Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-29, 11:12   #481
Soul89
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Hej dziewczyny 😊 widzę, że temat smoczków. Ja miałam smoczek, zgryz był idealny, ale w dzieciństwie zaliczyłam solidną glebę o tafle lodu.. I efekt tego taki, że teraz noszę aparat stały 😐
To zdjęcie co wrzuciła cornflower... Tragedia.. Nie będę tego dodatkowo komentować.

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 11:24   #482
verumka
Wtajemniczenie

Ja smoczek miałam bardzo długo, chyba do 4 roku życia i zgryz nieco skrzywiony do dziś. Nie jakoś bardzo, ale jednak. Ja pewnie wsmoczek dla dziecka mimo wszystko zainwestuję, ale jak się da, to będę się starać unikać podawania.

verumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 11:30   #483
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Pisałam kiedyś o tabletkach BURAK, to się śmiałyście

Niby tak, ale...
Moja Hania bezsmoczkowa i bezbutelkowa. Natomiast swój instynkt ssania sobie zaspakajała kciukiem. Dużo łatwiej jednak odzwyczaić dziecko od smoczka (można np. schować), niż od kciuka. Hania, jak miała około 1,5 roku dostała zapalenia kciuków Zmieniło Jej się pH w ślinie i delikatny naskórek od razu zareagował. Masakra. Plus taki, że z bólu przestała ssać.
Dodam tylko, że ssała paluszka tylko przed zaśnięciem. W ciągu dnia ją to w ogóle nie interesowało.
Są też przypadki, że dzieci jeszcze w podstawówce kciuki ssają (dziwnie się odmienia). Naprawdę, trudniej chyba jednak kciuka oduczyć, a nigdy się nie przewidzi, czy taki nie wejdzie w grę.
Przy drugim dziecku wolę jednak smoczek zaproponować.
Oj tak, zgadzam się z tym, że od smoczka łatwiej odzwyczaic. Mamy z grupie w żłobku dziewczynkę (a w zeszłym roku mieliśmy chłopca ) co bardzo często kciuk ssie, a ma 3 lata...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 11:35   #484
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Witam po ślubnej przerwie
Ciężko się już nadrabia jak człowiek kilka dni odpuści

agne19s, moje małe też nie bardzo pokazuje, jak do tej pory to pan doktor stwierdza tylko "chłopaka to ja tu raczej nie widzę"

Co do ruchów to ja albo jeszcze niewiele czuję, albo nie wiem, że to to co ma być

Któraś z Was pytała mnie sporo wcześniej o to ile kupiłam materiału na zabawki i ile planuję z tego uszyć i szczerze przyznam, że zrobiłam to na oko, więc nie mam pojęcia

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 12:18   #485
peachella
Rozeznanie

Wiatm sie dziś zaczynam 22 tydzień. Wracam z usg i mała ma już 22 cm i 540 gram ladnie urosła, 1,5 tyg temu było 330 teraz jeszcze musze od razu zaliczyc wizyte u mojej gin i moge spokojnie wyjechac do siostry

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

+ mam 3 zdjęcia, jedno w 3D i dwa w całości. Fajnie, bo nie musiała robić Pani doktor w 3 D, a nawet nie powinna ale nikt nic nie wie :-D wrzucę później

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Jeszcze cały czas się nakrywała nogami i rękami, mała gimnastyczka
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 12:57   #486
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Moj leo nie uznawał smoczka i za każdym razem gdy chciał

pociumkać musiałam go przystawiac do piersi. Przy kolkach to samo, ja bym chciala zeby drugie chciało smoczek bo ułatwi mi to życie w szczególności poza domem.

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
A ja witam się w 23 tygodniu, pierwszym dniu 6 miesiąca Dokładnie za równiutkie 4 miesiące mam termin z USG

Zaraz zbieram się do diabetologa i może uda mi się kupić trampki w Lidlu

o gratki nowego miesiąca!

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ja mam laktator medela mini electric i dobrze że go dostałam a nie kupiłam bo użyłam go max 2 razy. Uważam że nie warto kupować na zapas tylko jak faktycznie będzie potrzeba.
Co do smoczka to ja próbowałam dać córeczce jak miała kilka dni i nie umiała utrzymać więc dałam sobie spokój więc smoczka nie poznała.
Tak samo karmiłam piersią do 14,5mc i ona nie znała butelki. Od razu przeszła na kubeczek doidy cup i niekapek.
Butelki, smoczki, laktator - miałam kupione ale się nie przydały.

moj leos tez nie chciał, pierś go uspokajala.

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Witam po ślubnej przerwie
Ciężko się już nadrabia jak człowiek kilka dni odpuści

agne19s, moje małe też nie bardzo pokazuje, jak do tej pory to pan doktor stwierdza tylko "chłopaka to ja tu raczej nie widzę"

Co do ruchów to ja albo jeszcze niewiele czuję, albo nie wiem, że to to co ma być

Któraś z Was pytała mnie sporo wcześniej o to ile kupiłam materiału na zabawki i ile planuję z tego uszyć i szczerze przyznam, że zrobiłam to na oko, więc nie mam pojęcia
Jak na ślubie? Ja pytałam. Uszylas juz cos,?

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 13:06   #487
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Witam się po weekendzie

Ja jakoś wcześniej nie pomyślałam o laktatorze, a widzę, że to kolejny porządny wydatek - ponad 200 zł Muszę w końcu porządnie siąść do tworzenia listy wyprawkowej i podliczyć to wszystko...

W temacie smoczków ja się posiłkuję doświadczeniem moich braci i bratowych i ich dzieci. Jedna bratowa też założyła, że nie będzie dawała smoczka córce, ale skapitulowała po jakimś czasie i powiedziała, że żałuje tylko, że nie zrobiła tego wcześniej, bo smoczek to błogosławieństwo. Dodam, że większych problemów później z odstawieniem nie było. Wiadomo, że trochę marudzenia było, ale bez tragedii. Drugiej bratowej udało się jeszcze łatwiej. Żadne z dzieci nie ma wady zgryzu. Wiem, że doświadczenia są różne (tak jak zresztą ze wszystkim w temacie dzieci), ale ja zaryzykuję.

9 lipca jedziemy z Tż do moich rodziców i rodzeństwa na pomorze na kilka dni, a potem 13 lipca do Pragi Już nie mogę się doczekać Tż się trochę stresuje bo to będzie wizyta poznawcza u mojej rodziny - jeszcze go nie poznali Dodatkowo, ja nie mogę się doczekać, bo mamy dostać sporo ciuszków i rzeczy dla małej, z których dzieci mojego brata wyrosły a i mama mówiła, że zamówiła mi fajny kocyk, który sprawdził się w przypadku pozostałych wnuków: http://www.gugadesign.pl/kocyk-bobas...k-bobas-s.html

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 13:11   #488
Agusiek89
Wtajemniczenie

Witam się w drugiej części wątku i w 20 tygodniu!! A i jeszcze jako mężatka!!

Witam nową mamusię Kasię

Nie było mnie tydzień i ciężko było Was nadrobić, ale dałam radę

Ślub odbył się zgodnie z planem, w plenerze nad jeziorem, w otoczeniu lasów Pogoda dopisała, wszystko się udało, gościom się podobało Dostanę zdjęcia od fotografa to wstawię jak wyglądał ślub

Piękne macie brzuszki i te ubranka aach... Szkoda, że ja jeszcze płci nie znam, też chętnie bym wyruszyła na łowy dla maluszka

Mój dzidziuś też nieźle bryka w brzuszku, aż mam wrażenie, że w ogóle nie śpi, ciągle tańcuje budzi się wcześnie raniutko.

Jeszcze tydzień i 2 dni i mam usg połówkowe, mam nadzieję, że pokaże co ma między nóżkami

Mam od dłuższego czasu "fazę" na pomidory, nektarynki, mięcho mogłabym jeść non stop.

Jutro kolejny egzamin z prawka uhh oby znów mnie stres nie zjadł
Stary 2015-06-29, 13:18   #489
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

Jak na ślubie? Ja pytałam. Uszylas juz cos,?
Sama ceremonia, mimo, że tylko w USC była na prawdę bardzo ładna i wzruszająca, a później obiad to taki średni w sumie, gościom coś średnio podeszła impreza chyba. Najważniejsze, że mamy to już za sobą

Co do szycia to zaczęłam od maskotek do karuzeli, bo jakoś wszędzie te karuzele tylko kolorowe, a maluszek przecież najlepiej widzi czarno-białe kontrasty. Mam już jednego niedużego kotka, mogę wrzucić foto jak wrócę do domu

Stary 2015-06-29, 13:27   #490
poznanianka1990
Zakorzenienie

laszczmagdalena, Agusiek89, wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-06-29, 13:41   #491
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dziewczyny najlepsze życzenia!

Ciekawe jak tam wizytujace dzis dziewczyny

Ja tez chce szyć ale nie mam materiałów po wypłacie chciałabym ogarnąć ten temat i cos zadziałać

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-06-29, 13:57   #492
agne19s
Zadomowienie

Cytat:

Ja tez chce szyć ale nie mam materiałów po wypłacie chciałabym ogarnąć ten temat i cos zadziałać
A umiecie Szyc na maszynie ? Ja mam w planach się nauczyć. Ale mam tak stara maszynę która moja mama dostała w dniu ślubu i ciągle coś tam nie gra, nie wiem czy ona się psuje czy ja złe coś robię
Stary 2015-06-29, 14:07   #493
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Cytat:

Dziękuję
Stary 2015-06-29, 14:11   #494
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Bardzo dziękujemy

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
A umiecie Szyc na maszynie ? Ja mam w planach się nauczyć. Ale mam tak stara maszynę która moja mama dostała w dniu ślubu i ciągle coś tam nie gra, nie wiem czy ona się psuje czy ja złe coś robię
Ja mam dwie maszyny, jedną mamy a druga babci, ale niestety jakoś nie umiem się z nimi dogadać, więc szyję ręcznie.

Stary 2015-06-29, 14:14   #495
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dzis bylam odebrać spodnie ciążowe znalezione na olx. Szare jeansy z hm mama i biale rybaczki. Wyniosło mnie to paczkę ptasiego mleczka

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Ja tez ręcznie. Teściowa ma wiec mam stały dostęp ale mnie to wkurza. Jednak chce zrobić kocyk minky i do niego chyba bede musiała ja odpalić.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-06-29, 14:19   #496
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Co do pokoików, leos tez ma paski ale tak je zmalowałam. Zmienilabym teraz ten pasek poziomy na cos innego chyba bokiem beda. No i nie mam jeszcze ozdób a tak sie cieszyłam ze bede je robic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1435580226587.jpg (45,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1435580267801.jpg (49,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1435580356385.jpg (39,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1435580374498.jpg (56,3 KB, 19 załadowań)

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-06-29, 14:26   #497
fasterka90
Zadomowienie

Agusiek,Magda gratulacje! Dużo szczęścia i miłości
Aah trochę Wam zazdroszczę..

Znów się nie wybrałam na zakupy, za to szafę opróżniłam,podzieliłam ciuchy na te które jeszcze w ciąży będę nosić i te w które już się nie mieszcze jutro tz 12h w pracy to może w końcu się wybiorę na te zakupy...
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 14:34   #498
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

laszczmagdalena, Agusiek89 ja również życzę wszystkiego naj najlepszego na nowej drodze życia

Jak się zmachałam, godzina na spacerze ze szwagierką a potem godzina na zakupach ufff...biorę się za obiadek bo nie zdążę

Właśnie, szwagierka zamówiła tiul i będziemy same robiły pompony Jak się okazało obie o tym myślałyśmy i fajnie wyszło

Poziomkowa fajnie ten pokój wygląda Udało Ci się z tymi ciuszkami Niech służą

Też jestem ciekawa jak tam połówkowe u dziewczyn.

peachella duża kobitka już To moja też już taka będzie bo od wczoraj czujemy ją z mężem w okolicach pępka jak mnie kopie Wklej zdjęcia

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 14:48   #499
Amelia16
Zadomowienie

Melduję się po badaniu połówkowym ! Oczywiście cała w skowronkach, bo noszę piękną, zdrową CÓRECZKĘ !!! 287g i 13 cm szczęścia, piękne przepływy, serduszko, buzia, rączki, nóżki ii....2-centymetrowe stópki aż się trzęsę z emocji, Mąż dawno tak poruszony nie był jak widokiem naszej drugiej córci Także Srebrna już możesz mnie dopisać do różowych mam

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Amelia dzięki za to co napisałaś Jak to pierworódka kupiłabym wszystko dla Małej żeby tylko dobrze było ale widzę, że trzeba rozsądnie do tego podejść. Jedyną rzecz, którą kupię na pewno to laktator elektryczny. Szwagierka mówiła, że jej się bardzo przydał ale miała ręczny i gdyby miała kupować jeszcze raz to brałaby elektryczny.
Ja pewnie też
Stary 2015-06-29, 14:52   #500
poznanianka1990
Zakorzenienie

Amelia16, gratuluję córeczki

Mam pytanie do tych dziewczyn, które już są mamami. Jakie pieluszki polecacie? Napaliłam się na opakowanie duże pieluszek Dada Comfort Fit w kartonie (mogłyby już sobie w szafie leżeć), ale opinie w internecie są kiepskie, a po drugie sama kojarzę ze żłobka, że są one cienkie i dzieci szybko je przesikują. Myślę też o pieluszkach Babydream z Rossmanna.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-06-29, 14:58   #501
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Mam pytanie do tych dziewczyn, które już są mamami. Jakie pieluszki polecacie? Napaliłam się na opakowanie duże pieluszek Dada Comfort Fit w kartonie (mogłyby już sobie w szafie leżeć), ale opinie w internecie są kiepskie, a po drugie sama kojarzę ze żłobka, że są one cienkie i dzieci szybko je przesikują. Myślę też o pieluszkach Babydream z Rossmanna.
Ja dady szczerze polecam, ale to prawda wersja FIT jest raczej dla starszych dzieci do rozmiaru 3 polecam tą standardową szerszą i grubszą wersję Rossmanowe też się u nas długo sprawdzały, aż weszła na półki jakaś nowa wersja i zaczęły nam odparzać pupę, nie wiem co zmienili, ale od razu była różnica... I teraz leżą dwie paczki 4+ w szafie

Ja przy Heli robiłam tak samo, co miesiąc kupowałam paczkę pieluch do samych narodzin i sporo się nazbierało zapasów z tym, że czasem to ryzyk fizyk, bo konkretne pieluchy mogą akurat uczulać naszego bobasa i wtedy jest problem co z całym zapasem
Stary 2015-06-29, 15:01   #502
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Melduję się po badaniu połówkowym ! Oczywiście cała w skowronkach, bo noszę piękną, zdrową CÓRECZKĘ !!! 287g i 13 cm szczęścia, piękne przepływy, serduszko, buzia, rączki, nóżki ii....2-centymetrowe stópki aż się trzęsę z emocji, Mąż dawno tak poruszony nie był jak widokiem naszej drugiej córci Także Srebrna już możesz mnie dopisać do różowych mam

Ja pewnie też
Jejku !! Kochana gratulacje! Ale mamy urodzaj w dziewuszki Już wpisuję Wklej zdjęcia jak będziesz miała

Cytat:

Ja nastawiam się na Babydream. Szwagierka od początku używała Pampersów i poleciłam jej spróbować tych Rossmanowskich. Powiedziała, że są bardzo podobne do Pampersów, różnią się tylko jakąś tam wkładką inaczej wykonaną. Co do tych Dada to nie była zadowolona. I tak pewnie trzeba będzie próbować na początku bo każda pupa inna

Zuzia już na świecie

Stary 2015-06-29, 15:08   #503
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Jejku !! Kochana gratulacje! Ale mamy urodzaj w dziewuszki Już wpisuję Wklej zdjęcia jak będziesz miała
Moje przeczucie mnie totalnie zawiodło, druga córcia to dla mnie przemiłe zaskoczenie między dziewczynkami będzie tylko 1,5 roku różnicy, więc liczę, że będą się dobrze dogadywać, pożyczać sobie kiedyś ciuchy... kosmetyki... będą jak prawdziwe przyjaciółki ach, super
Stary 2015-06-29, 15:09   #504
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja od dłuższego czasu obserwowałam jak sprawdzają się różne pieluszki u dzieci w żłobku (takie moje zboczenie ) i w mojej ocenie właśnie Dady i Babydream najlepiej chłoną, Pampersy też złe nie są, ale wiadomo, że droższe (ale planuję kupić jakąś paczkę na promocji). Na pewno nie kupię pieluszek Fitti z Biedronki, bo są tragiczne! Nawet nie wiem czy są jeszcze w sprzedaży. A podobne do Babydream wydają mi się te Toujours z Lidla, tylko nie wiem jak cenowo wyglądają, bo w Lidlu rzadko bywam.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-06-29, 15:14   #505
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Agusiek,Magda gratulacje! Dużo szczęścia i miłości
Aah trochę Wam zazdroszczę..

Znów się nie wybrałam na zakupy, za to szafę opróżniłam,podzieliłam ciuchy na te które jeszcze w ciąży będę nosić i te w które już się nie mieszcze jutro tz 12h w pracy to może w końcu się wybiorę na te zakupy...
Cytat:
laszczmagdalena, Agusiek89 ja również życzę wszystkiego naj najlepszego na nowej drodze życia

Jak się zmachałam, godzina na spacerze ze szwagierką a potem godzina na zakupach ufff...biorę się za obiadek bo nie zdążę

Właśnie, szwagierka zamówiła tiul i będziemy same robiły pompony Jak się okazało obie o tym myślałyśmy i fajnie wyszło

Poziomkowa fajnie ten pokój wygląda Udało Ci się z tymi ciuszkami Niech służą

Też jestem ciekawa jak tam połówkowe u dziewczyn.

peachella duża kobitka już To moja też już taka będzie bo od wczoraj czujemy ją z mężem w okolicach pępka jak mnie kopie Wklej zdjęcia
Dziękuję
Ja w ubrania sprzed ciąży też nie mieszczę się za bardzo jedynie dresiki i luźniejsze bluzki pasują
Teraz chodzę w leginsach z panelem na brzuch i tunikach

Cytat:

Ja pewnie też
Gratuluję córci
Stary 2015-06-29, 15:17   #506
Soul89
Zadomowienie

A ja właśnie odebrałam dresik na maluszka od kuriera 😍 nie chce wiedzieć jaj ja później będę sie jarać tymi przesyłkami 😂 bo większość rzeczy będę zamawiać przez neta 😎

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 15:18   #507
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje przeczucie mnie totalnie zawiodło, druga córcia to dla mnie przemiłe zaskoczenie między dziewczynkami będzie tylko 1,5 roku różnicy, więc liczę, że będą się dobrze dogadywać, pożyczać sobie kiedyś ciuchy... kosmetyki... będą jak prawdziwe przyjaciółki ach, super
Dobrze jest mieć siostrę Czuć, że jesteś szczęśliwa A imię wybraliście już?

Zuzia już na świecie

Stary 2015-06-29, 15:22   #508
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ja na początku używałam trochę pieluszki wielorazowe dla Hani, ale szybko skapitulowałam
Od tamtej pory jechaliśmy na pampersach. Z Dady nie byłam zadowolona.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-29, 15:22   #509
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
A ja właśnie odebrałam dresik na maluszka od kuriera �� nie chce wiedzieć jaj ja później będę sie jarać tymi przesyłkami �� bo większość rzeczy będę zamawiać przez neta ��
To dopiero będzie szał !! Poka poka nam dresik małego dresiarza

Cytat:
Dobrze jest mieć siostrę Czuć, że jesteś szczęśliwa A imię wybraliście już?
Na nic się nie nastawiałam, żadnych preferencji, ale cieszę się strasznie, że to dziewczynka Czekaliśmy na oficjalne potwierdzenie płci i teraz będzie burza mózgów zawęziliśmy wybór mniej więcej do Celiny, Marceliny, Liliany i Antosi... Za mną jeszcze chodzi Alicja i Iga, może dziś wieczorem coś wybierzemy?
Stary 2015-06-29, 15:28   #510
cynamon_
Zakorzenienie

Amelia, gratuluję córeczki!

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Bylam dzisiaj w sh i dorwalam super polarek dla niuni, leginsy i pajacyk, super ubranka za wszystko zaplacilam 15 zl
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości