Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-28, 18:20   #451
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

robiłyście już rozeznanie w laktatorach? po mału zapisuję sobie linki co już tak konkretnie chcę i nie wiem jaki wziąć. butelki po leo mam avent natural, dwie duże i dwie małe, wtedy miałam laktator avent clasic ale średnio byłam zadowolona z niego podobają mi się butelki lovi jak co to biorę pod uwagę wymianę. jaką firmę wybierzecie?

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Myślę że sterylizator na pewno chociaż można i wyparzać wrzątkiem, laktator i podgrzewacz przyda się jak trzeba będzie wyjść i zostawić dziecko na parę godzin np do lekarza czy w waznej sprawie chyba że wtedy dać kupne mleko to wystarczy butelka. Ja się boję wolę mieć wszystko w domu jak co to mama z małym zostanie to też będzie przeżywała to wolę żeby miała wszystkie sprzęty, mleko wyjmie z lodówki są pojemniki takie do przykręcenia smoczka i podgrzewacz ma temperaturę ustawioną i po robocie.
masz link do takich pojemników?

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 18:33   #452
fasterka90
Zadomowienie

No właśnie też się zastanawiam nad tym laktatorem czy mi się to przyda,czy warto miec w razie czego... Moja mama nie miała pokarmu i przez to jakoś głupio się nastawiam że też nie będę miała

iclosemyeyes Tez jeszcze do niedawna nie wiedziałam co to zgaga ;p
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 18:35   #453
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Dziewczyny, dziś przez cały dzień nie mogę się pozbierać. Ziewam, przysypiam, duszno mi, jestem marudna... Za oknem depresyjna pogoda... Nic mi się nie chce.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 18:41   #454
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
No właśnie też się zastanawiam nad tym laktatorem czy mi się to przyda,czy warto miec w razie czego... Moja mama nie miała pokarmu i przez to jakoś głupio się nastawiam że też nie będę miała

iclosemyeyes Tez jeszcze do niedawna nie wiedziałam co to zgaga ;p
nie możesz tak myśleć ja laktatora używałam już w szpitalu bo miałam ten nawał, i gorączkowałam bez odciągania... ból tragiczny, więc teraz też do torby sobie spakuję... ogólnie sporo używałam, teraz też jestem pozytywnie nastawiona na kp

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 18:44   #455
201604151126
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
robiłyście już rozeznanie w laktatorach? po mału zapisuję sobie linki co już tak konkretnie chcę i nie wiem jaki wziąć. butelki po leo mam avent natural, dwie duże i dwie małe, wtedy miałam laktator avent clasic ale średnio byłam zadowolona z niego podobają mi się butelki lovi jak co to biorę pod uwagę wymianę. jaką firmę wybierzecie?

masz link do takich pojemników?
Nie mam ale widziałam na allegro są pojemniki na mleko i takie jak butelka co się przykręca do laktatora z zakrętka, tylko też nie wiem za bardzo jaką firmę wybrać bo kupiła bym wszystko z jednej firmy żeby butelki pasowały do podgrzewacza i laktatora.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 19:21   #456
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
ogladalam poduszki motherhood- cos czuje ze odkupie od kogos z mojego miasta bo coraz czesciej mam problemy z zasypianiem
60zl to chyba calkiem przyzwoita cena za używkę?
Ja mam ten kojec Motherhood. Kupiłam w pierwszej ciąży i spałam z nim dwa razy. Leży prawie nówka. Chciałam sprzedać za 100zł, ale nie było zainteresowania
Mam taki, jak w załączniku.

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość

to widzę, że same niezbędniki chociaż tak się na przykład zastanawiam nad takimi rzeczami jak:
-laktator
-sterylizator i podgrzewacz i inne akcesoria do butelek

czy te sprzęty są niezbędne przy planowanym karmieniu piersią? Co sądzicie? Wiadomo, że w praktyce może wyjść różnie ale nie wiem czy kupować od razu tak na wszelki wypadek.
Nie. Zawsze możesz to kupić, jak już będzie potrzeba. Zamawiasz i na drugi dzień masz w domu. Albo jedziesz do sklepu (albo jedzie Twój mąż) i masz od ręki.
Ja nakupowałam przed porodem butelki, podgrzewacz i nic się nie przydało.
Laktator dokupiłam, jak mi jeden sutek krwawił i musiałam odciągać mleko, ale to już jak musiałam, nie na zapas.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 19:28   #457
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja mam ten kojec Motherhood. Kupiłam w pierwszej ciąży i spałam z nim dwa razy. Leży prawie nówka. Chciałam sprzedać za 100zł, ale nie było zainteresowania
Mam taki, jak w załączniku.

Nie. Zawsze możesz to kupić, jak już będzie potrzeba. Zamawiasz i na drugi dzień masz w domu. Albo jedziesz do sklepu (albo jedzie Twój mąż) i masz od ręki.
Ja nakupowałam przed porodem butelki, podgrzewacz i nic się nie przydało.
Laktator dokupiłam, jak mi jeden sutek krwawił i musiałam odciągać mleko, ale to już jak musiałam, nie na zapas.
Nie przydał się ten kojec? U mnie bardzo fajnie podtrzymuje brzuch. I małemu też się przyda

Też jestem zdania, że takie akcesoria lepiej kupić wg potrzeby. Podobno mleko pojawia się już pod koniec ciąży. To prawda? Nastawiłam się na karmienie naturalne i nie używanie smoczka. Jednak smoczek kupię, bo plany swoje, a życie swoje W szpitalu i tak spędzimy jakieś 3 dni i jest to wystarczający czas na zorientowanie się, czy będziemy miały kłopoty z karmieniem, czy nie i wysłanie partnera na zakupy
Stary 2015-06-28, 19:36   #458
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Nie przydał się ten kojec? U mnie bardzo fajnie podtrzymuje brzuch. I małemu też się przyda

Też jestem zdania, że takie akcesoria lepiej kupić wg potrzeby. Podobno mleko pojawia się już pod koniec ciąży. To prawda? Nastawiłam się na karmienie naturalne i nie używanie smoczka. Jednak smoczek kupię, bo plany swoje, a życie swoje W szpitalu i tak spędzimy jakieś 3 dni i jest to wystarczający czas na zorientowanie się, czy będziemy miały kłopoty z karmieniem, czy nie i wysłanie partnera na zakupy
Wiem, że dużo kobiet chwali kojec, a u mnie się nie sprawdził. W pierwszej ciąży brzuch mi nie urósł za duży, teraz też mam raczej mały. Kojec zajmował mi dużo miejsca na łóżku i utrudniał przewracanie się z boku na bok Przy karmieniu Haneczki mi się przydał może z dwa razy, ale za dużo zachodu przy tym było. Ja i tak wolałam karmić na łóżku, w pozycji leżącej. Wtedy miałam wolne ręce i mogłam sobie smyrać Hanulę po czym tylko chcę A Ona się tak cudnie wtulała we mnie Już się nie mogę doczekać karmienia piersią
Stary 2015-06-28, 20:51   #459
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Ja od wczoraj trochę się martwię, bo prawie w ogóle nie czuję maleństwa Wieczorem poczułam delikatnego kopniaczka, a zawsze były wieczorne wygibasy. Dzisiaj zjadłam kanapki z nutellą, po której też zawsze maleństwo się odzywało, a teraz nic
Nie martw się, a od kiedy czułaś już regularne mocne ruchy? Przy wczesnej fazie mogą zanikać nawet na parę dni, aż wrócą ze zdwojoną siłą

Cytat:
Moja też dużo spokojniejsza przez ostatnie dwa dni,dużo słabsze i rzadkie pojedyncze kopniaczki. Ale ja też się dzisiaj kiepsko czuje,rano wymiotowałam,potem pół dnia przespałam...
Dużo zdrowia, nienawidzę wymiotować...

Ja z takich rzeczy, w które się obkupiłam, a leżą i nie sprawdziły się u żadnego z dzieci to wymienię:
-podgrzewacz - używałam na siłę przez miesiąc, dwa na etapie słoiczków, okazało się, że mikrofalówka lepiej i szybciej spełnia zadanie, nawet sprzedać się już nie da bo nikt nie chce
-karuzela i uspokajacz fp - wiele dzieci uspokaja, moje zero zainteresowania, tylko zbierało kurz
-przewijak na łóżeczko - wygodniej mi było na łóżku na zwykłym podkładzie
-laktator ręczny- korzystałam tylko w kryzysowych momentach na pobudzenie laktacji, ale średnio spełnił funkcję. Może elektryczny byłby skuteczniejszy, nie wiem...

Za to cieszę się, że kupiłam wcześniej butelki czy leżaczek

Ale się cieszę, już jutro połówkowe!!!
Stary 2015-06-28, 22:09   #460
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Halo Przespałam dzisiaj cały dzień a reszte dnia wybieraliśmy farby do pokoju Zuzi i kupiliśmy lampę Teraz mąż kończy nakładać trzecią warstwę bieli i zaraz się kładziemy W ogóle dzisiaj apetytu nie miałam, zjadłam frytki i krówki bo tylko to mi wchodziło Żenada...

Poziomkowa Nie wystraszyłam się, ja w ogóle nie mogę sobie wyobrazić jak rodzę. Nie mam pojęcia na co się na stawiać i jak to będzie

Amelia dzięki za to co napisałaś Jak to pierworódka kupiłabym wszystko dla Małej żeby tylko dobrze było ale widzę, że trzeba rozsądnie do tego podejść. Jedyną rzecz, którą kupię na pewno to laktator elektryczny. Szwagierka mówiła, że jej się bardzo przydał ale miała ręczny i gdyby miała kupować jeszcze raz to brałaby elektryczny.

Cytat:
Dziewczyny, dziś przez cały dzień nie mogę się pozbierać. Ziewam, przysypiam, duszno mi, jestem marudna... Za oknem depresyjna pogoda... Nic mi się nie chce.
Miałam tak wczoraj, okropność...Biedna Też byłam tak marudna i zmierzła, że sama ze sobą nie mogłam wytrzymać i żal mi było męża Dzisiaj już było znacznie lepiej.

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2015-06-28 o 22:13
srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 23:36   #461
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
aktualnie to w ogóle wstyd, bo chodzę w takim miękkim koronkowym... Ale wezmę sobie to do serca i wybiorę się w końcu kupić coś porządnego.

To w końcu długie mdłości są na chłopca czy dziewczynkę? Bo obie wersje już czytałam
Myślę, że nie problem jest w miękkości staników, tylko w efekcie tego typu (przepraszam za drastyczne zdjęcie, ale bardzo dobrze pokazuje źle dobrany obwód i miskę + wpływ na piersi).

U mnie w rodzinie mdłości na chłopca Ale taka magia przesądów.
Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Wiecie co, dzisiaj mieliśmy znów debatę nad imieniem.....i jednak wybraliśmy Maję
Dobry wybór

Cytat:
Ale ja też się dzisiaj kiepsko czuje,rano wymiotowałam,potem pół dnia przespałam...
Masakra

Cytat:
to widzę, że same niezbędniki chociaż tak się na przykład zastanawiam nad takimi rzeczami jak:
-laktator
czy te sprzęty są niezbędne przy planowanym karmieniu piersią? Co sądzicie? Wiadomo, że w praktyce może wyjść różnie ale nie wiem czy kupować od razu tak na wszelki wypadek.
Chcę karmić piersią i myślę o laktatorze (kilka koleżanek mówiło o tym, że dziecko woli butelkę, bo przy piersi zasypia i nie najada się albo o tym, że jedno z nocnych karmień szybciej schodzi w wersji butelkowej). Dwa, że dziecko może zgłodnieć jak zostanie pod opieką męża lub kogoś z rodziny. Zapytam mojej znajomej położnej - doradczyni laktacyjnej i dam znać.

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
robiłyście już rozeznanie w laktatorach?
Dziś znalazłam taki link - może Cię to zainteresuje?

Cytat:
Nastawiłam się na karmienie naturalne i nie używanie smoczka. Jednak smoczek kupię, bo plany swoje, a życie swoje
A co nie tak w smoczku? Pytam, bo jestem zielona w temacie
Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Ale się cieszę, już jutro połówkowe!!!
Trzymam kciuki

U mnie przyszły wyniki badań - przez 4 tygodnie nabawiłam się anemii. Faktycznie, bóle głowy, zmęczenie zgadzają się z tymi objawami. Jestem trochę przerażona

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 07:41   #462
fasterka90
Zadomowienie

Dzień dobry
Idę się dziś w końcu zapisać do położnej i szkoły rodzenia. No i na zakupy bo przez weekend byłam totalnie nie do życia.
cornflower dużo poniżej normy masz hemoglobine? Napewno lekarz coś zaradzi anemia chyba w ciąży jest dość częsta niestety ja zawsze miałam trochę powyżej normy,przy ostatnich badaniach ledwo w dolnej granicy się załapałam.
Amelia kciuki za wizytę! Koniecznie daj znać po!
srebrna_smuga ja wczoraj też praktycznie nic nie jadłam i spałam cały dzień,sobotę podobnie, może pogoda tak na nas wpływa?
Dzisiaj w końcu musze się ruszyć!

Mnóstwo osób -z rodziny bliższej,dalszej,znajomi już mówią jak to będą mnie odwiedzać,pomagać przy dziecku itd itp a teraz to nie łaska mnie odwiedzić potem też chyba po prostu będę unikać osób które w ciąży mnie olewały.
Stary 2015-06-29, 08:03   #463
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

A co nie tak w smoczku? Pytam, bo jestem zielona w temacie
Od smoczka dziecko ciężko odzwyczaić. No i ja wolałabym bez snoczka, bo przez smoczek nabawiłam się poważnej wady zgryzu, którą cały czas leczę. Wiem, że kiedyś smoczki były inne, ale mimo to chciałabym spróbować bez.
Stary 2015-06-29, 08:43   #464
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Witam z rana Nałożyłam właśnie maseczkę na włosy, peeling enzymatyczny na twarz. Małe spa dzisiaj planuję

Ściany w pokoju przez noc wyschły i dzisiaj zrobimy różowe pasy na dwóch ścianach Tylko muszę pomyśleć czy w pionie czy poziomo? Zaraz powybieram też dodatki

cornflower_girl to zdjęcie jest straszne . Przepraszam ale naprawdę, obrzydziło mi ranek

Cytat:
Dzień dobry
Idę się dziś w końcu zapisać do położnej i szkoły rodzenia. No i na zakupy bo przez weekend byłam totalnie nie do życia.
cornflower dużo poniżej normy masz hemoglobine? Napewno lekarz coś zaradzi anemia chyba w ciąży jest dość częsta niestety ja zawsze miałam trochę powyżej normy,przy ostatnich badaniach ledwo w dolnej granicy się załapałam.
Amelia kciuki za wizytę! Koniecznie daj znać po!
srebrna_smuga ja wczoraj też praktycznie nic nie jadłam i spałam cały dzień,sobotę podobnie, może pogoda tak na nas wpływa?
Dzisiaj w końcu musze się ruszyć!

Mnóstwo osób -z rodziny bliższej,dalszej,znajomi już mówią jak to będą mnie odwiedzać,pomagać przy dziecku itd itp a teraz to nie łaska mnie odwiedzić potem też chyba po prostu będę unikać osób które w ciąży mnie olewały.
Cały czas zastanawiam się nad szkołą rodzenia...Nie wiem czy iść czy sobie darować. Idziesz do takiej przy szpitalnej czy do takiej gdzie jest za darmo jak zdecydujesz się na konkretny szpital? Też myślę, że to pogoda Dziś jest po chmurno ale czuć, że pogoda się będzie zmieniała i więcej energii od razu w człowieku

Ja się za to boję, że wszyscy będą przyłazić i mi gadać co robię źle i jak powinnam Jak się wkurzę to przez 2 tyg nie wpuszczę na początku nikogo

Cytat:
Od smoczka dziecko ciężko odzwyczaić. No i ja wolałabym bez snoczka, bo przez smoczek nabawiłam się poważnej wady zgryzu, którą cały czas leczę. Wiem, że kiedyś smoczki były inne, ale mimo to chciałabym spróbować bez.
Mam taką samą opinię co do smoczka Kupiłam na razie jeden i ten jeden symbolicznie, na wszelki wypadek będzie czekał. Mam jednak nadzieję, że się obejdzie

Amelia kciuki za wizytę

Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2015-06-29 o 08:51
Stary 2015-06-29, 09:02   #465
agne19s
Zadomowienie

A ja jestem przykładem wychowania bez smoczka mama mi mówiła że już wtedy było wiadomo że bardzo źle wpływa na zęby i zawsze gdy płakałam z niewiadomego powodu to mi ciągle buziaczki dawała i się uspokoilam a dziś mam bardzo ładny zgryz czego nie mogę powiedzieć o moim rodzeństwie. Gdy rozmawiałam o tym z koleżanką to mówiła że bez smoczka tak, ale niczym go nie próbować zastąpić, bo jednemu dziecku mama dawała butelkę z wodą czy herbata żeby dziecko sobie piło i przez za dużo płynów były poważne problemy z nerkami U tego bobaska.

A znowu też spotkałam się z opinią lekarza który wyskoczył z wrzaskiem ze to są jakieś fanaberie i ze człowiek jest istotą ssąca i jak ma nauczyć się tego nawyku skoro młode matki chcą wszystko robić inaczej ...

Ja natomiast też będę próbować bez smoczka
Stary 2015-06-29, 09:44   #466
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
A znowu też spotkałam się z opinią lekarza który wyskoczył z wrzaskiem ze to są jakieś fanaberie i ze człowiek jest istotą ssąca i jak ma nauczyć się tego nawyku skoro młode matki chcą wszystko robić inaczej ...

Ja natomiast też będę próbować bez smoczka
Może trochę zły przykład, ale człowiek jest tylko jednym z wielu przedstawicieli ssaków. Widziałyście kiedyś psa lub małpę (bratnio do nas podobną) ze smoczkiem? Jakoś sobie radzą bez.
Stary 2015-06-29, 09:47   #467
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość

Ściany w pokoju przez noc wyschły i dzisiaj zrobimy różowe pasy na dwóch ścianach Tylko muszę pomyśleć czy w pionie czy poziomo? Zaraz powybieram też dodatki
Ja też chcę namalować pasy poziome na jednej ścianie wyślesz fotkę później jak Wam to wyszło?

Witam się w 20 tygodniu dzisiaj robię na obiad pierogi z jagodami
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 09:51   #468
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Ja też chcę namalować pasy poziome na jednej ścianie wyślesz fotkę później jak Wam to wyszło?

A ja w 19 U mnie będzie rosół z wczoraj
Stary 2015-06-29, 09:52   #469
dzikasliwka
Rozeznanie

A ja witam się w 23 tygodniu, pierwszym dniu 6 miesiąca Dokładnie za równiutkie 4 miesiące mam termin z USG

Zaraz zbieram się do diabetologa i może uda mi się kupić trampki w Lidlu
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 09:53   #470
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Może trochę zły przykład, ale człowiek jest tylko jednym z wielu przedstawicieli ssaków. Widziałyście kiedyś psa lub małpę (bratnio do nas podobną) ze smoczkiem? Jakoś sobie radzą bez.
Dokładnie, poza tym po to przykładamy dziecko do piersi żeby ten odruch zaspokoić.

Cytat:

Pewnie Będę zamawiała literki puchowe na ścianę i może kule tiulowe. Podobają mi się też obrazy w ramce np.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obraz.jpg (63,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obraz2.jpg (82,5 KB, 10 załadowań)

Zuzia już na świecie

Stary 2015-06-29, 09:56   #471
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Gratki dziewczyny Jak to leci

My dzisiaj tortille z kurczakiem i warzywkami robimy, zadość uczynienie za wczorajsze śmieciowe jedzenie

Zuzia już na świecie

Stary 2015-06-29, 09:58   #472
tylkokasia
Moderator

Ja mam laktator medela mini electric i dobrze że go dostałam a nie kupiłam bo użyłam go max 2 razy. Uważam że nie warto kupować na zapas tylko jak faktycznie będzie potrzeba.
Co do smoczka to ja próbowałam dać córeczce jak miała kilka dni i nie umiała utrzymać więc dałam sobie spokój więc smoczka nie poznała.
Tak samo karmiłam piersią do 14,5mc i ona nie znała butelki. Od razu przeszła na kubeczek doidy cup i niekapek.
Butelki, smoczki, laktator - miałam kupione ale się nie przydały.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 10:10   #473
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witajcie

Ja wczoraj od rana sprzatalam, a potem na obiad przyjechała mama z partnerem i odjezdzali około 22. Mama mi pomogła poprzenosic ciuchy do nowej sypialni, mnóstwo wyrzucilam (sama bym chyba tyle nie wyrzuciła) , część wydam komuś, dzięki temu udało mi się zmieścić w szafie (ta jest niestety mniej pojemna niż poprzednia. Tak w ogóle to okazało się, że teraz mąż ma więcej ciuchów niż ja

Także wczoraj już nie miałam siły pisać... Po sprzątaniu bolało mnie trochę podbrzusze, na szczęście przeszło. No i po południu kilka razy poczułam stuknięcia, wieczorem też, więc jestem spokojna

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 10:15   #474
fasterka90
Zadomowienie

A ja chowana na smoczku,bardzo długo i zgryz idealny nie żebym jakoś broniła smoczka ale też nie zawsze jest to chyba takie złe.
U nas tez też napewno będą takie obrazki jak srebrna_smuga dodała coraz częściej jak oglądam pościele itp to myślę że zrobię odwrotnie niż planowałam -czyli ściany będą fioletowe a dodatki miętowe
Szkołę rodzenia mam bezpłatną przy przychodni 3minuty od domu,byłam tam ale taka kolejka emerytów że mi się odechciało :p tym bardziej że pies na mnie czekał pod przychodnią.

Ja dziś na obiad robie carbonarre
Stary 2015-06-29, 10:30   #475
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja miałam strasznie krzywy zgryz, bo często spałam z otwartą buzia (tak, ma to wpływ na zgryz! ). Od dziecka choruje na alergię i jako dziecko często mając zapchany nos, oddychalam w nocy przez usta. Tzw aparat ruchomy nie pomógł, bo rzadko go nosiłam (nie umiałam w nim połykac śliny) , więc nosiłam potem stały. I teraz mam prosty zgryz Także tu nie tylko o smoczki chodzi. Jak dziecko często ssie palec to też może mieć potem krzywy zgryz.

Ja mam obiad od wczoraj - kurczak, ziemniaki, kapusta i surówki

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 10:36   #476
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja miałam strasznie krzywy zgryz, bo często spałam z otwartą buzia (tak, ma to wpływ na zgryz! ). Od dziecka choruje na alergię i jako dziecko często mając zapchany nos, oddychalam w nocy przez usta. Tzw aparat ruchomy nie pomógł, bo rzadko go nosiłam (nie umiałam w nim połykac śliny) , więc nosiłam potem stały. I teraz mam prosty zgryz Także tu nie tylko o smoczki chodzi. Jak dziecko często ssie palec to też może mieć potem krzywy zgryz.

Ja mam obiad od wczoraj - kurczak, ziemniaki, kapusta i surówki
Nie zwalam całej winy na smoczek. Tylko mam porównanie z moim bratem, który smoczka w ogóle nie używał i ma zęby w porządku. Jest młodszy. Podejrzewam, że rodzice popełniali też inne błędy nieświadomie, o których wiedzieli już przy moim bracie. Moja koleżanka ma syna 4 lata i młody do teraz używa smoczka. Sam sobie gdzieś chowa, bo mama je wyrzucała. Lekarka ją ostatnio opieprzyła. Z pampersów też ciężko wyjść, więc wolę mieć w domu tylko 1 walkę Jak nie damy rady bez smoczka, to trudno. Ale chcę zacząć bez
Stary 2015-06-29, 10:50   #477
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że kiedyś smoczki były inne, ale mimo to chciałabym spróbować bez.
Dobrze, że piszesz o tym. Wśród moich znajomych ten smoczek się utarł, nie pamiętam widoku dziecka bez niego. Muszę się dokształcić w temacie.

Cytat:
cornflower_girl to zdjęcie jest straszne . Przepraszam ale naprawdę, obrzydziło mi ranek
Wiem, ze te zdjęcia są straszne - nie rozumiem idei zamieszczania fotek takich brzuszków. No ok, spodziewa się dziecka - cud macierzyństwa i te sprawy. Ale zaniedbanie? Inaczej nie umiem nazwać źle dobranej bielizny i za małych majtek/ spodenek.
Cytat:
Cały czas zastanawiam się nad szkołą rodzenia...Nie wiem czy iść czy sobie darować. Idziesz do takiej przy szpitalnej czy do takiej gdzie jest za darmo jak zdecydujesz się na konkretny szpital?
Iść, iść. Szkoła rodzenia, do której chcemy iść jest za darmo i ma interesujący nas program (trzeba tylko wybrac położną z tego zespołu jako położną środowiskową, szpital jest dowolny). Szkoła propaguje aktywny poród, ochronę krocza i karmienie piersią.
Cytat:
Mam nisko krwinki czerwone, hematokryt i hemoglobinę. Może nie jest jakoś bardzo źle, ale odczuwam już pod względem samopoczucia.

Dziś o 16.00 wizyta u ginekolog

Stary 2015-06-29, 10:56   #478
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

U mnie przyszły wyniki badań - przez 4 tygodnie nabawiłam się anemii. Faktycznie, bóle głowy, zmęczenie zgadzają się z tymi objawami. Jestem trochę przerażona
Pisałam kiedyś o tabletkach BURAK, to się śmiałyście

Cytat:
Niby tak, ale...
Moja Hania bezsmoczkowa i bezbutelkowa. Natomiast swój instynkt ssania sobie zaspakajała kciukiem. Dużo łatwiej jednak odzwyczaić dziecko od smoczka (można np. schować), niż od kciuka. Hania, jak miała około 1,5 roku dostała zapalenia kciuków Zmieniło Jej się pH w ślinie i delikatny naskórek od razu zareagował. Masakra. Plus taki, że z bólu przestała ssać.
Dodam tylko, że ssała paluszka tylko przed zaśnięciem. W ciągu dnia ją to w ogóle nie interesowało.
Są też przypadki, że dzieci jeszcze w podstawówce kciuki ssają (dziwnie się odmienia). Naprawdę, trudniej chyba jednak kciuka oduczyć, a nigdy się nie przewidzi, czy taki nie wejdzie w grę.
Przy drugim dziecku wolę jednak smoczek zaproponować.
Stary 2015-06-29, 11:05   #479
fasterka90
Zadomowienie

cornflower na tym zdjęciu jakoś zamała bielizna mnie mniej przeraziła niż te rozstępy
Stary 2015-06-29, 11:10   #480
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
cornflower na tym zdjęciu jakoś zamała bielizna mnie mniej przeraziła niż te rozstępy
Na rozstępy czasami nie masz wpływu, na bieliznę - już tak.

gaabbi A zażywasz tego buraka?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości