Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-27, 12:49   #391
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

u mnie włosy i paznokcie w porządku, a zawsze miałam problemy, szczególnie z paznokciami... Włosy mam lekko rozjaśnione, ale od dawna już nie farbowałam, na szczęście przejście między naturalnymi a farbowanymi jest delikatne. Chciałabym zapuścić naturalne, zobaczymy.
Stary 2015-06-27, 12:56   #392
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
A ja raczej bym wolała kosz nie zamykany, bo można więcej napchać Jeszcze zobaczę, pewnie pięć razy zdanie zmienię

W gazecie (M jak mama) zobaczyłam reklamę wózka Inspire Eco (model Tutka) i wpadł mi w oko, tylko nie wiem czy używany znajdę. A nowy kosztuje prawie 2 tys...

Co do ruchów to ja już czuję regularnie, zawsze wieczorem jak leżę w łóżku to czuję takie smyranie Dziś też poczułam siedząc na przystanku
Ten model ma strasznie płaski koszyk. Ja właśnie na to zwracam uwagę. Duża buda i spory koszyk. Fajny jest TUTEK TAMBERO. Zobaczyłam z ciekawości.

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-06-27 o 13:41
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 13:13   #393
monic167
Rozeznanie

peachella- przykro mi :tuli:
ja strasznie żałuje że mojego teścia nie ma na świecie, nie znałam go ,ale widze ze teraz przy budowie domu Tżtowi go brakuje.

ogladalam poduszki motherhood- cos czuje ze odkupie od kogos z mojego miasta bo coraz czesciej mam problemy z zasypianiem
60zl to chyba calkiem przyzwoita cena za używkę?
Stary 2015-06-27, 13:18   #394
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
peachella- przykro mi :tuli:
ja strasznie żałuje że mojego teścia nie ma na świecie, nie znałam go ,ale widze ze teraz przy budowie domu Tżtowi go brakuje.

ogladalam poduszki motherhood- cos czuje ze odkupie od kogos z mojego miasta bo coraz czesciej mam problemy z zasypianiem
60zl to chyba calkiem przyzwoita cena za używkę?
taki ten świat jest niesprawiedliwy. Często dopiero po jakimś czasie zdajemy sobie sprawę z pewnych rzeczy i nachodzą nas refleksje

Ja mam cebuszkę z Ceba Baby, kosztuje bodajże ok 95 zł tam gdzie kupowałam, ale ja mia lam zniżkę i dorwałam za 60 zł nie wyobrażam sobie już spania bez niej
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 13:27   #395
fasterka90
Zadomowienie

Hej hej ja kawy w ogóle nigdy nie piłam,tylko naprawdę okazjonalnie raz na parę miesięcy i to z dużą ilością mleka i cukru. W ciąży zrobiłam sobie raz taką lekką kawę ale po niej strasznie wymiotowalam. Pije za to zieloną herbate.
Tak piszecie że Was piersi bolą a mnie nic. Może kwestia rozmiaru? Ja przed ciążą byłam płaska jak deska,teraz mam fajne,takie by mogły zostać
Większość z nas już chyba płeć zna,jak oceniacie teraz te przesady? Np że dziewczynka zabiera urodę,albo zachcianki?
Mi moja zdecydowanie urodę zabiera, cerę mam okropną. Ale smaki to chyba jednak bardziej na chłopaka miałam wg przesądu,raczej kwaśne,ostre rzeczy na początku, chociaż teraz znów bardziej na słodko...
Ja dziś mam kopa energii, za to dzidzia dziś dość spokojna. Ale np wczoraj cały dzień szalała -aż się pytałam "kiedy ty dziecko śpisz jak cały czas kopiesz?!" teoretycznie jak chodzę,ruszam się to chyba powinna spać? Małe ADHD nam rośnie
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 13:40   #396
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o badania połówkowe, to nie trzeba się przygotowywać. Z tym pełnym pęcherzem, to nie wiem o co chodzi, bo mnie lekarka przy prenatalnym pierwszym kazała iść się wysiusiać przed badaniem
No właśnie mnie też a często słyszałam, że zaleca się właśnie mieć pełny pęcherz

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Hej hej ja kawy w ogóle nigdy nie piłam,tylko naprawdę okazjonalnie raz na parę miesięcy i to z dużą ilością mleka i cukru. W ciąży zrobiłam sobie raz taką lekką kawę ale po niej strasznie wymiotowalam. Pije za to zieloną herbate.
Tak piszecie że Was piersi bolą a mnie nic. Może kwestia rozmiaru? Ja przed ciążą byłam płaska jak deska,teraz mam fajne,takie by mogły zostać
Większość z nas już chyba płeć zna,jak oceniacie teraz te przesady? Np że dziewczynka zabiera urodę,albo zachcianki?
Mi moja zdecydowanie urodę zabiera, cerę mam okropną. Ale smaki to chyba jednak bardziej na chłopaka miałam wg przesądu,raczej kwaśne,ostre rzeczy na początku, chociaż teraz znów bardziej na słodko...
Ja nienawidzę smaku kawy, nigdy w życiu nie wypiłam całej kawy, tyle co parę razy na spróbowanie
Mnie też piersi prawie wcale nie bolały, do tej pory są tylko może wrażliwsze na dotyk
Ja mogę się wypowiedzieć tutaj akurat obydwie moje ciąże były idealnym przykładem, że samopoczucie, uroda, smaki idą w parze z płcią maluszka. Po samych objawach mogłam się domyślić kto siedzi w brzuszku
Z chłopcem miałam piękne włosy i cerę, mdłości bardzo krótko, odrzucało mnie od słodkiego, jadłam same pasztety i kabanosy, dużo ostrych rzeczy.
Z dziewczynką od początku łupież, przetłuszczające się włosy, mnóstwo pryszczy na twarzy, dekoldzie.... Co rano jadłam na śniadanie krem czekoladowy, na drugie bułkę słodką z serem, mdłości męczyły mnie do 19 tygodnia. No i taka byłam... nalana na buzi, o

Także teraz trochę miałam psikusa jak lekarz obstawił dziewczynkę, bo wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazywały mi na chłopca czekam do poniedziałku i jak się potwierdzi to padnie moja teoria
Stary 2015-06-27, 13:40   #397
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Skończyłam sprzątać Szafy już przygotowane do wyniesienia i pokój dla Zuzi stoi pusty Zaraz biorę się za ciasto na pizzę bo dawno nie jedliśmy

U mnie włosy się teraz dopiero poprawiły, tylko nie wiem czy to zasługa leczenia tarczycy czy faktycznie ciąży. Obcięcie do łopatek do w sumie dobry pomysł, w końcu mężuś chciał żebym ciachła 10cm, to by było właśnie tyle
Iclosemyeyes trzymam kciuki za powrót do naturalnych Próbowałam sama kilka razy ale mój naturalny jest okropny. Teraz robię na rudo szamponetką i już parę osób mnie pytało czy to mój naturalny
Co do piersi to ja smaruje się całą serią babydream fur mama. Kupiłam teraz do kompletu krem do masażu z masłem shea. W poniedziałek jeszcze dokupię coś na cellulit i może faktycznie coś na ujędrnienie piersi ale sprawdzę skład bo nie będę przepłacała jak w składzie będzie olej i właśnie masło shea

Cytat:
Ja dziś mam kopa energii, za to dzidzia dziś dość spokojna. Ale np wczoraj cały dzień szalała -aż się pytałam "kiedy ty dziecko śpisz jak cały czas kopiesz?!" teoretycznie jak chodzę,ruszam się to chyba powinna spać? Małe ADHD nam rośnie
Mnie odebrała urodę, odrzuciło mnie od mięsa i ciągle jadłabym słodkie. Owoce, landrynki, cola, drożdżówka, rogale maślane. Za to całkowicie nie mam ochoty na czekoladę Już nie pamiętam kiedy jadłam ostatnio.

Zazdroszczę energii Ja przy sprzątaniu się popłakałam bo do szału doprowadzał mnie odkurzacz i ciągle mam wrażenie, że robię, robię a efektu nie ma Wszystko mnie dzisiaj denerwuje....okruszki, muchy, plamki jakieś, jak mąż coś przestawi w inne miejsce:/ Nawet moje odbicie w lustrze :[

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 13:53   #398
wonderka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Kurcze Ty się biedna umordujesz, od samego początku te mdłości Ci dokuczają Daj znać co Wam wpadło w oko
Coś tam mi wpadło tylko ceny zabójcze. Mi jak juz coś się spodoba to wiadomo, że cena będzie z kosmosu, no ja nie wiem sama, jak to robie, mąż mówi ze radar wewnętrzny mam. Fajny był mam.masakrę and papas, cybex pram i z tańszych babydesign husky.

Mdłości mnie dziś Męcza, mam nerwa bi nie chce żeby ze mną zostały.

Moje pazury zawsze były ok, włosy jakby mi zgęstnialy, mniej się przetluszczaja nawet a ja z tych co myją codziennie i wogole cera lekko się wysuszyla i skóra na ciele również ale moi pracownicy, a to same chłopy, mówią ze promienienieje i aż nie możliwe, że noszę dziewczynkę
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 13:56   #399
poznanianka1990
Zakorzenienie

Mi przed ciążą strasznie włosy wypadały, teraz już mniej. Przede wszystkim są bardziej gęste i lepiej się układają. Paznokcie też mi się tak nie łamią jak wcześniej

Moje dziecię się rozbrykało. Fika jak szalone, co chwilę czuje jak puka

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 14:00   #400
peachella
Rozeznanie

U mnie się sprawdziło z jedzeniem. Non stop bym jadła słodkie. Lody, czekolada, ciastka itp itd. Aż jestem zła na siebie, ze za dużo tego, ale to silniejsze ode mnie
Cera raz lepsza, raz gorsza. Na początku strasznie mnie wysypało. A tak jak pisałam paznokcie i włosy jakieś kiepskie. Chyba się jednak sprawdza . Chociaż uważam, ze mogłoby być gorzej, bo jak się umaluje, ubiorę to wszyscy mówią, ze ciąża mi służy
Stary 2015-06-27, 14:08   #401
Soul89
Zadomowienie

Hej dziołszki troszkę naskrobałyście jak mnie nie było spotkałam się dziś ze znajomą na mieście i po drodze wstąpiłyśmy do second handu, raptem na 10 minut przed zamknięciem. I oto moje łupy 😍

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 14:18   #402
cynamon_
Zakorzenienie

Soul89, cudne rzeczy, najfajniejszy kombinezonik
Stary 2015-06-27, 14:29   #403
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Soul89, cudne rzeczy, najfajniejszy kombinezonik
Za wszystko zapłaciłam 15 zł 😊 ten kombinezon nowiutki i 8 zł kosztował

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Stary 2015-06-27, 14:46   #404
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Hej dziołszki troszkę naskrobałyście jak mnie nie było spotkałam się dziś ze znajomą na mieście i po drodze wstąpiłyśmy do second handu, raptem na 10 minut przed zamknięciem. I oto moje łupy 😍

Śliczne

Ja byłam w Pepco ale nic neutralnego a zarazem ciekawego nie bylo... Gdybym znała płeć to by było łatwiej...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 15:27   #405
wizaz_p_l
Raczkowanie

Witam się w 18 tygodniu

Dziewczyny tyle naskrobałyście, że chyba jutro spędzę dzień na nadrabianiu Was, mam zaległe minimum 5 stron postów

Ja właśnie wróciłam z wizyty, wszystko jest ok, dzidzia tak dupkę schowała, że nie dało się na 100% określić płci, ale Pani doktor powiedziała, że skłania się ku dziewczynce. Jeśli mam ochotę mogę we wtorek podjechać do niej na oddział w szpitalu i tak możemy jeszcze podpatrzeć na lepszym sprzęcie, chyba się wybiorę choć mam 50km

Po wizycie na szybko wskoczyłam do galerii i w końcu kupiłam coś dla dzidzi! Oto moje łupy

Ps* W Smyku i 5.10.15 są niezłe wyprzedaże
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150627_150323.jpg (173,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150627_150333.jpg (181,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150627_150344.jpg (153,9 KB, 16 załadowań)
Stary 2015-06-27, 15:28   #406
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Lexie daj znać potem czy się udało zapisać i czy dużo kobiet było Miałam jechać z mężem ale wybył do garażu i grzebie w aucie Nie chce go w sumie gonić bo miał okropny tydzień w pracy i niech odpocznie przy tym co lubi.
Zapisać mi się udało, miałam 32 numerek. Były dwa aparaty, z czego jeden na początku nie działał i szła tylko jedna kolejka. Potem naprawili i zaczęło sprawnie wszystko działać. Po 12 powiedzieli, że robią lekarzom przerwę jakieś pół godzinki no to poszłam z mężem połazić po sklepach. Wracamy a tam w popłochu się zwijają, sprzętu już nie było no i pytam się babeczki co jest grane, a ona mówi że jest alarm bombowy i będą ewakuować całe centrum handlowe a co najlepsze nikt nic nie mówił przez megafon, ludzie w sklepach o niczym nie mieli pojęcia. Przed wejściem faktycznie stała straż pożarna, ale ewakuacji nie było, przynajmniej jak my byliśmy. Szkoda mi było, bo 3 godziny tam siedziałam a przede mną zostało około 10 pań do badania. Na pocieszenie mam bon do smyka za 100zł, wygrałam w konkursie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość

Jak tak czytam Wasze wpisy lekarzach prywatnie to mi się coś robi. Szczyt wszystkiego żeby tak kombinować z tymi zwolnieniami , a już wizyta za 100 zł i zmierzenie ciśnienia i zważenie to Nie myślałyście żeby zmienić lekarza? ja chyba miałabym obiekcje jeżeli chodzi o taki " biznes".
Myślałam wczoraj o zmianie, ale akurat ten lekarz jest zastępcą ordynatora w szpitalu w którym chcę rodzić więc już wolałabym przy nim zostać. Pomyślałam też czy by nie zapisać się do jakiegoś na NFZ i chodzić w zasadzie tylko po zwolnienia, no ale nie wiem.

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Mam to samo. Jeszcze muszę jechać na cotygodniowe zakupy a jutro cały dzień prowadzę warsztaty makijażowe. A lenia mam okropnego.
Idę kawą się wzmocnić. (pijecie w ogóle kawę? )
Ja przed ciążą piłam rano rozpuszczalną i w trakcie pracy parzoną. Potem jak się dowiedziałam o ciąży to zrezygnowałam całkiem i w pracy ściemniałam, że piję teraz tylko rozpuszczalną, że niby problemy z żołądkiem (faktycznie piłam inkę bo nikt jeszcze o niczym nie wiedział). Ale chwilę później zrezygnowałam całkiem z kawy. Koleżanka dała mi rozpuszczalną bezkofeinową, ale odrzuca mnie od kawy i nie piję wcale.

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość

oj to ja akurat się zakochałam w herbacie, piję bardzo dużo chociaż to też nie zbyt korzystne dla zdrowia a wody akurat teraz nie umiem dużo wypić, bo jak połknę za dużo to mi się podnosi
Ja zawsze piłam dużo czystej wody ale teraz jakoś mi nie smakuje i muszę mieć z cytryną, inaczej nie wypiję.

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
Lexie- mnie tez tak kiedys chcial ginekolog urządzić ale mu powiedzialam ze chce zeby mi zrobił usg i nie miał wyjścia. czasami to oni faktycznie podchodzą do nas jak do produkcji na taśmie byleby kase ciągnąc
Za usg dodatkowo do wizyty płacę 50zł.

Cytat:
Hej dziołszki troszkę naskrobałyście jak mnie nie było spotkałam się dziś ze znajomą na mieście i po drodze wstąpiłyśmy do second handu, raptem na 10 minut przed zamknięciem. I oto moje łupy ��

Świetny ten kombinezonik

Edytowane przez lexie42
Czas edycji: 2015-06-27 o 15:35
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 15:45   #407
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Hej! Ja Wam powiem że mi sporo pomogło, że moja lekarka była na czas porodu. chodziłam do niej na nfz, poród miałam wywoływany i umówiła mnie tak żeby mieć wtedy dyżur. przychodziła częściej niż co godzinę, powiedziała że mam zadzwonić po męża(położna twierdziła że nie rodzę i że nic z tego nie będzie), zrobiła wszystko żebym sprawnie to przeszła. najgorzej że położna mi powiedziała że oni mają dyżury do 19 więc zaczęłam się denerwować że pójdą w długą a ja zostanę z nową zmianą. lekarka powiedziała mi sama z siebie że dopóki nie urodzę ona zostaje ostatnią godzinę ciągle z nami siedziała, ja tylko czekałam żeby wzięła mnie na cesarkę może mogłam jej to powiedzieć to by szybciej zadecydowała aaa i położna zmieniając się z inną o 19 powiedziała tej co przyszła, że ze mną to jest masakra, ze ciągle koło mnie kuca od południa z ktg, a ja nie chcę leżeć tylko siedzę non stop na piłce i ją plecy bolą w końcu się okazało że chociaż prę to nie urodzę bo pępowina wciąga go z powrotem, bo miał na szyi biedaczek nie zniesłabym tego bez mojej lekarki

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
U mojej ginki była ostatnio obsuwa ponad 4h więc nie narzekajcie I za wizytę też płacę słono.

Wróciłam właśnie z nad morza Pogoda była średnia, ale i tak było super.

Jeśli chodzi o badania połówkowe, to nie trzeba się przygotowywać. Z tym pełnym pęcherzem, to nie wiem o co chodzi, bo mnie lekarka przy prenatalnym pierwszym kazała iść się wysiusiać przed badaniem
z tego co wiem, to z pełnym pęcherzem się idzie na badanie jamy brzusznej ale poza ciążą. w ciąży trzeba się wysikać przed. moja też mnie wysłała przed, widocznie zmniejsza to widoczność.

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Znajoma jeździła do Wrocławia do lekarza (około 80km drogi) i płaciła grubą kasę za wizyty. On jej obiecał ze będzie przy jej porodzie i ze przy pierwszym skurczu zdąży tyle km dojechać, niestety przyjechała tylko 20km do pierwszego szpitala.
U mnie wśród znajomych jest to bardzo popularne jeżdżenie do lekarza do dużych miast ale sama nie wiem czemu.
no włśnie widzę że dużo do wrocławia od nas jeździ, mi by sie nie chciało z brzuchem tam jeździć

Cytat:
Ja wczoraj oglądałam używane wózki na allegro i chyba coraz bardziej się przekonuję do kupna używanego 2w1. Najbardziej podobają mi się wózki Bebetto i póki co to jest mój typ numer jeden
zobacz na olx jest dużo więcej używanych.

Cytat:
Przy karmieniu i po odstawieniu (jak zrobisz to nagle)
Moje w dzień po odstawieniu były prawie większe niż moja głowa a generalnie piersi mam nieduże.
Po karmieniu (a karmiłam 14,5mc) były mniej jędrne i takie miękkie ale po kilku miesiącach (nie pamiętam - może 4) wróciły do formy.
ja nie przeżyłam załamki po odstawieniu, bo zrobiłam to zaraz po 2kreskach, więc nie miałam flaków, tylko od razu się powiększyły i jest git tylko co potem będzie to ja nie wiem...

Cytat:
Lżej mi że też grzeszycie kawką
moja lekarka mówi że można 2dziennie, tym bardziej jak ja czuję się słabo to dobrze żebym wypiła zamiast się męczyć albo leżeć jak kłoda z bezsiły

Cytat:

śliczny ten kombinezon i bluza!!! te spodnie jakieś szerokie nogawki mają, mi się niemowlęta w dopasowanych jak leginsy podobają

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

dziś się zapowiada miłe popołudnie. niedługo jedziemy do tża kuzynki w odwiedziny, a potem na koncert bo są dni miasta. podejrzewam że bez gofra się tam oczywiście nie obejdę. to mój hit nr 1

Cytat:
Śliczne

Ja byłam w Pepco ale nic neutralnego a zarazem ciekawego nie bylo... Gdybym znała płeć to by było łatwiej...
no to witam w klubie byłam dziś w sh i były ciuszki z cartersa super piękne, ale mega chłopięce i poza ciuszkami dziewczęcymi kocyk taki mięciutki w muffinki różowe. wyszłam z niczym bo nie znam płci

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Witam się w 18 tygodniu

Dziewczyny tyle naskrobałyście, że chyba jutro spędzę dzień na nadrabianiu Was, mam zaległe minimum 5 stron postów

Ja właśnie wróciłam z wizyty, wszystko jest ok, dzidzia tak dupkę schowała, że nie dało się na 100% określić płci, ale Pani doktor powiedziała, że skłania się ku dziewczynce. Jeśli mam ochotę mogę we wtorek podjechać do niej na oddział w szpitalu i tak możemy jeszcze podpatrzeć na lepszym sprzęcie, chyba się wybiorę choć mam 50km

Po wizycie na szybko wskoczyłam do galerii i w końcu kupiłam coś dla dzidzi! Oto moje łupy

ja też bym jechała! czemu moja mi tak nie zaproponowała

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 16:18   #408
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
tygodnie tylko, co niestety wiem, że jest bzdurą.
Zgadzam się, że to bzdura. Niestety lekarz - naciągacz. Szkoda, że podejście tego lekarza nie wyszło wcześniej.

Cytat:
Idę kawą się wzmocnić. (pijecie w ogóle kawę? )
Nie piję kawę, ale uwielbiam czarną herbatę. Staram się pić maksymalnie 1-2 filiżanki, ale jest ciężko. Wcześniej piłam litrami

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Ja jadę zobaczyć jakieś wózki. Coś mdłości mi wróciły i aż się boję co to będzie.
Biedna U mnie spokój, raz na tydzień czasem mam powtórkę z rozrywki
Cytat:
Nie przeszkadza mi to, bardziej się boję, żeby nie zwiotczały po karmieniu
Gdzieś czytałam, że winę za brzydki wygląd piersi ponosi źle dobrana bielizna w ciąży. W sumie coś w tym jest, czasem natknę się na zdjęcia w galeriach brzuszkowych i łapię się za głowę - o 3 rozmiary za małe staniki. Skąd piersi mają mieć ładny kształt?
Cytat:
A jak u Was z paznokciami i włosami? Moje paznokcie to tragedia, nie mogę zapuścić w ogóle. Zawsze miałam super paznokcie, długie, a teraz stwierdziłam, że nie ma sensu się wkurzać i noszę krótkie, nie maluje, ewentualnie odżywka. A włosy, sama mam grube, gęste włosy prawie do łopatek, naturalne.
Ja zafarbowałam kilka miesięcy po ślubie - pogłębienie naturalnego odcienia. Bardzo sobie chwalę, bo włosy zyskały połysk - niestety te naturalne były matowe. Teraz fryzjer farbuje mi szamponem, odrosty prawie niewidoczne, a połysk jest
Z paznokciami tragedia - płytki pękają mi poziomo, rozdwajają się.
Wyniki morfologii (poza szaloną tarczycą) są ok, zażywam suplementy ciążowe.
Cytat:
Mnie też nic nie bolą, biust z niewielkiego stał się trochę pełniejszy - jestem bardzo zadowolona.
Cytat:
Ja ponoć ładnie wyglądam - Tż zachwycony, zbieram sporo miłych komplementów (no poza problemem paznokciowym). Wg przesądów bardzo długie i uporczywe mdłości, kwaśne i ostre smaki - na chłopca i to się sprawdziło.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 16:21   #409
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Soul śliczne rzeczy! Ja też po wypłacie biegnę do sh
wizaz_p_l szkoda, że nie chciało się maleństwo pokazać. Jeszcze trochę cierpliwości, chociaż wiem jak to jest ciężko Super rzeczy ze smyka!

Lexie jaki pech i szczęście w jednym Może powtórzą akcje?

Poziomkowa dobrze jest mieć lekarkę blisko Zaczynam się stresować powoli jak czytam przeżycia porodowe

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 16:30   #410
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:

Lexie jaki pech i szczęście w jednym Może powtórzą akcje?
Będę patrzeć na necie czy coś zaproponują. Ciągle mam od nich karteczkę, więc mogliby coś zrobić dla tych kobiet, które nie zdążyły.
A alarm jak teraz czytam dotyczył mcdonaldów w woj. śląskim
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 16:39   #411
Soul89
Zadomowienie

Poziomkowa: mi też, ale kosztowały raptem 2 zł 😊 mama moja je przerobi na takie dopasowane z gumką 😀

Aparatka od 15.04.2013
Stary 2015-06-27, 17:59   #412
fasterka90
Zadomowienie

Soulśliczne te ubranka! Pokazałam mojemu zachwycona też ceną i mówię że też się musze przejść po sh. To jak zwykle się oburzył że nie będzie swojego dziecka w sh ubierał ale mi to mówi żebym dużo nie kupowała bo od siostry dużo dostaniemy-już 3kartony nam przygotowa
wizaz Twoje łupy też super i bardzo neutralne
Ja jutro chyba w tkmaxxie zaszaleje

Miała któraś z Was wyrostek usuwany? Coś mnie dziś blizna boli...

A ze zwolnieniem to bujda, mi mój prywatnie dał na miesiąc
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 18:08   #413
Soul89
Zadomowienie

Fasterka90: mój mąż też tak mówi, że po co chodzę, że to i tamto ale tu się trafiły perełki nowiutkie ii jakoś go przekonałam😎 😁

Aparatka od 15.04.2013
Stary 2015-06-27, 18:37   #414
tylkokasia
Moderator

Cytat:

Super ciuszki. Nawet nie wiedziałam że można takie piękne upolować.

Cytat:
Witam się w 18 tygodniu

Ciuszki też na chłopca się nadadzą jakby coś.
Moja lekarka jak dziecko się odwracało to powiedziała że damy radę zobaczyć na 100%. Chyba ma bdb sprzęt bo może wyświetlać obraz i z boku i z góry i od dołu itp. więc wystarczy że zmieni wyświetlenie i już widać

Cytat:
Zapisać mi się udało, miałam 32 numerek. Były dwa aparaty, z czego jeden na początku nie działał i szła tylko jedna kolejka. Potem naprawili i zaczęło sprawnie wszystko działać. Po 12 powiedzieli, że robią lekarzom przerwę jakieś pół godzinki no to poszłam z mężem połazić po sklepach. Wracamy a tam w popłochu się zwijają, sprzętu już nie było no i pytam się babeczki co jest grane, a ona mówi że jest alarm bombowy i będą ewakuować całe centrum handlowe a co najlepsze nikt nic nie mówił przez megafon, ludzie w sklepach o niczym nie mieli pojęcia. Przed wejściem faktycznie stała straż pożarna, ale ewakuacji nie było, przynajmniej jak my byliśmy. Szkoda mi było, bo 3 godziny tam siedziałam a przede mną zostało około 10 pań do badania. Na pocieszenie mam bon do smyka za 100zł, wygrałam w konkursie

Myślałam wczoraj o zmianie, ale akurat ten lekarz jest zastępcą ordynatora w szpitalu w którym chcę rodzić więc już wolałabym przy nim zostać. Pomyślałam też czy by nie zapisać się do jakiegoś na NFZ i chodzić w zasadzie tylko po zwolnienia, no ale nie wiem.

Ja przed ciążą piłam rano rozpuszczalną i w trakcie pracy parzoną. Potem jak się dowiedziałam o ciąży to zrezygnowałam całkiem i w pracy ściemniałam, że piję teraz tylko rozpuszczalną, że niby problemy z żołądkiem (faktycznie piłam inkę bo nikt jeszcze o niczym nie wiedział). Ale chwilę później zrezygnowałam całkiem z kawy. Koleżanka dała mi rozpuszczalną bezkofeinową, ale odrzuca mnie od kawy i nie piję wcale.

Ja zawsze piłam dużo czystej wody ale teraz jakoś mi nie smakuje i muszę mieć z cytryną, inaczej nie wypiję.

Za usg dodatkowo do wizyty płacę 50zł.

Świetny ten kombinezonik
Ale pech z tym alarmem

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 19:15   #415
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Ja mogę się wypowiedzieć tutaj akurat obydwie moje ciąże były idealnym przykładem, że samopoczucie, uroda, smaki idą w parze z płcią maluszka. Po samych objawach mogłam się domyślić kto siedzi w brzuszku
Z chłopcem miałam piękne włosy i cerę, mdłości bardzo krótko, odrzucało mnie od słodkiego, jadłam same pasztety i kabanosy, dużo ostrych rzeczy.
Z dziewczynką od początku łupież, przetłuszczające się włosy, mnóstwo pryszczy na twarzy, dekoldzie.... Co rano jadłam na śniadanie krem czekoladowy, na drugie bułkę słodką z serem, mdłości męczyły mnie do 19 tygodnia. No i taka byłam... nalana na buzi, o

Także teraz trochę miałam psikusa jak lekarz obstawił dziewczynkę, bo wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazywały mi na chłopca czekam do poniedziałku i jak się potwierdzi to padnie moja teoria
u mnie na dziewczynkę się idealnie sprawdziły smaki na słodkie, cały czas praktycznie żyję na owocach i słodyczach niestety Co do wyglądu, to niekoniecznie wskazywał na dziewczynkę, bo na stan cery narzekałam tylko w I trymestrze, teraz jest OK jak na mnie, a włosy i paznokcie super. Co do mdłości to mnie męczyły długo, do tej pory mnie jeszcze potrafią nawiedzić...

Ciekawa jestem bardzo co to u Ciebie się kryje
Cytat:
U mnie włosy się teraz dopiero poprawiły, tylko nie wiem czy to zasługa leczenia tarczycy czy faktycznie ciąży. Obcięcie do łopatek do w sumie dobry pomysł, w końcu mężuś chciał żebym ciachła 10cm, to by było właśnie tyle
Iclosemyeyes trzymam kciuki za powrót do naturalnych Próbowałam sama kilka razy ale mój naturalny jest okropny. Teraz robię na rudo szamponetką i już parę osób mnie pytało czy to mój naturalny
Co do piersi to ja smaruje się całą serią babydream fur mama. Kupiłam teraz do kompletu krem do masażu z masłem shea. W poniedziałek jeszcze dokupię coś na cellulit i może faktycznie coś na ujędrnienie piersi ale sprawdzę skład bo nie będę przepłacała jak w składzie będzie olej i właśnie masło shea

Mnie odebrała urodę, odrzuciło mnie od mięsa i ciągle jadłabym słodkie. Owoce, landrynki, cola, drożdżówka, rogale maślane. Za to całkowicie nie mam ochoty na czekoladę Już nie pamiętam kiedy jadłam ostatnio.

Zazdroszczę energii Ja przy sprzątaniu się popłakałam bo do szału doprowadzał mnie odkurzacz i ciągle mam wrażenie, że robię, robię a efektu nie ma Wszystko mnie dzisiaj denerwuje....okruszki, muchy, plamki jakieś, jak mąż coś przestawi w inne miejsce:/ Nawet moje odbicie w lustrze :[
myślałam, że może chcesz jeszcze bardziej skrócić (ja ścięłam z takich prawie do pasa na takie równo do ramion ). Dziękuję za kciuki, myślę, że powrót ma prawo się udać, bo już kiedyś zapuściłam właśnie takie bardzo długie naturalne ze stanu strasznie zniszczonych rozjaśnionych na platynę

ten krem z masłem Shea też jest z babydream fur mama? Nie widziałam takiego, a serię bardzo lubię, używałam na długo przed zajściem w ciążę Co do cellulitu to też mam, ale nie wiem czy chce mi się walczyć kosmetycznie, bo myślę, że może tak łatwo nie pójść i nie wiem czy nie lepiej przeczekać i dopiero po ciąży wrócić do sportu, który u mnie działał cuda na skórkę pomarańczową.

Ja też mam tak często, że wszystko mi działa na nerwy, szczególnie w tym okropnym mieszkaniu, które wynajmujemy i nie mamy wpływu na jego koszmarny stan, więc rozumiem jak się czujesz
Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość

Moje pazury zawsze były ok, włosy jakby mi zgęstnialy, mniej się przetluszczaja nawet a ja z tych co myją codziennie i wogole cera lekko się wysuszyla i skóra na ciele również ale moi pracownicy, a to same chłopy, mówią ze promienienieje i aż nie możliwe, że noszę dziewczynkę
Mnie też się wydaje, że mi włosy zgęstniały

Fajnie tak słuchać komplementy od kolegów w pracy
Cytat:
Witam się w 18 tygodniu

Super, że wizyta udana i wszystko ok Zazdroszczę łupów, szczególnie to body z koalą

Soul89, Twoje łupy też godne pozazdroszczenia, najbardziej mi się podoba kombinezonik
Cytat:

Szkoda, że tak wyszło z tym USG. Dobrze, że chociaż ten bon jest Co do wody to ja przed ciążą piłam baaardzo dużo, po 2,5 litra dziennie lekko licząc, teraz też mi smakuje, ale niestety skutki uboczne mnie zniechęcają.
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Gdzieś czytałam, że winę za brzydki wygląd piersi ponosi źle dobrana bielizna w ciąży. W sumie coś w tym jest, czasem natknę się na zdjęcia w galeriach brzuszkowych i łapię się za głowę - o 3 rozmiary za małe staniki. Skąd piersi mają mieć ładny kształt?

Ja ponoć ładnie wyglądam - Tż zachwycony, zbieram sporo miłych komplementów (no poza problemem paznokciowym). Wg przesądów bardzo długie i uporczywe mdłości, kwaśne i ostre smaki - na chłopca i to się sprawdziło.
to ja nawet nie będę mówiła jak mam dobrane staniki obecnie aktualnie to w ogóle wstyd, bo chodzę w takim miękkim koronkowym... Ale wezmę sobie to do serca i wybiorę się w końcu kupić coś porządnego.

To w końcu długie mdłości są na chłopca czy dziewczynkę? Bo obie wersje już czytałam

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-06-27 o 19:17
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 19:25   #416
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziołszki troszkę naskrobałyście jak mnie nie było spotkałam się dziś ze znajomą na mieście i po drodze wstąpiłyśmy do second handu, raptem na 10 minut przed zamknięciem. I oto moje łupy ��

Piękne

Cytat:
Witam się w 18 tygodniu

super, ze wszystko w porządku! też bym pojechała jakby miała duże prawdopodobieństwo, ze poznam płeć
a ciuszki też super!

Wiecie co, dzisiaj mieliśmy znów debatę nad imieniem.....i jednak wybraliśmy Maję
Stary 2015-06-27, 19:37   #417
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, dzisiaj mieliśmy znów debatę nad imieniem.....i jednak wybraliśmy Maję
no i fajnie
Stary 2015-06-27, 20:21   #418
peachella
Rozeznanie

Cytat:
no i fajnie
pierwsza opcja jednak najlepsza

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

tak w ogóle to dzisiaj przez cały dzień jakoś nie czułam ruchów. A teraz siedzę na kanapie z komputerem i nagle zaczęła kopać. KIlka mocniejszych kopniaków. Pierwszy raz było to bardzo widoczne przez brzuch
Stary 2015-06-27, 20:46   #419
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
pierwsza opcja jednak najlepsza

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

tak w ogóle to dzisiaj przez cały dzień jakoś nie czułam ruchów. A teraz siedzę na kanapie z komputerem i nagle zaczęła kopać. KIlka mocniejszych kopniaków. Pierwszy raz było to bardzo widoczne przez brzuch
u mnie też mała się rozszalała, rano mnie troszeczkę "pokopała" tak jak pisałam. Po południu miałam wizytę i na niej standardowo szybkie USG, na którym zastałam córę stojącą na głowie a później dała pokaz skoków i fikołków może to przez to że wcześniej strasznie się objadłam słodkiego? Aż mi lekarka powiedziała, żebym nie jadła za dużo przed połówkowym, bo nic się nie będzie dało zmierzyć

w ogóle jestem zadowolona z wizyty, bo wszystko wygląda OK, malutką podejrzałam (tylko się między nogi nie dało zerknąć czy na pewno tam nic nie wyrosło), nawet lekarka się mnie spytała czy nie chcę już L4 (pisałam wcześniej, że ona raczej jest mało skora do rozdawania zwolnień). Niestety tak jak się spodziewałam, nie spodobała się moja niska hemoglobina i dostałam receptę na roztwór doustny żelaza + zalecenie, żeby zwiększyć dawkę magnezu w związku z moim stawianiem się macicy.
Stary 2015-06-27, 21:02   #420
peachella
Rozeznanie

Cytat:
u mnie też mała się rozszalała, rano mnie troszeczkę "pokopała" tak jak pisałam. Po południu miałam wizytę i na niej standardowo szybkie USG, na którym zastałam córę stojącą na głowie a później dała pokaz skoków i fikołków może to przez to że wcześniej strasznie się objadłam słodkiego? Aż mi lekarka powiedziała, żebym nie jadła za dużo przed połówkowym, bo nic się nie będzie dało zmierzyć

w ogóle jestem zadowolona z wizyty, bo wszystko wygląda OK, malutką podejrzałam (tylko się między nogi nie dało zerknąć czy na pewno tam nic nie wyrosło), nawet lekarka się mnie spytała czy nie chcę już L4 (pisałam wcześniej, że ona raczej jest mało skora do rozdawania zwolnień). Niestety tak jak się spodziewałam, nie spodobała się moja niska hemoglobina i dostałam receptę na roztwór doustny żelaza + zalecenie, żeby zwiększyć dawkę magnezu w związku z moim stawianiem się macicy.
kurcze ja przed połówkowym ostatnim też pojadłam słodkiego i lekarz też miał problem ze zbadaniem wszystkiego w poniedziałek mam połówkowe na nfz i nie wiem czy się "wspomagać" czy nie

Żelazo w dużych dawkach podobno źle wpływa na zeby zastanawiam się jak odróżnić skurcze B-H od innych dolegliwości typu właśnie stawianie się macicy itp.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości