stary 2015-06-26, 12:30   #578
didi9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość
Ja biorę tardyferon (ten z kwasem foliowym), już kolejne opakowanie. Nie mam żadnych problemów z tolerancją. Nie wiem, czy to kwestia mojego organizmu, czy sposobu podawania - jedną tabletkę na czczo popijam szklanką wody.

Brałam przez m-c, morfologię robiłam jakiś tydzień później (przez ten tydzień nie brałam). Hemoglobina wyszła mi w normie, ale w dolnych granicach. Mimo wszystko mam brać dalej (bo to już III trymestr itd.), ale mogę co drugi dzień.

Jest ponoć (ale nie pamiętam niestety nazwy), jakiś naturalny preparat żelazowy do picia, ponoć osoby, które mają problem z tabletkami, bardzo dobrze go tolerują. Ponoć m.in. na bazie pietruszki.

Właśnie, może natka pietruszki? Może pij codziennie koktajl z całego pęczka (jak zblendujesz z jakimś owocem, to nawet nie jest złe), tam jest b. dużo żelaza.

Buraki też są OK. Tylko ponoć nie można soków niepasteryzowanych w ciąży, więc jednodniowe by Ci odpadały. Chyba, że sama byś je robiła.
Dzięki Powiem mojej gin, że nie za bardzo mi ten tardyferon podchodzi na wizycie, zresztą może sie okaże po badaniach kolejnych, że już nie musze tego brac, ehhh zobaczymy... Buraczki staram sie jeść, ale brak mi na nie pomysłów: robiłam botwinkową i carpaccio, poza tym nie wiem jak je przyrządzać Ja soki takie świeże piję często nap takie z rossmanna, nie wolno serio? Jeden nawet wcisnęłam w siebie buraczkowo-jabłkowy ale był ohydny, jakoś ziemią zalatywał Ale spróbuję jakis koktajl z natki
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 12:42   #579
bianeczkaa
Zakorzenienie

Hej jakis bol mi wlazl w bok jakby kolka. Jezu ledwo moge sie ruszyc. Tz mnie z samego rana tak wq ze sie poplakalam. I wzial i sobie pojechal do roboty rzucajac 'narazie'. I przez co? Bo wsadzil gdzies jakas siatke z punktami. Chowal sobie w jakiejs reklamowce w garderobie na lodowce! ☠☠☠☠a pare lat tam nje zagladalam ale nie! To ja na pewno wywalilam! ☠☠☠☠a jakby szafek nie bylo albo komody na papierkowe sprawy. Takie debilne nalogi chowania czegokolwiek po mieszkaniu.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 12:54   #580
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Na szybko melduję: waga 1400 , maleństwo wredne po mamie i pokazuje wszystko co trzeba nie wtedy gdy się szuka. Synio jak nic . Już prawidłowe ułożenie, ale szyjka się skróciła :/. Odezwę się jak wrócę do domu.
Stary 2015-06-26, 13:00   #581
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Na szybko melduję: waga 1400 , maleństwo wredne po mamie i pokazuje wszystko co trzeba nie wtedy gdy się szuka. Synio jak nic . Już prawidłowe ułożenie, ale szyjka się skróciła :/. Odezwę się jak wrócę do domu.
gratulacje Już spory bąbelek

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-26, 13:21   #582
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Hej jakis bol mi wlazl w bok jakby kolka. Jezu ledwo moge sie ruszyc. Tz mnie z samego rana tak wq ze sie poplakalam. I wzial i sobie pojechal do roboty rzucajac 'narazie'. I przez co? Bo wsadzil gdzies jakas siatke z punktami. Chowal sobie w jakiejs reklamowce w garderobie na lodowce! ☠☠☠☠a pare lat tam nje zagladalam ale nie! To ja na pewno wywalilam! ☠☠☠☠a jakby szafek nie bylo albo komody na papierkowe sprawy. Takie debilne nalogi chowania czegokolwiek po mieszkaniu.
No najgorsze to takie kłótnie o pierduly. Człowiek nawet nie wie jak na to reagować. A ta kolka to gdzie?
Żeby to jakie nerki nie byly

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
No to spory to musisz się oszczędzać bardzo z tą szyjka. Ale pesara nie musisz jeszcze?
Stary 2015-06-26, 13:45   #583
petel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Z drugiej strony bez sensu co miesiąc płacić komuś wynajem, skoro można tę kwotę przeznaczyć na ratę kredytu. A jednak po tych 20-30 latach masz swoje i możesz przepisać je dzieciom itp.
No jasne, że tak. Ale dobrze byłoby mieć wybór. Teraz w zasadzie go nie masz i bierzesz kredyt (zakładając, że masz zdolność w ogóle). Tylko trudno mi się zgodzić z przekonaniem, że jak wiążesz się kredytem na lat kilkadziesiąt, to mieszkanie jest tak bardzo "twoje".

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Tu jest o tyle dobrze, ze wynajmujesz od firmy a nie osob prywatnych, tylko, ze to znow znaczaco winduje koszta. No i nie mamy prawa nic zrobic w mieszkaniu: miec pupila czy wbic gwodz w sciane
No i dlatego sensowne byłyby jakieś odgórne regulacje. Jeśli dobrze pamiętam, to w Berlinie niedawno weszły w życie regulacje zabraniające podnoszenia stawek więcej niż 10% niż średnia.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Ja soki takie świeże piję często nap takie z rossmanna, nie wolno serio? Jeden nawet wcisnęłam w siebie buraczkowo-jabłkowy ale był ohydny, jakoś ziemią zalatywał Ale spróbuję jakis koktajl z natki
W rossmanie chyba nawet nie ma niepasteryzowanych, jeśli dobrze kojarzę?
Nie pamiętam gdzie, ale gdzieś czytałam, że powinno się unikać. Chyba z powodu zagrożenia toksoplazmozą, bo nie masz gwarancji, czy warzywa i owoce były porządnie umyte. Jak są pasteryzowane, to nie ma ryzyka. (Zresztą nie wiem, może jednak chodziło o salmonellę... Pamiętam, że źródło było wiarygodne no i z bólem serca odpuściłam sobie marchewkowe jednodniówki. Ale to chyba takie trochę dmuchanie na zimno).

Tak, sok z buraków jest przeohydny
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 13:45   #584
ridja devojka
Zakorzenienie

Naczytałam się o zmianach w ciele po ciąży i mi się normalnie odechciało...

Stary 2015-06-26, 13:55   #585
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Oglądalyscie w Pytanie na śniadanie o szumiacych misiach? ja mam dzisiaj dostać paczkę ze swoim, to mogę dać recenzje co do wykonania itp. jak ktoś rozważa kupno
I dopiero teraz zobaczyłam, że wczoraj w Pnś był znów mój doktorek, śmiesznie oglądać kogoś kogo się zna w tv :-D
Mnie interesuje szumis, ale one sa tak strasznie drogie ze kupie dopiero jak zajdzie potrzeba... Ile kosztował Twoj?

Cytat:
Woow jaki duży chlopak!

Kurcze jednak to przywrocenie ustawien fabrycznych zadzialalo, działa mi wifi w telefonie! Tylko usunely mi sie wszystkie notatki w kalendarzu, a mialam tam wszystko, urodziny, wizyty u lekarza, no kiepsko ;( nawet nie pamiętam kiedy mam gina:/...
Stary 2015-06-26, 14:00   #586
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość
Rozwiązaniem byłyby sensowne regulacje dotyczące wynajmu lub system mieszkań wynajmowanych przez państwo.
Jest już w Polsce system mieszkań "państwowych" pod wynajem. BGK się tym zajmuje. Nie jest taniej niż na rynku ale tak jak mówisz jest gwarancja ceny i uczciwe warunki.
Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
I nie zgodze sie z tym, ze juz do konca zycia musza tam mieszkac. Otoz nie musza. Beda chcieli sie przeprowadzic to zawsze moga sprzedac ( bank nie robizadnych problemow). I znow wziac kredyt na zakup nowego mieszkania.
Spróbuj w PL sprzedać mieszkanie z kredytem. Nasi szwagrowie sprzedają piąty rok. Więc jeśli nie wzięłaś jakiegoś mega małego kredytu jeszcze jak były niskie ceny na rynku to jesteś uwiązana czy tego chcesz czy nie.
Stary 2015-06-26, 14:03   #587
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
No najgorsze to takie kłótnie o pierduly. Człowiek nawet nie wie jak na to reagować. A ta kolka to gdzie?
Żeby to jakie nerki nie byly

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

No to spory to musisz się oszczędzać bardzo z tą szyjka. Ale pesara nie musisz jeszcze?
tak po boku ale już przeszło

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-26, 14:06   #588
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:

No kobieta sporo musi znieść i poswiecic ale dla dzidzi warto oby tylko w przyszłości to docenilo
Stary 2015-06-26, 14:09   #589
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Jakie np? Bo ja jakos specjalnie nie odczulam tego po pierwszym porodzie
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 14:11   #590
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ana0611 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku i w 31tc !

Melduje, że u nas jest w miarę ok ... ciągłe mdłości, torsje, b. niskie ciśnienie, od czasu do czasu skurcze dolnej części brzucha i jeszcze mam objawy zespołu cieśni nadgarstka . Na dodatek kupa stresów przez podział spadku po tacie ale na szczęście mam wspaniałego Tż'ta który jak tylko może to chroni mnie przed jakimiś kłótniami/prowokacjami ze strony pierwszej rodziny taty....

Z dobrych wieści to w poniedziałek idziemy zobaczyć co u naszego krecika (mam nadzieje, że nic mu nie odpadnie ) a wyprawkę mamy skompletowaną w 90% (brakuje tylko jakiś dupereli typu wkładki laktacyjne).

Jak tylko wszystko się uspokoi to postaram się Was dogonić

p.s. w załączniku mój balonik z wczoraj
No stresy ci teraz nie potrzebne, dobrze ze Tż cie wspiera.
ale masz mały brzunio, ja jestem 2 tyg przed toba i mam jakbym rodzic miała zaraz
Stary 2015-06-26, 14:14   #591
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie np? Bo ja jakos specjalnie nie odczulam tego po pierwszym porodzie
Rozstępy zwisajace piersi i brzuch rozciągnięta skóra wielkie stopy brak libido wypadające wlosy itp itd
Byłaś tydzień po porodzie taka piękna jak przed ciążą? Chcesz powiedzieć ze NIC się nie zmieniło? Na pewno może być i tak ale jednak wiele kobiet widzi w swoim ciele ogromne zmiany...

Stary 2015-06-26, 14:16   #592
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Fajnie jest miec swoj dom trawka grill latem itp. My mamy mieszkanie wl. Sa dni ze chciałoby sie wyprowadzic z bloku bo albo miejsca brak na parkingu albo ktos ci auto obstuka drzwiami albo te zasrane gołębie zycie zatruwaja, ale z drugiej strony jak pomysle brac kredyty na 30lat potem sobie żałować na wszystko, do tego ile przy dzialce i domie jest obowiazkow dodatkowych... to jakos mi przechodzi chęć budowania, moze kiedys...
Ale macie coś swojego, to czy to dom, czy mieszkanie, to drugorzędna sprawa, bo każdy lubi co innego
Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Mysza mi się wydaje że jak już się ma swoje rodziny to przyjaciółki już nie są takie ważne. Fajnie mieć z kim pogadać ale ja chętniej teraz wolę pogadać z siostrami czy bratowymi.
Siostry nie mam, bratowej oficjalnie też nie, a szwagierki... Jedna fajna ale za młoda, żeby sobie tak usiąść i pogadać, 17 lat ma, ale tylko z tą mam fajny kontakt. Ze starszą szwagierką można pogadać tylko o jej córce plus słuchać jej narzekania, gdzie jest w sytuacji, w której wstyd jest narzekać. Także nie zawsze idą w odstawkę koleżanki. Ja zauważyłam, że zawsze mam czas się spotkać, ale jestem zależna od tego, czy jakaś moja koleżanka ma akurat czas. Więc spotykam się z którąś raz na msc. Tż mi musi robić za kumpelę.

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Nawet nie wiedziałam, że jest taki Jakoś w drogerii nigdy nie widziałam bezzapachowego, muszę się rozejrzeć albo na necie poszukać. Albo znaleźć coś fajniejszego
Współczuję pogody, fajnie że dobrze to znosisz przynajmniej I rzeczywiście wolę już nasze lato, skoro u was tak wilgotno, że aż trzeba walczyć z pleśnią w domu.

Dokładnie Poza tym to też czasem nie chodzi tylko o takie gadanie "zobaczysz jak będzie", ale o to, że potem jak powiesz, że np nie kąpiesz dziecka codziennie to widzisz czyjś pobłażliwy uśmiech i słyszysz tekst "ja kąpię codzienne, bo dziecko się poci i ulewa, i trzeba dbać o rutynę". I ręce opadają czasem na takich ludzi, co pozjadali wszystkie rozumy i to jak oni postępują jest najlepsze. Albo jak powiesz, że Twoje dziecko nie przesypia nocy w jakimś tam wieku i słynne "a moje to już od dawna przesypia całe noce, zrób jak ja to będzie Ci spało", jakby to była czyjaś wina, że dziecko należy do tych mniej śpiących czy bardziej wrażliwych.
Moja córka, mimo 3 lat, ciągle się budzi jak ma za dużo wrażeń w ciągu dnia, przeżywa je w nocy (nawet te pozytywne) i często popłakuje, od zawsze tak miała. I już tyle rad słyszałam co zrobić, żeby jednak spała całe noce, że głowa mała
I jakieś głupie teksty w stylu "a my to byliśmy konsekwentni i teraz nam śpi całą noc" bla bla bla.
Fajnie, że ktoś próbuje jakoś doradzić, bo czasem można skorzystać, ale też mnie wkurza, jak ktoś nie znając mojego dziecka i mnie, nawija mi dlaczego postępuję źle, bo robię tak i tak.

U mnie sporo znajomych ma własne mieszkania czy są w trakcie budowy domu. Często pomagają im w tym rodzicie (np będąc współkredytobiorcami), czasem są to mieszkania odziedziczone po rodzinie, ale generalnie duża część znajomych jest już na swoim.
Nam też się to marzy, moooże kiedyś

Haha, u mnie to samo! Koedukacja pełną gębą

U mnie to było lato, więc zupełnie ten problem nie istniał Ale teraz, we wrześniu, bywa u nas chłodno w łazience, bo to taki sezon przejściowy zazwyczaj, gdzie już bywa zimno, ale jeszcze się nie grzeje. Raczej nie będę dogrzewać, nawet nie mam jakiejś farelki czy czegoś w tym stylu. Otulę ręcznikiem i migiem ubiorę, nie będzie leżenia na golasa po kąpieli najwyżej

To musiało świetnie wyglądać Trzeba było go zabrać na spacer, haha
Znajomi teraz szukają banku i najlepszej oferty, chcą wziąć 150 tys i mają mieć do oddania zazwyczaj ok 350 tys... Masakra.
Ja będę włączać farelkę do kąpieli. Mi jest zimno jak wyjdę spod prysznica, to dziecku cieplej nie będzie. Ale to tylko na czas kąpieli.

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Ja właśnie mam ten z kwasem foliowym i nie wiem coś m nie gra... Poza tym właśnie czytam, że dla kobiet w ciąży norma dla hemoglobiny to 11-14, a ja mam 11,2 i mcv na poziomie 93 W sumie nie wiem czemu mi dała te leki tak od razu... Bo chyba nie jest ze mną tak źle : Nie wiedziałam o mleku i co dzień rano płatki owsiane z orzechami i suszonymi owocami na mleku sobie serwuję, potem inkę z mlekiem, a na koniec wlaśnie kakao A można w ciąży salami jeść? Podobno żółtko jaja też ma dużo żelaza....
Ja wyniki mam super pierwszy raz od 5 lat i kazała mi brać Biofer Salami to tylko takie niesurowe można.
Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Dobrze, że chociaż te slipy zakłada
Dziadek męża z kolei zawsze chodzi ubrany w garnitur Kiedy się do niego nie pojedzie, nawet bez zapowiedzi, on zawsze w spodniach od garnituru, koszuli i kamizelce. Nigdy jeszcze nie widziałam go w czymś innym, nawet w największe upały, no poza pobytem w szpitalu.
Odnośnie chodzenia w negliżu Mój ojciec ostatnio w upał robił coś koło domu w samych spodenkach dżinsowych, tshirt zdjął. I Młoda jak go zobaczyła to na całe osiedle "haha, a dziadzio jest na golasa! ubieraj się szybko Ty golasie mały!".
Myślałam, że padnę ze śmiechu jak zobaczyłam jak przechodnie nam zaglądają w poszukiwaniu golasa
Mój dziadek też zawsze koszula i spodnie od garnituru, nawet w pole ma robocze takie. Nie ma innych spodni i zawsze koszula.
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Akurat w PL jest bardzo duży odsetek mieszkań własnościowych bo to taki spad po PRL że musisz mieszkać na swoim za wszelką cenę. W zachodniej Europie i USA jest znaczna przewaga wynajmu bo ludzie nie chcą się wiązać z jednym miejscem, dopiero na emeryturę osiadają ewentualnie. Mogę ci statystyki znaleźć.
Co do znajomych to nasi wszyscy znajomi i członkowie rodziny mieszkają na swoim i mam wiercą dziury w brzuchu ze my też musimy. Stać nas na kredyt i raz w tygodniu dzwonią banki z ofertami ale my po prostu jeszcze nie znaleźliśmy naszego miejsca na świecie i tyle. Bez przekonania nie kupię byle czego.

Ufff co za ulga!

Ja kupuję katarek bo już od paru znajomych słyszałam że po fridzie trzeba mieć szczęście żeby samemu nie skończyć z katarem albo bólem gardła. Tam są filtry ale nie oszukujmy się, wirusy przechodzą bez problemu.
Po co mi dane, skoro ja takich osób nie znam po prostu a nas stać na wynajem, ale na kredyt już nie. Dla mnie to nie to samo, bo za mieszkanie jak płacę 1300-1400, to gdzie ja taką ratę znajdę (i w tym już czynsz i rachunki?) Nigdzie no i tż jeszcze zdolności kredytowej nie ma. Zresztą my tacy...niemiastowi

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Widzę, że u nas na wątku jedo jest popularny

Ostatnio moja babcia mówiła mi, że teraz będę mieć rok wycięty z życia tylko dom i dziecko Jak jej zaczęłam mówić, że mam kumpele, z którymi się regularnie spotykam w zasadzie od urodzenia ich dzieci to nie mogła uwierzyć jak to

Mój TŻ sobie zaktualizował i strasznie się na niego wkurza. Wprawdzie wi-fi mu działa, ale jest wolny, zacina się itp.
Taaa oczywiście, tylko karmienie, usypianie, spacery, pranie i gotowanie. Nawet głowy nie umyjesz

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 14:20   #593
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
super,gratki

Wczoraj wieczorem moje dziecię poczułam dosłownie wszędzie na raz-nie wiem co ona tam robi.Brzuch mi się wyginał we wszystkie strony na raz i podskakiwałam razem z nią. Jakieś szatańskie opętanie,mówię wam

pomierzyłam sie z ciekawości
bebzun 102 cm (ale obniżony już i Młodą nisko czuje,nie wiem czy to normalne TERAZ JUŻ)
doopa (biodra) 102 cm ( w życiu tyle nie miałąm,choć tego jakimś cudem nie widać i łażę w swoich normalnych portkach
na wagę nie wlize bo się boję

ile macie cm aktualnie w brzuchach i biodrach? ;>
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 14:20   #594
ridja devojka
Zakorzenienie

Rata 1300-1400? To jaki to kredyt tzn na jaka kwote?
My dwa lata płacilismy po 1200 za auto... ale to było na krótko wiec rata wysoka.

Stary 2015-06-26, 14:21   #595
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Jest już w Polsce system mieszkań "państwowych" pod wynajem. BGK się tym zajmuje. Nie jest taniej niż na rynku ale tak jak mówisz jest gwarancja ceny i uczciwe warunki.

Spróbuj w PL sprzedać mieszkanie z kredytem. Nasi szwagrowie sprzedają piąty rok. Więc jeśli nie wzięłaś jakiegoś mega małego kredytu jeszcze jak były niskie ceny na rynku to jesteś uwiązana czy tego chcesz czy nie.
Zwróć uwagę na to, że wyciagnełaś to z kontekstu. Pisałaś o hamercyce i innych krajach zachodnich, więc Ci napisałam z punktu widzenia jednego z nich.

A Polska? Kogo "stać" na kredyt?
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 14:22   #596
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Rozstępy zwisajace piersi i brzuch rozciągnięta skóra wielkie stopy brak libido wypadające wlosy itp itd
Byłaś tydzień po porodzie taka piękna jak przed ciążą? Chcesz powiedzieć ze NIC się nie zmieniło? Na pewno może być i tak ale jednak wiele kobiet widzi w swoim ciele ogromne zmiany...

mi wystarczy już teraz świadomość,ze mięśnie mi poleciały,ż emoje ciało przez to nie jest już jędrne. ogólnie co raz bardziej czuję się flakiem,galaretką agrestową...budyniem śmietankowym drżącym z zimna
I nie wierzę żadnej kobicie-chyba że to celebrytka,którą stać na pana dr Szczyta-że ciało po ciąży i po porodzie nic się nie zmienia.

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-06-26 o 14:24
Stary 2015-06-26, 14:24   #597
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
super,gratki

Wczoraj wieczorem moje dziecię poczułam dosłownie wszędzie na raz-nie wiem co ona tam robi.Brzuch mi się wyginał we wszystkie strony na raz i podskakiwałam razem z nią. Jakieś szatańskie opętanie,mówię wam

bebzun 102 cm (ale obniżony już i Młodą nisko czuje,nie wiem czy to normalne TERAZ JUŻ)
doopa (biodra) 102 cm ( w życiu tyle nie miałąm,choć tego jakimś cudem nie widać i łażę w swoich normalnych portkach

Brzuch mam 94 a biodra 90-91.
To w ogóle możliwe?

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Rata 1300-1400? To jaki to kredyt tzn na jaka kwote?
My dwa lata płacilismy po 1200 za auto... ale to było na krótko wiec rata wysoka.

Ale ja nie mam kredytu tylko się zastanawiam, kto by mi udzielił z taką ratą, żeby 1300-1400 zł obejmowało ratę z odsetkami, czynsz i rachunki

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 14:25   #598
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Zwróć uwagę na to, że wyciagnełaś to z kontekstu. Pisałaś o hamercyce i innych krajach zachodnich, więc Ci napisałam z punktu widzenia jednego z nich.

A Polska? Kogo "stać" na kredyt?
nas by nie było stać na kredyt gdyby nie fakt,że na wkład własny dała nam teściowa.
Stary 2015-06-26, 14:25   #599
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Ok, rozstepy pojawily sie pod koniec ciazy no i sie z nimi pogodzilam. Piersi byly takie same jak zawsze, brzuch powiekszony, ale chyba nikt nie oczekuje, ze od razu wroci do poprzedniego rozmiaru, skory szczegolnie rozciagnietej nie mialam, stopy caly czas takie same, wlosy nie wypadaly, ale tez w ciazy nie byly piekne jak wszyscy mowili. A libido mialam bardzo wysokie, konca pologu doczekac sie nie moglam. Czulam sie nie pieknie, ale tak kobieco jak nigdy dotad. Odpoczynek, relaks, pozytywne wspomnienie porodu, wsparcie partnera i kp i naprawde czulamsie swietnie w moim niedoskonalym ciele. A wszystko z czasemwroci do normy, nie martw sie na zapas
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 14:27   #600
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
super,gratki

b
Brzuch 111 biodra 109 jestem lepsza hajaja

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości