Czerwcowe Mamusie 2015 - cz. IX - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-30, 21:51   #1021
kaczuszka1986
Zadomowienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Mam z aventa ale nie lubią ich. Moje ssaki mają z lovi te słynne z napisami : I love mummy itp

Tak ziarniste jak miękkie jak twarde to twarde,ale widać kulki
U nas rumianek i koperek po dłužszym stosowaniu działał odwrotnie.
Kejtice no czasami dziecko się domaga wcześniej jak mój Patryczek co 2-2,5 staram się go przetrzymać do 2,5 wiadomo różnie wychodzi
No to tak jak moja.. Bo dołączyłam Ci do próbki, moja też tylko Lovi, tak więc będziesz mogła go komuś podarować funfel nówka nie smigany bo dostałam dwa i z racji ze sie nie przyjął to drugiego już nie otwieralam
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-30, 21:52   #1022
abz
Zakorzenienie

Miesiąc się kończy, a widzę jeszcze dwie "zawodniczki" widnieją na liście. Kciuki za was!
I gratulacje dla najświeższych mam.

Moje dzieciaczki śpią, ja chyba więc ruszam się myć i też do łóżka póki mały ssak się nie obudzi.
Chyba zaczynają go męczyć kolki, kupiłam esputicon. Dzisiaj albo bolało go mniej, albo pomógł smoczek, bo dał się jakos uspokoić w tym swoim cierpiącym płaczu.

abz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-30, 21:55   #1023
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
No to tak jak moja.. Bo dołączyłam Ci do próbki, moja też tylko Lovi, tak więc będziesz mogła go komuś podarować funfel nówka nie smigany bo dostałam dwa i z racji ze sie nie przyjął to drugiego już nie otwieralam
Te z aventu dostałam w szpitalu z butelkami podam dalej - tym bardziej,że mam komu :P
Czekam na próbeczkę
Stary 2015-06-30, 22:01   #1024
201710041131
Konto usunięte

Aha, dzieki dziewczyny. Mi nie chciał dać, musiałam bardzo prosić (bo inaczej nie dostałabym ani grosza za te dni po tp) i dał na tydzien ale powiedział ze nie powinien i ze dłużej juz mi nie da...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-30, 22:19   #1025
Millygirl
Zadomowienie

U mnie od 2-3 dni kryzys laktacyjny, mała nie dość że miała męczące wzdęcia to jeszcze ciągle głodna, noce to była masakra a nie miałam możliwości choć trochę odespać - tż nocki w pracy,wraca,śpi kilka godzin,jedzie na budowe,wraca na chwile i do pracy wiec praktycznie jestem z nią sama. Ciężko było... wczoraj już sama płakałam z bezradności.
dziś juz lepiej.
Stary 2015-06-30, 22:46   #1026
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Na reszcie dorwałam laptopa!

Widzę, że kryzysy rządzą nam na wątku.. U mnie też kryzysowo...
Mam nawał od piatku i przez to całymi dniami i nocami zajmuję się swoimi cyckami Już mi to bokiem wychodzi.. Franek nie umie prawidłowo chwytać brodawki, a teraz jest jeszcze gorzej, bo piersi twarde...
Poza tym u nas ok. Malutki ładnie śpi
Ja jestem w świetniej formie fizycznej- nie spodziewałam się, ze będzie tak dobrze, tylko mam jakieś dziwne drętwienie lewej dłoni i lewej stopy, gdy się budzę rano. Nie mam pojęcia od czego to... Czyżby zzo?

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Cześć kochana. Nie mam siły Was nadrobić. Za 3 godziny idę na rezonans, bo wczoraj po 17 chciałam wstać i iść się ogarnąć, ale upadłam głową na podłogę. Tż-et mówi, że to był taki huk jakby kamieniem rzucił.
Za bardzo nie mogę siedzieć, bo byłam nacinana.
Opis dodam jak już wrócimy do domu.

Szuuu jak będziesz miała czas to dodaj do Szymka 3220g i 57 cm.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
gratulujęklask i:
Mam nadzieję, że nic sobie nie zrobiłaś przy tym upadku...

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Moja córcia to ssak niemożliwy, co godzinę dwie chce do cyca, brodawy mnie już pieką, jakieś sposoby? Myślę by laktatorem odciągnąć trochę i dawać z butli na zmianę by odpoczely cycuchy..
mi pomaga maltan i laktator też, tylko trzeba najpierw delikatnie odciągać.

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

Mały skończył wczoraj miesiąc, byliśmy na bilansie u lekarza. Ma 59cm (ur 50) i 4,31kg (ur 3,54) i jest przeslodki.

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Kurde co sie stalo z wizazem w tel

bylysmy u lekarza, Laura przeziebiona, zlapala od kogos. Dostala nasivin, musze odciagac katarkiem i nie kapac. Bidusia tski ma ten katar, ze dramat zal mi jej. Ona taka grzeczna i kochana
biedna Laurka. Zdrówka dla niej
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-30, 23:01   #1027
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć

Na reszcie dorwałam laptopa!

Widzę, że kryzysy rządzą nam na wątku.. U mnie też kryzysowo...
Mam nawał od piatku i przez to całymi dniami i nocami zajmuję się swoimi cyckami Już mi to bokiem wychodzi.. Franek nie umie prawidłowo chwytać brodawki, a teraz jest jeszcze gorzej, bo piersi twarde...
Poza tym u nas ok. Malutki ładnie śpi
Ja jestem w świetniej formie fizycznej- nie spodziewałam się, ze będzie tak dobrze, tylko mam jakieś dziwne drętwienie lewej dłoni i lewej stopy, gdy się budzę rano. Nie mam pojęcia od czego to... Czyżby zzo?

gratulujęklask i:
Mam nadzieję, że nic sobie nie zrobiłaś przy tym upadku...

mi pomaga maltan i laktator też, tylko trzeba najpierw delikatnie odciągać.

biedna Laurka. Zdrówka dla niej
Bardzo możliwe z tym drętwieniem. Ja pisałam wcześniej, że drętwiała mi prawa ręka, ale już minęło.

Za to boli mnie nadgarstek, gdzie miałam tak brzydko wenflon wbity...

Fajnie, że się odezwałaś. Zastanawiałam się co u Was
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-30, 23:01   #1028
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Aha, dzieki dziewczyny. Mi nie chciał dać, musiałam bardzo prosić (bo inaczej nie dostałabym ani grosza za te dni po tp) i dał na tydzien ale powiedział ze nie powinien i ze dłużej juz mi nie da...

dobrze, ze Ci jednak dał to zwolnienie

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
U mnie od 2-3 dni kryzys laktacyjny, mała nie dość że miała męczące wzdęcia to jeszcze ciągle głodna, noce to była masakra a nie miałam możliwości choć trochę odespać - tż nocki w pracy,wraca,śpi kilka godzin,jedzie na budowe,wraca na chwile i do pracy wiec praktycznie jestem z nią sama. Ciężko było... wczoraj już sama płakałam z bezradności.
dziś juz lepiej.
współczuję
Stary 2015-06-30, 23:15   #1029
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

pierwszy raz kapalam mala sama, o dziwo nawet nie zaplakala. mala zasnela..w ogole dzis ma taki dzien ze spi z przerwami godzinnymi.. a wczoraj byla marudna...

a ja zasnac nie moge... moze jutro z mala pospie w dzien., dzis nie gotowalam obiadu, zamowilismy pizze i przegadalismy wieczor

a jak u Was wieczor mija?
sylwusiach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-30, 23:24   #1030
Irmusia81
Zakorzenienie

sylwusiach ja zaraz siadam do laktatora, bo cyce mam już jak kamienie..
I pewnie Franuś się niedługo obudzi bo śpi od 20:30.

Dobrej, spokojnej nocy dla wszystkich

szuu i mehja czekamy na lipcowe bobaski
Stary 2015-06-30, 23:47   #1031
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
My jak narazie nie uzywamy smoczkow,Aika wyrabiasz brytyjski paszport dla malej?
Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
pierwszy raz kapalam mala sama, o dziwo nawet nie zaplakala. mala zasnela..w ogole dzis ma taki dzien ze spi z przerwami godzinnymi.. a wczoraj byla marudna...

a ja zasnac nie moge... moze jutro z mala pospie w dzien., dzis nie gotowalam obiadu, zamowilismy pizze i przegadalismy wieczor

a jak u Was wieczor mija?
Ja dziś wieczór jestem sama z Mała bo Tz na treningu. Wykopałam ja, nakarmiłam i śpi. Ogarnelam butelki i idę zaraz spać, gorąco strasznie.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-01, 03:21   #1032
sylwusiach
Zakorzenienie

Noo a jak lipcowe bobasy sie pojawia to uciekamy na odchowalnie czy dobijemy do 5000 postow:-D. Nakarmilam mala i spi.. Spala od 22 do 1;20
. A ja zasnac nie moge,jest tak goraco.
Wczoraj wypilam lampke wina a teraz mnie suszy... Ile czasu po sn mozna cos cwiczyc? Bo brzuch mi sie ladnie wciaga ale chce przyspieszyc proces wciagania skory.. Dobranoc, albo dziendobry
Stary 2015-07-01, 05:40   #1033
sylwusiach
Zakorzenienie

Znowu mala sie obudzila,zjadla i spi moze dzis ktoras urodzi ???
Stary 2015-07-01, 06:18   #1034
201710041131
Konto usunięte

Tak strasznie nie chciałam w lipcu, ze mam za swoje Koleżanka z 3 sierpnia kilka dni temu urodziła i mi normalnie rece opadły.

Stary 2015-07-01, 06:27   #1035
Cos_
Zakorzenienie

Milly
Irmusia to moze byc od zzo
Stary 2015-07-01, 07:24   #1036
mehja
Zakorzenienie

Hej
Ja chciałam dziś urodzić no ale raczej się nie uda bo objawów nadal brak.
Mam ktg dziś ale wiem, ze i tak nic nie wyjdzie bo ostatni skurcz miałam z miesiąc temu

Zwolnienie mam do piątku. Ten gin przyjmuje tylko w środy. Czyli dziś chyba powinnam pójść i przedłużyć? no bo skąd mam wiedzieć czy urodzę do soboty

Szuu jak tam u ciebie? coś się dzieje? śniło mi się dziś że miałaś cc
mehja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-01, 08:00   #1037
201710041131
Konto usunięte

Mehja ze zwolnieniem nie pomogę bo ten moj sama widzisz jakie rogi na koniec pokazał... Aż sie wczoraj poryczałam ze złości na własna głupotę ze po znajomosci wzięłam takiego po☠☠☠☠☠☠☠onego lekarza... A jak to moj tz mówi "jak już ona płacze to wiedz ze cos sie dzieje"

Mi już wszystko jedno czy to będzie dzisiaj czy za tydzien ale jak i u Ciebie - objawów brak. Plamienia ustały, skurcze tez. Mam sie zgłosić do szpitala w tym tyg ale hmm chyba pójdę w piątek bo boje sie ze bedą mi chcieli sztucznie wywoływać :/
No chyba ze to ciśnienie będzie dalej skakało to wtedy idę i ☠☠☠☠☠☠☠e. Chociaż to nie tak wszystko miało być :/
Wczoraj przed tabletka miałam 167/83 ale wzięłam to co mi przepisali w szpitalu i spadło.

Jak sie psychicznie w ogóle czujesz? Bo u mnie wszystko byłoby ok, już mi wsio rawno kiedy urodzę ale jak słyszę/czytam ze cos MUSZĘ to mi sie rzygac chce

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Stary 2015-07-01, 08:20   #1038
siacha_ck
Zakorzenienie

Mamusie, wypuszczali Was ze szpitala dopiero jak dziecko zaczęło przybierać?

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-01, 08:47   #1039
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Mehja ze zwolnieniem nie pomogę bo ten moj sama widzisz jakie rogi na koniec pokazał... Aż sie wczoraj poryczałam ze złości na własna głupotę ze po znajomosci wzięłam takiego po☠☠☠☠☠☠☠onego lekarza... A jak to moj tz mówi "jak już ona płacze to wiedz ze cos sie dzieje"

Mi już wszystko jedno czy to będzie dzisiaj czy za tydzien ale jak i u Ciebie - objawów brak. Plamienia ustały, skurcze tez. Mam sie zgłosić do szpitala w tym tyg ale hmm chyba pójdę w piątek bo boje sie ze bedą mi chcieli sztucznie wywoływać :/
No chyba ze to ciśnienie będzie dalej skakało to wtedy idę i ☠☠☠☠☠☠☠e. Chociaż to nie tak wszystko miało być :/
Wczoraj przed tabletka miałam 167/83 ale wzięłam to co mi przepisali w szpitalu i spadło.

Jak sie psychicznie w ogóle czujesz? Bo u mnie wszystko byłoby ok, już mi wsio rawno kiedy urodzę ale jak słyszę/czytam ze cos MUSZĘ to mi sie rzygac chce

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
ja się psychicznie czuję to nawet mi się nie chce gadać. boję się, że nie urodzę do niedzieli a wtedy w poniedziałek szpital i wywoływanie
moze po tym ktg i jak dowiem się co z l4 to mi się humor trochę polepszy.

ja ty pójdziesz w pt to będą ci wywoływać? bo u mnie w weekendy tylko się leży, nic nie robią dlatego kazał mi przyjść w poniedziałek.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-01, 08:59   #1040
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusie, wypuszczali Was ze szpitala dopiero jak dziecko zaczęło przybierać?

Tak Dziewczyna obok miała cc tego samego dnia, co ja i ona wyszła w środę, a ja w czwartek, bo mój w środę miał spadek wagi przekraczający 10%

Dzień dobry
22.06.2015
Stary 2015-07-01, 09:09   #1041
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
ja się psychicznie czuję to nawet mi się nie chce gadać. boję się, że nie urodzę do niedzieli a wtedy w poniedziałek szpital i wywoływanie
moze po tym ktg i jak dowiem się co z l4 to mi się humor trochę polepszy.

ja ty pójdziesz w pt to będą ci wywoływać? bo u mnie w weekendy tylko się leży, nic nie robią dlatego kazał mi przyjść w poniedziałek.

Nie no mam nadzieje ze nie beda chcieli w ogóle wywoływać do 42 tc. Ale mam przyjść na ktg w tym tyg to chce to odwlec w czasie na wszelki wypadek... A w niedziele juz 42 tc zaczynam...

Stary 2015-07-01, 09:24   #1042
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Tak Dziewczyna obok miała cc tego samego dnia, co ja i ona wyszła w środę, a ja w czwartek, bo mój w środę miał spadek wagi przekraczający 10%

Dzień dobry
No właśnie teraz pediatra mówiła, że 10% to normalne. Łącznie spadł 160g. Te 10% to 320g.
Jeszcze mam mieć konsultacje neurologiczną. Dostałam jeszcze tardyferon, bo mi hemoglobina spadła.
Dzisiaj w końcu mam więcej pokarmu.
Jak wszystko będzie dobrze to może jutro wyjdziemy.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-01, 10:16   #1043
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie teraz pediatra mówiła, że 10% to normalne. Łącznie spadł 160g. Te 10% to 320g.
Jeszcze mam mieć konsultacje neurologiczną. Dostałam jeszcze tardyferon, bo mi hemoglobina spadła.
Dzisiaj w końcu mam więcej pokarmu.
Jak wszystko będzie dobrze to może jutro wyjdziemy.

No 10% to normalne, ale u nas przekroczyło.. Urodził się w poniedziałek, we wtorek jeszcze była znośna ta waga, a w środę była już za niska. U mnie nadal nie było pokarmu, więc zatrzymali nas i go dokarmili. W czwartek przybrał i wyszliśmy. Urodził się 4600, a wychodziliśmy z wagą 4380.

Super, że masz już pokarm. Teraz na pewno Szymek szybciutko przybierze i jutro do domku A jak się czujesz po tym upadku? Nadal kręci Ci się w głowie?

Fartuch myślałam wczoraj o Was i przypomniało mi się, że moja koleżanka miała taką sytuację, że po odstawieniu różnych probiotyków bóle brzuszka ustały. Tylko nie wiem jakie ona dawała, bo wtedy się nie interesowałam tym...

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Na rozładowanie Waszych wisielczych humorów powiem Wam coś Mieliśmy z Tżem jakąś starą pralkę od jego mamy, tam się trochę guziczki zacinały, ale według teściowej ta pralka nadal działała, więc wzięliśmy ją tu po remoncie, no i chciałam coś wyprać, a ona nie odpompowała wody w ogóle, więc z racji tego, że T jej w ogóle nie używała, to stwierdziliśmy, że jest zepsuta i przez ten cały czas prałam u mamy u góry. Wczoraj kupiliśmy nową i wstawiliśmy na puste pranie. Jak już się skończyło, to Tż otworzył drzwiczki i cała woda z środka chlusnęła mi do kuchni.... Zaczęliśmy grzebać i okazało się, że to w odpływie wody pod kranem była zaślepka i dlatego nie odpompowało wody i z tej starej, i z tej nowej pralki!

Więc teoretycznie nową pralkę kupiliśmy niepotrzebnie ale praktycznie jest super!
22.06.2015
Stary 2015-07-01, 10:16   #1044
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Też dostałam Tardyferon ale nie biorę

Moja to.dzisiaj pospala w nocy...od 22 do 4:40.. przewinęłam...zjadła i poszła spać.

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-01, 10:17   #1045
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Też dostałam Tardyferon ale nie biorę

Moja to.dzisiaj pospala w nocy...od 22 do 4:40.. przewinęłam...zjadła i poszła spać.
A ja dostałam we wskazaniach w wypisie, który mam zanieść po 6 tygodniach do gina...

Brawo dla Majeczki
22.06.2015
Stary 2015-07-01, 10:22   #1046
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

kejti a to dobre z tą pralka ale co tam...przynajmniej pralkę masz funkiel nowke

szuu,mehjano Wy to już przeginacie

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

U nas to chyba 3/4 pacjentek dostaje ten Tardyferon....niech się bujaja

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-01, 10:25   #1047
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
kejti a to dobre z tą pralka ale co tam...przynajmniej pralkę masz funkiel nowke

szuu,mehjano Wy to już przeginacie

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

U nas to chyba 3/4 pacjentek dostaje ten Tardyferon....niech się bujaja
Noooooooooo, Tż trochę żałował, że nie sprawdził tego wcześniej, ale wytłumaczyłam mu, że teraz pranie jest przyjemnością

Nie myślałam, że będziemy miały lipcowe dzieci! A nawet czasami przechodziło mi przez głowę, że to ja będę ostatnia
22.06.2015
Stary 2015-07-01, 10:53   #1048
country111
Zakorzenienie

To u mnie jakas masakra dzisiaj od 6godziny Mala przed chwila zasnela a w tym czasie bylo karmienie i wielki ryk.
Do tego jeszcze chyba mi hemoroid wyszedl, jak to sie objawia?
country111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-01, 10:53   #1049
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

A jak moje dziecko nie dojadło poprzednim razem i płacze z głodu, to co, mam czekać aż miną 3 godziny?

My mamy smoczek Lovi, ale chyba jest za mały, bo odciska mu się na buźce A ssie go jak szalony!
mowilam o tym gdy Bejb je porcje
to moje doswiadczenia, strasza wciagala wszystko koncertowo

Cytat:
Do dziewczyn które były w ciazy dłużej niż wychodził termin z om (wpisany w kartę ciazy) - czy lekarz przedłużał wam L4 czy musialyscie brać macierzyński?

ja dostalam tydzien przedluzone bez problemu, ale okazalo sie potrzebne na jeden dzien.

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
dziś juz lepiej.
tez juz plakalam... i placze nadal. tak wiec jest nas kilka....

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-01, 10:54   #1050
201710041131
Konto usunięte

Czuję się jak debil, próbuję zrobić zakupy online w Tesco i boję się, że nie zdążą mi dostarczyć tego I w ogóle pierwszy raz robię i się stresuję, jaka wieśniara ze mnie...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości