Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-26, 23:02   #691
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, czy któraś z was wie, jak zapłacić przez PayU za kilka aukcji jednocześnie? Kupiłam kilka rzeczy u jednego sprzedawcy, więc płacę tylko raz za przesyłkę, i chciałabym za wszystko zapłacić w 1 przelewie, ale normalny przelew idzie dłużej, a przez PayU dostałby od razu kasę, tylko żeby tak zapłacić muszę przez konkretną aukcję...
Po prostu przy aukcji masz przycisk "Zapłać" albo "Płacę" już nie pamiętam i wtedy takim plusikiem dodajesz aukcje, które mają być razem i tyle.
Stary 2015-06-26, 23:03   #692
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
A co z niania cyfrowa, macie jakies sprawdzone? U mnie jest to must have bo mam kuchnie na dole, a resztę na gorze... Chciałam kupic uzywke ale boje sie ze bateria bedzie slabo trzymala, a tak byc nie moze :p wiec musi byc nowa, ale nie rzedu 500zl... Tak max do 300 bym chciała.
My odziedziczyliśmy jakąś najzwyklejszą Fisher Price po moim chrześniaku, który ma już 7 lat. Niestety już się wysłużyła, często się sama wyłącza, gubi zasięg, szumi za bardzo i musimy teraz wybrać jakąś nową. Też jestem zainteresowana opiniami jakie kupujecie
Chociaż ja chcę się zmieścić w 100 zł, najwyżej wezmę używkę.

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
U nas moze nie mamy ciekich ścian ale wymieniali nam piony w toaletach i zamiast murowac dziury zaklejali pianka. Ja mieszkam na 3 a slusze w kibelku jak sasiad z parteru brzydko powiem kloca cisnie 😂

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Jak mnie mój mąż wkurzyl przed chwilą. Walczę dziś z okropną huśtawka nastrojów. Tak się miotam między płaczem a wscieklością cały dzień, że już nie wyrabiam, a ten właśnie wrócił z pracy i do mnie z tekstem:"Zachowuj się normalnie! ". No zabić to mało
Faceci i ich wrażliwość słoni Mój też czasem takie coś zasadzi, ale jak mam zły dzień to nawet jakieś głupie "oj daj już spokój" mnie tak wnerwia, że nie mogę.

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytanie
czy ktoras z was ma prawo jazdy a wasze tż nie ?
Czy tylko ja mam tak leniwego nieuka w domu co przez 9 miesiecy nie umie zrobic prawka ?
O wiele wygodniej byłoby wam gdyby jednak zrobił to nieszczęsne prawko... Ale to wynika z jego lenistwa czy nie czuje się pewnie za kółkiem?
Ja sobie nie wyobrażam, żeby mój mąż nie miał prawka

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
grita
Mam nadzieję, że będzie dobrze...
No właśnie nie wiem... raczej wolę od tego 37 tygodnia pić te liście niż wcześniej.
A dzisiaj usłyszałam, że nie poleca się koła porodowego...ponoć zawsze pęka kobietom na tym krocze i nie polecane jest, że człowiek na tym ciągle się gibie i to tylko dobre do bujania... jak piłka.
W ogóle to koło porodowe wygląda jak narzędzie tortur Jakoś sobie nie wyobrażam tam rodzić, ale może to i w sumie jest wygodne. Chociaż nie sądzę, żebym skorzystała. A wiesz już gdzie będziesz rodzić?

Cytat:
No serio
pytam go ze jak zaczne rodzic to czy mam sie sama zawieźć ?
Na to on ze taksowke wezmie
mowie okej a jak pojedziemy i nas odesla i ja za 2 h stwierdze ze znow jedziemy i nas odesla znow bo falszywy alarm a np znow po godzinie wody mi odejda to tez za kazdym razem bedziemy brac taksowke na co on mi odpowiada ze wracac bedziemy autobusem
Sorry, ale podróż autobusem jest the best Smieszny ten Twój tż A daleko macie do szpitala? Może jeszcze piechotką każe Ci się przejść

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Idę was nadrabiać
Dziś za mną zabiegany dzień aż mi się dziecko zbytnio nie rusza tak go ululałam.

Melduje ze kupiłam walizki w Pepco bo były w promocji oraz odebrałiśmy projekt domu z całą dokumentacja do pozwolenia ;D
Gratulacje projektu!! Super, to teraz nic tylko się budować
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 23:05   #693
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
I uwaga jestem chyba największa na wątku wyje.. mi brzuch jak ta lala mam 110!!!!!!!!!!!!!! A jeszcze 3 miesiące! !!!!!!!! Jestem przerażona. !
Jak pisałam ja mam 118! :P

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Jednak nie do konca az tak dobrze poszlo bo dostalam skierowanie do kardiologa....mam za wysoki puls. Jutro udalo mi sie wizyte zaklepac.

Cytat:
ponad 100, w poniedziałek 121, dzisiaj ponad 110 a później 102
Bianeczko ja tez taki mam, od dwóch miesięcy jestem na spowalniaczu, który i tak mi guzik daje

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 23:11   #694
owieczkaa
Zakorzenienie

Ja też mam puls na stałe około 100, pytałam gina i powiedział że przed porodem to raczej nikt nic nie poradzi.
Stary 2015-06-26, 23:12   #695
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Dziewczyny zna się któraś na zusie trochę? Czy na macierzyńskim przeliczają podstawę jeszcze raz czy biorą tą samą, co na l4? Bo w okolicach porodu będę miałam zmienianą umową na 3/4 etatu i się zastanawiam czy to ma wpływ jakiś?
Spoko, do obliczenia podstawy zasiłku biorą średnią z ostatnich 12 mcy przed L4. Jeśli ktoś był zatrudniony krócej to średnią z tych wszystkich mcy (pełnych), które przepracował. Zmiana umowy nie będzie miała wpływu na wysokość macierzyńskiego.
Tak było na pewno jeszcze rok temu, bo pamiętam, że sprawdzałam to koleżance. Myślę że nic się nie pozmieniało. Może jeszcze ktoś mądrzejszy się wypowie i potwierdzi/zaprzeczy
Stary 2015-06-26, 23:16   #696
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Idę was nadrabiać
Dziś za mną zabiegany dzień aż mi się dziecko zbytnio nie rusza tak go ululałam.

Melduje ze kupiłam walizki w Pepco bo były w promocji oraz odebrałiśmy projekt domu z całą dokumentacja do pozwolenia ;D
Tez sie skusilam dzis na mala walizke z pepco 😊 bedzie do szpitala jak znalazl
Gratki za projekt to teraz sie zacznie szał budowy 😉

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-06-26 o 23:36
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 23:17   #697
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Spoko, do obliczenia podstawy zasiłku biorą średnią z ostatnich 12 mcy przed L4.
Ale to wtedy kiedy nie zmienił się wymiar zatrudnienia. A właśnie u Tusi się zmienia i wtedy się liczy od zmiany. Akurat to na pewno bo mi chcieli w pracy zmienić wymiar i szukałam informacji na ten temat.
Stary 2015-06-26, 23:23   #698
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Po prostu przy aukcji masz przycisk "Zapłać" albo "Płacę" już nie pamiętam i wtedy takim plusikiem dodajesz aukcje, które mają być razem i tyle.
Już wiem. Trzeba wejść w "kupione", pozaznaczać wszystkie aukcje i na dole wybrać "zapłać". Wtedy nas przekieruje do PayU i pojawiają się opcje wysyłki tych zbiorowych zakupów
Pochwalę się co kupiłam bo strasznie się cieszę
sweterek 1
sweterek 2
sweterek 3
sweterek 4
sukienka 1
sukienka 2
spodenki

Wszystko w rozmiarach od 0 do 6 msc
Stary 2015-06-26, 23:28   #699
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Jak mnie mój mąż wkurzyl przed chwilą. Walczę dziś z okropną huśtawka nastrojów. Tak się miotam między płaczem a wscieklością cały dzień, że już nie wyrabiam, a ten właśnie wrócił z pracy i do mnie z tekstem:"Zachowuj się normalnie! ". No zabić to małoala:
Moj to mnie ostatnio tak wpienia ze juz placze ze złości. Ciagle go nie ma praca, pozniej rower sauna a ja siedze jak palec. A jak mu zarzucilam ze ciagle go nie ma to foch ze sie czepiam :-/
Stary 2015-06-26, 23:29   #700
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Już wiem. Trzeba wejść w "kupione", pozaznaczać wszystkie aukcje i na dole wybrać "zapłać". Wtedy nas przekieruje do PayU i pojawiają się opcje wysyłki tych zbiorowych zakupów
sweterek 1
sweterek 2
sweterek 3
sweterek 4
sukienka 1
sukienka 2
spodenki

Jakie slicznosci ja wylicytowalam komplet praktycznie nowych 5 koszulek z f&f za 10 zł i bardzo mnie to cieszy :-D
Stary 2015-06-26, 23:30   #701
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
sweterek 1
sweterek 2
sweterek 3
sweterek 4
sukienka 1
sukienka 2
spodenki

Piękne
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 23:30   #702
ridja devojka
Zakorzenienie

Dziewczyny już tylko wyschnie kanapa i dywany (dziś były prane) i jutro rano wracamy do siebie nie mogę się doczekać
Stary 2015-06-26, 23:34   #703
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moj to mnie ostatnio tak wpienia ze juz placze ze złości. Ciagle go nie ma praca, pozniej rower sauna a ja siedze jak palec. A jak mu zarzucilam ze ciagle go nie ma to foch ze sie czepiam :-/
Wrrrrr jacy ci faceci tacy sami. Mój co prawda grzecznie po pracy do domu, ale kupił sobie pracowniczy karnet na siłownię od lipca. Pytam po co, żeby mnie zdołować? Też bym sobie poćwiczyła, schudła... I też do mnie że się czepiam
Stary 2015-06-26, 23:34   #704
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Ja ostatnio mierzyłam to mam 94 cm, jutro zaczynam 32 tc. I wg mojego gina mam za mały brzuch ale co ja za to mogę?!
O to super brzusio wazne ze maly ma dobre wymiary! Ja tez nie mam duzego za to szpiczasty bo maly strasznie sie wypycha na dole 😉. Nie wiem czy widzialyscie jak wygaldala ta modelka Sara jakas tam ;-) ta to miala micro brzuch a urodzila ponoc 4kg synka.
Stary 2015-06-26, 23:38   #705
grita
Rozeznanie

Cytat:
Ale to wtedy kiedy nie zmienił się wymiar zatrudnienia. A właśnie u Tusi się zmienia i wtedy się liczy od zmiany. Akurat to na pewno bo mi chcieli w pracy zmienić wymiar i szukałam informacji na ten temat.
A to nie jest tak, że trzeba wtedy przepracować cały miesiąc na tej nowej umowie, żeby jako podstawa był brany już nowy wymiar zatrudnienia?
Chyba najlepiej będzie jednak zadzwonić do zusu

Cytat:
sweterek 1
sweterek 2
sweterek 3
sweterek 4
sukienka 1
sukienka 2
spodenki

Ale śliczności!! I wyglądają jak nowe wszystkie!!

Cytat:
O to super brzusio wazne ze maly ma dobre wymiary! Ja tez nie mam duzego za to szpiczasty bo maly strasznie sie wypycha na dole 😉. Nie wiem czy widzialyscie jak wygaldala ta modelka Sara jakas tam ;-) ta to miala micro brzuch a urodzila ponoc 4kg synka.
Widziałam, nie wierzę że tam się zmieściło takie duże dziecko, no way
Stary 2015-06-26, 23:41   #706
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
sweterek 1
sweterek 2
sweterek 3
sweterek 4
sukienka 1
sukienka 2
spodenki

Super zdobycze 😊
Stary 2015-06-26, 23:41   #707
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Wrrrrr jacy ci faceci tacy sami. Mój co prawda grzecznie po pracy do domu, ale kupił sobie pracowniczy karnet na siłownię od lipca. Pytam po co, żeby mnie zdołować? Też bym sobie poćwiczyła, schudła... I też do mnie że się czepiam
Ech, bo chyba się czepiasz przez to, że jesteś w ciąży on ma siedzieć na kanapie? Przecież nie idzie na dyskotekę ja bym była zadowolona jakby mój mąż poszedł na siłownie, on nie ma zapału, jest bardzo szczupły i jedynie czasami coś pogada, że wyciskam więcej od niego

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość

Ale śliczności!! I wyglądają jak nowe wszystkie!!
Bo w większości są nowe Łącznie z przesyłką za wszystko zapłaciłam ok 65zł

Edytowane przez ridja devojka
Czas edycji: 2015-06-26 o 23:42
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 23:46   #708
grita
Rozeznanie

Cytat:
Mój też chodzi regularnie na siłownię, nie ukrywam, że mu zazdroszczę Szczególnie, że ja w tym czasie po całym dniu zabawy z dzieckiem, dalej wieczorem zajmuję się Młodą, idziemy na spacer, a on się relaksuje na wiosłach... Czasem mnie to frustruje Ale jeszcze trochę i będzie zostawał z dwójką, a ja będę zasuwać na siłowni, sesese

Cytat:
Bo w większości są nowe Łącznie z przesyłką za wszystko zapłaciłam ok 65zł
Super! I to za takie pieniądze... Ekstra okazja
Stary 2015-06-26, 23:48   #709
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Echh nic mi nie mów sama mam takie parcie na ruch i sport jak widze jak jedzie na rower to... a ja nic nie moge bo ledwo przejde do sklepu to mam spięty brzuch i mnie boli😕 sauna tez nie wskazana i siedź se babo jak skazaniec sama. Dobrze ze jest net i formu 😉
Stary 2015-06-26, 23:54   #710
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Echh nic mi nie mów sama mam takie parcie na ruch i sport jak widze jak jedzie na rower to... a ja nic nie moge bo ledwo przejde do sklepu to mam spięty brzuch i mnie boli😕 sauna tez nie wskazana i siedź se babo jak skazaniec sama. Dobrze ze jest net i formu 😉

Też jak idę do sklepu to mam spięty brzuch, ale jak jade rowerem to nic mi nie jest. Oczywiście zależy jaki rower, bo na górski (męski) bym nie wsiadła. Ja mam taki made in china Ukraina, czyli skladak.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 00:02   #711
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Też jak idę do sklepu to mam spięty brzuch, ale jak jade rowerem to nic mi nie jest. Oczywiście zależy jaki rower, bo na górski (męski) bym nie wsiadła. Ja mam taki made in china Ukraina, czyli skladak.
Hmm ja mam akurat miejski wiec moze sprobuje popedalowac pomalu, zawsze bylo by jakies urozmaicenie, tylko martwie się czy nie narobie sobie biedy bo mam nisko ciaze i dosc krótka szyjke. Na jazde z tz nie licze bo on po lasach mtb uprawia wiec slabo siebie widze fikajacą single i gnajacą po duktach w 7 miesiącu

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-06-27 o 00:14
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 00:38   #712
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Michal bardzo chcial by prowadzic. I nie raz mi mowi daj sie przejechac na co ja mu odpowiadam pokaz prawko.
Uczy sie podchodzil chyba z 10 eazy do teori ale nie umie zdac
wiem ze on chce jezdzic i umie bo teraz z tym brzuchem pomaga np zaparkowac ale nigdzie wiecej nie pozwalam mu jeździć bez dokumentu.

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Znow mnie pobolewa jak na okres.
Dziwne to uczucie. Z przyzwczajenia z czasow miesiaczki chodze patrzec czy krew nie leci.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 00:50   #713
agu23gda
Wtajemniczenie

Ja tez czesto mam te bole jak na okres. W sumie od poczatku ciazy je mam. A od kiedy biore luteine to bol jest silniejszy.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 01:13   #714
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
każdy wybór ma swoje plusy i minusy - Ty wolisz być w mieszkaniu i jechać od czasu do czasu do rodziców, ja wolę się narobić na działce, a później na niej posiedzieć wywiesić pranie na przysłowiowym sznurku, postawić piaskownicę, basen itp. dla dziecka. Może mam inne podejście bo wychowana jestem w domu jednorodzinnym, nie wyobrażałam sobie iść do bloku.. Ale na stare lata jak nie będzie komu robić rozważamy z Tż'tem sprzedaż i wyprowadzkę..

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

a jaki dokładnie bo właśnie rozważam zakup?

Jutro/w poniedziałek będę zadawać głupie pytania - szykuję się do zakupów higienicznych
Angelcare ac300 z dwiema płytkami.

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
bylam i trzymalam ją w lapach ale nie wiem czy o tych piszesz... widzialam szare i rozowe, ale te ramiaczka takie cienkie, ze nie wyobrazalam sobie siebie w niej w szpitalu... zbyt dużo negliżu jak dla mnie do miejsca publicznego jakim jest szpital. Tez szukam wlasnie koszul w pepco jeszcze zajrze jutro do textil market tam tez same tanie rzeczy. Mi potrzebne tylko do szpitala wiec nie chce duzo wydawac, a pozniej nie bede spala w koszulach bo ich nie znosze...
Ja bym kupiła małą walizkę, byłaby na weekendy, ale tż się nie zgodzi, bo to zbędny wydatek i nie mamy gdzie trzymać.

I textil market w Wawie to jakiś cud normalnie, a tam są takie ceny!
Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Rzeczywiście czuje się oszukana. Dziś na końcu roku ktoś zapytał czy tam siedzi dwójką dzieci
:/ nie było mi do śmiechu wiec postanowiłam się zmierzyć.

Misiskuku jasne kto co lubi, ja lubię działkę ale jak napisałam malutka gdzie nie trzeba urywac sobie lbow od pracy.. ktoś kto nie pracuje i ma na to czas fajnie ja po pracy chce ten czas dać dzieciom a nie działce. ja wychowana w blokach przeniosłam Się Do Domu na wsi i wróciłam po 8 latach do miasta.
Mojej szwagierce nawet lekarz mówił, że chyba ma bliźniaki, bo ma taki wielki brzuch. Ale ona przytyła bardzo dużo z własnej woli
Cytat:
Dziewczyny pytanie
czy ktoras z was ma prawo jazdy a wasze tż nie ?
Czy tylko ja mam tak leniwego nieuka w domu co przez 9 miesiecy nie umie zrobic prawka ?
Ja mam i nie używam. Jeździć jak jeździć, dałabym radę, ale parkowanie plus wyjazd to już byłby problem.
Mój brat nie ma prawka. Nie ma kasy żeby zrobić, ma dużą wadę wzroku więc spore utrudnienie no i mieszka głównie w stolicy, więc mu niepotrzebne, ma miesięczny. Po co mu prawko, którego by nie używał?

I ja jestem za tym, żeby jednak prawko robił ten, kto chce jeździć i ma jakiekolwiek predyspozycje do tego. Albo narzekamy na beznadziejnych kierowców, albo mówimy, że facet bez prawka to wstyd
Cytat:
Idę was nadrabiać

Gratuluję!!!

Cytat:
Moja mama zdała za 1 razem i nie wsiadła od tamtej pory do samochodu.
A mnie mąż cały czas ciśnie, że mam jeździć, na razie największy problem to parkowanie/wjeżdżanie i wyjeżdżanie w ciasne miejsca/jednoczesne jechanie i np. otwieranie okna czy obsługa radia

Powiedzcie mi, czy któraś z was wie, jak zapłacić przez PayU za kilka aukcji jednocześnie? Kupiłam kilka rzeczy u jednego sprzedawcy, więc płacę tylko raz za przesyłkę, i chciałabym za wszystko zapłacić w 1 przelewie, ale normalny przelew idzie dłużej, a przez PayU dostałby od razu kasę, tylko żeby tak zapłacić muszę przez konkretną aukcję...
Mam ten sam problem z prowadzeniem auta
Cytat:
Dziewczyny już tylko wyschnie kanapa i dywany (dziś były prane) i jutro rano wracamy do siebie nie mogę się doczekać
Ale fajnie, pozazdrościć
Cytat:
Ty się ciesz! Moje chuchro miało ćwiczyć codziennie do porodu, i przez całą ciążę ćwiczył 3x. A on ma pracę fizyczną, mimo to trudniej mu wyrobić sobie sylwetkę i wygląda jak zabiedzony. Lepiej jak facet o siebie dba, będzie miał siły gdy Tobie zabraknie. A Ty jeszcze zdążysz poćwiczyć, spokojnie. W końcu kto będzie spacerował z dzieckiem i ogarniał wszystkie obowiązki domowe plus dziecko, bo chyba nie tż?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 02:19   #715
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak nie do konca az tak dobrze poszlo bo dostalam skierowanie do kardiologa....mam za wysoki puls. Jutro udalo mi sie wizyte zaklepac.

Jak wysoki? Przy jakim cisnieniu? Pierwszy raz tak masz? A z tarczyca wszystko ok? Kciuki, by bylo dobrze

---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ----------

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Yyy.... U mnie wszystkie aplikacje pokazuje, że czwartek był pierwszym dniem 30tc.

Bianeczka, ty jestes tydzień przede mną ? Masz na 04.09 (według mojego OM też mam taki termin)

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Zostało mi 74 dni

Mnie tez zostalo 74dni

---------- Dopisano o 02:15 ---------- Poprzedni post napisano o 02:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Mnie to w blokach przeraża, że każdego pierda słychać
Ale co się dziwić, jak do 19 rż mieszkałam bez sąsiadów, przy szosie oczywiście, ale wśród łąk, lasów, tylko pusty teren i mój dom. Przywykłam. Tż niby sąsiadów miał za płotem ale też mu się to podoba w naszym domku, że sąsiadów nie ma. Grill, ognisko, imprezy, hałasy, kiedy się chce i nikomu się nie przeszkadza. Fakt, że palić trzeba (choć ludzie sobie radzą i ekogroszkiem), kosić trawę, itp, ale jesteśmy na to gotowi. Ja to nawet marzę o ogródku warzywnym małym, a tż o kwiatowym

Ja już kupiłam z Angelcare, ale bez niani, sam monitor.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Nie narzekajcie na polskie bloki; pomieszkalybyscie w Jp, tu dopiero slychac: jak sasiad przekalada kartki ksiazki albo drapie sie po nosie. Na szczescie teraz z zadnej z czterech stron nie mamy bezposrednio sasiadow, wiec przy dziecku mozemy nieco poszalec w domu

---------- Dopisano o 02:19 ---------- Poprzedni post napisano o 02:15 ----------

Cytat:
ponad 100, w poniedziałek 121, dzisiaj ponad 110 a później 102

Nie, dla mnie facet bez prawka to lekka siara

Przy jakim cisnieniu? Do tej pory jaki mialas zwykle? Serce jest teraz bardziej obciazone i wyzszy puls wcale nie oznacza, ze cos jest nie tak.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 08:03   #716
agu23gda
Wtajemniczenie

I znów nie spałam do 3 w nocy... A teraz chwile temu się obudziłam, bo słyszę, że TŻ się kręci po domu i się gdzieś wybiera... więc pytam...człowieku, gdzie Ty idziesz?? A on na to "idę walczyć o Crocsy dla mojego wielorybka" ani go nie prosiłam ani nic... on chyba nie wie co tam się będzie działo... ale w sumie mówie... jedz, jeeeedz... dobry crocs nie jest zły.

Aaaa i dodał, że to "za to całonocne prykanie non stop po tej Twojej kolacji!!" (a na kolacje jadlaam bób) hahaaaaa
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 08:31   #717
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
A propos niani. Ja mam od 5 lat najzyklejsza nianię elektroniczną z baby ono. Używam nadal codziennie. Zasięg absolutnie wystarczający. Nawet jak jesteśmy u teściowej, która ma duży, piętrowy dom, to Młoda może spać u góry, a słyszymy ją zarówno na dole, jak i będąc w ogródku.
A jaki to model?

Cytat:
Najprostrza elektryczna, działająca tylko w jedną strone czyli dziecko nas nie moze słyszeć. Jutro zobacze czy to na bank avent. Ja kupiłam używaną za grosze.

Tak ja mam na 04.09. i mnie aplikacje pokazują przeważnie pierwszy dzień nowego tygodnia w sobotę, niektóre w piątek i lekarz też liczy piątek. W podpisie mam tygodnie zaczęte a nie skończone. Ja skończyłam 30 tygodni i jestem w 31. Każda aplikacja pokazuje w którym tygodniu jesteś.
To zobacz prosze co to za model

Cytat:
Hmm ja mam akurat miejski wiec moze sprobuje popedalowac pomalu, zawsze bylo by jakies urozmaicenie, tylko martwie się czy nie narobie sobie biedy bo mam nisko ciaze i dosc krótka szyjke. Na jazde z tz nie licze bo on po lasach mtb uprawia wiec slabo siebie widze fikajacą single i gnajacą po duktach w 7 miesiącu
Nie wsiadaj na rower przy skracającej szyjce! Te wstrzasy podczas jazdy do tego w pozycji siedzacej moga narobic wiele zlego. Jak sie jedzie to cały czas są mniejsze lub większe wibracje, a tego sie unika przy krotkiej szyjce bo dziecko jeszcze mocniej napiera na szyjke.

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
I znów nie spałam do 3 w nocy... A teraz chwile temu się obudziłam, bo słyszę, że TŻ się kręci po domu i się gdzieś wybiera... więc pytam...człowieku, gdzie Ty idziesz?? A on na to "idę walczyć o Crocsy dla mojego wielorybka" ani go nie prosiłam ani nic... on chyba nie wie co tam się będzie działo... ale w sumie mówie... jedz, jeeeedz... dobry crocs nie jest zły.

Aaaa i dodał, że to "za to całonocne prykanie non stop po tej Twojej kolacji!!" (a na kolacje jadlaam bób) hahaaaaa
Fajny TZ

Ja sie wyspalam i zaraz idę na sniadanko a potem ogarniecie sprzątanie bo sobota.
Stary 2015-06-27, 08:49   #718
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Dzien dobry.
gotuje parowki i ide z psem poki nie jest goraco. Bo tak sie zapowiada dzis na upalll
ktorego tego lata wrecz niecierpie !

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 08:52   #719
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ależ wczoraj miałam doły... I dość ciąży. Wiem, że już niedługo, że zawsze w ciąży nie będę i czasem będę tęskniła za tymi ruchami w brzuchu itp., ale momentami mam dość i chcę po prostu Małą już tu z nami. Dosyć mam obrzydliwej luteiny, tego, że mi niewygodnie i ciężko i mogę się tylko przekręcać z boku na bok.
Tż poszedł do pracy, ja miałam spać ale sąsiad już słucha muzyki.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 09:10   #720
bianeczkaa
Zakorzenienie

Jednak mam ta nianie baby ono tak myslalam bo wizualnie nie pasowala mi do aventu :P i ona jest podlanczana pod kontakt takze nie mam problemow z bateria. Oczywiscie bateria tez jest. Do tego dwa kanaly zeby sie np nie okazalo ze sasiadka tez ma i slyszysz jej dziecko to mozesz zmienic kanal. Ta niania ma bardzo daleki zasieg bo my na 3 pietrze a bylo slychac na samym dole i w ogrodzie.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości