|
|
#1141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
a gdzie ten bubchen mozna kupic?
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
W aptekach, w rossmanie tez widziałam.
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podarowalabym sobie zakup laktatora w Twoim przypadku. Chyba zbedny wydatek |
|
|
|
|
#1144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na krancu swiata to ten cykl prowadzony przez Wojciechowska? Jesli tak, to najpierw przyjrzalabym sie programowi z merytorycznej strony |
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1147 |
|
Wtajemniczenie
|
Zabieram się za pranie ciuszkow dla małej.
I mam dziwne pytanie. Jak je prać? Mam białe i kolorowe. Prać oddzielnie, czy razem? |
|
|
|
#1148 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja miała 1,5 roku jak zapomniałam o pampersach.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- U mnie dziecko sądzą się na nocnik gdy siada samodzielnie.te dzieci które znam robiące w pampersy powyżej 2 rz to ale to moja opinia wina rodziców że im się nie chce po walczyć.no coz ją też pralam obsikane majtku spodnie pościel itp.ale córka szybko złapała. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczka chyba lepsza juz Nivea albo ta nowa seria dla dzieci Oillan.
Truskawka pierz osobno. A to takie pranie juz końcowe czy tylko chcesz przeplukac
|
#1150 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziecko wiadomo zena początku nie kontroluje potrzeb ale od tego ma nas żebyśmy je obserwowali i uczyli co i gdzie się robi.
Oczywiście zdarzają się dzieci które na widok nocnika wpadają w histerię ale można odpuścić na tydz i potem znów spróbować aż do skutku. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Jesu zmienil mi sie sam wizaz ! Nie ma cytowania bie widzę co wy cytujecie eee ja chce po staremu
|
#1152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja używała ziajki chyba od 1rz jak nie wcześniej ale moja mała raczej że skóra nie miała problemów.aczkolwiek jak kupilam jej Żel z bajkami z diney to ją obsypalo.ja na początek kupie hipp i balneum
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Ją zawsze białe i jasne piore oddzielnie niż kolory. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Aakkkzzziii ją ściągnęła taptalk bo nie mogłam nic napisac Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Bo chyba zrobili mobilna wersje wizażu
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem po wizycie położnej, zapomniałam Wam ostatnio napisać, że byłam się dowiedzieć o położną w przychodni i akurat była moja i powiedziała, że do mnie przyjdzie
|
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja prałam białe osobno i kolorowe tez. Jak używane to.najpierw moczylam w odplamiaczu dla dzieci. Na koniec prałam w kapsułce i płynie dla dorosłych. Przed samym porodem wybiorę w plynach dla dzieci i będę prasowała.
|
|
#1157 |
|
Wtajemniczenie
|
Ją mam 72
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Dni Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#1158 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam...Zasnęłam... masakra
. Czuję się jeszcze gorzej niż przed tą ponad 3 godzinną drzemką...didi9 Głowa do góry każdemu może się zdarzyć Ta glukoza jest niedobra jak nie wiem .Kissmisiaa Mimo zje.b.k.i dobrze, że zapytała czy ok. party_girl7, Kissmisiaa, olkma, owieczkaa Dziękuję, serio jest mi tak teraz niewygodnie. Jeżeli to może mi pomóc to wydam te ponad 100zł. Owieczka jest dużo przed Tobą spokojnie. Twoje maleństwo nadrobi .elcia88 To masz badanie wykonywane jak ja. Swoją drogą powiem Ci, że cieszę się, że zaszłam w ciążę i zmieniłam lekarza bo podczas badania jest o wiele bardziej delikatny... W dodatku nie każda pozycja wiadomo w trakcie czego mi opowiadała i dopiero ten lekarz mi powiedział na temat mojej własnej anatomii i dlaczego tak jest. olkma Ja kupię laktator dopiero po porodzie bo nie wiem jak to będzie. meryy82 U mnie o dziwo na szkole rodzenia powiedzieli żeby w ciąży nie golić na 0 Bożeny! A tym bardziej włosów na brzuchu bo będą jeszcze bardziej gęste i zapalenia mieszków włosowych itd. że jak jest poród to oni golą tylko te miejsca gdzie trzeba czyli do CC i krocze jeśli trzeba nacinać. owieczkaa Jak byłam mała to tylko to mi służyło. Mydło, szampon i oliwka. Do dzisiaj jak mam problem ze skórą czy coś to ZAWSZE mam w domu to mydełko i mi pomaga. Ale mimo wszystko krem Nivea.
|
|
#1159 |
|
Wtajemniczenie
|
Sroka napisała o filtrach dla dzieci
|
#1160 |
|
Rozeznanie
|
Witam
nie było mnie przez 2 dni, ale starałam się nadrabiać wieczorami na telefonie, co nie zawsze się udawało ![]() muszę się pochwalić wczoraj zamówiłam wóziol i jeden problem z głowy muszę jeszcze zdecydować co z łóżeczkiem, i chyba pora zacząc zamawiać środki higieniczne, dobrze, że wstępnie lista zrobiona, ciuszków już mi raczej starczy, bo ostatnio szalałam i siostra też się pochwaliła, że w weekend szalała po sklepach co macie dziś na obiad?? ja nie mam pomysłu, a obiad będzie tylko dla mnie, bo mąż w robocie, macie jakieś proste i szybkie przepisy
|
|
|
|
#1161 |
|
Wtajemniczenie
|
Naleśniki z dżemem truskawkowym
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
No mi automatycznie jak wlaczylam i wylaczyam telefon zasugerowalo taptalk
jezusicku jakie to wygodne ![]() Gdybym ja tylko wczesniej o tym wiedziala Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Ten taptalk to zbawienie !!!! Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masakra! Ale ja chyba generalnie mało tolerancyjna jestem, bo wiele leków u mnie wywołuje mdłości np ten tardyferon z kwasem foliowym, po którym zazwyczaj wszyscy czują się super, a ja nie A ja jestem zła, bo bratowa męża ma roczne dziecko, co prawda chłopca, a u nas ma być dziewczynka, ale obiecywała nam, że mate edukacyjną od nich dostaniemy i bujaczek leżaczek i zabawki dla maluszka typu grzechotki itd. i ubranka unisexy, a wczoraj z nią gadałam i tak delikatnie podpytałam kiedy moglibyśmy sobie odebrać te rzeczy, a ona że już to wszystko spakowała i wywiozła do mamy na drugi koniec polski Także wszystkie nasz oszczędności szlag trafił, musimy kupować sami- nie ma wyjścia.
|
|
|
|
|
#1166 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Konto usunięte
|
didi a miałaś tę glukozę z cytryną czy bez? Bo ja słodyczy ogólnie nie jem i nie lubię słodkiego, a z cytryną jakoś dało się wypić i nie miałam sensacji.
W ogóle jak nie lubię słodyczy to od tygodnia mam mega ochotę na kinder joy i codziennie wcinam... I mogłabym ciągle pić colę. A kiedyś mi łyk wystarczył. Wariuje mi ten organizm na koniec ciąży... Szymek się jakoś dziwnie ułożył dzisiaj i lewą stronę brzucha mam wyższą niż prawą |
|
|
|
#1168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam leczo, ale szybkie to ono nie jest do zrobienia :p
|
#1170 |
|
Raczkowanie
|
Dostali fotelik od znajomych po dwójce dzieci i tego nie sprawdzili, bo nawet nie wiedzieli że trzeba
.A co do glukozy to panie w labie nie pozwoliły mi dodać sobie cytryny, zresztą jeśli chodzi o sam smak to był do zniesienia, chyba że cytryna też pomaga "przetrawić" tę glukozę.... U mnie też leń obiadowy i będzie makaron z biały serem i masłem plus botwinkowa z wczoraj
Edytowane przez didi9 Czas edycji: 2015-06-30 o 14:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

no ale cena 250zl a nowy z gwarancja 400zl! Wiec jest duża różnica, no i babeczka daje jeszcze nowe tez gratisy, kubek niekapek, smoczki, itd.
. No ale tak mysle czy nie bede karmic mm, a dokarmiac tylko cycemcycem, bo poprzednio dzidzie karmilam tylko 5 tyg bo pozniej nie chcial w ogole cyca no i przeszlam na mm
) więc w razie czego małego też tym posmaruję.

Masakra! Ale ja chyba generalnie mało tolerancyjna jestem, bo wiele leków u mnie wywołuje mdłości np ten tardyferon z kwasem foliowym, po którym zazwyczaj wszyscy czują się super, a ja nie