Czerwcowe Mamusie 2015 - cz. IX - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-26, 14:45   #631
Cos_
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 - cz. IX

Mycha
Kejtice a ty juz bys chciala byc jak ksiezna Kate nie ma tak latwo :P ja jeszcze z 3 tyg i zabieram sie do cwiczen
Wezcie rodzcie bo nuda na watku-my z Masija tylko narzekamy,Szuu nie chce do dr. Trabki wiec rzuccie troche swiezosci
Cos nam sie mamusie malo udzielaja
Stary 2015-06-26, 14:47   #632
kejtiCe
Zakorzenienie

A ja zrobiłam kompot z czereśni też zapraszam!

Przed wyjazdem do szpitala zjadłam całą miskę czereśni, więc powiedzenie Princesiki to prawda czereśni jedzenie = szybkie rodzenie!
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 14:50   #633
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

Przed wyjazdem do szpitala zjadłam całą miskę czereśni, więc powiedzenie Princesiki to prawda czereśni jedzenie = szybkie rodzenie!
codziennie po kolacji zjadam miskę czeresni i nic
mehja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 14:50   #634
201710041131
Konto usunięte

Cytat:

Na mnie to też nie zadziałało 3 dni żarłam, w sobotę nawet zwisałam z gałęzi z zrywałam do wiadra I mam pancerną macicę!
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 15:01   #635
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Masija, Kejti dajcie sobie jeszcze czas

Domincia przecież prawie nic nikt nie pisze Czasami gadam tu sama do siebie

Siacha niezle

Wpadacie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ooo mamaaa mijaaa, wpadam!!!

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Aż muszę sie Wam pochwalić moim brzuchem. Nie spodziewałam sie takich efektów tydzień po porodzie. Dziś ubrałam moje rurki i sie zamieściłam
Położna zaleciła ze jak chodzimy na spacery to żebym ja pchała wózek, ze to wyrabia mięśnie brzucha i to rzeczywiście działa bo dziś rano miałam lekkie zakwasy mięśni brzucha. Jak wrócę do biegania i ćwiczeń to bedzie super.

Szuuu to ja chętnie wpadnę

Wow, kobieto Ty radziłas??? Pięknie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
z chęcią

Super

U mnie 2 cm rozwarcia, ale główka nadal się odpycha. Zrobiła mi ten masaż. Teraz wszystko mnie boli, dodatkowo plamie.
Stwierdziła, że bardzo uparte to moje dziecko.
Położna powiedziała, żebym teraz poszła na to święto miasta najadła się chleba ze smalcem i popiła pepsi
Jak nic nie ruszy to we wtorek na ktg a 3 lipca do szpitala na test oxy.
Usg mi nie robiła i ja też nie upomniałam.
Dzisiaj też musi być i nie ma, że boli

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
U Ciebie chociaż jakieś rozwarcie... U mnie nic

Byłam ba ktg, tym razem żadnych skurczy nie było, gin wziął mnie jeszcze na usg, ilość wód w porządku także mogę się kulać jeszcze spokojnie.... Ehhh
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 15:16   #636
pszczoua
Zakorzenienie

Ja jestem, podczytuje ale jakos nie mam dziś weny... Byłam na zakończeniu roku w szkole w której uczę, a raczej uczyłam 2 lata temu bo moje urlopy macierzyńskie i l4 ciągną się jeden za drugim Odciagnelam mleko, zostawilam chłopaków mamie i jechalam na całe 1.5 godziny Potem trzeba było wracać bo chłopaki zmęczone.. . Jestem tylko mega zła na TZ bo zdążył mi już wypomniec ze sobie kawkuje mimo ze to moje pierwsze wyjście bez dzieci od miesiąca Miał mi zrobić zakupy po drodze ale jak zobaczył listę to się zbuntowal... W go mam, podrzuce T Tymka po karmieniu i poradzimy sobie sami z Julkiem. Ja rozumiem ze też jest przemeczony bo ciagnie pracę, budowę i dodatkowe projekty przez co pracuje jakieś 14 godzin dziennie ale mógł się ugryzc w język

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Aika super Ci brzuszek zszedl Ja teraz tylko czekam aż będę mogła robić brzuszki cobym mogla latem bez skrupulow wbić się w strój dwuczesciowy

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

A w ogóle wiecie czego dziś szukałam na necie? Kawiarni dla mam z dziećmi w trójmieście W końcu jak się wszystkie rozpakuja i trochę ogarną przydałoby się zorganizować jakiś zlocik a nas sporo z tej okolicy

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

W ogole dla chcących ćwiczyć mięśnie brzucha tutaj jest napisane jak sprawdzić przerwę między miesniami i jakie ćwiczenia można wykonywać:

https://parenting.pl/portal/cwiczeni...ha-po-porodzie

Ja mam przerwę tak na troszkę ponad szerokosc palca więc pewnie niedługo rusze z treningami, poczekam tylko do wizyty u gina która mam w przyszłym tygodniu. Zastanawiam się czy mogę od razu robić te 10 minutowe treningi Mel B. Szuu, może podpytasz TZ jak to jest? Bo wydaje mi sie że to on jest specjalista w tym zakresie...

Edytowane przez pszczoua
Czas edycji: 2015-06-26 o 15:17
pszczoua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 15:17   #637
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

ty to jesteś świeżutko po porodzie więc na razie nie oczekuj spektakularnych efektów!

ważne że już w domku jesteście i że chrzciny się udadzą tak jak planowałaś

ja chętnie! ale piękne

a można wiedziec ile przytyłaś w ciąży?

jak masz rozwarcie i plamienie to na pewno coś ruszy
a chleb ze smalcem takie cuda działa? to może i ja się najem? coca-colę mam w domu, moze być?
No właśnie nie wiem. Na mnie jedzenie nie działa, więc jedynie dla własnej przyjemności pójdę.
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja jestem, podczytuje ale jakos nie mam dziś weny... Byłam na zakończeniu roku w szkole w której uczę, a raczej uczyłam 2 lata temu bo moje urlopy macierzyńskie i l4 ciągną się jeden za drugim Odciagnelam mleko, zostawilam chłopaków mamie i jechalam na całe 1.5 godziny Potem trzeba było wracać bo chłopaki zmęczone.. . Jestem tylko mega zła na TZ bo zdążył mi już wypomniec ze sobie kawkuje mimo ze to moje pierwsze wyjście bez dzieci od miesiąca Miał mi zrobić zakupy po drodze ale jak zobaczył listę to się zbuntowal... W go mam, podrzuce T Tymka po karmieniu i poradzimy sobie sami z Julkiem. Ja rozumiem ze też jest przemeczony bo ciagnie pracę, budowę i dodatkowe projekty przez co pracuje jakieś 14 godzin dziennie ale mógł się ugryzc w język ala:

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Aika super Ci brzuszek zszedl Ja teraz tylko czekam aż będę mogła robić brzuszki cobym mogla latem bez skrupulow wbić się w strój dwuczesciowy

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

A w ogóle wiecie czego dziś szukałam na necie? Kawiarni dla mam z dziećmi w trójmieście W końcu jak się wszystkie rozpakuja i trochę ogarną przydałoby się zorganizować jakiś zlocik a nas sporo z tej okolicy
ala: dla Tz-ta

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 16:01   #638
masija
Zakorzenienie

Cytat:

Masija brawo dla Twojej malutkiej za tyle godzin snu podajesz mm na noc?
Podaję 1x w nocy ale akurat dzisiaj nie dałam
Cytat:
Masija, Kejti dajcie sobie jeszcze czas
Echh.. trzeba się wziąć za siebie
Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
z chęcią

Super

U mnie 2 cm rozwarcia, ale główka nadal się odpycha. Zrobiła mi ten masaż. Teraz wszystko mnie boli, dodatkowo plamie.
Stwierdziła, że bardzo uparte to moje dziecko.
Położna powiedziała, żebym teraz poszła na to święto miasta najadła się chleba ze smalcem i popiła pepsi
Jak nic nie ruszy to we wtorek na ktg a 3 lipca do szpitala na test oxy.
Usg mi nie robiła i ja też nie upomniałam.
Dzisiaj też musi być i nie ma, że boli

Szalejcie, szalejcie z tż'tem żeby coś ruszyło
Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Aż muszę sie Wam pochwalić moim brzuchem. Nie spodziewałam sie takich efektów tydzień po porodzie. Dziś ubrałam moje rurki i sie zamieściłam
Położna zaleciła ze jak chodzimy na spacery to żebym ja pchała wózek, ze to wyrabia mięśnie brzucha i to rzeczywiście działa bo dziś rano miałam lekkie zakwasy mięśni brzucha. Jak wrócę do biegania i ćwiczeń to bedzie super.

Szuuu to ja chętnie wpadnę
Osz ty! Super!
Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Wezcie rodzcie bo nuda na watku-my z Masija tylko narzekamy,Szuu nie chce do dr. Trabki wiec rzuccie troche swiezosci

Właśnie tak ostatnio myślałam o tym, że ja jak wchodzę na wątek to tylko narzekam z Tobą
Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
codziennie po kolacji zjadam miskę czeresni i nic

połącz wszystko-czereśnie, olej rycynowy, seksy itp.

Moja mała jest nie do ogarnięcia.
3 dni mam wyjęte z życia bo śpi tylko 2-3 h. Przychodzi dzisiejszy dzień-śpi cały czas

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 16:08   #639
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Chleb ze smalcem i cola nie mają takiego działania bo to od miesiąca mój codzienny zestaw i nie rodzę

Wpadajcie wpadajcie, narobiłam tego tyle, że nie wiem kto będzie jadł
A dasz przepis ? jutro prawdopodobnie wychodzę ze szpitala to bym upiekla
Stary 2015-06-26, 16:27   #640
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Podaję 1x w nocy ale akurat dzisiaj nie dałam

Echh.. trzeba się wziąć za siebie

Szalejcie, szalejcie z tż'tem żeby coś ruszyło

Osz ty! Super!

Właśnie tak ostatnio myślałam o tym, że ja jak wchodzę na wątek to tylko narzekam z Tobą

Moja mała jest nie do ogarnięcia.
3 dni mam wyjęte z życia bo śpi tylko 2-3 h. Przychodzi dzisiejszy dzień-śpi cały czas
telepatia
Stary 2015-06-26, 16:28   #641
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:

O widzisz dziala

Moja krolewna dalej sie troche prezy
Stary 2015-06-26, 16:30   #642
kaczuszka1986
Zadomowienie

Hejoo! Podczytuje i podczytuje i sie zebrac nie moge zeby napisac:P Zapierdziel pełną gebą.. ale uwaga... nie przy dziecku!! a przy studiach... masakra.. jestem wykończona tą sesją.. :/
Kupiłam mleko z hippai daje małej na noc tylko i jest gitarka, po bebilonie były zaparcia a tu spoczko mała grzeczna.. odpukac zero kolek jest baaaardzo grzeczna Drze sie tylko przy myciu ale to tak jakby ją ze skóry obdzierali.. masakra... ale zwalilam wine na starego bo on jak idzie si emyc to pol godz jęczy :P pokarm mam, tylko mój głodomorro cały czas posysa że nie nadąża się produkować a jak położę ją spać o 21 i wstanie o 3 to mam wrazenie ze mi cyce rozsadzi :P ale opałaszuje i git Jutro jeszcze egz i chyba wakacje... o ile zalicze
Co do lodów-jem, nic małej nie jest, jadłam też W-Zke i też nic nie było, po kalafiorze był problem mały bo chyba wzdecia miała, ale ja też mam wiec sie nie dziwie :P
zjadłam ostatnio nawet Twixa i tez nic jej nie było :P
Wczoraj zjadłam 4 truskawki i póki co nic si enei dzieje poczekam dwa dni i kupuje wiecej
problem mam tylko jeden, a mianowicie jej trądzik! masakra, nie wiem czy mam jej to czymś smarować czy poczekać? przemywam jej buzie przegotowaną wodą.. ale kupa straszna - nic to nie daje :/
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 16:39   #643
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Hejoo! Podczytuje i podczytuje i sie zebrac nie moge zeby napisac Zapierdziel pełną gebą.. ale uwaga... nie przy dziecku!! a przy studiach... masakra.. jestem wykończona tą sesją.. :/
Kupiłam mleko z hippai daje małej na noc tylko i jest gitarka, po bebilonie były zaparcia a tu spoczko mała grzeczna.. odpukac zero kolek jest baaaardzo grzeczna Drze sie tylko przy myciu ale to tak jakby ją ze skóry obdzierali.. masakra... ale zwalilam wine na starego bo on jak idzie si emyc to pol godz jęczy pokarm mam, tylko mój głodomorro cały czas posysa że nie nadąża się produkować a jak położę ją spać o 21 i wstanie o 3 to mam wrazenie ze mi cyce rozsadzi ale opałaszuje i git Jutro jeszcze egz i chyba wakacje... o ile zalicze rosi:
Co do lodów-jem, nic małej nie jest, jadłam też W-Zke i też nic nie było, po kalafiorze był problem mały bo chyba wzdecia miała, ale ja też mam wiec sie nie dziwie
zjadłam ostatnio nawet Twixa i tez nic jej nie było
Wczoraj zjadłam 4 truskawki i póki co nic si enei dzieje poczekam dwa dni i kupuje wiecej
problem mam tylko jeden, a mianowicie jej trądzik! masakra, nie wiem czy mam jej to czymś smarować czy poczekać? przemywam jej buzie przegotowaną wodą.. ale kupa straszna - nic to nie daje :/
Trądzik ? Może to jakieś potowki?
Stary 2015-06-26, 16:49   #644
201710041131
Konto usunięte

Sylwka ja też pozamykana na 4 spusty

Pszczoua dla Tż, należało Ci się wyjść z domu!

Kika robiłam te ale bez kruszonki http://www.mojewypieki.com/post/muff...lowa-kruszonka

Kaczuszka haha mam nadzieję, że mój Konrad będzie lubił kąpiele - ja uwielbiam, a Tż tylko jęczy i robi sto innych rzeczy zanim pójdzie pod prysznic, a potem mnie wkurza bo godzinami siedzi i leje wodę, nie wiem co on tam tak pucuje

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Ale mnie dziś baba na poczcie wkurzyła Jestem tam prawie codziennie bo wysyłam paczki (sprzedaję trochę na allegro) i każdego dnia jak mnie widzi to "ojessssu jeszcze pani chodzi w tej ciąży?! a moja synowa to taka gruba była ale chyba dzięki temu szybko urodziła. a wie pani, bo to trzeba zatrudnić męża, to szybko pani urodzi" - każdego dnia ta sama gadka, a wystarczyło raz jej powiedzieć jak zapytała że jestem w 9 miesiącu i mam za swoje
Stary 2015-06-26, 16:58   #645
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

robię już wszystko oprócz oleju rycynowego. oleju boję się.
Nie sądziłam, że to powiem ale te wszystkie sposoby są warte.

Tylko gdybym tak robiła miesiąc, dwa miesiące temu to na bank bym urodziła.
Wszyscy wtedy mówili do małej- "siedź tam w brzuszku jeszcze" itp. to się grzeczne dziecko zabarykadowało

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-06-26 o 17:00
Stary 2015-06-26, 17:03   #646
Princesika
Zakorzenienie

Mehja Ty i Szuu to faktycznie nie do zdarcia.
moj Tz wyjechal na weekend bo ma ten kawalerski jutro a dzis i w niedziele egzaminy. No i pojechal do domu. Juz tesknie za nim bardzo i w ogole tęsknię za domem
Stary 2015-06-26, 17:36   #647
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Wow, kobieto Ty radziłas??? Pięknie wyglądasz
Dzięki tez sie dziwie ze to tak szybko spada, nigdy bym nie przypuszczała

Cytat:
Hejoo! Podczytuje i podczytuje i sie zebrac nie moge zeby napisac:P Zapierdziel pełną gebą.. ale uwaga... nie przy dziecku!! a przy studiach... masakra.. jestem wykończona tą sesją.. :/
Kupiłam mleko z hippai daje małej na noc tylko i jest gitarka, po bebilonie były zaparcia a tu spoczko mała grzeczna.. odpukac zero kolek jest baaaardzo grzeczna Drze sie tylko przy myciu ale to tak jakby ją ze skóry obdzierali.. masakra... ale zwalilam wine na starego bo on jak idzie si emyc to pol godz jęczy :P pokarm mam, tylko mój głodomorro cały czas posysa że nie nadąża się produkować a jak położę ją spać o 21 i wstanie o 3 to mam wrazenie ze mi cyce rozsadzi :P ale opałaszuje i git Jutro jeszcze egz i chyba wakacje... o ile zalicze
Co do lodów-jem, nic małej nie jest, jadłam też W-Zke i też nic nie było, po kalafiorze był problem mały bo chyba wzdecia miała, ale ja też mam wiec sie nie dziwie :P
To super, ze Malutka taka grzeczna

Cytat:

[/COLOR]Ale mnie dziś baba na poczcie wkurzyła Jestem tam prawie codziennie bo wysyłam paczki (sprzedaję trochę na allegro) i każdego dnia jak mnie widzi to "ojessssu jeszcze pani chodzi w tej ciąży?! a moja synowa to taka gruba była ale chyba dzięki temu szybko urodziła. a wie pani, bo to trzeba zatrudnić męża, to szybko pani urodzi" - każdego dnia ta sama gadka, a wystarczyło raz jej powiedzieć jak zapytała że jestem w 9 miesiącu i mam za swoje
Co za baba
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 17:37   #648
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Mycha
Kejtice a ty juz bys chciala byc jak ksiezna Kate nie ma tak latwo :P ja jeszcze z 3 tyg i zabieram sie do cwiczen
Sie nie odzywaja bo nie wyrabiaja. Do poniedzialku jest Tz takze jeszcze chcemy wykorzystac ten czas by wszystko zalatwic. Pozniej bede sama a czuje sie dosc srednio i martwie sie jak sobie poradze. U nas nawet wyjscie na spacer jest utrudnione bo przez jedno pietro wozek trzeba nosic.
Ostatnio tez mialam taka zalamke ze ryczalam bez powodu.
Z pozytywow to zapisalam dzisiaj Juniorke i siebie do przychodni a w przyszlym tygodniu bedzie wizyta patronazowa u pediatry.
country111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 17:38   #649
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Patryk tez ma tradzik. Raz mniej raz wiecej. Ale jeszcze niczym nie przemywalam. Moze rumiankiem.?
Hipp zdal egzamin po bebilonie duzo osob ma problem podobno.

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Mehja Ty i Szuu to faktycznie nie do zdarcia.
moj Tz wyjechal na weekend bo ma ten kawalerski jutro a dzis i w niedziele egzaminy. No i pojechal do domu. Juz tesknie za nim bardzo i w ogole tęsknię za domem
Stary 2015-06-26, 17:39   #650
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Na mnie to też nie zadziałało 3 dni żarłam, w sobotę nawet zwisałam z gałęzi z zrywałam do wiadra I mam pancerną macicę!
Nie pancerna macice tylko Konradek ma Cie w powazaniu i nigdzie nie chce sobie isc.
Stary 2015-06-26, 17:39   #651
Cos_
Zakorzenienie

Jak takimi smakolykami dzieci pasiecie to jak maja wyjsc
Stary 2015-06-26, 17:45   #652
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Tak sie kiedys zastanawialysmy z Rybka Kika i Selis przy kawce czy ktores jeszcze forumowiczki na to wpadna
Stary 2015-06-26, 18:18   #653
masija
Zakorzenienie

A mnie aż telepie przed niedzielą:/
Jutro mamy od cholery załatwień-spowiedź, ciasto do piekarni, z piekarni do lokalu, lokal ogarnąć, samochód na myjkę, tż ma czas tylko do 12 bo później musi siąść do projektu. Jeszcze do kościoła zawieźć dokumenty.
A niedziela mnie przeraża bo boję się, że mała będzie płakała na mszy.
Jeszcze mam nerwa jak pomyślę o teściach..wrr:rolley es:

W ogóle to nie dość, że chcę żeby było po chrzcinach to chyba najbardziej mnie paraliżuje strach przed szczepieniami w poniedziałek
Boję się tego jak cholera.

Rozmawiałam jeszcze dziś z położną i mówiła, że ona by na moim miejscu szczepiła 6w1 (czyli skojarzone, tak?) i rotawirusy.
Pneumokoki i meningokoki po pół roku.

A ja się boję tego jak niczego innego

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 18:22   #654
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
A mnie aż telepie przed niedzielą:/
Jutro mamy od cholery załatwień-spowiedź, ciasto do piekarni, z piekarni do lokalu, lokal ogarnąć, samochód na myjkę, tż ma czas tylko do 12 bo później musi siąść do projektu. Jeszcze do kościoła zawieźć dokumenty.
A niedziela mnie przeraża bo boję się, że mała będzie płakała na mszy.
Jeszcze mam nerwa jak pomyślę o teściach..wrr:rolley es:

W ogóle to nie dość, że chcę żeby było po chrzcinach to chyba najbardziej mnie paraliżuje strach przed szczepieniami w poniedziałek
Boję się tego jak cholera.

Rozmawiałam jeszcze dziś z położną i mówiła, że ona by na moim miejscu szczepiła 6w1 (czyli skojarzone, tak?) i rotawirusy.
Pneumokoki i meningokoki po pół roku.

A ja się boję tego jak niczego innego
My też szczepimy 6w1 i na rota... A pneumokoki wstrzymujemy do pół roku
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 18:28   #655
mehja
Zakorzenienie

Masija nie bój się! szczep spokojnie

My szczepimy 5w1 + rota.
Pneumo i meningo dopiero gdy mała będzie szła do żłobka

Wróciliśmy z 4km spaceru i stopy mnie tak bolą że masakra. Nie przyzwyczajone są do dźwigania o wiele większego cielska
Stary 2015-06-26, 18:32   #656
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Nie pancerna macice tylko Konradek ma Cie w powazaniu i nigdzie nie chce sobie isc.
Idę do kina na horror na 19.30, może wtedy
Stary 2015-06-26, 18:48   #657
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Tak sie kiedys zastanawialysmy z Rybka Kika i Selis przy kawce czy ktores jeszcze forumowiczki na to wpadna
Potwierdzam. Fajna sprawa jest się spotkać z osobami z którymi ma się tyle wspólnego

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Idę do kina na horror na 19.30, może wtedy rosi:
Na jaki ?
Stary 2015-06-26, 19:00   #658
fartuch
Zakorzenienie

Pszczoua jestem za zlotem w Trójmiescie

ja pamiętam, że też się bałam łyknąć ten olej rycynowy, ale stwierdziłam że wypije tylko troche ( czytałam wtedy w necie że laski wypijają całą butlę ) łyknełam tylko 1,5 łyżki i rodziłam po 6h w sumie nie wiem czy olej pomogł, czy już był czas

U nas bez zmian, nocki ciężkie. Mały napina się, aż jest cały siny. Dostaliśmy lek na recepte debridat, zobaczymy czy coś da. Sab simplex pomaga, ale i tak są problemy z kupą.

ciekawe która pierwsza urodzii
Stary 2015-06-26, 19:24   #659
Millygirl
Zadomowienie

Aaa a ja wyrodna matka pojechałam sobie na 2h do galerii bez dziecka!. I teraz siedze na budowie,nadal bez dziecka (mala jest u babci z zapasem pieluch,odciagnietym mlekiem i saszetka mm w razie co). Pierwszy raz wyrwałam sie sama bez dziecka po prawie miesiacu
Dziwnie mi było na początku Chciałam sobie kupić coś fajnego ale nic mi się nie podobało... Kupiłam sobie tylko pare drobiazgow w rossie i mokre chusteczki dla malej.

Dobrze mi zrobiło wyjście miedzy ludzi Ale po 3.5h już mi zaczyna brakować mojej małej pryszczatej mordki
Tez przemywam przegotowana woda,ale to nie pomaga.
W przyszłym tyhodniu położna wraca z urlopu,może coś doradzi.

Edytowane przez Millygirl
Czas edycji: 2015-06-26 o 19:28
Millygirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 19:30   #660
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

cześć! To tylko ja taka wyrodna matka, że po niecałych 2 tygodniach zostawiłam tż samego z Małym i pojechałam do galerii? Musiałam jakieś ciuchy ogarnąć bo nie miałam w czym chodzić...
Ale już na szczęście mieszczę się w rurki sprzed ciąży O dziwo po cc dosyć ładnie waga zleciała, wiadomo brzuch jeszcze nie ten, ale po 3 tyg to jestem zadowolona.

U nas też zaczął się problem z bolącym brzuszkiem i kupką, dziś podaliśmy espumisan i pomogło. Oprócz tego ratujemy się Misiem szumisiem bo dziś do nas dotarł - taak prosta zabawka a jaka pomocna!
Kaczuszka, chyba Ty pisałaś o płaczącej Keuszynce podczas kąpieli - u nas też był ten problem, a teraz Mały nie marudzi wcale. Po 1 było mu za zimno - teraz ja kąpię się pierwsza i łazienka się nagrzewa, a po 2 - laliśmy za mało wody do wanienki... Teraz lejemy tyle, że cały jest przykryty, tylko główka wystaje i płaczu przy kąpieli nie ma. Poza tym jest ciepłolubny - woda w wanience ma 38-39 stopni.
I u nas też pojawiła się wysypka, a taką czyściutką buzię miał Nie wiem tylko, czy to potówki (choć wydaje mi się, że go nie przegrzewam) czy może trądzik niemowlęcy. Jak jest spokojny, śpi to znika, a jak się denerwuje, płacze to bardzo mocno się pokazują te krostki. Położna kazała mi to przemywać delikatnie octaniseptem i przegotowaną wodą.

Ale ten czas leci, jutro już 3 tygodnie Szymka na świecie Trzymam kciuki za ostatnie rodzące, aby szyb ko i sprawnie poszło i żebyście się wyrobiły jeszcze w czerwcu!

Edytowane przez iLoNuS_ktl
Czas edycji: 2015-06-26 o 19:39
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości