|
|
#721 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
Cytat:
![]() Pochwale sie mam juz wózek. Przyleciał dzisiaj. Kolor jest troszkę jaśniejszy niż na zdjęciu a koła mamy w środku mamy białe. Już sie nie umie doczekać az bedę małą w nim woziła.
|
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
ale Wy szybko piszecie, ciężko nadrobić ![]() byłam wczoraj u lekarza i powiedział coś, nad czym może jeszcze ktoś się zastanawia. powiedziałam mu, że wieczorami zdarza się, że mam takie jakby skurcze na brzuchu. powiedział, że w zdecydowanej większości przypadków kobieta swoim stylem bycia nie jest w stanie wywołać wcześniejszego porodu więc nie ma czym się martwić i to jest po prostu z tego, że w ciągu dnia za dużo sobie pochodzę. z zaleceń mam takie, aby zwiększyć żelazo w diecie i... jak jest ciepło to siedzieć nad jeziorem pod parasolką, z nogami w wodzie i popijać napój niegazowany synuś wstydliwy, zasłonił rękami buzię i tyle go było widać. za to mamy wyraźne, bardzo wyraźne potwierdzenie, że to chłopak i już nic tego nie zmieni. zastanawiam się tylko, bo przy usg lekarz zobaczył jakąś pustą przestrzeń za nerką, powiedział, aby się nie przejmować i na następnej wizycie za miesiąc sprawdzi to jeszcze. ja się oczywiście zestresowałam lekko a mąż się ze mnie śmiał, że lekarz po pierwsze kazał się nie przejmować, a po drugie młody pewnie się szykuje do puszczenia bąka a ja już panika |
|
|
|
#723 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Zaraz uciekam po torta i jutro świętujemy 1 rocznicę ślubu. A tak w ogóle dzisiaj bawimy się na kawalersko-panieńskiej imprezie ![]() Cytat:
Cytat:
aż zazdroszczę my w tym roku tylko fundamenty Cytat:
Cytat:
|
|
#724 | |
|
Zadomowienie
|
Nie umiałam sie powstrzymać. ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
. Co do pustej przestrzeni to sie nie przejmuj. Lekarz zbada na nastepnym usg czy wszystko wpożądku. Tylko jakby co to mu przypomnij.
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
wybaczcie, że tak mnie mało, ale albo siedzę nad pracą albo odpoczywam. Mała powtórka z pierwszego trymestru, kawa znowu stała się fuj, a ja bez kofeiny jestem kaput i zasypiam na stojąco. Różnica z I trymestrem jest teraz taka, że często z drzemki wybudzają mnie kopniaki mojej małej dziewczynki Cytat:
No chyba, że się źle odżywiamy, nie dbamy o higienę, stosujemy używki itp. |
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#727 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
obudziłam się dziś z bólem głowy
|
|
|
|
#728 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Młody wyciąga mnie na rowerek, a mi sie tak nie chce zresztą zaraz brzuch mi się będzie spinać, a wieczorem nogi bedą napierdzielać ;( no ale cóż, dziecku nie odmówie...
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a masz tam gdzies napisane jaki to model konkretnie? Na obudowie powinno pisać.
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w brzuchu 95cm, 28 tydzień
Najdziwniejsze jest to, że każdy to mnie widzi mówi, że mam strasznie mały brzuch, a wg badań jestem zagrożona wielowodziem... Wczoraj zamówiliśmy meble do kuchni na wymiar... Aż strach mówić za ile, tyle pieniędzy Leci kasa strasznie podczas remontu, chyba musimy przystopowywać, bo jeszcze zostało nam do zrobienia duuuużo rzeczy, a wypłaty nie są co tydzień
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
prześliczny
![]() wygląda jak Tako dobry na zimę ten plastik bo spokojnie gondolkę na śniegu można położyć i nic nie przemięknie ![]() coraz większe to moje dziecie mam wrażenie że codziennie czuje je bardziej wyraźniej mocniej, coraz bardziej się kręci, tydzień temu jeszcze tylko kopała sobie delikatnie mnie po podbrzuszu a teraz się przekręca wypina dupencję kopie mnie po odbycie od środka wypinając dupkę przy pępku ostra zawodniczka ![]() najdziwniejsze i nie powiem ze jakieś super przyjemne jest gdy się przekręca.... nie wiem czy to lubię.
bardzo przepraszam za błędy ortograficzne ! http://www.suwaczki.com/tickers/zem3cwa1wu9i2qk0.png wymianki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886 Edytowane przez aakkzzii Czas edycji: 2015-06-27 o 10:55 |
|
|
|
#733 |
|
Wtajemniczenie
|
Co za noc!... Dwa razy skurcz w nodze do tego ruszać nią nie mogłam. Tak, straciła czucie w nodze. Aż się po płakałam... Gdy juz skurcz się skończył zrobiło mi się zimno. Upał na dworze TŻ śpi bez kołdry, a mi zimno. Jakby mnie ktoś do zamrażalki wsadził. TŻ próbował mnie ogrzać. I mówił, że jestem strasznie zimna.... Rano wstaje, a w miejscu tego skurczu na łydce mam popękane żyłki.... I noga mnie boli jakby czołg po niej przejechał...
Miała ktoraś takie coś? |
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Kuzwa, dywan nie wysechl w nocy
ja chcę już do domu a tam wilgotno.Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#735 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze lepiej zadzwonić albo uzyskać opinię pisemną (ale od swojego urzędu) żeby potem nie było że jak przyjdzie co do czego to powiedzą że nikt nic takiego nie mówił. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uwaga uwaga, dzisiaj jedziemy zamówić wózek! Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-06-27 o 11:23 |
|||||
|
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Dziewczyny, ja mam znowu infekcję na dole a wizyta dopiero 7 lipca, to ja sie załamie ![]() Wlasnie wybieram sie na zakupy i tez mi juz serce wali, ratunku
|
#737 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiec dobrze cie rozumiem...
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mojego sto razy motywowalam. Jest szczupły ale... chudzina. Mógłby trochę urosnąć. Czasami zaczynał ćwiczyć ze mną bo miał kompleks ze jego żona wyciska sztangę na klatę ale zwykle szybko przestawał. Co jakiś czas tylko sprawdzał czy umie zrobić więcej pompek niż ja. Jak umie to jest spokojny
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój jakiś gruby nie jest, w ogóle po nim nie widać wagi ale się uparł jak osioł. Mimo że mówię mu że mógłby pobiegać wokół mnie na spacerze albo coś to nie, on musi z koksami razem |
||
|
|
|
#742 |
|
Zadomowienie
|
O matko, mam dzisiaj przyjęcie urodzinowe Młodej, od rana coś robię i właśnie stwierdziłam, że nie mam już siły. Czuję się jakby mnie kot wypluł. Najchętniej to wskoczylabym pod kołderkę i nie wyszła cały dzień.
|
|
|
|
#743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestes zagrozona, ale nie masz jeszcze? Wielkosc brzucha zalezy od budowy, ulozenia dziecka i miesni brzucha. Mnie kazdy wrozyl w drugiej ciazy wiekszy brzuch a jest mniejszy niz w pierwszej ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
Ja nie lubie przekrecania, ze wszystkich ruchow zdecydowanie najmniej przyjemny |
||
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
A ja szukam fajnego fotografa na sesje noworodkowa, bo chce koniecznie do 2tyg po urodzeniu małemu pamiątkę zrobić
chyba znalazłam juz jednego, chce bardzo mało za 20 zdjęć, zobaczymy co z tego wyjdzie. Te maleństwa w tych koszykach są przecudowne!
|
#745 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
|
|
#746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() mam ochote wtedy go wystawić za okno i puścić (sorka za żarcik)
|
|
#747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mediona bardzo fajny wózek Chciałam pytać jaki to, ale przecież przed chwilą wklejałam na pierwszą stronę
Edytowane przez TusiaeM Czas edycji: 2015-06-27 o 12:49 |
|||
|
|
|
#749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś złapał mnie skurcz w nocy i tak się wystraszyłam myślę juz to ten czas... ale tylko jeden minął szybko i szybko zasnelam. Ale pogoda! Jadę zapisać syna na kolonie do kościoła pakujemy torby i zwiewamy na wieś do babci.
|
|
|
|
|
#750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

aż zazdroszczę my w tym roku tylko fundamenty
dobry crocs nie jest zły.

zresztą zaraz brzuch mi się będzie spinać, a wieczorem nogi bedą napierdzielać ;( no ale cóż, dziecku nie odmówie...

zawsze lepiej zadzwonić albo uzyskać opinię pisemną (ale od swojego urzędu) żeby potem nie było że jak przyjdzie co do czego to powiedzą że nikt nic takiego nie mówił.
Chciałam pytać jaki to, ale przecież przed chwilą wklejałam na pierwszą stronę