|
|
#211 | |
|
.
|
Dot.: Dylemat moralny
Cytat:
|
|
|
#212 |
|
Zadomowienie
|
Ja poszłam na L4 będąc w ciąży - z dnia na dzień. Dostałam plamienia w pracy więc był szybki telefon do ginekologa, zwolniłam się z pracy żeby dotrzeć na wizytę i już nie wróciłam.
Nie przeszkodziło to jednak w wysłaniu informacji dotyczących projektów, którymi się opiekowałam do mojego przełożonego, w kopii do pani prezes i osoby wybranej na moje zastępstwo. Jak mnie potraktują po powrocie? Się okaże. Jednak, jak już wcześniej się wypowiadałam - dla mnie to TYLKO praca. Wynajęcie mojego czasu i umiejętności za określoną kwotę. To, że ją lubię to jedno ale nie utożsamiam się nie wiadomo jak z firmą. Robię swoje bo za to mi płacą. Takie tutaj pomyje są wylewane na pracownice będące w ciąży na L4. Ciekawe, czy pracodawca też chce być bardzo fair wobec swoich pracowników - daje im regularnie podwyżki, premie na święta, nie zwolni matki chorujących dzieci etc. Nie wydaje mi się. |
|
|
|
|
#213 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Tak jak pisałam, są i ludzie w porządku i świnie po obu stronach zatrudnienia.
|
|
|
|
#214 |
|
Konto usunięte
|
Proponuje powrót do korzeni! Wprowadzamy zasady z poczatku ubieglego wieku- nauczycielka może być wyłącznie kobieta niezamężna, bezdzietna,dziewica.
I po problemie. |
|
|
|
|
#215 |
|
Konto usunięte
|
W koncu jakis glos rozsadku w tym watku
|
|
|
|
|
#216 |
|
Konto usunięte
|
Glos moralności i obrońca tradycyjnych wartosci
|
|
|
|
|
#217 |
|
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 201604140952 Czas edycji: 2016-04-13 o 23:14 |
|
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jakimś momencie na argument: "bo ja mam dziecko" zaczęłam odpowiadać: "a ja mam psa". Z jednej strony bowiem, dziecko to osobisty wybór każdej z nas, argumentujecie tutaj, nie ma co być uczciwą wobec pracodawcy i nie najmować się do roboty, której w ciąży nie będzie się mogło wykonywać, z zamiarem natychmiastowego zajścia, bo akurat trafił się jeleń, który dał umowę o pracę. Z drugiej strony, kiedy już dzidzi jest na świecie, nagle staje się sprawą wspólną i wszyscy muszą się dostosowywać do wymagań koleżanki, która może pracować w takich to a takich godzinach - w zawodzie, w którym wymagana jest dyspozycyjność w godzinach znacznie rozleglejszych i tak naprawdę dobrą wolą szefa jest, że zgadza się - a zgadza się bez problemu! - na dowolne ustawienia szycht, byle się zgadzało. Nie daj bogini, szef się nie zgodzi, albo koleżanki zaprotestują. |
|
|
|
|
|
#219 |
|
BAN stały
|
wow, 3+3+3, jak jakiś gimbowynalazek
![]() a jeszcze z 15 lat temu wg systemu 8+12 (pdst + LO) wychowawstwo wyglądało tak: 3+5+4. To dopiero hardkor, pani Stasiu, pani przez pół dekady nie rodzi. ![]() Mam zerowy sentyment, chyba bardzo duży sentyment i taki sobie tam średni sentyment do swoich wychowaców, z całym szacunkiem dla tej funkcji, może mi ktoś wytłumaczyć, co właściwie robi wychowawca, że jest taki nie do zastąpienia? Bo jak wspominam edukację to z trudnych dzieciaków trzeba było problemy wyciągać siłą, bynajmniej nie leciały pierwsze do wychowawczyni i ufne na dzien dobry i jeszcze było coś takiego jak pedagog szkolny, wychowawca to głównie wycieczki, pogadanki na wychowawczej godzinie a przede wszystkim rozwiązywanie problemów jak młodzież coś wymodziła i nabrysiła.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2015-06-29 o 19:53 |
|
|
|
|
#220 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Nic takiego nie robi, co nie mogłoby być robione przez kolejną osobę. Nawet w klasach 1-3, gdzie dzieciaki są małe, panie się zmieniają z różnych powodów na rok albo pół albo dwa lata, jakoś wszyscy dają radę.
|
|
#221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tych czynności nikt nie zastąpi, Wizaż prawdę Ci powie
|
|
|
|
|
|
#222 |
|
BAN stały
|
no wiem
zastanawia mnie także że o powinnościach wychowawcy najwięcej ma do powiedzenia osoba co świeci koronkowymi majtkami staniczkiem i panią hm w rozkroku w awatarze
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2015-06-29 o 19:58 |
|
|
|
|
#223 |
|
Naczelna Nastolatka
|
To nie jest pani, to jest pan, o zgrozo. Wiesz, totalna perwersja.
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amen |
|
|
|
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#226 | |
|
BAN stały
|
Jaki spam.
A ja jednak byłabym zła gdybym miała na początku super wychowawczynię a po półtora roku zaciążyłaby i dostalibyśmy jakąś koszmarną jędzę :P ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
![]() Lol teraz nawet awatar zły ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- A tak poza staniczkiem są jeszcze dwa, piękne cycuszki, zazdrościsz ? Jakbym sobie żarcie na awatar wrzuciła to byłabym fajniejsza? Serio? |
|
|
|
|
|
#227 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To się tak fajnie i łatwo pisze na forum, ale jak przychodzi co do czego, to się nagle okazuje, że to wcale nie jest takie fajne uczucie, gdy nie możesz zajść przez dłuższy czas, albo tracisz jedną ciążę za drugą. Nie życzyłabym sobie w takiej sytuacji, aby obcy ludzie byli wtajemniczeni w moje najintymniejsze (rodzinne/zdrowotne) sprawy.
|
|||
|
|
|
|
#228 |
|
BAN stały
|
Nie wiem dla mnie to norma, że kiedy coś złego się ze mną dzieje i pracuję na stałe to pracodawca powinien wiedzieć a później " o jej mój szef to taki baran i się czepia, że do lekarza muszę wyjść " ... Staranie się to raczej nie jakiś temat tabu... Nie wiem może tylko w moim odczuciu. Poronienie to też nic wstydliwego, u mojej koleżanki w pracy była sytuacja, że dziewczyna poroniła przy wszystkich i jakoś nie zmieniła z tego tytułu miejsca pracy. Tylko dla mnie takie sytuacje są normalne ? Życiowe ?
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Konto usunięte
|
Najpiękniejszym dniem w piątej klasie, było przejście polonistyki na zwolnienie, bo brzuch już miała za duży, by się wdrapać po schodach. Nie cierpiałam tej wrednej baby. </3 Nie wiem jak to wygląda w innych szkołach, miastach i województwach, ale w szkołach do których ja chodziłam, gdy nauczyciel szedł na chorobowe, macierzyńskie, coś tam dla poratowania zdrowia, to zastępujący go nauczyciel na pierwszych zajęciach zawsze przepytywał nas co do tej pory przerobiliśmy, sprawdzał jakie tematy mamy w zeszytach i dzienniku, a potem normalnie kontynuował realizowanie programu i podręcznika. Nie wiedziałam, że to takie nietypowe w skali całego kraju, i że niedyspozycja jednego nauczyciela może spowodować kataklizm edukacyjny. XD.
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#230 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Wracając do tematu, zatrudnianie się z planem jak najszybszego przejścia na L4 zawsze będzie wzbudzać kontrowersje i w sumie to chyba nikogo nie dziwi. Wykorzystanie L4 i świadczeń jakie ono daje, żeby po powrocie od razu złożyć wypowiedzenie, też nie każdego zachwyci. Tego się nie zmieni.
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#232 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Wydawało mi się, że normalnym jest, że pracownik się nie spowiada ze swojego stanu zdrowia. widzę, że się myliłam.
|
|
#233 |
|
BAN stały
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;51922918]Najpiękniejszym dniem w piątej klasie, było przejście polonistyki na zwolnienie, bo brzuch już miała za duży, by się wdrapać po schodach. Nie cierpiałam tej wrednej baby. </3 Nie wiem jak to wygląda w innych szkołach, miastach i województwach, ale w szkołach do których ja chodziłam, gdy nauczyciel szedł na chorobowe, macierzyńskie, coś tam dla poratowania zdrowia, to zastępujący go nauczyciel na pierwszych zajęciach zawsze przepytywał nas co do tej pory przerobiliśmy, sprawdzał jakie tematy mamy w zeszytach i dzienniku, a potem normalnie kontynuował realizowanie programu i podręcznika. Nie wiedziałam, że to takie nietypowe w skali całego kraju, i że niedyspozycja jednego nauczyciela może spowodować kataklizm edukacyjny. XD.[/QUOTE]
No jednak może zwłaszcza jeśli ten nauczyciel ma problem by się wdrożyć lub dyrektor ma problem by znaleźć kogoś na jego zastępstwo. Ja w 5 kl podst byłam całe półrocze zwalniana z lekcji angielskiego bo dyrektorka nauczyciela nie mogła znaleźć. Jak już znalazła to nie wiedział za co się zabrać więc z tej nauki była niezła kołomyja. Zmieniali nam nauczyciela co roku i na koniec podstawówki okazało się, że ledwo umiemy napisać po angielsku "idę do szkoły" , wiedzieliśmy tylko jak jest "mama, tata, babcia i dziadek" ... 6 lat nauki w śmieci . Najbardziej rozwaliła mnie babeczka, która w 2 tygodniu września zaczęła biegać w ogrodniczkach i się chwalić że będzie mieć dzidziusia... Ach i znów bez lekcji do grudnia. Cieszyliśmy się bo byliśmy dziećmi ale w 1 gimnazjum jak nauczycielka się żegnała widząc moją wiedzę już tak śmiesznie nie było. |
|
|
|
|
#234 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie powinno to tak wyglądać. Mam nadzieję, że ułoży się dobrze dla Ciebie Szczerze mówiąc zupełnie nie rozumiem dziewczyn, które uważają, że nie powinno się brać wychowawstwa jak się planuje dziecko. Nie wiedziałam, że się ma w tej kwestii jakiś wybór? ![]() Od znajomych nauczycielek słyszałam, że dyrektorka zarządza, kto obejmie wychowawstwo, ewentualnie grzecznościowo pyta, ale odmowa raczej nie wchodzi w grę. Cytat:
Edytowane przez Yenes Czas edycji: 2015-06-29 o 21:01 |
||
|
|
|
|
#235 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#236 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Yenes i tak dokładnie jest.
Ale niektórym nie wytłumaczysz, nie przebijesz się z rozsądną myślą przez ten mur głupoty.
|
|
#237 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#238 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Piszesz takie bzdury, że aż zęby bolą.
|
|
#239 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Jak w każdym zakładzie pracy, kwestia dobrej woli dyrekcji i atmosfery w zespole. W jednej szkole się nie da odmówić/zmienić, w innej nie ma problemu.
|
|
|
#240 |
|
BAN stały
|
Zakonna daj dziewczyno spokój, nie możesz być tak samokrytyczna. Trochę sobie odpuść :P
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

Tych czynności nikt nie zastąpi, Wizaż prawdę Ci powie 

To się tak fajnie i łatwo pisze na forum, ale jak przychodzi co do czego, to się nagle okazuje, że to wcale nie jest takie fajne uczucie, gdy nie możesz zajść przez dłuższy czas, albo tracisz jedną ciążę za drugą. Nie życzyłabym sobie w takiej sytuacji, aby obcy ludzie byli wtajemniczeni w moje najintymniejsze (rodzinne/zdrowotne) sprawy.
Nie powinno to tak wyglądać. Mam nadzieję, że ułoży się dobrze dla Ciebie