|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 - cz. IX
Mycha
Kejtice a ty juz bys chciala byc jak ksiezna Kate nie ma tak latwo :P ja jeszcze z 3 tyg i zabieram sie do cwiczen Wezcie rodzcie bo nuda na watku-my z Masija tylko narzekamy,Szuu nie chce do dr. Trabki wiec rzuccie troche swiezosci Cos nam sie mamusie malo udzielaja
|
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zrobiłam kompot z czereśni
też zapraszam!Przed wyjazdem do szpitala zjadłam całą miskę czereśni, więc powiedzenie Princesiki to prawda
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#634 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
3 dni żarłam, w sobotę nawet zwisałam z gałęzi z zrywałam do wiadra |
|
|
|
|
|
#635 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wow, kobieto Ty radziłas??? Pięknie wyglądasz Cytat:
Byłam ba ktg, tym razem żadnych skurczy nie było, gin wziął mnie jeszcze na usg, ilość wód w porządku także mogę się kulać jeszcze spokojnie.... Ehhh |
|||
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem, podczytuje ale jakos nie mam dziś weny... Byłam na zakończeniu roku w szkole w której uczę, a raczej uczyłam 2 lata temu bo moje urlopy macierzyńskie i l4 ciągną się jeden za drugim
Odciagnelam mleko, zostawilam chłopaków mamie i jechalam na całe 1.5 godziny Potem trzeba było wracać bo chłopaki zmęczone.. . Jestem tylko mega zła na TZ bo zdążył mi już wypomniec ze sobie kawkuje mimo ze to moje pierwsze wyjście bez dzieci od miesiąca Miał mi zrobić zakupy po drodze ale jak zobaczył listę to się zbuntowal... W ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Aika super Ci brzuszek zszedl ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- A w ogóle wiecie czego dziś szukałam na necie? Kawiarni dla mam z dziećmi w trójmieście W końcu jak się wszystkie rozpakuja i trochę ogarną przydałoby się zorganizować jakiś zlocik a nas sporo z tej okolicy ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- W ogole dla chcących ćwiczyć mięśnie brzucha tutaj jest napisane jak sprawdzić przerwę między miesniami i jakie ćwiczenia można wykonywać: https://parenting.pl/portal/cwiczeni...ha-po-porodzie Ja mam przerwę tak na troszkę ponad szerokosc palca więc pewnie niedługo rusze z treningami, poczekam tylko do wizyty u gina która mam w przyszłym tygodniu. Zastanawiam się czy mogę od razu robić te 10 minutowe treningi Mel B. Szuu, może podpytasz TZ jak to jest? Bo wydaje mi sie że to on jest specjalista w tym zakresie...
Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2015-06-26 o 15:17 |
|
|
|
|
#637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ala: dla Tz-ta Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#638 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Echh.. trzeba się wziąć za siebie ![]() Cytat:
![]() żeby coś ruszyło![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Właśnie tak ostatnio myślałam o tym, że ja jak wchodzę na wątek to tylko narzekam z Tobą ![]() ![]() połącz wszystko-czereśnie, olej rycynowy, seksy itp. ![]() Moja mała jest nie do ogarnięcia. 3 dni mam wyjęte z życia bo śpi tylko 2-3 h. Przychodzi dzisiejszy dzień-śpi cały czas ![]()
|
|
|
#639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jutro prawdopodobnie wychodzę ze szpitala to bym upiekla
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja krolewna dalej sie troche prezy
|
|
|
#642 |
|
Zadomowienie
|
Hejoo!
Podczytuje i podczytuje i sie zebrac nie moge zeby napisac:P Zapierdziel pełną gebą.. ale uwaga... nie przy dziecku!! a przy studiach... masakra.. jestem wykończona tą sesją.. :/ Kupiłam mleko z hippai daje małej na noc tylko i jest gitarka, po bebilonie były zaparcia a tu spoczko mała grzeczna.. odpukac zero kolek jest baaaardzo grzeczna Drze sie tylko przy myciu ale to tak jakby ją ze skóry obdzierali.. masakra... ale zwalilam wine na starego bo on jak idzie si emyc to pol godz jęczy :P pokarm mam, tylko mój głodomorro cały czas posysa że nie nadąża się produkować a jak położę ją spać o 21 i wstanie o 3 to mam wrazenie ze mi cyce rozsadzi :P ale opałaszuje i git Jutro jeszcze egz i chyba wakacje... o ile zalicze Co do lodów-jem, nic małej nie jest, jadłam też W-Zke i też nic nie było, po kalafiorze był problem mały bo chyba wzdecia miała, ale ja też mam wiec sie nie dziwie :P zjadłam ostatnio nawet Twixa i tez nic jej nie było :PWczoraj zjadłam 4 truskawki i póki co nic si enei dzieje poczekam dwa dni i kupuje wiecej ![]() problem mam tylko jeden, a mianowicie jej trądzik! masakra, nie wiem czy mam jej to czymś smarować czy poczekać? przemywam jej buzie przegotowaną wodą.. ale kupa straszna - nic to nie daje :/ |
|
|
|
|
#643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#644 |
|
Konto usunięte
|
Sylwka ja też pozamykana na 4 spusty
![]() Pszczoua dla Tż, należało Ci się wyjść z domu! ![]() Kika robiłam te ale bez kruszonki http://www.mojewypieki.com/post/muff...lowa-kruszonka Kaczuszka haha mam nadzieję, że mój Konrad będzie lubił kąpiele - ja uwielbiam, a Tż tylko jęczy i robi sto innych rzeczy zanim pójdzie pod prysznic, a potem mnie wkurza bo godzinami siedzi i leje wodę, nie wiem co on tam tak pucuje ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Ale mnie dziś baba na poczcie wkurzyła Jestem tam prawie codziennie bo wysyłam paczki (sprzedaję trochę na allegro) i każdego dnia jak mnie widzi to "ojessssu jeszcze pani chodzi w tej ciąży?! a moja synowa to taka gruba była ale chyba dzięki temu szybko urodziła. a wie pani, bo to trzeba zatrudnić męża, to szybko pani urodzi" - każdego dnia ta sama gadka, a wystarczyło raz jej powiedzieć jak zapytała że jestem w 9 miesiącu i mam za swoje
|
|
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
robię już wszystko oprócz oleju rycynowego. oleju boję się.
Nie sądziłam, że to powiem ale te wszystkie sposoby są Tylko gdybym tak robiła miesiąc, dwa miesiące temu to na bank bym urodziła. Wszyscy wtedy mówili do małej- "siedź tam w brzuszku jeszcze" itp. to się grzeczne dziecko zabarykadowało Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-06-26 o 17:00 |
|
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja Ty i Szuu to faktycznie nie do zdarcia.
moj Tz wyjechal na weekend bo ma ten kawalerski jutro a dzis i w niedziele egzaminy. No i pojechal do domu. Juz tesknie za nim bardzo i w ogole tęsknię za domem
|
|
#647 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio tez mialam taka zalamke ze ryczalam bez powodu. Z pozytywow to zapisalam dzisiaj Juniorke i siebie do przychodni a w przyszlym tygodniu bedzie wizyta patronazowa u pediatry. |
|
|
|
|
|
#649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hipp zdal egzamin po bebilonie duzo osob ma problem podobno. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pancerna macice tylko Konradek ma Cie w powazaniu i nigdzie nie chce sobie isc.
|
|
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Jak takimi smakolykami dzieci pasiecie to jak maja wyjsc
|
|
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie aż telepie przed niedzielą:/
Jutro mamy od cholery załatwień-spowiedź, ciasto do piekarni, z piekarni do lokalu, lokal ogarnąć, samochód na myjkę, tż ma czas tylko do 12 bo później musi siąść do projektu. Jeszcze do kościoła zawieźć dokumenty. A niedziela mnie przeraża bo boję się, że mała będzie płakała na mszy. Jeszcze mam nerwa jak pomyślę o teściach..wrr :rolley es: W ogóle to nie dość, że chcę żeby było po chrzcinach to chyba najbardziej mnie paraliżuje strach przed szczepieniami w poniedziałek Boję się tego jak cholera. Rozmawiałam jeszcze dziś z położną i mówiła, że ona by na moim miejscu szczepiła 6w1 (czyli skojarzone, tak?) i rotawirusy. Pneumokoki i meningokoki po pół roku. A ja się boję tego jak niczego innego
|
|
#654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
Masija nie bój się! szczep spokojnie
My szczepimy 5w1 + rota. Pneumo i meningo dopiero gdy mała będzie szła do żłobka Wróciliśmy z 4km spaceru i stopy mnie tak bolą że masakra. Nie przyzwyczajone są do dźwigania o wiele większego cielska
|
|
|
|
|
#656 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Na jaki ?
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Pszczoua jestem za zlotem w Trójmiescie
![]() ja pamiętam, że też się bałam łyknąć ten olej rycynowy, ale stwierdziłam że wypije tylko troche ( czytałam wtedy w necie że laski wypijają całą butlę w sumie nie wiem czy olej pomogł, czy już był czas ![]() U nas bez zmian, nocki ciężkie. Mały napina się, aż jest cały siny. Dostaliśmy lek na recepte debridat, zobaczymy czy coś da. Sab simplex pomaga, ale i tak są problemy z kupą. ![]() ciekawe która pierwsza urodzii
|
|
|
#659 |
|
Zadomowienie
|
Aaa a ja wyrodna matka pojechałam sobie na 2h do galerii bez dziecka!. I teraz siedze na budowie,nadal bez dziecka
(mala jest u babci z zapasem pieluch,odciagnietym mlekiem i saszetka mm w razie co). Pierwszy raz wyrwałam sie sama bez dziecka po prawie miesiacu ![]() Dziwnie mi było na początku Chciałam sobie kupić coś fajnego ale nic mi się nie podobało... Kupiłam sobie tylko pare drobiazgow w rossie i mokre chusteczki dla malej.Dobrze mi zrobiło wyjście miedzy ludzi Ale po 3.5h już mi zaczyna brakować mojej małej pryszczatej mordki Tez przemywam przegotowana woda,ale to nie pomaga. W przyszłym tyhodniu położna wraca z urlopu,może coś doradzi.
Edytowane przez Millygirl Czas edycji: 2015-06-26 o 19:28 |
|
|
|
|
#660 |
|
Zadomowienie
|
cześć! To tylko ja taka wyrodna matka, że po niecałych 2 tygodniach zostawiłam tż samego z Małym i pojechałam do galerii?
Musiałam jakieś ciuchy ogarnąć bo nie miałam w czym chodzić...Ale już na szczęście mieszczę się w rurki sprzed ciąży O dziwo po cc dosyć ładnie waga zleciała, wiadomo brzuch jeszcze nie ten, ale po 3 tyg to jestem zadowolona.U nas też zaczął się problem z bolącym brzuszkiem i kupką, dziś podaliśmy espumisan i pomogło. Oprócz tego ratujemy się Misiem szumisiem bo dziś do nas dotarł - taak prosta zabawka a jaka pomocna! Kaczuszka, chyba Ty pisałaś o płaczącej Keuszynce podczas kąpieli - u nas też był ten problem, a teraz Mały nie marudzi wcale. Po 1 było mu za zimno - teraz ja kąpię się pierwsza i łazienka się nagrzewa, a po 2 - laliśmy za mało wody do wanienki... Teraz lejemy tyle, że cały jest przykryty, tylko główka wystaje i płaczu przy kąpieli nie ma. Poza tym jest ciepłolubny - woda w wanience ma 38-39 stopni. I u nas też pojawiła się wysypka, a taką czyściutką buzię miał Nie wiem tylko, czy to potówki (choć wydaje mi się, że go nie przegrzewam) czy może trądzik niemowlęcy. Jak jest spokojny, śpi to znika, a jak się denerwuje, płacze to bardzo mocno się pokazują te krostki. Położna kazała mi to przemywać delikatnie octaniseptem i przegotowaną wodą.Ale ten czas leci, jutro już 3 tygodnie Szymka na świecie Trzymam kciuki za ostatnie rodzące, aby szyb ko i sprawnie poszło i żebyście się wyrobiły jeszcze w czerwcu!
Edytowane przez iLoNuS_ktl Czas edycji: 2015-06-26 o 19:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

też zapraszam!
3 dni żarłam, w sobotę nawet zwisałam z gałęzi z zrywałam do wiadra 
Czasami gadam tu sama do siebie 
z chęcią