Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-27, 09:12   #721
Mediona
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Już wiem. Trzeba wejść w "kupione", pozaznaczać wszystkie aukcje i na dole wybrać "zapłać". Wtedy nas przekieruje do PayU i pojawiają się opcje wysyłki tych zbiorowych zakupów
Pochwalę się co kupiłam bo strasznie się cieszę
sweterek 1
sweterek 2
sweterek 3
sweterek 4
sukienka 1
sukienka 2
spodenki

Wszystko w rozmiarach od 0 do 6 msc
Strasznie mi sie podobaja wszystkie sweterki i sukienka przesłodka.
Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Ja tez czesto mam te bole jak na okres. W sumie od poczatku ciazy je mam. A od kiedy biore luteine to bol jest silniejszy.
Kuzynka mi mówiła jak fajnie jestes w ciązy nie bedziesz miała okresu około roku. D@pa. Cały czas czuje parcie jak na okres od momętu kiedy zaszłam.

Pochwale sie mam juz wózek. Przyleciał dzisiaj. Kolor jest troszkę jaśniejszy niż na zdjęciu a koła mamy w środku mamy białe. Już sie nie umie doczekać az bedę małą w nim woziła.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 09:13   #722
cafeaulait88
Raczkowanie

hej dziewczyny ale Wy szybko piszecie, ciężko nadrobić
byłam wczoraj u lekarza i powiedział coś, nad czym może jeszcze ktoś się zastanawia. powiedziałam mu, że wieczorami zdarza się, że mam takie jakby skurcze na brzuchu. powiedział, że w zdecydowanej większości przypadków kobieta swoim stylem bycia nie jest w stanie wywołać wcześniejszego porodu więc nie ma czym się martwić i to jest po prostu z tego, że w ciągu dnia za dużo sobie pochodzę.
z zaleceń mam takie, aby zwiększyć żelazo w diecie i... jak jest ciepło to siedzieć nad jeziorem pod parasolką, z nogami w wodzie i popijać napój niegazowany
synuś wstydliwy, zasłonił rękami buzię i tyle go było widać. za to mamy wyraźne, bardzo wyraźne potwierdzenie, że to chłopak i już nic tego nie zmieni. zastanawiam się tylko, bo przy usg lekarz zobaczył jakąś pustą przestrzeń za nerką, powiedział, aby się nie przejmować i na następnej wizycie za miesiąc sprawdzi to jeszcze. ja się oczywiście zestresowałam lekko a mąż się ze mnie śmiał, że lekarz po pierwsze kazał się nie przejmować, a po drugie młody pewnie się szykuje do puszczenia bąka a ja już panika
cafeaulait88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 09:16   #723
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dobry

Zaraz uciekam po torta i jutro świętujemy 1 rocznicę ślubu.

A tak w ogóle dzisiaj bawimy się na kawalersko-panieńskiej imprezie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Tez sie skusilam dzis na mala walizke z pepco 😊 bedzie do szpitala jak znalazl
Gratki za projekt to teraz sie zacznie szał budowy 😉
Niop w sam raz do szpitala ☺
Cytat:
Dziewczyny już tylko wyschnie kanapa i dywany (dziś były prane) i jutro rano wracamy do siebie nie mogę się doczekać
Gratulacje aż zazdroszczę my w tym roku tylko fundamenty
Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Echh nic mi nie mów sama mam takie parcie na ruch i sport jak widze jak jedzie na rower to... a ja nic nie moge bo ledwo przejde do sklepu to mam spięty brzuch i mnie boli😕 sauna tez nie wskazana i siedź se babo jak skazaniec sama. Dobrze ze jest net i formu 😉
No też tam mam więcej wysiłku i brzuch się spina

Cytat:
I znów nie spałam do 3 w nocy... A teraz chwile temu się obudziłam, bo słyszę, że TŻ się kręci po domu i się gdzieś wybiera... więc pytam...człowieku, gdzie Ty idziesz?? A on na to "idę walczyć o Crocsy dla mojego wielorybka" ani go nie prosiłam ani nic... on chyba nie wie co tam się będzie działo... ale w sumie mówie... jedz, jeeeedz... dobry crocs nie jest zły.

Aaaa i dodał, że to "za to całonocne prykanie non stop po tej Twojej kolacji!!" (a na kolacje jadlaam bób) hahaaaaa
Ja tez miałam ciężka noc. Młody dopiero nad ranem zaczął wiercić się brzuchu ale jakoś usnęłam
Stary 2015-06-27, 09:43   #724
Mediona
Zadomowienie

Nie umiałam sie powstrzymać.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez cafeaulait88 Pokaż wiadomość
byłam wczoraj u lekarza i powiedział coś, nad czym może jeszcze ktoś się zastanawia. powiedziałam mu, że wieczorami zdarza się, że mam takie jakby skurcze na brzuchu. powiedział, że w zdecydowanej większości przypadków kobieta swoim stylem bycia nie jest w stanie wywołać wcześniejszego porodu więc nie ma czym się martwić i to jest po prostu z tego, że w ciągu dnia za dużo sobie pochodzę.
z zaleceń mam takie, aby zwiększyć żelazo w diecie i... jak jest ciepło to siedzieć nad jeziorem pod parasolką, z nogami w wodzie i popijać napój niegazowany
synuś wstydliwy, zasłonił rękami buzię i tyle go było widać. za to mamy wyraźne, bardzo wyraźne potwierdzenie, że to chłopak i już nic tego nie zmieni. zastanawiam się tylko, bo przy usg lekarz zobaczył jakąś pustą przestrzeń za nerką, powiedział, aby się nie przejmować i na następnej wizycie za miesiąc sprawdzi to jeszcze. ja się oczywiście zestresowałam lekko a mąż się ze mnie śmiał, że lekarz po pierwsze kazał się nie przejmować, a po drugie młody pewnie się szykuje do puszczenia bąka a ja już panika
Moja córcia też na 2 usg zasłaniała buzie rączką. Poprostu nasze dzieci czasami nie mają ochoty na fotki . Co do pustej przestrzeni to sie nie przejmuj. Lekarz zbada na nastepnym usg czy wszystko wpożądku. Tylko jakby co to mu przypomnij.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 09:49   #725
meryy82
Zakorzenienie

Witajcie.
wybaczcie, że tak mnie mało, ale albo siedzę nad pracą albo odpoczywam.
Mała powtórka z pierwszego trymestru, kawa znowu stała się fuj, a ja bez kofeiny jestem kaput i zasypiam na stojąco. Różnica z I trymestrem jest teraz taka, że często z drzemki wybudzają mnie kopniaki mojej małej dziewczynki

Cytat:
moja położna powiedziała mi prawie, to samo, że jeśli ciąża przebiega w miarę normalnie, to nasza aktywność nie wpłynie na przedwczesny poród.
No chyba, że się źle odżywiamy, nie dbamy o higienę, stosujemy używki itp.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 10:10   #726
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość

Nie umiałam sie powstrzymać.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Moja córcia też na 2 usg zasłaniała buzie rączką. Poprostu nasze dzieci czasami nie mają ochoty na fotki . Co do pustej przestrzeni to sie nie przejmuj. Lekarz zbada na nastepnym usg czy wszystko wpożądku. Tylko jakby co to mu przypomnij.
Szkoda ze nie widać co tam wybrałaś :/
Stary 2015-06-27, 10:15   #727
ali_ma
Rozeznanie

cześć dziewczyny
obudziłam się dziś z bólem głowy więc chyba idę zrobić sobie kawę i będę Was nadrabiać bo nie było mnie dwa dni, a 20 stron do nadrobienia
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 10:22   #728
olkma
Raczkowanie

Hej
Młody wyciąga mnie na rowerek, a mi sie tak nie chce zresztą zaraz brzuch mi się będzie spinać, a wieczorem nogi bedą napierdzielać ;( no ale cóż, dziecku nie odmówie...
Stary 2015-06-27, 10:31   #729
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

uff zrobilam zakupy na gemini już mam wszytsko oprócz pieluch ale to do biedry pójdę osobiście
w poniedziałek dostawa bo już wysłane
juhuu
i z głowy , teraz pranie prasowanie, spakuje sobie torbę i będe czekać na luzieeee

uff a wczoraj 3 godziny siedziałam i sprawdzałam sto razy zmieniałam , czytałam opinie opisy jezuuu łep wielki jak sklep ale wkońcu wcisnęłam zatwierdź kup zapłać i jestem wyluzzooowana

jak by ktoś chciał to tutaj co kupiłam

Podkłady higieniczne, BELLA MAMMA, 10 sztuk 4 opakowania
Majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar 38-40, 2 sztuki
CANPOL, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar L/XL, 2 sztuki
BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny żel do higieny intymnej z aloesem 500ml
BABY ONO, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
SOPELEK Baby, podkłady higieniczne jednorazowe, 20 sztuk 2 sztuki
Kompresy MEDICOMP, jałowe 10x10cm, 50 sztuk
Linomag 0,2g/1g, maść, od urodzenia, 30g
BAMBINO, krem ochronny z tlenkiem cynku, od urodzenia, 75ml
DISNEMAR Baby (Disnemar), woda morska w aerozolu do nosa dla dzieci, 25ml
UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
CANPOL ceratka higieniczna 3 sztuki
MEDELA, herbatka Bocianek, 50g
Johnson's Baby, wkładki laktacyjne, 50 sztuk
HIPP BabySanft, oliwka pielęgnacyjna dla niemowląt, od urodzenia, 200ml
HIPP BabySanft, płyn pielęgnacyjny do kąpieli dla niemowląt, 350ml
CANPOL butelka szerokootworowa Piłka 120ml + SMOCZEK DYNAMICZNY 0-3 MIESIĘCY GRATIS !
DZIDZIUŚ balsam do prania biel 1,5L
DZIDZIUŚ balsam do prania kolor 1,5L
DZIDZIUŚ Koncentrat do płukania odzieży dla dzieci i osób o wrażliwej skórze 1,5 litra
Wartość koszyka: 214,56

+ z allegro zamówiłam oddzielnie bo nie było w gemini Lansinoh Lanolina 40ml gratis wkładki 6 szt

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886

Edytowane przez aakkzzii
Czas edycji: 2015-06-27 o 10:37
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 10:48   #730
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Jednak mam ta nianie baby ono tak myslalam bo wizualnie nie pasowala mi do aventu :P i ona jest podlanczana pod kontakt takze nie mam problemow z bateria. Oczywiscie bateria tez jest. Do tego dwa kanaly zeby sie np nie okazalo ze sasiadka tez ma i slyszysz jej dziecko to mozesz zmienic kanal. Ta niania ma bardzo daleki zasieg bo my na 3 pietrze a bylo slychac na samym dole i w ogrodzie.
Dziekuje a masz tam gdzies napisane jaki to model konkretnie? Na obudowie powinno pisać.
Stary 2015-06-27, 10:52   #731
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie dzisiaj TŻ mierzył w Castoramie w brzuchu mam 99 cm.
Ja mam w brzuchu 95cm, 28 tydzień Najdziwniejsze jest to, że każdy to mnie widzi mówi, że mam strasznie mały brzuch, a wg badań jestem zagrożona wielowodziem...

Wczoraj zamówiliśmy meble do kuchni na wymiar... Aż strach mówić za ile, tyle pieniędzy Leci kasa strasznie podczas remontu, chyba musimy przystopowywać, bo jeszcze zostało nam do zrobienia duuuużo rzeczy, a wypłaty nie są co tydzień

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 10:52   #732
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość

.
prześliczny
wygląda jak Tako

dobry na zimę ten plastik bo spokojnie gondolkę na śniegu można położyć i nic nie przemięknie

coraz większe to moje dziecie mam wrażenie że codziennie czuje je bardziej wyraźniej mocniej, coraz bardziej się kręci, tydzień temu jeszcze tylko kopała sobie delikatnie mnie po podbrzuszu a teraz się przekręca wypina dupencję kopie mnie po odbycie od środka wypinając dupkę przy pępku ostra zawodniczka
najdziwniejsze i nie powiem ze jakieś super przyjemne jest gdy się przekręca.... nie wiem czy to lubię.

wymianki

Edytowane przez aakkzzii
Czas edycji: 2015-06-27 o 10:55
Stary 2015-06-27, 10:54   #733
truskafffka91
Wtajemniczenie

Co za noc!... Dwa razy skurcz w nodze do tego ruszać nią nie mogłam. Tak, straciła czucie w nodze. Aż się po płakałam... Gdy juz skurcz się skończył zrobiło mi się zimno. Upał na dworze TŻ śpi bez kołdry, a mi zimno. Jakby mnie ktoś do zamrażalki wsadził. TŻ próbował mnie ogrzać. I mówił, że jestem strasznie zimna.... Rano wstaje, a w miejscu tego skurczu na łydce mam popękane żyłki.... I noga mnie boli jakby czołg po niej przejechał...

Miała ktoraś takie coś?
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 11:04   #734
ridja devojka
Zakorzenienie

Kuzwa, dywan nie wysechl w nocy ja chcę już do domu a tam wilgotno.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-06-27, 11:21   #735
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
A to nie jest tak, że trzeba wtedy przepracować cały miesiąc na tej nowej umowie, żeby jako podstawa był brany już nowy wymiar zatrudnienia?
Chyba najlepiej będzie jednak zadzwonić do zusu
Może i tak zawsze lepiej zadzwonić albo uzyskać opinię pisemną (ale od swojego urzędu) żeby potem nie było że jak przyjdzie co do czego to powiedzą że nikt nic takiego nie mówił.
Cytat:
Ech, bo chyba się czepiasz przez to, że jesteś w ciąży on ma siedzieć na kanapie? Przecież nie idzie na dyskotekę ja bym była zadowolona jakby mój mąż poszedł na siłownie, on nie ma zapału, jest bardzo szczupły i jedynie czasami coś pogada, że wyciskam więcej od niego
No może i się czepiam, nie mówię że nie ale umowa była taka że oboje po moim porodzie będziemy zrzucać wagę. I chodzi mi po prostu o to że w momencie kiedy jestem najmniej mobilna to on na siłkę wbija. A na spacery muszę chodzić sama bo jemu się nie chce...
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Michal bardzo chcial by prowadzic. I nie raz mi mowi daj sie przejechac na co ja mu odpowiadam pokaz prawko.
Uczy sie podchodzil chyba z 10 eazy do teori ale nie umie zdac
wiem ze on chce jezdzic i umie bo teraz z tym brzuchem pomaga np zaparkowac ale nigdzie wiecej nie pozwalam mu jeździć bez dokumentu.
Nie obraź się, ale jak facet nie jest w stanie ogarnąć teorii, to może faktycznie nie powinien tego uprawnienia dostać. Chyba że po prostu się nie uczył.
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ty się ciesz! Moje chuchro miało ćwiczyć codziennie do porodu, i przez całą ciążę ćwiczył 3x. A on ma pracę fizyczną, mimo to trudniej mu wyrobić sobie sylwetkę i wygląda jak zabiedzony. Lepiej jak facet o siebie dba, będzie miał siły gdy Tobie zabraknie. A Ty jeszcze zdążysz poćwiczyć, spokojnie. W końcu kto będzie spacerował z dzieckiem i ogarniał wszystkie obowiązki domowe plus dziecko, bo chyba nie tż?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Ja się boję że mój ten karnet kupi i ani razu nie pójdzie... I kasa w błoto. Jego pieniądze więc mu do portfela nie chcę zaglądać ale fakt faktem.
Cytat:
Oooo fajna informacja, dzięki! To będę chodzić do woli.

Uwaga uwaga, dzisiaj jedziemy zamówić wózek!

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-06-27 o 11:23
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 11:49   #736
mysza007
Zakorzenienie

Witajcie,

Dziewczyny, ja mam znowu infekcję na dole a wizyta dopiero 7 lipca, to ja sie załamie

Wlasnie wybieram sie na zakupy i tez mi juz serce wali, ratunku

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 11:58   #737
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Witajcie,

Dziewczyny, ja mam znowu infekcję na dole a wizyta dopiero 7 lipca, to ja sie załamie

Moze sproboj domowym sposobem opłukać octeniseptem on tez jest do infekcji dróg rodnych.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
prześliczny
wygląda jak Tako

dobry na zimę ten plastik bo spokojnie gondolkę na śniegu można położyć i nic nie przemięknie

coraz większe to moje dziecie mam wrażenie że codziennie czuje je bardziej wyraźniej mocniej, coraz bardziej się kręci, tydzień temu jeszcze tylko kopała sobie delikatnie mnie po podbrzuszu a teraz się przekręca wypina dupencję kopie mnie po odbycie od środka wypinając dupkę przy pępku ostra zawodniczka
najdziwniejsze i nie powiem ze jakieś super przyjemne jest gdy się przekręca.... nie wiem czy to lubię.
Moj tez od tygodnia sie wypina i jest mega ruchliwy az mi pepek wyszedl na szczescie tak delikatnie ;-)
Stary 2015-06-27, 11:58   #738
olkma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Może i tak zawsze lepiej zadzwonić albo uzyskać opinię pisemną (ale od swojego urzędu) żeby potem nie było że jak przyjdzie co do czego to powiedzą że nikt nic takiego nie mówił.

No może i się czepiam, nie mówię że nie ale umowa była taka że oboje po moim porodzie będziemy zrzucać wagę. I chodzi mi po prostu o to że w momencie kiedy jestem najmniej mobilna to on na siłkę wbija. A na spacery muszę chodzić sama bo jemu się nie chce...

Nie obraź się, ale jak facet nie jest w stanie ogarnąć teorii, to może faktycznie nie powinien tego uprawnienia dostać. Chyba że po prostu się nie uczył.

Ja się boję że mój ten karnet kupi i ani razu nie pójdzie... I kasa w błoto. Jego pieniądze więc mu do portfela nie chcę zaglądać ale fakt faktem.

Oooo fajna informacja, dzięki! To będę chodzić do woli.

Uwaga uwaga, dzisiaj jedziemy zamówić wózek!
Ja ze swoim też sie umówiłam, że po porodzie razem zrzucamy kg i musi czekać na mnie do wrzesnia i koniec! Pare razy wspominał, że zaczyna się odchudzać bo mu źle w lato itd. ( 130kg 190cm ) ale zaczełam sie z nim kłucic że ma czekać itd w końcu nastraszyłam go że też zaczne się odchudzać w ciąży, a dziecko urodzi sie z niedowaga jak u mojej kuzynki ( 6 kg przytyła przez całą ciąże, bo się odchudzała!! Chore! ) no i narazie tz czeka na mnie
Wiec dobrze cie rozumiem...
Stary 2015-06-27, 12:02   #739
ridja devojka
Zakorzenienie

Ja mojego sto razy motywowalam. Jest szczupły ale... chudzina. Mógłby trochę urosnąć. Czasami zaczynał ćwiczyć ze mną bo miał kompleks ze jego żona wyciska sztangę na klatę ale zwykle szybko przestawał. Co jakiś czas tylko sprawdzał czy umie zrobić więcej pompek niż ja. Jak umie to jest spokojny

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-06-27, 12:11   #740
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
uff zrobilam zakupy na gemini już mam wszytsko oprócz pieluch ale to do biedry pójdę osobiście
w poniedziałek dostawa bo już wysłane
juhuu
i z głowy , teraz pranie prasowanie, spakuje sobie torbę i będe czekać na luzieeee

uff a wczoraj 3 godziny siedziałam i sprawdzałam sto razy zmieniałam , czytałam opinie opisy jezuuu łep wielki jak sklep ale wkońcu wcisnęłam zatwierdź kup zapłać i jestem wyluzzooowana

jak by ktoś chciał to tutaj co kupiłam

Podkłady higieniczne, BELLA MAMMA, 10 sztuk 4 opakowania
Majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar 38-40, 2 sztuki
CANPOL, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar L/XL, 2 sztuki
BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny żel do higieny intymnej z aloesem 500ml
BABY ONO, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
SOPELEK Baby, podkłady higieniczne jednorazowe, 20 sztuk 2 sztuki
Kompresy MEDICOMP, jałowe 10x10cm, 50 sztuk
Linomag 0,2g/1g, maść, od urodzenia, 30g
BAMBINO, krem ochronny z tlenkiem cynku, od urodzenia, 75ml
DISNEMAR Baby (Disnemar), woda morska w aerozolu do nosa dla dzieci, 25ml
UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
CANPOL ceratka higieniczna 3 sztuki
MEDELA, herbatka Bocianek, 50g
Johnson's Baby, wkładki laktacyjne, 50 sztuk
HIPP BabySanft, oliwka pielęgnacyjna dla niemowląt, od urodzenia, 200ml
HIPP BabySanft, płyn pielęgnacyjny do kąpieli dla niemowląt, 350ml
CANPOL butelka szerokootworowa Piłka 120ml + SMOCZEK DYNAMICZNY 0-3 MIESIĘCY GRATIS !
DZIDZIUŚ balsam do prania biel 1,5L
DZIDZIUŚ balsam do prania kolor 1,5L
DZIDZIUŚ Koncentrat do płukania odzieży dla dzieci i osób o wrażliwej skórze 1,5 litra
Wartość koszyka: 214,56

+ z allegro zamówiłam oddzielnie bo nie było w gemini Lansinoh Lanolina 40ml gratis wkładki 6 szt

Bedziesz zadowolona z lanoliny, ktora zamowilas To jest podobno najlepsza dostepna na rynku
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 12:12   #741
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Witajcie,

Clotrimazolum i dopochwowe probiotyki jedynie mogą pomóc.
Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Ja ze swoim też sie umówiłam, że po porodzie razem zrzucamy kg i musi czekać na mnie do wrzesnia i koniec! Pare razy wspominał, że zaczyna się odchudzać bo mu źle w lato itd. ( 130kg 190cm ) ale zaczełam sie z nim kłucic że ma czekać itd w końcu nastraszyłam go że też zaczne się odchudzać w ciąży, a dziecko urodzi sie z niedowaga jak u mojej kuzynki ( 6 kg przytyła przez całą ciąże, bo się odchudzała!! Chore! ) no i narazie tz czeka na mnie
Wiec dobrze cie rozumiem...
Oooooo właśnie! Ktoś czuje to samo co ja
Mój jakiś gruby nie jest, w ogóle po nim nie widać wagi ale się uparł jak osioł. Mimo że mówię mu że mógłby pobiegać wokół mnie na spacerze albo coś to nie, on musi z koksami razem
Stary 2015-06-27, 12:13   #742
malena1979
Zadomowienie

O matko, mam dzisiaj przyjęcie urodzinowe Młodej, od rana coś robię i właśnie stwierdziłam, że nie mam już siły. Czuję się jakby mnie kot wypluł. Najchętniej to wskoczylabym pod kołderkę i nie wyszła cały dzień.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 12:14   #743
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Ja mam w brzuchu 95cm, 28 tydzień Najdziwniejsze jest to, że każdy to mnie widzi mówi, że mam strasznie mały brzuch, a wg badań jestem zagrożona wielowodziem...

Wczoraj zamówiliśmy meble do kuchni na wymiar... Aż strach mówić za ile, tyle pieniędzy Leci kasa strasznie podczas remontu, chyba musimy przystopowywać, bo jeszcze zostało nam do zrobienia duuuużo rzeczy, a wypłaty nie są co tydzień

Jestes zagrozona, ale nie masz jeszcze? Wielkosc brzucha zalezy od budowy, ulozenia dziecka i miesni brzucha. Mnie kazdy wrozyl w drugiej ciazy wiekszy brzuch a jest mniejszy niz w pierwszej

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
prześliczny
wygląda jak Tako

Ja nie lubie przekrecania, ze wszystkich ruchow zdecydowanie najmniej przyjemny
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 12:16   #744
party_girl7
Zakorzenienie

A ja szukam fajnego fotografa na sesje noworodkowa, bo chce koniecznie do 2tyg po urodzeniu małemu pamiątkę zrobić chyba znalazłam juz jednego, chce bardzo mało za 20 zdjęć, zobaczymy co z tego wyjdzie. Te maleństwa w tych koszykach są przecudowne!
Stary 2015-06-27, 12:23   #745
olkma
Raczkowanie

Cytat:
Clotrimazolum i dopochwowe probiotyki jedynie mogą pomóc.

Oooooo właśnie! Ktoś czuje to samo co ja
Mój jakiś gruby nie jest, w ogóle po nim nie widać wagi ale się uparł jak osioł. Mimo że mówię mu że mógłby pobiegać wokół mnie na spacerze albo coś to nie, on musi z koksami razem
Ja po prostu chciałabym żeby czekał na mnie, jak się w dwójke odchudzamy to jest motywacja wieksza. Zresztą źle sie czuje jak ja jem np chipsy, albo obiad a on mówi ze nie bedzie jadł bo się odchudza, to mi te jedzenie aż przestaje smakować jak jem bez niego ;(

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
A ja szukam fajnego fotografa na sesje noworodkowa, bo chce koniecznie do 2tyg po urodzeniu małemu pamiątkę zrobić chyba znalazłam juz jednego, chce bardzo mało za 20 zdjęć, zobaczymy co z tego wyjdzie. Te maleństwa w tych koszykach są przecudowne!
Mało to ile jesli można wiedzieć? Bo też uważam to za super pamiątke
Stary 2015-06-27, 12:39   #746
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:

!
no uczy się podobno, nie widzę tego bo robi to podobno w pracy, moim zdaniem jemu się poprostu nie chce, on zawsze był oporny co do nauki, jeżeli czegoś chce to oczywiste jest to, ze wchodzi do głowy momentalnie, widocznie nie zalezy mu na tym żeby mieć prawko, wygodnie mu jak jest co mu się nie dziwie wcale.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Ja po prostu chciałabym żeby czekał na mnie, jak się w dwójke odchudzamy to jest motywacja wieksza. Zresztą źle sie czuje jak ja jem np chipsy, albo obiad a on mówi ze nie bedzie jadł bo się odchudza, to mi te jedzenie aż przestaje smakować jak jem bez niego ;(

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------
u mnie za to michał je chipsy do obiadu a ja jestem wtedy wkurzona bo też bym zjadła ale wiem ze nie mogę nie chce i odrazu chumor zły i wszytsko mi przeszkadza szeleszczenie paczki chrupanie mlaskanie !!

mam ochote wtedy go wystawić za okno i puścić (sorka za żarcik)

wymianki
Stary 2015-06-27, 12:41   #747
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
też uważam, że są super
Stary 2015-06-27, 12:47   #748
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Spoko, do obliczenia podstawy zasiłku biorą średnią z ostatnich 12 mcy przed L4. Jeśli ktoś był zatrudniony krócej to średnią z tych wszystkich mcy (pełnych), które przepracował. Zmiana umowy nie będzie miała wpływu na wysokość macierzyńskiego.
Tak było na pewno jeszcze rok temu, bo pamiętam, że sprawdzałam to koleżance. Myślę że nic się nie pozmieniało. Może jeszcze ktoś mądrzejszy się wypowie i potwierdzi/zaprzeczy
Cytat:
Od zmiany etatu się liczy z tego co wiem. Ale dopytaj jeszcze w ZUS najlepiej.
No właśnie na nacie znalazłam takie info jak pisze grita, ale zadzwonie się upewnić I złożę wniosek o macierzyński jeszcze w sierpniu kiedy będę miałam umowę na cały etat.

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość

TusiaeM
No to jesteśmy dwie hehe już się nie czuję samotnie
Ale leżysz cały czas plackiem? Bo ja trochę chodzę, to do sklepu, to do mamy, ale tak spokojnie.

Mediona bardzo fajny wózek Chciałam pytać jaki to, ale przecież przed chwilą wklejałam na pierwszą stronę

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.

Edytowane przez TusiaeM
Czas edycji: 2015-06-27 o 12:49
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 13:23   #749
loudres
Zadomowienie

Cytat:
bylam i trzymalam ją w lapach ale nie wiem czy o tych piszesz... widzialam szare i rozowe, ale te ramiaczka takie cienkie, ze nie wyobrazalam sobie siebie w niej w szpitalu... zbyt dużo negliżu jak dla mnie do miejsca publicznego jakim jest szpital. Tez szukam wlasnie koszul w pepco jeszcze zajrze jutro do textil market tam tez same tanie rzeczy. Mi potrzebne tylko do szpitala wiec nie chce duzo wydawac, a pozniej nie bede spala w koszulach bo ich nie znosze...
Tak to ta mam w tyłku czy ktoś będzie mi zaglądał czy nie. Mam jedną z dłuższymi rękawami a ta jest na zmianę mąż mówi ze jest ładniejsza jak ta z rękawami.

Dziś złapał mnie skurcz w nocy i tak się wystraszyłam myślę juz to ten czas... ale tylko jeden minął szybko i szybko zasnelam.

Ale pogoda! Jadę zapisać syna na kolonie do kościoła pakujemy torby i zwiewamy na wieś do babci.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 13:25   #750
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

No właśnie na nacie znalazłam takie info jak pisze grita, ale zadzwonie się upewnić I złożę wniosek o macierzyński jeszcze w sierpniu kiedy będę miałam umowę na cały etat.

Ale leżysz cały czas plackiem? Bo ja trochę chodzę, to do sklepu, to do mamy, ale tak spokojnie.

Mediona bardzo fajny wózek Chciałam pytać jaki to, ale przecież przed chwilą wklejałam na pierwszą stronę
A ZUS nie bierze pod uwagę średnia z ostatnich 12 miesięcy?
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości