|
|
#541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
Jesli chesz jedna to musi to byc tkana. Elastyk poniesie kilka miesiecy. Pasiak, to chusta w pasy o tyle dobra, ze rozni sie kolorami na krawedziach, co ulatwia wiazanie na poczatku, bo wiesz od razu, czy Ci sie gdzies nie przekrecila. Splot skosno-krzyzowy tez jest podobno najlepszy na poczatek, poniesie calkiem sporo, ale sa tez inne, ktore na poczatku beda trudniejsze w obsludze, ale dluzej posluza. Chusty masz bawelniane 100% lub z domieszkami: lnu, konopi, jedwabiu, bambusa. Te z domieszka sa twardsze, ale znow dluzej posluza. Jesli kupisz dobra chuste, to jak bedziesz chciala nowa, to pierwsza sprzedaz - uzywane nie traca nic na wartosci a sa chetnie kupowane wlasnie przez to, ze sa juz zlamane. Zlamana znaczy tyle, co miekka, plastyczna, taka ktora byla juz uzywana. Sposobow jest wiele, pranie, prasowanie, robienie warkoczy, hamaka i oczywiscie noszenie dziecka. Ja swoja uzywam jeszcze jako wkladki miedzy nogi do spania czy podczas siedzenia jako podporki pod krzyz. Po kilku miesiacach zrobila sie mieciutka i tylko czeka na wklad ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Ale mowimy o kapieli tylko. Dziecko nie ma jeszcze wyrobionej termoregulacji i to dlatego. |
||
|
|
|
#542 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziadek męża z kolei zawsze chodzi ubrany w garnitur Kiedy się do niego nie pojedzie, nawet bez zapowiedzi, on zawsze w spodniach od garnituru, koszuli i kamizelce. Nigdy jeszcze nie widziałam go w czymś innym, nawet w największe upały, no poza pobytem w szpitalu.Odnośnie chodzenia w negliżu Mój ojciec ostatnio w upał robił coś koło domu w samych spodenkach dżinsowych, tshirt zdjął. I Młoda jak go zobaczyła to na całe osiedle "haha, a dziadzio jest na golasa! ubieraj się szybko Ty golasie mały!". Myślałam, że padnę ze śmiechu jak zobaczyłam jak przechodnie nam zaglądają w poszukiwaniu golasa
|
|
|
|
|
#544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do znajomych to nasi wszyscy znajomi i członkowie rodziny mieszkają na swoim i mam wiercą dziury w brzuchu ze my też musimy. Stać nas na kredyt i raz w tygodniu dzwonią banki z ofertami ale my po prostu jeszcze nie znaleźliśmy naszego miejsca na świecie i tyle. Bez przekonania nie kupię byle czego. Cytat:
Ja kupuję katarek bo już od paru znajomych słyszałam że po fridzie trzeba mieć szczęście żeby samemu nie skończyć z katarem albo bólem gardła. Tam są filtry ale nie oszukujmy się, wirusy przechodzą bez problemu. |
||
|
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wątku i w 31tc
!Melduje, że u nas jest w miarę ok ... ciągłe mdłości, torsje, b. niskie ciśnienie, od czasu do czasu skurcze dolnej części brzucha i jeszcze mam objawy zespołu cieśni nadgarstka . Na dodatek kupa stresów przez podział spadku po tacie ale na szczęście mam wspaniałego Tż'ta który jak tylko może to chroni mnie przed jakimiś kłótniami/prowokacjami ze strony pierwszej rodziny taty....Z dobrych wieści to w poniedziałek idziemy zobaczyć co u naszego krecika (mam nadzieje, że nic mu nie odpadnie Jak tylko wszystko się uspokoi to postaram się Was dogonić ![]() p.s. w załączniku mój balonik z wczoraj
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z roslin jest slabiej przyswajany, ale mozna wspomagac przyjmujac z witamina C. A unikac wtedy wapnia, hamuje przyswajanie. Spadki sa fizjologiczne. Nie wiem, gdzie mieszkasz i czy uda Ci sie znalezc: sa takie glony - hijiki - to jest bomba zelaza, jesli udaloby Ci sie jedorwac, to niedobory Ci nie groza |
|
|
|
|
#547 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A brzuszek masz super, malutki jak na 31 tc! |
||
|
|
|
#548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znalazłam! O takie? http://www.eko-kraina.com.pl/wodoros...era-p-479.html I je można dodawać na przykład do ala dań chińskich-ryżu, makaronu? Zjadliwe to to? |
|
|
|
|
#550 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zwolnijcie z pisaniem,bo nadążyć nie można!
![]() Kilka z Was mówi,że im brzuch zmalał a ja mam wrażenie że nagle dużo urósł. Pierwszy raz miałam problem z goleniem bożeny,bo pół nie widziałam! Z dnia na dzień nagle mi ciężko i nieporęcznie z bebzunem. Jak się schylam to te kilogramowe cyce mi haczą. Mały upodobał sobie moje żebra i bolą mnie ciągle. Wczoraj jak się położyłam wieczorem wyczyniał takie harce w brzuchu,że szok. Pierwszy raz był "wszędzie". Pojechałam załatwić kilka spraw z rodzicami i miałam wrażenie,że maraton przebiegłam. Moja kondycja jest przerażająca! Wyprawki całej nie mamy, brakuje nam sporo. Wczoraj przywieźliśmy łóżeczko od znajomej,które trzeba odmalować. Czekamy na skończenie remontu- niekończącego się od lutego. Część odpuszczamy. Mam do oddania 2 kody do Biedry-info na PW. |
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to one. Przed jedzeniem trzeba je namoczyc i oplukac. Sa zjadliwe, same w sobie smaku nie maja a tylko fantazja moze Cie ograniczyc do czego je dodasz |
|
|
|
|
#552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż mi smutno - rodzice i brat z rodziną nad morzem, a ja co? Mam im kwiatki podlewać mojego smutku nie ukoiły nawet pierogi z jagodami a ja też mam kod z Biedry, jak ktoś potrzebuje!
|
|
#553 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
|
|
#554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hihi. Nie no, po prostu już mam skurcze tak jak z małą w 1 ciąży i postepowania tak samo. Wizyta co tydzień na ctg i lezec i nic nie robic i jakos odciągnąć przynajmniej do 36 tygodnia
|
|
#555 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam fride ale szwagierka ma taki do odkurzacza i chwali go bardzo, ja już nie kupowałam go bo ona mieszka nade mną i będę pozyczala przy wieksxym katarze. ale wziełam fride w razie w zeby byla
|
#556 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#557 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za porady chustowe
bardzo mi pomoglyscie poczytam o chustach po sesji i obronie i w razie pytan bede pisac bo duza wiedze macie. Ja mam do pokonania niby tylko 8 schodow, ale zawsze wygodniej w chuscie niz dzwigac.Odnosnie wyprawki mam juz wiekszosc. Kosmetyki planuje kupic pod koniec lipca, zeby byly swieze, lozeczka zamowione, ale jeszcze nie przyszly. Nie mam jeszcze przescieradelek, pewnie jeszcze cos z ubranek dokupie i w zasadzie tyle. a i termometr jeszcze. powiedzcie mi, czy do wozeczka kupuje sie materacyk? czy jest w zestawie? a moze nie trzeba? denerwuje sie sesja. mam jak najwiecej lezec, a w weekend czeka mnie tyle egzaminow ze od rana do wiczora na uczelni. i najgorzej mi sie siedzi wlasnie od razu boli kregoslup, czasem brzuch... nie wiem jak dam rade... |
|
|
|
#558 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#560 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też dporo znajomych kredyty pobralo lub rodzice dali i mają własne mieszkania czy budują domy. My za mało zarabiamy żeby kredyt nam ktoś dał więc narazie dzielimy się domem z tesciami i szwagrem. Ale każdy ma swoje puetro i tak jak w bloku prawie mieszkamy na m 3.
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- No faktycznie dobre warunki ale moze wladnie ten krotrzy termin. Moja sis ma na 35 lat wzięte 230 tys i do oddania 400 tys. Masakra
|
#561 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Brałam przez m-c, morfologię robiłam jakiś tydzień później (przez ten tydzień nie brałam). Hemoglobina wyszła mi w normie, ale w dolnych granicach. Mimo wszystko mam brać dalej (bo to już III trymestr itd.), ale mogę co drugi dzień. Jest ponoć (ale nie pamiętam niestety nazwy), jakiś naturalny preparat żelazowy do picia, ponoć osoby, które mają problem z tabletkami, bardzo dobrze go tolerują. Ponoć m.in. na bazie pietruszki. Właśnie, może natka pietruszki? Może pij codziennie koktajl z całego pęczka (jak zblendujesz z jakimś owocem, to nawet nie jest złe), tam jest b. dużo żelaza. Buraki też są OK. Tylko ponoć nie można soków niepasteryzowanych w ciąży, więc jednodniowe by Ci odpadały. Chyba, że sama byś je robiła. |
|
|
|
|
#562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja czytałam.ze temp 23-24 to do kapania taka potrzebna
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
|
|
#563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w PKO (zubr) - w moim banku. Z tym, ze wzgledu na wiek to by bylo na 23lata. Pytalismy sie jakies 4lata temu
|
|
|
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boje sie, ze jak mały sie urodzi to nie bedzie mogl przez to spac ![]() A tak poza tym to witam sie w ten pochmurny dzien
|
|
#565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W Polsce nie ma kultury wynajmowania mieszkań na dłuższy czas. Jak wynajmujesz to liczysz się z tym, że jak właścicielowi coś odbije, to zostaniesz bez dachu nad głową z dnia na dzień. Nie wspomnę już o tym, jak spora część tych mieszkań wygląda. A trudno inwestować w coś, z czym możesz się pożegnać w każdej chwili. Rozwiązaniem byłyby sensowne regulacje dotyczące wynajmu lub system mieszkań wynajmowanych przez państwo. |
|
|
|
|
#566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyklad nr. 1 - Znajomi ostatnio wzieli kredyt ( przeprowadzaja sie w lipcu). 100tys e. - co prawda mieszkanie bylo do remontu, ale w miesiac sie z tym remontem wyrobili. Koszt mieszkania wyniesie ich kolo 500e msc (excl) , gdzie na "wolnym" rynku takie mieszkanie ( 3 pokoje + salon itp) kosztuje od 800e (excl). I nie zgodze sie z tym, ze juz do konca zycia musza tam mieszkac. Otoz nie musza. Beda chcieli sie przeprowadzic to zawsze moga sprzedac ( bank nie robizadnych problemow). I znow wziac kredyt na zakup nowego mieszkania. |
|
|
|
|
#567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aha właśnie, też mam kody do biedrony. Można pisać na priv. Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-06-26 o 11:52 |
|
|
|
|
#568 |
|
Rozeznanie
|
Oglądalyscie w Pytanie na śniadanie o szumiacych misiach?
ja mam dzisiaj dostać paczkę ze swoim, to mogę dać recenzje co do wykonania itp. jak ktoś rozważa kupno I dopiero teraz zobaczyłam, że wczoraj w Pnś był znów mój doktorek, śmiesznie oglądać kogoś kogo się zna w tv :-D
|
|
#569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak sie postarasz, to bedziesz miec w koncu to mieszkanie na wlasnosc i to szybciej niz przecietny Japonczyk. A tu co, musisz pracowac, zeby byle co wynajac a nie ma nawet opcji odlozyc na wklad wlasny. Tu jest o tyle dobrze, ze wynajmujesz od firmy a nie osob prywatnych, tylko, ze to znow znaczaco winduje koszta. No i nie mamy prawa nic zrobic w mieszkaniu: miec pupila czy wbic gwodz w sciane |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

tragedia, przywróciłam już ustawienia fabryczne na kom ale nie działa dalej... a tak mogłam być wiecej na wizażu, bo komputer nie jest u mnie non stop włączony. Chyba sie załamię, ani poczty sprawdzić, ani nic na telefonie, masakra, już chyba nigdy nie zaktualizuje systemu...
trochę uśmiechu z rana nikomu nie zaszkodzi
Kiedy się do niego nie pojedzie, nawet bez zapowiedzi, on zawsze w spodniach od garnituru, koszuli i kamizelce. Nigdy jeszcze nie widziałam go w czymś innym, nawet w największe upały, no poza pobytem w szpitalu.
Mój ojciec ostatnio w upał robił coś koło domu w samych spodenkach dżinsowych, tshirt zdjął. I Młoda jak go zobaczyła to na całe osiedle "haha, a dziadzio jest na golasa! ubieraj się szybko Ty golasie mały!".
Fakt nie jadam wołowiny, wątróbki, kaszanki bo nie znoszę, na co dzień jadam kurczaka, indyka, cielęcinę- ale drogaaaaa u nas okrutnieee 

formalnie żona swojego męża 14.07.2012